Дончева откри със задна дата “топлата вода” за топлата връзка на Доган и Пеевски с Москва

Татяна Дончева, която на 10 май миналата година ме нарече „урод” по БНТ заради позицията ми срещу руската намеса в България ( с позоваване на заветите на Левски, Раковски и т.н.), днес „откри” в предаване на БТВ, че Доган и Пеевски са „руски хора”. Това се знаело от началото на прехода.

 

Така ли? Като е знаела, защо не осведомила систематично заблуждаваната по въпроса публика? Моя милост, без да съм критерий за каквото и да било, от години споделям истината за руската връзка в далаверата ДПС , която Дончева едва сега обяснява едва ли не като даденост, държана обаче от самата нея в тайна от аудиторията.

 

И защо ли си е мълчала, при положение че толкова обича да блести с остър език? Да не би пък да плаща прословутият данък „Тодор Живков” на принципа на препоръчаното от него снишаване, докато попремине бурята- на такова прилича, щом се беше снишила по време на бурната рублофилска пропагандна кампания от 23 декември миналата година насам, чиято цел беше да обясни как Доган нямал нищичко общо с Русия въпреки путинофилската му реч от 17 декември, обнародвана тържествено на връх Бъдни вечер.

 

Въпросът е, че други руски остриета, държани в ножницата на Москва за резерва, са мобилизирани да разчистват образа на руската намеса, като започват вече да режат опашката на този динозавър. Едното е Кадиев с новата му партия в ляво, а другото е Дончева в полудясното пространство. Обират луфтовете и овациите на наивниците.

 

Задачата на Дончева е да очарова с бунтовни слова лековерните зрители и поради тази причина „чудодейно” е абонирана за всякакви публицистични предавания- до степен такава, че й угаждат на капризите да не канят такива, като пишещият тези редове.

 

При цялата си критичност към Кремъл и руската политика в и срещу България, никога не съм твърдял, че руснаците ( или днешните техни вождове) са глупаци. Те отлично си дават сметка колко жалък пред огромната част от българите ( и чужденците, интересуващите се от България) е образът на подсъдимия за хулиганство Сидеров, маршируващ досега толкова луксозно като знаменосец на руския интерес по нашите земи. Сега сред неудобните за руското влияние вече е и похабеният заради моментната изгода на Москва Ахмед Доган, опакован необратимо от вражеска Турция заедно с отрочето му в политиката и в бизнеса Делян Пеевски.

 

Така че „откривателството” на Дончева е като в онези криминални филми, в които босът изпраща „чистачи” да замитат следите като екзекутират амортизираните си доскорошни верни слуги. Като адвокат с опит от времето, когато работеше за руската престъпна далавера с названието “Мултигруп”, Дончева знае как се реже опашката на един много, много голям руски гущер, зинал да погълне всички активи в България с пасивното съучастие на парализираната от корупция и страх администрация. Дончева в това отношение си е също лика прилика с Кадиев, който пък е истинският автор на онази статия за опашката на гущера, под която в червения в. “Дума” се беше подписал шефът на корпорацията Илия Павлов, надявайки се легитимира първоначалното награбване на капитала като се дистанцира от себе си. http://www.vsekiden.com/136274

 

 

Сериалът е с продължение. Не можем да знаем конкретните му герои, защото сценарият се пише в Москва според обстановката. Но че ще има нови серии, в това не се съмнявайте. България е малка, но от голяма важност за руския напън да държи Проливите на мушката и под око ( щом все не успява под ботуш).

На нимката: Сидеров като пресаташе на Илия Павлов по времето , когато Дончева адвокатстваше на същия бос. Днес Сидеров вече е откровено вреден за Кремъл и на първа линия вадят Дончева да чисти руската следа.

