Московска разпродажба на българския й актив актуализира въпроса за пасивите от него

Москва продава своя анклав в България край р. Камчия на Черно море, създаден от откровения мафиот Юрий Лужков като най-голямата имотна далавера по време на разпродажбата на България през последния четвърт век на преход от съветски комунизъм към руски мафиотско-олигархичен модел на разпределяне на порциите с елементи на западна демокрация за декорация.

http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/Moskva-prodava-na-targ-kompleksa-Kamchiia_624011.html

 

Става дума за това „нещо”, което многократно съм описвал с елементи на лични наблюдения поради съвпадението, че от поне 10 години следя отблизо през летния сезон разрастването на въпросния анклав: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/09/09/958296_nai-prekrasniiat_na_zemiata_ura/

 

Сега въпросът е не само КОЙ ще купи т.н. санаториум, но и дали някога ще бъде потърсена сметка на замесените в далаверата с превръщането на един български природен резерват в руска колония в нарушение на българските закони от природно-екологична и юридическа гледна точка.

17 мнения за “Московска разпродажба на българския й актив актуализира въпроса за пасивите от него”

 1. Известно е,че в историята няма условно наклонение,но ако хипотетично приемем,че Хитлер беше победил във Втората Световна война щеше да победи националсоциализма и да измрат милиони хора от неарйиски произход и това щеше да бъде неоспорим факт.
  Хитлер загуби–победи социализма и умряха милиони от непролетарски произход.което е позорен факт!
  Някаква разлика между тези две престъпни идеологии?

 2. Обречен на разруха и забвение!!!
  Всичко руско ще свърши така!!

 3. сигурно ще си остане руски, ако това което са писали в Дневник е вярно:
  “На 2 февруари президентът Владимир Путин заяви на среща с министри и водещи държавни компании и банкери, че трябва да се затегнат условията за приватизация. Тя трябва да става при изискване купувачите да са само регистрирани в Русия дружества”

 4. Между другото мнозина във форума на Дневник се оплакват от трудното отваряне на статията през сайта.
  А днес руската рубла “потихонку” подскочи над 91:1 евро, този път без да има драматичен срив на нефта.

 5. Не е далеч времето, когато глиненият съветски колос ще рухне. Дано, дано, дано… И ще въздъхнем свободно!

 6. SIMEON,
  Има разлика, приятелю, и тя е във факта, че националсоциализмът поне не изтребва планомерно собствения си народ, не посяга на земята на селянина и на дюкяна на занаятчията. Той и поради това, като хлабав социализъм, трае само 12 години, докато червената чума представлява в основата си война на най-долната престъпна измет срещу собствения й народ,вярята и културата.
  Бях цитирал тук преди време статистика на руски историци и на международна комисия- смъртността в Соловецките лагери през 20-те години (когато Хитлер още кисне в затвора, пише си Майн Кампф и не му идва и на акъла за концлагери!) е по-висока от тази в Дахау и Берген-Белзен през 1943 г.

 7. Нека българската държава да го изкупи обратно, като обаче конфискува имуществото на всички негодници с български имена, които са се облагодетелствали от това престъпление срещу националната сигурност и гавра с националното достойнство – рубладжията-кмет на община Аврен е по-долният от тази шайка, а най-горният е… Е? Кой? Познахте!
  Всеки, който е виждал озъбените руски мутри-охранители из Камчия, знае за какво говоря!

 8. Мечтая си комплексът да бъде разрушен и да се направи всичко необходимо за възстановяването на екологичната среда в природен резерват “Камчия”. Независимо кой ще купи комплекса, неговото съществуване е извън закона. Трябва да има разследване, прокурор и съд.

 9. Към СТАМБО, ако съм разбрал правилно комплекса е пуснат за продажба само за руски компании. От други източници разбираме че и други руски държавни активи се продават. Тоест Кремъл има спешно нужда да прибере от “своите” си колкото се може повече средства. Или с две думи насилствена приватизация. Интересно е да се види кои ще са верните на Путин купувачи и дали нежелаещите да купуват ще бъдат наказани (или по скоро ликвидирани). Както и да е това е един много отчаян ход на Путин който ще му донесе и допълнителна конфронтация с приближените му. Още едни индикатор че краят му е близко. Но преломния момент според мен ще е свързан по някакъв начин с Чечения.

 10. Рублата се отдели от цената на нефта и премина към самостоятелно свободно падане.
  Тик-так, тик-так…
  Спешно трябват деньги! Побольше.
  Тик-так, тик-так…
  Зорлем-приватизация на държавни активи. Продажба само на руски частници, ама срещу зеленички.
  Тик-так, тик-так…
  Идва май редът на църковната утвар. Поп Кирил-всерусийски ще реши как – доброзорно или революционно, по ленински!
  Тик-так, тик-так…
  Кога беше следващото световно по футбол? 2017-та?…

 11. Ако причината за тази продажба е необходимостта на Кремъл от свежи пари, това е добре. Да не се окаже, обаче, че промяната на собствеността се прави за да се развържат ръцете на Москва за по-ефективното използване на “анклава”?

 12. А на кого го продават?Предполагам, че в търга ще участват само руснаци?

 13. Ето още една интересна продажба:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=56BDEFE3988F5
  Очевидно Лукойл си купуват благоразположението на бащицата.
  Другият вариант е че Путин се приготвя за мек изход от властта и раздава руските активи на своите като за последно.

 14. До Ясен Прахов:

  Виж какво, и аз съм “екологично” настроен, обаче “да бъде разрушен” вече отива към заболяване. И то сериозно. Аз съм последния, когото можеш да обвиниш като руски фен, обаче я по-спокойно бе!

 15. Анти, незаконните строежи се разрушават. Това там е защитена територия, природен резерват. Кое не ви е ясно?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.