Донос храчков на Явор Дачков

Вече написах, че тарифата за написване на хвалебствена статия за Ирина Бокова или за интервю с нея в подобен подмазвачески дух е 1000 лева. Това споделят колеги, на които тези сребърници са предлагани, но чувството им за срам все пак е надделяло.

 

 

Явно съм уцелил в десетката „когото трябва”. Обичам да уцелвам в десетката и после да ми казват, че не било вярно, обаче да се издават като ме нападат яростно- я заради някой изпуснат заради мен подарък под формата на мезонет, я заради 1000 сребърника.

 

 

Отдавна не чета текстовете на Явор Дачков ( прототипа на Бареков в обръщането на палачинката), но не защото обърна палачинката срещу своя кумир Иван Костов, а защото ми сподели веднъж на улицата, че го прави защото има две деца да храни ( за „разлика” от мен например, които имам две деца да храня?). Това ми дава основание да направя обосновано предположение какво го е мотивирало и този път.

 

 

Нямаше да се запознавам и с поредната му палачинка, в която хвали Бокова и ме оплюва, ако палачинката му не беше пльосната до моя статия в сайта на уважавания от мен колега Иван Бакалов ( с когото сме на различни позиции по доста теми, но не обръщаме палачинката на взаимния респект) e-vestnik. http://e-vestnik.bg/24481/spored-kostov-bokova-vazvrashta-natsionalnoto-ni-samochuvstvie-za-sabudilite-se-antikomunisti/

 

 

 

Дачков не може да се оплаче, че е живял в ситуация на неинформираност в предишния си живот на костовист, но напада други хора заради направения от тях информиран избор в годините около и след рухването на комунизма, илюзиите, митовете и т.н. Яростно заклеймява хора с посребрени коси, които са се променили още в младостта си, но не заради сребърниците, а заради златната възможност да внесат корекции в собствения си живот в достойна посока и да защитават този избор без да обръщат палачинката въпреки тежката цена за придържането към тази принципност.

 

Храчките на Дачков са бумерангови. Поради това не би трябвало да си правя труда да им обръщам внимание. Но поръчковата му статия в подкрепа на кандидатурата на Бокова за шеф на ООН, както и включването ми в кюпа на онези, които не били реагирали ( като него) преди 8 години при нейното издигане в ЮНЕСКО, ме провокират да се върна към темата за съвременните доносници, които обичат да обиждат на „доносници” опонентите си.

 

Опитът му да ме пришие към „новосъбудилите се антикомунисти”, които имали положително отношение към кандидатурата на Бокова за ЮНЕСКО преди 8 години, е класически лъжлив донос. Опровергавам го не аз , а „Ню Йорк таймс” от 23 септември 2009 г., който ме цитира да определям кандидатурата на Бокова като неприемлива за антикомунистите в България ( не казах за мен, а за антикомунистите). Дачков, чието мнение от подобна медия със световно влияние никога няма да потърсят, би трябвало да се запита защо от „Ню Йорк таймс” питат мен , а не него, „роденият” антикомунист.

 

По важно е обаче друго- вижда се технологията на поръчковото подмазвачество в статията на Дачков, който буквално се извинява, че преди 8 години се бил подвел по антикомунистическите си емоции и взел , че поради това заклеймил Бокова. Сега вече не мислел така. Иначе казано, от него се иска не само да наплюе лошите хора и не само да се подмаже на Бокова и нейните кукловоди, но също да се разграничи от себе си, да си удари няколко шамара на покаяние за опортюнизма си в миналото в типичния стил на разкайващите се болшевики по време на процесите в епохата на сталинизма, готови да се саморазобличат като троцкисти, анархосиндикалисти и прочее бивши (гл)исти , за да им пощадят живота.

 

На ясен рублофилски език Дачков подчертава, че именно антикомунизмът го е подвел и нищичко, ама съвсем нищо друго не го е тласнало към онази грешка ( не станаха ли множко грешките, за които се самобичува: костовизъм, антикомунизъм, антибоковизъм…?). Посланието му е отправено към едни товарищи, пред които той декларира , че никога не е атакувал Бокова като руска кандидатура за ЮНЕСО. Ерго, днес е вече съвсем абсурдно да бъде заподозрян в подобно злодеяние, понеже вече е примерен русофил и не би си позволил да напише нещо подобно ( на написаното за Бокова като руска номинация в сп. „Икономист”, „Уолстрийт джърнъл”, и прочее гласове, доста по-значими от неговите „Гласове”).

