Руската пропаганда в България пак се изложи

В един от рублофилските сайтове се появи превод на български език на една от най-малоумните изцепки на руската пропаганда, която съм виждал напоследък ( а съм виждал доста, включително като член на екипа за борба с руската пропаганда, създаден от ЕС през септември миналата година). Заглавието крещи:

 

„ Започна се: Немците бягат в Русия!”

 

Пропагандаторите ликуват, че германците бягали в Русия. Така звучи подвеждащото заглавие. А като се зачетеш, виждаш, че става дума за …„изявено желание” на бивши съветски немци, за които наскоро в немския печат се появиха многобройни публикации като за умърлушени от собствената им непригодност аутсайдери.

 

„Около половин милион руски немци, които през 90-те години се бяха преселили от Русия в Германия, ИЗЯВЯВАТ ЖЕЛАНИЕ (курсивът мой- бел. ivo.bg) да се върнат в Русия, съобщи ръководителят на Партията на преселниците и имигрантите в Германия „Единство“(EINHEIT) Дмитрий Ремпел.”, се отбелязва в публикацията.

 

Доста тъпо от страна на автора е да ликува как сега вече са сразени „русофобите” по въпроса за това, че никой не бяга в Русия.

 

Повечето съветски германци говорят лош немски, не могат да се интегрират във високо развитото общество, като германското и съответно живеят зле, скупчват се да се самосъжаляват в собствени затворени групи и анклави, и т.н. И още нещо: оказаха се особено агресивни проводници на характерното за мракобесната им родина СССР негативно отношение към чужденците. В това отношение са сред най-активните участници в разни ксенофобски организации и прояви в Германия.

 

Желаещите могат да прочетат цялата пропагандна глупост с типичния примитивизъм на рублофилията, пропагандираща Русия като ЕДИНСТВЕНАТА страна, подходяща за добър живот на добрите хора, като осъзналите руските си корени бегълци от СССР.

http://www.cross.bg/rysiya-byagat-nemtzi-1499409.html#ixzz416EXiMPf

 

Ако „изявяването на желание” беше меродавно мерило за бягството на руснаците от Русия, то картинката там е следната:

 

Над половината руснаци искат да емигрират
11 дек 2013

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?p=1059547972

„Повече от половината руснаци искат или се подготвят да емигрират, сочат данни от международно проучване на застрахователната група Zurich Insurance и авторитетния институт за маркетингови изследвания Gfk.

Всеки десети от анкетираните руснаци се подготвя за напускане на страната си. Ако се приеме, че е валидно за цялото население от над 140 милиона души и то за възрастната му част, това означава, че близо 20 милиона души са готови скоро да напуснат страната.

Още 44% от жителите на Русия мислят да емигрират, но засега се страхуват да предприемат такава крачка. Това е далеч над резултатите на включените в проучването Австрия, Италия и Мароко – по около 18%.”.

 

При това горната статистика за намеренията на руснаците е от края на 2013 г. Това беше последната относително сита година за Русия в края на петролния бум в това петролно шейхство и преди безумната агресия на Путин срещу Украйна, довела до международни санкции и международна изолация, непознати дори за тази империя, за която изолационизма е начин на многовековно съществуване.

 

Настъпилото междувременно обедняване там, изчислявано на около 15 процентен спад на жизненото равнище за 2015 г., вероятно още повече е увеличило дела на руските граждани, които биха искали се махнат от страната, която унизително зависи от капризите на петролните борси и безвъзвратно изпусна възможността за модернизация в крак с развития свят, изпадайки обратно по начин на живот на равнището на третия свят (връщането назад се определя от водещи руски икономисти като ниво, характерно за 2003 г. в Русия, т.е. преди да завалят и да напълнят резерва големите лесни петродолари).

22 мнения за “Руската пропаганда в България пак се изложи”

 1. Рублофилите, желаещите да се радват на живота който им предлага комплексаря в Кремъл биха могли да се заселят в империята на злото – там място има бол! Защо не го направят – така ще имат възможността да се наслаждават на пропагандната “реалност”, която болшевишката държава ще им предложи?!?! Да последват примера на руските немци!
  Така ние, нормално мислещите хора ще си живеем в света, който предпочитаме – нормална ЗАПАДНА държава с всички институции и свободи! Персонални и общочовешки. В центъра на който (свят) се намира ЧОВЕКЪТ, а не държавата или нейния сайбия бил той кагебист или милиционер!

