Голи и гладни в студената война

Има нещо комично в това, че руският премиер Дмитрий Медведев предупреждава днес за начало на втора студена война.

 

Чърчил оповестява на 5 март 1946 г във Фултън ( САЩ) от преди 70 години падането на желязната завеса. Руският премиер се опита да са направи на Чърчил в Мюнхен.

 

http://www.mediapool.bg/ruskiyat-premier-obyavi-zapochvaneto-na-nova-studena-voina-news245540.html

 

Медведев предизвиква съжалителен смях в сравнението с Чърчил, който е голям грешник по много показатели на кантара на   историческата оценка. Но е също така, за разлика от Медведев, безспорен като ЛИЧНОСТ в историята на Великобритания и света. Той е първият политик с нобелова награда за литература , първият носител на наградата почетен гражданин на Съединените щати и инициатор на западната съпротива срещу съветската диктатура в окупираната от СССР част от Европа.

 

Медведев, който се опита да изръмжи заплашително по темата за студената война в Мюнхен, не издържа сравнението не само на лична почва, която е доста разкаляна под краченцата му. На глинени крака е самата Русия.

 

Макар и изтощена до смърт след Втората световна война, Съветската империя е била световна сила не само чрез контрола на окупираните от нея територии (предимно) в Европа, но и като международен престиж заради огромните жертви на СССР в битката с нацизма, оценен от Запада като по-голямата опасност от апетитите на Сталин за световна революция.

 

Днешна Русия разполага с три оръжия в претенциите си за величие ( ако не броим константата с огромната територия, източник на руската гордост, подклаждаща великия руски апетит за още и територии). Двете реални компоненти на руската претенции за водеща световна роля са ядрените оръжия и космическата програма. Третият кит, на които стъпват тези претенции, е енергийният балон, издигнал за едно десетилетия империята на Путин в облаците на бързото забогатяване, който обаче се спихва пред очите на всички ни с унизителната за ядрено-космическата държава икономическа катастрофа, изобличаваща както нищо друго досега приликата й със страните от третия свят.

 

Още по-зле за Русия стои въпросът с международния авторитет, който се надена на украинския кактус при приземяването му в Крим. Откакто съществува на картата Русия никога не е била по-изолирана, но вместо да се сърди на себе си, търси вината навсякъде другаде. Путин докара държавата дотам да няма на практика нито един всеотдаен съюзник, а последните й сателити, като Беларус и Казахстан, открито й се противопоставят до степен, че по отделни двустранни и международни въпроси проявяват явна враждебност към опитите на Москва да възстанови нещо като СССР под формата на евразийския съюз.

 

И на фона на тази картина Медведев „плаши” света със студена война? Кой би трябвало да се стряска от нея, ако не самата Русия, наследник на съветската империя, която загуби студената война от много, много по-силни позиции и отиде в небитието на историята? Нима не е ясно, че същото чака и многонационалната Русия, ако продължава да налита на бой срещу всички?

 

Истината е, че Путин, който се опитва да стресне Запада чрез посланието на Медведев в Мюнхен, отдавна е преминал границата на студената война с антизападната и антиамериканската истерия, раздухвана в империята му. А по отношение на Украйна преминаването на границата стана направо с войски. Което му беше заявено и от държавни ръководители, чийто страни Русия заплашва с подобна агресия.

 

Например президентът на Литва Даля Грибаускайте отговори на Медведев в рамките на същата конференция, че Русия води „открита военна агресия в Украйна и открита военна агресия в Сирия”.

„Тук няма нищо студено, това вече е много, много горещо” , декларира Грибаускайте.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също засегна темата за студената война и отбеляза, че НАТО не желае такава. Не беше нужно да уточнява кой би загубил ( отново) от нея. А и всеки елементарно подготвен наблюдател на световните събития знае, че западното благоразумие или ако щете- егоизъм- диктува Русия да бъде жива и здрава, цивилизована част от човечеството, вместо да заплашва неговата стабилност с евентуално ново колабиране на огромното туловище, което отново да се окаже неспособно да се самоиздържа.

