Тревога в рублофилския мравуняк

 

И днес в българския национален телевизионен ефир се появиха видни апологети на „визионерството” на осветения субект на руското влияние в България Ахмед Доган, за да го хвалят колко е прозорлив и стратегически дълбок ( с това, че говори за нарастващата руска сила в момент, когато Русия вече е на ръба на пропастта?!). Тази позиция, макар и превърната чрез постоянното медийно присъствие на рупорите на Москва в голяма тема, е всъщност пренебрежимо жалка. Защото при цялата раздухвана атавистична нагласа на българите срещу Турция и турците, да извадиш пред скоби един турчин ( какъвто си остава Ахмед в очите на същите тези българи) и да го величаеш като най-големият български патриот, е признак на отчаяние и задълбаване в погрешната посока.

 

Посоката е зададена по една единствена причина: по заповедта на Москва да се създават проблеми на Турция на българската територия след като внезапно Москва и Анкара развалиха идиличното приятелство между Путин и Ердоган. За целите на таза руска война беше жертван техният Сокол в лова на наивни мишки в България, от които се иска сега да повярват, че мишеловът е тръгнал в атака по някаква своя автономна воля. А че по този начин Кремъл вкара в задънена улица българските си другари тук, това явно не вълнува особено развълнуваната от собственото си разклащане руска империя.

 

Един от проводниците на тази отчаяна теза беше принуден два пъти да признае днес по Нова телевизия, че май се задават тежки дни за ДПС ( въпреки „визионерството” на „великия стратег Ахмед”) . От думите му стана ясно, че ефектът от създаването на новата партия ДОСТ на Лютви Местан като предизвестен…успех за инициаторите, макар и поради намесата на митичен , неназован, но очевидно „външен фактор” ( когото дори не смеят да назоват, след като Анкара изпрати посланието си с прогонването на Доган и Делян от турския диван). С това първо по рода си признание за уж пренебрежимата величина Местан подготвят аудиторията за разцеплението в ДПС. Един шамар от Ердоган с опакото на ръката беше достатъчен, за да се изпари арогантната надменност на проруското крило на ДПС. Ами ако големият началник от Турция реши да замахне по-силно?

 

 

Говорителите на руската пропагандна война у нас повтарят, че тук нямало никаква руска намеса. Както и друг път съм писал, това е почти буквално повторение на сюжета с Мечо Пух, който пита „има ли някой” и от отговора на страхливия Зайо от дупката „тук няма никой” мечето прави заключението, че „щом някой казва, че няма никой, значи има някой”.

 

Само че в нашия случай не е смешно. В ролята на Зайо изпада не мечето, а пропагандната клика на руската мечка в България. В желанието да поприкрият туловището й, стърчащо от тясната за него българска дупка, те наистина вече стават за смях. Горчив , при това.

 

 

Покачването на адреналина в средите на Петата колона у нас идва от тътена, предизвестяващ все по-вероятната руска икономическа катастрофа с всичките й смразяващи по(с)ледици за онези, които са на хранилката на Кремъл. Като гръм от облачното евразийско небе им дойде например внезапното решение Москва да си продава закупения с толкова фанфари българския анклав край Камчия. На символично ниво това звучи като „другари подводничари, спасявайте се сами, ние потъваме и не можем да ви гарантираме повече нашата неограничена подкрепа”.

 

Откачено би било да не виждаме скачените съдове на голямата тенденция в света, които преливат руската (не)мощ към ставащото в България. Тенденцията е такава, че световните анализатори броят дните до фалита на Русия. Дори и да го избегне някак чудодейно, и за слепите по задължение руски марионетки вече стана неизбежно видно, че Русия е дискредитирана за много години напред суровинна база на развития свят. За нея днес се говори в комплект с държави като Венецуела, Нигерия, Еквадор, Саудитска Арабия и Азербайджан- все икономики, зависещи от добива на петрол.

 

Това е причината за тревогата в мравуняка у нас. Задава се голяма суша и глад след голямото плюскане на рублофилската трапеза. http://e-vestnik.bg/24438/rusiya-i-sauditska-arabiya-varvyat-kam-falit-zaradi-evtiniya-petrol/

30 мнения за “Тревога в рублофилския мравуняк”

 1. Статията разбива с парен чук всичките надежди на рублофилите от всякаква окраска, че и този път на матушката може да се размине. Ресурсът, идеологически, политически, финансов и най-паче икономически (“Икономиката глупако”) е в режим на ускорено обратно броене.
  Не съм фен на СА, но до момента от 800 милиарден доларов резерв натрупан през бумът на високите цени на петрола са изразходвани 100. Имам и основателни съмнения, че миналата пролет при посещението на Обама в Ер Рияд беше договорен “плавният” спад на цените на въглеводородите. Което е смъртоносно най-вече за бензиколонката известна преди като Горна Волта с ракети, днес, северна Нигерия. За СА малко преждевременно ми се вижда да бием камбаната. Не и преди раззия (ссср 2.0) да престане да бъде федерация не само формално.
  Навремето, оригиналът ссср 1.0 сдаде багажът защото идейно се изчерпа, а парите свършиха.
  Та, всеки по реда си.

