Плачат за палача (на Левски граф Игнатиев)

За българските русофили земята е плоска. Така им се иска. Който се опита да оспори догматизма им бива изпратен веднага на кладата, в която започват да хвърлят съчките на своята първосигнална омраза. Това се случи и след статията „Граф Игнатиев е истинският палач на Левски” в ivo.bg.

Дайте доказателства за вината му, започнаха да придирят веднага адвокатите на руската политика, която е потискала порива на българите за независимост. Има и читатели , които наистина се надяват да им поднеса безспорни доказателства за нещо, което е толкова срамно и вредно за руското влияние в България, че представлява най-голямата държа(в)на тайна в манипулираната ни история. Помествам тук отговора си.

Нали не мислите, че граф Игнатиев е оставил кървавия си палец върху документ със съдържание ” аз убих Левски”!
Знам , че до днес се крият документи обаче, които биха могли да служат като допълнение към най-голямото доказателство за неговата вина- това, че не си е мръднал пръста да го спаси, при положение ,че нищо не му е струвало при огромното му влияние върху османските власти. Насложен върху цялостното му отношение към борбите на българите за (църковна) независимост, съответстващо на руската политика да не допуска българско освободително движение извън руския контрол, образът на тайния палач на Апостола става напълно релефен . Левски категорично е отказал да се постави на руско подчинение и това го е осъдило на смърт.

Руският контрол се е осъществявал чрез подкупване , погубване на отделни личности и разтурване на цели организации , опитали да действат без руска опека.

Картината на престъплението на граф Игнатиев е достатъчно ярка. Отричат я само фанатичните следовници на култа към неговата държава, за които и автентичният му подпис под смъртната присъда на Дякона няма да е достатъчен. Те излизат с номера на ловкия престъпник, който предизвиква прокуратурата с “да, бях там, може и да съм забивал ножа, но оръжието на престъплението го няма, така че по закон съм невинен”.

Освен това не виждам защо АЗ трябва да се оправдавам. Да се оправдават онези, които априори го оправдават просто защото е руснак, по-висше същество от българите, според тях, но не могат дори на теория да измислят оправдание за безспорния факт, че не си е мръднал пръстта да спаси от бесилото Дякона.

Мислите ли, че ако имаше и най-малък факт, доближаващ се до вероятността да освети някаква руска проява на съчувствие към арестувания Левски, това нямаше да го пише пред катедралата “Александър Невски” в центъра на София, където до скоро беше изписана лъжата за 200 000 загинали руснаци във войната с Турция ( т.е. повече от цялата руска армия на Балканите)? Да, не са сетили да изготвят някой фалшификат просто защо през ум не им е минало, че ще дойде време да се оправдават. Господарският им манталитет, както и робската покорност на слугите им тук,са ги е подвели обаче.

Свидетелите, за които става дума в статията, припомнят, че пак Той е подтиквал своята квота ( замислете се, има СВОЯ КВОТА, а няма свое мнение, което да ни е завещал – имал е, но не е било за разправяне) в специалната комисия да го третира като криминален престъпник.

Никой не оспорва това, а ме кълнат и кълват на лична основа (нямате идея какво ми се излива на главата от вбесените патриотари, изповядващи фанатично култа към чуждата държава). Нито една от псувните, заканите, клетвите, с които ме засипват, не съдържа нито един контрафакт или подобие на аргумент срещу написаното в тази и други подобни статии. До един всички мои ругатели се опитват да ме удавят в безсилната си омраза с твърдения за моята лична несъстоятелност по избрани от тях мотиви от биографията ми. С което още повече ме убеждават, че съм прав и срещу себе си имам изроди, изродени от “нестандартна” любов към изнасилвачите си- без да го осъзнават своята уродливост в тази поза.

С този текст отговарям и на тях.

Далеч обаче не съм единственият, “заподозрял” Русия и нейният подъл граф в това престъпление.

ЦИТАТ от “в. 24 часа”


Защо Русия не спаси Левски

18.02.2015 16:49; Росен Тахов

“Cамо една сила можеше да спаси Васил Левски – великата сила Русия. Империята обаче не направи нищо, за да го отърве от бесилото. Нещо повече, набеди Апостола на свободата, че вкарва невинни българи в “капана” на революционната организация.”

https://www.24chasa.bg/Article/4605245

В архива на Найден Геров се съхранява кореспонденция, която свидетелства за отношението на официална Русия към Левски и неговите сподвижници.

Заради сакралното русофилство, мутирало по-късно в съветофилство, тези документи упорито са премълчавани. Днес ги вадим на светло, защото са част от драмата, разиграла се през 1872-1873 г.”

 

Както вече съм споменавал, любимият на русофилите руски граф не случайно се радва на особени почести напоследък от страна на самата руска държава и проводниците на нейните интереси у нас, които ловко и мълниеносно успяха чрез новата ни конституция да подменят амортизирания 9 септември с 3 март и така да ни накарат отново да празнуваме събитие от нашата история, не просто свързано, а направо продиктувано от съветско-руските приоритети.

Исаков с цветя на паметника на Граф Игнатиев

София. Посланикът на Русия в България Юрий Исаков положи венец пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в София. Така човекът на Кремъл у нас отбеляза професионалния празник в родината си – Ден на дипломата, 10 февруари.

http://light.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/isakov_s_tsvetya_na_pametnika_na_graf_ignatiev-225543.html

 

Граф Игнатиев се подмазва на императора Александър Втори като нагажда датата именно за 3 март ( пробутан през 1990 г. за национален празник на България от Петата колона във Великото народно събрание). В подмазваческото си писмо по своя господар графът се хвали, че дори е направил отстъпки на османците по същината на договора само и само да се падна на тази дата и да зарадва самодържеца , че го прави в деня на освобождаването на руските роби.

