Ердоган извади ятаган срещу “симбиоза” Делян-Доган

В България има много умни хора, но е поразително, че обществото ни, доколкото го има , е превърнато в бавно развиващо се недоносче: трябва непрекъснато да му се повтаря един и същи урок и пак не може да го запомни. Този ефект се постига чрез системното отровителство на дозирания коктейл от (дез)информация, която капе в мозъците на парализирания пред телевизорите народ.

 

Сред най-наглите манипулации, разигравани по тази схема напоследък, е руско-турският гамбит на пионките на Путин у нас. Не може да им се отрече, че успяха да възбудят старите страхове от „всичко турско” и да му противопоставят „ всичко руско” като антипод. Абсурдът на атакуващата страна стигна дотам да ни представят Доган като най-големият патриот на България, направо като наш спасител ( от турците) – видно от публикуваната на връх Бъдни вечер миналата година за целта негова проруска реч от 17 декември, отприщила поредица от събития в политическия живот на страната.

 

Изглеждаше като че ли с това в нашия Абсурдистан е постигнат тавана на явлението „такова животно нема”. Но днешната новина за забраната Ахмед Доган и Делян Пеевски да посещават Турция добави нов нюанс в този сюжет. Излиза, че ние, които мърморим под игото на шайката самозабравили се раздавачи на порциите, ще трябва да сме благодарни на Турция като освободителка от нея. В София няма кой да удари по масата на Доган и Пеевски, но от Анкара ги нокаутираха. Дистанционно, засега.

 

С това се сбъдна прогнозата- не само моята- за пос(л)едиците от подхлъзването на Доган и компания по пистата на Путин.

 

Тази сбъдната прогноза си има продължение под формата на въпрос: какво следва, след като Ердоган явно е обявил война на унищожение на Доган. Ще бъде още по-трагикомично да гледаме как „библиотекарите” ще да допишат опорните точки и вероятно ще накарат медиите да обгрижат нова вълна от прокремълски емисари, които да издигнат Доган и Пеевски на пиедестала на националното мъченичество.

 

Анкара ги опакова заедно в тази забрана и това е посочване с пръст ( в раната). Направо (пред)виждам, как все повече се сливат в едно, в нещо като съвременен Кради Марко, последна преграда пред пълчищата на неосманизма. Доган и Делян, един ”симбиоз” (по Станишев).

 

Впрочем, това дори не е прогноза. Часове, след като турското посолство потвърди новината, Пеевски скочи от часовника, в който се крие като кукувица и разтърси земята с декларация – апотеоз на „скромността”. Репчи се, че ходът на Анкара го легитимирал като борец за национална независимост. Ку-ку, ку-ку  !http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/11/2702897_peevski_ne_mogat_da_me_otkajat_da_zashtitavam/

 

Тези кукувици, снесли своите яйца в гнездото ни, наистина нямат спирачки на ръба на глупостта! Стигнали са до нея и смело крачат напред.

 

Очаквайте чисто криминални разкрития в рамките на разгарящата се война.

 

Жалко е, че услугата ни прави тъкмо Турция, която не само не е цвете за мирисане по стандартите на демокрацията, но направо смърди на авторитаризъм. Обаче , както знаем от Втората световна война, понякога се налага съюз с един диктатор, за да бъде победен друг, по-опасен. Защото, каквото и да си говорим, влиянието на Турция може да се измерва само в рамките на едно малцинство у нас, докато Русия се домогва до командна роля по отношение на българите, твърдейки напълно официално чрез своя посланик Исаков, че става дума за мнозинството от тях.

 

„В интервю пред БНТ, излъчено на 9 юни ( 2015 г. бел. авт.), посланикът на Русия у нас Юрий Исаков коментира, че повече от половината от населението на България са русофили и това, което го радва е, че към русофилите се включват хора, които са от различни политически партии, а не само от левия политически спектър.”

 

http://www.mediapool.bg/isakov-nad-polovinata-balgari-sa-rusofili-news235222.html

 

И понеже споменах, че на някои хора трябва да им се повтаря много, докато проумеят елементарни неща, казвам им отново: опитите да (ми) се вменява някакво туркофилство в контекста на този анализ са плод на безсилие. Ще повторя и друго: разбирам защо путинофилите обиждат на „майкопродавец”. Русия им е Матушка.

16 мнения за “Ердоган извади ятаган срещу “симбиоза” Делян-Доган”

 1. Напълно логично е изказването на Пеевски “…ще продължавам да браня националният интерес”, ами той представлява около 90% от личният му интерес.

 2. Това, че Дебелият се представя за Народен спасител минава всички граници! Търпението на хората към тази гавра с нас е на изчерпване!

 3. Жокерът,който пуска Анкара,е към българските турци,броени дни преди обявяването на партията на Лютвито.
  Турците събориха самальота на руснаците,а сега ще им съборят и ДПС-то.
  Турците не са цигани,да ги купиш с две кебапчета и една бира!
  И за разлика от нас българите са много дисциплинирани и най-важното-имат вяра.
  Познайте от раз,колко гласа от секциите в Турция,а и не само,ще загуби РУСКАТА партийка ДПС. 🙂
  Нали знаете,че във всяка турска къща има сателит?!
  Сещате ли се сега какво ще стане,като започнат едни компромати срещу “турската партия” ДПС?!
  Шоуто ще е пълно! 🙂

 4. Пеевски и Доган са най-голямото зло за България през най-новата българска история. Едва ли някой е изненадан, че тия две потни гугутки бяха официално посочени за руски марионетки.