 

Опонентите, влюбени в бащицата Путин заради неговото перчене („голи и въоръжени”, както се казваше за съветските хора днес се илюстрира от голия до кръста Путин на кон), ще кажат, че руските икономически проблеми едва ли не са създадени целенасочено от западните злодеи. Само че ще дойде ден, когато самите руснаци ще попитат Путин на подсъдимата скамейка къде отидоха несметните богатства от десетилетието на петролния бум и защо не бяха изразходвани така, че страната да стане независима от капризите на петролните борси, вместо да пропада заедно с техните индекси днес.

 

Опасността за Русия и нейните околности на два континента поне идва не от студената война със Запада, а от нарастващата вероятност този въпрос да бъде зададен от гладните и обезправените ( а не от сития Запад). Защото Западът не си мечтае за поредната руска революция – четвърта в рамките на един век след онези от 1905 ( след поражението от Япония), през 1917 г. (след поражението в Първата световна война) и през 1989 г. ( след поражението на СССР в борбата със собствената си обществено-икономическа неадекватност).

 

А какво по-голяма неадекватност може да има от това да се хвърляш в нова студена война все по-гол и гладен, надувайки обаче пропагандно фанфарите на победата ( от 1945 г.)?

 

 

 

 

38 мнения за “Голи и гладни в студената война”

 1. Това беше чудесен виц – “Какъв трябва да бъде гербът на СССР- Амурче… голо, но въоръжено!”
  Явно изображението и сега е съвсем актуално… Само че истинските евроатлантически държави, измъкнали се под сесесерските сапоги, имат лидери като ДАЛЯ ГРИБАУСКАЙТЕ, а ние си избираме неомарксиста, сталиниста, кгбиста, дедото, батето, десито, другото деси, ТИМчето, лилито, мичето, иринчето, данчето, фиданчето… И ни личи по всички показатели!
  Има и друго. Писах преди дни, че като част от хибридната война Кремъл започва много интинзивно и натрапливо да върти понятия като “студена война”. За чугунени чутури като мен такъв термин изкривява историческия период. Защото, ей, тъй, бе, ако слушаш левичарско-либералните анти-антикомунистически интерпретатори, две напълно равностойни в морално и всякакво друго отношение световни империи решили да поохладят отношенията! Тъй, не агресията на Кремъл не беше зинала да погълне поне половината свят, че и го направи- остави Ялта, а Африка, Азия? Но има и масов човек, у когото “студена война” навява лоши асоциации. Към него насочват буриите кремълските агитатори, в България-също, че и по-гласовито.

 2. Едно малко сравнение с малката Норвегия (с голямата Русия). Става въпрос за откраднатите милиарди петродолари, които се изсипаха като златен дъжд над обеднялата страна. Е, над Норвегия валя същият дъжд, та и даже по-проливен в определени моменти. И какво стана? “Ситата” страна не започна да харчи и краде наляво и надясно, а създаде стабилизационен фонд, в който има налични почти 1 трилион зелени. Тези пари норвежците не се чудят какво да ги правят, а инвестират и поддържат най-високото ниво на живот в Европа, че и в света. За 15 години в руската хазна се изсипаха повече от 4 трилиона “зелени”, взеха се около 700 млрд. кредити, и всичко това се разнесе по широката страна така, както уличен пес влачи преоценени кокали от незаконна кланица. А, пропо, тепърва предстои падежът на тези 700 млрд., взети с широка ръка и похарчени наистина безумно. А безумното перчене на Димон е ярко доказателство, че империята просто не трябва да разполага с излишни пари. Тогава руснакът просто полудява.

