Теория ( и практика) на констипациите в мозъците на днешните доносници

Един по-различен пример на повтаряща се реакция, свързана с личното (ми ) очерняне, привлече вниманието ми и ме накара да се върна към темата за устойчивостта на безсилната омраза. Казано в едно изречение, мой виртуален познат изразил положително отношение към автора на този текст и във фейсбук веднага кацнали поредните „познавачи” на миналото ми да ме кълват с всичките полуистини, манипулирани факти и откровени лъжи, насъбрани в човките.

 

Не бих обърнал внимание на стандартната ситуация, ако моят познат не беше уточнил, че познава двете лица. Били млади и интелигентни. Със западно образование при това. Което обаче не им пречи да се позовават на русофилските българофобии. И по-важното- да „спорят” с фактологи\ката в моите текстове чрез лично оплюване ( признак на самопризнание за безсилие да спорят по същество), без дори да опитат да поставят под съмнение въпросната фактологи\ка.

 

Темата на тезата (ми) не съм аз. Въпросът е във факта как поколенчески се предава примитивизмът на негативизма срещу някого, като моя милост. Уж са умни, интелигентни и млади, а някои от тях преписват без грам творчество от старите, тъпите и невежите ( каквито почти вкупом са моите виртуални кандидат-екзекутори) . Постъпват като онези яростни антикомунисти, които претендират , че знаят всичко за всеки благодарение на своите уникални източници ( сред комунистите и ченгетата, на които се доверяват, за да бъдат оплювани на практика посочени от тях „предатели”), с което се превърнаха в злостни доносници, агенти за влияние на ДС с днешна дата ( един от тях, доста известен претендент за морен съдник от антикомунистически позиции, години наред ме клеветеше, че съм бил полковник от ДС).

 

Най-често срещаният „аргумент” на екземплярите, реагиращи първосигнално срещу името ми, е „не му вярвам защото…”. И се почва с копираните „биографични” справки. Как да спориш със същества, които боравят с категориите на (не)вярата? Това е все едно на мюсюлмански фундаменталист ( или на християнския му побратим по фанатизъм), да препоръчаш да се откаже от вярата си в името на здравия разум в рамките на науката и модерността.

 

Излиза, че има млади и образовани българи, които отказват да мислят със своите глави и се позовават на примитиви за също така примитивната цел да охулят някого, с когото не могат и не искат – дори не им идва на ум да спорят по същината на онова, което пише. Това е голямо постижение за старите и необразовани техни ментори, поддържащи този огън на омразата в рамките на „вярата”, че техният противник е враг по рождение или по съребрена линия на някоя от теориите на констипацията ( на ума).

 

Констипацията на ума изиграва лоша шега на онези, които (не) са в състояние поне малко да се отпуснат с помощта на слабителното за техния мозък допускане по законите на сравнителния анализ. Ако можеха да мислят самостоятелно, а не да „вярват” по инерция, щяха да забележат, че няма как едновременно да съм заклет кагебист и агент на ЦРУ, гаден комуняга и още по-отвратителен неолиберал, обречен да бъде хем негър\комунист ( без право на помилване като такъв за каквото и да било поведение) и същевременно „психодесен”, явен хомосексуалист и баща на пет деца, а напоследък и ислямски екстремист сред себеподобните евреи и фашисти( антисемити).

 

Когато образът на един човек се окаже подобен оксиморон в поцинкованите черепни кутии от дървено желязо явно гумената им твърдост куца по отношение на разводнената сухота в сивата им безмозъчност. Но кой им го каже, когато те просто „вярват” в своята правота!

 

Омразата на русофилска основа еволюира по нанадолнището на деградацията с все по-задна дата. В началото на 90-те години, когато Петата колона успя да се пренареди от съветски на руски строй, тази омраза се базираше предимно върху носталгията по СССР. Несъгласните с любовта към неговия труп бяха обявявани за предатели- имали са наглостта да живеят, да дишат, да ядат и дори да пият по времето на СССР, а след това отказват да плачат на гроба му!

 

На празното място в обърканите след кончината на империята души устойчиво се закрепи опорната точка с Освобождението, но не толкова от фашизма и все по-малко от капитализма, колкото все-повече от турското робство. Номерът да прехвърлят националния ни празник от една дата, свързана със СССР, към друга, свързана с Русия, беше голям успех на руското влияние в България. Днес „деполитизираните” полицаи черпят с пълни шепи от тази пропагандна врътка, когато изнасят с пяна на уста лекции пред Монумента на окупационната армия (МОЧА), твърдейки на арестуваните от тях най-сериозно, че ако не били тези ( т.е. червеноармейците) , днес сме щели да ходим с фесове.

 

Въпреки всичко обаче България се промъкна в НАТО и ЕС, което й наложи да се съобразява с европейските и атлантическите позиции спрямо Русия в моменти на изпитание. Така след кризата с руската окупация на Крим омразата на местните следовници на култа към Русия се концентрира срещу българите, които си позволяват да не споделят възторга от тази окупация, „аргументирайки” агресивния възторг от руската агресия с „историческото право” на Москва да завладее (всяка) своя „изконна територия”.

