Култът към робството, към (без)личността и неговите култоводи

Премахнаха гузно и тайно грамадата в памет на Пламен Горанов, който пламна във Варна на 20 февруари 2013 г. в същия ден, когато от власт падна ( като футболист за дузпа) Бойко Борисов.

http://www.dnevnik.bg/morski/2016/01/31/2695994_varna_tihomulkom_se_oturva_ot_gramadata_v_pamet_na/

 

Става дума за Пламен Горанов, чиято смърт така и остана необяснена на обществото, а мотивацията му беше премълчана, макар да има доказателства, че се е изправил срещу регионалния господар ТИМ. https://www.youtube.com/watch?v=xhFqPIiihb0

 

Става дума също така за Пламен Горанов, който посмъртно беше посочен от негови съмишленици и приятели като един от алпинистите, изкатерили се с риск на живота си на 23 август 2012 г. на 23 метра височина до върха на извисяващия се над Варна Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА), за да наденат маски на лицата на съветските поробители.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1516597

 

На какво напомня среднощното подло премахване на грамадата, издигната в памет на един храбрец, като Пламен Горанов?

 

Напомня на много подобни сюжети от нашето недалечно минало. Така са били премахвани посред нощ паметниците на Сталин по указание от Москва, когато там са решили да „изпуснат” парата на недоволството след десетилетните репресии и десетките милиони жертви на болшевизма- полуживи в концлагерите и мъртви в незнайни общи гробове.

 

Символично е, че грамадата в памет на личност, като Пламен, е премахната в навечерието на деня, когато почитаме жертвите на комунизма. Докато призоваваме да бъдат премахнати Монументите на окупационната червена армия ( МОЧА), премахнаха спомена за Пламен. МОЧА си стърчат все така предизвикателно. Ние не се „молихме грешно”, но те така ни чуха.

 

Днес, когато „култът към личността” е поръсен с пепелта на забравата епизод от времето на комунизма, в България се вихри култ към робството. Това е култ към безличността, вменявана със задна дата на българския народ.

 

Култоводите са кукловодите, издънки на онзи култ и борбата срещу него- каквото , както и когато каже Москва.

 

Култът към безличността изисква от българите да се гордеят с робството си както никой друг народ. Няма друг народ, страдал от същия национален гнет в Османската империя, който да се самоопределя като наследник на роби.

 

Култът към безличността вече роди феномена българите да се самоопределят като най-нещастните хора не само в Европа, но и на челно място по този показател в света. Какъв успех на култоводите!

 

Култът към безличността робува на онзи колективизъм, който направи възможен болшевишкият култ към личността.

 

Кой има интерес от това, Qui bono?

http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36154303

 

41 мнения за “Култът към робството, към (без)личността и неговите култоводи”

 1. Снощи по БНТ (да се чуди човек!) видяхме заложения първомодел на българското робство и покорство пред робството. Ало-о-о-у,”Че кога си имал

 2. права, бе, ти?!” -така изръмжа путинайкинският бойлер-бетер феодал на един обикновен руснак, който, човекът, се хванал с две ръце да си нареди някак живота.
  Видяхме това в руския филм “Левиатан”. Браво на хората в Русия, които са го създали и на онези, които са го гледали и са разбрали поне от него, в каква страна живеят! Ало-о-о-о-о-у, русофилите, вы смотрели эту ленту, товарищи? Как вам понравиласѝ?

 3. Тъй като един от основните аргументи на крепителите на руско-съветската монументална символика в България е че паметниците не бивало да се разрушават (преместват), за да се помнела историята и т.н., искам да припомня още едно среднощно премахване: повечето столичани в зряла възраст навярно помнят, че в Княжеската градина (тогава част от т.н. “Парк на свободата”) близо до сегашната метростанция срещу СУ “Св. Климент Охридски” през 1982 год. беше поставен и открит от Т.Ж. бюст-паметник на “освободителя на Чехословакия” Л. И. Брежнев, който конюнктурно снишилите се култоводи премахнаха тихомълком по време на перестроечната буря.

  http://detstvoto.net/uploads/posts/2009-02/1235598015_otkrivane-na-bjusta-na-brejnev.jpg

  Та думата ми е, че не запазване (за идните поколения) на паметта (историята) е движещият мотив на вечните провинциални въжеиграчи, а тъкмо лакейството пред Русия/СССР – гарантираща им по един или друг (политически или икономически) начин незаслужения им статут в българското общество от 138 години насам.

