Опипват ни за жена на мястото на Плевнелиев

„Опипвам почвата” като израз на внимателно колебание около евентуално решение има здрав селски произход и логика по своята етимология в българския език. Преди да продължа разсъжденията си по загадъчната картинка с конкретните кандидатури за президент, скрити в ръкавите на задкулисните магьосници, ще направя уговорката, че не разполагам с издайническа информация по въпроса и поради това се налага да се включа с коментар „от общ характер” за ситуацията на този етап.

 

Доста нездраво ни опипват в момента по отношение на започналото надхитряване за главното прогнозируемо политическо събитие на започналата 2016-та, каквито са изборите за президент.

 

Ако реалната тежест на потенциалните кандидати за уж не много влиятелния пост ( ако е такъв, защо е тогава цялата видима мобилизация при опипването ни ?) на държавния глава се измерваше само в пари, връзки, мрежови зависимости и алчност за повече влияние, щеше да имаме безспорна кандидатура КОЙ да бъде фаворита. ТОЙ обаче още няма възраст за подобна придобивка в короната му от завоевания. Затова засега се задоволява с новогодишни подаръци от мама- някой друг химически комбинат, сграда за 25 милиона и други подобни глезотийки за послушни деца на грижовни родители ( Иван Славков, за кого имаше виц, че е получил от тъста си Тодор Живков за сватбата с дъщеря му не просто телевизор, а направо телевизия, пасти да яде на онзи свят, където никой не може да отнесе земните си придобивки!).

 

Колкото и да са прости, дори и простите избиратели не винаги могат да бъдат накарани да направят противоестествен избор. Поради което задачата на партията, построена на принципа на Борисов „ и аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем”, никак не е проста. Ето защо, като главен политически масажист на партията, Цветан Цветанов днес пак ни опипа с анонса за енигматичната петорка от имена, обсъждани в ГЕРБ за предстоящите избори, спомената вече от Борисов в първото му интервю за годината ( с Блъсков , друг мастит купувач на медийно влияние, придобил пак по Нова година с кредит от ПИБ в. „Труд”).

 

Целта на публично поднесената главоБлъсковица с петте кандидатури е като при всички фокуси: публиката да разконцентрира вниманието си и да го съсредоточи там, където фокусникът иска, за да заблуди аудиторията за същината на трика, която да остане незабелязана. Освен това фокусите си имат своя технология, която е в основата на успеха по заблуждаването на масите, вторачени в очевидността на измамата без да могат обаче да си я обяснят. На финала ръкопляскат на измамника за ловкостта му, доволни, че и този път не е излъгал очакванията им да ги излъже майсторски. Билетчето, което са си купили за спектакъла, си е струвало парите, въздъхват удовлетворено любезно измамените зрители.

 

Налага се да се вглеждаме в нюансите и протуберансите, излъчвани от онези, които огряват най-редовно от телевизионния екран с поредното заклинание, подлежащо на разгадаване. Докато в Кьолн се състоя масово срамно опипване на жени от бежанци, тук ни опипват по темата за жена президент, за да видят как реагираме на сексуалния намек. И ето ви един нюанс: партийните бо(к)сове Борисов и Цветанов допускат или само „приветстват” вероятността жена да се окаже кандидат на ГЕРБ за президент. В същото време обаче проф. Михаил Константинов, чието мнение чудодейно предвкусва, съвпада и не мърда нито на милиметър от това на споменатите двама лидери ( макар математикът да дефилира като независим коментатор), направо призова: време е за жена президент!

 

Мнението на математик номер едно сред калкулиращите правилността на изборите в България от около четвърт век насам в случая ползва метода на дедукцията, познат на любезния читател от книгите на Конан Дойл. Неговият герой Шерлок Холмс разгадава и най-заплетените случаи чрез дедукция, т.е. чрез изключване на заподозрени, докато накрая остане само сигурният извършител на престъплението, разследвано от детектива.

 

Логиката на нашия Шерлок Константинов засега изключва всички мъже, най-важният от които обаче е настоящият президент Росен Плевнелиев. Защото Михаил Холмс на практика за първи път ни заявява ( неангажиращо, разбира се, та той дори не е официално член на ГЕРБ , май), че Плевнелиев няма да бъде издигнат от ГЕРБ.

 

Ако насложим тази дедукция с очевидната де(кон)струкция на президентската институция в персонален смисъл- видно от поредното публично противопоставяне на вицепрезидента Маргарита Попова на президента Плевнелиев- случайностите стават с една по-малко.

