Бокова е на път да се (д)окаже генерална секретарка на Бойко Борисов

Кристалина Георгиева се отказва да бъде номинирана за поста на генерален секретар на ООН. Това се (под)разбира от официалното съобщение на Министерския съвет от днес, макар отказът й да не е изрично заявен ( което остава отворена вратичката на варианта „щом настоявате, нямам право да откажа”).

 

Георгиева, цитирана от правителството, за което НЕ работи, повтаря маниера на Борисов да отрича амбициите си от преди близо 12 години, когато в качеството на главен секретар на МВР се правеше на малък и незаинтересован от голямата кариера. Както в това интервю за в. „Новинар” от 2004 г.

 

„ много спекулации с кандидатурата ми за кмет на София. Мисля, че по безспорен начин доказах, че нямам такива намерения. Аз съм лоялен към службата и не желая да ставам политик и да се занимавам с партии. Не, че е много трудно, не че ме е страх да се преборя с политиците, но повтарям, просто нямам желание. Аз харесвам работата си и давам всичко за нея.” http://www.novinar.bg/news/gen-bojko-borisov-glaven-sekretar-na-mvr_MTI2OTszMA==.html

 

Самият факт, че ни информират чрез правителствената служба – при положение, че Георгиева не е български служител, е сред индикациите, че изобщо не става дума за лична инициатива, която Кристалина Георгиева би могла да изтъкне.

 

Ето една версия за причините:

 

„Забавянето на позицията на България за кандидат на страната за генерален секретар на ООН може да попречи на нормалното функциониране на ЮНЕСКО, чийто генерален директор е Ирина Бокова, се казва в секретна грама на германския посланик в ЮНЕСКО Микаел Ворбс. Неофициално се твърди, че за поста се подготвя канцлерът на Германия Ангела Меркел, а България ще участва със свой заместник генерален секретар на ООН, което автоматично изхвърля Бокова от надпреварата.” (OFFNews)

 

Тази хипотеза обаче не изключва, а подчертава друго подозрение в рамките на „паралелните слаломи” на премиера Борисов в стил „ и вълкът цял и агнето сито”.

 

С цел да се изяви (отново) като безпристрастен национален лидер (годен за президент), който не стада от идеологически предрасъдъци ( както в случая с подарения от него пост на най-острия му ляв критик в парламента Мая Манолова), Борисов сега е с развързани ръце да потвърди официалната номинация на Ирина Бокова за поста, издигната от (уж) големия му противник Орешарски през краткия му премиерски мандат.

 

Борисов отлично знае, че Бокова няма да бъде избрана поради очакваното вето от страна на САЩ и Великобритания. Но пък защо да не се подмаже на Путин като демонстрира, че неговата фаворитка Бокова получава одобрението му- пък после там да се оправят „големите”. Борисов и друг път е заявявал примирено своята незначителност в позата на лилипут(ин) по отношение на международните дела.

 

Апропо, преди да стане властелин на България, Борисов обичаше да изтъква своята незначителност и на българския тепих, за да не дразни „големите” на местния терен. Както заяви например на 7 ноември 2002 г.:

 

„Трябва да има промени в съдебната система, смята главният секретар. “Много съм малък да говоря за тези неща, но като човек практик и ръководител на такива звена, които ежедневно се сблъскват с проблемите на тази система, считам ,че трябва да има промени и се надявам да станат” http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-mvr-nyama-pari-za-tehnika-dogodina-news18731.html

 

Бокова почти сигурно ще се (д)окаже като генералска секретарка на Борисов в неговите двойни игри около генералното секретарство на ООН.

 

 

 

 

21 мнения за “Бокова е на път да се (д)окаже генерална секретарка на Бойко Борисов”

 1. Коммерсант

  4 февраля 2016 год.
  Китайските банки започнаха масово да изтеглят активите си от Русия

  08 февруари в 12:58
  Китай подкрепи САЩ и се присъедини към санкциите срещу Русия

  Паника в Кремъл
  23 милиона руснаци са на границата на физическото оцеляване

  —————————————————————————————————————————————

  Китайских финансовых учреждений по факту присоединились к санкциям против России, сообщил журналу “Коммерсант” исполнительный директор Делового совета Россия – АСЕАН Виктор Тарусин.

