Путин нападна Ленин при самоотбрана

 

Кореспондентът на Франс прес Никола Милетич , илюстрирайки доколко Ленин и свързаната с него символика доминира над днешна Москва ( и Русия), доказва тезата си със следния пример:

„Как да стигнете от парк “Петдесетгодишнината от
Октомврийската революция” до площад “Октомврийски” в Москва,
където се извисява огромна статуя на Ленин? Тръгвате по ул.
“Крупская” (съпругата на Ленин) или ул. “Мария Улянова” (майката на Ленин), после по бул. “Ленин”, който пресича ул. “Дмитрий Улянов” (брата на Ленин).” ( БТА, e-vestnik) http://e-vestnik.bg/24324/25-godini-sled-komunizma-lenin-e-navsyakade-v-rusiya/

 

Нека сега направим малък следствен експеримент по аналогия с нашата действителност в българската столица, представителна не само като седалище на представителната власт, но и за тоталното надмощие на съветско—руската символи в един град, в които първият паметник на български владетел се появи съвсем наскоро – при това с грозен скандал около естетическата му стойност.

 

Да си представим, че сте руски турист, който иска да отиде на поколение на руския светец Александър Невски в най-голямата православна катедрала на Балканите и най-голяма забележителност в българската столица. Ако сте отседнал в разположение срещу руското посолство в Квартал „Изток” хотел Москва, един от най-големите в града, е най-логично да тръгнете по най-прекия път към центъра по бул. Драган Цанков . Той най-осветеният за всички времена с документи от архивите на руския Азиатски департамент руски агент за влияние в България от гледна точка на осчетоводените паричните суми, отпускани за него като за подривна дейност срещу България- въоръжена и пропагандна- за което в началото на булеварда от близо две години вече има благодарствена паметна плоча, квалифицираща го като „русофил”).

 

От бул. „Драган Цанков” продължавате по естественото му продължение ул. „Граф Игнатиев” ( на когото в чест на посещението на Путин в София на 18 януари 2008 г. русофилите издигнаха паметник на ул. „Сан Стефано” и поставиха табела именно с акцент, че сложена в чест на появата на Путин). Графът на практика обесва Левски с ръцете на турските власти. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4605245. От миналата година неговият паметник вече се превръща в поредната икона за поклонение от страна на русофили и руски дипломати в деня на руската дипломация. https://ivo.bg/2015/02/06/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC/

Ако решите ( по изключение заради туземната екзотика) да изберете българското след това, а не да криволичите по малките улички, трябва да свърнете по ул. „ цар. Иван Шишман”. Сред пресечките на тясната „Шишман” са „ген. Паренсов”, „ген. Гурко”, „Славянска” и разбира се за венец от този руски уличен букет ще прекосите ул. „Иван Аксаков”. Наречена е на рупора на императоската публицистика и московското славянство, възкликнал в своя вестник „Русь” по повод българското свободолюбие „Всяко тържество на България е смърт за Русия”.

Така ще попаднете на паметника на руския цар „Александър Втори” и на бул. „Руски”, за да стигнете до катедралата, наречена на васала на Златната орда ( участвал с азиатците в яростни сражения срещу западните християни и канонизиран за светец по тази антихристиянска причина от руската църква), чиито тюркски роднини по-късно ще заробят България, за да могат един ден „братушките” да се опитат да си я присвоят на правата на освободители.

Но и това не е всичко, което може да зарадва гордия руски патриот и да го накара да се почувства на своя територия при разходката си в центъра на българската столица. Двете паралелни улици на бул. „Руски” от другата страна на „Ал. Невски” са „Московска” ( седалището на столичния парламент) и бул. „Княз Дондуков” ( който се самопредлагал да се възцари като княз на окупираната от руските войски България, но не му се получил пасианса по разни дворцови причини).

 

За да не се загубите, можете да постъпите като в Париж или Ню Йорк според най-високия монументален ориентир. Във френската столица и в американския мегаполис съответно това са символите на прогреса и свободолюбието , като Айфеловата кула и Статуята на свободата. В София техен стърчащ над града антипод по аналогия е символът на поробването на България от окупационната червена армия.

Ако искате да изразите благодарност за удоволствието да пропътувате хиляди километри от Русия до България, единствената държава от бившия Варшавски договор, която нямаше сухопътна връзка със СССР, но се съхрани като резерват на руското влияние в Европа, имате чудесния избор на кого да благодарите.

Едната възможност е да отидете на „Московска” 3 в Софийската община, обитавана от учителката по руски език Йорданка Фандъкова. Но понеже тя е функция на премиера Борисов в политиката и администрацията ( той самият не пропуска да го спомене, за да провери покорството на Фандъкова пред това натякване) , по-добре се насочете направо към „Княз Дондуков” 2. Там царува охранителят на цялото това статукво, който с повод и без такъв рапортува от името на всички българи, без да е упълномощен от тях: „българският народ обича Русия”.

Унизителното положение с доминацията на руско – съветската символика тук стана още по-релефно след вчерашното потресаващо за комунистите ( по дефиниция русофили) у нас изявление на Путин, че Ленин не само е взривил руската държавност през 1917 г., но и е виновен за разпадането на СССР.