 2. Що така бе, мимета.
  Ще се опитам да направя аналогия с обратен знак. Навремето, 70-те години, кубинци недоволни от режима на кастро, освен с лодки и салове през океана до Флорида искаха да се отърват от “острова на (НЕ)свободата” търсейки убежище в перуанското посолство. Близо половин милион минаха по този ред. Естествено само за първите няколко стотин бегълци бяха отворени вратите. После, просто нямаше технологично място да се подслонят повече желаещи. За останалите фкр нареди да не им пречи да набиият мекият за Америка. Квалифицира романтично процесът на емигрантската вълна: “чистене на революцията”.
  Днес, едва ли местните немци изпитват положителни чувства към “новите германци” дошли от раззия съдейки не само от горната публикация.
  И понеже така и така статията засяга по един текущ проблем локомотивът на Европа ето на какъв материал попаднах в един израелски сайт. Фактите и обстоятелствата в нея са жестоки, И ако трябва да приложим принципът преписван на дядо Ройтер: “Новините са свещени, коментарите-свободни” всеки от нас е свободен да ги приеме по своему.

  http://9tv.co.il/news/2016/02/12/221613.html

  http://9tv.co.il/news/2016/02/14/221646.html

  Още една препечатка по една вечна тема коментирана и тук.

  http://argumentua.com/stati/timoti-snaider-kogda-stalin-byl-soyuznikom-gitlera

 3. “…в России уже едят собак! !!!
  Они их просто съели. Денег нет, работы нет, жрать хочется.
  Еды больше не будет. … Оказалось, что еда заканчивается в Москве ”

  >>>

  http://na6ludatelb.livejournal.com/2519314.html

  ——————————————————————————————————-

  РУСКИТЕ ЧЕРВЕНИ РОБИ, НАДЗИРАВАНИ ОТ
  ШЕФА НА РУСКАТА МАФИЯ – В.В. ПУТИН
  ВЕЧЕ ЯДАТ КУЧЕТА !
  ВЕЧЕ КРАДАТ И ЯДАТ ПОРОДИСТИ КУЧЕНАЦА,
  ВЕЧЕ ПРЕГЛЪЩАТ КУЧЕШКО МЕСО,
  ВЕЧЕ СИ ГОТВЯТ КУЧЕШКИ ОПАШКИ,
  ВЕЧЕ ЯДАТ КУЧЕШКИ КАРАНТИИ И
  КУЧЕШКИ БЕЛИ БЪБРЕЦИ.
  ————————————————

  ВИЕ, ИНИЦИИРАЛИТЕ ЗА ООН ИРИНА БОКОВА (ЛАЙНОВА),
  ВИЕ, КРАСНЫ ТРЯПКИ,
  ВИЕ, РУСКИ ЛАКЕИ,
  ВИЕ, КРЕМЪЛСКИ ИЗТРИВАЛКИ,
  ВИЕ, ПЛИТКОУМНА ИЗМЕТ,
  ВИЕ, МИРИЗЛИВИ ПАРТЕНКИ,
  ВИЕ, КОИТО ЯДЕТЕ ХЛЯБ В КЛОЗЕТА И
  СИ БЪРШИТЕ ЗАДНИЦИТЕ С ПРЪСТ,
  ВИЕ, КОИТО СИ ГЪЛТАТЕ ЗЕЛЕНИТЕ СОПОЛИ,
  ВИЕ, МАЛОГРАМОТНИ ТЪПАЦИ, ВИНАГИ ЩЕ
  БЪДЕТЕ ХАМАЛИ ПО СКЛАДОВЕТЕ,
  ЗАТОВА ШЪТ … СЛАБОУМНИ ПРОСТАЦИ И
  МАРШ ПО-ДАЛЕЧ ОТ ХОРАТА ! …

  пп
  Учени генетици са установили, че:
  ПУТИН В.В. Е ПРАВНУК НА ЛЕНИН ОТ
  БРАКА МЕЖДУ ХИТЛЕР И СТАЛИН !