 3. Путин капут.
  Дребното нищожество прекали с търпението на света.
  Боклук. Срещу него има заведени дела в Тбилиси, Грузия, в Киев, Украйна и в Тампа бей, Флорида. Навсякъде искат да го съдят, но ла.ното продължава да се таралежи.
  В затвора!

  Исаков,
  Предай на началника си, че е много тъп!

 4. Но пък вижте и каква стратегическа дълбочина конкурира у нас “Стратегическата дълбочина” на Ахмед, дето му вика като ески дост бат` Бойко! Ами то и законодателният ни орган по външна политика се ръководи от…нещо на име Джема Грозданова (?!)- световноизвестна титанка на геостратегическата мисъл, макар и отбелязана като “специалист по обществено дентално здраве”… Какъв ли майтап и джюмбюш пада и в Анкара, и по света с такива анонимници, безхаберници и никаквици на власт у нас? КОЙ взема насериозно такава държава? А, утре очаквайте и тотално оплитане на Съблогъра от Банкя в Прага?

  https://www.24chasa.bg/Article/5299423

 5. Четиво за русофилистици (най-вече):

  Очакван спад в икономиката на Русия за 2016а: 3.5%, очаквана инфлация: 7% (ако не я свалят под 3% ситуацията може да стане неуправляема)
  През седмицата Русия отправи покана към 25те водещи банки в света (всичките мръсни америкаци и презрени еврогейове,но чудно защо водещи) за емитиране на държавен дълг. Резултат: НУЛЕВ интерес. За русофилистичните мърши да поясня: Това означава че никой “не ги бръсне за слива” и че държавните гаранции които предлага Руската държава не струват дори хартията на която са написани (и този зор за презрените пари от американските фашисти и еврогейове идва САМО след 18 месеца санкции). Дори Китай ги отсвири за нефт,газ и банкови заеми (а след сближаването на Китай и Иран майка и жална на “мамаша ви раша”.
  Оставям настрана въпроса за скъпо платената авантюра в Сирия, международния иск на Ходорковски за 50 милиарда, агресивния дъмпинг на арабски държави за продажба на арабски нефт & газ, продължаващият процес на освобождаване от руско енергийно робство на Европа с водеща роля на Полша, тотална изолация и провал на руската икономика – да го наречеш икономика си е жив комплимент за тази бензино и газ станция наречена Русия и т.н. и т.н.

  2017а: Падеж на дългове на държавните руски компании: около 180 мили арда долара, падеж на руски държавен дълг: около 200 милиарда. А тя “великая и могучая” още към днешна дата е “взела-дала” откъм икономика + факта че към днешна дата тази сума е почти 100% от Стабилизационния фонд на Русия.

  За да не мъча русофилистичната мозъчна гънка (която е “с брадва сякана”) казано с думи прости и ясни: Догодина ще молят за хранителни помощи както 1992а, 1999а и 2009а.

  Моля се този път запада да не прави грешката да ги спасява, да измрат и изгният, та човечеството да се излекува от една гангрена,а в частност и нашите русофилистични мърши да отидат на бунището

 6. ================================================================================

  ДВА БРОЯ НИСКОСТЕБЛЕНИ ПРОСТАКА, ПУТИН И МЕДВЕДЕВ, СОБСТВЕНИЦИ НА КЛИНИКАТА ЗА АЛКОХОЛИЦИ – РУСИЯ, ДЪРЖАВАТА РУСИЯ, В КОЯТО РУСКИТЕ ИДИОТИ БЯХА ДОКАРАНИ ОТ БОЛШЕВИШКИТЕ МАФИОТИ ПУТИН И МЕДВЕДЕВ ДО ТАМ, ЧЕ:
  – РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ ЯДАТ КУЧЕТА …,
  НО И КУЧЕТАТА ЩЕ СВЪРШАТ СКОРО …И ТОГАВА ЩЕ МОЛЯТ ДА ГИ ХРАНЯТ …