По точно Путин е казал, че Владимир Ленин е заложил атомна бомба в основата на дома, наричан Русия. http://rueconomics.ru/148587-putin-schitaet-chto-lenin-bessmyislenno-vzorval-rossiyu/

Това изявление на Путин звучи като прословутото загърбване на комунистическата реторика от страна на изплашения Сталин на трети юли 1941 г. след германското нахлуване в СССР. В обръщение към руския народ и неговия патриотизъм той за първи път прави откритието, че страната не се населява от другари и другарки, а от „братя и сестри”. Призовава ги да се обединят пред надвисналата смъртна опасност на руска ( а не съветска) патриотична основа.

Пред надвисналата катастрофа на изолираната, сриваща се икономически и финансово Русия, Путин май имитира своя „велик” предшественик на московския трон чрез опит да загърби възторга от разрушителната за Русия „революция” и да изостри патриотичните руски сетива пред лицето на националната катастрофа.

Много пъти съм се шегувал, включително и писмено, че ако Путин нареди, българските путинофили ще грабнат първи кирките и лостовете да громят Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в София, а после и в други градове.

Шегата настрана, обаче вчера аятолах Путин издаде важна фатуа (фетва, както в потурчен вариант в превод от арабски език е известен у нас този термин, означаващ правно становище със задължителен характер за мюсюлманите). Сега вече правоверните трябва да громят статуите на Ленин. Или „поне” ще извадят най-сетне мумията му от мавзолея, която позори фундаменталистката идеология на руското православие с варварското присъствие на едно езическо капище насред Червения площад.

Освен това Путин направи за смях със задна дата изявленията на собствените си чиновници с гневните им ноти по повод премахването на статуите на Ленин в периферията на империята от Балтика до Черно море. Като истински самодържец той се разпорежда еднолично с обществено значими въпроси не за първи път, макар понякога да го постига и чрез личната, интимната дори инициатива да демонстрира всепозволеност.

Такъв беше случаят, когато насред ортодоксалната кампания срещу разводите и проповедите за здравината на семействата, оглавена от самия патриарх, Путин уведоми мимоходом поданиците си чрез една реплика в телевизионния ефир, че се развежда. Покорният патриарх млъкна ( предстои тази пролет да се насладим на второ посещение на неговия наследник в рамките на две години тук- явно за да нарадва на напоявания с руски пари растеж на руско-съветските паметници, църкви и манастири) , както ленинистите сега мълчат покорно.

Онзи ден пък на самодържеца, без някакви предварителни обсъждания, допитвания до общественото мнение ( традиционно антисемитско в Русия и в СССР) и прочее либерални толерастии, му хрумна да покани всички евреи от Европа да се преселят в Русия. Не спомена при това нищо за концлагерите, по чийто образец са създадени нацистките фабрики за масово унищожение на хора. Но евреите си знаят, че концлагерите винаги могат да бъдат скоропостижно отворени за скъпи гости, като тях, в една страна, в която расизмът, хомофобията, чуждомразието и нетърпимостта към различните изобщо е държавна политика днес.

Прекалено ли е това предположение за концлагерите? От Путин всичко може да се очаква- така, както посяга вчера на Ленин, онзи ден нареди да бъдат закрити разните там възпоминателни музеи и мемориали, напомнящи за зверствата на комунизма.

Ако се върнем накрая към въпроса за Ленин, България, която също беше маркирана с негови статуи, успя да се освободи от тях, но благодарение на това, че разпадащият се СССР ни остави за кратко на мира и на себе си ( дали ще имаме щастието да се възползваме и този път от нещастието на изпадналата в остра криза империя?). Само тук-там, като от огромното пано на стената на руското училище на бул. „Свети Наум” в София, Ленин ни маха за сбогом.

Истинското ни освобождение обаче ще настъпи само тогова, когато ни бъде позволено да пратим в музея „жалоните на робството и жестокостта, на неправдите и униженията”, както проф. Любомир Далчев, автор на част от скулпторите на МОЧА, нарича монументалните тотеми на съветската окупация в държавата, която не е убила нито един червенооармеец. Ето фрагмент от обръщението му от 1993 г.:

„И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението.

НИКОЙ НАРОД ( курсивът мой-бел. авт.) няма да позволи и приеме такава гавра – да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите.” И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението. https://posledniqt.wordpress.com/2013/11/08/profesor_liubomir_dalchev/

 

За съжаление, според формулировката на професора, ние се оказваме на този етап „никой народ” и няма такива като нас „никъде по света”. За да си върнем самоуважението трябва НЯКОЙ да се заеме с националното ни освобождение от собствените комплекси на поробени в русифицираната България българи.

 

 

 

 

 

54 мнения за “Путин нападна Ленин при самоотбрана”

 1. Страхотно!
  Само една лека поправка за протокола. Знаменито обръщение на “геният на всички времена и народи” започващото със странното за съветските реалности: “братя и сестри” е направено не на третият ден. Към него ден, бъдещият генералисимус е бил изцяло погълнат да направи чудото. Да обърне паническото бягство на “славната и непобедима” РККА в реализация на “Операция Буря”. Контранастъпление вместо неуспялата агресия заради превантивният удар на Вермахта. Целта на което е да приключи, на първо време, на атлантическият бряг.
  Обръщението което е и първото публично появяване на Сталин след началото на ВСВ на съветска територия е на 3 юли.
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8B%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE_3_%D0%B8%D1%8E%D0%BB%D1%8F_1941_%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0

 2. Разходката на Иво по “руските” улици в София до такава степен ме отврати и ужаси, че мислено потърсих спасение от унижението в най-красивия храм на града ни, “Света София” от VI век, свидетел на основаването на Българската държава, след това гнусливо заобиколих бившето руско посолство, за да мина край вековните дървета (също от аспарухово време) зад царския дворец и през подлеза до Президентството с останки от Източната порта на крепостта Средец, по каменния паваж на Via Appia влязох в Ротондата “Св.Георги” от 4 век ,за да потърся лек за гнева си в красотата на Ангела, след това мислено тръгнах към Боянската църква. Засега оставам духовно ТАМ, сред фреските на Боянския ренесансов гений, докато София се отърси от срама на стокхолмския, (пардон!)московския си синдром!