23 мнения за “Дончева откри със задна дата “топлата вода” за топлата връзка на Доган и Пеевски с Москва”

 1. Да не забравяме,че адвокат Дончева.защитава интересите на Г.Ганчев,отрочето доганово…

 2. Само у нас гореописаната махленска устатница с разпасаното си плещене може да минава за оригинален политик, оратор и висш морален съдник.Но, забелязвате ли, май сме свидетели на забележимо явление в многогласната рубладжийска логорея- както след 1989 г. другарите много заобичаха да се обиждат на “болшевик” и “сталинист”, че и на “комунист” понякога, нали са “модерни евросоциалисти”, така тръгна напоследък и обидата по руска линия по модела “хърбел VS щърбел”.

 3. Блестящ анализ г-н Инджев!
  Мислите ли че лакейската ни журналистика ще Ви търпи да мътите водата???
  Разбира се че НЕ!
  Нали видяхте Хекимян – лакеят, как угодничеше пред “Гестапо”.
  Гнусна работа!

 4. А ето защо е кахърен Борисов:
  ========
  Новият американски посланик Ерик Рубин пристигна в София и се представи на българите с видео обръщение, съобщиха от посолството на САЩ.

  “Като посланик ще подкрепям всички действия на страната ви, насочени към постигане на икономически напредък, укрепване на демократични институции и гражданското общество, както и на мира и стабилността в региона. България е ценен съюзник и приятел на САЩ”, заявява посланик Ерик Рубин на български език.
  По време на изслушването си в Сената Рубин заяви, че платената руска пропаганда е сред проблемите на България, а като приоритети в работата си посочи справянето с корупцията и енергийната диверсификация.
  http://www.mediapool.bg/noviyat-poslanik-na-sasht-pristigna-sas-zayavka-za-ukrepvane-na-demokratsiyata-news245689.html

 5. Призовете главният прокурор да арестува Волен Сидеров! Призовете официалните власти да разследват всички свързани с руските агенти, които 25 години не позволяват България да се развива европейски!
  Защото както казва Радой Ралин : “Няма безплатно предателство…”

 6. Онзи ден писах, т. е. изтезавах си клавиатурата за някаква женица-зъболекарка на име Джема, НАЧЕЛО на Парламентарната комисия по външна политика. ВИЖТЕ- смях, но и страх да ви хване от факта КАКВИ никаквици, неграмотници, анонимници и случайници определят политиката на България!И в случая-по каква тема! Кой, кога и как ще им поиска сметка? Четете:

  “Изявлението на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за възможно разделяне на България от Румъния по мониторинговия механизъм предизвика разнопосочни, в някои случаи дори комични коментари от депутатите.

  “Не всичко, което се случва в Румъния, е положително и реалистично. Има и малко политически момент. Ние засега държим положението”, обяви председателят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова (ГЕРБ) пред “Сега”.

  Според колегата й в комисията Георги Кючуков (АБВ) Юнкер не изразява позиция на ЕК, а по-скоро личното си мнение. “Ние сами си заслужихме подобни коментари. Но не смятам, че подобно нещо ще се случи. Това е просто предупреждение”, обясни той.

 7. Гледам видео обръщението на Ерик Рубин,в което той говори на български и не мога да се сетя някой руски посланик да се е обръщал по нашенски при встъпването си в длъжност.
  Аз ли съм пропуснал нещо?!

 8. Двоен черен ден за различните прайдове сред рубладжийската глутница в България! Затова и започнаха да се ръфат… Пристигна новият посланик на САЩ Ерик Рубин. Изчетох всичко достъпно за него и съм категоричен оптимист. Пó републиканец от мен рядко ще срещнеш и в Алабама. Но не мога да бъда заслепен тесногръдник и въпреки, че Амб. Рубин очевидно е демократ (като поне 75% от американските кариерни дипломати), вярвам в опита, качествата и в решимостта му да ни помогне да се измъкнем накрая от пипалата на кремълския хищник и тукашната му агентура.
  Дано успее!