 

На всичко отгоре самата любимка на политическите врагове на президента вече открито допусна в едно интервю пред телевизията на на(д)градения с нова телевизионна сграда майчин син в държавата, че не изключва да се кандидатира за президент (интересно, дали би го направила, ако Плевнелиев все пак се реши да поиска втори мандат от избирателите?). Така че на този етап Маргарита Попова излиза с едни гърди пред останалите фаворит(к)и на властта за овладяване на президентската институция с кандидат,  по-подходящ за логаритмуване по правилата на руското сметало държавен глава, отколкото е настоящият.

Но дали този заек няма да се окаже патица, мюре ( sitting duck, подсадная утка) или някакво друго животно от зоопарка на Петата колона, това дори и тя едва ли знае.

 

Важното е , че Попова има желание да участва в разиграването на лековерната публика, от което поне разбираме, че продължават да ни опипват. Направо ни масажират като да сме Тодор Живков, чиито уши Бойко Борисов, по собствените му горди признания, е масажирал в битността си на негов охранител.

 

Толкоз по темата в рубриката „В десетката”, в която се налага стрелба напосоки- какъвто анонсът, такъв и коментарът.

41 мнения за “Опипват ни за жена на мястото на Плевнелиев”

 1. Точно така е, изглежда, че и операцията на ченгетата от Петата колона + изтрещялата тотално Ренета Инджова с президентската кандидатра на червения папардак-акад. Воденичаров е била планирана като отвличащо вниманието мероприятие.

 2. Анализът наистина е изключително “неопределен” (много условности в намеренията на основните играчи) и същевременно сравнително точен (знаят се първите заявки а и намеците на останалите кандидат-президенти или на тези които стоят за тях са прозрачни). За мен не бива да пренебегваме ни най-малко и факторът североизток. Там за оставащите до президентските ни избори 9 месеца могат, убеден съм ще се случат потресаващи събития с решителни последици за повечето кукловоди у нас.
  Сега, една поправка. Отличничката на УБИТ, маргито попова днес не е вицеПремиер, а вицеПрезидент, или по-точно, контравицепрезидент.
  И понеже, както Иво по друг повод отбеляза, че само вчера е имало 25 000 влизания в БЛОГА давам шанс, струва си, заслужава си, поне на 1000 да отворят долната препечатка. Няма да съжаляват.

  http://argumentua.com/stati/trep-imperskii-15-mifov-rossiiskoi-istorii-pravda-i-lozh
  И за разведряване накрая 20 свежи вица от Украйна.

  http://censor.net.ua/news/370613/luchshie_anekdoty_nedeli_ot_tsenzornet

 3. Да, искат да ни пробутат подлогата на #КОЙ и контра-вицето грозната Маргарита Попова, или учителката по руски Тъпата Фъндъкова….. И двете НЕ СТАВАТ! Прости и про-руски ПАТКИ, УТКИ и ШУТКИ!

  Не искам издигнати от руския посол, БиБи или ШиШи в Президентството! Нито пък човека на Путин, Бокова.

 4. Г-н Инджев, имам усещането, че сте в добро настроение напоследък. Мисля, че след като почти всички съветски слуги се обозначиха,(просто шефа им заповяда, не че са добили рязко смелост да зявят за кого работят), сега има реален шанс за про-западно политическо обединение, което да отскубне държавата от захапката на Мецан. Поздравявам Ви сърдечно!

 5. ================================================================================

  Пожарникарю, започна да правиш опити да лъжеш и нас, твоите избиратели !

  Внимавай с нас момче, че ще ти срежем шланга.
  Докато си мислиш, че си ни вързал за себе си, ще те оставим изненадващо сам в лозето ти …

  Твоето проруско говорене ще ти изяде главата, Бойко !

  РУСИЯ ЩЕ УМРЕ СКОРО Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЮ, А ТЕБ НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ПОЖАЛИ !

  ================================================================================

 6. КВО СТАВА В НОРВЕГИЯ НА РУСКО НОРВЕЖКАТА ГРАНИЦА ДЕТ МИНАХА СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ ОТ РАША ПРЕЗ границата на колелета и днеска цел ден са ги вадиле полицията от къщите да ги депортират обратно в РАша ПА ТЕ ПИЩЪТ И НЕ ЩЪТ да ги погубват обратно в Раша дет нема Паша. И местни жители норвежци са са биле с полицията да ги спасяват завалиите щот ДЕЦАТА ПИЩЪТ НЕ ЩЪТ ПРИ АДОЛФ ПУТЛЕР И ПРИ ГЕРМАН АСАДйорнг.