 3. Ако България осъди ссср като агресор, то моча е престъпление без давност – според приетия закон. Подлежи на разрушаване. На негово място паметник на ген. Колев и възпоменание за хилядите руснаци посечени от българската конница в Добруджа.
  Паметен запис, че 3 март е национален празник на България, заради каоитулацията на раша.

 4. http://dnes.dir.bg/news/prisvojavane-dimitar-shivikov-voennookrajnata-prokuratura-21522508?nt=4

  М-да-а-а…Още един “достоен мъж с пагони”, възпят героично от герб, се оказа ни повече, ни по-малко- най-долен МАРОДЕР! Също като тулупа от Военномедицинска, когото само за папа не предложиха и за светец не канонизираха- то кмет ли, то депутат, то здравен министър, то президент! В случая действа чисто фатмашко- милиционерския гербаджийски манталитет – щом е генерал, значи, той яде и пие от дясната страна на Господа Бога Вседържителя и само трябва да му се козирува!

 5. На каква вълшебна хореография сме свидетели: Борисов не смее да мръдне върху разпукалия се под него лед, а Началникът му Путин подскача като нестинар върху живи въглени.

  Хубавото е, че тези дни най-после мършата на Ленин ще бъде изхвърлена на бунището. Не на бунището на историята, а на московското бунище.

  От тук нататък не виждам какво може да попречи на разрушаването на МОЧА, Альошата и цялата робска символика.

  Русофилите са парализирани, Исаков и той се е снишил – кожа пази…

  С нами Бог!

 6. Голямо разчистване на руско-съветски паметен боклук предстои по градове и села. И като се изрине този боклук и се прекръстят улиците с български имена, изведнъж ще и излязат криви сметките на Ирина Бокова. Чух, че искала да прави Иван Евстатиев от Стрелча Председател на УНИЦЕФ, защото много обичал децата. 🙂

 7. Не е по темата. Но избелвачите на историята които, що ли не съм изненадан, все бият наляво, не ги понасям. Вижте, как се префасонира във вид удобен за одобрение генерал Джуров, та даже и до Франция се ходи и как се демонизира генерал Луков. Дали Иван Бакалов е чел публикацията в сайта Вардарь не мога да гадая. Давам и двете. Който иска да му тегли каквито си ще изводи. Свободен е и да ги сподели. Докато стопанитът на е-вестник му е намерил цаката. Отрязал е безусловно коментарната част.

  http://e-vestnik.bg/24328/mezhdu-general-lukov-i-general-dzhurov/

  http://www.freemacedonia.net/statia.php?sn=733

 8. Като се изключи малко миньорния финал, цялата статия просто блика, блести и кипи от мажорно-весели сарказми и иронии, водени от един безусловно справедлив лайтмотив на националното себеуважение.
  Поредна талантлива находка! Поздравления!

  Преценете, все пак, дали да не добавите накрая нещо по-весело.

  С уважение.

 9. Хмм … Докато червената гладна сган в България е зажалила и заплакала по руските и съветски мумии на безбожници и антихристи, Мощите на Патриарх Евтимий – Български Светец гният в архивите на Масква.

  Запознайте се много интересно.

  На 4.04.2014 г. в пълно безмълвие от страна на Светия Синод на Българската православна църква и от страна на държавното ръководство на Република България премина 610 годишнината от кончината на великият български патриарх Евтимий.

  http://kirilmilchev.blogg.se/2016/january/entry-8.html

  http://letopisec.blog.bg/history/2014/11/18/kyde-e-groba-na-patriarh-evtimii-pylen-tekst-na-studiiata-na.1314880

 10. След обеда подремнах и сънувах с удоволствие: “Най-гледаното в България “реалити-шоу” за 2017″:

  ТВ-камери, подарък от Исаков на СДВР за наблюдение и пазене на МОЧА, са предадени на БНТ. Монтирани са в СЦЗ /Софийски централен затвор/ – наблюдават карето да разходки. Вътре всеки ден се разхожда за по час цялата озаптена русофилска напаст – Гоце от нужника, хидроинженера, мутрата от Банкя, лудото от Ямбол с руското медалче, Р.Овч., фонтана от Плевен – много са. Няколкостотин. Ходят и се карат кой къде сбъркал. Русофилска им работа. Крадат, крадат и накрая се питат защо са в затвора.

  Чуден сън!
  Може ли да го разтълкува някой?

