Борисов не може да каже нет на Путин и накара Митов да го оправдава фалцетно за Бо(й)кова

ОБНОВЕНА: https://ivo.bg/2016/02/11/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D1%8F%D1%85-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82/

Ние сме се придържали към Решение 404 на Министерски съвет от 2014 година. Решението не е отменяно, но трябваше да се избере подходящ момент за българската номинацията за генерален секретар на ООН. Разочарован съм от истеричния, фалцетен шум, с който се говореше по тази тема. Това по никакъв начин не допринесе за успеха на номинацията”, заяви по БНТ министърът на външните работи Даниел Митов.

Митов защитава ето това, видно от снимката от официалния сайт на руския президент Путин в деня на западния бойкот срещу него: Путин и Бокова се ръкуват в Кремъл на 9 май 2015 г., позирайки с георгиевски лентички, емблемата на путинизма, замениласърп и чук в наше време. Б(й)ковата Ирина бойкотира западния бойкот и бе възнаградена от Бойко за това.

 

Когато служиш на Борисов, който служи на Първанов, който служи на култа към една държава, която не е България, можеш само да разочароваш и малкото очаровани от теб досега българи, някои от които се надяваха да постъпиш достойно, вместо да обслужваш московската кандидатура, която се именува Ирина Бокова. Но пък вече си очарователен за Първанов, Сидеров и прочее вождове на петата колона на Путин в България.

 

Дали си умилостивил самия Путин е въпрос с понижена чудност, защото „Москва не вярва на сълзи” ( както често обича да ехидничи Георги Първанов).

 

Това, че Бокова е най-важният троянски кон на Кремъл от българско потекло, стана ясно още през 2008 г. Като лично протеже на президента Първанов ( лицето на отношенията с Русия, по Светлана Шаренкова), тя беше внедрена в битката за овладяване на върха на ЮНЕСКО като истинската руска кандидатура под руско прикритие.

 

За целите та камуфлажа Москва жертва тогава своята пешка Яковенко черз неговото корупционно обещание Русия да плати на организацията милини долари, ако бъде избран- и съответно веднага стана неприемлив. Така беше открита тайната руска писта за Бокова към поста в ЮНЕСКО.

 

За нейната близост с бившия руски посланик в София Александър Авдеев, издигнат от Путин за министър на културата (след като междувременно Бокова и Авдеев се оказаха „случайно” заедно посланици в Париж), съобщава в свой доклад бившата американска посланичка в ЮНЕСКО Луиз Оливър, запозната с българската действителност от първа ръка като член на борда на Американския университет в Благоевград.

http://glasove.com/categories/novini/news/uikiliyks-spetsialnite-vruzki-mezhdu-bokova-i-avdeev-pritesnyavali-amerikantsite

 

Че Бокова е кандидатът на Москва и този път, написа „фалцетно”(?) британското списание „Икономист” . http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/26/2693139_ikonomist_irina_bokova_izglejda_kato_kandidatut_na/

 

Вярно е, че Студената война приключи отдавна и много бивши комунисти в бившия Варшавски пакт станаха демократи с добра репутация.

Но авторитарните лидери по света отново са в подем и Путин е главният сред тях.

Като генерален секретар на ООН Ирина Бокова би имала глобално влияние и може да създаде проблеми за САЩ”, написа само преди два дни ( също „фалцетно”?) „Уолстрийт джърнъл” http://www.mediapool.bg/uolstriyt-dzharnal-stoi-li-klintan-zad-kandidaturata-na-bokova-za-oon-news245340.html

 

Това ли са „истеричните гласове”, които му пречат на Даниел Митов?

 

Ако има някаква истерия, то тя е доминиращото лобиране за руската кандидатура Бокова в българските медии, подкупвани с евросредства методично от правителството на Бойко Методиев. Соломон Паси например наистина стигна до фалцетност в дуета си с Първанов в това отношение. Ултиматумите им към премиера дадоха резултат предсрочно, месец и половина преди крайния срок за обявяване на кандидатурата на България, за който самият Борисов говореше миналата седмица в Лондон, определяйки хоризонта за обявяване на това решение.

