Бо(й)кова

Бойко Борисов, който миналата седмица обеща в Лондон да не бърза, номинира на пожар Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.

 

Купи си фабрика на 9 септември.

 

Какво ли е накарало Пожарникаря да се самоопровергае? Каква ли е тази по-висша сила над неговото всевластие в България?

 

„Имаме срок до края на март. Основните кандидати чакат. Ще бъдат пуснати, като във всяко едно състезание, когато се поизтощят другите””, заяви той миналата седмица в британската столица.

 

Каза го на 4 февруари. Неговият съзаклятник Първанов от години се опитва да канонизира тази дата като отправна опорна точка в новата българска история, за да сме му благодарни ( както България на Русия и СССР за многобройните „освобождения”), че е върнал през 1997 г. мандата за управление на БСП ( вместо да ни наложи нова соцдиктатура, може би).

 

 

С решението си Борисов отговори (и) на въпроса дали той е водещ в тандема с Първанов или все още му е подчинен. Ултиматумът с императивното искане Бокова да бъде официално номинирана, чрез който Първанов изръмжа като главнокомандващ спрямо произведения от него от охранител в генерал Борисов, изглеждаше бутафорен. До вчера.

 

Борисов постъпи с номинацията както при опита му да пробута външния министър в първия си кабинет Румяна Желева за еврокомисар. И тогава беше въпрос на международно одобрение. И на руска връзка. Желева беше руско подставено лице в българското правителство. Беше протеже на руския олигарх от български произход Валентин Златев, на когото Борисов не можеше да откаже ( каквото и да било).

 

Написах това в „Течна дружба” ( 2011 г.) . Не само стоя зад написаните си думи. Твърдя, че Борисов отново се проявява по същия начин с новата „Румяна Желева”, каквато е Ирина Бокова, но не поради личната й неадекватност, а заради руската (и)м връзка като доминанта в решенията на обвързания Бойко.

 

Румяна Желева беше п(р)овалена на международното поприще. Борисов я бранеше до последно, преди да признае поражението (си). http://www.webcafe.bg/webcafe/obshtestvo/id_1598757854_Rumyana_Jeleva_se_provali

 

Същото ще се случи и с румената, направо алена Ирина Бокова. https://bivol.bg/bokova-impeachment-unesco.html

 

Борисов го знае. Но като дисциплиниран старшина не може да не козирува на Полковника в Кремъл, че е действал по устав.

Състудентите Бокова и Лавров, когото Борисов нарече “най-добрия дипломат в света
” https://www.24chasa.bg/Article/5054326
след като беше призован  от него да се срамува заради изказване в София, изтълкувано в Москва като поклон към Вашингтон.

18 мнения за “Бо(й)кова”

 1. Бокова е срам за България и с този акт само се потвърждава, че в България управлява диктаторска групировка, свързана с Москва. Всички методи отпреди 1989 са в ход. Имам дори веществено доказателство.

 2. Явно вече се дава думата на родните и руските медии да дообрисуват образа на камарадата с масирана пропаганда в оставащите месец и половина.
  Миналата седмица приятел ми даде сборниик от филми и изгледах един от тях на който бях виждал само първата част преди много, много години – за наистина забележителния “възход” на едни каскетаджии от Корлеоне (Сицилия) през Ню-Йорк, Лос Анжелис и Лас Вегас към сърцето на църквата във Ватикана. Препоръчвам го, паралелите са неминуеми и възприятието на настоящото риалити (не фикция) с родните каскетаджии и техния “възход” през Москва, Париж към сърцето на най-голямата международна организация в Ню-Йорк става по-силно и по-ярко.
  Унищожителни са разкритията за манипулациите на висшата чиновничка представени от Биволъ, да видим какво ще допринесат и до какво ще доведат. Дон Вито и Дон Майкъл не свършиха добре, да видим как ще свърши Доня Айрина. Сицилианските каскетаджии отдавна са натикани в килиите на италианските супер-пандели или се крият в дупки под земята като къртици. Родните каскедаджии охолстват в супер-резиденции, а земята почти не я докосват, възнесени над нея от купените медии като светии.

