Снимка с куршум (по)вдига шум и някои въпроси

Службите категорични, че заплахата е истинска

Своя снимка, придружена с куршум, е получил премиерът Бойко Борисов. Пратката съдържала и заплашително писмо, направено от изрязани от вестник букви.

Със сигурност може да се говори за заплаха за убийство, категоричен бе източник на в. “24 часа” от службите. ( в. 24 часа) https://www.24chasa.bg/Article/5318974

 

Властите изпаднаха в обяснителен режим по отношение на заплахата, която премиерът Борисов бил получил за живота си. Моя скромна милост не съм се и съмнявал, че може да е имало такава ужасяваща заплаха.

 

Иронизирах я не за друго, а заради шумът около нея. Ето това е необяснимото. Влизането на властта в обяснителен режим около причината да разгласяват случая е всъщност темата ( на този текст и причината за въпросите, които мнозина задават).

 

Моят живот, то се знае, не струва, колкото този на премиера. Поради което не е новина, че бивам заплашван от години в писмена форма. МВР дори установи трима ( от общо четирима) конкретни извършители, заплашили ме едновременно от различни адреси в един и същи ден на 15 февруари 2015 г. . Четвъртият се крие в Англия, откъдето ми предложи да ме отрови ( с полоний, подобно на отровения от агентите на Путин беглец от Русия Литвиненко).

 

Заплахите (взимам само един от много отделни случаи, които обаче предизвикаха реакцията на МВР), започнаха само в онзи конкретен ден ( и продължават и до днес) с това:

 

galia_1109@yahoo.com
98.220.230.81

Ей мръсна соросоидна подлого, защо се опитваш да създаваш размирици! … Такива национални предатели като теб трябва да ги бесят по площадите! …

Posted by Галина | февруари 15, 2015, 06:49 | edit

 

На екрана на БТВ показаха на 18 февруари 2015 г. цялата еднодневна колекция от заплахи за живота ми, предизвикала още същата вечер покана от МВР да подам сигнал като основание за проверка на случая.

(Photo: bTV)

(Photo: bTV)

(Photo: bTV)

(Photo: bTV)

 

 

Изпреварвайки повествованието в текста, същата гадина Галина (викана за справка , т.е. известна на МВР) , окуражена от съучастието на прокуратурата в нейното оневиняване, отново се появи наскоро в блога ми с рецидивистки пожелания ( макар да е била предупредена да не но го прави).

 

Друг перверзник изрази правото си на мнение , че петте ми деца трябва да бъдат изнасилени пред очите ми.

 

pak sym az
relaksivorusnaciteidvat@abv.bg
85.118.69.49

Изпратен на 09.05.2015 в 14:55

тцтцтцт лоши Руснаци…

Фашистите с пръст не им закачаха жените.

малко им е на германците трябваше и пленените германци да бъдат изнасилвани от руснаците…

хитлер опостоши и изпепели половин Русия ..погледни статисктиката колко рускини има изнасилени и гаврени.

но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г

жалк акартинка си ..дано някой изнасили и убие всичките ти деца пред тебе че да видиш тогава как е

 

 

Пак казвам- наясно съм, че в една държава, управлявана еднолично, заплахата от неизвестен извършител срещу личността на управляващия е нещо много по – важно от идентифицирана заплаха от страна на известни автори на заплахи срещу живота на някакъв си журналист. Особено, когато журналистът е заплашван с убийство по ясни политически мотиви, които водят към русофилските кръгове, изповядващи култа към една чужда държава, водеща хибридна война срещу България.

 

Обръщам внимание върху съвпаденията и разликите.

 

Заплашват ме ИЗВЕСТНИ ( на МВР) извършители.

 

Премиерът го заплашва неизвестен извършител.

 

Заплашват ме по известен повод – конкретна публикация, вбесяваща русофили.

 

Премиерът е заплашен неизвестно защо ( и от кого).