 4. Стамбо, като са започнали да ни “отварят” очите за раззийският безпредел да дадат и филмът на ББС за богатството на джуджи1.
  А на Фниманието на близаджийските пик-льовци за мъничко “баланс” им предлагам разследващата статия на argumentua.com
  Путин и бандитският Петербург. Животът и смърта на Ром Бейленсон

 5. Не разбирам защо се опитвате да митологизирате това момче, което загина нелепо. Да тежи и на съвестта на онези, анонимните режисьори, които му дърпаха конците. Да онези, които седяха отстрани и му даваха насоки какво да вика. Същите, които имаха за цел свалянето на правителството тогава, а след това, някои от тях дори застанаха именно зад него.

 6. Левиатан сякаш е правен за да покаже
  нашата деиствителност-пребиването на
  Огнян Стефанов,недосегаемостта на
  галевите братя и какво ли още не!
  Промяна от комунистическото робство
  до сега е минимална!

 7. А може ли един съвсем наивен въпрос (тъй като не съм партиен пропагандатор и си позволявам да не мисля с техните шаблони, които ми налагат)? Та.. Ако сега викна, че комунистите са ни заробили (между другото си го мисля и то по основателни причини), кой ще ми се скара, че издигам в култ робството и че трябва да мисля по-положително, за да не станем пак роби?? Или пак нещо обърках? А пък ако твърдим, че комунистите не са ни заробили, тогава по-свободни ли ще станем ??
  След турско, Аз виждам само подем в България (въпреки “натякванията” на всички народни певци и възрожденци, че сме били поробени), докато след руско виждам нещо съвсем друго, само не и подем, въпреки, че уж сме в лигата на Европейските шампиони. Няма кой да ахне за Българското чудо, няма кой да каже, че със 100 000 Българи може да превземе света.
  Според мен човек може да се смачка, че нацията му има робски манталитет ако ги нямаше нашите Светли Личности, които ни служат за пример, как трябва да се отговори на всеки подтисник.
  Докато с тезата ама много ви е било добре даже под турско или айде османско, според мен пък точно се мачка психиката, защото се внушава, че това е нормално и се обезличава подвига на Бългаския дух. Да не говорим пък за невероятните опити на Иво Беров да ни убеди, че българските майки с радост си давали дечицата за еничари, защото щели да се оттърват от тях. Брехх … А пък и велможи щели да ги направят. Велможи ама мюсулмански велможи нали тъй…Излиза че и това си е супер яко и няма от какво да се тревожим. Даже и пак да стане, ще си свиркаме разбираш ли щот това не е робство.

 8. Да допълня само. Мюсулмански велможи, които после ще секат Християнски глави и ще палят Християнски селища! Ама голяма радост бе Иво Беров!!!

 9. На 01.02.1945 са изпълнение смъртните присъди на:
  * Трима регенти
  * Осем царски съветници
  * Двадесет и двама министри
  * Четиридесет и седем висши офицери и генерали от Българска Армия
  * Шестедест и седем депутати от 24о Народно Събрание.

  Това е само една малка част от хилядите невинни жертви на окупацията на Червената Орда и русофилистичните мърши в България.

  Без тази окупация и русофилистичните мърши в България в най- лошия случай България ще ше да е на нивото и мястото на Гърция в наши дни.

  тодор танев трябваше ТОВА да вкара в учебниците по история
  Няма как да унищожим комунизма и русофилистичните мърши да отидат на бунището, там където им е мястото + 26 загубени години

 10. Познавам тези момчета, защото племенника ми беше алпинист във Варна. Опитаха да изкарат Пламен психически неустойчив, депресиран и т.н, нищо от това не е истина. Тези момчета са с много стабилна психика, те са много близо до природата, владеят вертикала, нямат страхове, които за повечето хора са естествени. Мисля, че не е избрал начина по който да опита да свали Киро, но го разбирам, отчаянието във Варна беше голямо. Ходехме с мъжа ми на демонстрациите в 2013 и трябва да ви кажа, всичко беше подменено. На всички демонстрации по периферията на тълпите имаше млади здрави момъци облечени в черно, които не говореха с хората. Като разбрахме че са от тим спряхме да ходим.
  Няма да им излезне сметката с грамадата, тя не е тяхна да я местят, тя е на всички варненци – работодателите на всички в големия партиен дом зад нея.