 

Едва ли ще научим някога дали Дачков е взел стандартните 1000 сребърника или просто плюе от сърце, за да заслужи бъдещо рублофилско благоволение. Освен ако не обърне пак палачинката и за наказание не го изобличат.

 

Ако ли пък се опита да се измъкне от блатото, в което сам се вкара, пледирайки невинен заради „липса на доказателства” при автонакисването си, трябва да е наясно, че думата му не струва нищо. Доказал се е в това отношение и от допълнителни доказателства няма нужда.

 

 

Апропо, по отношение на хипотезата за 1000 –та сребърника Дачков се нарежда до „Мадам В”. Валерия Велева също не беше изрично посочена от Ахмед Доган с доказателства, че е взимала пари. Но за никого не остана съмнение в това при онова посочване с пръст. http://e-vestnik.bg/8700/madam-v-se-razkonspirira-sama-shte-se-otarve-li-v-trud-ot-neya-ili-shte-zatanat-zaedno/

 

Р.S. Знам, че Дачков и злорадите сеирджии покрай него могат да се опитат да се подиграят, че не съм споменат в статията му поименно и че съм се „разпознал” от псевдонима, с който ме е обозначил. Отвръщам със същото: ако Дачков се разпознава като корумпиран журналист, държа да подчертая, че не съм написал нищо подобно. Не знам дали е взел 1000 лева и не твърдя, че ги е взел. Оставям това на въображението на читателите.

 

36 мнения за “Донос храчков на Явор Дачков”

 1. Доколкото ми е известно г-н Дачков е завършил Богослоския факултет на СУ-дотук добре. Но доколкото съм следил изявите му-той си сменя позициите като ветропоказател. А към уважавания от мен блогър господин Инджев-дай Боже повече “гадове” като вас. Може би тогава ще доживеем тук да стане гадно като в САЩ

 2. Прочетох халтурата на Дачков и не се изненадах! Предател в нужда се познава. Решението за първото му предателство, срещу Иван Костов е било може би малко по-трудно, но всички останали след това, са били лесни. Казват, че едно куче, което се научи да яде лайна, ги яде после цял живот с удоволствие. Парите не миришат, но Дачков вони на душевна нечистоплътност даже от хартията.

 3. ================================================================================

  ” Фамилното име (бащиното име) на Ирина БОКова в превод от турски означава Лайнова

  BOK (tr) – лайно

  (Колегите-палачи на баща ѝ са му викали – Гошо лайното, а той идиото-простака Георги си е сложил прякора за презиме…, нека потомците му да го носят като руски медал за предатели.

  Нации, които говорят турски език повръщат, когато чуят – Ирина Георгиева Лайнова – директор на ЮНЕСКО

  Ние, седем милиона българи не искаме отровната гадина Ирина Бокова да бъде избрана за директор на Организацията на обединените нации – ООН.

  Тя е кандидат за ООН, наложен от кървавата комунистическа Русия, която е враг на цялото човечество.

  Ирина Бокова е наследствен предател на България – агент на Русия.

  Ирина Бокова е фаворит на Кремъл, креатура на палачите на КГБ-ФСБ. Тя е фаворизиран личен агент на Путин!

  Ирина Бокова е родена и възпитана в семейството на Георги Боков – български кърваво червен комунист, който лично със своите ръце е убил българският интелектуалец – журналиста Райко Алексиев.

  По времето, когато българските комунисти – слуги на Москва превърнаха българския народ в руски роби, Ирина Бокова е отглеждана в златна люлка.

  Агентката на Москва, Ирина Бокова, няма да ръководи световната организация ООН ”

  ================================================================================

 4. Тук му е мястото пак да поискам линк от дачков за “поздравителният адрес” на Костов на 23.09. 2009г. за избора на бокова за генсек на ЮНЕСКО. Щото като гледам как действат любимите раззийски пропагандисти киселев и ко, проверих основно сайта на ДСБ който е архивирал всички публични изяви на партията няма и няма и следа от декларацията.
  ДГД на дачковците!

 5. Г-н Инджев, сега си дадох сметка, че във Вашият блог се роди нова дума! Поправете ме ако греша, но мисля, че “рублофилство” се роди някъде в коментарите под Ваша статия преди около 3 години(никъде другаде не съм я срещал, освен тук) Сега вече всички я използваме и стои чудесно, втъкана в статиите Ви или пък в коментарите под тях.

