По(л)зата на БСП и ГЕРБ от страха

Може да изглежда странно на пръв прочит, но ако изтърпите да проследите логиката ми, обоснована в текста, ще разберете и анонса ми: случаят с изнасилвача-русофил от Стрелча, издигнал паметник на съветския маршал Жуков в града , косвено обяснява една от основните причини Бойко Борисов да печели битка след битка в стила на …Жуков.

 

Тази сутрин Нова телевизия доста щадящо даде думата на несменяемия вожд в сянка на БСП Янаки Стоилов, ментора на бившия кмет Евстатиев. Въртя, сука и прояви типичната за столетницата реакция да закриля престъпниците си. Това е логиката, по която партията си носи на гръб раницата с гнусотиите и дори се гордее с тях, куцукайки по нанадолнището на своето електорално падение.

 

Увъртанията на партиеца, който взе да припомня колко много бил направил бившият кмет за Стрелча ( сякаш това, дори да е вярно, е оправдание за престъплението му), взривиха възмущението на жителите на Стрелча. В пряко включване на телевизиите от площада всички събрали се там жители, сред които имаше явно добре запознати с кадруването на Стоилов и вината му Евстатиев да е водач на листата на БСП на последните избори в града, буквално призоваха др. Стоилов да дойде и да си получи вересиите от наследството на червения феодал (което започва да изплува и в други престъпни измерения).

НА СНИМКАТА :ПРЕДИЗБОРНА ПРЕГРЪДКА НА ПАРТИЙНИЯ ЛИДЕР МИХАИЛ МИКОВ С ИВАН ЕВСТАТИЕВ В СТРЕЛЧА

 

Каква е връзката между съветското шоу на русофилите и Евстатиев, прочул се с имитацията на военен парад в чест на издигането на паметника на Жуков в Стрелча от една страна и Бойко Борисов от друга?http://pzdnes.com/%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D1%8E/

 

Борисов печели избори на принципа на Жуков не само с лични си чар на „човек от народа” по модела на Тодор Живков (формулиран от добрия ученик на правешкия диктатор безпределно ясно като „ и аз съм прост , и вие сте прости, значи ще се разберем”), но и чрез „масови разстрели” на свои подчинени за назидание на останалите. Досущ като съветския маршал, на чиято съвест лежат хиляди избити червеноармейци по пътя към крайната победа над врага- близо половин милион са съветските жертви на ръководената от него офанзива срещу Берлин, заради чието изпреварващо западните съюзници овладяване той нарежда пехотата да бъде подгонена през минните полета и да проправи път на танковете.

 

Ако Евстатиев беше част от свитата на Борисов, той моментално щеше да бъде прегазен от самия „генерал”. Той интуитивно си е изградил механизъм за самозащита от всякакви двукраки пречки по пътя си към властта и нейното упражняване на всяка цена. И е безмилостен в едноличното раздаване на справедливост по правилата на водача на стадото, който не търпи куцукащите индивиди, изоставяйки ги вълците без колебание – с или без съдебно потвърждаване на вината на провинилия се, за което в колективистичната партия БСП никой няма „мандат”.

 

„Пълководецът” Борисов многократно е показал, че за превземането на вражески позиции не жали жертвите в своите редици. Как го постига, те си знаят, но пазят омерта. Практически никой от низвергнатите му протежета на централно или местно ниво не е проговорил- един Бареков се опита да измяука нещо, но си подви опашката с признанието, че не е по силите му да капитализира обръщането на палачинката с нещо повече, от луксозно изгнание в Брюксел.

 

Единствено бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков си позволи да му опонира езоповски с намек, че причината да бъде унизително разкаран от поста не е заровена в пясъците на Катар, където уж се излежавал да се пече на слънце , ядосвайки с това работливия премиер Борисов по време на неговото посещение там, а в „снеговете на Сибир”.

 

Страхът е универсално човешко чувство. На него се крепи общественият ред откакто хората са започнали да се организират в общности. Начинът на управлението на страха обаче обяснява капсулирането на топящата се БСП и триумфиращата на този фон ГЕРБ.

 

Страхът от напускането на колектива поддържа на системи столетницата, но същевременно я препъва в похода към властта поради непосилния товар на миналото- включително под формата на добре известните на всички обременяващи биографии, оцветени в червено, от които столетницата не желае да се отърве като старица, пристрастена към ненужните си вещи ( скелети), задръстващи всичките и гардероби. Докато в ГЕРБ властва единствено принципът „парите не миришат” и „биографията няма цвят”. Там има само настояще : „играеш в отбора на Борисов-пичелиш, не играиш- не пичелиш”. В тази партия владее истинският страх от реалната опасност да си навлечеш гнева на вожда лично. Страхът по вертикала , характерен за ГЕРБ, надделява над страха по хоризонтала в БСП и води напред партията на Борисов- ако трябва и през „труповете” на съпартийците, попречили с нещо на този възход.