 

„Русско-турецкая война 1877—1878 гг.: Итоги

Мир был подписан в Сан-Стефано 19 февраля (3 марта) 1878 г. Уполномоченный от России граф Н.П. Игнатьев даже поступился кое-чем из русских требований, чтобы кончить дело именно 19 февраля и порадовать царя такой телеграммой: «В день освобождения крестьян Вы освободили христиан из-под ига мусульманского».

Сан-Стефанский мирный договор изменил всю политическую картину Балкан в пользу интересов России.

 

http://scepsis.net/library/id_1515.html

 

Както виждате от възпроизведения оригинал, отново няма и дума за българи, а единствено за християни, т.е. за поданици на руския император, за каквито руските завоеватели са подготвяли българите. Графът се подмазва на господаря си, а за българите остават очакванията да бъдат вечно благодарни, както пише тук: https://books.google.bg/books?id=j-ZiCwAAQBAJ&lpg=PT9&ots=9tQxwYdlif&dq=%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%8C%D0%B5%D0%B2+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84+%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86+%D0%BB%D0%B6%D0%B8&pg=PT10&redir_esc=y#v=onepage&q=%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%8C%D0%B5%D0%B2%20%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%20%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86%20%D0%BB%D0%B6%D0%B8&f=false

3. Болгарская политика

Положение в Болгарии, которое вместе с ее конституцией Александр III получил в наследие от прошлого царствования, лежит на рубеже между внешней и внутренней политикой его.

Конечно, Россия «облагодетельствовала» Болгарию. Но каково положение человека, который стараниями своего благодетеля освобожден из тюрьмы, а благодетель после этого не только регламентирует каждый его шаг, но и требует от него постоянной благодарности, ежеминутно напоминает ему о своем благодеянии и обижается, как только облагодетельствованный несколько устанет от выражений своей благодарности, или как только облагодетельствованный обнаружит желание пожить своим умом.

Таково именно было положение славянских государств, преимущественно же Болгарии, при воцарении Александра III.”

В горния руски текст става дума за правото на хората , т.е. на българите, да разсъждават със собствените си глави и да се съпротивяват срещу изискването за вечна благодарност. Нашите русофили обаче доброволно се отказват от това свое право и се опитват да ми откъснат главата заради ужасното за тях откритие, че техният кумир Русия и нейният българофобски наместник граф Игнатиев са душители на българската свобода. Постъпвали са в типичния руски стил : „аз съм те родил, аз и ще те удуша”.

За останалите читатели, ето още по темата:

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/31444-ruskata-lyubov-kovarstvoto-a-ne-bratstvoto.html%7D

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/40031-yanko-gochev-na-3-mart-no-1918-g-rusiya-kapitulira-pred-balgariya-tova-e-osvobozhdenieto-ni.html%7D

 

http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

 

Ако сте прочели текста дотук, дори и без да отваряте линковете, трябва да се запитате следното: при толкова много улики от мястото на престъплението, все още ли смятате Русия и нейния пълномощник в осъществяването на това престъпление за невинни? Трябва да сте много, много пристрастни към каузата на подсъдимия ( да, слагам го на скамейката), за да се правите, че не виждате кървите петна по ръцете му и да пледиране …виновност на обвинителя.

 

48 мнения за “Плачат за палача (на Левски граф Игнатиев)”

 1. Много сте прав, г-н Инджев!!
  Особено за този тънък момент от телеграмата на графа до царя!
  Наистина – българите не са били смятани за отделен народ (както и сърбите?), а за славяни, християни. По този начин матушка Русия е искала да покаже на гнилия запад, че освободжава не чужди народи, а свои.
  Пак руските дипломати от това време си казват, че целта на руско-турската война не е създаване на независима българска държава, а а) връщането на Бесарабия към Русив и б) превземането на Константинопол. Достъпът до проливите е голямата болка на братушките.

  Що се отнася до отношението им към българите, то достатъчно е да видим какви хора пращат за министри веднага след Освобождението и как насърчават младия и неопитен княз да суспендира Конституцията. И как изоставят българската армия след Съединението.

  Всъщност голяма тайна, която не е много известна, е друга: ако не бяха Великобритания и Германия, княжеството нямаше да го има изобщо (Русия като окупатор нямаше да напусне, ако в тайния договор с англичаните не я бяха накарали да стори това!), нито пък Софийския санджак щеше да е включен в пределите му. Последното става по настояване на Бисмарк, който използва… геологически данни, че почвата там била същата като в Мизия!

  Англичаните и немците са били съвсем наясно с великоруските амбиции. Лошото е, че днес ние – българите – не сме наясно със същите амбиции, а и като капак – не познаваме историята си.

  Продължавайте да пишете!

 2. Достатъчно е човек да ползва сивото си вещество по предназначение за да разбере руските игрички не само в България. Няма как да разбере обаче тази сляпа вяра в очевадните лъжи на пропагандата – руска, съветска, болшевишка! Как да проумее мислещият човек, че на така наречените “русифили” (по-верния термин е рублофили!) им е по-мила пропагандната лъжа отколкото истината, “робството” пред свободата!

 3. Этот друзя кратка история на българо-руските отношения: През 971 г. руските орди на княз Светослав разрушават Плиска и скоро отслабена България пада под Византийско иго. През 1552 Иван Грозни унищожава Волжка България. Във войните си с Турция, руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме войната 1877/78 с 32 тона злато. Русия е против Съединението и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира княз Батенберг, искащ независима България.Убиват Стефан Стамболов водил независима и само в интерес на България политика! Напада ни през 1916 и е бита от ген.Тошев и ген. Колев в Добруджа. Организира метежа от септември 1923 и плаща взрива за църквата Св.Неделя през април 1925. Москва измисля термина “македонска нация”. Нейния слуга Г.Димитров подписва обезбългаряването на тази наша земя и даването и на Югославия на Тито! След 1944 избива елита и прави от България коцлагер.

  Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г.
  До тази огромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни по изрично настояване на съветската страна им се изплащат в долари. При това става дума за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин, пише в. 168 часа. “Темата беше повдигната за пръв път през 1990 г.”, разкрива политологът Антон Тодоров. “Тогава според историка Мито Исусов за периода от септември 1944 до края на 1945 г. за издръжка на Съветската армия в България са изразходвани около 25 млрд. и 500 млн. лв., при бюджет за 1945 г. от 48 млрд. лв. Това разкритие скоро потъна сред дебрите на текущата политика в първите години на прехода. Преди десетина години Веселин Ангелов направи собствени проучвания и достигна до суемата 60 млрд. лева. Днес вече знаем, че тя е значително по-голяма. Точната сума е 133 280 719 447 лв. (сто тридесет и три милиарда двеста и осемдесет милиона седемстотин и деветнадесет хиляди и 447 лева). В тази сума влизат и разходите в размер на около 63,2 млрд. лв., които България прави поради участието си във войната срещу Германия (задължение според чл. 1 от Съглашението). 30 млрд. лева са разходите по изпълнение на примирието (Това е най-автентичното число. То надвишава сумата, изчислена от проф. Мито Исусов преди четвърт век, с цели 5 млрд. лева.) В сумата от 133 млрд. лв. са и определените косвени щети в размер на над 27 млрд. лв., както и разходите за обезщетения, пенсии и еднократни помощи – 10,9 млрд. лв. – казва Тодоров. – За сравнение целият национален доход на България през 1945 г. е 141,8 млрд. лв., а по отношение на редовния бюджет сумата надхвърля три пъти приходната му част от 43 млрд. лв. Червената армия ограбва всяка държава, в която стъпи неин крак. Ограбването е в чудовищни размери, както може да се види от документите, които предоставям, които са публикувани и в най-новата книга “Шайка 2: Сергей, Гоце и другите” и които може да се прочетат в Централния държавен архив. Това се случва и с нашето отечество при съветската окупация. Ограбването на България от Съветите е толкова безмилостно, в такива невъобразими мащаби, че когато се прочетат документите от българските архиви, единственото, което нахлува в главата на човек, е как е възможно фактите и документите за това да са напълно неизвестни или малко известни за нищожна част специалисти изследователи. В тази книга е невъзможно да се опише всичко, но част от най-мащабните случаи от съветското ограбване на България ще може да се прочете, както и да се видят автентичните документи.”

  чл. 8 от временния Сан-Стефански мирен договор ще бъде изцяло преписан в чл. 22 на Берлинския договор – „Издръжката на петдесет хилядния руски окупационен корпус се поема изцяло от местното население” България ще изплаща тази издръжка до 1902 г., а след като обявява своята независимост и се прогласява за царство през 1908 г, под претекст, че нарушава Берлинския договор, ще бъде задължена да изплаща на Русия с руско-български протокол от април 1909 г. колосалната сума от 82 000 000 златни франка, платими за 75 години България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато Русия напада България…

 4. Ей, не мирясват тия църковни деятели на българо-руската православна дружба.
  Канонизират Серафим (Соболев) на 26 февруари
  http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/kanonizirat_serafim_sobolev_na_26_fevruari-321237.html

  “уникален случаи в историята на правос­лав­ния свят – един общ светец на две сес­т­рин­ски цър­кви”, според “нашия” патриарх Неофит.
  http://zemia-news.bg/index.php/nachalna/37955-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2.html

  Дори са подели “СЪБИРАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВА ЗА БЛАГОДАТНАТА ПОМОЩ НА АРХИЕП. СЕРАФИМ СОБОЛЕВ ВЪВ ВРЪЗКА С НЕГОВАТА КАНОНИЗАЦИЯ”
  http://www.globalorthodoxy.com/2015-03-26-12-15-34/2015-04-08-12-46-48/2015-07-06-14-20-26/1094-2015-07-06-14-24-50

  А Вие, г-н Инджев, пледирате и очаквате да изправим на позорния стълб руските зложелатели на България.

 5. А този полковник на снимката и другия военен зад “паметника”, руски военни ли са или български?
  Ако са наши, що щат на руско мероприятие? Почест ли му отдават?
  Досега мислехме, че само милиционерите им охраняват “паметниците” и МОЧИ-те, сега остава и военните да им пристанат.

 6. Непрекъснато разсъждавам над енигмата защо ЧАСТ от българите продължават така фанатично “да обичат Русия”, независимо от силата и убедителността на фактите, че от тази “империя на примитивното азиатско зло” нищо добро не сме видели, нищо, освен безжалостен грабеж, насилие над българския дух и традиции, унижаване и пренебрегване на българския цивилизационен принос в световната история и култура. Още по-противен е опитът на азиатската варварка да си присвои безспорни културни и духовни приноси на българите. Ето, днес чета, че в училищата в САЩ учели, че Кирилицата била руска азбука, която руснаците измислили и разпространили, както и православието…
  http://www.faktor.bg/obshtestvo/ulicata/66353-v-sast-prepodavat-che-kirilytzata-sazdadena-ot-kiril-i-metodiy-e-ruska.html
  Ах, колко им се иска на московските примитиви да влязат в ролята на просветители на народите!!!

  Затова все по-противно ми е напоследък, като започнат някои да ми навират в носа “ВЕЛИКАТА руска култура” и колко я обичали, всеки път, щом се заговори за престъпленията на тази агресивна държава, сякаш културата може да бъде оправдание за окупаторския нагон на населението й, възпитавано системно в ПАТОЛОГИЧЕН патриотизъм и жестокост към другите народи. Като че ли другите държави и народи, включително България и българите, нямат велики И ДРЕВНИ култури!?