  Ако това се стори интересно на Вас и на читателите, можем да се опитаме да намерим въпросната статия. На “Запад“ много си ценят новосъздадени думи, защото са документ за епохата, в която са се появили.

 6. “Не знам дали е взел 1000…”. Взел е, г-н Инджев, може не са били 1000, дори може да са били и по-малко. За този “автор” не е важно колко, важно е да взема. Точно защото не получи на времето очакваните си придобивки от Костов, за това се и отметна така драматично като внезапно осъзнал се блуден син. Същата липса на алименти някак си така извътре, дълбочинно и екзистенциално прокопа вадата на обилния поток на съзнанието на доктора Михайлов- тоже преосъзнат костовист, незнайно къде психиатър, по съвместителство богослов, а в действителност пенкилер. За тия двамцата обаче няма място за сравнение с палачинката Бюреков- че се обръщат с вентилаторна скорост- вярно, обаче интелектуалната им тежест е бая по-сериозна. Аз бих ги нарекла “пататници”. Една палачинка се изяжда и я забравяш, пататникът обаче те озорва, особено ако са два…

 7. Май че нищо не съм изгубил затова че не съм следил изявите и не познавам въпросния Дачков като автор. Нито и споменатата мадам. Те гъвкавостта и пластиката са много хубави качества, примерно в области като художествената гимнастика и фигурното пързаляне, където са дори основни, но в журналистиката – хммм, някакси не дотам. Навремето гледах какво пише и Сугарев но като почна да прави и той тези гимнастики и хързулвания в неправилна посока го изоставих.

 8. Явор Дачков е габровец без задръжки, на когото не трябва да се обръща чак толкова внимание.
  Но! Забележете, че завършва Богословие /пусто ДС!/ и става известен журналист, ха-ха. А като журналист е олицетворение на проституцията – пише, каквото му заповядат или за каквото му платят. Все тая. И в политиката е така.
  С две думи – вечната палачинка.
  Последно – поддръжник на руската маша Бокова. Платен с няколко скъсани рублии с претенции за непогрешимост. Смешно нищожество!

  От една долна, мръсна гад:

 9. Към ZASHEV:

  Опитът ме е научил да не придирям много за авторските си права върху думи и съчетания ( макар да е сигурно, че съм съчинил вече стотици- дори една преподавателка по български в германски университет беше написала цяла студия върху моите статии като извор на обогатяването на българския език- изпрати ми своя труд и го пазя някъде в архивите си).
  Във в. “Демокрация” веднъж написах “Сто години срамота” като заглавие на една от моите Статии на свободата, след което Блъсков ме обвини в плагиатстване. Тържествуващо ми доказа, че в. “168 часа” са публикували вече такова заглавие.Само че след това се появиха при мен бивши студенти, които донесоха в редакцията снимка с лозунг със същото съдържание, който са разхождали по софийските площади няколко години по-рано и така запушихме устата на Блъсков като “първоавтор” на хрумването. Беше поучително…
  Има обаче и мои хрумвания, които са чест за мен като възприети вече термини. Например Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА).

 10. Нито една държава не може да оцелее, ако не смазва бунтовете срещу себе си – независимо дали са религиозни, етнически, икономически или каквито и да е друГИ. Своеобразен пример са т.н. “холерни бунтове” през XIX-ти век в Русия. Единствената им причина е дивото невежество на населението. При периодично възниквали епидемии от холера правителството е изпращало по места лекарски екипи. Населението е било обаче толкова просто, че си е въобразявало, че лекарите причиняват холерата и ги е избивало. Налагало се правителството да праща войски за да избива бунтовниците. И това се е повтаряло многократно и в огромни размери.

 11. Как съществуват още такива КРЕТЕНИ,бе ?

  ПЪЛЕН ОТВРАТ !

 12. Абе, кой беше тоя дачков, бе? Дали не беше онзи, дето водеше предаването “Гласове от флашки и патрашки”? Зали пък не беше оня, с когото лъскаха фасона на АЛ ПЕТРОВ?…
  🙂

 13. Г-н Инджев,те рублофилите никога няма да ви разберат,няма да ви разберат и други,които срещу апартамент,вила,кола,чужбина,любовница,обслужват ,тези които им плащат.Дачков,Велева,Кулезич……. се въртят ,пишат,бришат,готвят баници и гювеч,обуват и събуват домашни чехли,гащи и чорапи,лягат,стават,търчат за ботокс в джуките,вече ми става жал за тях,въртят се като луди и станаха за смях и подигравки.Мислят си,че като се появавт всеки ден по телевизиите ще станат по умни,ама и тези дето ги канят и тяхния акъл не е много!Вие г-н Инджев сте достоен човек и вярвайте, много хора са го забелязали.Дано да доживеем време,когато ценностите ще са други!