  Попытки российских госкомпаний заменить западных кредиторов, которые прекратили сотрудничество после введения в отношении России секторальных санкций, в Китае не привели к успеху.

  По словам Тарусина, китайские банки слишком ценят отношения с американскими коллегами, и всеми силами уклонялись от выдачи кредитов. При этом многих россиян вынуждали закрывать счета в китайских банках и переводить деньги в другие страны. Исключением стали только две крупные организации, китайские аналоги “Внешэкономбанка” и ВТБ – ExIm Bank и China Development Bank.

  Из-за неудавшегося “поворота на Восток” и провала в поиске кредиторов “Газпром” вернул ежегодный День инвестора обратно в Лондон и Нью-Йорк. В 2015 года это мероприятие проводили в Сингапуре и Гонконге.

  О решении госкомпания объявила 9 декабря 2015 года, в качестве причин представители “Газпрома” указали “нерешительность и консервативность азиатских инвесторов, а также ограниченный объем азиатского финансового рынка”.

  Секторальные санкции против крупных российских компаний введены в июле-сентябре 2014 года, в список попали газо- и нефтедобывающие компании, банки, организации военно-промышленного комплекса. В дальнейшем перечень компаний неоднократно расширялся.

  Напомним, что несколько дней назад СМИ сообщили, что китайские банки стали массово выводить свои активы из России. В частности, речь шла о «дочках» ведущих кредитных организаций Китая — «Бэнк оф Чайна», «Чайна Констракшн Банк» и «Чайнасельхозбанк».

  Самый большой отток наблюдался у «Бэнк оф Чайна», специализирующегося на экспортно-импортных отношениях между РФ и Китаем (на 100% принадлежит одному из крупнейших банков Китая Bank of China; контролируется правительством Китая).

  За декабрь 2015 года активы «Бэнк оф Чайна» сократились на 31% с 55,9 млрд до 38,6 млрд рублей, за ноябрь-декабрь — на 45,3%. В результате банк переместился с 89-го на 124-е место в рейтинге банков, работающих в России.

  Эксперты указывают, что вывод активов Китая из России объясняется нежеланием китайских банков принимать на себя риски российской экономики в условиях кризиса, падения цен на нефть и обрушение рубля.

  Начальник аналитического управления банка «БКФ» Максим Осадчий был вынужден признать в комментарии для газеты «Известия», что для России «разворот на Восток» закончился.

  «Российские предприятия и банки не сумели заместить западные кредиты в Китае и других восточных странах. Китайские банки и банки других восточных стран не ринулись сломя голову в Россию. А те китайские банки, что уже действуют в России, преимущественно стагнируют. Тем более что у Китая своих забот полон рот — экономика Поднебесной охлаждается, рост ВВП замедляется», — отметил он.

  Наряду с «Бэнк оф Чайна», в топ-10 банков, у которых активы сократились наиболее существенно, попали еще четыре иностранных кредитных организации: ИНГ Банк («дочка» голландского одноименного банка), «Креди Агриколь КИБ» (контролируется французской Credit Agricole Group), «ОТП-банк» (контролируется венгерским OTP Bank) и «Ишбанк» («дочка» турецкого Turkiye Is Bankasi Anonim Sirketi).

 2. борисов – лъжец номер 1 на т.н. Република България, и с това си качество е най-харесван от българите.

 3. Да и още нещо, Китай посрещна годината на Маймуната, ние посрещнахме кунева в новото Й амплоа – министър на просветата…какво е общото? Не беше ли това, че и бокова и кунева са със синя кръв. Или бъркам?

 4. е,ама той си е мъничък-
  практик ,така да се каже.
  ама и прагматик де-
  сакън нещо за Дебелян да попитате
  -еми ше ви отговорим по традиционния начин.
  Бокова,ако изобще бъде номинирана-ще бъде всевластието на комунистичести пинизи.
  Те вярват и са убедени че са най-добрите…
  е,да ама не са.
  и доколкото това нещо(избора на генерален секретар на ООН)се приема като състезание,един вид:да победи по-добрия….
  това просто не е така
  побеждава загубеняка-като Ба Кин Мун
  …и самата организация олеква откъм авторитет(както Юнеско вече олекна..)
  Ама нищо де-давай,нали сме българи-
  дай да подкрепим щерката на един изрод.Изрода какви деца ще възпита?

