Враг отвъд портата на Кримъл

В момента в Русия текат процеси, напомнящи на агонията на неефективната икономика , свързана с неудържимото сгромолясване на неефективната икономика при разпадането на СССР. Рублата се доближава до закръгляването на съотношението спрямо еврото 100: 1 ( в момента на писането на този текст е вече 92:1), цената барела руски нефт слиза близо до половината от онова, върху което е разчетен руският бюджет за годината, обвързаните с империята икономики и финанси в периферните на „руския свят” се тресат. Ще има ново бягство на бивши колонии от мечешката прегръдка на северния великан на глинени крака.

 

Пред очите на целия свят и на смълчаните като при перестройката български служители на култа към бог Москва се потвърждава, че да се обвържеш с Русия е като да си построиш къща на свлачище. Доказано е от революциите в рамките само на един век през 1905, 1917 и тяхната завършваща фаза с разпада на СССР през 1989 г. Не случайно забогателите руски крадци от ресурсите на най-богата на ресурси страна в света предвидливо си държат плячката в западни банки. Те ли не знаят защо!

 

 

 

 

Данните за 15 процентен спад на жизненото равнище в империята през миналата година са на път да навеят мил спомен в сравнение с очертаващата в това отношение картина в доста близко време.

 

Надеждите България да спечели от поредното скарване на Путин с поредния съсед, този път Турция, помръкват с всеки спад на курса на рублата. Той обрича руските туристи да бъдат все по-малко вероятни гости на българското европейско Черноморие ( ако не броим приближените да Путин руски крадци, милионери във валута, които обаче не идват като простолюдието в някаква си банална за тях България, а си харчат награбеното за луксозен живот в уж презрения от тях Запад).

 

С издадения вчера смъртен акт в Москва, вече най-тържествено, за ужас на разпределителите на порциите у нас и на кожата на недоубитата мечка ( руска поговорка), се спомина бойкоугодният „Южен поток”. Има вече първи индикации за разрив между премиера Борисов като негов рекламен агент и Делян Пеевски, главен потърпевш и несъстоял се бенефициент на руската корупционна схема за милиарди. Дали пък няма да се разтури също голямото съзаклятие между Борисов и още по-проваления от Пеевски политик Георги Първанов, самообявил се за главен енергетик на републиката през златната корупционна ера на развилнялата се русофилщина над бащино ни огнище?

 

Кризата е толкова сериозна в Русия, че дори и свещеният по каноните на съветската религия, изповядвана и днес в Кримъл (уравнението е Крим+Кремъл=Кримъл или Кримль) военнопромишлен комплекс- или поне част от него- навлиза в режим на доизживяване на старите мощности от времето на някогашната съветска военизирана индустриална мощ, изсмуквала десетилетия наред силите на гигантската държава и на измъчения й народ, държан на „хляб и вода” като безправна работна ръка в гигантския военизиран затвор СССР без право на свободно местене в друга съветска килия или предсрочно освобождаване за добро поведение.

 

Едни много зли езици, които обаче не бързат да заявят това публично, шушукат за предстоящ фалит на гордостта на тази индустрия, производителя на самолетите МИГ. Колкото и да е странно ( от гледна точка на нашата комплексарщина), България допринесе за това. След като една омотана в руски зависимости балканска губерния вече не ще мигове, кой да ги купи другаде: по – я(р)ка антиреклама за немощното състояние на руската „привлекателност” не можеше да се измисли!

 

Центърът ЛЕВАДА, един от малкото източници на достоверна статистика в и за Русия, регистрира насред Москва, че днешните руснаци не се интересуват толкова от проблемите на сигурността в страната ( оглавявана от вожд, който дойде на власт от средите на силите за сигурност именно поради дефицита на тази политическа стока в края на миналото хилядолетие), колкото от собственото си благополучие. Звучи доста „западно”, въпреки цялата антизападна истерия, насаждана от политиката и пропагандата на Кримъл.

 

Въпрос на време е загубата на това (относително) руско благополучие, получено за кратко и по лесния начин от високите цени на временно полезните изкопаеми, то да бъде закопано поради превръщането на тези изкопаеми в безполезни. И целият руски шовинизъм , вкаран под налягане в главите на руснаците с пропагандната спринцовка „кримнаш”, много бързо ще изветрее под поредния напор на вятъра на промените.

 

Какво следва за България от всичко това?

 

Следва „синдромът Стрелча”.

 

В малкия български град Стрелча, обявен на 2 май миналата година от бившия кмет Иван Евстатиев за „малката Москва”, дойде 10 ноември с 26 години закъснение. Поводът е развенчаването на местния феодал по начин, който силно напомня свалянето на Тодор Живков, но не по съветска заповед, а поради криминалния сюжет, в който изнасилвачът Евстатиев е главен „герой”.

 

За разлика от другарите в София, местните другари на Евстатиев не могат да се правят на слепи и глухи. Това би било пагубно за тях. Ето защо с ентусиазъм се хвърлиха в неговото заклеймяване. В телевизионните репортажи от Стрелча тези дни можете да видите такива персонажи, познати от церемонията по откриването на паметника на съветския маршал Жуков на 2 май миналата година. https://www.youtube.com/watch?v=0Iw_Uca2_xY

 

Оставям настрана прегръдките на Евстатиев с Ирина Бокова в Париж , целувките му с българските русофили и с руските военни и дипломати на площада на „малката Москва”, видно от видеото, заснето от русофилска организация с идеята да предаде и съхрани за бъдещето „величието” на кичозната сцена с имитация на съветски парад с български натовски войници и офицери. Евстатиев дори се изживява като местен командващ, козируващ на гола глава на божеството от бюста със съветския герб.