 

В помощ на раздаващите кривосъдие в България прилагам ( с мой коментар) няколко цитата от постановлението на Софийската районна прокуратура за отказ от образуване на досъдебно производство от 25.05.2015 г., подписано от прокурор Ч. Железчев по пр. рег. № 119380/15 г. по описа на ГД „НП” пр. преписка № 11586/15 по описа на СРП. ( запазвам правописа по – нататък– бел. авт.):

 

„Съгласно конституционния текст всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или друг начин”.

 

КОМЕНТАР на ivo.bg: в случая със снимката с куршума няма място за шум, защото изпращачът, както излиза по аналогия, е упражнил конституционното си право на мнение чрез изображение.

 

„В настоящия случай визираните от тъжителя коментари, за които същият твърди, че са заплашителни спрямо него и тезите, които изнасял в публичното пространство, не са адресирани до никого, а са израз на несъгласие с въпросните тези, критика и проявление на правото гражданите свободно да изразяват мнението си, било то и различно или противоположно на нечие чуждо мнение”.

 

КОМЕНТАР на ivo.bg: Тъжителят „твърди, че са заплашителни”? Не, никак на са!

Казах ли ви, че един журналист е никой („никого”) в България, макар да е ясно, че тъкмо той е заплашен в личния му блог? Друго си е да си Бойко Борисов и да (не) си заплашен от безадресна снимка в крепостта на властта, охранявана от цяла армия. Снимката с куршума вдига шум въпреки факта, че неизвестен гражданин е упражнил анонимно правото си на гражданин свободно да изрази мнението си, без дори да се е подписал (електронно) под него, както в случая с подписаните заплахи срещу един журналист.

 

„Изразяването на мнение, в конкретния случай – коментар, било то и с негативен за тъжителя характер или поддържащ противоположна теза, не може да бъде тълкувано като извършено като извършено престъпление по смисъла на чл. 162 от НК. Намирам, че в настоящия случай изразените мнения са проява на конституционната свобода на мнение, изразяване или политически убеждения”.

 

 

КОМЕНТАР: Извършителите, изразили желанието си да бъда обесен, отровен и т.н,., което е привлякло вниманието на МВР (защото бях поканен да внеса сигнал, инициативата не беше моя), са били установени по техните електронни адреси, но оневинени от прокуратурата. В случая с премиера няма подател, няма и мотивация за снимката с куршума.

 

Ще бъде ли приложен същият оневиняващ член или, поради безкрайно по-голямата важност на тъжителя Борисов, все пак ще му се стъжни на изпращача на заплахата ( макар, за разлика от случая с моя милост, той най-вероятно да остане неизвестен извършител, заявил „конституционното си свобода на мнение”)?

 

 

Толкоз по повода шума за снимката- снимка с шум ( и още нещо, което не е за разправяне).

 

 

30 мнения за “Снимка с куршум (по)вдига шум и някои въпроси”

 1. ================================================================================

  Правописа на преводачи, радио и телевизиони водещини:

  “…че един журналист е никой („никого”) в България…”- (иво.бг)

  …няма “никого” вкъщи…(П.Т.)

  ================================================================================

 2. ================================================================================

  Правописа и превоговора на преводачи, радио и телевизиони водещини:

  “…че един журналист е никой („никого”) в България…”- (иво.бг)

  …няма “никого” вкъщи…(П.Т.)

  ================================================================================

 3. Трябва им шум за отвличане на вниманието.
  Интересно какво се вари под капака на герберското гърне.

 4. Целокупното човечество начело със Стопанинът на БЛОГА ни да ме убеждават един по един, че заплахата за покушение срещу баце не е тъп кризисен пиар номер, не го ВЯРВАМ.
  Докато, убеден съм безусловно, че всеки писал заплахи срещу Иво Инджев стига да можеше в една вирткапка вода би го удавил. Свещи палят заплахите им да се сбъднат. Готови са сами да ги реализират стига да останат, както досега ненаказани. ДГД от един долен, мръсен гад.