 14. “…че го прави защото има две деца да храни…”

  Това отмества ли морала? И докъде? При три деца може ли и да крадеш? А при 5 и да убиваш? Може ли?

  Баща, който храни децата си като се разпродава на всеки желаещ на парче срещу каквато сума даде.

  И какво ще остане за тези деца от този баща след като ги изхрани – когато пораснат и започнат да четат и да задават въпроси?

  “Такива бяха времената – нямам намерения да се извинявам.” Като Бокова.

  Или покрай изхранването ще ги възпита и в собствения си житейски конформизъм. Без гръбнак – нали и те един ден ще имат собствени деца за “хранене”?

 15. Затова е хубав този блог.

  Защото е пълен с долни, мръсни гадове. Които и тениски мислят да си правят. И които – на всичкото отгоре – са по-умни от цялото Правителство. Хеле, пък да не говорим за Премиера.

  И Премиерът мисли:
  “Освен, че са по-умни, са и по-неподкупни, доколкото виждам. Пък и власт не искат – искат само ум да дават.
  Това вече е сериозен сигнал за тревога! Ало, Цецо, чуваш ли ме? Събирай багажа!
  Ами ЛилЕто Павлова тогава къде отива? Тя не става и за селска кръчмарка. Ами другите ЛилЕта и пилЕта?”

  Проста мутро, подавай пак оставка! Този път – последно. Взимай парите и ни се махай от главите!

 16. Слагачков е поредния екскремент от времето на Костов (в което последния не направи нищо за да декомунизира България по времето, когато имаше цялата власт в ръцете си!), когато беше фаворизиран дотолкова, че му беше преоставен праймтайм за предаването му в неделя на мястото на предаването на агента “Димитър”. Жалки пионки и подлоги!

  Слагачков/Храчков подобно на другите яростни “антикомунисти” по онова време играеха театър с цел лично облагодетелстване. Толкова са примитивни – дори не могат да разнообразят стила и израза си от болшевишко-пропагандните клишета за клевета, “критика” и яростна “самокритика” към собствените си заблуди в младостта.

 17. Драги Стамбо,
  Доналд Трамп говори само на Америка.
  Марко Рубио говори на света.
  Божа работакакво ще стане, но аз искам Марко Рубио.
  Той знае какво е комунизъм и има рецепта.

  Направих обещаното дарение.

 18. Дачковтъ права вѣра е въ парАта. Я какъ сѫ е наклалъ.

 19. Абе що не го оставим този човечец сам със /на/ собствената му съвест?! Тя ще го изяде отвътре. Този тип отговори, статии, реплики, мнения само му дават “морално” основание да се изправя в ролята на някакъв вездесъщ защитник на правдата и справедливостта, да громи врага и да се взема насериозно. Ние си спомняме добре: някога громеше Първанов и боготвореше Костов; след това громеше Костов и започна да се изявява като защитник на Първанов; подиграваше се на “царя”, сега го уважава; правеше антируски предавания, сега пише текстове с откровен проруски уклон. Объркан, съсипан човек. Пък благородството у мен ми казва да не ритам /из/падналия.

 20. Примерът как най-добре да плюеш на себе си, който Дачков дава на децата си, изхранвайки ги с подобни копрофилни статии, е позорен и буди отвращение у тези, които са следили “еволюцията” му като журналист.

  П.П.

  МОЧА е много готино, г-н Инджев и “рублофил” много му подхожда. Носи същият дух с приятно чуватво за хумор.