  ================================================================================

 7. Искам да вметна нещо встрани от темата. Ако си ездач на коне, а не циркаджия, то предпочиташ състезателни коне. Те са едри, силни и… високи. Но от тях се пада доста по-лошо! Обърнете внимание на всичките коне, които Путин язди – дребни, слаби и най-вероятно послушни или стари. Последното личи от наклона на главата на животното. Ето ви примери за истински ездачи и коне.

  http://www-tc.pbs.org/wgbh/americanexperience/media/uploads/special_features/photo_gallery/seabiscuit_gallery_02.jpg

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Subject_(horse)_20080420P1.jpg

 8. Не мога да си представя колко комплесиран трябва да е 4овек, за да публикува такива свои снимки. Наистина си е работа за психиатър.

 9. I.STRAUSS, само за протокола да вметна, че именно горните снимки направиха лилипут.ин любимец на всички позавехнали пИдали, да вляза за малко в лексикона на баце, на планетата. Милиони си ги туриха над леглото. Което засилва обоснованите съмнения, че джуджи1 е един от тях поне в битноста му на трифазен.

 10. Путин се снима на стари грозни и “куча марка” кранти защото:
  -Да не изглежда като амеба на фона на елитно и породисто животно!
  -Защото не може да язди!

  -Както и автомобилите, така и конете в русия са сдухани!

 11. Емисарят-матрьошка Медведев на Джуджето
  Путин и умореният кон Лавров обявяват предизвестената смърт на 2-ра студена война,без да питат народа на Русия какво ще стане след утрешния ден!

 12. Тъй като става дума за Норвегия, вижте сериала “Окупирани” (Occupied)- съвместна продукция на Норвегия и Франция, първият сезон на който вече завърши. В този сериал е показана възможна окупация на Норвегия от Русия и прерастването на хибридната война в тиха окупация подобна на тази в Крим. Изглежда сценаристите познават доста добре методите на Руската военна и кагебиска машина защото много точно са показани методите за обезличаване на държаввността, използването на терористични и криминални фактори в полза на окупаторите, заличаването на свободните медии. Изглежда Норвегия която има обща граница с Русия не само добре е инвестирала спечелените от нефта пари, а се е постарала и добре да изучи коварните методи на Кремъл така че лесно да може да се защити при нужда. Оше в началото във филма се прави уговорка, че щатите не се намесват, а Европейския съюз гледа да избегне всякакъв конфликт с Русия. Сериалът е интересен, него би трябвало да пуснат по телевизията, а не ЕКатерина по БТВ, където издържах само част от първа серия поради непрекъснатите свирки които сценаристите правят на имперската политика на Путин. Сигурно в Екатерина никъде няма да покажат ИСТИНСКИТЕ РОБИ – крепосните селяни, каквито българите НИКОГА не са били, дори под османско владичество, когато сме имали СВОБОДА НА ПРИДВИЖВАНЕ например, за разлика от годините на тоталитаризма когато не пускаха на запад. Ама вече ни опуснаха и там им беше грешката 🙂

 13. Специален поздрав за прекрасният коментатор П. Тихомиров. И аз съм хардлайнер но с ръка на сърцето признавам, че с една идея е пред мен в чувствата си към раззия. (Какво означава това за редовните коментатори и читатели тук няма смисъл да хабя допълнително клавиатурата.)
  Да не слушат ОБАЧЕ дежурният бройкаджия от ДАНС (там бас ловя, че до един га чуят името на лилипут.ин получават полюция), чиновникът от ПР на баце който “курира” БЛОГА ни, петоколонците които си “сверяват часовника” с ВРАГ №1 и любопитните полезни идиоти.
  И така има думата СЕРГЕЙ ШНУРОВ с
  “Вчера я видел сон прекрасный: Москва сгорела вся дотла”.
  Наредил съм на булката един ден като тръгна за по-добрият от световете да пуснат нея песен.

 14. към ДАНИ
  ========

  Може ли един линк към филма ‘Окупирани’,за да видим и ние за какво иде реч?
  Благодаря!