 

По-съществено от разкритията за престъпното минало на Евстатиев, които извират всекидневно от намеци и плахи ( засега) разкази на местни хора, е друго обстоятелство: с развенчаването на култа към един местен червен феодал и с „посегателството” към неговото монументално наследство пазителите на това минало отново признаха, както в първите години след 10 ноември, че да се премахва символиката на позора с цел да се спасяват от него в днешно време живите следовници на този култ, е напълно допустимо.

 

В Стрелча заличават името на неудобния вече русофил Иван Евстатиев от всевъзможни паметници , чешми и прочее претендиращи за увековечаване агиттабла. Няма нито един глас на протест срещу „заличаването на историята” , каквато и да е била. А именно тази фалшива претенция е в основата на защитата на съветската символика в България.

 

Нещо повече. Много пъти съм контрирал въпросната претенция, според която дори и да е била окупаторка, Червената армия все пак ни е „освободила” ( в речта си на „малкия Червен площад” Евстатиев направи връзка между турското робство и Жуков). Даже и да било вярно, че миналото на окупирана от СССР България е била мрачно, ние трябвало да пазим свързаните с него монументи, за да ни напомнят за него и то да не се повтори, заявяват най-гъвкавите пазители на съветския чугун. На това винаги съм отговарял: все едно да искаме от изнасилената да си държи портрета на изнасилвача в спалнята, за да й напомня на заспиване и при събуждане какво повече не бива й се случва. А свободата само да я сънува, ако може при този психически тормоз.

 

И ето ,че образът на изнасилвача днес се материализира от плът, кръв и престъпна слуз, която хлъзгаво се пренебрегва от грачещите в защита на „миналото, такова, каквото е”. Няма ги защитниците на съветската правда на любимия им терен на пропагандата, за да заявят нещо за „злостната кампания” срещу др. Евстатиев и особено срещу „посегателствата” към паметниците, извършвани в момента в Стрелча. Значи може? Но първо трябва да се състои някое гадно изнасилване, за да ни бъде позволено да се усъмним в монументалната непоклатимост на натрапваното правило да живеем в сянката на съветската окупационна символика?

 

Завръщаните на путинофилите у нас в землянките на мълчанието в момента е точно толкова позорно, колкото и при парадоксално изпълнения завет на Живков да се снишават, докато попремине бурята ( от перестройката)- снишиха се именно след неговото сваляне по съветска заръка. Нито един комунист, нито един живковист не гръмна с пушка в Балкана ( или поне от балкона) в негова защита. Защото нареждането той да бъде сменен с по-подходящ за епохата другар дойде от Москва , а заповедите на Кремъл по традиция не се коментират от слугите тук- изпълняват се безпрекословно.

 

Ами ако утре руският народ разкара от властта Путин и вземе, че поиска да лекува страната си с демократични процедури, които предвиждат раздяла с комунистическата символика в самата Русия?

 

В наши дни, преди скандала в Стрелча, снишените в началото на 90-тегодини на миналия век следовници на заветите на Живков се изправиха и преминаха в настъпление на идеологическия фронт най-вече по угодническа проруска линя в най-уродливи реваншистки фор(у)ми.

 

Моралният удар, който им нанася русофилът-изнасилвач от „малката Москва”, ги кара отново да се снишават и да не шават докато попремине гневът на гражданите от техния другар. Отгоре на всичко казусът съвпада по време със свлачището в Русия, за което стана дума по-горе.

 

Време е да си поискаме правото на национално освобождение от паразитиращата върху поклонението пред завличащото ни със себе си руско свлачище. Ако наистина сме повече европейци и българи, отколкото мазохисти, сричащи скрижалите на пагубното русофилство.

 

Ако път читателят не вярва на оценката ми за процесите в Русия, макар да е стигнал до края на моя текст , нека се вгледа тогава в ТОВА: http://ehorussia.com/new/node/12000

 

 

Koгато казвах, че Русия скоро ще катастрофира, ме питаха: “Кога? A по-точно?”. Отговарях обтекаемо, че точната дата е величина, която зависи от случайността, и със сигурност можем само да констатираме необратимото движение към пропастта.

 

Сега вече ви казвам, че ще е много скоро. Много, много скоро.

 

Разковничето е в скромна новина, която наскоро прочетох. Новината не е за цените на петрола.

 

На пръв поглед е дреболия – Русия и Хонгконг подписаха споразумение за избягване на двойното данъчно облагане. И какво от това?

 

Но тези, които професионално изнасят капитали от Русия, знаят колко упорито и настойчиво Русия парираше всеки опит, дори всеки намек, за избягване на двойното данъчно облагане с Хонгконг. Всеки направил такова предложение можеше да се озове в кауша.

 

Проблемът не е данъчен, а фискален. Липсата на двойно данъчно облагане ще позволи изграждането на такава схема, при която парите постъпващи транзитно от Русия, през сметките в Хонг Конг, които не подлежат на фискален контрол, ще могат да се разтворят напълно в глобалната банкова система.

 

Споразумението за избягване на двойното данъчно облагане с Хонгконг означава, че целият БВП на Русия може се изнесе за миг и веднага да се разпръсне по офшорни сметки.

 

Споразумението беше подписано тихомълком – набързо и без предварително обявяване. Резултатът е предизвестен – оставащите валутните резерви на Русия има вероятност да изчезнат безследно и незнайно къде.

