Тъмните страни на БНТ нейния Светльо

Няма друг публицистичен инструмент за бързо реагиране в националния телевизионен ефир, като предаването „Референдум” (в което участието на пишещия тези редове е забранено, както в „Панорама” и останалите предавания с участието на външни политически коментатори в обслужващата властта БНТ).

 

Тази вечер корпусът за бързо телевизионно реанимиране на загиващия властови престиж по въпроса за справедливостта в държавата свика ( с едно изключение) нейни познавачи. Поводът беше закъснялото, направо закъсалото ( като съдията изпълнител по волята на Анрешко в блатото), искане властта Висшият съдебен съвет да си подаде оставката.

 

Управляващите се присетиха да протестират граждански в навечерието на официалното публикуване на критичния доклад на ЕС за състоянието на кривосъдната реформа в България. И БНТ правилно регистрира, че трябва да бъде резоньор на необичайния изблик.

 

На практика управляващите обаче не присъстваха физически в дискусията, за да обяснят от първо лице внезапния изблик на гражданска им съвест ( защото е само пожелателно тяхното искане за оставка недосегаемия по конституция ВСС).

 

Опозиционният по дефиниция на властта ( защото формално е представител на опозиционния вестник „Сега”) Светослав Терзиев свърши работата в полза на съдебната власт, критикувана от Брюксел.

 

„Светльо” ( както водещата Добрина Чешмеджиева се обърна към него) е и преподавател във факултета по журналистика. Така че е напълно представителен за днешната журналистическа ситуация на опозиционна подкрепа за властта, включително на „академично” ниво.

 

„Светльо” се накара на ЕС в аванс на очаквания да бъде официално оповестен утре мониторингов доклад. Възмути се от проявената в него симпатия към протеста на български съдии, застанали с тогите си срещу статуквото във ВСС.

 

Светльо е европеец, би казал Алеко Константинов. Заченат беше като такъв в ролята му на кореспондент в Париж през 1988 г. за заслугите му като комсомолски секретар на ведомството. Моя милост немилостиво го отзова след „промените” заедно с останалите две дузини представители на службите на комунистическа България в чужбина ( смея да твърдя, че този мой акт на Главен директор на БТА си остана единствен по рода си осъществен черно на бяло порив за 100 процента подобно разчистване в българските ведомства и до днес).

 

Светльо припомни тази вечер от екрана на БНТ, че Иван Костов е виновен за днешното нахалство на Брюксел да ни се рови в прекрасната съдебна система ( защото именно Костов е поискал мониторинга й като премиер).

 

Никога не съм прибягвал до подобни цитати, но все пак да припомня и това ( за да не си помислите, че в БНТ спират изявите на коментатори поради някакъв лустрационен порив):

 

 

„Политическият коментатор от в. “Сега” Светослав Терзиев е бил агент и секретен сътрудник на 6-то и 1-во управление на ДС. Вербуван е през 1981 година и няма данни кога е снет от действащ оперативен отчет. Сътрудничил е под псевдонимите Филип, Каменчев (Камен).”

 

Апропо, налага се да оцветя още една дребна(ва) подробност, свързана с безцветния за мен Светльо.

 

Тъкмо отказът ми да съм в едно студио със Светльо ме направи „персона нон грата” в „Референдум” ( а постепенно и в БНТ изобщо). Имах дълъг разговор по телефона с шефа на предаването Роберт Ковачев през лятото на 2013 г., в който се опитах да му обясня защо не желая да бъда със Светльо в повереното му предаване.

 

След този разговор предаването се оказа РефернДрум за мен и друм за изява на Светльо и подобията му.

27 мнения за “Тъмните страни на БНТ нейния Светльо”

 1. Жалки злобни жълто-зелвни зловонни джудженца!

 2. Че той в. “Сега” обърна палачинката, откак Дончев и Борисов “се разбраха”. Нито карикатурите са същите, нито статиите. Стана почти като Пеевските медии.