 15. Дани,

  Абсолютно точно! И аз само погледнах сериала за Екатерина с лошо предположение и се отказах. Днес имперщината в руското кино се ползва като хвалебствена алегория към путинщината, така както някога (талантливият) и пъзлив мазник с камера Айзенщайн се мазни на Сталин с “Иван Грозни” и “Александър Невски”. Историята на отношенията между тях е много поучителна-ето два добри линка по актуалната тема.

  http://www.rg.ru/2012/01/25/ivan-groznyy.html

  http://www.kinozapiski.ru/ru/article/sendvalues/587/

 16. Към ВВ и РУСИЯ КЕ ПАДНЕ:
  Влизам тук със закъснение и какво да видя?… ТАРЗАН! ДЖ. ВАЙСМЮЛЕР В ДИВО СЪСТОЯНИЕ! Ама нещо криво, нещо уродливо, нещо дразни… Недоумявам… После изведнъж светвам – краката на крантата по-къси от крачетата на джуджи!
  Истина ви казвам – вгледайте се ако е необходимо ползвайте линийка и ще се уверите.
  Виждал съм такива животни на други снимки – ползват ги шерпите в Тибет.
  🙂

 17. Комплексираното гномче от кремъл известен по света и у нас и като Пинокио спирка няма.

  В пресс-службе Кремля уже традиционно переврали суть переговоров российского президента со своим собеседником, на этот раз с президентом США Бараком Обамой.
  Так, в Кремле сообщили, что накануне состоялся телефонный разговор между президентами России и США, по инициативе американской стороны.
  В Белом доме по итогам этих переговоров заявили, что США настаивает на том, что Россия должна прекратить бомбардировки сирийской оппозиции. В Кремле же об этом не упомянули, заявив, что в ходе разговора стороны заявили о необходимости наладить контакты министерств обороны РФ и США.
  В ходе телефонной беседы Барак Обама призвал своего российского коллегу прекратить авиаудары по силам сирийской оппозиции. «В частности, президент Обама настаивал на важности того, чтобы Россия играла конструктивную роль путем прекращения огня по силам умеренной оппозиции в Сирии», – цитирует Reuters заявление Белого дома.
  «Особенно подчеркнута необходимость налаживания плотных рабочих контактов между представителями министерств обороны России и США, что позволило бы вести планомерную и успешную борьбу с ИГИЛ и другими террористическими организациями”, – такую ​​версию содержания разговора Обамы и Путина приводит Интерфакс со ссылкой на пресс-службу Кремля.
  Также в Кремле заявили, о том, что российский президент ожидает выполнения Украиной взятых на себя обязательств в рамках минских договоренностей. В Белом доме о подобном упоминания нет.
  «Аргумент»

 18. (Офтопик)Рубладжийската помиярница “пык” има едно неоспоримо качество. Дъно за нея няма, изненадва всеки ден с още по-голяма простотия, в сравнение с която вчерашната простотия е направо колонка на “Уолстрийт Джърнъл”. Особено приятно е, когато урод от “пык” ръфа урод от друга групировка. Като в този случай.

  http://pik.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%B9-%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BD%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE-news485576.html

 19. Окупирани сериала го гледаме в Лондон по Нетфликс, но не знам доколко услугата Нетфликс е разпространена при вас. Потърсете този сериал; уверявам ви че си заслухава! Услугата Дръндуу пък пусна сериала ‘Недадените’ на БНТ но кой знае защо нито една серия не върви мохе би защото показва исторически събития отпреди преврата на 9.9.44?? Също бих ви препоръчал последният сезон на Хомленд който целият е за борбата на цереу срещу руските агенти в Сирия и ИД и показват обезвреждане на руска шпионка при съвместна акциа с берлинската полиция и спасяване на Берлин от масово отравиане с Зарин.