 

Въпросът, защо и кой има изгода, изчезва, ако си припомним какво се случи в Украйна преди края на Янукович, и как КАМАЗ-и с пари и злато успяха да се доберат до руската граница.

 

Всичко това е възможно, защото е напълно очаквано. А за да не се светнат скъпите руснаци, ще ги баламосат, че трябва да затегнат малко коланите, но това ще е временно, и до 2030-та, всичко ще се оправи. Обещанието за бъдещо щастие ще стане разменна монета с надеждата да объркат хората и да ги накарат да си мисля, че щом правителството прави планове за 3-5 или десет години, ще ги осъществи и не възнамерява да избяга. Някои ще останат и ще бъдат оставени на милостта на зверовете, като опашка на гущер. Най-вероятно това ще са лакеите, които сега публично се подмазват на властта.

 

Възможно е да изчезнат с гръм и трясък, може и с нова война, дори и гражданска – всички крадци изчезват в суматохата, създадена от тях…

Андрей Шипилов, РБК

 

 

„Доскоро Русия беше осмата икономика в света, най-големият износител на петрол и трета по златни резерви (след Япония и Китай) в света (!). Това беше постигнато с реформите от 90-те и началото на 2000 г., а от ефекта им се възползва Путин.

 

Няколко трилиона петродолари, получени от Русия по време на управлението на Путин, са профукани или откраднати. Правителство, инвеститори, анализатори, икономисти, граждани и дори обикновени домакини вече пресмятат, кога “Путин ще остане без пари”. Повечето познават:след около година и половина.

 

Но много малко хора разбират, че финансовите пазари не работят така. Финансовите пазари отчитат цялата налична информация и, ако е известен “часът Х”, когато “Путин ще свърши парите”, то ударът в Бетонната Стена ще е много преди това. Доста преди “да свършат парите” ще дойде шоковата девалвация и рублата вече няма да е конвертируема. Дълго преди ” да свършат парите”, рублата вече няма да е разплащателно средство в международната търговия. Дълго преди ” да свършат парите” ще има пълен колапс при вноса. Дълго преди ” да свършат парите” много руски компании ще фалират заради неплащане на валутните дългове в размер на около 500 милиарда щатски долара. Както се досещате, това ще доведе до пълен хаос в банковия сектор, реалната икономика и сред населението.

Когато настъпи “час Х”, стабилизиране на руската финансова система ще бъде възможно само с помощта на МВФ: връщаме се към “класиката в жанра” от преди 20 години (за осмата някога икономика, най-големия износител на петрол и третата по златни резерви страна, това е доста неочакван и тъжен сценарий ). Но такава помощ е възможна само след смяна на режима, довел най-богатата страна до безпрецедентна икономическа и финансова катастрофа.”

Слава Рабинович

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

 

 

56 мнения за “Враг отвъд портата на Кримъл”

 1. “Аз съм весел и радостта ми няма граници, като си наумя, че “Моята молитва” се сбъдва.”

  Русiя ке падне 2016г. !!!!

 2. Господин Инджев, хора като Гоце, Баце, Доган, “библиотекарите” сега разбират, че са заложили на куц кон. Сега гледат да опоскат каквото могат, преди да ги натирят от копанята. Обаче някой трябва да изпере пешкира. Ще трябва да отговарят за много неща.

 3. Господин Инджев, прост човек като Яне Янев, аз не бих наел за портиер, а министър-председателят Борисов го е назначил за свой съветник, сиреч, акъл да му дава. Разбира се, щом Борисов има вътрешна потребност да иска ум и разум от Янев, негова си работа. Това показва колко струват и двамата. Обаче въпросът ми е друг – защо Борисов ще заплаща глупавите съвети на Янев с нашите пари?

 4. Съвсем сериозно трябва освен лустрация да се въведе официално и кaстрация на вся ос талная русофилистичная сволоч (или поне тази овластена с власт)

 5. Да, тази новина от вчера, заедно с други сигнали показва, че в Русия зреят промени. Вече направих прогноза преди около две години, че Путин ще има съдбата на всеки руско-съветски лидер от последните сто години. Ще бъде отречен и обвинен от наследника си.
  Онзи ден беше речта на Герман Греф.
  Но ето едно интересно сравнение, по повод днешния “щурм” на рублата.
  http://www.kommersant.ru/doc/2897180
  След което имаме статия, която аз бих определил като саркастичен отговор на това твърдение
  http://www.kommersant.ru/

 6. Всяко падение на разия е триумф за БГ денят х е близо…закриваѝ.

 7. задно с линка си е заминал и ссср-то
  “В момента в Русия текат процеси, напомнящи на агонията, свързана с неудържимото сгромолясване на неефективната икономика. “

 8. След прочитане на чудесната статия, пред мен не остава нищо друго освен да премина към практическата реализация на идеята на дядото. Още през 60-те години той е обещал в семеен кръг като паднат комунистите да ги заведе в Биариц. Тъстът (Бог да го прости) не дочака рухването на най-човеконенавистната система. За мен окончателният край на метастазите на комунизма е краят на ссср 2.0. Сбъдне ли, при това предсрочно прогнозата на Збигнев Бжежински (достигнал и до мен благодарение на Павел Тинков)водя булката и любимата тъща, само живот и здраве да е още на другият ден в перлата на френската Атлантика.

 9. @ СОТИРОВ | ЯНУАРИ 21, 2016, 13:47

  Така е.

  Покрай руската виелица ще има вихър и у нас – уви, връзката ни е дълбока и нездравословна.