 3. Всичко беше ясно от самото начало на нечестивата номинация и гоцэ сырышныка изигра перфидно номинационния си номер.
  Но, мога ли да попитам, защо Реформаторският блок не отговори с равностоен ултиматум, а се превърна в съучастник в най-обидната за морала на антикомунистическа България реабилитация на болшевишките бандитски кланове?
  Резултатът, поне за мен: от този момент РБ ме вълнува толкова, колкото герб и всякакви там абв-та, каракачаны, бареци и пр. парламентарни фигуранти в името на собствените им благини. Дотук, драги! Успехи в комфортното съжителство, но без нас! И успешно завръщане към извънпарламентарната сухоежбина догодина, ако, разбира се, не се пласирате в други листи! Като гледам, няма да е много трудно.

 4. Пожарникарят е лакей – той не може да не обслужи господаря си! Като лакей е и поставен да премиерства на територията на България – докато народът (не “народа”) го търпи да безобразничи и срами страната.

 5. Нека.Това е по добре.Да се знае,че Б.Борисов има само една страна – тъмна.Истината излезе наяве.Както вече много пъти повтарям Б.Б. е добър слуга на Путин и неговият представител в България Гоце.Няма нищо общо с интересите на България.Показа отново ,че е важно да бъдем добър троянски кон.
  А на нас не ни остава нищо друго да се борим с думи за авторитета на България.
  Срам ме е .
  Чувствам де унизена;Отново сме поробени.Без право на глас.

 6. Изключвам произход, идеология, житие-битие но да купиш апартамент за милка и половина бакса в столицата на световният империализъм и да се правиш, че за теб не се отнася ми идва вече свръхнанагорно.
  ДГД и за нея и за номиралите я и за обслужващият персонал начело с мутро-милиционера баце.

 7. Бойко Борисов е началник само за илюзия пред широката публика. Иначе той самия най-добре си знае какво е. В тяхната военна организация заповедите се спускат отгоре и се предават низходящо по реда на чиновете. Смешни и несъстоятелни са изказвания от типа на “Бойко се огъна пред Първанов” или учудвания защо десният гражданин за европейско развитие се държи по такъв или онакъв начин. Крайно време е да разберем, че Бойко не е никакъв в държавата и няма думата за нищо. Това е неговата роля на фасада, която доброволно е приел да играе в замяна на въздигане не егото му и на чудесно заплащане. Народът трябва да си мисли, че той е най-големия, че е силен и добър, и че решава всички въпроси. Той се оказа талантлив актьор и доста успешно се справя с възложената му роля – просто се е вживял в нея, което е най-важното условие за успех на всеки актьор на сцената. Все едно играният от него образ е самият той.
  Всъщност, генезисът на неговото развитие не е по-различен от този на Бареков или на Царя. Избрали са го на кастинг, имало е устен изпит, казали са му условията, определили са му бонусите и заплащането. Той се е съгласил и е подписал договор. Въобще не е било негова грижа да създава партия, а нима и това простовато момче би могло? Неговата задача за дълъг период от време беше само да се прави на пич и да си вдига рейтинга, подпомаган от вещи PR-и и организирани медии, и най-вече – централна режисура. Това беше супер най-великия Главен секретар с чин генерал и неотразимия кмет… В това време се работеше за създаването на “неговата” партия. Точно както се създаде НДСВ или партията на Бареков (как й беше името) или на Яне Янев… да не продължавам. Цветан Цветанов, партийния строител, стана дори формален лидер на ГЕРБ докато се свърши нужната работа. Той, разбира се, е с по-висок чин от (генерала) Бойко. После, когато настъпи момента, дойде заповед за предаване на лидерството, което стана съвсем не “по български” с характерната между-лидерска конкуренция. Първанов е, може би, водещият офицер на нашия велик европейски генерал. Доган, вероятно е над тях, а Валентин Златев, може би е над всички. Гледам по това кой на кого “не може да отказва”.
  Бойко Борисов върши силно нехарактерни за един “гражданин за европейско развитие” неща, но прави впечатление, че той никак не се притеснява от това, а напротив – цъфти в слънчево самодоволство. Отдавам неговото спокойствие не толкова на гьонсуратлък, колкото на лекотата от липсата му на отговорност. Нещата, които той върши, се решават от други хора над него, така че за неговите действия никой не изисква обяснение. Управляват го на къси пасове и ако някъде стане фал, ще си се “оправят началниците”, както Бойко обича да казва (не по адрес на истинските си началници де, това е тема-табу).
  Номинирането на невъзможната за европейска България кандидатура на Ирина Бокова е ярък пример как се вземат решенията в нашата свободна страна. Този пример е много полезен за нас, защото оголва много от добре прикритите зависимости и ни дава възможност да погледнем зад кулисите с научен интерес.