 2. ================================================================================

  http://na6ludatelb.livejournal.com/2519314.html

  …в России уже едят собак! !!!
  Они их просто съели. Денег нет, работы нет, жрать хочется.
  Еды больше не будет. … Оказалось, что еда заканчивается в Москве.

  ========================================
  ========================================

 3. Сега, няколко “много сериозни публикации”, да вляза в лексикона на любимата тъща в духа на статията. Някои са направо препечатките, други, с връзки.
  Първата, да не се чете от петоколонци и полезни идиоти. Превъзходството на армията сражаваща се под знамето на черти и звезди става все по-умопомрачително.

  Космически сражения, безпилотни подводници и системи с изкуствен интелект, които помaгат на командирите да взимат светкавично бързи решения – това звучи като научна фантастика, но военните усилено работят, за да го превърнат в реалност, пише Live Science. Агенцията за авангардни изследователски проекти в отбраната към Пентагона (DARPA) инвестира милиони долари в проекти, целящи създаването на такива технологии. Наред с това се разработват ракети за многократно изстрелване и бойни машини, посочват от Агенцията.
  Досега Съединените щати са се изправяли срещу големи, монолитни врагове (като Съветския съюз по време на Студената война) или враждебни държави, казва Стив Уолкър, заместник-директор на DARPA. Сега обаче САЩ трябва са се справят с множество бързо променящи се и взаимосвързани заплахи – от традиционно враждебни държави до престъпни организации и терористични мрежи. Борбата с тях изисква нещо повече от скъпи военни системи, които се разработват и конструират бавно. DARPA залага и на технологии, които да направят воюването по-евтино и по-гъвкаво. Ключова роля в тази насока има роботиката и взаимодействието между хора и машини.
  Агенцията финансира, например, разработката на футуристичен, относително евтин космически самолет, наречен XS-1. Той ще се издига на суборбитална височина, носейки се със свръхзвукова скорост, за да извежда в орбита флотилии от мини сателити.
  Друг проект предвижда създаването на безпилотен боен кораб, който проследява тихите дизелови подводници. Първият прототип, наречен Sea Hunter, е с дължина 40 метра. Той бе пуснат на вода за пръв път по-рано този месец, а през месец април предстои да бъде кръстен.
  Работи се и по технология, която ще интегрира компютърна система, базирана на изкуствен интелект в пилотските кабини на самолетите. Идеята е изкуственият интелект да саботира вражеските комуникационни мрежи.
  Използването на изкуствен интелект за анализ на динамично променяща се информация в бъдещи космически сражения е предмет на друга, наскоро предложена изследователска програма. След анализ на данните системите с изкуствен интелект ще предлагат два или три възможни сценария на командира, което ще ускори процеса на взимане на решения. “Човекът не трябва да е претоварен с информация, трябва да му се предостави само това, от което има нужда, за да вземе решение,” посочва Уокър.

 4. Два свята, единият е излишен.

  Меньше чем за месяц американские учёные заявили об открытии девятой планеты Солнечной системы и об экспериментальном доказательстве существования гравитационных волн. Два грандиозных научных открытия! Одно три недели назад, другое — вчера.
  Девятую планету открыл, в соавторстве, Константин Батыгин, родившийся в Москве, в 1986 году. Мне как-то даже неловко быть его ровесником. Родители Батыгина уехали из страны в начале девяностых. Отец — тоже известный физик.
  А какие новости день за днём, год за годом приходят из самой России? Запретили, посадили, убили, украли — о, спустя три года освободили по удо, плачем-обнимаемся — запретили, посадили, убили, украли…
  Чем теперь гордимся? Под мудрым руководством украли корову и сожгли хибару у соседнего племени… Всем очень страшно, гы-гы.

  Всеволод Чернозуб

 5. Днес минах покрай къщата с ягодите. Всеки път като мина оттам ми става едно такова много гнусно, като знам, как един мутлак я купил и иска да разруши паметта на българите! Гнус!

 6. ====================================================================================

  Захари Стоянов
  „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

  ================================================================================

 7. Ако трябва да продължим в стила на Мечо Пух,ситуацията е следната:
  На следващите избори,когато Медведь Пухин почука на хралупката на ДПС и попита ‘ку-ку,има ли някой тук?!’,оттам ще му отговорят само…циганите с двете кибапчета и едната бира ‘ехо,ние пак сме тук!’
  Тогава Медведь Пухин учудено ще попита ‘Ама,нереде достлар гитиллер?!’,на което ще му бъде отговорено ‘Достлар бурада йок,онлар гитти ДОСТ!’