 

В подкупваните от правителството медии няма никаква истерия и фалцетност срещу руската кандидатура Бокова. Отделни български гласове си позволяват да й опонират в свободното пространство на интернет, заклеймено по тази причина от Путин като „изобретение на ЦРУ”. Очевидно и малкото медийна свобода в обсъждането на руската кандидатура Бокова им се вижда на нашите управляващи непоносима.

 

При безалтернативното номиниране на Бокова през 2008 г. Първанов и Петата му колона тук бяха толкова успешни в заглушаването на всяка дискусия в медиите, че чак „Ню Йорк таймс” се впечатли от това и даде думата на един български блогър като глас на съпротива срещу диктатурата на тази безалтернативност в България. Вестникът цитира коментатор в ivo.bg, който изтъкваше факта, че дори в Египет кандидатурата на страната за директор на ЮНЕСКО е била обсъждана в публичното пространство, за разлика от България, където нищо подобно не се случи. https://ivo.bg/2009/09/24/1697/

 

Искаше им се и този път да повторят успеха си по премълчаване, но поради по-големия залог ООН и заради рецидивизма на Москва, в опонирането на руската игра с българската пешка Бокова се включиха и световни медии, на които Митов не може да държи такъв тон, като на българските свободни гласове в интернет. Поради което си го изкарва на беззащитните си сънародници с истерично и фалцетно размахване на пръст.

 

Посланик Нанси Макълдауни информира Вашингтон през октомври 2008 г. в доклад, изтекъл в Уикилийс, че България е в едно легло с „Лукойл” и „Газпром”. Тя ли не знае, като специалист по енергийните въпроси, изтеглена в това качество от София в екипа на Барак Обама след изборната му победа?

http://e-vestnik.bg/12321/bivola-i-wikileaks-zhadna-za-strasti-balgariya-v-legloto-s-gazprom-i-lukoyl/

 

Явно и днес България не може да каже „нет” в своето прокрустово проруско ложе. Нещо повече, ролята на адвокат на руската игра, вероятно за назидание, е възложена на външния министър Митов, „прегрешил” като един от малкото български политици, които са си позволявали досега да изразяват несъгласие с Москва. Бо(й)ковата кауза, както се вижда, се оказва толкова важна, че се налага и Митов да се излага.

 

След като и големият седесар Петър Стоянов си призна миналата седмица „аз съм русофил”, наричайки комплексари критиците на руската политика в България, днес Митов го допълни и надскочи дори, определяйки ги като истерици.

 

Още колко доказателства от подобен калибър трябва да изплуват, за да стане ясно на всички, че отношението към Русия е разделителната черта в България, а не някакво фалшиво обозначаване с леви и десни етикети?

 

Апропо, твърде жалка позиция е Митов да цитира решение „номер който и да е” на предишното правителство ( за издигането на Бокова), като оправдание за придържането към него. Каквото е решил Орешарски ( под диктовката на Пеевски, може би), се е превърнало в парадигма и за Борисов, така ли?

 

Всъщност е видно, че парадигмата за приемствеността се изпълнява в частта, демонстрираща продължение на номенклатурната кариера на един началнически комунистически клан. Карат ни да се съгласяваме, че няма негова алтернатива в днешна България. Това май не бива да ни учудва в страната, където грижливо утвърждаваната безалтернативност на самия Борисов е главно негово политическо оръжие.

 

Не бих акцентирал върху този популярен антикомунистически довод. За мен руската връзка е водещата тема в този казус. Всичко друго налива вода в мелницата на „патриотите” и нападките им срещу „антипатриотите”, които си позволяват да не искат „една българка” да оглави световната организация. Но позоваването на Митов на вече взетото от кабинета Орешарски решение не ми остави друга възможност, освен да се посоча и този абсурд.

 

И последно, за сведение на Митов: решението на Столичната община от 1993 г. за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) също не е отменено. Какво друго, ако не сервилността към Кремъл, пречи то да бъде осъществено по заповед на Борисов, който разполага с всичките лостове, кирки и лопати, необходими за целта в изпълнителната и общинската власт!