 

Така че доказаният вече като престъпник Иван Евстатиев ( защото си е признал деянието с едно дете и това е достатъчно да бъде определен като престъпник), има относителния късмет да бъде част от другия клон на мафията, която държи на старомодния си навик да закриля своите престъпници. Ако беше последвал другарите си, преминали в лагера на победителя Борисов, вече щеше да е „опраскан”, както се изразяват някои гнили прасковки в съдебната система.

 

Друг е въпросът за вонята, която се носи в публичното пространство в контекста на новините и слуховете за изнасилвания, „опрасквания” на съдийки, за метреса на самия Борисов с купена от него къща в Испания т.н..

 

На фона на скандала с изнасилването в Стрелча, един висш магистрат, отговарящ за етиката във Висшия съдебен съвет, обосновава демонстративното си нежелание да изчисти от себе си подозренията за срамния донос чрез есемес до премиера Борисов с аргументи със сексуален подтекст. Семейният Ясен Тодоров ( от квотата на „Атака”-познайте с какво се е харесал на путинофилите!) не вижда нищо нередно в това да заявява предизвикателно и с явен сарказъм, че е пращал електронни съобщения с еротично съдържание ( изобщо, а не с уточнението, че са до съпругата) и тъкмо поради това няма да даде достъп до архива на своя мобилен телефон.

 

Изкушавам се да илюстрирам вмирисването на рибата откъм главата с цитата от аудиозаписа ( известен като част от скандала със скоропостижно починалия Мишо Бирата) от разговора между премиера Борисов и един прокурор, в който най-големият началник в държавата разюздано разсъждава кой кого е..( буквално, при това по „мъжка линия” ) в съдебната система. Предпочитам обаче да оставя съмнение в своята правота, отколкото отново да замърся пространството с тази помия.

18 мнения за “По(л)зата на БСП и ГЕРБ от страха”

 1. Аз пък искам да кажа за Жуков. Сталинистът Юрий Жуков е изброил в книгата си доста подробен списък на награбеното от Жуков в Германия. А оня ден дори Стариков приведе в блога си някои неща “Материалы расследования по так называемому «трофейному делу» свидетельствовали о том, что у Жукова было изъято 17 золотых часов и 3 украшенных драгоценными камнями, 15 золотых кулонов, свыше 4000 метров ткани, 323 меховых шкурки, 44 ковра и гобелена, 55 картин, 55 ящиков посуды, 20 охотничьих ружей и т. д.”
  Мдааа…

 2. Започвам отзад-напред. От каква нужда, зор, заслуга и не знам какво още бе монтиран бюст-паметник на кръволака Жуков в Стрелча. Няма ли правила които да уреждат статута на новопостроените свидетелства на историческата памет. Та, единствено което е знаел за България кървавият маршал е името на страната ни. И дотук. Каква ти тук, стрелча-мелча.
  Само за протокола, да прибавя, че гарнизонът който защитава Берлин наброява, цифром и словом 40 000 войници и офицери, вкл. и няколко десетки френски легионери като последен рубеж около бункера на фюрера. Но, както се казваше в един “култов” съветски филм, “мьi за ценой не постоимся”. Руските майки, други жертви ще родят. Последното по гкж.
  По темата. баце ги прегазва провинилите се с и без кавички като луда крава. Просто здраво ги държи с компромати. ПееФските медии имат копия от тях. Я си шукнал, я на мига са те “опраскали”.
  За Трайчо Трайков си спомням прекрасно как ловко-обтекаемо отби любопитството на репортери да характеризира банкянското слънце малко след като изпадна и ТОЙ в немилост; “Уникален политик, с неповторим стил”. Такива по света има достатъчно. Нима същото не може да се каже примерно за жорж петрушев (ганчев). Или за ген. Нориега или камиларя, полковник Кадафи. Списъкът е отворен и Рапона да не дири в горната оценка само плюсове. Цар е да взема желаното за реалност.

 3. Уточнение: Сталинистът е Юрий Мухин. А награбеното от Жуков е заело една влакова композиция, щото като сложите и мебелите…

 4. Дъртия педофил умишлено е надул момичето с алкохол и после без проблем е довършил заплануваното изнасилване. Подобна е историята и с Отврата Роман Полански, който изнасили 13 год. момиче след като е било упоено от него с алкохол.
  При една неподкупна прокуратура и съд, селския “Казанова” трябва да попадне по най-бързия начин и за дълго в затвора.
  Само дано не се окаже, след очертаващата се вече партийна намеса, че детето (което можеше да му бъде внучка), го е изнасилило!
  SMS-ите са вече пуснати! Дали ще ги покаже някой?