 21. Уважаеми г-н Инджев,
  Като ненавиждащ Путина почитател на Русия (демек русофил) искренно Ви благодаря, че започнохте постепенно да заменяте “русофил” с “рублофил”.
  Поздрави,
  Путинофоб (не русофоб)

 22. Господин Инджев, възхищавам се от мигновеността на преценките Ви. Това вероятно се дължи на един морален журналистически абсолютизъм, към който, забелязвам, стриктно се придържате.
  Понякога съм корил непреклонността Ви, но за мое последващо удовлетворение, съм установявал, че съм грешел в някои свои преценки.
  Вярно, имали сме различен поглед върху нещата и ако за такива като Вас придържането към антисептична публицистична изява е морално задължение, то в моят случай беше въпрос на едно химерно желание, този път да попаднем на Гурото, който ще ни помогне да налучкаме правия път.
  Още едно позитивно различие, аз също интуитивно съм чувствал мириса на фалшификат в изявите и действията на много от коментираните личности, но вероятно поради силното ми желание най–после нещо да се случи, съм ги осъзнавал неправилно и съм показвал разбиране към фалшивата им природа. И това не само аз! Мислех, че особена култура не е толкова от значение, като ги сравнявах с комунистическите величия преди прехода. Мислех, че поне могат да имат съответно грамотни, специализирани съветници, които да предначертаят действията им. Установих, че това е химера. Всички партии от съществуващите тук, са заковани към вождовете си, а те са еднолични диктатори.
  Последствията вече търпим 25 години през които ни кандилкат в лоното на лековерността граничеща до тъпоумие.
  И на Костов вярвах и го свързвах с грандиозни надежди, после трябваше от негови съратници да разбера, че е искал да се връща в БСП а Луканов му е заявил, че е предвиден да води опозицията. Значи има една голяма режисура.
  Как може да не се повярва на такава изява, след като същият този Костов като с вълшебна пръчка унищожи всенародния подем на СДС. Можем ли да го(и) оправдаем с приемането ни по това време в ЕС, когато дори не е сигурно кой от свободна Европа е поддал инициативата? Ами защо не разкриха досиетата и не проведоха лустрация, та да бъдат наказани комунистическите престъпници? Вероятно това ще да е единственият признак по който ще можем в бъдеще да ги разконспирираме.
  Дачков и неговите „Гласове“ също бяха за мен ултра. Там имаше прекрасни журналист(к)и и те пишеха изключителни статии. Излизаха със снимките си пред есетата и мой лаф тогава стана дежурен– „прекрасно съчетание на формата и съдържанието!“
  Постепенно всички положителни фигури и изяви при „Гласовете“ онемяха. Явно и там трябва да е имало някаква връзка с плащането на вестника. Много интересно, бях пуснал един Мейл на Дачков, корях го за критики към Герб и отявлена подкрепа на Костов, от където ми се отговори, че трябвало да се съобразява с читателите и финансирането, поради което трябвало да проявя разбиране. Най–вероятно да е имало и премълчана инструкция за организиране на опозиция по познатото мото, никога ГЕРБ! Тогава не отдадох голямо внимание, но поради получения предвкус, измених поведението си и престанах да следя седмичника.
  При ГЕРБ се получи същият обрат. Трябваше да установя, че изявите и покритието им чрез (без)действия, а в много случаи и хвърлящите ме в потресаващо недоумение техни (противо)действия, ми показаха ясно отдавна установеното от Вас задкулисие.
  Ето тук пак опирам до безизходицата. Този прословут въпрос– Qou Vadis?, който милиарди човеци си задават макар и по различни поводи.
  Какво да правим с водачите и хората на отговорни позиции? Пак ли ни лъжат, пак ли са поставени и до кога този фарс? Трябва ли последната дума на честните българи да е „ майната ви!“, когато става дума за пребиваване в страната си. Когато сме живели робски 70 и кусур години и сега пред прага на свободата, което фактически е най–ценното за човека, сме принудени на стари години да избираме нея или робството в родината си.
  Тук наистина си заслужава да се запита човека българин, трябва ли заради някои си продажни индивиди, които в никакъв случай не са малко, заради тази тяхна мерзост и користни интереси, да жертваме най–ценното което ние и нашите потомци сега отново имаме. Трябва ли доброволно отново да наденем, ако не оковите, то хомота на олигарсите?
  Не може ли този път истински да въстанем и да се освободим със собствените си сили?