53 мнения за “Борисов не може да каже нет на Путин и накара Митов да го оправдава фалцетно за Бо(й)кова”

 1. Да прикачим истинската/комунистическа/
  биография към номинацията

 2. Уважаеми г-н Инджев,
  “Руската връзка” може да бъде заменена и от американска такава. Достатъчно е човек да прочете написаното в “Уол стрийт джърнъл” вчера (http://www.wsj.com/articles/clintons-u-n-candidate-1454977210?mod=wsj_review_&_outlook) под заглавие “Кандидатът на Клинтън за ООН”. Едва ли на американците не им е известно това, което пишете, защото Вие цитирате публични източници, а хората, които се срещат с Бокова във Вашингтон са значително по-влиятелни от Митов, Борисов или който и да е друг от нашите политици.
  Бокова се среща не само с Путин, но и с Обама (http://unesco.usmission.gov/dg-president.html), Клинтън (вижте снимките в края, https://secretaryclinton.wordpress.com/2011/05/26/hillary-clinton-at-the-unesco-global-partnership-for-girls%E2%80%99-and-women%E2%80%99s-education/), френския президент, който дружески я прегръща (http://news.trust.org//item/20151117170313-f4u97/) и др.п.

  А за изборът…
  Никой няма да я избере, ако тя е “руски кандидат” – защото изборът е от пет страни, две от които имат лоши отношения с Русия – Великобритания и САЩ, една – не много добри – Франция и една – подозрително добросъседски – Китай.

  Ако кандидатурата ѝ е успешна, това значи, че всички тези страни някак си успяват да бъдат излъгани от Русия. Заедно. Възможно ли е това в действителност?

  Наблюденията Ви за България и за Борисов, и за връзките с Русия са правилни и точни, но изглежда да преувеличавате ролята и влиянието на Русия сред ръководствата на останалите 4 страни – постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. Вероятно е в Русия в този момент да пишат статии колко е близка Бокова до САЩ и да пускат снимките ѝ с Клинтън и Обама, защото фактът, че някой е учил в Москва не значи, че той е руснак или руски възпитаник. Вие най-добре от всички хора на света знаете това.

 3. Бесен съм!
  Надявам се, че както през 1988г. кандидатурата на София за домакин на Зимните Олимпийски Игри, рекламирана като най-обещаващата и провалила се с гръм и трясък още на първият тур, взе най-малко гласове, така и иб ще бъде нашамаросана подобаващо. И не само заради “Малвинските острови”.
  ДГД за нея, за камарилата която стои отзад, за клакьорите , за всичките й фенове.

 4. В новините по радиото чух уверение, че разходите по предизборната кампания на Бокова ще се поемат от бюджета. Но ние не трябвало да се тревожим, защото в бюджета вече имало предварително заделено перо за тази цел. Ех, че хубаво ми стана! Значи ще ползват нашите пари, но това няма да ни ощети, защото те отдавна са знаели, че независимо от всичко, Бокова ще бъде номинирана и грижливо са й заделили нужното перо. Умни и далновидни хора!

 5. 1. “Г-н министър-председател, не съм съгласен с номинирането на г-жа Ирина Бокова като българска кандидатура за генерален секретар на ООН, ето защо подавам оставката си като министър на външните работи в оглавяваното от Вас правителство.” След това същото се обявява пред обществеността на 5-минутна пресконференция.

  Така се гради ИМЕ.

  2. “Има решение на МС от 2014 г. във връзка, с което изпратихме съответното писмо. В МВнР ще бъде създаден екип, който да работи по номинацията и кампанията. Вече има съставен план така, че Външно министерство ще мобилизира целия си ресурс, за да защити кандидатурата”.

  Така се гради КАРИЕРА. Явно Митов държи на второто. Ако иска да разбере докъде ще стигне (с кариерата си) след 10-15 години, да се вгледа в Кунева (най-пресният от иначе безбройните примери).

  Политически промискуитет. Жалка работа!

 6. Ако това, което демонстрират вкупом управляващите, като сервилност, подлизурство, страхопочитание към страна документиран неприятел на България е със същият процент подкрепа сред сънародниците ми- срам ме е да съм българин!

 7. Не съм казал,но повтарям:
  докато в България не се появи политически субект(без значения ляв,прав,десен или насрещен),който да няма нищо общо с кремъл,ще продължаваме да се въртим в същия кръг до пълна победа на неокомунизма.
  Измамническата ИМ схема е проста и безотказна-избутват пред обществото някой,който например почва да говори,че дедо му е бил убит от комунистите или нещо от сорта и след като се закрепи достатъчно във властта,става видно,че това е поредното кремълско мекере.
  Така е вече 26 г.,а още колко ще е тъй само ‘началника’ отгоре знае!