 11. И още за снощния филм:

  Левиатан, библейското чудовище, предвещаващо Апокалипсиса, е вече тук, под усмихнатия портрет на Путин, ни казва режисьорът Андрей Звягинцев. Фактът, че ни го казва един рунак прави филма още по-достоверен и усилва многократно неговата документалност! С ужас констатирах, че тази метафора на сливането на съдебна, местна и църковна власт в някаква мафиотска симбиоза, която като многоглав змей смачква “в говнята” обикновения руснак (сякаш е незначително насекомо), е валидна и за нас, българите, тя е същата и в България! Какво друго, ако не израз на безсилие и обреченост, са гражданските протести след всяко показно убийство срещу българския съдебен “Левиатан”, който с безчувствена жестокост смазва най-елементарното чувство за справедливост и нормалност в душата на обикновения гражданин?! И у нас алкохолът остава единственото спасение и оръжие в самоунищожителния граждански бунт срещу несправедливостта, издигната в норма! Съвпаденията са много!
  Върху разрушения дом, в който са живели няколко поколения ” човешки насекоми”, Православната църква, с дарения от местния мафиот-убиец, построява храм. И тук е генералният извод, до който ни води Андрей Звягинцев: Храм, построен върху грабежа и гибелта на невинни, НЕ може да бъде свят и лицемерната проповед на свещеника, спомогнал със съветите си за тази гибел, е сквернословие, родено от Левиатан, тя НЕ може да бъде Божие слово!
  И целият този Левиатан идва към нас! A никой тук не се готви за отпор, не прави опити да спре това най- страшно за българската идентичност бедствие, изгубилата духовната си същност “бежанска” вълна от Север!!!

 12. ИСКАМЕ СИ РОБСТВОТО! Това ли бяха лозунгите на “патриотарските” шествия и протести “организирани” в Карлово, Сопот и другите градове потомци на героите от Априлското въстание???

 13. Наистина хубаво написано!
  А как си мислех да издразня с нещо автора, който се пали и бумти като бензин в казан. Днес ми се искаше, без да знам защо?
  Е, днес е започнал Народния съд, но това очевидно не е сериозна тема. Твърдението ми, че е по настояване на англичаните и американците, също може да се вземе за провокация. Но в твърдението ми, че комунистите, които са били “против”, за да продължават да избиват без съд и присъда никой не трябва да се съмнява. Всички прескачат позора и не им се ще да говорят за него, а най- виновните се правят на най- обидени.
  Така, че грамадата от камъни беше като обвинение, което беше снето от властта в нейно лице, както повечето обвинения на прокуратурите в България. Обвинение към онези, които доведоха този млад и велик човек до пълното себеотрицание, за да се види, че само себеотрицанието може да смени начина ни на живот, но е безсилно пред подлата власт на посредствеността.

 14. Името на Ян Палах, момчето което се самозапали в Чехия в знак на непоносимост към руския терор и наложения комунизъм, но най-вече заради примирението на хората с тази “даденост”, остана у нас като спиращ кръвта символ на съпротивата и като един “феникс” на непобедимия човешки дух над злото. Имало е много сравнения на Ян Палах с едноименника си Ян Хус, чешкият национален герой, изгорен на клада заради свободолюбието и хуманизма си. От три години (за жалост) имаме и наш “Ян Палах” – също така младо момче, самозапалило се и изгоряло точно по същите причини като чешкия си събрат от януари 1969 г. Защо Пламен Горанов не стана наш национален герой? Защо името на Ян Палах продължава да озарява с черния си пламък съвестите ни, а Пламен Горанов минава, някак си, между другото, неглижиран от чужди и от свои?

 15. 1 февруари – ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим (заедно с всички останали дни в годината)

 16. Чета параграфи и от днешното обръщение на президента. Тези две години все едно не ги е имало.

 17. имам скомен към филми от раша, и по бтв май има някакъв. Не ги гледам и не се ядосвам, какво е виновен телевизора.

 18. Г-н Ясен Прахов, прав сте. Ако забравим за Пламен( мир на праха му)ще бъде напразна неговата саможертва. Каменната грамада е красив символ, но не е ли по- добре ако съберем средства ,в създадена за целта банкова сметка и да се издигне истински паметник, за да се помни и да се отдава почит на това смело момче.