  Но да се върна на “енигмата” за безпределната любов на ЧАСТ от българите към Русия. Коя точно е ТАЗИ ЧАСТ ? Това е точно онази неграмотна, необразована и необразоваща се (въпреки ОБЩОДОСТЪПНИТЕ И ЕВТИНИ(!) ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ ДНЕС) част от българите. Техният “патриотичен мироглед” на любов към Русия е бил формиран още в детството, от учебниците по “българска” история, по “българска” литература и т.н, където се говори предимно за благодарността ни към “освободителката”, изразяваща се в строежа на още и още възхваляващи я паметници, и за “животворната” дружба, без която, както без слънцето и въздуха, българите и до днес не могат да оживеят! Та тези любвеобвилни българи са останали ТАМ, на това ниво и с онова, което им е набивано минимум 11-12 години в главата!
  Как днес да осъзнаят и признаят истината, че е точно обратното (онова с дружбата)? Пеевските медии ги заливат отвсякъде с подвеждаща дезинформация, чужди езици не знаят, за да чуят и други новини – ВВС,СIN…, битовата мизерия така ги е притиснала, че и на ум не им идва да търсят информационна алтернатива, пари няма за храна, що остало за интернет или нови книги!
  Мисля, премислям, и пак стигам до същия извод, ЧЕ КУЧЕТО (НА ДРУЖБАТА) Е ЗАРОВЕНО В УЧЕБНИЦИТЕ!
  УЧЕБНИЦИТЕ НИ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЪЛГАРСКИ, ПИСАНИ С ЛЮБОВ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ИСТИНАТА ОТ БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

 7. Жалко,че такава брилянтна статия с толкова обилен доказателствен материал,че чак като отвориш страницата започва да повръща от монитора,едва ли ще въздейства по някакъв начин на зомбофилите!
  Все едно да обясняваш на алкохолика,колко вредна е водката.
  Русофицираните поколения са безнадеждно загубени за каузата.
  По-горния мат’рял трябва да се изучава в училище и да попива в чистите от русофилщина умове на младото поколение.

  ПП Ей го на,и днес Иван Йорданович Костов,отново ни обяснява,как с парите на данъкоплатците трябва да се изучава религия в училище,за да се противодейства на радилкалния ислям,но пак пропуска да каже,че трябва да се изучават и руските зулуми в България (например като този на граф игнатиев) дикарали ни до това дередже!

  =========================================

  “Иван Костов: Руската агентура се активизира, иска ислямизма на Ердоган в България”

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/66345-ivan-kostov-ruskata-agentura-iska-islyamizmat-na-erdogan-v-balgariya.html

 8. Гледам офицерина на снимката изпъчил бирено шкембенце (дали е роден натовец или руски боклук, няма значение) ама как за толкоз години странстване къде ли не, веднъж не срещнах униформен дебелак.
  Сега, за разведряване.
  http://glavpost.com/post/5feb2016/opinion/79159-sovetskaya-pokoynickaya.html
  И нещо което навежда на страховите паралели. Вижте как са я подпукали меркелова Германия т.н. братушки.
  Правете му сметка как се комфортно се чувстват у нас.
  http://argumentua.com/stati/russkie-fashisty-v-germanii-nachali-v-nyurnberge-nyurnbergom-i-zakonchat

 9. Много силна поредица от текстове на г-н Инджев.

  Към Стамбо и Тервел:
  Не е изненада, че ‘Видрица’ не е включена, както и останалите текстове на поп Минчо. И кой очаква министър Кунева да ги включи?
  Наскоро един японски историк сподели, че японските учители по история разчитат на това: края на учебната година да дойде преди края на учебника, за да не се налага да преподават материала за ‘Ясукуни’. Мемориалът продължава да буни духовете в Китай и Япония; и напоследък беше реактивиран във вътрешната политика на японците.
  Какво да кажа за нас българите. Ние сме я докарали дотам, че като ходеше моя племенник на училище, аз се надявах на грипна ваканция поне по време на целия следосвобожденски период до днес. Вярвам, че на някои от учителите вече им се гади от това, че са наети (срещу дребни пари) да индоктринират българи в руски валентности.

  Прагматичен жест е публикуването на систематизирано помагало за ограмотяване, с включени единствено ПЪРВОИЗТОЧНИЦИ с минимални по обем, ясни, въвеждащи коментари от историци. Не се съмнявам, че можем да помогнем – най-малко за списъка с първоизточниците.

 10. Горе главата, господин Инджев!Никой от тези русофилистици, или по-точно национални предатели не може да Ви я откъсне, докато ни има нас, които Ви вярваме, защото сте абсолютно прав.Както винаги, материалът Ви е блестящ!

 11. Браво г-н Инджев,

  де да имаше повече истински българи като Вас.

 12. Отвратена съм от Вашите коментари, сигурно няма да прочетете и ред ,но съм длъжна да Ви кажа Инджев, че сте един тъп журналя, с промит мозък, много се радвам, че досега не съм Ви срещнала, защото иначе щях да Ви забия един шамар и се питам какво правите Вие в България, взимайте си много женството и се махайте и ако още един път Ви видя по медиите да коментирате лично ще дойда и ще Ви се изхрача в лицето!Мижетурка, смотана и американски гъзолизец!

 13. Чета коментарите и се сещам, че преди две години писах в този блог:
  “СВОБОДАТА ИСКА ЕКЗАРХ, НЕ ЩЕ КАРАДЖАТА!”
  Трябва ли отново да повдигам темата за сбърканите приоритети от правителството на ОДС?
  Кунева чрез парламентарната трибуна, чрез медийни изяви, чрез мрежата и чрез всякакви други възможни средства трябва да бъде притисната и принудена да декларира позиция! Всякакви лакърдии за реформи в образованието са шменти-капели, без неотложно, изпреварващо ДЕКОМУНИЗИРАНЕ на учебния материал!