 

 

Внезапният разпад на дружбата между Путин и Ердоган обаче даде още по-силен откат назад в търсенето на изворите на омразата. Турското робство, което никога не е слизало от мода в това отношение, отново е извадено пред скоби ( както по време на „възродителния процес” и в НРБ изобщо, когато Турция беше главен натовски враг ).Сега всеки, който не иска да участва в руско-турската война на страната на Русия, е обявяван в България за „потурнак”.

 

Очаквам това пътуване все по-назад в миналото да докара безпомощните да се аргументират другари и другарки до нови, още по-древни залежи от причини да заклеймяват различните от тях.

 

49 мнения за “Теория ( и практика) на констипациите в мозъците на днешните доносници”

 1. Искам да споделя забелязаната от мен практика в един от българските новинарски сайтове “Гласове” на системно погазване на правото на мнения насочени срещу Кремъл и Путин, за сметка на насърчаването на такива критикуващи и дори системно обиждащи устоите на висшите държавни институции на Република България в качеството на Президенството и Министерския Съвет. В сайта “Гласове” се поддържа непрекъснат мониторинг с помощта на специално обучени дежурни и мониторинг-програми за изказване на мнения насочени срещу вътрешната и външната политика на Кремъл и лично на президента Путин, които при откриването им, незабавно биват отстранявани (изтривани) заедно с всички други отговори на тези мнения (постинги). Във форумите под статиите на сайта “Гласове” се мъдрят винаги едни и същи автори, някои от които носят откровено хитлериски прякори, като Беобахтер, Адолф и др. които приветстват всяка една новина възхваляваща президента на РФ Владолф Путин и обратно – търсят се и се тиражират новини и постинги, обругаващи действията на българския президент и на министър председателя. В тази връзка искам да заостря вниманието на институциите защитаващи националната сигурност, с молба да направят пълна проверка на този конгломерат, а също и оплакванията на момчета от програмистите които са карани да седят по цяла нощ и да трият постинги срещу Путин, за което не им е било заплащано допълнително, а само са били освобождавани от работа през деня. В допълнение на всичко това “ГЛасове” продължава да търси в интернет такива новини, които да възхваляват Кремъл и президента Путин, и такива западни автори, които да нападат политиката на собствените си държави. В това си качество Гласове залитна дотам, че да публикува разни майтапи в нета като достоверни новини, например последната изцепка, че в Западна Европа ще забраняват кръщенията в църква, и ред още други публикации имащи за главна цел да оневинят престъпленията на комунизма и неговото държавно образувание СССР, рухнало в края на миналия век вследствие собственото си загниване.

 2. Г-н Инджев, имам чувството, че сляпо вярвате във факта, че учили на Запад притежават способност да МИСЛЯТ. Сблъсквал съм се с какви ли не особи – някои са ме изумявали с интелекта си, но други по скоро с ограничеността си. Попаднали сте на хора от втората категория. Общо взето вари го, печи го, глупавият си остава глупав!

 3. И сега продължаваме да сърбаме попарата на децата на висшата комунистическа номенклатура учили на запад. Например: юпитата, управлявали заедно с симеончо, Бокова, сталинка и хиляди други.

 4. Уважаваният наш съблогър everyone else
  беше постнал един поучителен линк – млади, оксфордски, кембриджски, сорбонски и т.н. питомци – в подкрепа на др. Бокова… Всъщност нас доста време ни управляваха млади, лондонски (от самата скул ъф икономикс), оксфордски, кембриджски, сорбонски и т.н. питомци – помним ги как довтасаха с Особата и как доста добре осребриха самоотвержената си саможертва в името на Отечеството.
  Само дето резултатът в политически параметри от управлението на тези млади, неопетнени в политиката, лондонски (от самата скул ъф икономикс), оксфордски, кембриджски, сорбонски и т.н. питомци начело с Особата беше комунясването на България бетер ако я бяха управлявали Пеко, Тако, Мако, Дако, Тано, Цоло, Цола, Пръмо, Гуню, Кътю и Рълю…

 5. Добре ли чух? – млади, интелигентни, със западно образование. БЯГАМ КАТО ТАМЯН ОТ ДЯВОЛ. Струпясали са няколко причини, ето две от тях:
  1. Презирам университетите в сегашното им състояние;
  2. Не понасям set the world on fire attitude, мутрата на рецидивиста че гевара върху 100% organic cotton, патетично анти-консуматорско, анти-корпоративно, анти-ах!бездуховно мърморене от публични трибуни (нека уважаемите си ги пазят за собствена консумация, поне докато способността им за съждение спре да се оттича изцяло в грижи за собствената им репрезентация, или тази, на Ирина Бокова).

  Все пак, държа очите си отворени за много ценни, редки! изключения, при които образованието и самообразованието са култивирали дух, сърце и гражданска позиция.

