Той ги пуска, той ги спира, а Пеевски връща поръчките

Вече трети ден поред премиерът Борисов спира държавни поръчки на обща стойност вече близо милиард и половина лева, спечелени от КОЙ?…

 

Той ги пуска, Той ги спира.

 

Тук е така. Важното е едноличната Му власт този път да е на прав път. От нас се очаква да ръкопляскаме, защото е направил нещо, за което хиляди пъти е бил молен от някакви си  граждани и от някои пишещи „долни, мръсни гадове” ( както Борисов нарича онези, които си позволяват да видят външен натиск зад вътрешното му убеждение , че трябва да бъдат спрени пуснатите от него поръчки).

 

Хубаво е , че премиерът си реже опашката, на която толкова дълго беше крушка. Но защо трябваше да стигнем до под кривата круша със съдебната реформа и до заплахата България да се открои като най-зле управляваната държава в ЕС на фона на румънския пример, за да се задейства най-после инстинкта Му за политическо самосъхранение като ехо от механизма за наблюдение върху спъната ни реформа?

 

Колкото повече набъбва сборът от оповестяваните милиони, запорирани в рамките на последните дни по съответните съмнително спечелени търгове, толкова повече лъсва размерът на грабежа, на който България е подложена от приближените досега (?) до властта кръгове.

 

Аплодисментите са лесно нещо. Може и с отвращение да се ръкопляска, когато шамаросват „лошия” (нещо като „да си траем за престъпленията на Сталин, щом помага да смажем бившия му побратим Хитлер). Въпросът е обаче защо изобщо е трябвало да се стига да ситуацията, която сега предполага тя да бъде лекувана в стила на Путин, който изгони брутално избрания от московчаните кмет Лужков заради корупция и от това натрупа още политически капитал за себе си. Никой обаче не посмя да го попита защо е търпял дълги години разграбването на обществени средства и защо за подобно престъпление в особено големи размери не се търси сметка- не толкова като отмъщение, колкото като превенция срещу повтарянето на престъплението.

 

Преялият с поръчки Пеевски сега е принуден да ги връща. Някой вярва ли обаче, че Борисов го кара да изпие тази чаша с очистителното по вътрешно ( а не по външно) внушение?

 

Иначе Борисов го бива в превенцията, когато иска да я приложи в собствен интерес. Ето защо заклейми като „долни мръсни гадове” всички, които свържат външни фактори с офанзивата му да спира държавни поръчки. По този начин на изпитание пред гнева му са положение не само коментиращите политиката в България, но дори и (плахо) питащите. Как да зададеш въпрос като водещ в телевизионно студио на събеседник, дали вижда външен натиск върху Борисов, като с това рискуваш автоматично да попаднеш сред безработните журналисти?

 

Номерът със забраната да се говори нещо, което е лично неудобно за него, Борисов извъртя още в мига на учредяването на ГЕРБ. В речта си на 3 декември 2006 г. пред учредителите, да припомня пак, Борисов забрани от трибуната на НДК който и да било новороден съпартиец да говори за, т.е. срещу ( президента) Георги Първанов. И както видяхме в годините след това, никой не наруши тази забрана, освен някои „долни, мръсни гадове” извън неговия контрол.

 

Нещо повече, Първанов, независимо от грандиозния провал на одиозните му обещания за трите енергийни проект, не само не се разсърди на Борисов за тяхното спиране, но се присламчи като съуправляващ с него в настоящото правителство.

 

 

Дали ще се окаже (пак) „всяко чудо за три дни”, ще разберем утре, на четвъртия ден.

15 мнения за “Той ги пуска, той ги спира, а Пеевски връща поръчките”

 1. ШАПКИ ДОЛУ!!!
  ДНЕС ПРЕДИ 143 г. Е ОБЕСЕН ВАСИЛ ЛЕВСКИ – АПОСТОЛЪТ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА!
  ЗАВЕЩАЛ НИ САКРАЛНИТЕ ДУМИ: “ТОЗ КОЙТО ЩЕ ДА НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ И ЗАРОБИ”!
  ПОКЛОН!!!!!

 2. Г-н Инджев ,разбрах ,че самодостатъчното “светило” и вероятно антуража му , Ви четат. И съм наясно ,че всеки Божи ден ТРЯБВА ,да се чисти гнойта в опит да не погине целият организъм… Но всичките тези откровено профански изцепки , които вече повече от десетилетие , провокират чувството ми за естетика и нормалност , ме карат сега и аз да дам цитат-препратка към анализа на г-н Иноземцев за руската фуфурофобия публикуван от Вас днес :
  ” Тук/русия/ все повече укрепва индивидуализмът на ненаситния и безнравствен дивак, определен от народа като “селяндур”.”
  Защото г-н Инджев – това е диагноза на заразата и тук /България/ .

