Право на отговор : не бях прав за министър Даниел Митов

         

Ние сме се придържали към Решение 404 на Министерски съвет от 2014 година. Решението не е отменяно, но трябваше да се избере подходящ момент за българската номинацията за генерален секретар на ООН. Разочарован съм от истеричния, фалцетен шум, с който се говореше по тази тема. Това по никакъв начин не допринесе за успеха на номинацията”, заяви по БНТ министърът на външните работи Даниел Митов.

 

Това е цитатът, на базата на който написах критичната си статия в ivo.bg от 10 февруари спрямо позицията на министър Митов, изразена пред БНТ.

Сгрешил съм в преценката си за неговата оценка, произлязла от двусмислието по ТАЗИ ТЕМА , за УСПЕХА НА НОМИНАЦИЯТА и „истеричния, фалцетен шум” ОКОЛО нея.

Осмислих го обаче по нов начин днес, ден и половина по-късно, след разговор с министъра на външните работи Даниел Митов.

Червеят на съмнението посяха в мен читатели на статията ми. Да е жив и здрав духът на Рене Декарт с неговия постулат за съмнението като инструмент за постигане на истината- велик принцип на свободолюбието и свободомислието , върху който несъмнено се крепи европейската цивилизация. Смея да твърдя, че го използвам максимално в анализите си.

Признак на цивилизованост е да подложа на съмнение и написаното от самия мен с помощта на източника на информацията при появата на сериозни индикации за необходимостта от това. Не е лошо (поне) един журналист у нас да си признава грешката, особено след като често пледира другите журналисти да покажат самокритичност.

От разговора с министъра разбрах, че не съм разбрал онова, което министърът е имал наистина да ни каже на прима виста на 10 февруари в ранната утрин по БНТ. По-късно се появиха индикации в тази посока, но, както моите читатели знаят, не сменям лесно посоката без сериозна причини.

Нямаше да пиша това обяснение тук ако ставаше дума само за мен и министъра. Истината е важна за всички. Особено за читателите на ivo.bg от гледна точка на моя милост като автор, който ги е подвел, макар и без умисъл.

Българският външен министър не е атакувал критиците на номинацията на Бокова, а тъкмо обратното: думите му са били насочени срещу онези „фалцетни” гласове, които вдигнаха истеричен шум около нейното номиниране. Един от тях г-н Митов идентифицира на заседание на Министерския съвет часове след интервюто си по БНТ като Георги Първанов.

Добрата новина за съмишлениците е, че все пак не сме загубили за каузата на прозападната ориентация на България един от политиците, които са толкова малко, че се броят на пръстите на една (дясна) ръка.

Колкото до статията от 10 февруари, тя ще остане в оригиналния си вид в блога ( с препратка чрез линк към тази бележка), за да ми напомня за собственото несъвършенство.

 

48 мнения за “Право на отговор : не бях прав за министър Даниел Митов”

 1. Да си призная и аз се издразних на Министъра. Човешко е да се греши, но грешките се признават от силните и смелите.

 2. А нещо за оставка не каза ли? Не? Само за фалцети и дисканти?

  Излиза значи, че е съгласен с “тази” кандидатура… Жалко!

 3. Снимката с георгиевските лентички си е попадение право в десетката!

 4. Притежавате сила,г-н Инджев!Използвайте я в името на България,вярваме Ви!

 5. Иво, Единствен и Неповторим!
  Всички сме грешни но колцина си признават публично. Ето защо БЛОГА на Иво Инджев беше, е ще бъде единица мярка за що е аналитична журналистика и има ли почва тя у нас.

 6. Наистина добра новина, но ето и още една – за журналистите, почитатели на Декарт – не сте единствен 🙂 Г-жа В. Томова също не се бои да признае грешките си – спр. прокурор Лазаров и К Т Б.

 7. Г-н Инджeв, за каква прозападна ориентация може да мислете след тази номинация? Правителствата вземат решения и ги отнемат. Решението от 2014 си е било за 2014. Истината е, че заедно с номинацията на Бокова, колкото може ключови позиции се заемат от про-комунисти и че в България си е комунистическа диктатура на група хора, които си действат с методите от преди 1989. Прозападното е само да вземат пари и от запад за да си кристализират комунистическата диктатура. Какво прозападно има в награждаването на Светлин Русев, който беше пазача на изложбата с антики от частната колекция на Васил Божков в Брюксел? Какво прозападно има в изпратеното писмо от Министерството на културата до мен точно в деня на номиниране на Бокова, в което всички са с научни титли, а само моя милост е без и то подписано от Бонка Петрунова (предполагам, че знаете за червения агент Петрунов), с която бяхме заедно в Археологическия институт и може би беше дори и на защитата на доктората ми? Какво прозападно има в държането с лидерски постове на две психотронни терористки в археологията? С други думи, Бокова е само един елемент от структурираната най-опасна червена диктатура у нас, при която няма сигурност за живота на нито един от нас.

