Западът прогледна за Путин, време е и “прозападният” Борисов да оздравее

Преди година-две щеше да бъде невъзможно да прочетете в сериозните западни медии острите оценки за Путин и неговото „господарство” ( изразът и на авторитет германски коментатор, както ще видите от линка по-долу), каквито можете вече да видите днес, включително в политкоректни медии, за които „балансът” и „политкоректността” са свещеният граал на журналистиката. Този „баланс” често пъти става удобно прикритие за жонглирането с факта, че някак не е удобно да се дразнят фактори, като ядрено въоръженият снабдител на половин Европа с газ. Тази „предпазливост” косвено се признава преди седмица от опозиционния британски „Гардиън”. В статията си за убийството на Литвенинко по заръка на Путин вестникът посочва как се подреждат приоритетите на западните държави.

Цинично, но автентично. Позволявам си да се чувствам мъничко лично засегнат като български журналист, който беше заплашен по електронен път от британска територия ( както МВР установи по-късно) да бъде отровен също с полоний:

Драги Г-н Инджев,
С едва затаена надежда и дълбоко чувство на морално удовлетворение чета колко сте популярен сред прогресивната част от българския народ.
Вместо да се плашим един другиго с убийства и съд, предлагам да цивилизовано да обсъдим различията помежду ни на чаша чай.
Само ме изчакайте малко да питам в Кремъл къде забутаха оня самовар, в който правиха чай на другаря Литвиненко.
Искрено Ваш, товарищ Иванов ”

Posted by Другарят Иванов | февруари 15, 2015, 23:09 | edit http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/smartni-zaplahi-besilo-za-ivo-indzhev.htmlъ):

          Ето откровението на „Гардиън”:

Британското правителство не искаше на първо място да бъдат
публикувани резултатите от разследването, а още по-малко
гръмките разкрития в него, замесващи и руския президент, да
бъдат разгласени в толкова деликатен момент. Колкото и грубо да
звучи, Сирия, Украйна и състоянието на световната икономика са
по-приоритетни теми от смърт, настъпила преди десет години, пише
в. “Гардиън”.” http://e-vestnik.bg/24330/gardian-ubiystvoto-na-aleksandar-litvinenko-e-sravnimo-s-tova-na-georgi-markov/

 

Филмът на БиБиСи за тайните богатства на Путин окончателно разби парадигмата за неговата недосегаемост и го закова на позорния медиен стълб години след неуспешните опити на някакви си блогъри, като пишещият тези редове, да обърнат внимание върху същото, което най-после стана „видимо” и за големите западни медии. https://www.google.bg/search?q=%22Hidden+riches+of+Putin+%22+BBC+Bilton+&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=yempVp6RI8e2sQHYk6uACw

Сега вече и други тежки оръдия на доказано меродавните западни медии откриха стрелба по недосегаемия до неотдавна за техните снаряди руски цар. Като „Дойче вече”, където култът към политкоректността също е извадил доста зъби на собствени журналисти. Вече може, позволено им е да пишат и говорят онова, за което предупреждаваха някои техни колеги в задния двор на Европа ( по рождение) във връзка с марша на Путин през трупа на евродемокрацията. http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36145558

 

На 14 януари 2016 г. „Файненъшъл таймс” посегна на най-милото на Петата колона в България в актуалната битка на Путин на български терен. Вестникът директно предрече, че тя е обречена на провал именно заради прекалената очевидност на московската подкрепа за кандидатурата й. „The Russians have seemed well-disposed to Bokova in the past. Moscow may also be wary of Georgieva because she works at the European Commission and the EU has imposed sanctions on Russia, as punishment for its actions in Ukraine. On the other hand, if Bukova is too clearly Moscow’s choice, she is likely to generate opposition in Washington – particularly since UNESCO has a bad reputation in the US Congress, as an “anti-western” institution.” http://blogs.ft.com/the-world/2016/01/who-will-be-the-next-un-secretary-general/

Две седмици по-късно към това мнение се присъедини „Икономист”, издание с непоклатим авторитет ( извън клатещия се „руския свят” и изпитващите същата турбуленция негови сателити). https://www.google.bg/search?q=Economist+Bokova&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=5uqpVvPDJ8yMsAHmgrG4Dg

 

Междувременно манипулаторите от Кремъл вече отдавна изстреляха обичайните си патрони, употребявайки американски автор в защита на Бокова, но на далеч, далеч по-лековато равнище, каквото е нивото на в. „Вашингон таймс”, известен с готовността си да припечели от публикуване на политическа реклама под формата на подходяща за поръчителя статия или интервю. Плонжът на жълтеещия американски вестник беше прескочен като паднали гащи от безспорния авторитет на споменатите по-горе медии.