 19. Да престанат с това турско робство, РУСКО ПРИСЪСТВИЕ е. И регионалните новини го доказват. Присъствие, инвазия, геополитическо потисничество на доброволни начала? Имат значение политическите неясноти, да ме прощават езиковите спорове.
  ‘Очаква се до 2025 година Бургас да бъде с население от 270-290 хиляди души, въпреки демографските процеси в цялата страна. Това ще стане чрез по-масово преселение от малките населени места и заселване на голям брой руснаци, което като процес вече е факт.’

  Не е точно руско робство, защото има ‘визия’ и огромен финансов ресурс, ГЪЗОПРОДАВНИЧЕСТВО е.

 20. Днес 1 февруари от 22 часа БНТ ще излъчи филма “Народен дом на ТЕРОРА” в памет на жертвите на комунизма.

 21. Господин Инджев,
  По отношение на темата за робството има два аргумента, които е важно да бъдат отбелязани и коментирани:
  1) Има съществена разлика между външната (административно-правната) и вътрешната (как са се чувствали Българите в душите си) страна на 500-те години османско присъствие. По отношение на външната форма терминът робство си е съвсем редовен – да, Българите са можели да търгуват (и то от началото на 19-ти век насам) и да богатеят от труда си, но само докато не разгневят властника. Наистина са били безправни – достатъчно е да се прочетат спомените на Макгахан от Батак – няма правна норма, която да може разумно и хуманно да обясни описаните сцени. А пък, кой как се е чувствал в душата си, то е другата страна на въпроса. Именно най-прозорливите и свободолюбивите измежду Българите са застанали начело и са направили това, което по-късно става известно като Будителство и Възраждане. При това, с ясна идея за лична жертва и за трудността на задачата, с която са се захванали – когато от БРЦК в Букурещ подканили Левски да вдига вече въстание, той им отвърнал: “Не е готово”. Той, който два пъти е обиколил България в най-лютите зими (когато в наши дни се забранява на модерни технически превозни средства да се движат!), е имал отговорна преценка за нивото на будност и грамотност сред народа.
  2) Не е толкова важно били ли сме или не роби, истински важно е, че НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, дори и във времена на най-голямо могъщество, НИКОГА НЕ СМЕ ВЗЕМАЛИ ДРУГ НАРОД В РОБСТВО! Институтът “робство” е бил винаги генетично и органически чужд на Българина! Това е белег за величие, а не някоя военна победа тук или там. От момента, в който Българите са решили да правят история не само “с меч, но и с перо”, те са си предначертали собствен, уникален и различен от на другите народи път на развитие. Да, може и посятото семе на възвишена духовна култура да е предопределило възможна уязвимост срещу варварски настроени народи,но е и осигурявало енергията за устояване, възземане и възкръсване от пепелищата! Перото! В устава на Турското национално-освободително движение (предшественика на ДПС) пише: “Гордей се, че си турчин, защото турците никога не са били роби”. Сега виждате ли разликата?! Виждате ли с какво се гордеят другите народи (не само турците) и с какво имаме възможност да се гордеем ние! И кое от двете е по-достойно за уважение! Всички империи, които са основавали своето господство само на насилието (меча), са останали в историята – няма го Рим, няма я Византия, няма я Османската империя, няма го даже и СССР (за ужас на братята-русофили у нас). Но нас, нас ни има!
  Това е. Това са важните исторически съпоставки, които трябва да се извеждат, а не имало ли робство и били ли сме роби. Робството, като външна форма, поражда две възможни състояния на духа – едното е да ви е добре да сте роб и да си мъждукате и оцелявате някакси, а другото е да направите всичко по силите си да воювате за свободата си – това са просто два типа хора. Пък, дето се вика – имало ги е преди, има ги и сега…

 22. Току що изгледах документалния филм “Народен дом на ТЕРОРА” по БНТ1. Много, много, много силен филм. Потресаващ!!! Няма по-мръсна и долна сган от комунистическата. Гнусните болшевики са най-долната измет някога пъплила по Земята!
  Много добре направиха БНТ като пуснаха снощния филм и този тая вечер.

 23. С извинение за показаното тази вечер по БНТ: С омерзение гледах Д.Цонев в неговото предаване.За така наречената професор Искра Баева не си заслужава да се говори. Изпеченият хитрец – т.н. пъпеш не се усеща,че царския му парашут няма да се отвори трети път. Най-после.Видя се потулената и поругана истина в забележителния д.филм “Народния дом на терора”. Съмнявам се другарката Баева и др.Цонев да са го гледали.