 8. Човешко е да се греши, божествено е да се прощава.

  Впрочем, в номинацията на другарката-щерка на комунистически палач с фекална фамилия имаше толкова фалцети и истерия, че човек спокойно може да се обърка. Чест ви прави признанието, г-н Инджев, вие сте силен човек.

  На патерици относно живото предаване с другата щерка на комунистически терорист и убиец, боруджиева – завидно здрави нерви имате и следвате непоклатимо фактите, въпреки крякането на опонентите ви. Сега, няма как бокова и боруджиева да не се подкрепят – от един дол дренки или все крастави магарета са!

  И макар че номинацията на бокова е един позорничък, долничък, низичък акт, ето как наши сънародници от САЩ реагират – с петиция ПРОТИВ ТАЗИ НОМИНАЦИЯ:

  http://www.ipetitions.com/petition/no-to-irina-bokova-for-un/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

  Нека, прочее, я подкрепим с всички сили, тя не може да се манипулира от позитански и незабравски тролове, както в “труд” или “пык”!

  Респект!!!

 9. Поздравления за достойната позиция!!!

  Гледайки интервюто, и аз в първия момент се издразних от тази му реплика и реших, че тръгва и той като толкова много други да става пионка московска. Но малко след това в същия разговор, той недвусмислено подкани хората, който толкова истерично и фалцетно са се застъпили за Бо(й)кова, да продължат със същия хъс лобирането и на международната сцена за нейната кандидатура. И вметна, че се съмнява, че тези хора биха могли да го направят. И тогава вече стана ясно какво е имал предвид и в началото, та се успокоих 🙂

  А между другото по темата за московски пионки много ще ми е интересно да чуя мнението на господин Инджев за Методи Андреев и интервюто му в БТВ от преди няколко дена. http://goo.gl/dDh1dd
  Толкова ме изненада тази позиция на човек от Герб, че незнаех как да я тълкувам. Плахо пламъче на надежда в герберската пустиня? След това обаче чух от Мартин Димитров, че заедно с него и Петър Славов, въпросния Методи Андреев е един от броящите се на пръстите на едната ръка депутати задаващи неудобните въпроси за КТБ (и резултатите от доклада) в съда. И още повече се озадачих… Направо се чудя как не са го изхвърлили още от Герб или от парламентарната група, след като не е партиен член… Или пък всичко да е куха поза???

 10. Полезно уточнение от страна на министър Митов. Достойна реакция на г-н Инджев.

  В крайна сметка номинацията на монументализираната у нас Косатка е факт. Предстои да видим как Ирина Бокова изскача от описанията на Плиний Стари, за да атакува целта (вече) фронтално.

 11. ================================================================================

  превод от руски

  * “Европейците, които се надяват, че може да се стигне до някаква хармония в отношенията с Русия, се заблуждават,
  като мислят, че напрежението, в този му вид, ще се запази, само докато Путин е на власт.
  Това е погрешно разбиране !
  Русия винаги ще бъде заплаха за европейците при всички режими и при различни управници дотогава, докато тази
  страна не бъде заличена от картата на света и територията и справедливо да бъде разделена между народите, които
  днес са поробени от Москва.”

  * “Времето за преговори и убеждаване на Русия свърши.
  Дойде време да се премине към твърда политика.
  Народите от целият свят се събудиха без повече илюзии спрямо кървавите намерения на комунистическа Русия да разпали
  ядрена световна война и вече са готови да отговорят с цялата мощ на обединените си военни сили на агресивна
  Русия.”
  * От Кремъл идват лоши новини :
  * Русия я очаква скорошна неплатежоспособност. “Денег нет и не будет”
  * Истинската заплаха за целостта на територията на Русия е Китай.
  * Пекин успешно използва примитивните действия на тъпите руските управници и започва да превзема икономически
  Сибир.
  * Китай бавно започва разширяването си на Запад, като първо подчинява гръбнака на руската икономика, гигантите
  “Роснефт” и “Газпром”, на своите геополитически интереси.

  * ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ, ПУТИН Е ЗАПОЧНАЛ ДА ПРОДАВА СИБИР НА КИТАЙЦИТЕ, НА ЦЕНИ ЗА СТОКА
  “ВТОРА РЪКА”… !

  Прочети линка по-долу:

  http://clubz.bg/8342-iznenada_ot_iztok_kitaj_bavno_podchinqva_rosneft_i_gazprom

  * КИТАЙЦИТЕ ТЪРСЯТ НОВО ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО И В ПЛАНОВЕТЕ ИМ ВЛИЗА ДА ИЗКУПЯТ ОТ КРЕМЪЛ,
  ЦЕЛИЯТ СИБИР ДО УРАЛ, ИЛИ ДА ГО ЗАВОЮВАТ !
  * ЯДРЕНАТА ДЪРЖАВА КИТАЙ Е ВЪОРЪЖЕН ДО ЗЪБИ И Е ПОДГОТВЕН ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ДА РАЗПОЛАГА С 200
  МИЛИОННА ВОЙСКА…”

  ================================================================================

 12. За жестът Ви – РЕСПЕКТ!
  Позволете ми обаче да запазя правото си на съмнения към личността на министъра.

 13. Не бих искала да упрекваме Министър Митов в проруска политика.Аз съм против крайностите *или всичко или нищо*.Това не води до успехи особено
  в днешната конфигурация на силите в Парламента.
  Но все пак имаше начин по отрано нова кандидатура още при сформиране на правителството.Това е пропуск на РБ и Митов.Надежда Михайлова Марин Райков Ф.Димитров дипломати с неполитическа окраска.
  Следващият път десните да внимават.Защото не трябва само да хленчим трябва да бъдем инициативни на време.
  Да спрем взаимното оплюване ,а да поемем нещата отрано.

 14. Добрата новина за съмишлениците е, че все пак не сме загубили за каузата на прозападната ориентация на България, а лошата новина е, че така или иначе номинацията на Бокова е факт. Тази номинация произлиза от Външно министерство начело с министър Митов и той стои зад нея. Пък какво точно е казал и как би искал да се е било чуло, не е толкова важно.

 15. Г-жа В. Томова има ужасен булеварден език, жалко, че е завършила журналистика. Няма база за сравнение с г-н Инджев.

 16. Господин Инджев, Бокова ще стане шеф на ООН когато цъфнат налъмите. А министърът е добър човек и е проявил разбиране.

 17. Благодаря Ви г-н Инджев!

  Гледах интервюто с министър Митов по БНТ и го разбрах за фалцета на кряскащите за номинацията на г-жа Бокова.

  След това, четейки Вашия пост по темата, останах озадъчен, че нещо не е наред! Или аз не съм разбрал или има нещо друго.

  Но, се оказа че всичко е така както съм го чул и разбрал от интервюто по БНТ!

  Така, че Ви благодаря още веднъж за уточнението!

 18. Няма никакво значение чий е бил фалцета.

  Има значение единствено факта, че Ирина Бокова е издигната за български кандидат от правителството, чийто външен министър е Даниел Митов.

 19. Радвам се ,когато има мъдри мъже,които могат да коментират българските проблеми и да вземат решения в полза на всички нас.Г-н Инджев задава се нов проблем.Прочетох,че летците са дали предложение летище София да се казва”Асен Йорданов”.Изключително!Това е начин да почетем един голям българин и да си направим реклама по света,като нация,която има дял в световната наука.Чуват се обаче кряскащи червени гласчета против тази идея.Те явно не могат да преглътнат думите на Нил Амстронг,че без епохалните разработки на Асен Йорданов,полет до Луната би се осъществил по трудно.Жевеем в държава ,в която цял народ знае кой е Венци Чикагото,но малцина знаят нещо за Асен Йорданов,световно известен авиоконструктор.

 20. Г-н Инджев, на мен ми омръзна да слушам оправдания от уж про-западно настроени политици за зле свършена или несвършена работа, които вечно да трябва да обясняват на мислещите хора какво точно са искали или е трябвало да кажат.
  Ако заемаш пост и трябва непрекъснато да се оправдаваш защо не си свършил нещо, то моят въпрос е “какво изобщо търсиш там?” В такива случаи винаги остават съмненията за някакво тайно съглашение, за нечистоплътност. Съжалявам, но няма как да повярвам в про-западната ориентация на министъра, след като ръководеното от него министерство не си мърда пръста да спести на България този срам.

  Изглежда никога не си учим уроците и не си вадим верните поуки.