 11. Целият ми съзнателен живот премина, заключен в описания от г-н Инджев бермо-руски триъгълник. Да добавя, че дълго време като деца пресичахме бул.Толбухин, за да си играем в Парка на свободата, после можеше да се върнем през бул.Руски. Ходехме на гости при съученици в ж.к.Ленин/ сега Яворов/, булевардът след Орлов мост носеше същото име. “Евлоги Георгиев” беше Клемент Готвалд, който не е руснак, ‘ма сигур е бил комунист- все тая… И понеже наистина не може да съществува “никой народ” на “никое място”, кукловодите завихриха една неистова патриотична пропаганда за дълбоката древност на българското племе. Параисторици ни убеждават с плюнки на устата, че произхождаме ако не от Адама, то поне от братовчед му /Зиези се казвал/, това Щатите пасти да ядат с тяхната 200 годишна история. Естествено, много удобно се пропуска от същите пишман историци да ни светнат колко ‘па да е годишна историята на рашките. Добре, че си набавяме информация самостоятелно, иначе току виж си помислим, че Господ произлазя от Иван Грозни. То като помислиш, нищо чудно да е баш така…

 12. В момента другарите са замаени, ошашавени и уплашени точно както в края на 1989. Не знаят какво ще става с тях, пък и дали още един път ще им се размине. Може би, ама на дали.

  Голяма несигурност. Не смеят да шават.

 13. Драга г-жа Иванова,

  Клемент Готвалд е, накратко казано, чехословашкият лакей №1 на Сталин, тоест- чэсэсэр-ският георгий михайлович дмитров, или Жоро Мастиката /Тарабата- (прякорът отразява презрението на софиянци и всички нормални българи, шокирани, че виждат за пръв път български премиер, който се огражда от народа с тараба -на ул. “Шипка”); на ул. АСПАРУХ има къщи 3-4 български премиери-кой когато иска е влизал, цели тумби селски ходатаи и т.н.
  ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ (ВЕЧНА МУ ПАМЕТ И СЛАВА!) си е живеел в апартамента и т.н., а дори баба ми-студентка през 30-те, на която той е чел икономическа история и която изповядваше някакъв абстрактен ляв и социален идеал, не го обичаше, но ми каза, че само веднъж ЦАНКОВ е имал дискретна охрана в университета (ако не се лъжа поради инцидентна заплаха от някакво анархистко крило).
  Та- приликите между клэмент готвалд и жора тарабата са в това, че и двамата са сталински подгъзници, продажници, комунистически престъпници и алкохолици, а единстваната разлика между тях е, че готвалд е имал и сифилис!
  НО ВЕЧЕ РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ НАС И ЧЕХИТЕ СА, ЧЕ ТЕ ОЩЕ НА 17 НОЕМРИ ЗАЛИЧИХА КАТО ИМЕ НА ГРАД ГОВАЛДОВ, А НИЕ ОЩЕ СИ КЪТАМЕ димитровград!
  И ни личи по всичко при всяко сравнение с чехите!

 14. Този път не трябва да се действа на парче!Когато набраната обществена енергия се отприщи, не трябва да се спира дори само, за да се поеме дъх!Никаква етапност! Никакво отлагане! Трябва да се свърши всичката работа на един дъх!
  И да се тръгне от ДУХОВНОТО! От СИМВОЛИТЕ!Веднага след тях – ОБРАЗОВАНИЕТО,СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ГЕНЕРАЛИТЕТА В АРМИЯТА И ДИПЛОМАТИТЕ!
  Да не вземем пак да тръгнем с икономиката и с фиска напред…

 15. Статията много ми хареса, но освен приказки трябват и действия.
  Например при избори трябва да се постави ребром въпроса за Идолите които Стърчат и грозят родината ни.
  Трябва да се иска ясен и недвусмислен отговор кога смята да ги маха и после да се гласува за кандадат поел отговорност да премахне идолите.
  Дори да не успеем да премахнем всички наведнъж, веднъж като провлачим крак един по един ще паднат.

 16. Първо всички плочи като тази на руската ку.ва Драган Цанков трябва де се изкъртят с подръчни средства.

  Защото не са ДЪРЖАВНИ. Не ги е поставяла българската държава, т.е. – ние. Поставяни са от ЧУЖДА държава – вражеска Русия. Същото е като взривяването на “Св. Крал” през април 1925. Българин сложил взрива в купола – ама руски взрив и му е платено от Русия, за да го сложи.

  Тази плоча е сложена от наследниците на Петър Коев, Марко Фридман и Загорски.
  Изкъртете я без угризения!

 17. Лавров поискал САЩ да оттеглят подкрепата си за терористични държави.
  САЩ се съгласили и изтеглили всички свои инвестиции от Руслямска държава

 18. Описаната русофилистична топография в София може да бъде затвърдена и циментирана, ако др. Бокова стане шеф на ООН, а др. Марга (а.к.а. вице-президент) стане контра-президент.

  Напоследък се засилват слуховете, че др. Марга, явно “завършила с отличен успех” УБИТ (“Библиотекарския”) я готвят за контра-президент. С подкрепата на тов. Исаков, др. Борисов, др. Гоце и др. Доган.

  Ако това стане факт, в следващите 5 години предвиждам рязко увеличаване на емигрантския поток от България на Запад. Но май това е и целта на другарите – в София и навсякъде другаде русофилистичната топография и полит-хореография да пребъде (“от векове за векове”, както ни промиваха мозъците преди 30 години).