 8. С този акт потвърждаваме за информация на световната гео-политика – България е част от евразииския съюз.
  От тук нататък няма сила която да върне доверието на западните демокрации към България.
  Жалко за децата ни. Ще бъдем заклеимени от поколението като най-недостойният период от историята ни.
  …Тя, Бокова, няма да бъде избрана, само си показахме кафевите гащи високо къде Черни връх.

 9. Сигурно няма да я изберат. Сигурно Бо(й)ко го знае, но чувства необходимост да направи сервилен жест към Путин. Отвътре му иде. Явно е достатъчно глупав, за да не разбира, че полза от това няма. За България де, за него може и да има, в лично качество.

 10. Нямам думи. Нима долното не е стигнало до знанието на министър Митов. Ако да, поне направил ли е усилие да осведоми премиерът си. Защото изпращайки официално кандидатурата на червеният боклук иб за н-ти път страната ни става планетарно посмешище.
  http://www.mediapool.bg/bokova-bila-na-kosam-ot-impiychmant-v-yunesko-news245370.html

 11. Чакам с нетърпение необявената до този момент /?!?/ позиция на РБ по проблема Бо/й/кова! Ако тя е такава, каквато би могло да се очаква /уви/, не виждам с какви доводи би могло да се мотивира оставането на ДСБ в него, независимо от доста далновидната постъпка на Б. Кънев, да извади преждевременно партията си в опозиция! Колкото до същината на Проблема Бо/й/това, може да се каже само едно – ПОЗОР!

 12. Днес Русия отбелязва деня на ‘дипломатическия работник’. Няколко плюнки от днешното обръщение на Путин към МИД:

  (…) Опираясь на достигнутые результаты, важно и далее активно отстаивать такие основополагающие принципы международных отношений, как равноправие и взаимное уважение, политико­-дипломатическое урегулирование конфликтов и кризисов, коллективный поиск решения региональных и глобальных проблем. Особого внимания требуют вопросы создания широкого антитеррористического фронта на прочной правовой основе и под эгидой ООН.(…)

  Так. Так. ООН може и да се сдобие с кремълско чене, ако тъмните сили успеят да изтъргуват Бокова. За нас остават поледиците след поредния автогол на Борисов. Kартата, която Кремъл държеше срещу България, става действително силна.

 13. Вярна беше приказката за Българския Казан! Дори тук низвергнаха брат за подобни идеи. Ликувайте Палачи над гроба на възвишените идеи. Ликувайте със черните си лица скрити зад благородни маски.

  http://www.bbc.com/russian/international/2016/02/160201_switzerland_income_referendum?ocid=socialflow_facebook

 14. Към Скарамуш:

  Господин Скарамуш, никъде не съм “преувеличавал” влиянието на Русия върху останалите 4 страни от Съвета за сигурност. Просто не съм писал такова нещо. А че Бокова е руска кандидатура, зад тази теза стоя и няма нужда персонално да отговарям на всеки- написал съм каквото съм написал, бъдете така добър да не ме дописвате в посока, която не съм задавал.

 15. За мен една добра кандидатура на България за ООН би била тази на Марин Райков. Този човек за 3 месеца като служебен премиер направи повече в полза на България, отколкото всички други правителства преди това (без Костовото)!
  Ако бяхме него издигнали всички въпроси на България щяха да се решат. А иначе Бокова няма да стане шеф на ООН със сигурност!

 16. До Виктор. Сравнението не е основание. Римляните са го казали най-добре: “Дори ако всички, аз-не”. А и ключът на палатката е в окичването с лентичката-колорадски бръмбар.
  До Скарамуш. Полет на въображението и цитиране на селектирани източници. По-добре коментирайте публикацията на Биволь.
  Няма как кандидатура с толкова значим корупционен размах, конфликт на интереси и обремено далеч не толкова по фамилна линия минало при това с противоречиви подходи за решаването на политпроблемите на света да мине.
  Сега за планетарен проблем който очеизвадно ще бъде спестен на иб.
  Интересното в случая е, че статията е дело на аналитик, по специалност икономист който (все още) не се води за критик на лилипут.ин. Публикувана е при това в мека пропутинска медия.
  С едно дума-круто.

  http://www.gazeta.ru/column/vladislav_inozemcev/8063327.shtml#comments

 17. Ясно е, че кандидатурата на Бокова няма да мине, особено като знаем, че и при Обама сенаторите в Конгреса не върнаха вноските в ЮНЕСКО именно заради Бокова. Властта ни ще се изложи, както и през 2010 г. с номинацията на Румяна Желева за еврокомисар. Жалко, че ние гражданите ще го отнесем. Но пък се надявам, че поредният позор на властта да отвори очите и ушите на повечето българи, ха дано!