 20. За съжаление това което медведев говори тук http://censor.net.ua/news/374278/otnosheniya_rossii_i_ssha_razrusheny_medvedev е вярно – а именно това, че западните страни не могат да се определят какво поведение да имат спрямо агресивната русия и приличат все повече на нацупени човечета, вместо на решителни хора които знаят как да постъпват с хулигани.

 21. Някой да е изненадан. Един по един, до един. След генералите мор и сред висши чиновници провалили се в изпълнение на задачата да скрият (“изчистят”) държавното допингиране в спорта.

  Бывший исполнительный директор Российского антидопингового агентства (РУСАДА) Никита Камаев скончался на 51-м году жизни
  Об этом рассказал агентству ТАСС экс-гендиректор организации Рамил Хабриев.
  «Произошедшее похоже на обширный инфаркт, — пояснил Хабриев. — Я узнал, что он побегал на лыжах, пришел домой и почувствовал боль в области сердца». Раньше Камаев, по его словам, никогда не жаловался на проблемы с сердцем.
  Никита Камаев занимал пост исполнительного директора РУСАДА с марта 2011 года. Осенью прошлого года вокруг организации разгорелся международный скандал: комиссия Всемирного антидопингового агентства WADA обвинила Всероссийскую федерацию легкой атлетики, РУСАДА и московскую антидопинговую лабораторию в скоординированных манипуляциях с результатами анализов. После этого ВФЛА отстранили от международных соревнований, а руководство РУСАДА, включая Камаева и Хабриева, ушло со своих постов.
  В начале февраля скончался председатель исполнительного совета РУСАДА Вячеслав Синев, возглавлявший организацию до 2010 года. Официальные причины смерти Синева не разглашались.

 22. Сигурно някои от читателите на тази страница знаят,че терминът “желязна завеса” е употребен за пръв път от Гьобелс през 1943 г.,ако не се лъжа,по повод предстоящото “освобождение” на част от Европа от руснаците,а Чърчил просто го е “взел назаем”.За сведение и на т. нар. русофили(ех,защо ня бяха и такива българофили)още през ноември 1941 г. Ялмар Шахт(министър на промишлеността на Райха)е заявил на Хитлер,че Германия ще загуби войната по една единствена причина – безкрайните човешки ресурси на СССР – грамотниге читатели знаят какво означава това…

 23. by Дани | февруари 15, 2016, 00:23:
  За съчетанието “иа” българите си имаме нарочна буква: “я”.

 24. Както винаги, след изявление от страна на руски държавник, следва пояснение да ни се обясни, че е имал в предвид точно обратното на това което е казал…
  http://www.novayagazeta.ru/news/1700328.html

 25. Страхотна статия на “Телеграф” за убийството на Литвиненко и неуспоримите доказателства, че Кремъл е изпратил убийците. Полония, който е използван е от една единствена държавна лаборатория на Росатом. Ако някой простосмъртен е искал да убие Литвиненко по този ужасен начин е трябвало да се бръкне милиони долари за отработен полоний. Най-страшното е че са подложили на радиация хиляди неподозиращи хора, включително и семействата на убийците, които са мислели, че отровата е химическа. А също и отговора на Путин на следващия ден от огласяване на разследването, изпращайки бомбардировачи да тестват английската военновъздушна отбрана. Връзките на Кремъл и Путин с клон на руската мафия в Испания. Убийците са оставили радиоактивни следи навсякъде, където са ходили по Лондон както се казва в статията като Хензел и Гретел. На аутопсията са работели двама патоанатоми с по две защитни облекла едно върху друго, толкова голямо е било радиоактивното заразяване. Желанието им да разкрият истината обаче осветли образа на Путин като студенокръвен убиец. Препоръчвам да прочетете цялата статия. Линк :
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11381789/The-assassination-of-Alexander-Litvinenko-20-things-about-his-death-we-have-learned-this-week.html