 3. Юнкер днес каза и косвено потвърди за натиска върху Борисов.
  Така че е време за оставка!
  Иначе идва следващия въпрос, са отчисленията в полза на даващия порциите!

 4. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер потвърди намерението за отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, резултат от който са редовните доклади на Брюксел в областите „правосъдие” и „вътрешен ред”.

  „Убеден съм, че премиерът и неговото правителство ще направят всичко, за да бъде взето решението по време на мандата на тази Комисия. То (решението) ще бъде взето. Защото обичам българския премиер, който е брат и приятел, сериозен човек, солиден, не смея да кажа, че е като мен.

  „България и Румъния ще бъдат разделени, наистина механизмът за проверка и контрол е към своя край. Винаги съм казвал, дори в предизборната кампания (и държа на обещанията си), че по време на мандата на Комисията България ще излезе от механизма”, допълва Юнкер.

  Той продължава, визирайки последния критичен докла на ЕК: „Имаше доклади, те казват каквото казват, но аз съм убеден че премиерът, моят приятел Бойко, ще направи всичко, за да отговори на очакванията. Убеден съм, че ще го направи. Така че ще бъде направен”.

  „По време на този мандат България ще излезе от механизма за проверка. Никога не е имало българо-румънска двойка. Всички държави ще бъдат третирани по отделно”, допълва Юнкер.
  http://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_996174596

 5. Към Петър Дончев:
  Поздравления г-н Дончев. И аз съм такъв!

  ДЯКОНЕ, НЕ СМЕ ТЕ ПРЕДАЛИ!
  ПОКЛОН ДОЗЕМИ!

 6. Не виждам разликата- и маймуна да беше ни управлявала вместо бойко резултатът пак щеше да е същият-след Румъния!!!

 7. Значи трябва да си призная,че и аз съм долна мръсна гад!

 8. Поклон!!!

  “ШАПКИ ДОЛУ!!!
  ДНЕС ПРЕДИ 143 г. Е ОБЕСЕН ВАСИЛ ЛЕВСКИ – АПОСТОЛЪТ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА!
  ЗАВЕЩАЛ НИ САКРАЛНИТЕ ДУМИ: “ТОЗ КОЙТО ЩЕ ДА НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ И ЗАРОБИ”!
  ПОКЛОН!!!!!”

 9. Г-н Бояджиев, не сте прав. Забравяте, че през 1997 – 2001 г. имахме Премиер. Когато той ни управляваше, България нееднократно поставяше въпроса, че Румъния ни спъва по пътя ни към Европа и искахме да бъдем разделени. Ние искахме, защото бяхме напред. Днес нещата стоят обратно и то именно, защото ни управлява маймуняк, а не Премиер. И забележете, не Румъния иска да ни разделят, ЕК и Юнкер го заявяват.

 10. Във връзка с темата ще препостна нещо, което прочетох от един коментатор под друга статия – “Като гледам как им спира процедурите, смятайте как им ги е давал!”
  Кратко и ясно.

 11. Да си призная, май и аз съм долна мръсна гад, но не съм го съзнавал досега!
  Иначе, поклон доземи в памет на най-големия БЪЛГАРИН !!! Прости ни, Апостоле, че позволяваме да има нищожества, които петнят името ти, сравнявайки Те с разни ченгета като Доган… Прости ни, че позволяваме още да имаме управници, служещи на друга държава, която ни е поробила точно така, както Ти предсказа…”освобождавайки” ни…

 12. ГЕРБ не са просто резервния отбор на Путин, те са най-голямото постижение на КГБ/ДС за целия преход! БойКОЙко и ДПС-дружба завинаги!!!! МОДЕЛЪТ “КОЙ”=Борисов, Цветанов, Пеевски, Цацаров,Доган,Гоце!!!!Защо ни е БСП ,след като си имаме ГЕРБ!!!!???Mамин сладък олигрух свинян беевски е най-важният закупчик на путлер в България!!

 13. Ха сега да видим КОЙ движи в Ирак нещата на Герберастите!Това е бившия външен министър Николай Младенов представител на ООН в Ирак. Но всъщност е там да продава оръжия на фирмата на Цветелин Йовчев -АПОЛО ИНЖЕНЕРИНГ- момчето даже от юдейн стана шиит само и само да върви търговията-покрай ОРЪЖИЯТА се продава и харчи добре каптагона и амфетите на Боко и цигарите на Свинян Беевски!!!

 14. Позволявам си да анализирам думите на Апостола и по-специално това “Ще”.
  Според мен това не изразява бъдеще време както говорим сега а значи “иска” – “ище”.
  Апостола е имал наум точно Русия и ни го е казал много точно и ясно!
  Този, който ИСКА да ни освободи той ще ни и пороби!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.