 6. Фанатизмът обикновено е присъщ на ниско ниво личности, независимо в каква сфера се развиват. Дори и сред научните среди има фанатици. Дали ще е религиозен или нещо друго, всеки фанатик твърдо вярва в твърденията на авторитет, който той е припознал като по-висш пример за следване. А всъщност фанатизма убива Вярата! Да си спомним за Богомилите. Те бяха унищожени от същите фанатици, които във огъня на страстта си извършиха жестоки и кървави престъпления, погазвайки всички Божии закони.
  Затова, донякъде приемам споменаването на думата Християнски фанатик, но искам да уточня, че това категорично противоречи на Християнството! Да не забравяме, че сам Господ Иисус Христос разгневи фарисеите погазвайки техните религиозни канони. Вярата в истинския смисъл на думата означава много неща, това е и устойчисвост и доверие и сила и начин на възприятие. Вярата не отрича разума на човека и не противоречи на мъдростта. Едно от най-тачените качества, които цени Бог Отец е мъдростта на човека. Но човек трябва добре да усеща света, за да бъде истински мъдър. Нека не забравяме , че Бог Отец е творец по дух и вярата означава също да изградим мироглед, чрез който да прогледнем и видим неговите творения.
  Отказа от мислене обаче означава съвсем друго. Това означава оковаване на духа и поробването му поради външно внушение или болест. Много от фанатиците са такива поробени и нещастни с отрязани крила души. Та малко ли учени бяха изгорени на клада от “Светата” инквизиция. Нима това е Мъдрост ? Нима това е Вяра ? Нима е Любов ??

 7. Кой къде учи и кой как мисли. Звучи детерминистично, но ANTROPOS е прав. Моят личен опит няма значение извън стаята ми, но ще го споделя: по-голямата част от най-умните българи, които познавам, живеят в България. Затова се връщам непрекъснато и при всяка възможност – заради разговорите и планините в тях.
  Апропо, Павел Тинков е изключително прозорлив в подреждането на приоритетите – образованието идва веднага след символното пречистване на публичната среда!

  Образованието, в различна степен, е най-неглижираната част от културата навсякъде, където погледна. Лоша шега на човечеството със себе си. Но нашата, българска ‘шега’ с образованието по история е зловещо самоубийствена.

 8. Преди малко прочетох в “Уебкафе”(www.webcafe.bg)статията “14 признака на пропагндата”,отлично допълваща тезата.

 9. Извинявам се на Вашият приятел за оценката ми, но няма как тези двама млади хора да са много интелигентни, щом без да помислят критично със собствените си глави повтарят като папагали опорните точки или откровените лъжи и манипулации на закостенели , плесенясали мозъци живеещи 50 години назад.Също като моите познати, които имах досега за интелигентни, споделяха “новината”, че Евр. съюз ще се забранят кръщенетата , розовите домати и какви ли не дивотии. Много ми е криво, че има много хора ограничени и неспособни на критична оценка на българската действителност , лесно манипулеруеми. Тази вечер имаше интервю с Президента Росен Плевнелиев. Възхитена съм от спокойния му тон, категоричната подкрепа на Европейската ориентация на България, изключително интелигентния отговор на провокацията от страна на първанов, че мандатът на г-н Плевнелиев е неуспешен. Във Фейсбук коментарите бяха отвратителни- просташки, долни, с обидни квалификации. Очерниха този достоен, по мое мнение, човек.Дано спечели втори мандат. Не е честно нищожеството първанов да президентства 2 мандата, а настоящият президент да бъде всячески окалян.

 10. Децата на нормалните българи не учат на запад. Нямат пари нито те, нито родителите им. Нямат връзки и т.н. Така че, червената номенклатура е това за което пише г-н Инджев по-горе.

 11. Г-н Инджев,
  ами..положението е следното.
  Те тези които са образовни, не само, че се оказва, че образованието им често не кореспондира с базовата интелигентност. Ами дори , те ползват това образование като огромен коз, за да разпространяват, про-модерно-просташкото мислене в днешно време.
  Мислене което създава една много добра почва за ГЕРБ, Йорданка Фандъкова, ЦГМ, ДПС, БСП, и Путин!!!(много интересна поредица, ама си я казвам точно както ми седи в главата).

  Какво имам предвид,
  аз лично познавам или съм се срещал с доста хора които или знаят оп 2-3 езика или поназнайват науки, така че да работят по западни фирми за заплати доста над средните. И голяма част от тези хора вместо да си кажат “добре че сме така и добре че работиме в западни фирми”.
  Се опитват да пробутват разни тези.., Тези, всякакви, ама защо всичките им тези завиват към москва, незнам.