  Дано въпросният министър наистина е заслужил Вашето извинение.

 21. Прочетох публикацията на
  Димитър Бочев “Лустрация с обратен знак”, предложена на нашето внимание от @Сарданапал и се замислих върху поведението на Д. Митов, чието развитие следя от годините му в ДСБ. Липсата на достатъчно смелост, принуди този млад и надежден политик да смени посоката и попадне в лапите на кариерно ориентираната Меги. Номинацията на червената номнклатура Боква е втората разочароваща грешка от Митов, която потвърждава липсата на смелост, да се противопостави на лобито Първанов, Борисов, Миков, Доган. Предизвестената, русофилска номинация на Бокова можеше да бъде предотвратена, чрез предлагане на алтернатива, подлагане на дискусия или в краен случай – подаване на оставка. За първото се изисква смелост, а за второто – принципност, а за третото принципност и смелост. Иво, чест ви прави извинението за грешно разбраните думи на Д.Митов, но като цяло, за мен правдата си остава в първата ви публикация. Митов изпра мръсните гащи на Гоце, Борисов и Бокова, с което “стабилноста” на правителството и министерския пост останаха непокътнати.

 22. Чета и не вярвам на ушите си!Иво Инджев, след разговор с Митов /министърът,който лично номинира Бокова/, едва ли не се извинява,че не го е разбрал,че горкия той извършил туй дело почти с нежелание!Г-н Инджев,нали ако толкова беше свестен този мишок,
  щеше да си подаде оставката!Вие бихте ли извършили такова деяние? Нали е казано-По делата ще ги познаете!Не по оправданията!

 23. Според мен, г-н Митов трябваше да откаже да представи тази кандидатура и, при неприемане на позицията му, да подаде оставка. Аргументи защо Бокова не е българска кандидатура има в изобилие. Но министърът избра поста пред България. Жалко.

 24. Нормално е човек да се извини.Но защо?Нормалните министри вече напуснаха това правителство.Бойкоугодните слуги на народа не заслужават това.Един достоен човек би си дал оставката след такава позоряща България номинация.

 25. Към Христо Димитров:

  Преди всичко няма начин да съм в отбора на Борисов, но на общия фон…Ние всички имаме различен праг на търпимост към разни болежки и се опитвам да разсъждавам в рамките на възможното в момента.На фона на откровения пратеник на руския олигарх Златев във властта, какъвто е например Лукарски, Митов остава обект на омразата на русофилите и мишена на медиите на Пеевски именно заради няколкото му изявления , които не се харесаха на Москва.Ние с Вас бихме искали много повече, но …
  Нямам себе си за критерии при оценяването на когото и да било.

 26. Аз съм на мнение, че изявленията са си изявления, но когато става въпрос за реални действия моментално се “кляка” на Москва, защото винаги се оказва “в рамките на възможното”.

  През годините многократно ставахме свидетели как някой “заявява” нещо про-западно по медиите, а после се оказва, че всъщност е поставен там за да преброи такива като нас за да бъде овладяна, и в последствие контролирана всяка обществена енергия за отскубване от Мецан.

  Оставка на министър Митов беше най-логичният завършек на тази смешна история с номинацията.

 27. Ирина бокова не е БЪЛГАРСКА, а руска кандидатура, и георги първанов се държи по най-естествения и логичен за него начин, да иска номинацията и. И нищо фалшифо и нищо фалцетно не намирам в поведението му.
  Според мен фалшивото, двуличното, фалцетно е по скоро тук. Правителство ръководено от Председателят на гражданите за европейско развитие на БЪЛГАРИЯ,правителство със Заместник министър председател- Председателят на движение БЪЛГАРИЯ за гражданите, според нейни думи с европейска ориентация и правителство с Министър на външните работи от същото движение да подкрепят номинация, която нито е БЪЛГАРСКА, нито е европейска, нито е достойна.

 28. По делата им ще ги познаете! Явно нещата в България са толкова зле, за да се впечатляваме само от про-западна реторика. Мисля, че като принципал Митов трябваше да организира конкурс за тази номинация, ако пък нямаше подходящи кандидати, би могло да се подкрепи номинация на друга държава. Не зная кога най-после ще спре дундуркането на геройкото и пазенето му като матросовци. Нещата стават все по-зле в тази така наречена “стабилност”.

 29. Към Иво

  Г-н Инджев, Вашата постъпка е морално неукорима и достойна – прави ви чест. Малцина са способни на това.

  Мнението ми за министър Митов остава непроменено.