 19. Кога стана мумията от мавзолея та нападан титана руския ВВХ (хуйло)? Със сабя дамаскиня ли беше въоръжен, или с ръждива ракета? Боже, прости ми нечестивите мисли, ама човекът съвсем си е изгубил акъла. Както казва народа-хлопа му дъската, пардон-цялото дюшеме.

 20. До 1 наум

  Драги приятелю,
  Оценявам сатирата ти и бих добавил.
  Днес в любимата агенция ПИК /Стамбо ме влюби в нея/ чета, че това простото Маргарита Попова било “Желязната лейди”. Не Маргарет Тачър, а това.

  Майтап, майтап, ама с такава простотия майтап не бива.

  Маргарита Попова има излъчване, интонация, мимики и жестове на способна махленска клюкарка.

 21. Като пример за криволиците в нашата материална и морална действителност,набелязани в прекрасната статия, посочвам интервюто на п. Петър Стоянов пред Ц. Ризова част, от което току що чух. В типичния си емоционален стил президентът стреляше уверено по въпросите,но се получи известно противоречие. Той беше против партиите да се споразумеят за една обща кандидат президентска кандидатура защото в такъв случай избирателите няма да имат право на избор. След това осъди евентуалния нов проект за дясно обединение на Р.Кънев защото неговата партия взимала нищожните 4-5 процента на избори.Ето защо десните партии трявало да са единни с най-голямата партия ГЕРБ,за да запазят стабилността на държавата. Това ще рече,че вие избирате най- малкото зло-подхвърли Цветанка.Президентът не отговори.Питам се,това не противоречи ли на тезата,че избирателите имат право на избор? Може би според големият държавник улиците трябва да ни водят винаги до едно и също място.

 22. В предишния си пост пропуснах – и със собствеността да не започнем пак да се занимаваме! Да оставим нея да я ревизира предварително оздравената Прокуратура!Без каквито и да било давностни срокове!

 23. Г-н Georgi Nikolov,изводът ми е такъв,че вече избягвам е-вестник.Едно време се четеше,а напоследък и особено статията за генералите Джуров и Луков е голямо разочарование.

 24. http://clubz.bg/33451-v_imeto_na_bojko_borisov

  Извинявам се, че не е съвсем по темата, но текстът на Даниел Смилов е много добър и актуален. Оставям го на вниманието на съмишлениците, които не са успели да го прочетат.

 25. Съвсем наскоро бях в България и ми се наложи да премина по част от описания маршрут, зърнах с крайчеца на окото и това място където е събрана част от монументалната соц-чугунария. Преминах и през градинката пред Кристал и се вгледах отново в оная, знакова за мен композиция с насечената глава на революционера и държавник през процепа на която се визира присъствието на руския окупационен ботуш в Родината (той е кинжал, примка, синджир, танкова верига, чадър, дуло в тила или полониев чай и многобройни други екстри, включително прасе глозгащо човешки кости и лайно на гроба) но под благия вид на руска църква с кубета.

  Ето, тази гавра трябва да бъде също премахната оттам и Стамболов застане на постамент В ЦЯЛ РЪСТ в ограденото за монумент място пред Народното Събрание. Това за мен ще бъде началото на една ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ С КОНТРОЛИРАН ПРОИЗХОД, без примеси, фалшификации, декорации, интерпретации и ГМО (Грубо Манипулирано Отечествознание).

  Надявам се и че скоро британският съд да бъде последван и от международен съд за сваления малайзийски Боинг над луганда и донбабве и в преминаването от сегашните селективни санкции към ПЪЛНО ЕМБАРГО.

  А иначе няма съмнение че сме пред прага на поредната комуноидна МУТАЦИЯ, директивата за началото на която се очаква да бъде спусната от масква и че превръщането ще бъде в нещо което не сме си и помисляли.

 26. Зачетох се, потому-что, вы знаете, старая любовь…
  Да, авторыте на тази статья са прави за адно- ние носим Ленин и каммунистическата идея в сердцата си, но предпочитаме жить на Мэнхэтэн в Нью-Йорк или в Париж тоже!
  Не ми е легко аднако да чета такива абидни
  слова по мой адрес от тов. генерал Гоцэв, че я съм легкая кавалерия как журналист-разузнавач… Как им не стыдна!

  http://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/65196-semeynite-shegi-na-bokovi-spestovnitzi-ot-zakuski.html

 27. Към IVAN KONSTANTINOV:

  Наблюдавам с интерес как добри коментатори, които никога не са се крили все пак като “неутрални”,но обикновено щадяха “дясното управлание” на ББ, напоследък се “радикализираха”. Някои от тях на моменти почти пееха в хора “да подкрепим Бойко заради липса на дясна алтерантива”, но явно и те не издържаха на гаврата да крепиш статуквото на този следовник на Живков, първи приятел с Първанов, зависим от Златев и Пеевски…
  Ни най-малко не “ревнувам”, че тези коментатори биват канени напоследък в Нова телевизия, където тече наказание срещу мен. Оттеглиха вече отправена покана за мое участие с коментар на самата Коледа. Казах им по телефона,явно не могат да удържат на натиска на по-високото ниво, което е научило за вероятността да се появя ( и то в онзи ключове момент в първите часове срещу скандала с Местан). В такъв случай по-добре изобщо да не ми се обаждат с подвеждащи покани. И както виждам ( понеже се разделихме с обещани за покана “в близките дни”), възползват се от предложението ми да не се обаждат- звучи ми като признание, че наистина не могат да удържат на въпросния натиск от по-високото ниво.
  Междувременно гледам как все повече “внимателни” коментатори( по отношение на Борисов, от когото идва лично забраната да бъда пускан на екран), заявяват неща, които бих казал и аз. Така че се проваля избирателната им цензура срещу “екстремиста Инджев”, отличаващ се досега с това , че критикува не само Путин – нещо относително допустимо по туземните правила у нас, но и Борисов- нещо недопустимо за един коментатор с възгледи в рамките на “семейството ЕНП”.
  Не могат да запушат всички усти, а за мен е комплимент да им се виждам толкова опасен.
  Апропо, един ден ще стане ясно кой и какво стои зад упоритата забрана да се появявам по БНТ след онова предаване на 10 май миналата година, в което говорих с портрета на Левски за връзката между руската окупация от 1878 г. и съветската от 1944-та с всичките й последици днес ( след което Татяна Дончева влетя в студиото на Любенов с анонса, че по-уродлива позиция от моята – с портрета на Левски в ръце- не била чувала- нещо като предизвестие за последвалата забрана да се появявам повече по БНТ под каквато и да било форма).

 28. @ ИВО ИНДЖЕВ | ЯНУАРИ 23, 2016, 11:03

  Истината е като водата – винаги си проправя път.

  Разбира се, всички ние бихме искали да слушаме вашия глас по националните медии.

  И това ще стане, но ще отнеме време.

  Самозаробилите се ваши колеги все още възприемат веригите на мафията като златни ланци и весело подрънкват с тях – нали си получават заплатите. Но смътно, из дъното, едновременно ви се възхищават и мразят. Онзи ресантиман, за който спомена преди няколко дни един от съкоментаторите.

  Нали помните думите на члена на ВСС Незабравка Стоева от 14.01.2016: “Вие сякаш сте дошли от друга държава и не ходите по земята”

 29. @Иво Инджев

  Иво, талантът винаги върви заедно със смелостта на морала. Взаимно се усилват, а липсата на едното обезсилва другото.
  ЗАТОВА СИ НЕДОСТИЖИМ!

  В момента твоят блог е ЕДИНСТВЕНИЯТ компас, който имат българите, за да се ориентират в дезинформационната джунгла на жалките ни купени “медии”.

  ИМА ЛИ ПО-ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ И ПО-ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ?!

 30. Към Сарданапал:

  Да си призная, не помня цитираните от Вас думи. Ако прецените за важно, моля да ги припомните в съответния контекст.
  А пък в контекста на разсъжденията Ви за моите появявания по телевизиите искам отново да уточня, че нямам амбицията да “грея” по какъвто и да било начин.
  Допринесох сам появяването ми да става с все по малка честота, вече клоняща към нулата, с това че отказвам повечето покани заради несъгласието си да се появявам в определени формати, телевизии или отделни предавания. Избрах качеството пред количеството.И никак, ама ни най-малко не съжалявам.
  Ако има желаещи да се запознават с мнението ми, което не натрапвам някому, могат да го направят тук, както онези хиляди всекидневни читатели ( над 25 000 влизания имаше в блога онзи ден например). По този начин коригирам собствената си грешка да се поддам на изкушението да приемам долнопробни интервюиращи да се ровят в живота ми (без да съм политик, администратор или олигарх, а по-скоро потърпевш от натиска на политиката, администрацията и олигархията) в периода след напускането на БТВ. Тогава разни измекяри се възползваха от естественото ми желание да покажа, че още “шавам” и ми предложиха съмнителната си трибуна. После съжалих за употребената от тях моя откритост, защото в публичното пространство останаха да пътуват техните интерпретации на казаното от мен. Манипулативните им “цитати” ( като например “самопредложилия се на ДС”), се завъртяха в отходната жълта част на мрежата и кафенеят чрез фекалиите, с които ме замерят по форумите.Но си взех поука. Не правя вече компромиси със съмнителни или направо несъмнени манипулатори заради едното “популяризиране” на …на техните манипулации в крайна сметка.

 31. О, ИВО, “…нямам амбицията да “грея” по какъвто и да било начин…” Ами нашата амбиция? Ами нашето горещо желание да Ви гледаме на екрана и да слушаме нещо истинско? Нямаме вече търпение да ни губят времето с плямпане на опорни точки. Искаме Ви Вас!

 32. Фразата на тази женица (наистина е Незабравка, защото аз лично никога няма да забравя тези думи – концентриран израз едновременно на слагачество, на робска фрустрация и на неистовата завист, която пълзящият изпитва към онзи, който е не само изправен, но може и да лети) е произнесена в контекста на пожарникарското нахлуване на Борисов с брадва (към Панов: “Откъде накъде вие ще ми давате акъл?”) и шланг (“Ако има нещо, Лозан Панов да ме извини.”) в тлеещите помещения на ВСС на споменатата дата, но е отправена всъщност към Лозан Панов.

  Разбира се, благодарение на безпогрешния си животински инстинкт, Борисов долавя в думите ѝ аромата на елей и с въпроса: “За мене ли говорите?” тутакси се опитва да се вреди като адресат.