  Друго нещо, същите тези хора както съм споменал по-горе, ползват подсъзнателно това оръжие, че не работят къде да е, не работят като (учителка за 535лв заплата например) и се водят една класа нагоре, т.е мнението им е миродавно. И тогава, тази сила, този коз им дава още една такава допълнителна енергия на самоизявяване, те разбирате ли, си работят в западната фирмичка, ползват съответните блага, но в края на деня и особено събота и неделя имат силата да ни обяснят откъде изгрява слънцето…..:-)

  Има една много страшна особеност българина без особено значение от факта колко езика знае (били те за програмиране или говорими). Като цяло българина е слаб по математика.
  Не сложната математика, ами онази от 3ти клас.
  Като цяло сметките за това как да се харчи, къде да се харчи и как да се взима заем , българина не го вълнува особено.

  Та в тази връзка, вероятно има едни такива българи които макар и работейки по западни фирми за заплати доста над средната (съзнателно се повтарям) не искат да сметнат как аджеба ще връзват дватя края ако бяха на заплата оглавяване от Масква!!!????

  Резултатите от това можем да видим и до ден днешен сами!!!
  Българи който знаят по няколко езика, било то за програмиране или говорими, завършили по чужбина, някои и работили по чужбина.
  Проповядват тази странна теза “за Русия”, в същото време същите тези българи се оказва, че независимо че взимат доста повече от средната заплата :-), не желаят да си правят добре сметка на парите.

  В резюме – немалка част от тези млади образовани хора , клойто служат за пример и чието мнение тежи доста над средното, се оказват едни пияници или най-малкото бирени пияници , които търсят виновен за факта, че са установили че ще работят цял живот за някаква западна фирма и е им се налага винаги да спазват една фирмена етика, ….
  а някак си дълбоко им е вкарано в главите, че някъде по някое време ще дойде едно велико лентяйство.
  Чувство вероятно насадено от едни други поколение!!!

  (леко сухо го написах , но аз не съм писател.., поне мнениетое лично и се базира на факти – за съжаление)

 12. Тъжна картина и много лоша переспектива за бъдещето ни като нация представляват коментарите на patreot4etata от агитките във втория линк на СТАМБО!.

 13. Ами-честито! Поздравляем!
  Награда “Сирак Скитник”-на пьотр вольгын! Горкият гениален СИРАК- сигурно се обръща в гроба! Защо обаче другарят приема награда на името на един “фашист”, за какъвто духовните отци на вольгын бяха обявили СИРАКА?

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5257513

 14. И аз имам такива приятели, за съжаление, млади хора, но с категорична осъдителна позиция…. Жалко, много жалко. Безнадеждна работа.

 15. Като човек, завършил висше образование в германски елитен университет, съм виждал/а много млади българи, чиито родители са продали семейния апартамент, за да ги пратят да учат в чужбина. Явно са обикновени хора, а не червени крадци.
  А този или тази, ко(й)ято твърди, че не всеки учил на Запад, може да мисли, трябва да коригирам, че ако не можеш да мислиш, може да се пробваш да следваш тук, но не и да завършиш висше поне в университета, който аз завърших (по мое време cпopeд официалната статистика около 60% от пробвалите се не успяваха да изкласят до диплома). И със сигурност твърдя, че българската образователна система (завършил/а съм Немската гимназия в София) абсолютно не ме беше подготвила за следване в Германия и се поозорих, както и доста други българи с дипломи от този унивесритет, с които сме обменяли мнения по въпроса. И нищо чудно – в Германия учениците в 4-ти клас започват да пишат реферати, а аз тази дума май в университета я чух за първи път.
  Колкото до децата на комунистическата номенклатура, мисля, че при тях значение има само принадлежността им към тяхната каста и нищо друго (Антон Кутев много точно го беше казал там за СПИН-а). С една такава птица се запознах тук – допломата германска, ама пусто тате от ДС, мама партийна секретарка, а детето в движение Русофили. Язък й за акъла, язък й за дипломата. Затова България трябва да се реформира не само без участието на червените бащи, но и на техните деца, защото са генетично обременени и непоправими. Това е положението.

 16. През 1989 – 1990 – 1991 близо половината ми съученици и състуденти се изнесоха в Канада и Щатите. С някои си пишехме писма в началото, с един-двама дори се чухме по пращящ и глъхнещ телефон със закъснение в сигнала. През годините някои се прибираха за седмица-две през лятото. Я видя някой от тях, я не. И когато сме се виждали, сме си говорели как са децата, имаш ли работа, ей такива неща. На практика 20 години сме нямали връзка. Преди 5-6 години един по един се навързахме във Фейсбук и започнахме да си пишем надълго и нашироко кой какво мисли по всички въпроси. Огромната ми изненада беше, че много от тях са във възторг от Русия и великия Путин. Обясняват ми колко корумпирана страна била Канада, колко неправда имало там и как трябвало един като Путин да оправи работата. Получавал съм десетки съвети през океана как ние в България трябвало да се държим здраво за Русия и да даваме отпор на Щатите (където те живеят) по всички възможни начини. Прекрасно било, че Путин си е “върнал” Крим и точно така трябвало да прави един силен лидер, а Обама бил слабак и не ставал за нищо. Когато им кажа, че не е така, обикновено ми отговарят, че от българска позиция съм нямал обективен поглед, а те от Америка виждали “нещата” много ясно. А едно момиче, дъщеря на приятели, която живее в Ротердам, с пяна на уста защитава паметника на съветската армия и се чуди на кой болен мозък можело да му мине през ума да го събаря и че аз, определено, не съм наред. Това е положението.

