Пеевски ще бъде охраняван като непреходна ценност на прехода

Покрай сензационните новини за спиране на поръчки за близо два милиарда, свързани с бизнесмена Делян Пеевски, за момент бяхме позабравили, че той всъщност е депутат. Депутатът има правото да бъде защитаван от държавата дори и да не иска. Припомниха го с краткото съобщение днес, според което Националната служба за охрана ( НСО) вече ще пази Пеевски ( от неназован извършител).

 

Мислехме си, че Борисов вече ще ни пази от Пеевски, но се оказа в държавата, управлявана от Охранителя, приоритетът е да бъде опазен Пеевски. Това е същият, който наредил да бъде свалена охраната на лидера на ДПС Лютви Местан следобеда на 23 декември миналата година още преди да бъде политически обезглавен ден по-късно- поне според неопроверганите досега твърдения на самия Местан.

 

Уж пътищата на Охранения с държавни поръчки и Охранителя се разделят, обаче излиза, че това не е толкова лесно за осъществяване. За влюбените се казва „само смъртта ще ги раздели”, а тези две гълъбчета смъртните заплахи ги обединяват. Мине , не мине някое време и все някой ги заплашвал.

 

Защо, бе? Нали бизнесът на Пеевски е чист поради липса на опити за докаване на обратното от страна на подчинената му прокуратура? Кой ще да желае да убива такова прелестно създание на чистия бизнес?!

 

Ами Борисов? Него пък защо? Че той е не просто чист, но и прост по собствените му твърдения. „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”, заяви той пред стачкуващи миньори в ОЦК Кърджали. Крилата, направо пЕрната фраза, напомняща вица от соца че „чисто и просто” означава „къпан милиционер”.

 

 

Както и да е. Държавата досега носеше бизнесмена на гърба си барабар с многомилиардните му поръчки, че сега ли няма да го понесе- след като ги връща и е олекнал ( уж)!

 

Икономистите трябва да обяснят доколко се обеднява, когато ти спират поръчките, но не ти взимат паричките ( в Румъния се чу за отнети 300 милиона евро от разни корумпирани политици напоследък, но да не ядосваме Бойко с тази Румъния!). Защото у нас по-скоро нещата изглеждат като евентуален отказ от бъдещо плюскане, но не и като посегателство върху фризера с пачките.

 

Виртуално или не, например при излизане от едно акционерно дружество, парите само се местят , но не потъват заедно с гемиите на охранения с държавни поръчки. Което би трябвало да означава, че той би могъл да си позволи армията от частни охранители, с която от години и до вчера се движеше. Или рязко е обеднял, че минава на държавна издръжка за охрана на безценното си тяло?

 

Излиза, че вместо Н.В. ( Негова Важност) да става по-малко важен след шумотевицата със спрените му поръчки, важността му рязко натежава- чак чупи глупомера на онези, които вярват, че срещу корупцията може да се направи нещо реално в България при това управление, което я извиси дотолкова, че закотви трайно страната ни на дъното в европейските класации по корумпираност.

 

25 мнения за “Пеевски ще бъде охраняван като непреходна ценност на прехода”

 1. Вероятно има пряка зависимост между решението за спиране на поръчките и разкритията за готвен атентат срещу Маминия. Как точно протича каузалната връзка не е ясно, обаче. Възможно е т.нар. служби за сигурност да са разбрали не само, че ще отстрелват Дебелия, но и защо точно ще го отстрелват. Сиреч, има доказателства за престъпната му дейност и т.нар. управляващи се опитват да се разграничат от успелия млад мъж. Може също каузалната връзка да е обратната. Пресъхналото кранче на държавните поръчки е направило “народният избранник” неплатежоспособен пред неподходящите хора… Много силно мирише, направо вони, с извинение, на Лукановия сценарий, на Илия-Павловия сценарий, на Кюлевия сценарий… Мафиотска държава!!! (иначе, аха, аха, да ги стигнем Руманците, нали, значи…)

 2. КОЙ пази КОЙ – не иска да види друг образ в огледалото сутрин.

 3. Декомунизация и дерусификация на МВР и цялата измет в БГ, криеща се зад нищо не значещото /за тук/ “Специални служби”!

  Някой да не е разбрал?

  В момента в България се управлява от Русия. Тези от МВР, останалата по-специална измет плюс Прокуратурата охраняват това статукво. Използващи за пред ЕС всички лъжи и измами, научени в КГБ и използвани от КДС през Студената война.

  Това са СЪЩИТЕ ХОРА! ПОИМЕННО! Денчев, Гестапото и прочие долна измет /мога да изброя поне още 10 от ДС от последните 5 години на режима/.

  Стига Русия, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!

 4. Не е охрана това!!!
  Това е превантивен “мек” арест!
  Току виж избяга и тоя като Цветан Василев и започне да разпрява как Борисов е на върха на пирамидата заедно с Доган, Цацаров и цялата русофилска шайка!!!

 5. “Ами Борисов? Него пък защо? Че той е не просто чист, но и прост…”

  хахахахахаааааааа

 6. Unbelievable, шок и ужас смъртна заплаха и за премиера слънце, кой ще раздава кой ще оправя и опръсква ако случайно недай си боже вземе че подаде оставка. Защо имам чувството че този филм сме го гледали ?

 7. Тъпи милиционерски номера! Някой бил искал да убие курпулентния “успял” млад “човек” Пеевски?!? Или ОхранителяТ (му)?!!? Толкова са жалки и тъпи! Не ги ли учат да разсъждават в тези кагебистки школи?
  Тези милиционери с елемнтарините си “номер(ц)а” кого си мислят че заблуждават???