  ***

  Наистина няма нужда да уточнявате, че нямате амбицията да “греете” от всеки екран – това се подразбира – ясно е за всеки интелигентен човек. Хубавото затова е ценно, защото е малко. Нещо повече – ако хубавото ни залива отвсякъде, ще трябва сериозно да се замислим относно “интегритета” на ситуацията.

  Скоро всичко ще се промени коренно, на 180⁰. Включително и “официалната линия” в журналистиката – веднага щом собствениците на собствениците на вашите коленичили колеги кажат “Вече може!”.

  Опасявам се обаче, че и след това ще трябва да отказвате участия, защото медиите ще се опитват да ви вкарват в същите “определени формати” със същите “съмнителни или направо несъмнени манипулатори”, които (вече) в режим на единогласие, както се казва, да ви държат исó.

 33. Анализ на фактите.
  Контстатации.
  Предложения.
  Идеи за действие.
  Решение.
  Срок за изпълнение. Ако няма срок, нищо не става.

  Така се прави. Този блог отдавна е умствен център. В US ги създават от 2-3 години. Тук има толкова мислещи хора, колкото никъде другаде в БГ. За СУ и БАН да не говорим – там основно вилнеят сибирски мамути и мамутки.

  Давайте идеи!

 34. Няма да казваме на черното бяло.
  Въпросът е как черното малко да го избелим и да го направим по-шарено и пъстро, за да ни е по-приятно.

 35. Сто лет назад (1851), когда Россия жила при таком же деспотизме, как и сегодня, только под другими деспотами и в других формах, большой патриот российского народа Герцен писал:

  “Если Россия может мириться с существующим порядком вещей, то она не будет иметь будущего, на которое мы надеемся. Если она будет и дальше шагать по петербургскому пути или если вернется к московским традициям, то она не будет иметь другого назначения, как набрасываться на Европу, как полуварварская, полуразвращённая орда, разрушать цивилизованные страны и, наконец, сгинуть среди общего опустошения” (А. И. Герцен: Избранные философские сочинения”, ОГИЗ Соцэкгиз 1940 г., курсив наш).

  Как же актуальны эти глубокие слова Герцена сегодня, когда его опасения так близки к осуществлению! Большевистские империалисты ведут русский народ и дальше по империалистическому петербургскому пути, вернувшись одновременно к московским традициям. Тем самым они еще увереннее ведут его к концу, предсказанному Герценом.

  Сталин готовил русскому народу судьбу еще худшую, чем готовил немецкому Гитлер. И это должны уяснить себе все русские патриоты, весь русский народ!Эти же русские большевистские империалисты гнали и гонят народные массы в многочисленные захватнические походы, на подавление других народов, чем позорили и позорят имя русского народа.

  Пока русский народ не уничтожит своих большевистские империалистов и не освободится от империалистических влияний, до тех пор он никогда не заживет как свободный народ, до тех пор он будет обречен на рабское прозябание в условиях ужасной эксплуатации, насилия и бесправия, до тех пор он и в дальнейшем останется единственным народом в мире, который никогда не жил хотя бы в некоторой степени демократической жизнью.

 36. Обърнете внимание на снимката на тов. Бокова с големия музикант и левичарски “полезен идиот” Боно от U2! Явно, фамилният ген е заговорил – озъбването на другарката пред всяка музика, която се отклонява от образеца “Подмасковные вечера” и другите хитове на йосифкобзонщината, връща сцената към славните времена, когато такива като татенцето на Бокова пращаха в Белене за слушане на “упадъчна западна музика”!
  Тази музика я е громил чак до 70-те години и професорът по лаладжийство, дрънкане,плещене и производство на слюнки, плюнки и др. старчески секрети Ю.Вучков!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5252829

 37. Филм, който всички българи трябва да гледат: “Съветската история” – само исторически кадри и документи.

 38. @ СТАМБО | ЯНУАРИ 23, 2016, 19:00

  Боно като Евстатиев?

 39. НЕ САМО МОЧА Е СОБСТВЕНОСТ НА ПУТИН, НЕГОВ Е АЛЬОША В ПЛОВДИВ И ОЩЕ СТОТИНА ТОТЕМА ЗА ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ЗА ВОЙНАТА, ЧЕ РУСНАЦИ СА СЕ БИЛИ В бЪЛГАРИЯ.
  КЪДЕ СА ИСТОРИЦИТЕ И ПАМЕТНИЦИТЕ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА, ЧЕ СТО ХИЛЯДНА БЪЛГАРСКА АРМИЯ СЕ БИ ДЕВЕТ МЕСЕЦА, ЗА ДА ПОМАГА НА СЪЮЗНИЦИТЕ. И ЗА ТЕЗИ КОИТО СЪБИРАХА С ГЪРДИТЕ СИ КУРШУМИТЕ НА ФРОНТА НЯМА И ДУМА, А ЗА ЛАКОМИТЕ ДА СЕ НАЯДАТ С СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ ОТ МАНДРИТЕ, КОКОШКАРИТЕ И КАЛТА ОТ ЗАТВОРИТЕ СТАНАХА ” ГЕРОИ” и децата им продължават да са начело в трапезата върху гърба на народа.
  ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА “1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ” ЕДИНОДУШНО СЕ СЪГЛАСИХА, А ЗА ПУТИНОВАТА “СОБСТВЕНОСТ” СИ ГЛЪТНАХА ЕЗИЦИТЕ.