 5. Ердоган ще ни спасява от куковиците Делян и Доган. А кой ще ни спасява от нашите руско-български куковици. Преди малко една от тях-Сергей Станишев-в 36 минутен приятелски разговор при Пъпеша благодари на този,който го беше обявил за най-голям враг,Бойко Борисов,дето е избрал др.Ирина Бокова за Световен началник. Във видимо добро самочувствие,зер нали и той е началник,Серьожата се похвали,че ни бил вкарал в Европейския съюз. Тук нещо не се връзва със стратегията на Кремъл. Но нали и вождът Ленин ни е завещал : “ЕДна крачка напред,две назад”.

 6. Хибридните военни експерименти на москва в българия се осъществяват под мотото ‘Мичурин’ може би, който кръстосвал всичко, казват че кръстосвал даже краката на жена си в сублимния момент (затова бил бездетен). Така кръстоската българо-турско с руско в полза на русия в БГ дава резултат известно време, но в дългосрочен план си е чиста проба безплодно. Евала на Ердоган за шаха с пешка, дано местното ни население осъзнае зачанеито, а дано, ама надали.

 7. Тъпанарко, не ти се меся, но промени си ника, приятелю, защото такава ясна и точна прогноза тъпанар не може да формулира! И аз предвиждам такова развитие. Жив и здрав!

 8. Мисля си какво ли би излязло наяве ако се възложи на съответните турски служби разследването на аферата КТБ? Но без клауза за конфиденциалност…
  Какво ли ще да е участието на двамата “КраДи Марковци”? Току виж се намерили няколко от “изчезналите” милиарди!Ако не и всичките. Щото нали порциите са минали като на гара разпределителна, през “сараите”.
  Обзалагам се, че задачата е с понижена трудност и въпреки всичките витиевати мутолявения на българските икономисти-баш експерти от Костов и Амбарцумян до Каролев и Гечев, биха се намерили бол кандидати, които само срещу 10 процента от окраденото не само да възстановят липсващите милиарди, ами и калта под ноктите на мошениците да изчегъртат! С лихвите…

 9. ====================================================================================

  ПАНИКА В КРЕМЪЛ…РУСИЯ УМИРА…

  Dnevnik.bg
  Москва продава на търг комплекса “Камчия”
  … обяви търг за продажба на целия почивен комплекс “Камчия”,

  ================================================================================

 10. ====================================================================================

  Пеевски и Доган са най-голямото зло за България през най-новата българска история…

  …ИМА И ОЩЕ ЕДНО ДЕБЕЛО ЗЛО …

  ====================================================================================

 11. Някои медии на български език, не са български. Те целят подклаждане на етнически и религиозни конфликти, които да преминат в гражданска война с многобройни жертви:
  http://www.aliceswonderland.eu/news12-01-2016.html

 12. Просто модела е сбъркан.

  Има много хора които изпитват носталгия по социализма, но са националисти. Носталгията се дължи понякога на заблуда, понякога тъга по отминалата младост. Тези хора не са Русофили.

  Има хора които имат десни разбирания /или поне те си мислят че са такива/. В същото време са отчаяни Русофили. Всъщност комунистите в Русия са в опозиция на Путин и общо взето не са популярни.

  Путин обаче успява да обедини националисти /които не е задължително да са комунисти/ и десни, които всъщност не винаги са националисти.

  Неразбирането на горното води до сбъркания модел у нас.

 13. няколко дебели, не само един:
  бойко борисов,
  димитър иванов – гестапото,
  а един с много дебели очи – първанов!

 14. http://sparotok.blogspot.nl/2014/10/blog-post_23.html

  Интересни коментари по повод враговете на България

  “А, бе, бай анонимен, ние какво сме виновни, че гърчолята нямат 9-10 букви, които ние имаме? И изобщо аз съм на мнение, че трябва да се направи сериозна ревизия на всички стари летописи, всички древни и антични автори, защото има доста пропуски от съвременните учени по всички въпроси. Специално старогръцките и по-късно византийските автори, трябва да им се отдели специално внимание, защото те винаги са имали по-особено отношение към нас. Като пример ще приведа, че дори до началото на 20-ти век, са смятали българите в Македония за нашественици в собствените им земи. По-голяма гавра с истината няма позната в човешката история. Няма по-голямо престъпление от това да промениш народностното самосъзнание на 700-800 хил. души. Аз лично познавам няколко души от Егейска Македония, по-специално ще спомена г-жа Амалия, родом от с.Косинец, Костурско, беше около 80 годишна, когато се запознах с нея в Атина. Та тя ми разказваше за побоищата на гръцките учители над българчетата, които не знаели гръцки. Говорехме на български, въпреки, че тя имаше македонско самосъзнание. Баща и беше закупил апартамент във Варна 20-те години на 20-ти век, веднага след Гръко – турската война, в която насила е бил мобилизиран, и тя не можеше да ми отговори на въпроса, защо е купил апартамент в България, а не в Сърбия или Гърция. Та, бай анонимен, запомнете едно нещо от мен – никога, ама никога не приемайте информация от гръцки или сръбски автори за чиста монета, защото България няма по-големи врагове от гръцката и сръбската историография и политика. Това, което Сърбия и Гърция направиха на България за 100 години, турците не успяха за 500.”

 15. Интересно ми е,колко кинти имат,двамата агалари в турски банки,дали е само инвестиционо злато?
  Аимотчета,около златния рог и какво ще им се случи?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.