  Всъщност, поради склонността на Борисов да се държи фамилиарно с употребяваните от него, г-н Митов най-вероятно вече ще бъде само Дани; ето какво би показала една бърза рекапитулация за това в какво се превърна РБ: Пепи, Меги, Дани и “куче в чекмедже (Ники?).

  Към: ZASHEV, KIROV, ХРИСТО ДИМИТРОВ, ПЕТЪР БАЛТОВ и Н НИКОЛОВА

  На едно мнение сме: откровено казано – олекна ми. Чувствах се доста самотен с позицията си.

 30. Свалям шапка за достойното поведение на г-н Инджев! Това, че някой не намира сили за оставка при разминаване с позициите на “началника” (началстващите) си е за негова сметка и не омаловажава поведението на нашия домакин. Тези дни размишлявах и около мисълта, че е достатъчно да бъде укоряван нашият президент дори и само за това, че търпи до края на мандата си своята “вице”. Провокира я появата на г-жа Попова като официално лице на раздаваните от “библиотекарският кръг” награди. Трудно мога да си представя по-голяма гавра с историята ни от това Митьо Гестапото и Светлана Шаренкова да раздават награди на името на Стефан Стамболов!

 31. Митов,изпитвам разочарование,но заради присъствието ти в ДСБ то прерастна в отвращение.

 32. За съжаление Митов е един типичен представител на ДСБ и ДБГ и за пореден път предпочете поста пред борбата за собственото си мнение.

 33. @ ИВАН ИВАНОВ | ФЕВРУАРИ 12, 2016, 21:12

  Отвращението е налице, но не в това е най-голямата беда.

  Не е и в по-лошото – че България се опитва да пробута на света дефектна стока (чл. 193 от ЗЗД). За радост, светът е наясно със скритите недостатъци на “нашата” кандидатка и най-вероятно ще ни я върне с клеймо “Отказана от получателя пратка”.

  Най-лошото е, че с постъпката си Митов внесе объркване, попари надеждите и намали вярата на (няма да използвам популярния в ХХ в. термин “десни”, който според мен е вече анахронизъм) ориентираните към Запада българи.

  По-малко от пръстите на едната ръка бяха нашите представители сред морето от политически евнуси, отдали се като в някаква вакханалия на преяждането с власт, пари и привилегии в харема на олигархично-мафиотската ни държава.

  И, макар и малко, това ни даваше надежди, че България ще се придвижи напред.

  Сега виждаме как, един по един, се подлагат на кастрация и ни предават на цената на едно лично благополучие.

  Разколебават и вярата ни в утрешния избор пред урните…

 34. Уважаеми г-н Инджев,
  Благодаря Ви от името на Вашите (по)читатели, които пишат коментари по-скоро, за да ги прочетете, а не толкова, за да ги почетете (публикувате).
  Ако оставим шегата настрана, наистина Ви благодаря!
  А че уточнението е полезно, се вижда от коментарите, които и след него говорят за оставка. Не че не са прави. Ако перифразирам Суворов (да не кажат путинофилите, че не споменаваме с добро “велитике” русски полководци) “След 6 месеца на всеки министър може да му се иска оставката, без да е необходимо разследване”, ама Митов не е в началото на списъка.
  Желая Ви успех!

 35. Към ИВАН ИВАНОВ: “Митов,изпитвам разочарование,но заради присъствието ти в ДСБ то прерастна в отвращение.”

  Д.митов от 2010год. работи за НДИ на САЩ, а от 2012год. присъства, като член в партията на меглена кунева. Именно присъствието му в партията на меглена кунева е причина да заеме поста министър на външните работи.

 36. Един мой приятел, когато беше филосовски настроен казваше: “Труден е живота”.Неговата философия бих подкрепил със следното допълнение: Труден е живота,много,много е труден, КОЙто ни натрапиха.