 7. Има ли далавера да си президент или само си президенстват безполезно, докато колегите му министесрстват яката?Тука няма договори ,че да хванеш някакъв стабилен рушветчийски процент или се лъжа?Можеш да назначаваш и доиш посланиците, ама те колко да пуснат?Единият силен коз е правото да амнистираш и най големия престъпник и НСО-то да ти събере компромати за изнудване.Ама те компроматите вече абсолютно нищо не струват.Особенно съда и прокуратурата като са твоите, от компромати полза няма.То и няма някой от големите гадюхи осъден ,че да го амнистираш и да даде част от награбеното.Освен дето се трупа стаж за пенсия и каквито огризки му подхвърлят, няма голяма далавера в президентстването, аз няма да се кандидатирам..

 8. He moga da se vasdarja g-n Injev,moga samo da kaja, blagodaria za velikolepnoto pero v desiatkata.

 9. @ ТАКА Е! | ЯНУАРИ 23, 2016, 22:17

  Вие сте роден политик! Висока класа! Веднага се вижда, че разбирате нещата.

  Ако се кандидатирате (размислете все пак!), ще гласувам за вас.

 10. Мисля, че тъкмят Бокова за президент. На тях им е ясно, че тя няма да стане шеф на ООН.

 11. Жена президент ли?
  Ха-ха.
  Жените разлигавят всичко.

 12. Чудесно, г-н Николов!
  Бих добавил и, че днешната монголска валута се нарича “тенга”, а руснаците казват “деньги”.
  Цялата официална руска история е една голяма измама. Свободни съчинения.

 13. Русия даже и мечка не е. И това са откраднали. Мечката е символът на Берлин – има я на герба на града. Името му също идва от мечката.

  Русия е един оцелял праисторически мамут. Тежък, трудноподвижен и ревящ “Всичко е мое”.
  Добре, че умира вече.

 14. Ех, Зашев, Зашев,
  Какво прозападно политическо обединение, какви пет рубли?
  Може да разчитаме само на поевропейско (към тази Европа, дето е по към Урал…). Първото освобождение (без да броим това от Византия) ни го е донесъл Александър Втори, следващото – Горбачов. И сегашното (от захапката на Мецана) пак оттам ще да дойде. Чак когато руският народ изпълни пожеланието на Вадим Буковский “Я скажу тебе Русь, все зовут тебя Русью московской, ты не бойся, не трусь, да избавься от бандый кремлевской”
  Ама като му гледам хала…пълен песимизъм…. само като им видя курса на рублата – лек оптимизъм…

  Добре де, това за Горбачов е малко хиперболизирано (добре, че немците гътнаха стената), ама добре звучи…

 15. @ GEORGI NIKOLOV:
  Благодаря за последния линк!
  Неописуем разкош! Тържество на духа!
  Наистина е 12 без 5!

 16. Днес, 9:05 h, репортаж на бТВ директно от площада на с. Галиче, Врачанско.
  Хората казват пред микрофона и камерата: “Освен че бият наред, кметът Ценко Чоков и синът му изнасилват и 9-10 годишни момиченца в селото.” И прокурорката на Бяла Сратина казвала: “Кво искате вие, бе? Вие нямате пари да си платите!”

  Ай чиститу! Не е било само в Стрелча. ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!

  ПОЗОР!

 17. Така се задържа Народна власт 71 години – с бой и изнасилвания.

 18. До Georgi Nikolov

  Много благодаря за линка.
  Путин – педофил, ха-ха.
  Поствам един от коментарите под статията.