 17. @Радост.
  Истинско политическо късогледство граничещо с безумие ще бъде ако десните сили не поткрепят президента Плевнелиев за втори мандат.

 18. За стохиляден път се потвърждава истината – тъп – по-тъп, ужасяващо, безобразно, безгранично тъп – русофил.

 19. Когато някой няма аргументи, отговаря с клишета и лепи етикети…
  Всички журналисти-международници са били на отчет към ДС ( което е нормално): Тома Томов, Николай Конакчиев, Дмиртри Иванов,Кеворк Кеворкян, Иван Гарелов, Даниела Кънева,Асен Агов… Само че най-оплюваните са Иво Инджев и Георги Коритаров,защото си позволяват (Как може!) да “плюят” (т.е. да казват истината) Кремъл.

 20. @ РУСIЯ КЕ ПАДНЕ 2016Г. !!!! | ЯНУАРИ 25, 2016, 20:57

  Едното ми дете учи на запад.

  Ненормален българин ли съм?

 21. “Единственото безнадеждно поражение е глупостта, дори победилата.”

  Н.Г.Давила

 22. Навремето, наборите ще ме подкрепят имаше един лозунг: “Българско значи висококачествено”. Народът го беше жаргонизирал като “високоокачено”. Мисълта ми е, че вземайки диплома в “бяла страна” нулева гаранция, че няма да си по-малко зомбиран от тези които не са мърдали на запад от Калотина. Причини за подобно обществено (виртуално най-паче вихрене) бол. Основната за мен е тоталната завист дължащо се и на неразбирането на западният начин на живот. Как може западняците да са толкова “тъпи”, да спазват законите и правилата на обществото когато може с лекота, по остапбендеровски, с 400 сравнително честни начини да се устроиш без зор, да направиш дори удара на живота си, голямата далавера. Тези които бачкат в чужди фирми (у нас или навън), пряко сили играят по установените принципи и норми от 9 до 5. Дават, дет се казва всичко “най-добро от себе си”. Заплатите там ни най-малко не са за пренебегване. И дотам. В извън работно време си го изкарват черногледствайки към ЕС (презрително наричан новият СССР), към глупавите брюкселски зелки (чиновниците), към нищо неразбиращите янки и т.н. и т.н. . лилипут.ин е готин щото им играе курвенската по един садистично-первезен начин на всички останали и на практика нищо не могат да му направят.
  Конкретно, Иво го мразят и биха го удавили в една вирткапка вода защото е всичко това което като деца са мечтали самите те да бъдат под една или друга форма. Умен, с акъл-бръснач, ерудиран, уважаван от най-големите световни медии превърнали се отдавна в институции, прекрасна фамилия, написал книги по които един ден ще се пише истинската история на България и демонстриращ години наред, че е свободен и независим и ерго, че парите далеч не са всичко.
  И понеже никой не може по същество да каже и едно изречение срещу това което Стопанинът на БЛОГА ни изповядва бясът им е на мах. В това отношение конкуренцията е върла. Няма никакво значение, дет казваше поета, “възраст, пол, занаятие”, образование, местоживеене (град, село, България или чужбина). Познавам хора които всяка публична изява на ИИ по телевизята ги докарва до продължителна истерия. А се барат уж за “информирани”. И стигаме до това което онзи ден срещнах в мрежата. Авторът, по не знам какъв повод, в случая е без значение, горещо препоръчваше, да не се четат, гледат, слушат неща които са в разрез с убежденията ви.
  Лично на мен УНИВЕРСИТЕТЪТ на Иво Инджев ми е напълно достатъчен. Препускам по други сайтове само за да се убедя за н-ти път, че изборът ми е безпогрешен.

 23. @Ясен Прахов
  Не се отчайвайте, аз пък и в България, и в Германия познавам общо само три чугунени тикви. Вашите съученици, които са се установили в Америка, явно са някакви тъмни комунистически субекти-провокатори, защото когато в “зората на демокрацията” са се изнесли от България, ние, обикновените българи, едва успявахме да съберем пари за няколко дена почивка в Ахтопол, а сумата за самолетен билет до Америка беше за нас направо астрономична. Не вярвайте, че повечето българи мислят като тях. Доверeте се на посоката на емигрантския поток – тя е Запад, а не е и никога няма да бъде Североизток.

 24. До симпатизант/ка на ДСБ: ама недейте така, моля ви се. И ние едно време пишехме реферати, та ушите ни пукаха. За Х конгрес на БКП.