 18. Даа гадничко е тази комунистическа отрепка бокова да оглавява друго освен квартален кенеф, но защо митов да не играе по гайдата на борисов, все пак е влязъл да свири в неговия оркестър. За мен тези като него, които се припознават като десни, но се намират в съюз или на подчинение на антибългарите от ГЕРБ, АВВ, ДПС и т.н. са пълни измислици и трябва да бъдат посочени като такива. Те са и най-големите отрепки в обществения ни живот, защото завличат след себе си по-лековерните от десните избиратели. Те са прахосмукачките на кремъл и трябва да бъдат заклеймявани като такива. Истинското дясно не присъства в този 100% промосковски т.н. български парламент.

 19. Сигналът, който днес България излъчи към света:

  след 26 години (уж) скъсване с комунизма, 12 години в НАТО и 9 години в ЕС, предлагаме за генерален секретар на ООН една комунистическа номенклатурна мумия – фаворит на Кремъл.

 20. @Скарамуш,
  Изборни квоти в ООН:
  САЩ – 22%
  Европейски съюз -25%
  Русия – 2,5%+ 0,01 България като част от Евразия =2.501%
  Останалите държави -50.5%
  България-Евразия днес си подписахме акта за излизане от евро съюза. Следва Исаковска република и край на евро касичката, за радост на гърците.

 21. merzena sym ot fakta,che otnovo kleknahme pred BKP/BSP/-Russia-Borisov i tsialoto statukvo za candidaturata na Bokova.
  Dokoga shte robuvame na edna komunistcheska i po poteklo,i po povedenie Bokova?
  NE,ne priemam tozi za syjalenie fakt.

 22. Когато през 2012 г. Даниел Митов и още трима млади и “обещаващи” политици напуснаха ДСБ след неуспешните избори и оставането ѝ извън парламента, остана горчивия привкус, че това са просто едни кариеристи, които преследвайки личния си успех са готови да се разделят с принципите и дори достойнството си. Днес Митов го показа на практика. Ако беше достоен човек, стоящ на проевропейски позиции, трябваше да си подаде оставката. Той не може да не си дава сметка, че кандидатура, която не е консенсусна в страната си и разделя обществото, няма как да бъде обединителна в световен мащаб и следователно няма никакъв шанс да спечели битката за поста шеф на ООН. Митов не може да не знае, че се очаква унищожителен доклад за Бокова от страна на Великобритания.
  https://bivol.bg/bokova-impeachment-unesco.html
  “Бокова била на косъм от импийчмънт в ЮНЕСКО. Задава се унищожителен английски доклад”

 23. Жалки фигуранти в жалка пиеска! И голям позор за България (но тя си е свикнала!).

 24. Явно ДБГ е място за сбъдване на кариеристични мечти. Хубавото е, че сравнително бързо това стана ясно. Чакам следващото предателство.

 25. Гледам, голото охлювче СКАРАМУЧИО пак е пролазило в блога, вири рогца и оставя лигава диря след себе си!
  Аман от пълзящи!

 26. към Ц.Цветанов:

  Прескачам две статии, но държа да Ви отговоря. Не ни навирайте в носа царя “освободител”, защото той е наречен така, защото е подписал декрет за освобождаване на руските роби, нещо което не се е случило и до ден днешен на практика. А по отношение на България, след подписването на въпросния декрет, той е оковал 300 000 българи и ги е продал в робство – “300,000 добруджанци са оковани и продадени в робство в Сибир от царя „освободител“ – Българската независимост и Русия –
  http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=403

 27. До ВИКТОР:
  И какво от това?
  Да не би да си решил да пледираш: “Бан Ки Муун – достоен пример за подражание”? Или действаш на принципа “Ами ония защо бият негрите?”.
  То мен ако питаш и ООН-ето е олекнало и засмърдяло, като онези дето “вървят след войниците”, ама пък не е чак дотам пропаднало, та да го оглави такава отрепка!