  Максим Исаев
  Иногда полезно менять Вову в мавзолее.
  23.01.2016 11:39
  Ответить

  Мне нравится 11

 19. Тази сутрин (към 10.30 ч.) по НОВА ТВ пак ни натрапваха присъствието на измисления “руски етнос” и традициите му по нашите земи.
  Някаква Лана, учеше местните туземци как да се къпят в ледената вода на реката. Била наложила този ритуал като традиция и го правела вече 7-8 години! Намерили се бяха и “последователи”! Изконно руски традиции, естествено, на изконно руска земя! В началото на интервюто успешно прикриваше познатия ни до болка акцент, докато не влезе във водата. На излизане вече си говореше на русско-былгрски. След нея от водата излезе и една мъжка горила, която на въпроса на репортерката дали е било много студено във водата изпръхтя гръмогласно, вдигна ръце, удари се в гърдите и изкрещя: “Ну, давай на Истаньбуль!”, после… захапа микрофона на удивената (от възторг!) репортерка….Най-искрено му пожелах да отиде точно там,в Истанбул, където със сигурност щяха да му покажат и “къде зимуват раците”!

  Ето, каква “културна” агресия насаждат у нас руските примати, опитвайки се да ни цивилизоват по свой образ и подобие! Съпротива никаква! Напротив! Даже медиите ни ги показват като добър пример за маймунско подражание!

 20. @ GEORGI NICOLOV:
  Благодаря, приятелю и за сатирата!
  Чудя се вече дали няма да се окаже полезно да се въведе отново изучаването на руски /диалект на българския/ език. Поне докато се нормализират българските СМИ.
  А то иначе, играта ми се разказва непрекъснато да превеждам на близки и приятели!
  🙂

 21. Павел Тинков за мен е несравнимо удоволствие, че успявам на ЧОВЕЦИ като теб да даря опосредено хубави мигове.
  Много мина, мъничко остана.
  Вчера мернах някъде, по повод забележката ти сега за руският като диалект на българският, че няма друга страна в света която да е приела наименование на държавата си от чужд език. Русь е на финландски. Все едно Германия да приеме френското Алеманд. Много точно преди година коментатор тук писа. Ако се махне всичко чуждо и плагиатско от Русия накрая остава само Кремъл. Построен по проект на италиански архитекти.

 22. Драги sms,

  В синхрон с простащините на битовата (анти)културна агресия на монголоидите- ето ти и “висока культура”- само хвърли поглед върху кое да е кьоше с афиши в София. Цитирам ти от днес: 1.”Балетът на А. Духовная “Мы”, 2.Большой московский цирк (че той не си е тръгвал оттук, ама, нейсе!), ето ти 3. Хор Турецкого и так далее…

 23. До Георги Николов

  Така е, Кремъл е проектиран и построен от трима италиански архитекти през XV – XVI век. Имената им са: Aristotel Fioravanti (1415-1485), Alevisio Novi, Pietro Antonio Solari. Часовникът на Спаската кула е поставен от английския часовникар Кристофър Галоуей през 1654.

  Дейвид Уорнс, “Хроника на руските царе”, С., 2011, изд. “Рива”.

 24. И рубладжийските кешиши не мирясват. Пишат на Порошенко да спре насилието, на на Путин- ну, как! Чакат ревизия от Начальника си. Ето и много актуално стихотворение на Христо Смирненски с една последна строфа, която светотатствено добавя мое покаяно смирение с нищожното си поетично дарование…

  Синодални копнежи

  Не ме гори великата съблазън
  брада да имам в тоз живот,
  но все пак не е зле да съм помазан
  за жрец в светия ни синод.

  Ще смъкна мозъка си чак в корема
  и функции там ще му дам:
  по деветнадесет часа ще дрема —
  останалите пет ще ям.

  Не ще ми натежи подобна участ;
  от труд не ще ми стане зле —
  че за хатър на Дух Свети ще смуча
  весден персийско наргиле.

  И нека вън виелицата злобна
  да развърти камшик от мраз;
  в кушетката изтегнал се удобно,
  ще чакам вечерния час.

  О, вечери на прелестите зимни!
  Снегът танцува над Содом,
  а седем старци в приказки интимни
  изпразват чашите със ром.

  За някоя Мария Магдалина
  ще си припомня през сълзи,
  а морен пламък в тихата камина
  на сини лентици пълзи…

  И дойде ли нечакан някой дякой —
  за болка чул печална вест, —
  ще скоча и ще съчиня разплакан
  към стадото си манифест.

  И пак ще дремна, пак ще ям за двама,
  и пак виното ще се лей,
  а стана ли сто двайсет килограма —
  ще си празнувам юбилей.

  И на Москва пак предано ще служа,
  на Путин, Кирил, ГРУ и КГБ,
  охранен, бездуховен и ненужен,
  чекист съветски под църковното кубе.