 3. Всичко е толкова отвратително,че нямам не думи ,а възклицания.
  Сега ли се сетеха управниците,че този ВСС произвежда само скандали и корупция.По тяхно желание и разпореждане.
  Иван Костов още повече ми се издига в очите като единствен държавник.
  Нищожествата като горният Светльо побързаха да си измиват ръцете с него ,но сгрешиха.
  Светлинни години делят управленческият екипа на Костов с последвалите некадърници и мафиоти.
  Очаквам пак някои *съмишленици* да ме набедят в сексуални мотиви в защита на Костов.
  Екипът на Костов си остава еталон за сравнение.Въпреки грешките.
  Сегашните са страхливци и подлеци.Готови да прислужват на богатите мафиоти.
  Гледах и предаването.

 4. Този въпросен Светльо е жалка подлизурка – да в женски род! – (на силните на деня) и смешен в “коментарите” си за ЕС. Толкова е фалшив, че не мога да разбера дали водещата Добрина Чешмеджиева не търси точно лъжата поднесена ни от въпросния комсомолец като от последна инстанция, а не истината!
  И защо не беше поканен главния “виновник” изобщо да се разбуни корумпираната трета “власт”, подалия оставка правосъден министър Христо Иванов? Кой ако не той може да каже истината за съпротивата и реакцията срещу реформата в съдебната система?!! Вместо него – въпросния комсомолски “европейски” коментатор Светльо?????

  Странна “държава” е ситуирана на територията на страната България – бандит и рекетьор е премиер и то за 2-ри път “избран” на “демократични” “избори”!?? Главен прокурор е измамник (имотен) заради чиито присъди като съдия България е осъдена от ЕСПЧ!?? “Бивши” комунистически “величия” се подвизават като “демократи”!?? Милиционерската банда “ГЕРБ” се води “дясна” (???) партия?!! Неуки и неграмотни некадърници “управляват” важни “институции” – БНБ, КЗК, Комисията за финансов надзор, комай всички институции са превзети от пасмина откровени профани! Как да прогресира и да се развива тази територия?!?

 5. Това е един мазен плужек, комуто са заповядали да се прави на европеец, поне докато дойде време да ни изкарат от НАТО и ЕС. Друга, още по-нагла персона е съветникът на Лукарски Владимир Каролев, който също е агент на ДС още от 1979 година. След като беше представен за “юпи” и обслужваше корпоративните интереси на кръжока около царя, сега се е присламчил към реформаторите. Е, как може хем да искаме лустрация, хем да си назначаваме ченгета за съветници? Справка- http://www.comdos.bg

 6. Този човек е като държавата в която се опитват да ни набутат. На име Светльо а на дела Тьомно!

  Но не губете надежда, Светли деца на земята! Вашите молби се чуват!

 7. Приятелко, Савова,
  доколкото никога не съм те “набеждавал в сексуални мотиви в защита на Костов”, позволявам си слидните забележки:
  -категорията ЕМОЦИОНАЛНИ, съвсем не се покрива с категорията СЕКСУАЛНИ;
  -по мое мнение държавникът Иван Костов никога не се е нуждаел от защита;
  -всякакви опити /по каквито и да било съображения/ да бъде сравняван Премиерът Иван Костов, с който и да било от последвалите го недоразумения е ОБИДА ЗА ЛИЧНОСТТА И ДЪРЖАВНИКА ИВАН КОСТОВ;
  – по мое скромно мнение /не се наемам да споря тук/ една от слабостите на Костов беше не особено удачният /да не кажа – слаб/ избор на екип, в т.ч. и от нелоялни личности;
  -основната задача над задачите на един бъдещ достоен премиер трябва да бъде ОСИГУРЯВАНЕТО НА ВТОРИ /ПОНЕ!/ МАНДАТ, доколкото времеви отрязък от 4 години е крайно недостатъчен за осъществяване необходимата смяна на системата.
  Прости ми ако отново съм те разгневил.
  С най-добри чувства!

 8. Светослав Терзиев -“активен” журналист- ФРАНКОФОН, уж европеец по дух, но не пропуска медийна възможност да оплюе Европейския съюз !
  “Съвместява” несъвместимото!
  Опитва се:)

 9. Браво,г-н Инджев.Бързо и точно реагирахте.Не познавам тази персона грата навластващите медии.
  Това предаване Референдум за мен е показателно с беззъбието си и в синхрон с властимащите.Още не видели доклада,чели,недочели,най- вече нискочели започват да бълбукат като за всичко им е виновен Иван Костов/дори и за турското съжителство 5-вековно.???

