Шерше ла фен(ки)

В истински свободния свят политикът се съобразява с рисковете да пострада от разкрития за личния му живот, в която ровят журналистите. Тази уязвимост е част от цената на славата. У нас политиците също са информирани по този въпрос, но го приемат за сведение. И си правят каквото искат, защото могат да си го позволят.

 

Изразът шeрше ла фам ( Cherchez la femme), наложен от Александър Дюма-баща в средата на 19 век, означава в днешната българска политика обратното на онова, което е имал предвид френският писател. Тук не търсят жената като подтекст, като мотив ( за престъплението на мъжа). Търсят я буквално, за да прикрият мотивите на онези, които я издирват- вече и за президент.

 

Не е странна тази обратност за страната, в която кимаме за „да” и „не „ по обратния начин на останалата част от Европа, нали.

 

 

Замислялили сте се защо нито една любовница на български властник, колкото и да е отритната и ядосана, не смее да проговори, както това се случва в истински свободния свят, където по „женска линия” за малко не се сгромоляса от върха президентът на най-могъщата държава в света Бил Клинтън? Неговият аналог у нас, известен на доста широк кръг преки и косвени свидетели ( как се е възползвал от властовия афродизиак), не просто се измъкна сух от наченките на медийния скандал през август 2008 г., но и предизвикателно се изживяваше като „набеден” . А е точно толкова „прав”, колкото за примитивното самохвалство, че бил първият човек на света, опитомил вълк ( всеки селянин ще ви каже, че знае за опитомяване на осиротели вълчета по селата в България- за останалата част на света, за която пише например Джек Лондон в „Белия зъб”, да не говорим).

 

У нас властва страхът и чувството за незащитеност от всесилието на властника. Ето защо и на журналистките, минали през креватите на властта, не им минава през ум да припечелят от сензационни разкрития ( ще речете – срам ги е да споделят, но като се знае безсрамието на някои от тях, демонстрирано по други въпроси, ще да е от страх).

 

Употребата на „женския фактор” от мачовците във властта обаче не е никаква тайна и е в пълен ход отново в уж необявената официално кампания за президентските избори. http://www.blitz.bg/news/article/388704

 

Обслужващият медиен персонал на властника у нас, продължавайки традицията на обратността, внушава, че всъщност жениТЕ са тези, които налитат на евродизиака на Гражданина за европейско развитие, а той е просто неотразим чаровник, който няма друг избор, освен да се остави да бъде обичан от жениТЕ. По собствените му думи, споделени новогодишно с друг симпатяга от подобен тип в интервю за неговия вестник „Труд”, властникът ни просълзи с откровението, че всъщност бил женен по-скоро за работата си. Такъв избор има ( пак да дам линка като илюстрация http://www.blitz.bg/news/article/388704 ), които се редят на опашка да се снимат с него, пък нашият (к)аскет само пуфти с пурите ( не като Клинтън…) и си остава хрисим пуританин. Как да не го ожалиш този опит(ом)ен вълк единак!

http://www.blitz.bg/news/article/378267

Бойко Борисов: "Този, който пие ракия, пуши, яде сланина и няма хранителни навици, трябва ли другите да му плащат?"

Бойко Борисов: “Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението”

16 мнения за “Шерше ла фен(ки)”

 1. Като гледам – само пурата му липсва на пейзана!
  /първоначално не обърнах внимание и на “строго протоколната” вратовръзка/
  Много шик, много вкус – “лачени опинци”!

 2. Винаги се смея, като видя мутрата да ръмжи пред микрофони. Ръмжи като куче на синджир. И на тъпите репортерки, които видимо се подмокрят от възбуда при ръмженето му, също се смея.

  “Каквито мощите, такъв и елеят”.
  Това казал последният руски патриарх Тихон като му съобщили, че през пролетта на 1924 московската канализация се размръзнала и мършата на Ленин била залята с фикалии. Защото при бързия строеж на Мавзолея били спукали някакви канализационни тръби.

  Игор Бунич, “Златото на Партията”. С., 1993.

 3. Нашите политици не носят съдебна, а камо ли някаква морална отговорност.