 28. А какво ще кажете за руския пропаганден бълвоч, с който ни облъчиха( и ще продължават да го правят) по бТВ тази вечер.

 29. До Павел Тинков
  Какво точно му е на Бан Ки Муун? Нито по-добър нито по-лош от повечето генсеци на ООН, вкл. от Бутрос Гали, който е бил функционер в авторитарно правителство. Никой не се е сетил да го обвинява в путинизъм.
  А относно лафът “Защо бият негрите” не мисля, че е сте улучили конотацията му в този случай.

 30. Според моето скромно мнение олайнената мераклийка путинова свърши и нещо полезно,показа ни още едно зализано кариеристче и по този начин ни спести разочарования или нещо повече за в бъдеще.

 31. П.С.Обзалагам се,че колкото и ООН да са паднали като авторитет,чак пък да допуснат толкова компрометирана куртизанка за шеф ми се струва прекалено.Да е честит студения душ на путя.

 32. НЕКА СЕ КАНДИДАТИРА ЖАБОКОВА ЗА ГЕН СЕК НА ООН, НО КАТО КАНДИДАТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, ЗАЩОТО ТЯ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ РАБОТИ САМО ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!
  ОТКЪДЕ НАКЪДЕ НИЕ ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ И КОМПРОМЕТИРАМЕ ПРЕД СВЕТА И ДА ЗАДЕЛЯМЕ СПЕЦИАЛНО ПЕРО В БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ ЗА РЕКЛАМНАТА Й КАМПАНИЯ ?!
  НЕКА РУСНАЦИТЕ ДА Й ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ!
  ТО БИВА НАГЛОСТ!

 33. Би било добре България да роди личност достойна да оглави ООН!Вероятно за съжаление скоро няма да се случи,защото прокобата над нацията ни,родила безродник, оглавил най злокобната международна структура в човешката история-коминтерна, продължава да тегне с огромната сила на душите на стотиците хиляди избити по целия свят от комунистите…!Добре, че поне изхвърлиха мумията му от центъра на столицата ни!

 34. Тази номинация е поредната отвратителна гнусотия на управляващата ни комунистическа върхушка,СРАМ за клета България.

 35. Очевидно трябва да се обяснява по-бавно, тъй като се възприема по-трудно.И така:
  – с реакцията си “Какво точно му е на Бан Ки Муун? Нито по-добър нито по-лош от повечето генсеци на ООН, вкл. от Бутрос Гали, който е бил функционер в авторитарно правителство.” всъщност потвърждаваш несъстоятелността на сравнението си като аргумент в полза на Бокова; иначе казано мнението ти е: Щом като и други боклуци са заемали този пост, какво лошо, че и ние предлагаме боклук?;
  – емблематичната препратка към “негрите” е точно в десетката, но явно трябва да се “сдъвче”, за да може да се усвои; Като за теб ще го кажа с други думи:
  “Атакувате ни за номинирането на наглата кремълска подлога?! Ами вие защо насадихте преди нея оня -сбъркан Бан на същия пост?”.
  Да се надяваме, че вече си проумял за какво иде реч. За повече и по-подробни разяснения – гледай /слушай внимателно/ в момента г-н Инджев по НОВА ТВ€

 36. Инджев има един отрязък от биографията на Бокова недостатъчно осветен в пресата. Далеч назад във времето между България и USA има сключено споразумение за бартер/България получава концентрат за Кока Кола и се разплаща с вино/. Та в началото на на 90 год. по някакъв начин този договор се оказа в ръцете на Бокова. Въпросната госпожа обикаляше Винпромите за да движи изпълнението на въпросната договореност. Както и да го погледнеш мирише отвсякъде. От друга страна може би е била представител на “американския капитал” в България в качеството и на пътуващ търговец.