 10. Ситуацията явно доста се изостря, след като вече и БНТ е открито впрегната да плюе ЕС, който неправомерно, видите ли, критикува иначе цъфналата ни съдебна власт.

  В понеделник вечер предаването История.bg беше посветено на Ванга и видях с очите си мазният, хлъзгав и с черно под нокътя пръст на про-руската пропаганда, когато гостуващата дама, автор на книга за Ванга, каза как тя/Ванга/ винаги е казвала, че трябва да се държим за Русия, как Русия била тялото а България душата. Как сме щели заедно с Русия да спасим света.

  Като манипулацията далеч не беше в това. Ванга вероятно наистина е казвала такива неща, част от които съм чувал от нея по телевизията. Дали наистина е мислила така и какви са били подбудите и да твърди тези неща е отделен въпрос.

  Хлъзгавата манипулация беше в неистовото и “спонтанно” бурно ръкопляскане от страна на присъстващата публика в студиото. В голямата си част ученици на гимназиална възраст.

  За нищо друго от силните и акуратни пророчества, които бяха споменати нямаше, ама каквито и да било, ръкопляскания.

  “Ето, ние не манипулираме обществеността в полза на Русия, просто хората много я обичат и каже ли се Русия настъпват ефирни оргазми, какво да направим? Ние сме супер обективни, но обществените настроения са такива”.

  От друга страна, г-н Инджев, мисля че е било добре да отидете в Референдума. Със сигурност сте имал добра причина да внимавате да не попаднете в комсомолски капан, но достатъчно подготвен и аргументиран човек сте и щяхте със сигурност да защитите отлично това, което е трябвало да защитавате. Откритият директен сблъсък с подобен род сладкодумници винаги би бил в полза на хора като Вас поради простата причина, че истината е на ваша страна. Триковете са известни, ще изместват темата, няма да Ви оставят да кажете 2 изречения, но с присъствието си ще легитимирате наличието на “другата” гледна точка и “обективността” на БНТ. Въпреки това смятам, че всяка дума изречена от Вас в национален ефир има значение. Моите 5 с’тинки, както се казва…

 11. Може да е някой от законите на Мърфи, но съм забелязала, че всяко Нещо все някога си идва на Мястото. По-скоро рано, отколкото късно; във всички случаи – навреме, който има очи- да гледа. Въпросният “Светльо” в частност и въпросното “Сега” в цялост се наместват там, където си пасват най-добре- в пъзела на статуквото и матрицата на Кой. Не разбирам разочарованите от вестника, още повече, ако са следили “потока на съзнанието” на Димитрий. По-качествени охулвания на ЕС, НАТО, демокрацията, Чърчил, Тачър, Щатите, дали сте чели някъде? Позовавания на Чомски, Томски, Незнам си койски, форумни оплаквачки от сорта на “чичо Фичо”, който се легализира с името си в “Гласове” като първа писта на Путин… Вестник “Сега” за мен е отдавна “прочетен вестник”. Чета и се информирам от други места, Господ здраве да дава и на участниците в този форум. А по нашите ширини отпочна едно “мятане по Криско”- ум да ти зайде! Мятат сА и сА раздават Цецко, Бойче, Куневка, Зелено-нам си кой, Даниел ти Вълчев, Явор ти Дачков и о-о- доктора Михайлов. От класацията ми изпадват едни Мишоконстантни, Божодим..овци, Нешкоробевци и Светло русевци, за Любослава Русева и дума не отварям. Енергичното мятане на тия хорица предизвика пропукването на леда и сега на ход се “господа съдебните”. И голяма, ама много голяма грешка допуснаха онези, които подцениха капацитета на “съдебните…” Идеята ми е да не робуваме на нищо друго, което не е идея. Тя е от Всевишния, останалото е от Лукавия.

 12. Нова партенка за смъртта на вседържеца в Кремъл? Четох в коментарите на фактор, някой, нещо? Еех надежди…

 13. http://vbox7.com/play:db89b6bdd1

  шегичка.

  Между другото една от причините за слабата десница е точно прекалено силната левица, подкрепена по суша, въздух и вода от нейната кремълска мама. С пари, специалисти и гнусни атентати. Докато, Българската десница няма толкова сериозни поддръжници. Европа и Щатите гледат през пръсти на свободата на България, а после пишат доклади кое не било в ред. Аз питам какво може да е в ред, когато каиша на държавата се дърпа от капитализирани комунисти. Иван Костов бил незаменим. Но защо ?? Защо нямаме още 100 Иван Костовци? Вместо това имаме 1000 Христо Бисеровци , Маргарит Мицевци и т.н.