 9. Поздравления,г-н Инджев за гражданската позиция!И се пазете,защото на статуквото не сте удобен.
  С риск да засегна посланик Ерик Рубин си позволявам да кажа,че в България няма нито институции,нито пък те са демократични.
  Така че и на нас , и на него ,ни предстоят много работа и кураж ,за да достигнем онова,което всички бленуваме.

 10. http://novinite.bg/articles/106519/NATO-s-diplomaticheski-imunitet-v-Sarbiya

  Хайде, хаирлия да е- и братята сърби бягат от потъващата кремълска гемия!
  Както писах вчера по по повод Беларус и Луката, вече наистина вземам най-сериозно каноничните и догматичните (в църковно-правен смисъл) аргументи на генералите…, пардон!- на духовниците от Московската патриаршия да бъде канонизиран Св. Владимир Путин. Този чудотворец наистина може да прави чудеса, по-големи и от онова на сватбата в Кана Галилейска с водата, превърната от Христос във вино.
  Че не е ли чудо да превърнеш най-русофилските православни народи в евроатлантици?

 11. Ето какви ги каканиже Кирил Домусчиев, председателят на КРИБ, (според слухове, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛ В КТБ, взел и не върнал около 1.6 милиарда кредити от КТБ):

  ….”По време на провелата среща в МС са обсъдени и “СИНИТЕ КАРТИ” за квалифицирани работници от страни ИЗВЪН ЕС. Според КРИБ, те са фактор за повишаване на конкурентоспособността на българската икономика и чрез тях можем да внасяме висококвалифицирани специалисти, които плащат високи осигуровки.”
  (ще плащат осигуровки точно толкова, колкото плаща данъци “Лукойл” и руските собственици на имоти по Черноморието ни, които развиват нелицензирана туристическа дейност!)

  Нали си спомняме, че тази “Синя карта” я измисли Ивайло Калфин, след посещението си в Москва, предназначена за “високо квалифицирани”(сигурно в шпионирането:) специалисти ИЗВЪН ЕС, които задължително да получавали, според “спогодбата”, поне 3 пъти по-голяма заплата от средната в България!
  Значи вместо Русия да плаща за дейността на шпионите си у нас, пак ние ще им плащаме от българския държавен бюджет и чрез източване на българските частни фирми.
  КРИБ може и квота за назначаване на подобни “специалисти” да измисли за всяка българска фирма. Класика!

  Ето какво пише bivol.bg за един такъв “високо квалифициран специалист”:
  …Руснакът Александър Каминин, който стои начело на проекта за нова ефирна българо-руска телевизия HMTV няма никаква бизнес история в Русия и за него не може да се открие никаква информация в руския сегмент на интернет – това показа проверка на Биволъ съвместно с руските му партньори от OCCRP. Роденият през 1957 г. Каминин няма собственост в България, но има РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ, издадено през 2014 г. във Варна.

  Каминин има само две акции в дружеството-собственик на телевизията „Хоризонт Медия“ АД. По 49 акции държат Дончо Николов Кирчев и Надежда Желязкова Любенова.

  Не е ясно откъде са парите за телевизията, защото бизнес историята на Кирчев и Любенова също не е впечатляваща. Дончо Кирчев е съдружник в дружеството „К и К консулт“, което декларира приходи от около 30 000 лв. годишно, а Надежда Любенова се появява за пръв път в „Хоризонт Медия“ като акционер и управител. Тя не е имала никакъв бизнес преди това. Проверка в имотния регистър показа, че Любенова не се явява едър наследник или собственик на имоти. Същото важи и за Дончо Кирчев, който има няколко ниви в Девня и Нови Пазар.

  „Хоризонт Медия“ е създадено през юли 2015 г. и през 2015 г. е плащало осигуровки на двама служители.

  Сред основателите на фирмата е Стефан Панайотов, който има опит в телевизионния бизнес като съсобственик във „Варна ТВ-Груп“ и участва в управлението на няколко фирми свързани с телекомуникациите и бизнес с недвижими имоти Панайотов е и до момента управител на „Варна Телеком“ ООД, в която акционер е М-САТ на ТИМ !!! Малко след създаването на“Хоризонт Медия“ Стефан Панайотов продава акциите си, а от октомври 2015 г. е напуснал управлението на дружеството, показва справка в Търговския регистър.