  ми….изроди
  и защо трябва да им позволим да продължават с нула ден стаж?или някаква работа.

  Тия не могат да оправят собствените си финанси-са тръгнали да оправят света,разбираш ли…
  ми нема как да стане

  колкото е пари да имат-те са си дървеняци.Няма как да стане нещо от тях.
  не могат да подлежат на избор-по никакъв начин…

 5. Напълно реална прогноза, а като съвкупен ефект подкрепата за др. Бокова е и задушевно подмигване на истинския електорат на мутренската банда – комунчовците, криптокомунчовците, както и онези, които страшно “мразят комунягите”, но иначе въздишат за татовото време, “когато имаше армия”, “когато милицията държеше здраво”, “когато много се строеше” и пр. Дотук 65% от тях, остават милиционерите, професионалните мутри, секънд хенд НДСВейските далавераджии и присъдружните им курветини, Мичето от фризьорския салон в Каспичан, колежката й от Годеч и феновете на галена-малена-златка-патка-мармаладка, и феновете на тризначките… България е обречена на тази простотия!

 6. Първо Мая Манолова, сега Ирина Бокова… Изобщо Борисов се оказа верен син на Партията. Сега вече намиращата се в будна кома БСП може спокойно да заспи навеки – имаме си ГЕРБ (Граждани за Експресно Разпространeние на Боковци).

 7. Здравей, СТАМБО!
  Убеден съм, че не споделяш толкова песимистичен светоглед. Оптимизъм излъчва всяка твоя изява. Изключителната ти интелигентност допълнително изключва песимизъм и мизантропия, дори по отношение на нашего брата –българина. Излишно е да те убеждавам, че на грипно болния не са априори-присъщи висока температура, главоболие и гадене. Присъщи са на моментното състояние, на болестта. Същият човек, след оздравяването си не страда от тях.
  А днешните българи са /все още/ тежко болни от русофилство, болшевизъм и тошовизъм /не изключвам вродената им предразположеност към подобни заболявания!/. През изминалите /погубените/ 70 години беше разкъсана живата тъкан на нацията, на гражданското общество! Разрушена беше имунната система – ликвидирана беше класовата структурираност!
  Не вярвам да има нация, при която фракцията на „ Мичето от фризьорския салон в Каспичан, колежката й от Годеч и феновете на галена-малена-златка-патка-мармаладка, и феновете на тризначките” да не е мнозинство. Нормалните, класово структурирани общества обаче, са изградили бариери, които максимално възпрепятстват овластяването на „комунчовците, криптокомунчовците … милиционерите, професионалните мутри, секънд хенд НДСВейските далавераджии и присъдружните им курветини…”. Убеден съм, че България не е „обречена на тяхната простотия”. Основание за тази ми убеденост сте ти и уважаемият домакин на блога и още плеяда стойностни личности, които познавам и високо ценя. Просто България, независимо от формалното си членство в ЕС и НАТО, все още се гърчи под желязната пета на Москва! Русофилската пета колона все още държи властта със сила, разполагайки с пълния хибриден инструментариум от жестоки, безскрупулни, перфидни, аморални, дискредитиращи, финансово-икономически, корупционни и „мокри” /когато се наложи/ методи и средства. Целта е всячески да се възпрепятства възстановяването на нормално класово общество, което би открило за истинския елит на нацията пътя към властта. А този елит е налице!
  Смея да твърдя, че от позицията на гореизложеното България е обречена на демократични промени и успех! Тече обратното броене! Времето на комунделите, русолюбите, милиционерите, златките и патките безвъзвратно отминава. България ще бъде управлявана с морала и таланта на своята действителна, модерна, изповядваща европеизъм и глобализъм аристокрация. И това е неизбежно!
  И накрая, за да не звучи прекалено приповдигнато оптимизмът ми, бих споделил тъгата от притисналата ме старост, от така закъснялата жадувана победа, която „…с цял един живот закъсня… С моя живот!”