 40. В самолетостроенето чрез разследване на катастрофите се правят подобрения с цел избягването им.

  Така е и с историята.
  През ВСВ основната грешка е на Япония – че удари Пърл Харбър, вместо Владивосток.
  Втората е на България – че не участва във войната отначало. Ако през есента на 1941 българската армия беше изпратена пред Москва, тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО щеше да влезе в нея. След 1916 руските военни са се нас.рали от страх, като са чуели “българска армия”.

  Нищо, сега вече всичко ще си дойде на мястото. Русия се разпада от самосебе си.

 41. И ОЩЕ НЯКОЛКО ДУМИ.

  БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ВОДИ ЕДИНСТВЕНИТЕ СИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ НА СТРАНАТА НА СЪЮЗНИЦИТЕ. ЗА ТОВА ГЕНЕРАЛ СТОЙЧЕВ МАРШИРУВАШЕ С СЪВЕТСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ КОМАНДИРИ НА АРМИИ ПРИ ПАРАДА НА ПОБЕДАТА В МОСКВА. НО ВМЕСТО ПОБЕДИТЕЛ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ БЕ ОБЯВЕНА ПОБЕДЕНА.

  МОЖЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА Е БИЛО ПРИНУДЕНО И ДА Е ПОДПИСАЛО СЪЮЗ С ХИТЛЕР, МОЖЕ ДА Е ДОСТАВИЛО СНАБДЯВАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ. НО ЗА ТАЗИ СТЪПКА ТО ПЛАТИ СКЪПО С ЖИВОТА СИ И ЖИВОТА НА ХИЛЯДИ НЕВИНИ БЪЛГАРИ. НИКОЙ ДО СЕГА НЕ Е ОТРЕКАЛ ФАКТА, ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА СССР И НЕ ПРАТИ НИТО ЕДИН ВОЙНИК ДА СЕ БИЕ С АНГЛО АМЕРИКАНЦИТЕ. ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ, КОИТО ВСЕКИ БЪЛГАРИН ПОМНИ И ЗНАЕ.

  НО НЕ Е ВЪПРОСА ЗА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА. НАЙ СТРАШНОТО СА ДЪЛГИТЕ ГОДИНИ КОГАТО ПЛАЩАХМЕ С ГЛАД И ОСТРИ ЛИШЕНИЯ РЕПАРАЦИИ НА ЛЪЖЛИВИЯ “ПОБЕДИТЕЛ-ОКУПАТОР”. РЕПАРАЦИИ, КОИТО СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАМЕ ДАЖЕ И ДНЕС И ДА ИЗДЪРЖАМЕ ТЪЛПА ОТ ПЛАШИЛА, КОИТО НИ ПАЗЯТ И НИ ПРОВЕРЯВАТ ВСЕ ОЩЕ КАТО ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ.

  И БЪЛГАРСКАТА ТРАГЕДИЯ Е, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СА СЪВСЕМ МАЛКО ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ КУРАЖА ДА КАЖАТ “СТИГА” И ДА ГЛАСУВАТ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ.

 42. Към Петров:

  Няма да направя грешката да дам повод за обвинения във “фашизъм”, поради което започвам с уговорката: да,влизането на Царство България в Тристранния пакт на страната на Германия е ( лесно забележима днес) грешка, предопределяща съдбата на страната ни като нежелан партньор на Запада, от което се възползва максимално Сталин. Перверзията обаче е там, че това става през март 1941 г., година и половина след като същият Сталин е в режим на приятелски отношения с Хитлер като негов главен снадбител със стратегически за воденето на войната стоки по силата на Договора за приятелство с него ( така се нарича вторият договор , сключен след онзи , подписан от Рибентроп в Москва през август 1939 г., отприщващ подялбата на Полша между СССР и Германия и подстрекаващ Хитлер да започне Втората световна война).
  С други думи България е заклеймена, окупирана и разорена от СССР за наказание за нещо, за което СССР е бил сто пъти по-виновен от отказалото да воюва все пак на германска страна българско царство, което няма пръст в подстрекаването на Хитлер и укрепването на военната му машина, както Съветският съюз.
  Нещо повече,чрез своя пример СССР окуражава България да вземе решението за включването на София в Тристранния пакт , към който и Сталин е обмислял присъединяване при условия, обсъждани в кореспонденция с Хитлер. Част от тях са разсекретени от германска страна ( в т. 2- която следва след претенцията за присвояване на Финландия- от условията на Сталин, изпратени през декември 1940г.,съветският диктатор иска Германия да се съгласи България да му бъде предоставена на тепсия, както и става през 1944 г, защото Сталин си го е намислил и налага окупацията тук през главата на съюзниците си). Другата част от разменените писма все още крият в Москва. Защо ли?!

 43. Иво е съвършенно прав, че ние се присъединихме към Хитлер по примера на Сталин. Ние бяхме последни след Унгария и Югославия. Когато Югославия се отметна през март 1942 г. бе прегазена за седмица от хитлериските танкове. При явния съюз на Хитлер с Сталин нашето положение през април 1942 беше самоубийство да се противопоставим на тези две могъщи сили. И комунистите не протестираха тогава. Една истина. за която грижливо се мълчи.

 44. @Стамбо
  Само от любопитство: къде по ул. “Шипка” е мястото, където Жоро Мастиката се е оградил от народа с тараба?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.