  Предполагам, че след като (най-сетне!) се осуети възможността да лочат от потока, ще се ориентират към стария си занаят – банковите обири.

  Да внимават в БНБ! Достатъчно наясно са коя банка мнооого прилича на опосканата КТБ.

 10. Горките руснаци – дай Боже да им е за последно!

  Така и светът ще си отдъхне.

 11. Преди известно време бях писал в този блог, че за мен единствената надежда за спасение от кремълската прегръдка е цената на петрола. Днес Брента е под 28 презрени от русофилите зелени хартийки, а една парична единица на “световната супер сила” струва около 2 български стотинки!
  http://coub.com/view/4bgap

 12. Руският народ го чакат огромни страдания, да не дава Господ, но и много кръв се очертава да се пролее… Но, който каквато попара си е надробил, такава да си я яде….След като Путлер се радва на такъв висок рейтинг, след като вместо да изпитат срам и възмущение от анексията на Крим, а скандират “Крим наш!”, значи са си заслужили всичко, което ще им се случи!
  Между другото, нещо подобно важи и за нас, българите – след като търпим управници, прокурори и олигарси като нашите, значи и ние си заслужаваме това, което ни се случва! Лудите сме ние, дето им даваме зелника ( властта ), и те консумират до преяждане (виж ПееФски ).

 13. Здравейте г-н Инджев.За пореден път ми хареса статията.Поздравления за нея и и за интервюто дадено на Цв.Ризова по БТВ!Искам да добавя към написаното от Вас за реакциите по отношение на Ив.Евстатиев:не в Стрелча а в София.Първоначалната реакция на “детето но Партията”/както гальовно наричаха преди години/другарите от БКП- Янаки Стоилов,бе,че случилото се не трябва да хвърля сянка върху добрините на Изнасилвача,сторени на Стрелча,а преди това -на Пазарджик.Лошото е,че типично по български,онези от Стрелча ,които викаха :”осанна”,днес викат :”распни го”……

 14. Че и за дворци ли са закъсали?… Или пък дворецът в Балчик е обработван от “творческия екип” на сериала като плацдарм за зелени человечета? А кой БГ-подлоган и срещу какво им го е предоставил?

  http://pik.bg/%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%E2%80%9E%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%E2%80%9C-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%B2-%E2%80%9E%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B0%E2%80%9D-%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%87%D0%B8%D0%BA-news471939.html

 15. А моята молитва е :

  “Боже , дано когато Империята на злото се сгромоляса за втори път –
  то това да е ЗАВИНАГИ…и да не ни затрупа със отвратителните си отломки ///
  И – дано всичките й “щедри” подаръци – коруптните капитали навсякъде в икономиката на България и “половин милионното руснашко малцинство” което се опитват да ни натрапят сатрапите тук – Боже, прати ги в една Черна дупка – отново ЗАВИНАГИ ///АМИН !

 16. СМЪРТ НА РУСИЯ !

  + ДНЕС Руската империя – главен враг на БЪЛГАРИЯ, УМИРА, НАПЪЛНО И ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ, БИЙТЕ РАДОСТНО КАМБАНИ !

 17. ЧЕРНИЯТ ЛЕБЕД ВЕЧЕ ПЛУВА В МОСКВА РЕКА… СГРОМОЛЯСВАНЕ НА ЧЕРВЕНАТА МЕЧКА – ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!!!СВЕТЪТ ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ! БЕЗ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!!!
  ФОЙЕРВЕРКИ!!!

 18. Экономика не может функционировать нормально при лавинообразных девальвациях. Все импортеры разоряются моментально. Совокупная долговая нагрузка всех российских компаний – мы говорим о совокупных корпоративных долгах – это полтриллиона долларов. После нескольких кварталов финансовых убытков инвесторы начнут оценивать эти компании как кандидатов на банкротство. Потому что они не смогут содержать свои валютные долги.

 19. Не е по темата, но в евстатиевизираната ни “kleta majka balgariq”, паралелно, също протичат бурни процеси.

  Време е, мисля си, Лозан Панов, Калин Калпакчиев, Камен Иванов, Соня Найденова и Галя Карагьозова да напуснат тази “компания от прокажени” (по Волтер).

  А = Р – Н, където:

  А е аномалното,
  Р е реалното,
  Н е нормалното.

  Така по-ясно ще се види величината (размерът) на аномалията.

 20. Новина от преди няколко часа от Лондон: “Высокий суд Лондона установил причастность Ковтуна и Лугового к отравлению Литвиненко” И нещо много важно: «Операция ФСБ по убийству Литвиненко была, возможно, одобрена Патрушевым (Николай Патрушев, экс-директор ФСБ — ред.) и президентом Путиным», — говорится в докладе судьи Роберта Оуэна.http://www.novayagazeta.ru/inquests/71523.html

 21. Божият план за пречистване на Земята постепенно се развива. Радвайте се човешки деца. След свалянето на Змея, на Русия и предстои нова ера на духовно прераждане. Прераждане, което ще промени целият свят.