 8. И на мен така ми изглежда, че това е поредната мимикрия на комунягите. Най-напред се прекръстиха БСП ( но столетница ), после потърсиха “смокинов лист” АБВ, а сега ще лъсне обобщение – ГЕРБ. Ами та са си едно. Както и да се кръщават и да замазват – престъпници.

 9. https://www.youtube.com/watch?v=cYZ8BuAwyoo

  Аз пък днес изгледах този клип, доста дълъг, но предлагам на уважаемите съфорумци да прегледат поне есенцията – заключението от 40:00 до 52:30 минута.
  Тъй като нашето “ръководство” не се ръководи от това което става в Китай, а много внимателно следи това което се прави в русия, то очаквам в скоро време да отпадне 3-ти март като национален празник (най-после) и бъде обявен 7-ми октомври за такъв. Също така и летоброенето да започне да се отчита от 1952 година. Това е защото лекторката, след много дълги и подробни обосновки и анализ доказва какво се очаква в русия в следващите няколко години, като резултат от путинския възход и “изправянето на крака”.
  На 52:10 минута тя произнася думичката 주체?, 主體? (многоуважаемият от мен Стамбо я знае, неведнъж я е писал тук в блога). Това е новият етап на социално-икономическо развитие в който ще встъпи руското общество, което, въпреки че означава и свиване в черупката, не може да се очаква че мазните решетникови и исакови пипала на образуванието няма да продължат да мърсуват из задунайските области.
  За тези които ще се затруднят да си преведат корейската думичка давам бърз превод – ЧУЧХЕ означава тя и така можете да бъдете спокойни че няма опасност И да ви направят еврАЗИАТЦИ, а по-скоро да започнат ви чучхевизират живота в най-близко време.

 10. Павел Тинков, Шапо!

  По темата. Вижте видео на партньора на мераклийката за генсек на оон-ето от миналогодишната дунанма около 9 май в масква. Онзи ден тук беше пуснато фото на двамцата. В нелепи пози с дежурните глупави усмивки. Лика-прилика са си в посредственоста. На всичкото отгоре, смешно накичени с колорадски бръмбари.Иде реч за т.н. георгиевски лентички. Нищо общо с ВСВ, ама де го тоз акъл да го вдянат.

 11. ПАВЛЕ, братски те прегръщам за прекрасните думи!
  Прав си за оптимизма, но понякога
  … себе си, брате, губя,
  тия глупци като мразя!.

  както е рекъл Ботев. И аз вярвам в успеха, все някога нормалното ще победи! Но с цената на колко загубени поколения…

 12. Чувствам се като г-н Тинков! Въпреки да не мога да говоря за възрастта си , най – малкото като дама , зная едно : изпитвам “атавистичен” бунт срещу комунистическата клоака , която съсипва вече столетие естествената еволюция на живота в географските ширини които е поразила , а и нашите животи в частност. Г-н Тинков моралната сила е с нас и си заслужава да се доживее Възмездието!
  Убедена съм , че то “чука” на вратата .

 13. СТАМБО,
  Веднага отговарям – червената чума ще погуби 4-5 поколения от по 25 години /среднорепродуктивна възраст/. Трябва да се има предвид обаче, че от 1990-та насам всяка наша пропусната възможност ни /и ще ни/ коства десетилетие, защото ни отклонява от вярната посока. /и тук, за ужас на г-жа Савова, няма да скрия, че визирам /и/ ОДС/. Едно е сигурно – огромната привилегия, която получихме /убеден съм – не без твърдата намеса на САЩ/ с компромисното приемане в ЕС и НАТО е това, че на дърпането ни назад и на мърлявенето беше поставен времеви лимит. Така или иначе процесът е необратим. Това е ако щеш, ентропийно обусловено!
  Исторически погледнато съзряването на един превърнат в стадо народ до НАЦИЯ, е процес с нормална продължителност от поне 50 – 100 години. /Понякога и повече/. А за човешката история е само миг. Знаеш, Хендрик ван Лун разказва историята за онази птица, която веднъж на 1000 години заточвала човчицата си на върха на най-високата планина, като в резултат се отронвала песъчинка от скалата…
  И заключава от името на мъдреца – когато птицата превърне цялата планина в пясък, ще е изминал един миг от вечността.
  Разбирам те, но надживей омразата. Справедливост и възмездие в буквалния, в директния, в човешкия смисъл няма да има. /тази тема е интересна, но прекалено обемна и ненавременна/. Един приятел ми казваше по този повод: “Спокоен съм. Възмездие ще ги постигне – ако не децата, внуците им ще пикаят на гробовете им.”
  Мисля си, че те /децата и внуците/ вече го правят /по един или друг начин/!
  Влизай по-често в образа на “Банкянското човекоподобие” и “Любамыр Каларав”, чети редовно прекрасния в. СТЪРШЕЛ и убеден съм, ще постигнеш мир със себе си, а и нас – четящите ще подкрепиш и поведеш и ще те следваме по-уверено в похода към доброто.