 25. Мислене и образование. Една книга на Мatthew Lipman започва така:

  A cynical commentator once observed that human beings invented speech in order to conceal their thoughts. The same observer might have added that they send their children to school to learn in order to keep them from thinking. If so, it is a tactic that has had only a limited success. Children are not easily prevented from thinking. Indeed, it is often the case that our most cherished recollections of our school years are of those moments when we thought for ourselves – not, of course, because of our educational system but in spite of it.

 26. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ:

  Изключително ме заинтригувахте. Ако споделите името на този университет, ще се свържа с тях, от любопитво към академичното качество (без ирония).

 27. “да препоръчаш да се откаже от вярата си в името на здравия разум в рамките на науката и модерността”. Това изречение е толкова, толкова погрешно!!! Тези хора нямат никаква вяра. И не науката и модерността ще ги спрат. Ще ги спрат единствено вярващите, защото в тях е силата. В тях е истинската любов и милосърдие. Но няма да споря, тъй като на авторът ще му бъде предоставено достатъчно време, за да постави на везните науката и вярата. И щом може нека я уравновеси. Или заклейми, като невярващ.

 28. Друга гледна точка..

  Живея отдавна в САЩ и естеството на работата ми налага всекидневни преки контакти с хора от всякакви националности. Какво ми прави впечатление? Не забелязвам никаква разлика между почтения, отговорен, възпитан и пр. Американец, Българин, Руснак, или да кажем Китаец или Украинец. Както и никаква разлика между боклука Американец, Руснак или Българин.. простете за грубото определение. Все едно че са расли в един вход или са съученици. Едни и същи трикове, чалъми, шовинистични изцепки и т.н. Друг е въпроса колко са процентите от едните и другите в различните нации.
  Аз харесвам освен всичко добро и качествено направено и измислено в света, в това число и много Руска литература, музика и кино. Но това не прави Русофил. Както и презирам Путиновци, Сталиновци и други подобни представителни извадки, но това не прави Русофоб. Аз съм простакоФОБ или паразитоФоб или боклукоФоб или каквото подобно се се сетите.. Тук в САЩ имаме поне 70% подобни на по-гореспоменатите “Канадски” Българи. Самият факт, че папкат зелените парички тук и палят свещи на Путиновци ги осветява като обикновени двуличници. Струва ли си дори да губим и минута от времето си и да говорим за подобни..
  Спомнете си и последната Мъдрост на Путин по повод мумията Ленин. Трябвало хората да са сплотени..
  И нашите скочиха да квичат по аналогия и за мумията на Димитров. Робите имат нужда от фараони, чиито крака да целуват и мумии на фараони пред които да се кланят. Не ги лишавайте от оргазмите им им.
  Приятели, не си цапайте ежедневието дори с разговори относно подобни нищожници и негодници. Имаме, имате по-важни неща за правене… работа, отглеждане и възпитаване на своите деца, внимание към съпруги, съпрузи и евентуално любими или любовници и пълноценно живеене.. Когато се бориш с прасе, освен, че ще се изцапаш, ще му доставиш и удоволствие.. Губим ценно време и прахосваме емоциите си даже пишейки за подобни.
  Бъдете здрави!

 29. Има и още по-фрапантни случаи на фрустрация – някои българи смятат че бежанците са източник на проблемите им въпреки че почти никакви бежанци няма в България.

  Търсенето на теле под вола продължава …

 30. “ПЪРВО в ПИК! ПЪЛЕН РАЗГРОМ! Безпощадна Русия с нов мощен удар по “Ислямска държава”, вижте видео от свирепата атака!”

  От ранни зори се кикотя на това заглавие в рубладжийската помиярница на тулума нэдадялька нэдадялькав! Ама това и 1 дума да няма вярна- и “Работническо дело”, и “Правда”, и “Советская Беларусь”, и “Рондом Симун” да завиждят!

 31. Не е по темата но си струва. Да припомням, това е моят коментар, думите на един даскал: “В живота няма случайности. Има неопознати закономерности”. Който любопитства да отвори линка няма да съжалява и ако проследи мненията отдолу.
  http://censor.net.ua/news/370963/tayinye_bogatstva_putina_telekanal_vvs_one_pokazal_film_o_sokrytom_sostoyanii_prezidenta_rf

 32. Господин Инджев,ако знаете за историята,житието и битието на въпросните особи няма да сте изненадан от тяхната мерзост,уверен съм в това. Тези негодници са изключение и сред нормалните хора няма такива отрепки. Президент Плевнелиев тази вечер се представи достойно в ТВ предаването.С малки отклонения от идеалното които се дължат на въздействието на враждебната официална околна среда.И все пак трябва да се има пред вид,че големите водачи се раждат рядко и се създават с времето. В тази връзка се запомнят думите на Костов: “Той сам трябва да оцени себе си”. За Първанов,какво да се каже! Очаквано изложи непочтеност и липса на интелегентност.