 37. Г-н Ясен Прахов даде според мен най точно тълкуване на ролята на Б.Б и останалите след него изпълняващи ролята на слуги на мафията ,бившите сатрапи на България в това число и петата колона на Русия./става въпрос за по предната статия./
  Безспорно Б.Б. е *най добрият* артист и най безочлив човек.Много добро попадение.
  Смятам че този вариант мафията ще продължи и за бъдеще.Наред е Слави Трифонов – като първа резерва.
  Що се отнася за Бокова.Това не е българска кандидатура.Смятам и да може нещо да направи за България няма да го стори.Тя произхожда от род на българомразци.
  Като ръководител на ЮНЕСКО тя можеше да защити българската азбука като *Българско културно наследство* за света.
  Не го направи и сега както писа една коментаторка в този блог българската азбука се изучавала като руска в САЩ.
  Това трябва да се знае от всички и от тези които я подкрепят.
  ТЯ ДО СЕГА НЯМА НИКАКЪВ ПРИНОС ЗА БЪЛГАРИЯ И НЯМА И ДА ИМА .
  МНОГО БИХ ЖЕЛАЛА НЯКОЙ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ ИЛИ ПОДКРЕПИ.

 38. Чета и си мисля, че на Боко му се полага точно Бокова.Ако беше номинирал другата кандидатура,щеше да е изненада голяма.Спомням си за Боковия подарък на Путин – куче.Едва ли има нещо по символично от това, да покажеш копко си му верен.Даже ми е пред очите, картината – Путин ,държащ в ръце кучето Бойко, но кой знае защо,не да му се радва,а го е стиснал за гушата.Голям позор за България е тази Бокова.Какъв ЕС и НАТО – ние сме собственост на Путин.

 39. “Вярна беше приказката за Българския Казан! Дори тук низвергнаха брат за подобни идеи. Ликувайте Палачи над гроба на възвишените идеи. Ликувайте със черните си лица скрити зад благородни маски.

  http://www.bbc.com/russian/international/2016/02/160201_switzerland_income_referendum?ocid=socialflow_facebook

  Posted by отбелязвам | февруари 10, 2016, 16:57″

  Драги г-н Инджев и съмишленици,

  Уведомявам ви, че горният пост не е писан от мен.
  Освен това ви уведомявам, че поради разминаване в разбиранията ни за някои дреболии /екането, жените и крадците/, преди две дни реших да спра да пиша в този блог за неопределено време.
  Благодаря за приятните часове, прекарани заедно, с най-добри чувства.

 40. Путин, по някакъв начин е ученик на Георги Боков. След всяко убийство с ново костюмче се появява.

 41. До Павел Тинков.

  От коя камбанария се произнасяте с думата “боклуци” и “сбъркан” относно които и да е ген.секретар на ООН, към когото не бе отправена дори завоалирана критика от западните страни заради посещението си на 9 ти май?
  И дали си давате сметка какво всъщност е тази организация – клуб, където среща си дават демокрации, автокрации, теокрации, идиосинкретични режими, монархии и т.н.

  Идеята на ООН не е да ви изглежда “красиво”, а да дава форум и поле за медиация на различните държави, включително на такива като Русия, Северна Корея, Китай, Иран, Саудитска Арабия итн. За този пост очевидно не стават хора като Карл Билдт (ако знаете за кого иде реч), а такива, които могат да се разберат с максимално количество хора, колкото и неприятни да са те.
  Точка.

 42. Към, госпожа САВОВА:
  Скъпа приятелко,
  смятам, че позицията ти не се нуждае от подкрепа. Тя просто е споделена от всички свестни българи.
  Позволи ми само една малка бележка:
  бОКОВА НЕ ПРОИЗХОЖДА ОТ РОД НА БЪЛГАРОМРАЗЦИ, А НА ЧОВЕКОМРАЗЦИ!

 43. @Ивайло Александров

  Информацията, към която сте дали линк, е стархотна находка!
  Заслужава коментар:)

  Националният ни герой Стефан Стамболов, жестоко посечен на улицата (за назидание!) по заповед на руснаците, заради българофилската си политика, сигурно се обръща в гроба след като ТОЧНО мулташко-ченгеджийският библиотекарски университет (УБЫТ) е учредил на Негово име “почетен знак за лидерство” и последните наминации са русофилските гАзолизци Ахмед Доган, Светлин Русев и кметът на Бургас Димитър Николов!
  (Първият бил отличен заради приноса си към “държавността”, доайенът на българските художници и колекционери – за принос към “духовността”, а градоначалникът на Бургас – за (русофилски) принос към местното самоуправление!)