 

И какво измислиха от Москва, при положение, че не могат да намерят алтернатива на „Файненшъл таймс” и „Икономист”, която да не изглежда жалка дори и за пред силно отровената с полония на местната пропагандна руска публика? От Москва врътнаха „дипломатическа интрига” с изтекла секретна дипломатическа грама от Париж, в която се опитват да се възползват отново от западен авторитет в полза на своя кандидат Бокова, която уж била подкрепяна от всички ( т.е. от Великобритания и САЩ включително ?) за поста на върха на ООН. За целта е цитиран (доколко цитатът е верен, това е друга тема) германски дипломат от ЮНЕСКО, който бил изразил подобно мнение, обработено после като български дипломатически доклад, любезно предоставен по веригата за консумация на тревопасните читатели на руска дезинформация в България.

 

Малко тъжно е да се „похваля”, но за всичко това моя милост предупреждаваше още от 2009 г., когато президентът Първанов наложи еднолично руската кандидатура Бокова като българска в голямата игра по нейното издигане начело на ЮНЕСКО. Искрено съжалявам за своята самотност, но гласът ми остана там, в онази медийна пустиня, обусловена от господството на Петата колона в нея. Само някакъв си „Ню Йорк таймс”, прояви тогава интерес към мнението ми:

Bulgarian Who Is to Lead Unesco Advocates Political Pluralism

By DAN BILEFSKYSEPT. 23, 2009

“Those who dislike Communism in this country are not happy about her promotion,” Ivo Indzhev, a Bulgarian political blogger, said in a telephone interview. “For people in this region, her appointment sends the message that the West can swallow someone’s Communist past very easily but can’t abide an Arab who is anti-Israel.”

A reader on Mr. Indzhev’s blog lamented that while even some people in censorship-prone Egypt had dared to criticize Mr. Hosny, the establishment in Bulgaria had chosen to gloss over Ms. Bokova’s past.

 

Днес всички чакат Борисов да се произнесе. Ами преди това да му прочетат ( макар отлично да знае) как неговият съзаклятник Първанов послужи за писта за прокарване на руския интерес на върха на една световна организация. Описал съм подробно схемата в „Течна дружба” ( 2011 г.). Дори да не знае, невежеството не е оправдание за престъпното нехайство, ако то се повтори при явния опит за нова руската злоупотреба с България като кукувиче гнездо за руските имперски интереси.

 

20 мнения за “Западът прогледна за Путин, време е и “прозападният” Борисов да оздравее”

 1. Вероятно ще се “произнесе” и то многократно, натрапчиво и на висок глас – така, както само той умее. Въпрос на време е, но той очевидно се надява “пистата” (опита на неговият съзаклятник), да проработи отново и в тази световна организация.

 2. Ето, вижте децата и внуците на комунистите (а също и на паракомунистите, квазикомунистите, криптокомунистите и на други обичащи забогатяването чрез измами и лъжи тарикати), които интимно обожават буржоазния запад, а публично славят (но отдалече) “великата” Русия и ругаят декадентска Европа:

  https://www.facebook.com/bokovaun/videos/492963547542100/

  Дали има някой, който все още да вярва, че тези неокоминтерновски джихадисти се различават по идеология от родените и израснали в Европа (уж) натурализирани ислямисти-камикадзета с европейски паспорти, които взривяват благополучието на цивилизования свят?!

 3. Попаднах на информация, която ми се струва интересна и която бих искал да споделя. Отдавнашните ми съмнения като, че ли намират подтвърждение.
  Финландски рускоезичен сайт твърди, че ФСБ се занимава с доставката на кандидат- бежанци до руско- финландската граница. Фински евродепутати твърдят, че това е един от лостовете за натиск в руската външна политика.
  http://yle.fi/uutiset/stt_rossiiskii_pogranichnik_soobshchil_chto_fsb_zanimaetsya_dostavkoi_prositelyei_ubezhishcha_na_rossiisko-finlyandskuyu_granitsu/8620113

 4. Кога ли най-после ще дойде този ден,
  когато комунизма ще бъде победен!
  Когато ще го видим как с наведена глава
  поема по пътя обратно към Москва!

  Кога ли ще кажем – “Не”,
  кога ще покажем, че не сме на колене!
  Комунизмът е буксуз и затова и
  живота ни е тъжен – като блус!

  Единствено от нас зависи вече да решим
  Дали ще се наложи още дълго да търпим!
  Вижте колко много сме – ще бъде срамота
  студентите пак да ни спасяват честта!

  Кога ли ще кажем – “Не”,
  кога ще покажем, че не сме на колене!
  Комунизмът е буксуз и затова и
  живота ни е тъжен – като блус!

  Промяна, смяна ни е нужна този път
  И танкове да пратят – не могат да ни спрат!
  Защо не им покажем, че целта ни е една –
  България да стане свободна страна…

  » Рок » Георги Минчев » Комунизъм блус………..