  С други думи,благодарение на традиционно неадекватната политика на самозабравилите се руски товарищи в редовете на НАЙ–СВИДНАТА им рожба ДПС, ще останат единствено циганите,които са комунисти по природа-крадливи,лъжливи,мързеливи и прочее добродетели,които са присъщи единствено на истинския комунист!
  Всичко останало е ГМО! 🙂

 8. Точно в такъв контекст трябва да се тълкува и срещата на ченгето в патриаршески хитон Кирил и Папа Франциск в Хавана. Отчаян напън да се закачи за някакъв цивилизован бряг продъненото кремълско корито. Че папата си пада “ма-а-а-а-лко” комундело аргентино, е ясно, иначе нямаше за втори път да легитимира кастровата сатрапия с посещението си. В случая обаче наглостта на кремълската калимявка е по-скандална. Негово Кагебейшество е представител и глава на само една от автокефалните православни църкви, но навсякъде из “БГ” “медиите” го ласкаят като… глава на православието, което след 1000 години се помирява с католицизма! ТОВА е проблем на КГБстката бърлога, наречена РПЦ, и нейния “жив светец” Св.Володимир Володимирович Путинайкин. Ние, българските православни християни, с католиците сме се помирили, а такива като нас тук в блога и никога не са воювали с тях, и нямат никаква нужда да ги помирява кремълско ченге. И то- същото, което преди броени дни разпореди на “българските” си слуги – синодалните червени ченгета- да канонизират някакви си руски кокали насред София! Което те изпълниха немедленно, има си хас!

 9. ПП “Това първо по рода си признание уж пренебрежимата величина Местан подготвя аудиторията за разцеплението в ДПС.”

  Скъпи г-н Инджев,за какво разцепление,за какви пет рубли става на въпрос?!
  Разбирам,че даже Ви е страх да се зарадвате,че ДПС вече го НЯМА,но след жокера на Анкара към целевата група,ДПС само за броени часове се превърна в ДПЦ(Движение за Правата на Циганите и една шепа ВРЕМЕННО неразбрали за каво иде реч турци).
  Оттук нататък това вече е една куха циганско-руска партийка с 0,1% избиратели.
  Оставащите проценти нужни за преодоляване на изборната бариера ще бъдат стъкмисани с цената на невероятни изборни измами и финикийски знаци.

 10. В тоя ред,на безрадостни за ДПС и Митко Гестапов & компания мисли,ми се чини,че по стар комунистически обичай товарищите от масква и техните дрОгари в София,вече обмислят смяна на името,на изпразнената вече от електорат партия ДПС,с някакво друго.
  Този филм на ужасите вече сме го скивали.
  Затова предлагам една евентуална и актуална абревиатура-БСЧВ.
  Да се разбира “Бурада Саадедже Ченгене Вар”
  За демократично-говорящите превеждам по смисъл,а не буквално: тук в партията останаха само цигани! 🙂

 11. Отсега се замислям за российските мигранти.

  За разлика от сирийските (афганистанските, иракските и т.н.) мигранти, които избягват недружелюбната България, тези от Близкия (северо)Изток ще се юрнат масово към нещастната ни страна. Имат и подсигурени “квартир”, а и са свикнали да живеят в “коммуналки”, по 10-15 души в една гарсониера.

  Май ще трябва оградата от Странджа да се премести в Добруджа. Няма да е излишно и катерите на Frontex, а и корабите на НАТО да заемат позиции в Черно море.

 12. До Тъпанарко

  От време на време се чувам с един колега от Цариград. И той така казва. ДПС отдавна е партията на онази хубост Шаренкова, на Десислава Чукалова и на Бай Мангал. И добавя, че Шаренкова в никой бардак в Цариград нямало да я пуснат, само в руското консулство ходела там да урежда работите.

 13. @ СТАМБО | ФЕВРУАРИ 13, 2016, 20:15

  Полк. Гундяев отдавна работи като “заведующий отделом” във ведомството на Лавров и сега очевидно е натоварен с важна мисия. Каква – предстои да разберем. Най-вероятно се подготвят аварийни изходи и гаранции за членовете на кремълската глутница – все пак, Папата е влиятелна фигура в западния свят.

  Ние, българите (ако стане много напечено от руския натиск по православна линия) също имаме авариен изход – можем да постъпим като Калоян през 1204 год. Тъкмо ще се отървем от петоколонниците в СС на БПЦ.

  Така ще разкъсаме и третата дебела верига, с която Москва се опитва да ни държи изкъсо. Другите две – славянството (доказа се вече, че нито българите сме славяни, нито пък фино-монголците, наричани “русские”) и “общата” история са вече разкъсани, като за историята остава само българите да чуят истината, за да се убедят, че почти винаги (и сега) интересите на България са били диаметрално противоположни от тези на Русия.