 24. НАРОДЕН ДОМ НА ТЕРОРОРА
  Нямам думи, плаках и псувах, този филм трябва да се предава ВСЕКИ ДЕН по всички средства за информация, във всяко училище и университет.
  В Пловдив от 21.00 телевизията на свинаря от БСП Георги Гергов blizoo прекъсна всякакво предаване по “технически причини”.
  Нека този филм влезе в портфолиото на боковица за ООН
  Бог да благослови режисьора и сценариста на филма СТОЙЧО ШИШКОВ!
  Дълбок поклон , не само за съдържанието, най вече за начина и словата.
  Светът трябва да види този филм.
  ООН също и добре да си помислят чегеварчетата, май трябваше 89-та да се разправим с комунистите по комунистически, но не е късно, никога не е късно

 25. SMS, Оставете Змея на тези, които знаят и могат да го свалят. Божието Царство се погрижи вече за Библейския змей. Останаха човешките му слуги но без неговата помощ ги чака горчива съдба. Боже, Благодаря !!!

 26. @ NEDKOV

  Нелепо загиват хора по магистралите, но не и борците за своите идеали !

  Кои са режисьорите на Левски, Ботев и всички жертвали живота си в името на Родината?

  Дано варненци вдигнат нова грамада
  за да покажат на “почиствачите”, че
  паметта му е жива а тяхната власт-
  преходна!

 27. Споделям тезата в публикувания текст (за Пламен Горанов), но искам да поставя и един друг проблем, ето го:

  Съвременна Русия, правоприемница на СССР, има огромен исторически и нравствен дълг към България и българите

  Изложех разбирането си по този въпрос ето тук: http://aig-humanus.blogspot.bg/2016/02/blog-post_12.html

 28. Към уважаемия АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ:
  НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНО И СЪВСЕМ ТОЧНО!
  Ако някога в нещо съм упреквал правителството на ОДС, то е било за сбърканите приоритети. Защото, казано е – В НАЧАЛОТО Е СЛОВОТО /ДУХОВНОТО/!
  Позволявам си малка забележка. Пишете:

  ” …да поставят въпроса за демонтирането на тия паметници, които са идеологически знак на комунистическата диктатура и тяхното място е в музея, …”
  По мое мнение – НИКАКЪВ МУЗЕЙ! Всичките камъни и бетон на комунистическите капища трябва да бъдат сринати, раздробени и използвани в строителството на републиканската пътна мрежа! От металните сплави да се отлеят бюстове и скулптурни групи за издигането на паметниците, които дължим на пренебрегваните до сега достойни българи!

 29. Незабравимият Пиночет: Махнах комунистите, направих Чили №1

  Военната хунта на ген. Аугусто Пиночет сваля правителството начело с президента Алиенде на 11 септември 1973 година. В страната е установена военна диктатура с либерална икономика. Генералът става президент. През 1990 г. той напуска властта и организира демократични избори в страната. Умира на 91 годишна възраст на 10 декември 2006 година в Чили след години на съдебни процеси и арести.
  Великият генерал е един от моторите на това, Чили да стане прогресираща и богата държава на фона на всеобщата несигурност в Южна Америка

  Жалко че нямахме Пиночет 1989а.

 30. За толкова години след 09.09.1944. отрицателна селекция (ето, че и аз използвам сега политкоректен израз за избиването и преследването на нормалните хора) няма откъде да се появи нов проф. Цанков – българският ген. Пиночет! Генофондът е бил критично увреден! Надеждата е само във фалита на империята на злото, за да разчистим страната от комунистическия боклук – в пряк и преносен смисъл! Амин!

 31. Преди да бъде взривен мавзолея на предателя на България – сталинския гъ-олизец георги димитров, участвах в една дискусия по този повод и изказах мнение, че сградата не трябва да се разрушава, а да се превърне в музей на престъпленията на комунизма. Изкараха ме едва ли не комуняга и то хора, които общо взето познавах като нагаждачи. Не знам дали на Евгени Бакърджиев не му беше възложена специална задача да разруши мавзолея, за да се поприкрият част от престъпленията на червената сган и днес младите да нямат представа що за “живот” беше тогава. А сега ще ни занимават със спорове като този имало ли е, или е нямало турско/османско робство/владичество!

 32. @ ДИМИТЪР | ФЕВРУАРИ 2, 2016, 13:56

  “Надеждата е само във фалита на империята на злото”

  Извинявайте (за резкия тон), но такива пасивни послания никога няма да ни доведат до добро.