 5. Да оздравее борисов значи да разбере че властта, за да е от полза за хората на една страна, трябва да е в ръцете на некорумпирани и компетентни хора и да се оттегли, тъй като той нито е некорумпиран нито е компетентен в нещо друго освен слугинажа в полза на русия. Нима това е възможно?

 6. Браво, краино време беше. Но също така ЕС трябва да си отвори очите и за опасноста която идва от Турция . Лично военният министър на Израел потвърди онзи ден че Турция подкрепя и финансира ИДИЛ

 7. @Северозападнал

  Благодаря за линка. Имаше подобни коментари в края на миналата година, след като бяха публикувани статистиките на имиграционните служби.
  В тази парадигма, един иначе гротесков журналистически материал за норвежката граница с Русия: http://www.theguardian.com/world/2015/nov/18/bicycles-syrian-refugees-enter-norway-russia-destroyed
  Kипящата от прогрес, звездна, руска нация още работи по безопасността на велосипеда, два века след неговото изобретение 🙂

 8. В соц. лагера имаше социалистически реализъм, а на запад се разви политкоректното говорене и писане. И в едвата случая имаме отклоняване от истината, или поне нейното преиначаване и замъгляване.
  Едва чак когато капутин премина всякакви норми на приличие и наглост, западът най-после започна да стопля, че си има работа с опасен престъпник, който не се спира пред нищо и може да запали света. А до не толкова отдавна западните политкоректни лигльовци всячески се заиграваха със сатрапите на изтока! Какво направиха, когато източноберлинските работници се вдигнаха на протест през 1951 г.,когато избухна Унгарското въстание 1956 г., Пражката пролет 1968 г.,когато се появи Солидарност в Полша, когато тормозеха акад. Сахаров и другите съветски дисиденти като Синявски, Буковски?! Почти нищо. Рзвиваха търговски, културни и всякакви други отношения с нашите убийци! Рзоръжаване и мирно съвместно съществуване – та*ак! Затова днес в западните университети е пълно с леви дърдорковци, мътещи главите на студентите! Един мой познат, който е работил в “Гласът на Америка” ми е разказвал за цензурата там и че е можел да каже това, което иска само когато е бил нощна смяна! С престъпния режим на комунягите можеше да се приключи много по-рано, ако западът ги беше игнорирал напълно! Много бързо щяха да се скапят каскетлиите, а сега техните деца и внуци се изучиха и иди ги гони – нямат стигане. Поеха бизнеси, банки, търговски канали! Дано поне сега да удържат със санкциите, докато путистан се разпадне на 20-на държави и престане да бъде заплаха за света! Амин!

 9. @Димитър

  Митко, към чудесния текст на Иво, твоя и коментарите на колегите една жестока мисъл на отвратения от западната “политкоректност” ВЛАДИМИР БУКОВСКИ:
  “Когато бяхме в СССР, в ГУЛАГ и в заточение, мислехме, че се борим само с КПСС и КГБ. Когато се озовахме в интелектуалните салони на Запада, разбрахме, че сме се борили срещу половината свят!”
  Поздравления и за един често употребяван от моя скромност термин – “каскетлиите”! Знам го от дете, научих го от родителите си и от един достоен селянин по произход и аристократ по дух ЗМСист, преживял Белене.

 10. Димитър, съгласен напълно. Само една лека корекция. Берлинското въстание е през 1953г. И сте напълно прав, че мекотели западни политици удължиха с “петилетки” агонията на комунизма при която потърпевши бяха изцяло източноевропейските народи. Избирането на РЕЙГЪН за лидер на свободният свят и изключително сполучливито назначение за шеф на ЦРУ на УЙЛЯМ КЕЙСИ който максимално изоставя рицарското отношение към ГРУ и КГБ подписаха смъртната присъда на комунизма. Ракъводителят на Ленгли замисля и реализира непрекъсната поредица от тайни операции целейки слабите точки на империята на злото. По този начин вкарва соцлагера в режим на активен разпад. Безостатъчно и безвъзвратно.
  За “да живее международното положение” днес имам си и мои теории но при всички положения вярвам в сбъдването на прогнозата на Збигнев Бжежински за победата на белите през 2017г. в Гражданската война в раззия.

 11. Spored men Borisov veche se e samoopredelil kato vrabche , a ne kato yastreb.Dori v momenta se podpisvat sporazumenia s ruskata strana po tyrgovsko-ikonomicheski vyprosi.
  A i zaplahite kym protestirashti-ne znam kakvi protestirashti sa,che MVR shte dejstva tvyrdo,pokazva vse poveche negovata istinska syshtnost.
  Radvam se,che Vie,g-n Indjev,ne mylchite,a nazovavate neshtata s istinskite im imena.