 8. ДРАГИ РОСЕНЕ,

  Паралелът ти е много свеж, но все пак сицилианските каскетаджии с класи превъзхождат мандраджийските каскетлии от нашенско.
  Сицилианските каскетаджии са богобоязливи хора на хонора, гледат да закачат нещо пер фамилия, без да ги закáчат много, и най-важното- те са хора консервативни и традиционалисти, демек- не ги пали по утопични проекти за “нов свят”, който се съдържал в драсканиците на изверга че гевара. Точно тези драсканици като …”световно културно наследство” с преклонение издаде и цитира компанйера Бокова. Но ако я изберат сега, сигурно ще издаде и лириката на Пол Пот, и готварската книга на Иди Амин Дада – нали са борци срещу колониализма и империализма?

 9. Цялата тази история зачената от правителството на Орешарски под вещото ръководство на Гоце е повече от срамна и поради подкрепата на Мутрата Борисов!Ако влезете във Фейсбук няма да скучаете четейки всички квалификации по адрес на Бокова.Но какво е това пред медийната подкрепа на изчадието Бокова от страна на почти всички електронни медии,щедро заплатени от нашите ,БГ данъкопладци!Така ще бъде и за напред до финалното решение на казуса ГЕНерален Секрегар на ООН,а вероятно-и след това.Надеждата ми е,че от страна на голяма част от съвета за сигурност ще се прояви разбиране,че едва ли има по-неподходяща кандидатура от тази на Бокова!!

 10. Омерзена съм от поредното предателство на Борисов.Такова многоличие,та чак до безличие!
  НЕ на Бокова!

 11. Мда-а, гнуста отново изплува, и оправда фамилията си.

  Само за протокола – бокова не е алена, ами си е направо червено-кафява, с алчно-фашистки номенклатурен оттенък. И понеже няма как да я гудят за генсек на ООН, остава само да гледаме саира на РАПОНЯ и останалия ни “елит” и да се червим, че сме българи.

  Който още се черви де…

 12. РБ няма да влезнат в следващия Парламент.
  Това мога да ви го гарантирам.

 13. Борисов загуби (поне) половината си гласоподаватели, а Митов – възможността да бъде избран някога за каквото и да било с десни гласове.

  И всичко това, за да се угоди на Русия с една предизвестено злополучна кандидатура.

 14. До Ясен Прахов. Вие говорите по същество.Много благодаря.

 15. Бойко не случайно е бил слуга на Тодор Живков. По-ясна реакция от тази в момента няма. Изплю се в лицето на всички репресирани българи. Пределно ясно е накъде води страната и какво може да се очаква от него. Позор!

 16. Прав си СТАМБО. Май ще духат таратора РБ-то. Ама аз смятам, че ББ се е съгласил на ужким, защото много добре знае, че др. ИБ няма да я бъде. Да сме живи да видим как ще реагират батювците, които командват бай “Гоце § Ко”. Да си жив, СТАМБ.

 17. Срам голям и позор за цялото правителство! От друга гледна точка е чудесно, че продължава само разобличението на герб и част от РБ. Надявам се, че за голяма част от избирателите става все по-ясно кой, кой е. Вярно е и друго, няма как да се появят от някъде достатъчно на брой почтени, смели и умни политици, и да свършат работата по модернизацията на страната и бързото отделяне от русия, защото те са представителна извадка от нас българите. Наясно съм, че предателствата, кариеризмът и гюведжарщината няма да свършат, но аз ще продължа да вярвам и да гласувам, както винаги до сега само и единствено за партия, която винаги е била за максимално отдалечаване от русия и работеща за налагане в страната на равенство пред закона. Няма да се откажа. За сега въпреки, че имам своите критики това е ДСБ. Нищо не е идеално на този свят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.