 25. @ ОТБЕЛЯЗВАМ на въпроса “Жена президент ли?”
  Why do people say “grow some balls”? Balls are weak and sensitive. If you wanna be tough, grow a vagina. Those things can take a pounding.”
  ― Betty White

  Макар, че в момента в България няма жена, която да е материал за президент.

 26. Dani,

  Шапо до земята и поклон за разтърсващия ти летопис!
  ..Ибо прочее в туй ЛѢто Гдне 2016 -то в РуссиѨ҇ настана моръ и рубла-та отидѢ на Путинайкинската си…

 27. Вълчева,
  Аман от феминистки!
  Равенство ли искаш? Иди карай ТИР. И не ми цитирай това посмешище.

  Женска армия?
  Женски флот? В US опитаха, но след 6-месечно плуване всичките морячки слязоха бременни от кораба.
  Жена президент?
  Хилъри Клинтън?
  Смях, Вълчева, смях.

 28. Прогноза с конкретно действие
  Мисля, че вече не само не сме прости, а сме вече достатъчно зрели, за да можем самостоятелно да си направим правилния избор. А той е един-ЕС и НАТО . Затова независимо какво, как и колко ще предложи москва за Президент на БЪЛГАРИЯ, чрез партиите си у нас и орките си от безпартийни социолози, политолози,психолози, историолози, с две думи безродственици и демагози, то ще бъде толкова видимо и толкова контрастно различимо, че слепец , дори и малоумник би различил предлагания от тях в целофан „сърп и чук“. С други думи „КОЙ“. Колкото и могъща сила да са медиите, в БЪЛГАРИЯ те се провалиха, понеже се инфантилизираха и обезличиха, допускайки ежечасното участие в тях на посочените по-горе безродници и демагози и никого вече не могат да заблудят. Не може да бъде затруднение за БЪЛГАРИНА избора на Правителство и Президент, защото той вече в много голяма степен познава ИСТИНСКАТА си история и казва „ На русия ни меда, ни жилото“ и „От паче яйце фазан не може да се излюпи“. С една дума всичко свързано с русия води до злощастие и регрес за БЪЛГАРИЯ. Защо сме тъжни и нещастни и русия все още я има? Ами попитайте Аксаков и ще разберете. По точен, по истински от този критерий определящ благополучието на БЪЛГАРИТЕ и защитаващ националната ни кауза засега не може да има. Този критерий ще си остане постоянно действащ и всевластен, докато БЪЛГАРИТЕ не тръгнат на североизток. Дотогава избора ни за партии, движения, блокове, президент, съдии, шерифи и изобщо хора заемащи обществени длъжности чрез избори ще се определя по този критерий-„Ти БЪЛГАРИН ли си, или руска подлога?“ Така че, каквито и фокусници да наемат и да ни показват, каквито и заблуждаващи вниманието ни движения да правят, всуе ще бъде напразно. Те повече не могат да ни заблудят, защото винаги от ръкава им ще излиза „сърп и чук“.
  А щом е така, защо не извикаме дружно и мощно „СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА“ и предизвикаме Предсрочни парламентарни избори? Ситуацията е изключително подходяща за промяна на статуквото, на разрушаването на „КОЙ“. Има енергия и вярата нараства. Така че Архитектите и Конструкторите на Десния проект да не се маят, а да вложат душите и сърцата си в него и колкото се може по-бързо да го извисят. И не по-късно от пролетта! Прекрасно ще да бъде за Гергьовден БЪЛГАРИТЕ да тръгнат и донесат СВОБОДАТА, НЕЗАВИСИМОСТТА и БЛАГОДЕНСТВИЕТО на ОТЕЧЕСТВОТО си изпълнявайки заветите на великите си КАНОВЕ, изпълнявайки заветите на всички работили и отдали живота си за БЪЛГАРИЯ: като Паисий, като Раковски, като Дякона, като Ботев, като Захарий, като…………………., като Стефан Стамболов, като Георги Марков, като……………………………Аз вярвам в това, а ВИЕ?

 29. Аз се сещам за три български политички от три различни партии, които мога да си представя като президентки. Все още няма да кажа кои са, защото намирам, че Плевнелиев отлично се справя и трябва да бъде преизбран. Моят глас е за него.

 30. @ ОТБЕЛЯЗВАМ | ЯНУАРИ 24, 2016, 18:01

  Надявам се (силно), че сексистките ви изказвания са някаква шега.

  Или поне изказано по инерция мнение, като онова за разстрелването на място.