 22. Путин няма много опции: http://idvassilev.blogspot.com/2016/01/blog-post_21.html
  Като добавим и доклада за Литвиненко: http://www.bbc.com/news/live/uk-35370717 все по-ясно е че никой няма да го подкрепя.
  Струва ми се че най-вероятния сценарий е Путин да бъде ликвидиран от своите по този начин да прекрият следите и тайните а и да запазят измисленият му имидж.
  Ако ли пък загуби властта си след бунт или пък бъде заменен с някой не приближен до него няма да му се размине. Представете си всичката пропаганда обърната срещу него.
  КГБ (или както и сега да се нарича) е една много опасна престъпна групировка извършваща убийства за частни облаги така и насяване на омраза и тероризъм.
  Искам да споделя с вас интервю на един финландски разузнавач: http://samvak.tripod.com/pp100.html
  в него той много ясно посочва как КГБ организира и насърчава талибаните за извършване на терористични операции и разочарованието му от неразбирането на това от западните политици.
  В новинарския поток от ББС за убийството на Литвиненко изпъква следния цитата от Лиам Фокс:
  “People like myself who criticised Russia’s behaviour were regarded as hawkish and provocative. But I think it’s very clear that this is a monstrous gangster state that we face in Russia and we can’t possibly treat them as an equal partner in global affairs.”
  Мисълта ми е че повече такива политици трябват за да ударят още по-здраво престъпната власт на Русия. Не може и не трябва да има милост към такива долни същества.

 23. Ако се разпадне раша най добре ще е за руския народ. Кога исторически са го броили за нещо?

 24. Мисля си, че ще има да гледаме още салтоморталета, които ще водят все по-близко до пълния провал.

  Но те му изпуснаха вече края – и в Москва, и у нас. Маските падат все по-ускорено, все по-неудържимо, всеки Божи ден.

 25. Ха-ха-хааа…
  Няма две години санкции и – балумба! Този път – няма прошка!

  Този път хляб на гладуващите ще се дава само срещу:

  1. Пълно и безусловно разоръжаване.
  2. Разделяне на територията на злото на 7 части, управлявани от страните от Г-7. Като разделянето на Германия на 4 през 1945.
  3. Московски процес по подобие на Нюрнбергския – с чужди прокурори и съдии.
  4. Изплащане на репарации на всички страни, разорени от СССР/Русия от 1917 – 2016 от Изт. Европа, Центр. Азия и Лат. Америка. Репарациите – в размер на всички полезни изкопаеми на руска територия.

 26. Както се казваше в един виц – “един по един, до един!”:

  Например така:

  Русия обяви фалита на Внешпромбанк – Mediapool.bg

  Руските власти обявиха в несъстоятелност Внешпромбанк – голяма банка с високопоставени клиенти, изпаднала във финансова нестабилност след манипулиране на сметки, предаде Франс прес.

  През последните години това е една от най-големите институции, които Русия затваря, отбелязва агенцията.

  Централната банка обяви в комюнике, че е отнела лиценза на тази банка, която е на 40-о място по активи от над 700 в страната. Като причина се посочва недостатъчното капиталово равнище.

  Според сп. “Форбс” сред клиентите на Внешпромбанк са членове на семействата на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, на вицепремиера Дмитрий Козак, на шефа на руския олимпийски комитет Александър Жуков и на руския посланик в Украйна Михаил Зурабов. Други медии споменават сред клиентите Православната църква и петролната компания Транснефт.

 27. Направо ме избива на спомени за руска поезия и “българска” “журналистика”…Эх, времена, ах, как “прошлому возврата больше нет”!… Като си спомня (простете, че пак цитирам любимото заглавие!) “Световният енергиен елит- на крака при Първанов. Хилари и Путин ще тропкат по тепетата” и сега… ЧЕРНИ ДНИ ИДАТ ЗА РУБЛАДЖИЙСКАТА КОЛОНА!
  Но ако и този път го ударим пак на “национален консенсус”, “мирен преход”, “да забравим миналото, което ни разделя и да се обединим в името на бъдещето, което ни свързва” и др. лигавщини и дивотии- тогава наистина не сме народ и общество и мястото ни не е в Европа!
  ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ ДО КРАК -ДО ПОСЛЕДНИЯ ФАТМАК!

 28. Днес Делян Пеевски стана едноличен собственик на почти 92 процента от
  ХИМКО – Враца!!!
  Ако го допуснем, на заминаване така яко ще опоскат де що има, че предизвиканата от тях поредна национална катастрофа ще държи топло на цяло едно поколение!

 29. Стамбо, няма да е зле! Иска ми се да видя и много други неща. Радан Кънев загатна за партия с нов вътрешен ред.
  В България много се приказва (от президент до кметица) за работни места но никой не приказва, как обикновения гражданин да се превърне в заможна средна класа, както е било преди 1944г. Затова и много наши сънародници, въпреки, че имат средства не си идват в България. Тук за всяко нещо трябва да правиш поклони на червените маймуни и да им плащаш. Не мога да ги гледам като почнат да се радват на 2 – 3 % растеж на икономиката. Ами ние сме се свили 1000 пъти преди това. За Германия и Италия 3% растеж може да е отлично но за България това е все едно да кажеш, че нивото на празната каца се вдига с 3 милиметра на година. Или с 3% от нищото. Има ли нормален икономист в България, който може да пресметне колко е 3% от почти кръгла нула? Само знаят да ни премятат а не да пресмятат. В същото време, някакви си “патриоти” решили че със 100% гласуване ще наредят работата. Ха-Ха. И за кого да гласуваме? За идиотите, които изпразниха кацата ли ???