 14. ЖОРЖ и колеги,

  Шкембелията сесесерски бойлер на снимката е от един от военните аташета, т.е.- официалната секция на ГРУ към пасольството на Руската федерация. Има право да се шляе с униформа из България по дипломатическите правила.
  Но него настрана, въпросът е колко “наши” шкембелии с явни и скрити пагони му донасят?

 15. ================================================================

  Изпрати на съученик

  Ученици,
  НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ПОВЕЧЕ НА УЧИТЕЛИТЕ СИ ПО ИСТОРИЯ ДА ВИ ПРЕПОДАВАТ СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, КОЯТО Е НАПИСАНА И ИЗОПАЧЕНА В РУСИЯ, ЗА ДА СЛУЖИ САМО НА РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ !

  За да се опазите сами от злонамерените лъжи, с които Ви облъчват всеки учебен час по история Вашите учители (само комунистите), Ви насочваме да прочетете в Интернет, какво е било истинското отношение към РУСИЯ на българските революционери, радетели за Националната Свобода на България,
  ——————————————————————————–

  Информационен блог

  В този блог могат да се намерят статии на известни български публицисти от миналото. Ще бъдат публикувани предимно материали, които не могат да се намерят другаде в Интернет. Съдържанието на блога може да се разпространява напълно свободно, стига някакви ограничения да не са специфично указани. Авторът на блога не се ангажира с мненията, изразени в публикуваните статии. Те не би следвало да се възприемат като някаква пропаганда, а единствено като илюстрация на историческото време.

  http://publicistika.blogspot.bg/2008/01/blog-post_19.html

  ===============================================================

 16. ДЕЦАТА ДА ТИ УМРАТ ДАНО !
  КОЙТО СЪМ ПРОКЪЛНАЛ -ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ !

 17. —————————————————————————————————–

  http://extremecentrepoint.blogspot.bg/2009/03/blog-post_03.html

  Mar
  3
  Писмо от Захари Стоянов до “освободителя” Аксаков

  Захарий Стоянов

  Г-ну И. С. Аксакову*, редактор на в. „Русь”,

  Ако от 6 септември насам другите ваши събратя, руски вестници: „Московския ведомости”, „Новое время”, „Варшавский дневник”, „Киевлянин”, „Русский куррьер” и пр., и пр., бълваха само яд и злоба против нашето общо дело, то вие, уважаемий старче, стъпихте по на друга почва. Ако поменатите вестници например казваха, „че братушките” са народ неблагодарен, че „революционерите” трябва да се накажат, че турците трябва да се подпомогнат, за да завземат Източна Румелия и пр., то вие отговаряхте по-меко и по-снизходително, че България не трябва да има нищо свое, че нейната войска е войска руска, че руското правителство не трябва да губи време, но да проводи един корпус войска във Варна, която да въведе чисто славянски ред и порядък.

  Благодарим ви за откровеността. С това вие показахте, че сте руски патриот. Но позволете и нам да ви заплатим със същата монета, т. е. и ние да бъдем така откровени патриоти като вас. Вие сте горещ славянофил, познавате славяните , знаете, че в славянската натура е, щото всяко нещо да се говори ясно и открито. Освен това ще да бъдете така великодушни и търпеливи да чуете и нашето слово, словото на ония, които вие искате да унищожите, да слеете и затриете политически от лицето на земята. Няма да откажете, че и кравите ритат, когато се наруши тяхното кравешко право.

  Вие сте ни освободили, дали сте ни политическо съществувание — благодарим ви. Но защо не ни оставите сами да падаме, да ставаме, да се караме и гониме, за което пак сами себе си ще обвиняваме? Бъдете малко по-настрана от нас, давайте ни съвети през гори и планини, да ви виждаме и чуваме отдалеч, да си спомняме за вас само ония минути, когато вие гонехте неприятеля! А ако искате да помагате на своите „деца”, то може и отдалеч, там, дето нашата ръка не стига. Повярвайте, че вашата намеса в нашите домашни работи: кой да бъде министър, где каква църква да се направи и за какво да пишат вестниците и пр., е услуга смешна и нищожна. За да се уверите, че ние говорим право, благоволете да посетите трите части на България : Македония, Тракия и Княжеството. В първата, Македония, гдето не е стъпил крачецът ни на Ернрота, ни на Ремлингена, ни на Сорокина, руският цар е господ, Русия е земя обетована. В Тракия руският цар е свети Петър само. А в Княжество България, гдето по-отблизо са запознати хората с вашите „порядки”, руският цар е просто цар и човек.

  Да си бъдем сами, да си разравяме огнището със своите собствени ръце — ние желаеме и по други причини. Историята на прогреса ни обажда с най-поразителни факти, че опеката над народите, била тя православна, или гнило-западна, е убийствена. Ние знаеме, че там, гдето народите не са се допущали да се месят в собствените свои дела, там тия народи са си останали деца пеленачета.
  В 24 брой на своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да погълнат от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а по-после вземате за себе си и самия мост. Каква правдоподобност в думите на един наш стар деятел, че вие не знаете граматиката, защото не правите разлика между твой и мой!

  И защо налитате като орли на нашата нещастна земица? Малка ли е вашата държава? Не ви ли са доволни сто милиона верноподаници, състоящи се от 10—15 народности? Не ви ли стигат два милиона солдати? Искате съединението на славяните в едно цяло. Много добре; мисъл прекрасна, към която всеки славянин трябва да се стреми. Коя славянска малка държавица няма [да] се счита щастлива да бъде в съюз с велика Русия, да има на помощ нейната мощна сила. Но вашето желание за съединението на славянските племена е чингизхановско. Вие желаете да се простират над славянския свят не съвременни братски связи, не начала свободни, не пълно развитие на всяка отделна народност съобразно с нейните нрави и обичаи, не пълна търпимост на всяка местна култура — но отживелите византийско-татарски начала. Вие искате да млъкне всяка народност , всяко разумно същество да се възхищава от цар-колокол и цар-пушка, да няма разлика между твой и мой, да тържествува само православието, вашето православие, което е по-лошо и от идолопоклонството. В късо казано, вие искате да се даде голям простор на камшика и на попската молитва; вие искате да се върнат народите във века на татарщината. Че това е вашата любима девиза, вашата мечта — фактите са много. Вие скърцате злобно на нашия княз (26 брой , „Русь”) защо той в своята прокламация към българските войници е споменал имената на славните ни царе Крум, Борис и Симеон; защо той не е казал, че българите нямат нищо, че всичко те дължат, и победи, и сполука, на вашите генерали и офицери — на тия офицери, които дезертираха от нас?