 5. Един доста бездарно скалъпен (от съответните служби)сценарии за някаква виртуална “заплаха” към “важна” ВИП персона на държавата??? Това, само с няколко думи го разкри Димо Гяуров (а и сигурен съм, че не само той), който заяви, че във вида, който ни се показва (писмото и куршума) не е възможно да попадне директно в ръцете на адресанта (въпросната ВИП персона)! Това означава, че всичко е някакъв камуфлаж и постановка, която преследва съвсем други цели!

 6. Още нямам яснота по въпроса кои са съветниците на Борисов, но изглежда сред тях има концептуален артист. Инсталацията от Mинистерския съвет е класа; някъде в парадигмите на 70-те.

 7. Отивам да прехвърля отново ‘Бойко Борисов за начинаещи’ и най-вече частта ‘Реактивиране на народното милосърдие по време на европейска ревизия’.

 8. премиерът е пример за първообраза на лъжливото овчарче, с тази разлика само, че онова е било дете и излъгало само 2 пъти преди да го изяде вълка, а този е дърт мъж който лъже поне по три пъти на ден и да няма защо вече толкоз години наред и то без последици. Сега ни занимава отново с неговата персона, от която на мен поне ми се повръща, и иска да му се вярва. Да, може и да е изнася факти с тая снимка и куршум, но понеже излизат от уста която е изрекла публично хиляди лъжи и малко истини, не могат да бъдат приемани за друго освен за лъжа/ПР акциая до доказване на противното. А разни мнения от подчинените му служби или на вестник като 24 часа нищо принципно не доказват, защото са зависими и е безкрайно ясно че не правят друго освен да обслужват тези си зависимости. Тези изказванята им вкупом по скоро потвърждават, че отрасналият на филии с мас, докато гони топка, ЛъЖЕ отново. Само успешно покушение срещу него би ме убедило, че не е лъгал този път. Убеден съм обаче, че нищо подобно няма да се случи или ако се случи нещо, то ще е от типа на режисираното театро с онзи дето уж искаше да отстреля сокола – имам предвид почетния председател на ДПС известен още със сараите си и специализацията си по въртене на обръчи, докато не му се завие свят на целкупното БГ население. Това че някой пратил снимка с патрон е направо смехотворно. Ако е имало поръчител, то трябва да има и послание, за което не чухме, а и няма да чуем защото би било от типа върни едни пари дето ти дадохме за оная далавера. А бойко не остава открити позиций за шантаж, той ни е майстор. Да и секретарката му сигурно е намерила снимката мушната под врата сутринта като отключвала кабинета. Театър на Абсурда, който за жалост много българи продължават да взимат на сериозно.

 9. Не им ли писна на тези да и убиват.Много блудкаво,бе.Право е момчето за огледалния образ- единия заплашен и хоп,хайде и образа му – също.И да внимават какво говорят,че да не им се случи наистина – на някой може да му писне.

 10. Аз смятам друго.Убийство на премиер/Б.Б./няма да има,но заплахи ,да,от север.За всеки случай.Свързано вероятно с КТБ.Но споко,имена в доклада за КТБ няма,няма руска връзка.Може да се продължи по този сценарии.Смятате ли ,че Пеевски сам ще иска толкова много активи от Цв.Василев/ако е вярно/без да бъде накаран от едно друго място по алчно и по жестоко. Явно и Доган се е впечатлил на това.Това не е само българска работа.Поръчителите са други.Спомнете си Кипър.Как им караше ЕС с самолет пари защото бяха обрани до шущка.
  Не случайно Н.Маринов /русофил/говореше,че руснаци ще купуват български банки.Е,купиха.За сега една.Затова и Пеевски е заплашен да мълчи.А Цацаров превантивно унищожава документи-Защото братушките не се шегуват-Първо стрелят,а после и не питат.Справка Ил.Павлов ,Луканов.Не знам само дали Цв.Василев е посветен.За да не го дават така лесно сега сърбите.Под чие давление?