 4. На мен не ми остава нищо друго след перфектният анализ на Иво, да дам думата на екссъпругата на любимецът на всичкото примат у нас и най-паче на споменатите в статията, Людмила (екс)Путина. Да се има предвид, никак не е малко, че това са спомени споделени когато двамата са били “образцово семейство” и лилипут.ин още е бил в началото на омаята на президенстването си.

  http://glavpost.com/post/23jan2016/blogs/77867-vladimir-golyshev-heppi-bezdey-abbadon-glavy-iz-knigi-o-putine-izyatoy-iz-prodazhi.html

 5. Допълнение.

  “Каквито мощите – такъв и елеят”.
  Какъвто Премиерът – такива и репортерките.

 6. О, не – това със “Жените луднаха…” трябва да остане за вечни времена – като емблема на “европейската”, “българска”, “независима” “журналистика”- всичко в кавички!
  Има само леко несъответствие-това на снимките НЕ СА жени, а плаши..йници, крокодилки и киликанзерки, които само мъжете им понякога забелязват сабахлем докато мажат филиите или вечер-докато слагат ракията и туршията, ама не и в спалнята!

 7. Бойко Борисов: “Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението.”

  А излежаването в затвора кой ще ти го плаща? Пак ние.

 8. Вчера бат Бойку се срещна със своите фенки от т.нар. движение жени-ГЕРБ. Давам линк към това “мероприятие”, но предварително предупреждавам – Бога ми, много е трудно да се изгледа целият му 30 минутен монолог, изцяло изпълнен в характерния му и неподражаем селски синтаксис.
  https://www.youtube.com/watch?v=kBx65KuJXk4
  Простотията след 17-та минута е просто непоносима. Не зная как да изразя отношението си към Бойко Методиев Борисов – да се срамувам ли, че имаме такова недоразумение за премиер, да го мразя ли, да го презирам ли или да го иронизирам, приемайки го с насмешка?

 9. Mnogo tochno kazano,g-n Indjev!
  Zashto na 1 premier mu trqbwa takava
  mutrensko-fenska populiarnost!
  Spored men i toj,kakto i Putin,zapochvat da gubqt pochva pod krakata si i zatova
  nablqgat na falshiv image.
  V povecheto sluchai se poluchava zatyvane v piasytsite.

 10. А-а-а-а.. ама те и ЧЪРЧИЛ вече го произведоха! Че скоро трябва и за КОНРАД АДЕНАУЕР да го коронясат!
  …Аз съм Ил.Бен. и не съм журналистка, а хибриден продукт между помиярка-облизанка, слугиня, изтривалка, тоалетна бърсалка, биде, салфетка, бурия и радиоточка на властта!

  http://pik.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%87%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%B8%D0%BB-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2-%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%BB%D0%B7%D0%B8–news473445.html

 11. Комунистическите родове са най-мизерния и най-некадърен мат’рял в България!!! Колкото и да драпат, те са осъдени на безплодие!
  За сметка на това, Българската славна история отново ще се обогати с нови страници за нови геройства и нови Победи!!! Слава на Бога Отец! Слава на Господ Иисус Христос! Слава на Светия Божи Дух! Слава на Божието царство, което активно действа на Земята и подготвя новият век на Любовта, Плодородието и Висшата хармония ! Слава и Поклон!!

 12. Става някакво опипване на илитератите (масовия електорат в БГ) – вижте сами:
  Агент Гоце: “Мога пак да бъда успешен президент, както съм бил”

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/24/2691522_purvanov_moga_pak_da_buda_uspeshen_prezident_kakto_sum/

  Гоцето пак се е запътило да мъти водата на политиката в стил “много маймуни на клона”. Явно задачата на ДС е да разводни максимално президентските избори, за да откаже част от хората, които смятат, че си струва да се гласува. И затова различните клонинги на ДС пускат на седмица по една димка – Воденичаров, Попова, Гоце, със сигурност ще се появи отново и Близнашки…

 13. В началото на днешното си интервю с Димитър Главчев от ГЕРБ Дилиана Пеевска от телевизия кенеф-3 каза, че се намираме 9-10 месеца преди ПАРЛАМЕНТАРНИ избори и нито тя се усети за лапсуса, нито Главчев я поправи. Питам се дали е случайност, или библиотекарско-сарайските им кукловоди вече са им открехнали, че след 9-10 месеца ще има избори 2 в 1, което “диалогичните” и “стабилните” гербаджии уж не искали…

 14. “Него го обичаха домакините, домашните работнички, вдовиците и дори една жена-зъботехник.”

  Илф и Петров

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.