  Турците, които са агаряни, немците и унгаритe, които са заклети врагове на славянството, най-после целият свят припозна нашето геройство, че то е извършено от нашите собствени мишци. Само вие, нашите покровители, водителите на славянството, само вие казвате: Йок, стрижено!

  Не ви е чист косъмът, бай Аксаков! Не желаеме ние такива покровители. „Всеки, който не е с вас, той е против вас.” После нашите победи при Пирот вие говорехте в своята газета: „Защо и княз Батенберг не е добре с нас, та да можем да го похвалим за победите му?” А какво ви е направил българският княз, та не можете да му признаете едно право? Какво ви е той прегрешил ? Вината му се състои в това тежко престъпление, че не послуша вас, Катков и други да измени на България, да продаде нейните интереси на една чужда държава. За същите тия грехове и Богориди стана за вас лош. Ние бяхме очевидци, когато вашите дипломати в Пловдив през 1884 г., като наближи срокът за генералгубернаторството на принц Богориди, държаха едната си ръка един чек от 40 000 лири, а в друга — орденът „Св. Ана” с мечами. „Друго не искаме от тебе — говореха , — недей разсъждава и слушай каквото ти заповядаме: хем генералгубернатор ще си останеш, хем 40 000 лири ще имаш, хем „Св. Ана” за заслуга.

  „Аз съм честен човек, нека моят наследник направи това”, отговори Богориди. „Ти си враг на Русия и като такъв трябва да паднеш” — казаха вашите дипломати. По едно време нашата преса беше прогласила , че такъв един подарък за заслуга (от около 3 000 000 рубли „чистаго серебра”) е бил предложен и на нашия княз. Но тъй като и той последвал примера на Богориди, то станал „враг на славянството”.

  Не обичате вие волнодумството, уважаеми. Много ви е драго, като чуйте тълпата да вика гологлава „ура”. Ето защо вие кълнете в България и конституция, и интелигенция, и литература, и всичко друго, което мисли. Колко ще ви бъде вам драго и едва ли ще да има от нас по-добър народ, ако по селата ни наместо училища се издигат камбанарии, ако мястото на Народното събрание е някаква си Киево-Печорска лавра, ако попът е пръв в селото, ако камбаната е единствената душевна храна на всекиго. Далеч от нас такива доброжелатели. „Не им щем ни меда , ни жилото” — както каза нашият съотечественик Др. Цанков едно време, когато в главата му имаше съвест и разум.

  Не желаем ние татарска цивилизация. Защо вие се въоръжихте против нашето съединение? Кой, та не вие, го задържахте досега? Кой свика конференцията? Кой даваше кураж на турците да затъпчат Тракия? Кой накара.това сръбско кюлхане, Милан, да ни нападне хайдушки? Кой проводи турски комисари в Тракия? Кой, та не вашият там консул, ходеше като бесен из Пловдив да заплашва българите, че ако не приемат турските комисари, Русия ще се разсърди и турците ще навлязат с „ красния шапочки”?

  Кой, та не вашите агенти на 7 и 8 ноември, когато България рискуваше да се закопае на Сливница, ходеха из Румелия да бунтуват жените против правителството? Кой в същите тия дни пиеше шампанско в София за победата на сърбите, та не вашият агент? И защо всичко това? Само за жестоко отмъщение, само за туй, че и в българите се появила капка самостоятелност, че и те са се показали като народ, че и от тях ще се родят авторитети. А според вас всичко това трябваше да се замести с „бит по сему”, с c милостиво съизволение и с фелдфебелска „опитност”. Когато вашето славянско чувство се възмущава от историческите имена Крум, Борис и Симеон, то лесно да се убеди човек колко ще бъдат вам противни и ненавистни и новите крумовци. Но стига засега толкоз! …
  в. “Независимост”, 12.03.1886 г.

  *Иван Аксаков, руски публицист, един от идеолозите на славянофилството и панславизма. От 1857 е председател на Московския славянски комитет. През 1878 е отстранен и изгонен от Москва след острата си критика на отстъпчивата, според него, позиция на руската дипломация на Берлинския конгрес. На него е кръстен град Аксаково, в област Варна.

  —————————————————————————————————

 18. Ето как лъскат световните паркети, барабар с емблемата на снобското левичарство и политкултурността Аманпур, и неколцина нашенски хранени московски люде, както би написал старият книжовник…
  Аз подкрепям категорично и горещо призива на др. Бокова да се спре насилието над журналисти!
  Само с една малка забележка обаче- ако признае, “..като дъщеря на един убиец на журналист, аз не искам това да се повтаря”.

  https://www.24chasa.bg/Article/5283739

 19. Към Галина
  g_13_yaguar@abv.bg
  46.233.55.29:

  Ти си същата гадина ( Галина), установена от проверката на МВР през февруари, която ме заплаши със смърт. Викали са те за справка, но прокуратурата отказа да заведе дело срещу теб.Защото ти и прокуратурата сте в един отбор, отборът на ДПС и Пеевски. И ако беше толкова смела, щеше да си изпишеш истинското име и да застанеш зад свинщината си със собствената физиономия, но нищожествата не правят така.