 30. @ Стамбо,
  Те, руските павиани, отдавна считат Балчик за техен, окупираха го доста време преди да превземат Варна.
  Спомням си,че още преди 12-13 години, по време на разразилите се скандали около собствеността на Ботаническата градина към двореца между Министерството на културата и Софийския университет, почти всички крайбрежни заведения и хотели вече бяха техни. Бях в командировка там и още не знаех за тези “подробности от пейзажа”. Докато чаках колегата ми да си свърши своята част от работата наивно влязох в едно крайбрежно кафе и зачаках да ми вземат поръчката. Чаках около час, чудех се защо сервитьорите минаваха край моята маса и отминаваха все едно, че е празна, а някаква тьотка през цялото време ме гледаше с негодувание, както се гледа досаден клошар. Споделих по -късно с колегата учудването си от това “обслужване” и тя ми разясни ситуацията така: “Ама ти не знаеш ли, че тези заведения и хотели са руски и те не обслужват и не пускат вътре българи? Извадила си луд късмет, че не са те набили и изхвърлили навън!”. От тогава не съм стъпвала в Балчик, но си тъгувам за стръмните му улички и барокови къщи, които странно напомнят италианската провинция Тоскана. Няма друг град в България с толкова италианско излъчване!:)
  Но ония, павианските кинаджии, като нищо да оставят декорите и боклуците си в двореца, уж за бъдещи снимки, а след време да претендират, че това си е изконно техен, “православен” дворец, свързан със славянската история, построен не от някаква румънска кралица,дето не знае мюсюлманка ли е или християнка, а от тяхната Катюша Велика, луксозни исторически брошури и алманаси на руски език за “настоящата” история на двореца ще започнат да разпространяват безплатно(!), филмът, сниман в двореца, ще въртят(като доказателство) и един ден, току виж, са предявили претенции за “реституция”!

 31. Промъкна се една новина, че ДАЕШ намалява двойно заплатите на офицерите си -> Кой ли ги финансира?

 32. Гръмна новината от Лондон. Обявиха официално война на путин. Тия британци грам не се церемонят. Стрелят направо в сърцето. Както и с хитлер.

 33. “Убийството води към Путин – водещо заглавие на първа страница в днешния NRC Media
  Руският президент Владимир Путин и шефът на руските тайни служби Николай Патрушев са издали заповедта за убийство на Александър Литвиненко”- Има ли изненадани? Само се питам защо го съобщават едва сега, след като бе ясно още тогава, още в първия миг.

 34. Ликуй, народе – Русия загива!

  Как ще се отрази това тук ли? Много просто – ще свърши безкрайният “мирен преход” с последващи:

  1. Лустрация лична и фамилна.
  2. ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ ДО КРАК -ДО ПОСЛЕДНИЯ ФАТМАК! /Стамбо/.
  3. Забрана на БСП с всичките и клонинги като работили за Русия.
  4. Атестиране на всички и преназначаване на неопетнените съдии и прокурори.
  5. Цялостна подмяна на личния състав на МВР в рамките на година.
  6. Конфискация на всички авоари и имоти, на които не може да бъде доказан произхода или не са платени данъци.

 35. Много мина, мъничко остана.

  Если спикер МИДа Захарова не врёт, и антиасадовская оппозиция, получив «серьёзные подкрепления из Турции», начала широкое контрнаступление (его традиционно называют «попытки») на основных фронтах — пригороды Дамаска, Хомс и Идлиб, то РФ грозит со стороны Турция криптовойна такого же масштаба, какой было российское вмешательство в Украине до 24 августа 2014 года.

  Просто Москве создадут «зеркальный Донбасс» в Сирии и это будет уже фатально. Путина толкают в спину — быстро сливай Асада, полониевых дел мастер.

  оригинал — https://www.facebook.com/ihlov.evgenij/posts/1246495402032282

  автор — Евгений Ихлов

 36. Отбелязвам, От твоите уста в Божиите уши. Амин!

 37. Интересно дали вчерашното решение на парламента да одобри електронното гласуване не е породено от тези процеси. От една страна – хем са отговорили на искането на народа, от друга хем и на тях им е изгодно – електроннот гласуване няма да види бял свят.

 38. @ SMS
  Допълвам за незнаещите че Балчишката градина и дворец бяха продаден 2004 година за скромната сума от 300 хил. евро. С решителната помощ на БПЦърква/КГБ и БАН/КГБ чрез редица прехвърляния за заличаване на следи, собственикът е Русия. Една от възможните причини за ликвидирането на Кирил Варненски като противник на сделките в Балчик е направо очевадна. Защо Русия е собственик? – Заради летището. Поради същата причина и около Сарафово( Бургас) и почти всички ВВС бази. И все пак, защо? След като България беше приета в НАТО, Русия изкупи всички земи около важни за отбраната терени. Примери в изобилие по цялата територия на България за тотално изкупуване на терени. Имат си тук едни 400хил руснака който за отрицателно време могат да неутрализират/превземът някаквите тук натовски обекти. Само да допълня че тези сериозни каламбури със руска собственост ставаха със сериозното участие на корумпираната държавна централна и местна власт.

 39. Не ми го побира ума как е възможно това с двореца и ботаническата градина в Балчик?! Виновните за това трябва да се намерят и да се осъдят на доживотен затвор поради липса на смъртно наказание в България!

 40. Драги Джинджифил,

  Тези неща ги казвам от години на хората.
  Обикновено комунистите злобно ме питат: “А от къде ще вземеш нови полицаи?”

  От армията, им отговарям. От мисиите. Те са готови да служат за едната заплата и заради едното
  удоволствие да разчистят цялото крадливо МВР. Барабар с пищовите.

  Има кадър, с който да се замени целия 70-годишен потомствен крадлив червен партиен башибозук.

 41. @LUKOV

  Ох,Lukov, не ги знаех тези неща! Сега всичко си идва на мястото и наглостта на руските хотелиери и ресторантьори, и целта на “историческите” филми,снимани в двореца на Балчик, а шегата ми за “реституцията” си била направо истина!