  Не може ли да се пръкне всред нас една честна и почтена личност, която да поведе, ако не всички поне голямото мнозинство от нас, към материални успехи и достойнство? Интересно, тук се оформя мнозинство желаещо да живее по човешки, добре както в западна Европа. Особено когато тук беднотата и немотията стават повсеместни, когато е видно, че единствената причина за тях са бившите и сегашните комунисти. Когато те бяха и са все още в управлението на държавата. По време на този така наречен преход те всички участваха и ръководеха и нищо не направиха, освен да прехвърлят богатствата само в техни ръце.
  И сега трябва да излезнат виновни Европа и Америка, те ни били ограбили. Дават пример с американските централи, ама сме подписали такива малоумни заробващи договори, не споменават. Когато при подписването им е трябвало да участват специализирани юристи, защо те не са дали тревожен сигнал? Явно е имало всеобхватно облажване, а сега американците, та и електроразпределителните дружества. Аз само чакам да дотърчи ядрения Реактор в Козлодуй в ужас къде да денем отпадъците, защото и там това е трябвало да бъде задача на специалистите, преди да се подпише договорът. Вероятно никой от щастливите българи кефещи се на ниските цени на произведената електроенергия, не се е позаинтересувал защо простата госпожа физичка Меркел се отказа от атомната енергия, макар тя в Германия да е в пъти по–ефективна отколкото у нас. На нея са и обяснили, а и тя е разбрала къде е заровено кучето. Че дори за една технически напреднала страна едно сигурно хранилище за хиляди години, в една гъсто населена страна е утопия.
  Ето, въпреки всичко тук у нас продължава да витае робска и бандитска психика и никой за нищо не го е грижа, само хленчи без и не иска да види виновника.
  Толкова ли сме опростели и приравнили до нравите на добитък присъщи на един роб. На собственост на владетели, които са ни примирили с участта си и сме им благодарни за подхвърленият кокал или зоб.
  Трябва наистина да е вярно твърдението, че сме научени винаги да има някой друг, който да ни освобождава. Да не сме в състояние нито за миг да се замислим поне в правотата на кумира ни Левски, че „Който ни освободи ще ни и зароби!“ Вярно това му изказване се е държало и все още държи в строга тайна, от точно тези наши освободители, но сега поне ги няма тези репресивни мерки, както през комунистическото робство. Сега можем да се информираме, самообразоваме и взаимно поучаваме. Да научаваме всички крити и преиначавани исторически факти.
  Защо мълчат нашите учени и не се противопоставят с истините, които са успели да изтръгнат от архиви и свидетелства?
  Просто ме учудва, как може една шепа гръцки фермери да предизвикат такава непокорност и да респектират правителството си, а ние не сме в състояние да дадем и един елементарен отпор на отявленото безчинство. Да се противопоставим на един бивш окупатор и на неговите попълзновения.
  Много сте прав господин Инджев, критикувайте ги, бичувайте ги, изобличавайте ги тези нищожни креатури за да станат достояние на всички ни.
  Освен това, всички ние първо трябва да разберем, че общата бедност, породеният страх за съществование и ниската образованост са залозите за едно поробване. Това сега най–добре проличава от поражданата омраза към умните и красивите протестиращи от жълтите павета. Внедрява се класова и етническа омраза всред неуката и неквалифицираната прослойка от обществото, като я призовават към протести и безредици. За съжаление тази прослойка не може да проумее, че дори и да се опълчи на доброто не би могла да промени хода на събитията, защото тя винаги ще остане на нивото на маргиналите.
  Проста истина е, че освен на няколко от тях, никой не може да осигури всеобщи благи, особено на едно мнозинство от некадърници. Защото това мнозинство не е в състояние да произвежда съответните блага за добруването им.
  Не са ли пример за това циганите? Ами те точно са държани на това ниво за да осигурят сигурен, продажден избирател. И виждаме, какво от това като избират, нито получават добър и сносен живот, нито получават някаква работа и сигурност. Тях ги използват така, както някога Ковачки използваше миньорите си.
  Също и приказките за проклетите американци и западните експлоататори. Само се помиват съзнанието на обществото. Нито американците, нито западняците са сегашните владетели на статуквото и финансовите блага у нас. Особено пък да са причинителите на повсеместното ни обедняване. Всички финансово блага са узурпирани от бившите ДС–кадри и бившите комунистически семейства. Как може да си обясни мислещ човек, че току така някой може да закупи цяла България, при това още на 30 годишна възраст.
  Моето мнение, нещата трябва вече да се подемат от едно ново младо и будно поколение, което трябва да изтръгне кормилото от ръцете на недостойните и корумпирани мошеници като поеме много твърд курс срещу всички досегашни имитатори и страхливци. Друг изход няма!