 20. Иво и приятели, полюбопитствах за реалното селище, където е сниман руския филм “Левиатан” – Териберка.х А сега моля всички, включително русолизците, включително и изродът с условно женски профил по-горе, да погледнат на снимката от реалния магазин в Териберка, с какво чудо на изчислителната техника се пресмятат цените на все по-малкото достъпни стоки във все по-никаквата рубла в пропадналата Русия!

  http://www.balkans.kp.ru/daily/26330/3213487/

 21. ак-САКОВ&и-САКОВ: Очи лакоми,дупе тричаво.

 22. “u_putata”
  Някои казват тъй. Пример: путин. Българите казват: путкин.
  Ще ме прощавате, ама явно путка се обажда, но по руски: пута.

 23. Двата киликандзара, галина и с идиотският ник. ЕПМ и ДГД!
  Марш за опорни точки. Не вдявате ли малко от малко, че с простотиите само още повече мотивирате Г-н ИНДЖЕВ и безбройните съмишленици и затвърждавате още по-непоколебимо правотата ни. Друго не постигате.

 24. Защо никой рашистки историк,тип Андрюша Пантев,обичащ да мята пръстени с отработен гейски жест,не си зададе въпроса :”Защо на запад от Калотина няма болна русофилия.Диагнозата”Македония плаче за Путин”е потвърждение на правилото.Веднага прилагам пример.В Сан-Стефано е съставен фиктивния мирен договор.Както и днес,така и тогава имперското високомерие на руснака докарва неопределим проблем.При толкова дипломати няма кой да преведе договора на турски.Консулът в Солун Хитрово вика на пожар своя драгоманин/преводач/ моя пра-пра дядо Наум Спространов да преведе на пожар договора.Въпреки,че е болен русофил,полиглотът Наум разбира коварната политика на руския деспот.Фактът,че нито един руски войник не влиза в Македония показва истинските намерения на монголската двуглаво- орелска империя.Договорът е фикция.Заради политиката на Русия спрямо българската Екзархия той отказва поста консул в Солун,когато Хитрово е издигнат на поста министър на външните работи.В края на живота си Наум от православен става протестант именно поради двуличието на Москва.

 25. Здравейте господин ИНДЖЕВ,

  Казвам се Е. Стойнева. Наскоро пих кафе с мой приятел, който работи като туристически агент. Разказа ми, че руско заселване е планирано и вече извършено по Черноморието ни. Всичко с цел дестабилизация и контрол на България.
  Описала съм го в блога си: https://onlinezaemi.wordpress.com/2016/02/05/ruski-sobstvenici-imoti-bulgaria/

  По какъв начин смятате, че руската имперска политика ще използва тези руснаци в България? Подкрепяте ли гледнта точка на моя събеседник?

 26. Към Евгения Стойнева:

  Здравейте госпожо Стойнева,

  Не само, че споделям същите опасения, но многократно съм призовавал медиите и властите ( последно от микрофона на БНР) да разследват изнесения от мен ФАКТ ( БАЗИРАН НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКИ ОФИЦИАЛЕН ИЗТОЧНИК ОТ мОСКВА) според който Руската ВТБ ( втората по големина в Русия, известна като “банката на Путин” по света и у нас), е давала преференциални кредити за купуване на имоти в България. ЗАЩО???

 27. До na_maika_ti_u_putata

  Червена свиньо,
  Това да не ти е 1946-та година?
  Иди сам се предай в полицията. Не се надявай на милосърдие. До две години ще си в затвора – като прекрасен пример, че Европейска България пази журналистите си от насилие и заплахи.
  Цървул.

  До Галина
  Тъпа кокошко,
  На латински gall означава петел /тотемът на галите и Франция/, а gallina – кокошка.
  Ум ли се опитваш да даваш, а?
  И ти много ще пишеш като горния!

  Само съд за вас!

 28. Цацаров,
  И това ли ще оставиш без наказание?
  Внимавай, защото аз и всички ние ти плащаме заплатата. За да ни пазиш от такива. Нали не сме КНДР? Или сме?

  За всеки случай горните заплахи ги постнах в US и Bruxell.

  Цацаров,
  От теб искаме да си изработваш заплатата!

 29. Злото трябва да бъде третирано цивилизовано.

 30. Присъствието тук на тези два олигофрена, наричащи се русолюбци за сетен път показва на какво можещ да се научиш от своите учители: омраза, злоба, невежество, простотия, нечистоплътност. За какви аргументи от тяхна страна говорите: та нали виждате те едва биха могли да напишат името и сигурно са прочели само комунистическите партийни сводки през жалкия си живот.

 31. до 212.73.146.9
  Отвори тук и прочети анекса от договорът с операторът ВИ 24.2
  http://www.newagelan.net/obshtiuslovia.html
  Не злоупотребявайте с правата си на потребител защото е незаконно.

 32. Очаквам заради истините изказани в блога на Иво Инджев по адрес на граф Игнатиев, Азиатският департамент на Русия да се активизира и да се кръщават улици, площади, да се откриват нови паметници (предполагам по черноморието)на българомразеца Игнатиев. Това ще стане, разбира се, с активното бездействие на Бойко Борисов.
  Тука е така…

 33. Г-н Инджев,
  преди малко попаднахме във Фейсбук на едно логично обяснение за тъпотата на някои от Вашите читатели.

  Народът е учил история по учебници, писани във времето на социализма. Коя беше единствената икона тогава? Правилно – Москва, СССР и Русия.

  В нито един от българските учебници по история, литература, философия, морал и право, родинознание и т.н. не може да се намери дори един ред истина, когато стане дума за Русия и ролята ѝ в историята ни. За социалистическите нАучни работници темата беше табу. Затова и в училище не сме учили по “Строители на съвременна България” на Симеон Радев или “Бит и душевност на българина след Освобождението” на Иван Хаджийски.
  Никъде не бяха публикувани думите на Захари Стоянов по адрес на граф Игнатиев. Нито стиховете на Вазов срещу руските войски. Нито карикатурите и анекдотите на авторите от преди 9-и септември.