 37. Зачудих се дали си струва времето изгубено за коментар, но реших, че си струва заради рубладжиите, които четат този блог и си водят записки.
  Нещастният български народ (на 4-то място отзад напред по щастие сред над 150 народи и предполагам на същото място в подобна класация и по степен на цялостна интелигентност) за пореден път ще се окаже жертва на желанието си нещата да се променят не от него самия (и вътре в него), а от чудеса, които да прикриват, както вътрешния му гнилоч, така и този на средата, която всеки следващ ден го превръща във все по-адаптиран плужек.
  Целта на сценаристите не е трудна за отгатване. Трябва да се създаде в продължение на няколко месеца една емоция, едно измамно очакване и колкото по-силно се разгорят, толкова по-добър ще бъде резултата (за тях). Емоцията трябва да бъде силна като на световното по футбол ’94 (да ме прощава Величеството с неговите 800 дни), да прерастне в истерия от жълтини и да бъде лесно посочен виновникът за неуспеха (не, не другарката Бокова, а страната, в която тя инвестира няколко млн долара за скромно жилище в скромен квартал).
  Мнозинството българи се заблуждават, че другарката Бокова се кандидатира заради България. Съмнявам се, че въобще й пука за тях.
  Въобще не поставям на оценка професионалните й качества. Тях нямам компетентността да оценявам. И все пак.
  Колко са генералните секретари на ЮНЕСКО, които са станали такива на ООН? Как се гледа на човек, който зарязва половината си мандат като ген.секретар, за да се кандидатира за друг пост? Като надежден? Как Америка, която внася 620 млн.$ регулярна годишна вноска в бюджета на ООН (иначе с всичките операции 8 млрд), ще се съгласи да подкрепи кандидат, за който не само прозира, ами с просто око се вижда Русия (Световнатат сила внася 73 млн $ годишно в бюджета на ООН, повече от 2х по-малко от Франция и 3х – от Германия)? Как ще се приеме един генерален секретар да доведе до нарушен баланс, като не е достатъчно и еднакво отдалечен от всички постоянни членове на съвета за сигурност (като изключим първия)?
  Много се съмнявам, че този избор е осъществим. Ако стане значи левичарска Америка си е загубила ума. Ако стане, това ще е краят на ООН.
  Ако не стане, това ще засили антиамериканските , респ. русофилските настроения в България. Каквото и да стане някой извън България все печели.
  Все пак не разбирам това желание на българите за тази номинация. С какво имаме да се гордеем, освен с няколко личности, за които нямаме “вина” и с природа, която също не е наше дело.
  А за министър Митов, г-н Инджев? То е достатъчно нецензурно, за да не го напиша.
  И накрая един линк от годината преди да се роди другарката.
  http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,821698,00.html

 38. @ КРЪСТЕВ | ФЕВРУАРИ 13, 2016, 20:02

  Струва си (употребеното време)!

 39. КРЪСТЕВ, напълно съм съгласен. Лично мен изобщо не ме е интересувало, кой знае колко, кой е генсек на ООН, не ме интересува и сега. Интересува ме обаче какви сигнали изпраща горката ми родина.

  Не беше толкова отдавна когато някой “голЕм хитрец” се опита да пробута един Бригадир за някаква НАТОвска координационна позиция. Естествено, НАТО му отказа достъп до класифицирана информация(голЕма изненада!) и трябваше да се посочи друг.

  Та така и сега. Никой не премита за нашата горда номинация, но и в двата случая ние, като държава член на НАТО и ЕС показваме, че сме неспособни да излъчим хора, които да представляват именно НАТОвска България, и които да не са закърмени със съветска КГБ кърма. Или с други думи казваме на света: “ами това сме ние, толкова можем, това са ни хората”.

  А същите тези хора, закърмените, мило и драго дават да ги легитимира т.нар. Свободен свят. Това пък беше причината за медиината истерия у нас, чунким (много хубава дума) някой заблуден западен джърналист вземе та напише “ама много я обичат в България таз другарка”

 40. Аз съм хуманен човек и дори преди 26 години не съм бил/а на мнение, че трябва да се търси наказателна отговорност от престъпния комунистически режим. Но бях толкова наивен/а да очаквам, че самите тези хора ще посипят главите си с пепел, ще признаят вината си, ще се извинят на народа и ще направят всичко, щото да се приобщят към новите демократични правила, отстъпвайки крачка назад. Но те нищо такова не направиха. Напротив, бяха и продължават да са толкова нагли да демонстрират, че консумират вината само със скъпи мезета (о-тон Филип Боков – иринин брат, от чиято нагла реплика не съм чул/а тя да се разграничи); че се гордеят със 123-годишната престъпна история на партията си; че продължават да грабят народа; че постепенно предават България на Путин. Всичко това Бокова носи в себе си, както го носи всеки от нейната кървавочервена каста. Затова на тези хора мястото им не е в никакво ООН, а само някъде, където да карат на пост и молитви, за да станат (евентуално) хора. След като 26 години им се нагледах на наглостите, съм убеден/а в това. Срам за Митов, срам за Борисов, срам за цялото правителство, че предложиха това вредно антибългарскo изкопаемо за лице на България пред света!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.