 23. дачков обрща палачинката последователно точно като премиера, а като се гледа в огледалото кого ли вижда?

 24. Драги г-н Инджев, снощи писах на стената на г-н Дачков във връзка със статията, за която говорите. Той не беше чел разследванията на “Биволь” и “Фактор” – единият сайт акцентира на финансови нарушения, а другият на връзките на Бокова и хората около нея със съветското и по-късно руското разузнаване. Вижте по-надолу:
  Мила Владкова: Г-н Дачков, прави Ви чест, че публично се отказвате от собствените си тези. Малко хора се решават на подобна стъпка. Но в статията Ви има и неточни неща. Критиките срещу г-жа Бокова не се изчерпват с това, че е дъщеря на баща си. Пишете, че не сте открили нищо негативно в кариерата и като политик и дипломат. Четохте ли разследванията на “Биволь” и “Фактор” ? Изнесени са много сериозни факти за нея. Не мога да сложа тук всичките статии, защото са близо тридесет. Но в този анализ се обобщават някои от тях
  Г-н Дачков написа, че не е чел и помоли за линкове.
  Аз ги сложих на стената.
  Кадрови разузнавач на ДС, работил срещу САЩ, прави кампаниите на Бокова за ЮНЕСКО
  http://www.faktor.bg/…/66498-kadrovi-razuznavach-na-ds…

  ООН? А защо Путин не оглави НАТО?(Анализ на разследването)
  http://www.faktor.bg/…/66461-oon-a-zasto-putin-ne…

  Посланикът ни в ЮНЕСКО бил отличник на ДС, а баща му командвал разузнавачите
  http://www.faktor.bg/…/66163-poslanikat-ni-v-yunesko…

  Въпроси и отговори след поредицата”Ирина Бокова – Кремълската кандидатура за ООН”
  http://www.faktor.bg/…/65831-vaprosi-i-otgovori-sled…

  Бокова – истинска или изкуствена патица?( Това е деветата част на първото разследване. От тази статия може да се отиде на предишните осем – има вътрешни линкове.
  http://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/65488-bokova-istinska-ili-izkustvena-patitza.html
  Очаквам г-н Дачков да вземе отношение, но също бих се надявала това да сторите и Вие – действително нещата отиват значително по-далеч от това, че Ирина Бокова е дъщеря на баща си.

 25. Към Борето

  Здравейте Боре, тук е Кирето…

  Трябва да сте вече на години и голям познавач на историята, живота и политиката, за да произнасяте толкова категорични, негативни оценки и обиди за управлението и личноста на Иван Костов. Човека, който беше четири(4)години на “власт”, но вие и много други съвършенни българи изискват от него “посмъртно” постижения, за които биха били необходими 400 години. Похвалете се, какво сте направил вие за период от четири(4) години от вашия дълъг живот, като писането по форуми, не се счита за постижение.

 26. Хиляда лева за “обръщане на палачинката” са твърде малко. Едвин Сугарев го направиха консул за това, че пристана на комунистическата мутра.

 27. Дачков беше с манталитет на келепирджия и проститут и преди да храни две деца. Почти като бел ами от едноименния роман на Мопасан (като тук определението “бел” е съвсем условно, разбира се). Употреби Кулезич, за да го направи журналист, после Костов, за да го въведе в политиката. Сетне надуши, че келепирът е другаде и се прехвърли към #КОЙ? Посредством дачковците общественото мнение бива тровено вече 26 години. Чиста и свята република няма как да се получи, докато я правят мръсните ръце на негодниците.

 28. Към Мика

  Осребряване на усилията има и при двамата, но бизнес-идеите са индивидуални. Единия работи по-продължително, за по-едра, “държавна” поръчка(Е.Слуг.), а другия вдига и сваля бариерара пред луксозните люмозини и прибира по десет лева, но редовно!!!(Храчков).
  Разбира се и двамата са предатели, които се познаха в нужда. Нещо като Петър Стоянов, но на дребно. И забележете, всеки един от тях, е ” по-син” от другия.

 29. @ Киров

  Нима сте готов да чакате още 400 години за осъществяване на
  ПЪРВАТА задача на ПРЕХОДА – отстраняването на комунистите от всички етажи на властта !!!????
  И 400 дни са много при искрено желание а и възможност за провеждане по демократичен път точно тогава имаше!
  Костов,провеждайки всичко необходимо по точка ВТОРА , без нищо по първата, на практика им даде възможност да станат БЕНЕФИЦИЕНТИ на ТОЗИ ВИД преход, напълно в съгласие с плановете на ЛИЛОВ. Наличието на координация и най-вече ДОГОВОРЕНОСТ по т.ПЪРВА, независимо от подбудите на всяка от страните, дава отговор на въпроса “ЗАЩО не стана, както го искахме?”.
  Жалкият РЕЗУЛТАТ от това е налице !

