Руският патриарх Кирил, патриархарът Първанов и снимките с пингвините

Руският патриарх Кирил се снимал с пингвини в Антарктика. Ето още един пример, че на Русия сме дали не само буквите и православието. Тя върви по български стъпки. Оставили сме отпечатъци на пингвини.

 

Макар да не съм чак толкова стар като Стара планина, днес се почувствах със задна дата почти толкова горд с онова, което сме дали на света и по-точно: с президента Първанов.

 

Оказва се, че той не само взима от Русия, но и дава (пример). Тази мисъл ме осени по повод посещението му на най-южната точка на Латинска Америка през ноември 2008 г., когато накарал самолета си да кацне на остров Ливингстън за снимка с пингвините. Описал съм този негов подвиг ( последвал подвига му с отстрелването на един защитен от закона див козел в Узбекистан месец по-рано) в книгата си „Президент на РъБъ” ( 2010 г.). Уви, като и за други подобни новини, и до днес нямам последователи с желание да ги разчепкат…

 

Бях склонен да мисля, че е признак на храброст да си удължиш маршрута на връщане за Родината след дълго туристическо летене до и над доста продълговатия южноамерикански континент. На негово място страхливците биха избрали най-кратката траектория за съветския самолет Ту, кръстен тогава от някои в България „куцото Ту”, заради принудителното му кацане на път за другото полукълбо още на Азорските острови поради повреда в колесника.

 

Кога обаче сиромахът ще се снима с пингвини ( ако не броим българските им подобия във фракове, нарочени за дипломати- на един такъв казах пред целия състав на посолството , че прилича на пингвин при връчването на акредитивните му писма в Бейрут и после съжалих , защото човекът почина от разрив на сърцето при една бомбардировка в квартала).

 

По мои също така непотвърдени от нелюбознателните български медии сведения, приключението с пингвините натъжило доста българската общност в Бразилия. Първанов не я удостоил с присъствието си, предпочитайки туристическа обиколка. „За пингвините има време, а за нас не”, реагирали ревниво българите, които вероятно след това въпреки всичко са гласували за другарката Дилма Русев на президентските избори ( нещо като нашенците, които биха подкрепили другарката Бокова за ООН по партиотични подбуди).

 

В крайна сметка пиша тези радостно-тъжни редове с натежало сърце поради несправедливостта Русия да се пъчи по (още ) един показател, по който сме я изпреварили. Крайно време е Първанов да си публикува снимките с пингвините и да докаже, че е преди всичко българин и след това рекламен агент на руските енергийни проекти.

 

Апропо, от Аржентина Първанов и Бокова, която той заведе там в качеството й на посланик във Франция извън протокола, бяхме осведомени, че сме щели да внасяме аржентински ядрени технологии и уран. А пък, както вече съм писал, Бокова си подписа там днешната гаранция, че една държава от петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН по никакъв начин няма да допусне тя да оглави ОООН.

 

Бокова си е изпросила бъдещото вето още през ноември 2008 г. в Аржентина. Подмазвачески е наричала британските Фолклендски острови с аржентинското им названия Малвински- нещо, заради което през 1982 г. Маргарет Тачър възкликна: „там може да има само пингвини, но това са британски пингвини”. И го доказа с цената на близо 800 британски жертви в мълниеносна победна война срещу аржентинската окупация на Фолклендите.

 

За подмазвачеството в името на аржентинската подкрепа на номинираната за шефския пост в ЮНЕСКО Бокова ги издаде обаче президентът на страната Кристина Киршнер. Тя публично им благодари за този поклон и така попари надеждите им да скрият от Лондон лицемерието си. С този рикошет Бокова гарантирано ще бъде отстреляна като Архар през юни тази година, когато са изслушванията на кандидатите за поста в рамките на първия кръг, в който 5-те държави постоянни членки на Съвета за сигурност ще имат право да налагат вето.

 

Само се чудя за още едно случайно съвпадение в този карамбол. Понеже Първанов беше бракониерствал в Узбекистан с любезното съдействие на местния диктатор Ислам Каримов, дали пък това не беше причината на олимпиадата в Сочи руските шегаджии да сложат нашичкия Орешарски да седне на една маса с него ( редом с дискредитирания вече украински президент Янукович)?