 11. Малка, но съществена подробност, изнесена от Атанас Атанасов по бтв днес, че въпросното писмо е било получено преди доста време, поражда въпросът: Какво наложи преекспонирането му в обществото пространство точно сега?

 12. Заплахиге в сицилиански стил са за махалата, но да чуем и възхвалите. Преди 3 дни излезе ето това нещо в жанра фичър, пред което могат само да вият и стенат от професионална завист редколегията на “Работническо дело” от 1951 г., колегите им от Органа на Ким “Нодо́н синму́н» ( 로동신문) днес, путинските пиарчици, Мадам В., ако наивно е сметнала, че с очерка “Георги Първанов. Просто мъжко момче” е поставила веднъж завинаги непостижимия стандарт в облизването на властнически бидета и други сегменти. Ще завиждат и др. и др., кажи-речи 90% от медиите на евроатлантическа България. Ето шедьовърът:

  https://www.24chasa.bg/Article/5316322

  Авторката на този възторжен апотеоз открай време се подвизава като предана ибрикчийка на властимащите- особено активна бе звездата й при московския любимец Софиянски. Колкото и да е изпосталял днес, вестникът, когото по-старите помнят като комунделско-мутренския байрак на мутренското време и пръв по заслуги в семкаджийското опростачване на България, доказва истината за променливата козината и непроменения нрав.

 13. Новина от последната минута от Пхенян! “Нодо́н синму́н» ( 로동신문) ще отпечата “Умиротворителя” към рубриката си “Наръчник на партийния агитатор” Как да се възхвалява личността и делото на Вожда”, а говорителката на севернокорейската телевизия произнася пътеводния текст на това видео.

 14. @ СТАМБО | ФЕВРУАРИ 24, 2016, 09:45

  “…истината за променливата козината и непроменения нрав.”

  Много хубаво го е казал Григор Пърличев:

  “Лицем светци, сърцем вълци”

 15. Колега СТАМБО, четивото кърти мивки, кине муфи. Дали не ни подгАтвят за една рокадка – да смЕним Баце с този финяга. Щото като четеш възхвалите за единия, веднага схващаш, че у другия няма такива качества.

 16. Сетих с за тази пънк-рок група и един техен постер с името им написано с изрезки от вестници. И техния албум.”Never Mind the Bollocks””’77, превод “Да не говорим за ГЛУПОСТИ!”

 17. Мисля,че Ренета Инджова се изрази най добре-тази страна е обречена на комунизъм!Иво Инджев получава заплахи,а Таничка Буруджиева е телевизионна звезда!Снощи посред нощ гостува на Милен Цветков.Тази жена кога се готви за лекци,като шари по телевизиите денонощно -за кулинарно шоу,за политика,за БИГ и ВИП брадър,на всяко гърне меродия,както казваше баба ми.Дали получава хонорари от тези участия?Да не би да е закъсала за пари?Нямам обяснение кой друг преподавател,в случая доцент, от най старото и авторитетно висше учебно заведение в България си позволява така фриволно да бръщолеви каквото му хрумне?Няма ли кой да я посъветва тази жена да се държи малко по достойно?

 18. Към Стамбо: 3 пъти ура не само за възхвалата към вожда, но и за Вашите винаги всестранно познавателни коментари, искрящи от чувство за хумор, достойни за блога на блестящия журналист Иво Инджев.

 19. @ ИВАНОВА | ФЕВРУАРИ 24, 2016, 12:18

  Извинявайте Иванова, но винаги когато е имало повод във форума, съм заявявал , че “този финяга” е моят фаворит сред интелектуалния резервоар на ГЕРБ, изпреварващ дори наскоро напусналите тризначки от Благоевград.

  ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ЦВЕТАНОВ!

  По-долу препоствам труда на един от коментиралите под статията, към която ни препрати СТАМБО. Човекът се е постарал да извади нещичко от обилното “творчество” на този плодовит автор. Аз лично нямам нерви и време да се ровя в тази abbondanza.