 33. И да е богат или беден,образован или не ,завършил престижни западни университети или български ,няма спасение щом са заразени с червената чума.Особено ако е по наследство.
  Изпадала съм в потрес при спор с такива хора-млади и стари.Не искат да признаят очевадни неща;Питала съм ги защо не отидат в Русия,да посетят населени места на 100 км от столицата например,където рускиня ми е разказвала,че населението се е върнало към отопление с кравешка тор. Съвременни пътища към тези места изобщо няма .Но те са научили една мантра -Русия е велика и толкова.
  Била съм над 30 пъти в Русия,като обикновен специалист.От Урал/Казан/до Прибалтика и винаги съм изпитвала страх,че може да не се върна.Особено на летищата ,когато ни гледаха втренчено и не казваха нищо,докато ни пуснат да минем.Какво гледаха не знам.
  От Русия изпитвам страх и ужас.
  Мен ме безпокоят и десните хора.
  Вечно хулене,кой е по прав.*Този не е от нашите,ясен ми е*.*Прикрит агент на Москва.*Костов е московска агентура-разкрит е*.Какво да кажеш на такива.
  Затова Бокова ще бъде единствена кандидатура.
  А Надежда Неийнска,Петър Стоянов,Филип Димитров никой не ги споменава.Само Методи Андреев каза нещо такова.
  Ето сега Плевнелиев,доказал се отвсякъде.
  Колко ли десни хора ще го подкрепят,за да остане в политиката
  Или и той след една година ще изчезне от политическата сцена.
  Защото няма да има нашата
  подкрепа.
  А червената чума ще тържествува.Заедно с мафията ,която тя създаде.
  Ние сме си виновни.
  Г-н Инджев,бъдете твърд и не се трогвайте от приказките на всякакви хора.Те искат да ни откажат,да ни прогонят.
  С много успяха,но ние няма да им се дадем.

 34. Наскоро се случи да седна на маса с един заклет русофил ( около 65-годишен).
  Естествено, разговорът се завъртя около политиката и прехода.
  Няма да навлизам в подробности, но аз му изнесох доста факти за задушаващата “любов” на “братушките”, за вечните имперски интереси на Русия и СССР, за военните действия, които те са водели срещу България в Добруджа и Варна през ПСВ, за окупацията след 9-ти т.н. , и т.н…..
  Е, неговият отговор на почти всички факти беше “ТОВА НЕ Е ВЯРНО, ТОВА Е ЛЪЖА”. Това наричам аз фанатизъм, да казваш на черното, че е бяло…Това е точно като максимата, че “Партията е права дори и когато греши”.
  Така че може би е по-лесно да се спори със стена, отколкото с червени комуноиди – шансът да убедиш отсрещния в своята теза е по-голям!

 35. Само да допълня ( макар и да се повтарям от друг пост ), няма по-голямо извращение и парадокс такива като Димитър Иванов ( Гестапото ), шеф на мракобесния 6-ти отдел на 6-то Главно Управление на ДС, да сочат с пръст и да обвиняват който и да е, че бил сътрудник на ДС. Представям си, Хитлер, ако беше оживял, да започне да се възмущава от войниците и да ги обвинява за ВСВ….

 36. @ D.SAVOVA | ЯНУАРИ 26, 2016, 09:45

  Някой ден ще трябва да разчепкаме и този въпрос – за “лявото” (реформи?) и “дясното” (статукво?) – безнадеждно остарели и неадекватни понятия.

  Един много умен човек беше казал: ” Порокът, който измъчва десницата, е цинизмът, а левицата – лъжата.”

  Но сега светът е доста променен…

 37. Браво г-н Инджев интересна тема. Аз също имам много познати и роднини които са емигрирали за постоянно на запад и поливната от тях ВЪЗХВАЛЯВАТ ПУТИН И РЕЖИМА В РУСИЯ. Но нито един от тях не може да ми даде смислен отговор на въпроса- Кому к*** търсете на запад а не емигрирате в Русия? Те или са лицемери или не могат да мислят със собствените си глави. Интересно животно са някои българи, мразят Турция а гледат турски филми, лекуват се в Турция и почиват в Турция, обичат Русия и Путин а не емигрират в Русия, не почиват на Сочи, не учат в Русия.

 38. Изумена съм последните година-две, как уж мозъчно състотелни хора / от моето германско обкръжение а и от българското / започнаха да приличат на жертвите на едни паразитни оси които могат да използват вируси като биологично оръжие,с което да управляват поведението им и ги зомбират.
  Те действат, като навлизат в ДНК на приемниците и променят генната експресия. Случва се на различни инсекти : паяци, мравки , калинки След това те не могат да се възпроизвеждат и са роби до пълното си самоунищожение.
  Как да ми звучи например идеята , че Мr.Snowden e нямал никакъв друг избор освен да поиска “защитата” на кагебистите ??? А това , че той е прикоткан там за да му екстрахират информацията и докато си мълчи за руснашките свинщини – ще е параден пропаганден кон, но ако се окаже неудобен – ще си хапне полоний , за Бога не могат да го схванат?!!
  Европа ужасно олевява , Германия и тя ! Тъжна картинка … За вирусите лечение периодично се открива, но тук със тоя специално не съм сигурна дали и екзорсизъм ще свърши работа. Като че ли , само с фламбиране ще се получи.