 5. Жив да не бях, доживях го. Ама нали баце, при него е кат в соцказарма, всяко изявление е предпоследно, не е казал “тежката” си дума, не смея да Фърлям капата нагоре.
  Публичното акционерно дружество „Газпром“ обяви разтрогването на договора по проекта за газопровода „Южен поток“, предаде ТАСС.
  Бордът на директорите на „Газпром“ е одобрил сключването на споразумение с компанията South Stream Transport B.V. за прекратяването на договора, с който на „Газпром експорт“ се възлагат задължения за транспортирането на газ.
  Компанията South Stream Transport B.V. се е съгласила да освободи „Газпром“ от изпълнението на всички задължения по договора, подписан на 2 октомври 2013 година.

 6. Сигурно съм глупав, обаче си признавам, че нямам разумно обяснение, как милиционери със “диплома от Академията на МВР в „Симеоново” със среден успех от държавните изпити Добър 3.66,”
  стават членове на Висш Съдебен Съвет ?? Този не е ли пак от групата на червенокожите калинки със съмнителен образователен ценз, за които Винету си мълчи много силно като будистки монах.
  На всичкото отгоре и председател на “етична комисия” го избрали?!?! Дали не е по-вярно да го наречем Председател на Е(ро)тичната комисия към ВСС??

  В светлината на последните събития, мога само да кажа, Възмущението на Гражданите на Стрелча е напълно справедливо и им пожелавам да пометат добре градчето си от червената сган без страх. Нека се страхуват престъпниците а не народа!!

 7. А още нещо… Дядо Попе, не ги гледай тези червенокожи апахи ами ги анатемосай със същия плам с който Пловдивския Митрополит Никалай анатемоса Персеидите, защото будели сексуални пориви в младежите или по неговите думи, “разврат” !

  http://www.btv.bg/article/lifestyle/duplex/mitropolit-nikolaj-zabrani-perseidite-vodeli-do-razvrat.html

 8. А ето и дежурният на рубладжийско-мутренската амбразура… Наистина в някакъв смисъл ми е жал за този човек от по-ранните години в началото на 90-те. Но падението му е окончателно и вече няма място за съжаление, а само за презрение. Ако не ви се чете линка, мога да ви го резюмирам в няколко точки. 1. Всичко върви от добро към прекрасно, щом управлява герб. 2. Ако нещо не върви от добро към прекрасно, то е защото някои ДЕСНИ хора не желаят да ги управлява герб.3. По-добре е да си здрав и богат, отколкото беден и болен. 4. По-приятно е да имаш вила на Малдивите, отколкото панелка в Обеля. 5. След сряда идва четвъртък, но 7 дни в седмицата ще слушате, гледате и четете коментарите на проф. М.К.

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5244262

 9. Здравейте! Очаквам с интерес Вашата трактовка за посещението на В.Нюланд, преминало без отразяване в медиите.

 10. Гледах внимателно цялото интервю – удоволствието беше пълно!

  Поздравления за г-н Инджев!
  За 25-минутното безпощадно разбулване на руските лъжи в българските медии за всичко! И то – с неоспорими факти. Бързо, ясно и конкретно, с по няколко изречения. За посещението на Нюланд, за отношенията ни с парньорите, за ролята на Русия в Сирия. За Бокова, Първанов, Борисов и Доган като руски действащи лица…

  Няма друг български журналист, милеещ толкова за България!
  Още един път – поздравления и благодарности!

 11. Гн.Инджев,не успях да ви видя,на живо,ноизгледах интервюто ви,по БТВ,в интернет.Искам да ви кажа,че вие сте” камък”,който е” поставен”за препъване на много манипулатори,лъжци,рубладжий…

 12. Поздравления за вчерашното ви гостуване в “Лице в лице”! Силно се надявам много хора да са ви гледали, а и да са помислили върху това, което казахте там. Надявам се, че г-жа Ризова беше искрена с интереса, който демонстрира към фактите, които изложихте и към неминуемите изводи от тях. Чакам с нетърпение тя да спази обещанието си и да ви покани отново, за да продължите този интересен разговор. А теми, както е тръгнало, няма да липсват.
  Още веднъж поздравления за всичко, което пишете и говорите. Не е лесно да отворите очите на хора, които искат да останат слепи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.