  Звучи като: “Надявам се единствено на това да ни асфалтират улицата, защото сега в къщи е кочина – подовете и креватите са мръсни от калните ни обувки!”

  Нали империята на злото вече фалира (1985)? И пак се възроди – от зла по-зла.

  НИЕ какво направихме за цялото това време!?

  Същото е и с воплите “ЕС да направи това, ЕС да направи онова.” А ние какво – нетен бенефициент на собственото си битие и бъдеще? Чакаме да ни “оправят”.

  Казано е: помогни си сам, та да ти помогне и Господ (ЕС); също и: Господ дава, но в кошара не вкарва.

  Ние обект (на историята) ли сме (искаме да бъдем) или субект?

  С какво ни пречи империята на злото да си подредим живота и държавата? С какво попречи на Стойчо Шишков и екипа му?

  Друго е май това, което ни пречи – вечното българско хитреене на дребно: някой друг да свърши нашата работа.

 33. Приятели, и аз от филма снощи свивам юмруци и ме стиска гърлото. И аз, който ги мразя до кръв още от дете, защото съм имал представа за унищожената, унизената и окървавената от тях, скотовете, някогашна БЪЛГАРИЯ, като Симеон си казвам в трансформираното от мен стихотворение на Висоцки (русофилистиците не могат да го разберат)

  Я никогда не верил миражи,
  В грядущий рай не ладил чемодана –
  Учителей сожрало море лжи
  И выплюнуло возле Магадана.

  Но, свысока глазея на невежд,
  От них я отличался и не мало –
  Занозы оставил Будапешт (1956),
  И Прага (1968) мое сердце разорвала.
  …АЛА ПОНЕ ВЕДНЪЖ МИ СТАНА ДРАГО-
  НА 11 СЕПТЕМВРИ`1973 ВЪВ САНТЯГО!

  Веднъж и поне на едно място извергите да си получат нищожна част от полагащото им се възмездие! Нищожна – поради патриотизма и християнската нравственост на ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ-ВЕЧНА МУ ПАМЕТ И СЛАВА!
  Но, приятели, освен мъката и гнева поне у мен просветна друго чувство- макар и безнадеждно късно, щом този филм беще показан по наша телевизия, можем с по-малко срам и завист да гледаме поляците, чехите, унгарците, балтийците!

 34. САРДАНАПАЛ,
  Грешно сте ме разбрали. Никога от никого не съм чакал да ми решава проблемите в този живот! Ако някога се запознаем, сам ще се уверите в това. Даже си мисля, че ще е по-добре от ЕС да ни спрат всякакви помощи, тъй като от тях се възползват пак червените гниди!

 35. Малка част от извършеното от тях в среден по качество документ. Типичен техен образ, женски по някакви формални определители. Това е ленинка, да не си мислите, че е сталинка. Геваристка в по-фешън стайл, защото е садистка. Полпотистка (с френско образование е). Може и да я определим като по-радикална боковистка, просто защото Русия е много по-голяма. С 2 думи -комунистка.

 36. Някои да ми обясни,как телевизията на В.Анкова излъчи в 2 поредни дни,филми кито потресоха хората а руските гъзолисци оше не могат да снемат от лицата си/изражението на престъпника от правец на 10.11.98./.познавам някой от тези загубени души,но никой не коментира,като съм убеден че не са ги пропуснали.

 37. @ ДИМИТЪР | ФЕВРУАРИ 2, 2016, 19:58

  Съжалявам за избухването! Така ми прозвуча “надеждата е само в …”.

  Дразня се от изказвания като: “Господ да ни е на помощ!… Явно няма спасение – такава ни е съдбата… Докато не се разпадне Русия, няма да…”

  А “От нас нищо не зависи.” направо ме вбесява.

  Мисля че е редно да се погледнем в очите и да си признаем (като народ), че сме инертни и немарливи към страната си. Че с изключение на няколкото кратки (и един по дълъг) момента, българският гражданин през последните 26 години отсъства от политическата сцена.

  Ако влагахме в общите дела същото, което влагаме в личните…

 38. @Иван Иванов

  Предположих, че след гафа с картата и Крим (http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=30195), БНТ ще се преструва на топографски идиот в технически режим. Те обаче, изненадващо излъчиха ‘Левиатан’; едва ли с огромно желание, но го направиха в този момент, а не след половин година. Филмът може да бъде гледан и в мрежата, но така е станал достъпен за повече хора. Дано компенсацията си струва гафа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.