 14. Доган е всъщност Д.Ган /Джордж Ганчев/ Поредният джорж ганчев за България…

 15. Н.Й.Вапцаров -/КОЙ НЕ МИНА, ТОЙ НЕ НИ УХАПА, // НО И НИЕ СВАЛЯХМЕ МУ КАПА /-
  Р.Ралин

 16. руснаците са абсолютна вселенска измет, както и техните помяри в БГ

 17. Защо Чили е просперираща държава?
  Защото хвърли на акулите московската си агентура.
  Не че и тук не е било. През 1925.
  Затова България после става цветуща.
  Няма друга рецепта.
  Другото е Боковите да управлят по света и у нас.

  Хайде пак сега ме обвинете в нетолерантност и липса на политическа коректност. И ще бъдете прави – липсва ми политическа коректност. Нещата трябва да се казват директно. Червените крадливи боклуци – в затвора – и българите ще станат по-богати.

 18. Една от първите мерки, които трябва да бъдът предприети, е ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ДЕРУСИФИКАЦИЯ на образоватерната система. Даже преди полицията.
  Не може децата да учат, че “прабългарите” /защото няма “праруснаци”, нали?/ били “диво номадско племе, живеещо в юрти”. И като питаш учителката как това “диво племе” изведнъж е построило Плиска и Велики Преслав, тя да скляпа тъпо и да упорства “В юрти са живеели!”
  Или че “социализмът постигнал известни успехи.” Айсиктир!
  Университетите също трябва да бъдат обезпаризитени. Давам за пример Пловдивския университет. Там развращават децата психопати като Иво Христов, Жан Виденов и Васил Мръчкон. Да – Васил Мръчков – последният Главен прокурор на Тодор Живков, и той на прехрана по Граждански договор лекции чете по право. СРАМ! И Искра Баева отгоре.

  Цялата тази червена сган трябва да бъде разчистена от ДЪРЖАВНИТЕ университети!

 19. до Отбелязвам
  =============

  Относно другарката в живота на товарищ Дмитрий Гестапович,мога единствено да кажа,че има жени,които се гримират добре,а има жени,които добре,че се гримират. 🙂
  Но все пак трябва да признаем,че като се понацапа обилно,др.шаренкова изглежда една идея по-харно от др.велислава дърева.
  Иначе процесите в ДПС не са нито отвчера,нито от анатемосването на Лютвито.
  Както бе споменато в статията,Ердоган им удари само една “тулумбичка” по носа,ами какво става,ако реши да им забърше един як шамар с терсенето?!
  Сега друг е въпроса дали от всичко това ще произлезе нещо добро за България,но във всички случаи предстоят големи патаклами.
  Сега доста от българските турци,особенно ония,които са по цял ден на полето,сигурно са объркани,какви аджеба са тия гърмежи по върховете,но спор няма,че феодалната структура наречена ДПС,виси на косъм.

 20. Едно съобщение в турската преса беше достатъчно за да се разпадне кгб партииката на гестапото.
  Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли…
  Остава сега и руското пасоль да излезе в ремонт и кво праим…

 21. А, да – и Буруджиева – вън от СУ!
  Дъщеря на терорист да чете лекции и да плаче за СССР?
  Това го няма никъде в нормалния свят!
  Е – може да го има Северна Корея, ама нали от там насам правим “преход”? Нали сме в НАТО и ЕС? Нали “Комунистическият режим е престъпен”? По Закон!
  Защо тези червени пачаври не са в Сливенския? И не само че не са, ами и им дават думата по разни телевизии. Един вид – легитимират ги като нормални хора, ама не са.
  Какво стана с другата известна червена курва и крадла – Емилия Масларова? Осъдена, ама не лежи. Защо?
  Ето това трябва да се промени.

 22. Емилия Масларова кара розово “Бентли”.
  Това справедливо ли е? Не е.
  То бива, бива, Цацаров, справедливост, ама чак толкова не бива!

 23. В края на 1989 обикалях пловдивските села, за да създавам структури на СДС.
  Имам един хубав спомен от началото на декември. С поп Митко Амбарев сме отишли в Кричим. Читалището пълно. Става един и казва: “Баща ми го убиха комунистите и се настаниха в нашта къща, но предлагам ние да не ги трепем. Трябва да ги осъдим”.
  Това е.

  Нов Нюрнберг – в Москва!

 24. Изглежда , че българите са забравили, когато доган ги плашеше в началото на прехода, че пътя на България към Европа минава през Босфора, а по-късно определи Балканската война като етническо прочистване и така и не позволи в Кърджали да се постави паметник на българския генерал освободил Родопите. Какъв български патриот, какви пет лева. Агент и на Турция- тогава и на кремъл – сега.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.