  Неподражаем синтаксис, съвършено сплетение (на ума). Enjoy it:

  “Това, което имаме като осем парламентарно представени партии в българския парламент, показа, че има едно многообразие. Виждате колко е динамична ситуацията, дори част от тези, които формираме парламентарното мнозинство, вече се изразяват като единствената опозиция и във вчерашния дебат. И съм убеден, че ще има много подобни политически нови явления в политическия клонинг, който може да бъде осъществен в българския политически живот.”

  “Аз смятам, че хора, които са получили признанието да бъдат политици и са се възползвали от всички активи на политическия живот в страната, те представляват своите избиратели като такива, които са избирани.”

  “Това е добра инициатива и трябва повече хора да я подкрепят. Аз ще направя дарение от 1000 лв. за децата с алтруизъм”, “С алтизма приемете, че съм допуснал лека грешка…”

  “МИЛЕВ е наречено за да символизира Мастит Измамник Лицемер Е Вреден”

  “Ще превърнем Северна България в Южна България.”

  “Всеки път, когато Костов сипе обвинения по ГЕРБ, значи сме си свършили работата добре… Желаем му здраве и никога да не влиза в болница с диагноза сърдечни проблеми. Всъщност на него това няма как да му се случи, защото не помним някога да си е слагал на сърце проблемите на хората…”

  “…атентаторите в Бургас са между трима и четирима човека”

  “В момента има определен бум на тези телефонни обаждания. Ние като система трябва да предприемем действия за абсолютно всички действия, които се предприемат в такава ситуация.”

  “Дори в днешния ден имаме също напредък в две обаждания, които започнаха във вчерашния ден”

  “Аз като гражданин на България спя много спокойно и ще продължавам да спя много спокойно, ако ефективността на правоохранителната и правораздавателната система бъде ефективна”

  “Вие да не мислите, че МВР е „Плод и зеленчук” – всичко се регистрира… Недейте да смятате, че МВР е някакъв разграден двор”

  “В мотивите или решението на съда винаги могат да излязат съответните предположения за някакви съмнения.”

  “Моето съкращение трябва да бъде Цв.Цв., ако трябва да бъдем точни. Така че Ц.Ц. не знам кой го твърди, но мога да ви уверя, че аз не се припознавам в тези инициали.”

  “Би могло да се предположи на база на това, което се създаде като голям шум в обществото, но мисля, че тук по-правилният отговор трябва да бъде даден от компетентните органи, в които са съхранявани доказателствата по това дело, а те са били в следствието и в прокуратурата”

  “Дали ни харесва президентът или не, трябва да се съобразим с това, което имаме като президентска институция”

  ***

  Най-сетне, след повече от 90 години прекъсване (1919-1923), изтерзаният, “тръгнал преди 26 години от селото, но още непристигнал в града” (Х. Александров) българин отново има управници, адекватни на нивото му. Банзай!

 20. Тази жена Бураджиева е излишно да бъде съветвана.Повече смисъл би имало да бъдат посъвтвани тези,които я канят да ръси лъжи и глупости от екраните. Жалко за студентите. Какво да се прави, и от статията на г-н Инджев се вижда,че сега е времето на жалки негодници.

 21. @САРДАНАПАЛ:
  Уважаеми колега, за нищо на света не желая да Ви отнемам удоволствието приоритетно да се “възторгвате” от иженарицаемия -Цв. За компенсация, ще си запазя правото да се вълнувам “ексклузивно” от друг бисер на герберския резервоар- другарката Даниела Атанасова. Тая особа напоследък смени 5-6 чифта дизайнерски очила, белким народонаселението я схване за Ентелектуалка /такъв е случаят и с Данчо Ментович, ‘ма го пропускам от съображения за краткост на изложението/. От известно време госпОжата където не я сееш, там не никне. И е компетентна, мамка му, за каквото и да я бутнеш, все ще ти подрЕди безсмислица до безсмислица. Обаче така обилно сиропирано, лепкаво, сугестиращо. Освен да се гръмнеш, може да пробваш да й пратиш писмо с куршумче. Но както казват французите – ЛЕС ТОМБЕ. И по-добре…

 22. Всекидневните шумотевици около величието на Борисов кат местен и международен лидер,борец за мир и правдини,е на път да умаловажи една може би реална заплаха за живота на човека,а не толкова на държавника/в последното се съмнявам/.Така става,когата натрапчиво се предоставят на публиката ценните му качества,т.е,ТОЙ става жертва на PR,а!