 14. В потвърждение на стотиците анализи на Г-н Инжев показващи развитието на петоколонието и усърдното и, вкопаване в България. Тук показвам част от военното крило (партизаните) на петоколонието. Ако това не е противоконституционо , здраве му казвам.
  https://www.bnoshipka.org/index.php?cat=28&subcat=0

 15. Моля да бъда извинен за отклонението от темата!
  VESTI.bg:
  Политика, 27 януари, 2016
  „Властта: Докладът на ЕК е позитивен и обективен
  Бойко Борисов видя позитивни неща в доклада, Цветанов – градивна критика, а Кунева го нарече обективен.”
  Или иначе казано:
  “Ти го плюеш, оно се прави, че роса го роси!”

 16. Чудесни коментари, специално г-жа Иванова – жестока картина на газетата, дето го раздаваше малко така, нали, “Льо Монд”, гош модерн а`ла бюлгар, лява ама дръпната, като монмартърска артистична курветина от “Бохемата” по Азнавур ,мирясваща от време на време покрай богат спонсор, случи се точно тези дни… О-о-о..! това “Дума” и “Земя” са за фуражките със зелени найлонови чорапи и пейзаните текезесари, виж “Сега” друга работа… Вече наистина и аз я отварям само заради Комарницки, иначе алкохолизираната “вада на съзнанието” на Дмитрий, празната и претенциозна “есеистика” на останалите, “световните авторитети” ноам чомский, томски, ухтомский и пр. не се трае!

 17. Драги Джинджифил,

  Винаги ценя мнението ти, но мисля, че грешиш за “силната левица”- просто защото тази сган у нас -както и в самата Москва!Путин да е ляв или десен? – не е нито лява, нито дясна, тя е просто кремълска агентура, манталитетно програмирана да бъде винаги, само и единствено кремълска агентура! На такава сган са чужди всякакви политически категории и ценности (включително и леви), както и всякакви морални императиви. Емблеми могат да им бъдат скотът от Стрелча и гоцэ сырыщныка- те не са леви, не са десни, а са политически мерзавци, нравствени утайки и корумпирани боклуци на служба на столицата на политическата мерзост, абсолютната нравствена поквара и световната корупция – корупция ВЪВ ВСИЧКО!
  Силна левица например е била хард-русофобската социалдемокрация на Димитър Благоев, защото това са били хора интелигентни, образовани повечето на Запад, с мироглед и политическа идентичност! Няма да има вече такава в България.

 18. Драги Стамбо,

  Аз съшо харесвам твоите острумни и оригинални коментари и ценя мнението ти. Приемам забележката разбира се. Ще се опитам да направя коментар но не претендирам за компетентност…
  Да не забравяме, какви идеи лелеят избирателите на тези “леви” политически сили. Например онзи ден влизам в кръчмата на едно село и какво според теб висеше на бара ?! Портрет на Тодор Живков… ?! Така че, Аз наистина не мога да идентифицирам, какво точно животно е мутрата с комунистически блян в очите и разбойническо-капиталистическо поведение. Затова ги нарекох леви сили. Ако искаш ги разбирай като червени маймуни с две леви ръце но едва ли са десни, защото всичките са откърмени с комунистическо мляко. А че са силни, мисля няма спор. Докато десницата в България (и всъщност точно това исках да кажа) е подложена на тежки удари, клевети и предателства, (и според мен без сериозна подкрепа от САЩ и Европа) тъй като само истинска десница в България, може да се пребори със съпротивата, която червените маймуни оказват на промените, които трябва да се случат в България. А тези промени са крайно необходими, тъй като ние не можем да стоим така, разкрачени между Тодор Живков и Западна Европа. За мен двете са несъвместими, въпреки, че Бай Тошо разрешаваше да се пие кока кола, да се носят дънки и да се дъвче дъвка. И всъщност в България, много хора смесват комунизъма на Бай Тошо със желанието си да живеем по европейски и се получава едно яко тюрлу гювеч. Манджа с грозде! Тази философия се изповядва и от Другаря Бойко – великия червенокож апах, нагърбил се със червени калинки да гради европейска къща! Да ама Не!!! Не става тавариши! По-скоро сте построили една Барака с паянтови стени, която ще падне при първия порив на вятъра, от изток или от запад, въпреки, че червенокожите калинки я представят като гъвкав архитектурен шедьовър. Затова и чакаме, истинските десни да пораснат и да построят България, отново. Да я възродят, като феникс от пепелищата на комунистическите бараки. Аз съм убеден, че това ще се случи. И то много скоро! Българската история ще се обогати с нови страници за велики победи.