  Досега с този знак били отличени следните юнаци и юначки – “патриоти”:
  Желю Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, акад. Антон Дончев, проф. Андрей Пантев, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, вицепремиерът Ивайло Калфин.
  Русофил до русофила, мила моя майнольо, предател до предателя !

  И ТОВА АКО НЕ Е ПОДСЪДНА И НАГЛА ГАВРА С ПАМЕТТА НА ВЕЛИКИЯ СТЕФАН СТАМБОЛОВ ?!

  НАШ СИНОВЕН ДЪЛГ Е ПОНЕ ДА ЗАЩИТИМ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ НИ ГЕРОИ ОТ ПОДОБНИ НАГЛИ ПОСЕГАТЕЛСТВА, ДЕЛО НА БЕЗРОДНИЦИ !

 44. @отбелязвам

  1.Последният пост на ОТБЕЛЯЗВАМ би трябвало да изостри вниманието ни към подобни кражби на “форумни личности”, криещи опасност, защото объркват читателите, които понякога приемат на доверие думите на авторитетни форумци.
  2. Моля в това трудно време на медийна дезинформация и огъване на политиците ни под натиска на руската хибридна пропаганда, уважаемият колега ОТБЕЛЯЗВАМ да преосмисли решението си да не участва повече във форума, защото е много ценен за каузата ни с изключително ерудираните си и винаги на място коментари!
  На мен лично постовете на ОТБЕЛЯЗВАМ много ще ми липсват! И не само на мен! А съмишлениците на Путин ще се радват, че един “гад” сам се е отстрелял!
  Не можем да си позволим такива загуби!
  ВРЕМЕ Е ЗА ОБЕДИНЕНИЕ!

 45. Присъединявам се беусловно към призива на SMS, Отбелязвам да преосмисли “оттеглянето си за неопределено време”.
  One final strive и Русия ке падне и покрай нея и у нас наистина настъпват светли бъднини.

 46. Скъпи Отбелязвам,

  Добре е, че потвърди фалшивия пост, беше енигма.

  Нямам избор, ще уважа решението ти. Но много ще липсва твоя глас и нашата съмишленост.
  Бъди здрав!

  ps: Имаш моето разбиране за негрите и дъщерята – референцията е винаги адекватна към нашата/човешка природа. Впрочем, този добил популярност израз идва от действителен случай с един американски професор. Може да служи като рефлексивно въведение към предмета социология.

 47. @ ВИКТОР | ФЕВРУАРИ 11, 2016, 11:35

  “… а такива, които могат да се разберат с максимално количество хора…”

  Притеснявам се как (ако въобще, да пази Господ!, се стигне дотам) Бокова ще се разбира с… не, не с Великобритания и САЩ – споко!, а с Русия.

  Да се разбереш с някого предполага поне някакво първоначално разногласие и стремеж за сближаване на позициите, а Бокова никога не е имала, няма и никога няма и да има разногласия с Кремъл, ако ме разбирате какво искам да кажа.

  Във връзка с тази нейна “квалификация” нямам никакви опасения, че кандидатурата ѝ ще бъде преглътната от някои от постоянните членове на СС на ООН.

  Генералният секретар на ООН не влияе пряко на важните решения, но може силно да влияе върху организирането на работата, дневния ред, правилата – формална власт, която с помощта на бюрократични хватки може доста да вгорчи живота на някои от основните играчи, а Бокова, ако не друго (какво?), със сигурност е изграден апаратчик.

  “…не бе отправена дори завоалирана критика от западните страни…”

  Присъствието на Бан Ки-мун в Москва на 9-ти май 2015 год. беше протоколно неизбежно (освен по здравословни причини) – сиреч служебно задължение. Затова нямаше реакция от страна на Запада.

  Но какво да кажем за присъствието на генералния директор на ЮНЕСКО – нерде образование, наука и култура, нерде частно военно парти по случай приватизацията на последната световна война? Пък и онази лента!

  Всъщност, любопитно ми е да узная какво е вашето мнение за тази декорация – какво символизира, кога се поставя и т.н.

 48. Към Отбелязвам:
  Съжалявам да чуя това. Със сигурност ще ни липсваш, защото си един от нас. Много повече са нещата, които ни събират, отколкото, тези които ни разделят. Така че, ДОСКОРО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.