 8. Пеевски ще бъде охран(я)ван като непреходна ценност на прехода.
  Чак не мога да си представя че Иво не го направи това

 9. КОЙ пази КОЙ – не иска да види друг образ в огледалото сутрин.

  Кой, вече е Кога…

 10. Господин Инджев,винаги чета статиите Ви с голям интерес.А тази ми достави особено удоволствие.Развеселих се.Макар,че това,което става в държавата ни не е нито смешно,нито забавно.Вашето чувство за хумор е неповторимо!Благодаря,че Ви има!

 11. Нали със същия “номер” за заплаха живота на Дебелянски започна процедурата по фалита на КТБ? Но за сега все още липсва намесата на цацаратурата. Но този път сценария е поразнообразен със “заплаха” и към охранителя на дебелянски! Сега ние само можем да предполагаме и да гадаем, какво са намислили кукловодите. Този път, може би фалит на държавата???

 12. Току що премиерът заяви че получил заплаха за покушение срещу себе си. Ето защо пеевски е под охрана – защото пеевски е премиера и премиера е пеевски. Това момче от Лондон какъв прорицател се оказа.

 13. Те и двамата-Б.Б и Пеевски са света вода ненапита-направо ангели небесни. Нямам фотошоп иначе да съм изобразил премиера с голям златен ореол(може и с брада като на Свети Петър). Но за жалост в тая страна има много хора, които вярват на подобен тип хора. И са слепи за истината.

 14. Със сигнални тапишници ли ще ги гърмят /като доган/ или с гранатомети /няма да ги оцелят/?
  Предлагам в охраната на двете слънчица да се включат и двата налични МИГ-а /без омразните полски двигатели, разбира се/.
  🙂

 15. Благодаря Ви за всичко което научавам чрез Вас.Благодаря на Вас и на коментиращите в блога

 16. Ето три имена на още живи видни съветски Червени боклуци, оформящи кръга “КОЙ държи България бедна и още верна на Русия?”

  1. Георги Танев от Пазарджик. Адаш, съратник и учител на Иван Евстатиев. Любимец на Тодор Живков. В началото на 80-те – Първи секретар на ОК на БКП в Пазарджик. През 1984 назначен за Първи секретар на ОК на БКП в Кърджали, за да проведе Възродителния процес. Отбелязвам, че Възродителният процес беше само малка част от 45-годишния безспирен терор на московската БКП срещу целия български народ. Като успешен “възродител” за награда през 1986 Танев е назначен от Т. Живкав за Министър на МВР до края на режима.

  Константин Коцалиев – Началник на Главно следствено управление на ДС от 1984 до края на режима. Лично отговорен за ужасите, ставали в килиите на ГСУ в София и в цяла България, както и за тоталното следене и подслушване на несъгласните с режима.

  Васил Мръчков – Главен прокурор на НРБ от 1986 до края на режима. Като такъв поискал и получил десетки смъртни присъди. Както се казва – pour rien, за да се поддържа страха в населението. Днес – на прехрана като преподавател по право /на 86 г. на Граждански договор, ха-ха/ в Пловдивския у-нитет и наставник на известния социолог доц. Иво Христов.

 17. Разбира се, Георги Танев не е адаш на Иван Евстатиев. Просто мислих за друг човек в момента – извинете. Но че му е наставник – гарантирано!

 18. Сън не ме лови… Много събития тия дни. Мъчно взе да ми става за Шиши. Коледа мина, а следващата е далеч. Като съмне и ще тичам за още пуканки.
  Извинявам се за махленския въпрос, но ме гложди. Видяхме снимките на младия Шиши със живия Илия Павлов и явната прилика. Роднини ли са? Как така Шиши е около него и като какъв?

 19. А защо ББ и ДП да не започнат да се движат заедно? Така или иначе са съдружници – поне да спестят на данъкоплатците разходите за едната (от двете) охрана.

 20. Премиер, да цитирам баце, не може да бъде “заплашен с убийство”. Думата за институции (то пък една институция, да не дава Господ, ама все пак) като него е атентат но предполагам, че тепърва ще го научат на значението й.
  Толкова плитки номера,че няма накъде. Поредната блудкава пиар акция да изпитаме съчувствие към яхналият метлата борец срещу корупцията която разцъфтя на мах точно при него.
  А пееФски вече е поръчан. Въпрос на технологично време е да дочакаме “финалното решение” каквото и да означава това.
  И един сериозне въпрос към останалите коментатори. Как за двеседмици от 2 милиарда лева (толкова мутро-милиционера обяви в Лондон) “приходи” в хазната от спряна контрабанда, толкова обяви в Лондон банкянското слънце, вчера станаха три. Има ли и някаква методика за изчисляването на “приходите” от нея. Ами при тези темпове защо се подготвя изтеглянето на нов заем от 3,9 милиарда лева.

 21. ДО PEST
  Както казваше мой учител, в живота няма случайности. Има неопознати закономерности.
  Оттам-нататък лесно е сам да си отговорите на резонните въпроси. Отговорите на съмненията Ви клонят на 99,99%-ДА!

 22. @ ОТБЕЛЯЗВАМ | ФЕВРУАРИ 23, 2016, 01:09

  Този, последният – Васил Мръчков – е “главният архитект” на безконтролната, свръхцентрализирана прокуратура по съветски образец, на която се “радваме” в наши дни.

  В момента се е “кротнал” в Пловдивския университет като преподавател по трудово (?!) право.

  През 2004 Гоце се беше засилил да му нахлузи на врата “хомота” “Стара планина”, но поради надигналия се скандал (ДСБ), успя да го награди “само” със “Св. св. Кирил и Методий”.

 23. Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!
  О С Т А В К А !!!!
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  За една СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????

 24. Депутатите имат ли право на частен бизнес?Това не е ли конфликт на интереси?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.