  Нов Костов или НОВ ПРЕХОД е терапията за тази държава ?!

 30. Към 0815

  Смятате, че държавата след Виденов можеше за 400 дни да цъфне и върже? Лесна работа? Нещо като 800-те дни на Мадридския крадец? Хайде по-сериозно! Смятате, че лустрация в България можеше да бъде гласувана от тези, които трябваше да лустрират себе си?

  Те се изправиха като един срещу опита за съдебна реформа вчера, а камо ли в онези силни за тях времена, биха допуснали нещо подобно.

  Както и да е, днес и децата знаят, че Костов е виновен и никой друг.

  Това е лесно за възприемане и удобно за “съвършенния избирател”. Резултатите са известни и тъжни.

 31. @ Киров

  -Къде прочетохте за цъфтяща и връзваща държава ?

  -Личността Костов няма никакво значение. Важен е резултатът.

  -Не може да се сравнява тогавашната и настоящата парламентарна ситуация.

  Останалите приказки можем да си ги премятаме до догодина. Важна е точка първа -кога и как да се изпълни. Ако това не е Ваш приоритет, по-нататъшната дискусия е излишна.

 32. Много хвалби от русофилистиците за бокова отиват на гюбрето.Днес http://www.obozrevatel.com/politics/13784 съобщава за най добрата европейска кадидатура за генсек на ООН – тази на фрау Меркел!!! Жена от бившия Източен блок, изявен политик със световен авторитет в Европа и света , към която САЩ и РФ имат респект.(Ами сега? АМИ ПАРИТЕ-макар че то рублите никъде не вървят 1р ~ 1,3с)
  Защо никой не обелва дума за това /БИЛД-септ.2015,Финеншъл Таймс-ян2016 ,НЙ Таймс и ДВ- февр2016 ?

 33. Моля за извинение-сайта е m.obozrevatel.com !!!

 34. Брей,изглежда,че са малко хулителите на Костов по многобройните сарайско-библиотекарско ченгедийски медии,та и тук се активират вече.
  “Драгалевският циганин и злодей”Иван Костов,в един само мандат от 4 години и 2 месеца от срутената държава,която му остави Жан Виденов създаде държава с 5.6% ръст на БВП. А 70% от този БВП беше изработен от частният сектор който не съществуваше по-рано, а се появи вследствие на “бандитската” приватизация на Иван Костов.
  Сега ревем за 0.3% ръст на БВП. От хазна оглозгана до кокал остави 3.6 млрд. фискален резерв, като плащанията към МВФ изпреварваха вземанията. Към края на този му мандат заработиха 860 000 частни фирми. Безработицата намаляваше с бързи темпове, а чуждите инвестиции растяха. За този мандат проведе пенсионна, данъчна и голямата част от здравната реформа. За този мандат (само за ЕДИН мандат!!!) възстанови доверието на международните финансови институции към България и преодоля външнополитическа изолация в която ни натика Жан Виденов. През ТОЗИ мандат беше извървян 90% от пътя към членството на България в ЕС и НАТО.
  Не бил декомунизирал България,не направил лустрация и т.н.
  Лустрацията спряха с уловки Петър Стоянов като президент и страдащия от логорея Георги Марков,като член-докладчик по закона за лустрацията в Конституционния съд.
  През последните две години от мандата на Костов той изхвърли всички троянски коне от СДС – Бисеров ,Бакърджиев ,Бонев и веднага стана най лошия . Какво ли не направиха, за да го махнат КДСарите,какво ли не прехвърлиха на главата му и като докараха мадридския мошенник Симеон какво се случи , а ? За едни гори и няколко милиона това влечуго предаде паметта на баща си .
  Костов вече 15г. не е на власт , след него вървим само надолу във всички сфери , стигнахме до там да дадем цялото богатство на държавата на Доган и Борисов , единият вече разкрита руска подлога,а другият самовлюбен страхлив тъпанар и все още НЕразкрит путинофил.

  Извинявайте за дългия ми пост,но ми дойде много от антикостовисти….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.