  Т.е., ние – целият народ! – бяхме лъгани в продължени на 45, а и още 25 след тях за истинската история.

  Как да очакваме тогава нещо друго, освен идиотски коментари?

  Помислете си как ще се чувства севернокорейците, ако някой ден се стигне до обединение с Южна Корея? Шокът ще е толкова голям, че в тази култура нищо чудно да се стигне до масови самоубийства. У нас няма такава култура, затова нападат Вас и такива като Вас.

 34. Към Скарамуш:

  Точно така, ако човек не е имал в тесния си семеен кръг източници на алтернативна информация, ставаше изцяло продукт на тоталната тоталитарна система за формиране на желаното от системата мислене, съзнание и т.н., формирани от манипулираната информация ( или липсата на такава изобщо). Тъкмо по тази причина е важно кой как употреби свободата СЛЕД ТОВА, за да направи своя информиран избор в живота. Някои го направихме дори и по-рано- парадоксално, в рамките на съветското открехване на вратата на истината при перестройката- и биваме наричани “предатели” от онези, които не желаят да напуснат клетката на ограничената информация и лъжите, с които са ги хранили в нея ( безплатно!?).

 35. Да не забравяме, че този граф има и военно звание: генерал граф игнатиев.

 36. Левски е Дякон. Духовно православно лице. Поне заради това православните ни “братя” да го бяха подкрепили!!!
  Иначе не съм чул и другите европейски “братя” да се застъпят, въпреки влиянието си пред “високата порта”.
  Но и това не се коментира.
  Димитър Общи издава не само Левски но и Любен Каравелов. Вижте какво казва той
  “Кой помага на чуждите правителства да деморализират народът ни и да го направи неспособен за нищо? – Българете… Ако захване да се гради гръцка черкова, то ние сме първи; а ако захване да са гради българско училище, то сме последни … чорбаджията-хаджия купува из Ерусалим своите достойнства твърде скъпо, а продава народът си твърде евтино …”

 37. Игна̀тиево е град в Североизточна България. Той се намира в Община Аксаково, област Варна. Преименувано е на Игнатиево през 1934 г. в чест на руския дипломат граф Игнатиев. На 9 март 2011 г. село Игнатиево е обявено за град от Министерския съвет на Република България.На всичко отгоре има и улица”иван аксаков”

 38. Между другото тук пише , че Стефан Цанев е въртял яки интриги с цел да омаскари Каравелов като предател на Левски. Така че уважаеми патриоти, стига сте го цитирали !!

  “Сцената в съда, която сам Цанев нарича „съдебно театро”, по замисъла си идва в подкрепа на изказаната от него теза: „мнозина (сакън, не казвам всички!) са били го-тови да предадат и Левски, както са предали Исуса”. В частност сцената трябва да потвърди и думите на Апостола, отбелязани в едно негово писмо до Данаил Попов от 28 декември 1871 г., че „някой си” му казал: „Брате Левский, без да се усетиш, Каравелов ще те предаде!” Тези думи са специално упоменати и подчертани от Цанев в разказа му, за подсилване на внушението, че Левски е бил пророк.”

  http://nauka.bg/forum/topic/17821-arhivt-na-brtsk-i-sdt-sreshhu-vasil-levski/

  http://nauka.bg/forum/topic/17821-arhivt-na-brtsk-i-sdt-sreshhu-vasil-levski/

  Аз пък ще попитам, как може Хаджи Пенчович да каже , че не знаел кого съдят ??? Само оправдания естествено.

  “Разбира се всеки има право на авторска импровизация, макар че в случая със съда тя е неуместна, защото разпитите на Левски са протоколирани и нито на 8 януари, нито през останалите дни, когато е разпитван той, е ставало дума да са четени негови писма до Каравелов. Пък и със сигурност Али Саиб не е знаел български, та да посочи на хаджи Иванчо от къде да започне да чете. Но Стефан Цанев си е позволил нещо, което е недопустимо от морална гледна точка: измамил е читателите си относно съдържанието на чувала, като им е поднесъл една лъжа, обяснявайки им, че това уж вече било публикувано и то от двама автори.

  Лъжа е отбелязаното: „Али Саиб изтърси пред Левски чувалът с книжата: писмата, протоколите и уставите се разпиляха по пода близо до краката му – това наистина били писмата му, писани до Букурещкия Революционен Централен Комитет и лично до Каравелов.” Измамата пък, идва от допълнителната бележка на Цанев, че написаното е „според поп Минчо Кънчев („Видрица”) почти същото е и в „Левски пред съда” на Стоян Заимов”. Така незапознатите със сведението, отпечатано в посочените биографични произведения, се подвеждат и остават с впечатление, че и там е написано, че в чувала са били писмата на Левски до Каравелов.

  Според Кънчев и Заимов обаче, Шакир паша бил този, който изсипал в съдебната зала „чувалът с книжата”. За тях Али Саиб паша непосредствено преди това е съобщил, че са „намерени в домовете на арестуваните комити”. Разбира се и тук твърдението, че пред Левски бил изсипан чувал с книжа няма документално покритие. Но описаното поне не противоречи на известното, че „вредните книжа” са иззети от членовете на комитетите в България.

  За каква точно измама става дума, се вижда от факсимилетата на текстовете на Стефан Цанев и Стоян Заимов.”

 39. Галинке, няма историческа личност, която за всеки българин да е по-голяма светиня от Васил Левски. Каузата ти да плачеш и псуваш заради палача му е загубена отвсякъде. Губиш от целия български народ.
  Г-жо Фандъкова, преименувайте ул. “Граф Игнатиев” на “Роналд Рейгън”. Престанете да се гаврите с паметта на Апостола!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.