  СПЕШНО се нуждаем от правителство на националното спасение, което да има куража и патриотизма да защити българския интерес: да развали незаконните “сделки” с държавни имоти и да внесе за гласуване в Парламента закон, регламентиращ размера на данъците за руските имоти и режима за ползването им, както и да фиксира статута на собствениците им в България, т.н. “постоянно пребивавщи” окупатори и шпиони на Русия.

 42. Драги “Отбелязвам”, ама какъв кадър може да са тези идиоти? Едно време дядовците им са били най-простите и мързеливи селяндури. Ние имаме един съсед, който се тупа в гърдите постоянно и вика Аз съм комунист. Но не ще да си спомни, че баща му е крадец и на времето са го разкарвали като панаирджийска мечка по мегдана на селото със табела на врата “Който краде така ги носи”.
  От Баща ми и Дядо ми зная, че Българските полицаи преди 1944 са били много сериозни и възпитани хора.

 43. Забележителен анализ! Специални благодарности на Стопанина на блога за простичкото и разбираемо обяснение на хонконгското споразумение (което и аз видях, но вчера даже се зачудих какво пък толкова, а вдянах напълно едва тази сутрин, когато британският съдия сър Едикойси официално обвини Кремъл в убийството на Литвиненко и последва изявление за евентуални допълнителни санкции срещу Влади Къси)

  НО – постът на колегата LUKOV направо ме втрещи! Как е възможно такова предателство? Та дворецът в Балчик е национално културно наследство! Що за твар може да го хариже на руските павиани, па дори за много пари? После се сетих, че в ЗУТ (Закон за устройство на териториите) има текст, че придобита чрез измама, злоупотреба, документи с невярно съдържание и пр. държавна или общинска собственост не подлежи на давност. А участниците и от двете страни носят и административна, и финансова, и наказателна отговорност. Цитирам го по памет, но това значи, че и павианът-купувач, и аргатите му от Милиционеристан не само могат да бъда уволнени, но подлежат и на конфискация, и на пандиз. Остава само да накараме следствие, съд и прокуратура да си свършат работа! Пред вид “свлачището” в рАЗИЯ, мисля, че моментът е много подходящ. Гладните пеликани и разни мършояди в момента са ошашавени, не трябва да ги оставим да се окопитят, както направихме 1989!!!

  Завършвам с една история от дядо ми – след т.нар. Соболева акция 1939-1940 г. Царство България започва да се пълни с едни магазинери, бакали и книжари, уж белоемигранти. На 09.09.1944 ВСИЧКИТЕ тези обличат униформите на НКВД, презрамчват автоматите ППШ и тръгват да “помагат” на задунайските си “братушки” да установяват “народна власт” в Милиционеристан. Дано има кой да го напомни на нашите управляващи!!!

  Респект!

 44. @ Аеорофлот
  Прочетете всички книги на Г-н Инжев и тогава наистина ще бъдете втрещен. Пренаписаната българска история след 1887 чрез анализите и изданията на Уважаемия наш г-н Инжев е една изключителна възможност, нещастната ни нация да получи концентриран документален израз на истината завоалирана досега от руските имперски интереси и техните слуги в България.
  Един ДПСешки-тежки депутат влетя в една агенция преди година, две и след 5 часа сподели пред обществото че, ако разкаже 1 процент от истината – “В България ще има революция”. Е, не стана началник на тази агенция, но предизвика всеобща почти 200 дневна протестираща разходка от една страна , а от друга страна ние, не забравихме ексклузивното напомняне че, в България реформите трябва да започнат от “zero point”….Please restart the computer for updates.

 45. Драги Джинджифил,

  Броя те за приятел. Това, което пишеш, е така. В Царство България селските крадци са ги водили с табелите от единия край на селото до другия и отпред е вървял селският глашатай и удрял барабана всички да излазат и да ги видят. В Пловдивско на табелите е пишело “Аз съм крадец”. А в Пловдив просяците задължително са носили табели на гърдите си “Аз съм просяк”. Ако я свали – стражарите /стражата/ го взимат, натъртват го, закачат му я и го пускат. Така е било.

  Говоря за друго. Разсъждавам като Гражданин с малък административан и по-голям военен опит. Това, че съм участвал като доброволец-военно-полеви хирург във войната в Босна през 1992/3 е деликатен момент. Имам американски и холандски медали от това участие.
  Но мразя израза “Аз мисля държавнически”.

  Откакто свят светува – винаги и навсякъде – армията и полицията са се мразили. И в армията днес и тук има червени боклуци, ясно. Но войската днес има едно предимство. Участвала е в бойни действия, знае от къде идва стрелбата. И може да се пази.

  За разлика от червения башибозук, летитимиращ се като МВР, можещ единствено да проси.
  Искам да заменя поетапно личния състав на МВР с млади момчета от армията, били на мисии. Които като видят от патрулката циганин да краде, да го застрелят на място. А не като сега – охраняват го крадеца и после делят. До там е стигнала корупцията.

  Дано да съм бил достатъчно ясен.

 46. Бойно поле – ударен с шрапнел в лицето. Носят го санитарите пълен с пясък и слама в раните. Бърза промивка с Н2О2, прави се Хипократова шапка /два дебели бинта, навити отгоре надолу и около главата, морфин, антибиотик и в палатката с червения кръст. Ако издрапа. Повечето издрапваха.
  Взимаха ги със самолети два пъти седмично.