 39. Към САРДАНАПАЛ:Е, как да се наречем ние,(които мислим различно от всички тези,,русофили,червени и т.н.”боклуци),като не сте съгласни с определението,,десни”?

 40. Един съученик на малкия ми син, негърче, ама майка му е рускиня, се изживява като руснак! Равбира се, сега живее на Запад. И се притеснява: “Никой не ми вярва, че МРАЗЯ негрите”
  Аз бих му казал, да споменава най-първо, че майка му е руския – тогава всичко ще става ясно …
  Ама иначе руснаците обичат българите …!

 41. Поправка: рускиня а не руския.

 42. На Кикито Българите и пречат. Доста Руска пропаганда е поела. За нейно сведение глупавите хора са равномерно разпределени по цялото земно кълбо. Както в България, така и по другите земи, тези които нямат какво да кажат, най-много държат да ги чуят.

 43. @everyone else

  Извинете, но (все още) не желая да се разконспирирам тук, затова ще ви пусна списъка на елитните германски университети – завършил/а съм един от тях. Мисля, че който и да изберете за специалностите, в които са най-силни, няма да сбъркате. Успех!
  http://www.dw.com/de/die-top-11-elite-unis-in-deutschland/a-16573388

 44. @.500 S&W
  Браво на вас! 🙂 Като споменахте конгрес на БСП: мой роднина ми е разправял, че изкарал 6 по история на БКП, като наизустил само основния лозунг на всеки конгрес (например “Ефективност и качество, качество и ефективност”; “Учение и труд, жизнерадост и дръзновение”; към края на 1980-те имаше вече и “Е_ало си е мамата, мамата си е е_ало” и т.н.), а всичко останало си изпял на изпита от обща култура. Всеки път, когато чуя баш-експертът по история на БСП гоцэ пырванaв да се изтъква като голям учéн, се сещам как тарикатите са изкарвали шестици по неговата… наука.

 45. @Симпатизант/ка на ДСБ. Мисля, че беше в четвъртия курс на висшето образование и изпитът беше по нАучен комунизъм. Влезнахме четирима при доцента, изтеглихме си въпросите и почнахме да пишем не листовете в подготовка за изпитването. Изпитващия напусна стаята, което ни даде възможност да обменим опит и май всички изкарахме отлични оценки.

 46. Бях започнал приноса си към анализа на г–н Инджев, оставих го обаче недописан за по–късен час. Вероятно съдбата се намеси, защото когато исках да продължа, поради прекъсване на тока, всичко се беше изпарило!
  Както и да е, знае ли човек кои българи някога, пък дори и сега, са могли да следват в западни университети и да ги завършват.
  Със сигурност преди всичко и ВСИЧКИ децата на комунягите. Другите, особено в днешно време, са една незначителна част от процента. И те със сигурност са елит, защото се издържат сами като работят в свободното си време. Със сигурност такъв човек никога няма да възвеличава Русия, защото иначе щеше да отиде там, за да му е по–леко.
  Та кой можеше преди да детронират селяндура да получава разрешение за излезе на запад, камоли да следва там?
  В Германия познавам много български преселници от съмнително качество, които (из)ползват техните социални придобивки. Имаше дори един професионален крадец, който беше назначен за детектив в МОЛ. Както се казва,да назначиш козела за градинар!
  Нали имаше и някакъв наш депутат, крал френски социални издръжки.
  Та мисълта ми е, че тези западни възпитаници, сега трябва да се издължават. Трябва да връщат авансите, защото такъв е бил регламента. Поради това слушаме разни шлемови Гоцета да калят президента както и всички читави българи, защото такава е предсмъртната повеля на Русия.
  Днес в Москва е наизскочила цялата медийна сган, начело с Лавров, да критикуват Германия, че нехаела за руските граждани и не ги защитавала от емигрантите. А те (емигрантите, които пак ги предизвика Москва) взели, че отвлекли и изнасилили някаква девойка от руските изселници.
  Неочаквано за мен обаче, телевизионните медии отговориха на тези изяви доста остро. Те се позоваха на полицейски разследвания, които са установили, че момичето е избягало от къщи и случая няма абсолютно нищо общо с някакво покушение.
  Най–важното беше, че германците ВЕЧЕ не се церемонят на руските лъжи и дори се противопоставят остро също и на дежурните протестиращи по този случай.

 47. ПП.
  Бих желал да се присъединя към изказването „от САЩ“.
  Наистина не си заслужава да коментираме простащината, тя е повсеместна.
  Да се съсредоточим към читавото българско общество, защото само то ще може да извади България от калта в която ни натикаха московските палачи.

 48. Сарданапал
  Моля ви не ми слагайте епитети *десни -циници*,а намерете вашето място в този редица.Най големите циници за сега са богаташите комунисти и техните слуги бивши агенти на ДС.Моето място не е там,а вашето?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.