  СИЛНИТЕ ВИНАГИ СА ВЕЛИКОДУШНИ!
  Бъди здрав!
  🙂

 14. Ако Бокова има поне малко достойнство,не би се самопредложила,ама то достойнство в комунист,къде ти!
  Тъжно ми е,че при комунизЪма стояхме разкрачени,сега от 26-27 год. пак сме тъй,а и вече престанахме да пеем на Кръпката песента “Комунизмът си отива…”
  Успяха,човече,овце в стадо сме!

 15. Здесь се води очень зла пропагандна кампания по отношению к най-лучшата кандидатура за Генсек на Арганизацията на абьединьените нации на маята бывша супруга! Аз все таки помня задушевните мгновения, мгновения,мгновения… , както калегата Штырлиц пееше, на нашата любовь и се надеюсь, что “Победа будет за нами”, а тук Павел Тинков пишет, че “Победа будет за вами”, злостните антисоветчики! О, мечтания- Ирина – Генсек, а я – ЗавНачОргОтделИнформБюроТассс па каммунистическата прапаганда в целия прагрисивен мир, а вечерите в дружеско застолье с тов. олывер стоун и други ньюйорски таварищи…

 16. Дадено, ПАВЛЕ и отново ти благодаря, както и на колегите! Немедленно препращам пост от “съблогъра”! 🙂

 17. @ TONY:
  Приятелю, или не си живял в тошовизЪма, или днес дърветата ти пречат да видиш гората. Огромна е настъпилата промяна! Страхът е сврян в ъгъла. Хората, особено тези в по-големите населени места, са много по-свободни. Младите са напълно разкрепостени. Говори се без задръжки по всички въпроси и срещу всеки сгафил властимащ. Въпреки почти изцяло изкупените и оковани СМИ, пробивите са ежедневни. НЕТ-ът работи под пълна пара. И всичко това при тоталната, масирана пропага/н/дна война на русофилстващите изменници на родината! Комунягите са хвърлили на фронта на хибридната всички възможни сили и средства, срещу неорганизирана, неподготвена,анемично подпрепена от политическите партии, спонтанна гражданска съпротива!
  Страната остро се нуждае от БУДИТЕЛИ! Дезинформацията, лъжата, бутафорната образователна система, целенасоченото опростачване на обезверената, объркана и безхарактерна част от населението, все още вземат връх. Затова неведнъж писах: СВОБОДАТА ИСКА ЕКЗАРХ, НЕ ЩЕ КАРАДЖАТА!
  Смелите и зрящите трябва да излязат напред и да поведат хората. Това върши блогът на уважавания ни домакин тук.
  Заели сме се със свято дело! Никакво униние! Никакво отстъпление! Часовникът на историята отброява миговете до победата!
  Те никога няма да успеят!

 18. “Съдбата (историята) води желаещите и влачи нежелаещите.”

  Сенека

 19. Благодаря ти, тов. КАЛАРАВ!
  От сърце и душа ти благодаря! Толкова отдавна се мъчех да проумея и разтълкувам смисъла на абревиатурата
  ЗНООИБТКП!
  Днес прогледнах!С твоя помощ!
  🙂

 20. Сигурна съм,че нещата с Бокова ще се развият по начин подобен на злополучната кандидатура на ГЕРБ за еврокомисар на една женица Румяна,не и помня фамилията.Лошошто е че България ще се спомене пак с “добро”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.