НА СНИМКАТА : Сочи , февруари 2014 г. “Отстреляният” вече към днешна дата Орешарски в компанията на др. Ислам Каримов, домакин на др. Първанов при отстрелването на архар през октомври 2008 г. в Узбекистан. На първи план е подкупеният от Путин президент Виктор Янукович, който днес се крие в Русия. Румънският премиер Виктор Понта, който днес е подсъдим в родината си, се дърпа за обща снимка с тях. Чудна компания!

Дааа, „умом Россию не понять”, както е възкликнал през 19 век руският поет Тютчев. Прав е бил. И поради това не се и опитвам да я разбера Русия. Но не разбирам също поради какви юродиви причини Първанов се срами да си покаже пингвинската фотосесия- руските началници му отнемат първенството в това отношение, но пък показват, че вече му е разрешено да се изфука с подвига си. Щом руският патриарх Кирил може, значи и патрирхарът на президентстването у нас ( с цели 2 мандата) вече има разрешение да направи същото.

 

Поради липса на оригинали от снимките и поради пингвинското мълчание по темата на сътрапезниците на Първанов от онова турне, които иначе твърдят и днес, че са журналисти, публикувам само снимката на най-близката му по онова време медийна другарка Венелина Гочева като илюстрация- заместител на симпатичните животинки ( за което им се извинявам).

 

27 мнения за “Руският патриарх Кирил, патриархарът Първанов и снимките с пингвините”

 1. Влючвам се ентусиаризирано в инциативата на г-н Петър Дончев от предишна статия като една долна мръсна гад (без кавички) без да е чел дори един ред от “Винету” за да си дам мнението.
  Чудесна сатира която нито папка гоце и още по-малко гундяев, така презрително само с цивилното му име наричат патриарх кирил (който без листче у ръка и добър ден не казва) нормалните руснаци, няма никога да разберат.
  Карикатури на мах. А снимикте са прекрасна илюстрация на тяхното нищожество. Плюс на още един употребен никаквиц. ДГД за тримата и за мецаната от третото фото съчетала до съвершенство, две в едно, най-древната и най-продажната професия.

 2. Ей, бая гушка е наляла Гоцевата падружка. Ама кат’ седнат на масата и не стават, докато не опраскат ‘сичко тия комундели! Как се казва тая?

 3. Ех, г-н Инджев, много печал натрупахме през псевдопрехода….
  В нормална страна снимката на патриарх с пингвини би предизвикала само незлобливи коментари относно приликата на дрехите им… а у нас толкова аналогии… Първанов, Бокова, Орешарски, Гочева… Мъка, мъка…

 4. “Пингвинката”, дето се гушка с Гоце, е Венелина Гочева (24 часа), нали?
  Она так похудела !

 5. Снимката на КГБ-партриарха вероятно е в Антарктика ,а не в Арктика, в Арктика няма пингвини,освен ако това не са някакви особени путингвини, които от любов към Путя са имигрирали в Русия

 6. Г-н Инджев тая другарка нали е Гочева,на последната снимка?Моля коментирайте обвиненията ,които си размениха Недялков от ПИК и Бльсков.Доста интересни неща льсват от думите им.Всичките тия парцали с претенции като “24часа”,”ТруП”,”Стандарт”и други,били вьв фалит и излизали благодарение на шефа на НАП.Кога най-после ще направят едно добро дело за тоя народ,като го отьрват от тях?

 7. Тия миряни, пингвините, пак ги огря. Превъзходен текст!

 8. Към Хаджи Милен

  Не бъди толкова СИГОРЕН, жалък неграмотнико!

 9. @ХАДЖИ МИЛЕН МИНЧЕВ

  Аджийо, хубаво, че искаш да живее твоята Русия, ама тя умира. Сигooрно е. Не я тъпчи с овации, че се подува – така смъртта й става още по-болезнена. Имай милост, за Бога. Под всепингвинския патриарх пишеш (scroll to top).