 19. Нова партенка за смъртта на вседържеца в Кремъл? Четох в коментарите на фактор, някой, нещо? Еех надежди…

  POSTED BY VALCHEVA | ЯНУАРИ 27, 2016, 15:49

  Не знам за Фактор, но се прокрадва нещо около чэрвэния площад…

  http://by24.org/2016/01/27/red_square_in_moscow_is_closed_putin_can_be_dead/

  А и има интересни коментарии в Twitter

 20. Благодаря на Georgi Nikolov, че намира време да рови в руската преса вместо нас 🙂

  Четейки поредното жестоко интервю със завърналия се в журналистиката “блуден син” Александър Невзоров за манталитета и нравите на скъпите ни “освободители”, настръхнах при мисълта, че всичката тази паплач, за която той говори, няма начин да не се насочи към България! А тук никой и не мисли да я спира! Напротив! Министърката на туризма днес пак обеща публично, че ще направела всичко възможно визите за руснаците да отпаднели, а руският й колега допълни, че те, руските граждани, се чувствали в България като у дома си!
  И предвиждал тази година туристите им у нас да бъдели с 30% повече! (Първо идват като туристи, после- като собственици!)

  Един фрагмент от интервюто с Невзоров като илюстрация за страховете ми:

  А. Веснин
  ― У меня тогда еще вопрос. Думаю, что для вас вопрос. В ДНР разрешат теперь заниматься трансплантацией органов.

  А. Невзоров
  ― Ой, как они займутся. Я думаю что они это будут делать просто на остановках, в очередях в овощные магазины. Они будут все друг у дуга изымать органы. Потому что им больше друг у друга изымать нечего.

  А. Веснин
  ― Они собираются зарабатывать.

  А. Невзоров
  ― Да, конечно. А что вы думаете, они бесплатно что ли будут изымать друг у друга органы. Нет, они будут продавать эти органы.

  А. Веснин
  ― Там настолько плохо…

  А. Невзоров
  ― Это единственная неподеленная материальная ценность, которая еще осталась на территории Луганской и так называемой Донецкой, так называемых народных, так называемых республик. Это то, к чему еще не протянулись руки местных бандитов и террористов, которые все остальное уже украли и поделили. Но теперь есть возможность изымать эти органы у неблагонадежных лиц. У лиц, которые не могут обеспечить этим органам должное применение, например. Если вы обязаны думать хорошо о Лугандоне, то если вы не думаете о нем хорошо, то вероятно имеет смысл изъять у вас тот орган, которым вы не думаете. Я не имею в виду мозг. Мозг невозможно трансплантировать. Поэтому вряд ли будут изымать мозги. Но все остальное, ну действительно что такое. По улицам ходят…

  А. Веснин
  ― Это касается пленных солдат.

  А. Невзоров
  ― …десятки тысяч долларов. Конечно.

 21. Благодаря, ДЖИНДЖИФИЛ!

  Същите наблюдения, анализи и прогнози имам и аз.

 22. Колега Тинков,
  благодаря ти ,че забеляза коментара ми.Харесвам точните ,последователни хора с позиции,които не се притесняват да ги изразят.Всичко това с отличният изказ те прави един от най силните коментатори,които се харесват от хората включително и от мен.
  Бих искала по малко да се вглеждаме в миналото ,а да обърнем внимание на днес и бъдещето.
  Още повече с богатият опит ,който имаме можем да кажем много точни неща ,за да не се повтарят трагикомедиите и пародиите,лъжата и лицемерието ,които се разиграват ежедневно пред очите ни.
  Приятен ден.

 23. Стамбо, не е прогноза… Но всичко с времето си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.