 12. Стамбо! Този бисер Джем-а – не знам как го изкопа! – хем ме разтърси от смях, хем ме опечали.

 13. @ ТЪПАНАРКО | ФЕВРУАРИ 17, 2016, 17:58

  Не пропускате – така си е.

  Говорят само на руски (ако приемем, че такъв език въобще съществува) поради комплексарската им мания за (имперско) величие.

 14. http://clubz.bg/34600-obraz_i_bezpodobie

  Само с последните две изречения не съм съгласен – няма какво да чакаме! Ние, гражданите също имаме “собствени отговорности”

 15. ЧЕРВЕНАТА ГОРГОНА
  В основата на човешкото поведение стои сексуалният нагон, както установява татко Фройд. Старата мома Т. Дончена освен че е грозна, е и твърде нагла. Тъй като любовта остава загадка за нея, изразходва сексуалната си енергия в политиката. С характерната за комуноидите хамелеонщина се извъртя неколкократно в разни вътрешнопартийни опозиции и в “Мулти”, продаде депутатската си съвест за мръсните от проституцията пари на Ванко 1.
  Селянията блика от всяка нейна дума. Комплексите на провинциална гимназистка я правят отблъскващо напориста.
  Всъщност късметът й бе, че в БСП решиха да я впишат към фонд “Вътрешни дисиденти”. Имитира необходимите 10 % опозиционност. По-добре тя срещу заплата, отколкото някой друг /например починалия твърде ускорено Илия Божинов/ по своя приумица.
  Прави се на смела, като обвинява Първанов, че крадял идеи от движението й. Идеите им са общи – Ленин, Сталин, Димитров.
  Няма да я забравя как се хвърли да защитава ДАНС и Алексей Петров, когато пребиха журналиста Огнян Стефанов. Тогава заяви, че Стефанов бил пребит, защото някой искал да дискредитира ДАНС и Станишев. Пазя изказването й. През същата седмица бе водила по телефона си над 80 разговора със Стефанов, но заяви, че “дори да й бил любовник, нямало за какво да си говори 80 пъти на седмица”.
  Пак нагон, пак Фройд…

 16. дончева – една от многото ръце на мултигруп, излязла от едно котило с пеевски и разбира се явява по дефиниция една от картите на москва в готовност. Просто е инструктирана от руския център да се изкаже (разграничи от горещите кремълски картофи) точно така. Е повервахме ти, дончева, повервахме ти, с една забележка, сърпа и чука са изрисувани на челото ти ясно и с неизтриваема боя, така че докато имаш глава все ще е видно чия подлога си!

 17. Драги everyone else,

  Поздравления и за твоята аналогия със “зейтин-пехливанлъка”, демек – “мазната борба” на ужким!А за бисера с ник на чалгарка- просто като прост данъкоплатец и поизкушен в политическите проблеми поданик на Задунайката се поинтересувах след медийна изява на тази геостратегическа и дипломатическа титанка- кой формулира законодателните насоки на външната ни политика. И си плюх в пазвата!

 18. До Стамбо: Сърбите не са ни братя. Справка – история на България, особено последните 150 години.

 19. @ Емиле,
  историята я поназнайвам горе-долу, а определението е в ироничния смисъл. Малко чувство за хумор не вреди, нали така!

 20. Стамбо, еша си нямаш! Може би с общи усилия ще открием кои са останалите скъпоценни гроздове в министерството. Интересът ми е към съветниците. Ако изобщо те функционират като такива. В пресата дори и нещо да се появи, все не е дип сигурно. Апропо, Тодор Танев по какви точно въпроси съветва ББ? Имаше и такава лакърдия след уволнението му.

  the more crap we put up with, the more crap we’re going to get

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.