 10. До “православния хаджия” милен минчев:
  Що не щете да четете бе, простако? Мозъците ви комунделски също като аспиринчета – толкова големи и само с една гънка през средата. Не сте в час бе, нещастници – “великата”, “могучаята”, “славната” и “непобедима” се е скапала като маруля в държавен “Плод и зеленчук”.До 5-10 години китайците и останалите азиатски тигри ще я разнесат като кучешка глутница свинска карантия. С евенки ли ще крепят “освободителите” ти измисленото си православие отсам Урал?
  Ама вие, червените тъпунгери, как да ги усетите тези неща, като отколе доброволно сте се наврели като стелки в мужишките ботуши – и да ви тъпчат ви допада, и на вонята сте им свикнали…

 11. Браво Иво, смях и веселие бликат от всяко Ваше слово.
  Иначе искам да попитам! Разбрах, че Лукойл само в България работили на загуба от 10 години…Защо не сменят управата тогава?

 12. Хаджи ММ, едно е сигОрното.Сбъдва се прогнозата на Збигнев Бжежински (сигОрно не си чул за него но чичко Гугъл и на теб би свършил работа): “През 2017г. Гражданската война в Русия приключва с победа на белите”.
  Аре, пали свещи за упокой на матушката.

 13. Аз бих искал да споделя нещо друго. Преди седмица руският патриарх се срещна с Папата в Куба и обсъдиха евентуалното сближаване на източното православие и католицизма след хилядолетното им разделение. То хубаво, че го обсъдили, но се питам, като какъв и с какви правомощия руският патриарх преговаря с Папата? Източното православие няма ли си Вселенски патриарх, който да води тези преговори?

 14. Ах, великолепен образ: “маруля в държавен ‘Плод и зеленчук'”. Колко много зад няколко думи!

 15. На снимката е показана др.венелина гочева, която от докосването си до гоце е изпаднала в оргазъм! СигОрен съм, че в същото състояние достига и “хаджията”, като чуе името на путя, или на гоце! Но какво да се прави? Проституцията е най-древната професия!

 16. Патриарх Кирилл сигурно е отишъл на Антарктида, за да покръсти пингвините в праСославната СИ вяра.

  Изплагиатствал е от романа на Анатол Франс “Островът на пингвините”:)

 17. Доколкото съм запознат с църковните дела за да те обявят за светец е необходимо да извършиш най-малко 3 чудеса. Руския патриарх извърши едно такова богоугодно чудо, покръсти пингвините от Антарктида и ги прие в паството на духовния отдел на КГБ-ФСБ завеждан от негово светейшество генерал майор Гундяев. Дори се снима с новопокръстените руски миряни, като доказателство за извършеното чудо. За следващите две чудеса да се готвят анакондите в Амазонка и тасманийските дяволи в Австралия.

 18. Неможе да се опише по-точно от Павел Тинков!Това е отношението към руските МЕКЕРЕТА!Така ТРЯБВА!

 19. Останах изненадана ,че този руски чудотворец е със спасителна жилетка.СигОрна бях ,че ходи по водата , а то …………

 20. Този червенотиквовец прилази преди няколко години в Сапарева баня , да “благослови” поредният мастодонтски мегапроект на кгб мафията / по подобие на камчийският бидонвил-анклав/ – почивен комплекс на Мин.правосъдието на рф + център за генетични изследвания . С любезното съдействие на продажната местна АД-мини-страция. Проекта за сега е сложен на трупчета . Но ако се осъществи /пази Боже/ питам се какви ли “генетични изследвания” биха се провели там . Може би ще създават новият “съветски пингвин” , по липса на годен човешки мат`рял .

 21. Ето още един коментар по темата. СигОООрен съм, че ще ви заинтересува.

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/24402

  А на неграмотника-рублолизец (че и хаджия- отрепки като него най-много да са носили хамута на коня, когато някой чорбаджия е тръгвал на хаджилък) – учись, товарищ, прежде чем писать здесь, иначе- поэхал на х..й! (Ако можеш и от руски да преведеш 2 думи, разбира се!)

 22. Потресох се от ГНУС от тези фотоси,подходящи са за тоалетната на Шуменската автогара!!Пфу!!

 23. Към Мила Новак:

  В Сапарева Баня се вее руското знаме над минералния басейн в центъра. Явно са играли съответните пари.

 24. До Хаджиев Милен Милчев

  Как е възможно 80 години да се поругава православието,да се убиват православни свещеници,
  да бъдат убивани и измъчвани от глад и студ в съветските лагери възрастни православни свещеници и Вие,Милчев,да искате православна Русия да ни спасява.Не,благодаря.няма да лазя в ботушите им.
  НИКОГА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.