 31. Да добавя само.

  Оказа се, че руският Су-24 е свален от жена…

 32. Към Сарданапал и Отбелязвам:

  И аз се надявам този вид шеги ? да спрат.
  Все пак не искам да ми приписват търпимост към женомразие и расизъм- ще бъда ПРИНУДЕН да спирам подобни коментари, както спирам други, в които ме заплашват. Приемам ги за заплаха също.
  Не желая да цъфна като домакин на подобна нетърпимост в коментарите на онези, които и без това се чудят в каква капка вода да ме удавят.
  Напомням: антикомунизмът е само едно от условията за демократична изява. Зависи обаче с какво е гарниран.
  “Отбелязвам” дължи извинение на жените.

 33. @ TERVEL | ЯНУАРИ 24, 2016, 18:32

  “Не може народът да е толкова прост!” би казал песимистът. “А-а-а, може, може и още как!” ще отговори оптимистът.

  Не знам песимист ли сте или оптимист. Знам само, че по-голямата част от българите не са като нас – вълнуват се от съвсем други неща, например да не им замръзне зеленцето на балкона в този студ. Допускам дори, че е възможно и да завиват бидоните с одеала.

  “…толкова контрастно различимо, че слепец , дори и малоумник би различил предлагания от тях в целофан „сърп и чук“.”

  “…никого вече не могат да заблудят.”

  Доста смели очаквания. Ще видим. Изборите, така или иначе, предстоят.

  🙂

  Не се заяждам.

 34. Благодаря г-н Инджев, вие сте истински джентълмен. САРДАНАПАЛ, и на вас също 🙂

 35. @ ОТБЕЛЯЗВАМ, да равенство искам, има ли проблем?
  Всички сме равни и зелени и пембени, и светли и тъмни, и жени и мъже. Красотата е в това, че сме различни и се допълваме.

 36. Ако ще си служим с категориите на сър михаил константния холмс, що пък да не сложим килограм картофи за президент?

 37. @СТАМБО

  Ошашавени във водовъртежа на “високата” руска култура, която се излива по уличните сергии, руски “фолклорни” ресторанти и чалга медии, да не пропуснем ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ на РКИЦ във вкултуряването на нещастния български зрител и читател!
  Това с балалайките по афишите, руските вечери в ресторанти, книжарници и “Берьозки” е за туземците!

  За “своите” имат ДРУГА програма, с ДРУГИ цели! Копирам:

  РАБОТА С СООТЕЧЕСТВЕННИКАМИ

  Отношения с соотечественниками за рубежом являются важным направлением внешней и внутренней политики Российской Федерации. Соотечественники, проживающие за рубежом, вправе полагаться на поддержку Российской Федерации в осуществлении своих гражданских, политических, социальных, экономических и культурных прав, сохранении самобытности.

  Российский центр науки и культуры является местом, где родившиеся в России люди и их потомки могут почувствовать свою национальную идентичность, окунуться в атмосферу исторической родины и обрести чувство сопричастности с ней.

  РКИЦ видит свою задачу в укреплении связей с соотечественниками, постоянно проживающими за рубежом, содействии их деятельности по расширению культурного, научного и делового сотрудничества с Россией.

  Соотечественники являются непременными участниками проводимых РКИЦ мероприятий. Для них организуются встречи с российскими парламентариями, деятелями науки, культуры, проводятся лекции о проходящих в России социально-экономических и правовых преобразованиях, ее внешней политике, культурной жизни.

  Наши соотечественники имеют возможность пользоваться библиотекой и видеотекой РКИЦ, участвовать в клубной и кружковой работе, посещать курсы русского языка.

  Телефон: 943 31 27

 38. За необразованите:), онези, които не знаят какво значи РКИЦ пояснявам:
  РКИЦ – Руски “Културен” Информационен Център.

 39. Към САРДАНАПАЛ:
  “…по-голямата част от българите не са като нас…”.
  Така е, но по-важното и същественото тук е, че са БЪЛГАРИ и един ден всички ТЕ ще бъдат с нас. Просто трябва да продължим с постоянство, любов и търпение усилията си за връщането им към родовия им корен. Все пак не всички сме от рода ДУЛО и не всеки е бил галеник на съдбата, дала му въможността да разбере, че е БЪЛГАРИН.

  “Не се заяждам.”
  Знам, и не само затова Ви уважавам.
  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.