  Нямахме кръв за кръвопреливане. Много умряха от кръвозагуба.

 47. Драги Отбелязвам,

  Благодаря за Отговора! Поздравления и Уважение!
  Всичко, което казваш е вярно. Идеята за Армията също е добра. Миналата година един мой приятел – международен шофьор беше окраден от цигани до София и сам се убеди във взаимодействието между милиционери и цигани (казвам цигани а не циганите, защото и те са човеци и много от тях са по-добри човеци от много българи). Всъщност комунистите отглеждат цигани, които да им служат в пъклените им планове. Не го забелязват само официалните медии, които винаги чуват само това което им изсвирят, виждат това, което им покажат и говорят на сънародниците си това, които им позволят. За това препоръчвам на сънародниците си, да не прекаляват със живеене на живот чрез телевизия и интернет а да живеят истински и да не забравят за духа си. За Божията частичка, която носи всеки един от нас в себе си. И заради, която Той ни прощава търпеливо и прекомерно.
  За мен истината е само една. Светът може да бъде прекрасно място за всеки но човека, трябва да се обърне към своя Създател и да го заобича. Тогава и ще може да отвори съзнанието си и духовните си очи с които да прозре красотата и благостта на Бога Отец и неговият план за човека! Много от нас вдигат очи нагоре само в беда и при болест! Защо ?? Трябва да ги вдигаме всеки ден но за радост и за да израстваме а не за беда! Комунистите, поробиха България след апокалипсиса на втората световна война. Тяхната идеология и дела са антихристки и идолопоклоннически. Но времето им свършва. Идва новият век. Век на освобождаване на човешкия дух от неговите духовни мъчители и поробители. Век в който Бог Отец и неговият син Царя и Спасителя на човека, Господ Иисус Христос ще изгонят сатанинските пълчища и ще отворят съкровищницата с благости, която ще потече към земята.

  Книга на Енох – етиопска версия

  http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?t=1889

  17. С тях в пламъците ще гори и техният водител; и ще останат там оковани във вериги,
  докато изтекат голям брой поколения.
  18. Изтреби заедно с тях и грешниците, пристрастени към порочни забавления; унищожи
  потомството на наблюдателите; твърде дълго време са гнетили човешкия род.
  19. Нека потисниците да бъдат изтребени от лицето на земята.
  20. Да бъде унищожено злото!
  21. Но нека разцъфнат справедливостта и истината и да станат те залог за бъдещ
  благослов.
  22. Защото правдата и справедливостта трябва да разцъфнат в радост за вечни времена.
  23. И тогава всичките свети мъже ще отправят към небесата делата за благослов и ще
  живеят, докато народят хиляди деца; докато дните на тяхната младост и техните празници
  преминават в радост и спокойствие. Тогава цялата земя ще бъде обработвана
  справедливо; тя ще се изпълни с плод и благослов и ще бъде засадена с дивни растения.
  24. Лозата ще расте там изобилно и ще ражда доволно плод; всичките семена поверени на
  земята, ще се раждат по хиляда зърна от едно; една мяра маслини ще дава десет литри
  зехтин.
  25. Избави земята от всяко потисничество, от всяка неправда, от всяко престъпление, от
  всяко светотатство, от всичко онова, което може да я оскверни. Нека злото да бъде
  заличено от нея.
  26. Тогава земните деца ще живеят в правда, и всички народи ще ми отдадат дължимите
  почести; всички ще ме благославят, всички ще ме обожават.
  27. Земята ще се очисти от всяка поквара, от всяко престъпление, от всяко страдание и тя
  не ще има защо повече да се бои от мене и от рушителния потоп.
  28. След това аз ще разтворя съкровищниците на благослова, които крие небето, ще ги
  изсипя върху земята и те ще оплодят човешките дела и труд.
  29. Мирът и правдата ще сключат съюз с хората и този свещен съюз ще трае, докато
  съществува светът.

  http://promacedonia.org/bg_ap/dp_4.html

 48. @ ОТБЕЛЯЗВАМ | ЯНУАРИ 23, 2016, 06:55

  Чак пък “…да го застрелят на място.”?!

  Разбирам, на всички ни е прекипяло вече, но интелигентното решение не е да лашнем махалото в другата крайна точка, а да го уравновесим.

  Достатъчно е да се прилага закона (нещо, което от десетилетия не се прави) и всички дребни и крупни крадци ще се кротнат.

 49. Прав си, Сарданапал.
  Извинявайте всички, наистина трябва да се прилага закона.
  Наистина ми беше кипнало – оня ден за пореден път ми разбиха избата и всички съседни. Вече в нея нищо не е останало за крадене, но трябва да купувам нов катинар.

 50. @ ОТБЕЛЯЗВАМ | ЯНУАРИ 23, 2016, 13:37

  До болка познато, “колега” – всяка година (понякога два пъти годишно) ми разбиват селската къща – гадно е, след първия път (2010) попретръпнах, но не бива да свикваме. Покрай по-важното ще решим и този проблем.

  Както са казвали в Османската империя: “И тоя зор ще мине.”

 51. Националните предатели, които опитваха за 30 скапани рубли да продават и предават България на неонацистка Русия, ще платят тежка цена. Но тя ще е нищо в сравнение с цената, която ще плати самата Русия.

 52. Русия ще бъде разпарчетосана.
  Ще се върне там, от където тръгна преди четири века и половина – московската държавица. Плюс още няколко подобни.

  Скапаняци. Русия искаше да глътне света, но от лакомия ще се пръсне. Тепърва има да се уточнява китайско-финрандската граница.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.