 23. До Иванова, де да беше сал посоченат от вас в дамският паноптикум на гербаджийската върхушка. мента стоянова, караянчева, тетка цецка, данчето фъндъкова и последната да затвори вратата. Специално нея за пръв път я забелязах когато мой приятел ми изпрати линк към жълт сайт в който имаше статия как баце убива времето при “взаимноотношенията” си с НСО. Освен шахчета в които “противниците” му дават всичко от себе си да загубят “достойно” той ги разпитвал за похожденията на палавото дуловско оръдие. Била завъртяла роман с един от гадибордовете на банкянското слънце. И понеже бочко “широко скроен” споделял и в парламентарната група(тогава го играеше опозиция (2014-2015)). Светят ли й сутринта очите на десито като на оксиженистка-ясно. Тази както и останалите й колежки-герберки, са надскочили нивото си на некомпетентност, да цитирам менторът им: “с пъти, пъти повече”.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 24. Georgi Nikolov, (по репликата към г-жа Иванова)

  СКЪПИ ЖОРЖ, добре си изредил харема, но по мъжки ти признавам, че в последно време други 2 негови обитателки плениха сърцето ми, властно измествайки останалите конкурентки…

  Едната очарова с близкия й във всяко отношение фолклорен стил и среда…

  http://slivnini.bg/article/1751

  А другата… Треперете, Кисинджър и Бжежински, пред концептуалната, фундаменталната и епохалната геостратегическа мисъл на…

  http://bnr.bg/post/100593501/djema-grozdanova-finalizirame-podgotovkata-na-balgaia-za-predsedatelstvoto-na-komiteta-na-ministrite-na-saveta-na-evropa

 25. Прощавайте, какво не прави страстта, забравих и тази-я вижте, само нея поканили в Госдумата, оценили са воплите й за руските туристы…

  http://www.segabg.com/article.php?id=792579

  Но това са дреболии, докато аранжимента с ослепените войни на Цар Самуил като туристическа атракция надмина събствените й рекорди по идиотизъм!

  http://epicenter.bg/article/V-neta-se-podigravat-s-Angelkova-ne-znaela-istoriya/92640/4/56

 26. Аман от неграмотни прокурорчета с ниво на юридическа компетентност и хуманитарна култура под средното.

 27. @ ИВАНОВА | ФЕВРУАРИ 24, 2016, 15:11

  Благодаря за разбирането, колега Иванова!

  Тъй като “сделката” ни е неравностойна (Цецо все пак е национално богатство – едва ли има друг народ в света, който да е успял да издигне толкова високо в държавата си човек с IQ, клонящо към нулата) и като компенсация за вашата щедрост ви отстъпвам Лилето и който друг всъщност си пожелаете – изборът е невероятно богат. Възползвайте се! Не се стеснявайте!

 28. Стамбо, Приятелю, ох, може ли на прима виста да се сетя за този боклук. И на всичкото отгоре, казано по мъжки, нито една не влиза в широко разпространеното понятие: “става за е….”. Длъжен съм пак да го заявя: ДГД от една, долна мръсна гад.

 29. Спасибо, Стамбо, замечателно телевидение, маладцы са севернокорейските товарищи! Аз мечтая да руководя именна такова телевидение и се постарах като начальник при Жан Выдэнов, но, времето не хватаеше… Трябва да се почерпи от този богат опыт-напримéр, севернокорейската товарищ-спикер показва и на нашите телевидения как пламенно должно да се произнасят такие слова като Путин, Руссия, Масква, Евразийский союз!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.