 12. Към ДИМИТЪР, коментарът ви за лицемерието на западните политици е добър. И това е именно благодатната почва на която путинистите сеят анти-западната си пропаганда. Но са толкова ослепени та дори не разбраха че така си отрязаха клона на който седят.
  А това че наред е Путин е добра новина. Според мен щом са стигнали до него западните лидери са си направили много добре сметката че Русия вече е затънала безвъзвратно. Ударът срещу близките до него олигарси беше със замразяването на активите им, срещу Русия с ниския петрол и делата като за Юкос и сега на ред е Путин. А и по руските форуми той вече не изглежда да е такъв любимец на руснаците както ни го представят.
  Върти ми се една мисъл че разликата между Русия и Запада е само в смисъла. Докато на запад “Човекът е поставен пред обществото” в буквалния смисъл в Русия това е в преносния смисъл.

 13. В допълнение към коментара ми едно интересно видео на темата колективното срещу индивидуалното:

 14. хм и да, светът щеше да е по-различен, ако испанската инфлуенца беше гътнала маркузе, преди фатално-продуктивните запознанства от франкфуртския период.

 15. Изглежда забавно (но всъщност е тъжно) това, че немалка част от българите възприемат състезанието за шефския стол в ООН като някаква световна версия на конкурса “Евровизия”. “Да подкрепим българката!”, патриотично призовават те, вероятно водени от новата (след Кобрата) надежда за избиване на неразбиваемия български комплекс за световна малоценност.

  Има обаче проблем – одумваните в медийните клюки евентуални кандидатури с български имена са две. Спаринг. И докато представянето на статиста Георгиева е съвсем статично, Бокова води съвсем активна кампания – материали в печатни и електронни медии, писма за подкрепа от трудови, професионални, творчески и пост-комсомолски студентски организации, политически натиск, призиви за единение в името на голямата цел… Стигна дотам, че да се натрапи на световния елит на срещата в Давос и с помощта на нарочно нает фотограф да “влезе в кадро” с колкото е възможно повече влиятелни личности, с които няма нищо общо и може би освен здрависванията, си разменят някакви баналности. Но търсеният ефект е ясен – публиката да остане с впечатлението, че тези хора я подкрепят. Според мен, от всички публикувани напоследък снимки на Бокова с този и онзи, единственият, който може би наистина я подкрепя е Иван Евстатиев.

  Има и друг проблем: цялата тази многоканална кампания струва пари и имайки предвид, че доходите на Бокова едва покриват стойността на нюйоркските ѝ недвижимости плюс малко дребни за хляб и минерална вода, със сигурност тези средства не излизат от нейния джоб. Заслужава си да се запитаме чия е инвестицията, респективно кой би спечелил от вложението.

  Последният проблем засяга “потребителите”: продуктът Бокова се лансира като автентичен български (доколкото има издаден сертификат за произход в България), от контролиран (и още как!) географски район, но съдържанието му категорично не отговаря на описаното в етикета. Ако се направи анализ в независима лаборатория, несъмнено ще се установи, че Бокова е продукт на преструващия се (по тактически причини) на умряла лисица Коминтерн, който няма никакво намерение да се откаже от своя джихад срещу цивилизования свят.

 16. Сарданапал, превъзходен анализ!
  В политиката действа ясен принцип-веднъж шикалкавене-винаги шикалкавене, веднъж двойни стандарти – винаги двойни стандарти. ББ никога не е разбирал това. За него политиката е само “ше видиме да се разбéреме с тоа, ама треба се разбéреме и с оня”.
  И с Бокова е същата история. Затова и гоцэ сырыщныка си позволява такава наглост в пропагандирането на кандидатурата й-знае кого има насреща си.

 17. “През последните 15 години Русия не е изиграла нито една своя карта правилно, коментира експертът. Според него тя играе предимно губещи карти, а и вече не държи печеливши. Това прави политиката на Русия през следващите две години много опасна.”

  Прочети още на: http://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2016-01-28/il-lingorski-nyama-spasitelen-plan-za-rusiya-bez-da-premine-prez-dalboka-kriza

 18. Борисов е доказано руско ченге, което обслужва икономическите интереси на Русия чрез ДПС, Делян Пеевски и Валентин Златев. За това може да се съди по отношението му към тези персони, които се ползват с благоволението на правителството. Досега нито ДАНС, нито следствие и прокуратура имат смелостта да предприемат каквото и да е по този въпрос.

 19. @ Благодаря, Стамбо!

  ББ е ясен – човек с оскъден капацитет, възкачен от плебса на върха на държавата.

  Някой беше казал: “На един роял може да свириш Шопен, а може и да го ползваш като кушетка.”

  Е, Борисов ползва държавата като кушетка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.