 26. До Васил Мирославов, благодаря, но обърнете внимание, че българския език владея много по-добре от вас, защото съм си изкарвал хляба дълги години с него. В случая с думата акция съм сбъркал само последната буква и то защото пишех легнал от таблета си на борда на яхтата, където нямам компютър с клавиатура. Така че да продължа с филмовите творби – Мадам Секретаи е друг сериал който върви в праймтайма на СиБиЕс всяка неделя вечер и последния си сезон почти всички серии показваха работата на Държавния секретар на САЩ в ролята – Тиа Лиони – по обтегнатите отношения с Русия по повод проблемите с Украйна. СЪщо мога да ви препоръчам и документалния филм Winter Of Fire – http://oscar.go.com/news/nominations/winter-on-fire-ukraines-fight-for-freedom-gets-best-documentary-feature-film-oscar-nomination-2016 номиниран за Оскар тази година, показващ как народа на Украйна извоюва своята свобода на Майдан и прогони путлериската марионетка Янукович обратно в Русия. Интересно ми е в тази връзка как Янукович още е жив, обикновено гереуто си ги умъртвяваше такива случаи тихичко някъде, нали имаха и крематориум някакъв там, описан в Аквариума на Суворов, изглежда Путин го тамани за президент на въображаемата Донбачка република – донбаси мамата лубянска!

 27. А, сега като прегледах предния текст, видях че съм сбъркал наистина и думата отравЯне, но това е просто техническа грешка, важното е да няма ОТРАВиаНе с ленинизъм в главите ХААХ

 28. Тц, Дани. Демонстрираш арогантност и претенциозност. Пред думи, започващи със ‘с’ и ‘з’ се пише ‘със’, а не ‘с’. Абе, има и други работи, но корекции правя само срещу плащане.
  Netflix бил вече достъпен в България. Досега го ползвахме чрез айпади, закупени в Лондон ( какъв съвпад!), включвайки ги към телевизор и плащайки онлайн в паунди. Мерси за сериала за Норвегия. Не гледаме много, но този ще го пробваме още щом се приберем.

  Ей, бъкано с хубави новини тия дни. Рашата е на смъртен одър! Възпитавали са ме като видя паднал на земята човек да подам ръка или да викам за помощ, а не да гледам радостно. Тия дни само злорадствам! Отскочихме на гурме- туризъм до Валенсия тия дни. Гръмната руска реч не се чува. От тия отърване няма. Но, о, чудо! Четвърти ден и нито един руски цървул! Няма, бе! Няма!

 29. До критиците на правописа ми – транс пенис ми ест какво мислите за моя правопис. Знам, че дразненето не идва от правописните ми грешки, а от идеите и осводомеността ми, с които бичувам ленинизма във всичките му форми. Ако Нетфликс съдържанието за България включва норвежкия сериал “Окупирани” гледайте внимателно, за да забележите всички аспекти на преминаването на хибридната война, ръководена от Кремъл, към открита агресия и формите, използвани за целта – привидната дипломатичност, тихите паранормални зелени човечета, търсенето и въвличането на крайно-десни и националистични групировки в полза на Кремъл, манипулирането на свободното журналистическо слово стигащо до убийство на журналист. Е, споко, в България няма как това да се случи, просто няма такъв вид журналисти вече, например някой който да иде в Алепо и да покаже отгоре Путин как бие беззащитните сирийци, който не искат да живеят по лениниски начин. Другите неща в сериала се случват в Норвегия трудно, защото НАТО не СЛУЧАЙНО се казва СЕВЕРОАТЛАНТИЧЕСКИ ПАКТ, но в БЪлгария ще бъде значително по-лесно, има твърде много хора готови да тичат да пълнят манерките на “освободителите” или да драпат същите.

 30. Носталгия по студената война? А не каза ли ‘модернизаторът’ Медведев в 2009: ‘Россия, Вперед!… Не ностальгия должна определять нашу внешнюю политику, а стратегические долгосрочные цели модернизации России.’

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.