 4. Защо се хващаме и трябва да коментираме деянията на малоумници?
  Това е все едно, някой си да се запише за студент, по някаква специалност, след като вижда как добре печелят съответните абсолвенти специалисти в тази област. и вече да смята, че всичко му е вързано в кърпа.
  Е, какво ще направи същият, когато вижда, че това не е лъжица за неговата уста? Когато установява, че е тъп и не може да вземе нито един изпит. Взима си партакешите и се покрива в миша дупка.
  Как би се прехранвал, плащал наем и облекло един „германец“, който не си знае езика, няма никаква професия? Първата му работа е да се включи в едно гето от също такива „сънародници“ и целодневно да псуват туземното население, че не им обръща внимание, че ги гонят от работа, от квартири и ги лишават от социална подкрепа.
  На никой не идва обаче в главата мисълта, че за да задържиш работното си място трябва да си ефективен в работата си, да разбираш какво се изисква от теб, да си точен в ежедневието си, прецизен в производството, да може да се разчита на дадената ти дума. Да не говорим, че навсякъде има конкуренция и чужденеца практически трябва да е неколкократно по–добър специалист от адекватните кандидати от немски произход, просто защото собственика ще си каже, от този имам повече полза.
  Освен това, ако живееш в гето, защо трябва да си в чужбина, след като много по–лесно и евтино ще бъде да си си останал в Русия.
  Поради подобни причини много от сегашните бежанци са били подмамени от невярна пропаганда, че ще получават помощи от няколко хилядарки на месец, безплатни къщи, храни и дрехи. След като разберат, че освен временно изхранване, минимална помощ, колкото да не гладуват, освен нарове и палатки всичко друго трябва сами, на равни права с местните, да си изкарат, започват да мислят за връщане. Възрастни чужденци, които не са дали никакъв принос за пенсии, след като въобще не са работили в сраната, не могат да получават социални облаги. Да не би в България, камо ли в Русия, да е друго?

 5. Ето ги на, всички опорни точки по сирийския въпрос в едно блиц интервю с “български” академик. Направо като “Наръчник на младия трол – няколко съвета за вашия успех” от Георги Марков.

  http://www.budnaera.com/201601f/1601001090.html

 6. Прекрасно допълнение по темата от Олег Панфилов.
  Неспасяеми са!
  Для социальной службы, выдающей пособия, он, конечно, этнический немец, еврей или поляк, а в душе – «русский», то есть советский. Как на Брайтон-Бич живущие там «русские» идут в International Food, покупают сервелат, хамон, камамбер и бутылку «Château Cheval Blanc» и собираются отмечать 7 ноября. Выпив, плачут – «какую страну про…ли». Уже 25 лет рыдают, разъезжаются по всему миру, скупают жилье – хорошее и не очень, катаются на автомобилях, которые в советское время им и присниться не могли, и продолжают рыдать.
  http://glavpost.com/post/24feb2016/blogs/80505-oleg-panfilov-kak-razgovarivat-s-vatnikami.html

 7. Почему русские бегут с запада?

  “Защото Русия остава единствената, нека да повторим: ЕДИНСТВЕНАТА!, нормална европейска страна.”

  Хохо, дали?

 8. Шом искат да се върнат обратно,нищо не им прече да го направят.Нека тогава товаришчите да се похвалят с броя на емигриралите немци в Русия. До тогава много ще има да чакаме. Има нещо много неясно.Да приемем,че родените в Русия немци са станали руснаци по манталитет. Но нали руснаците бягат на Запад без да знаят чужди езици и не се връщат. Защо тогава руските немци,все пак поназнайващи (!) немски език и изживяли многото несгоди заради произхода си,да искат да се върнат в империята мащеха.Не,тука нещо не се връзва.

 9. Наверное, это лучшая иллюстрация того, что сменяемость власти гарантирует вменяемость власти. Мы всякий раз упускаем из виду, что тот же Владимир Путин – это человек, который уже пятнадцать лет не держал в руках наличных денег. Который все эти пятнадцать лет не ходил по магазинам, не покупал продукты и не пытался получить какую-либо справку. Он даже интернетом, по его собственному признанию, не пользуется, предпочитая получать информацию от помощников.

  Это человек из другой реальности – в которой Россия является геополитическим центром мира, способным на равных разговаривать с восточными и западными партнерами. Это убежденность в том, что судьбу одних государств вправе определять другие, а все разговоры про суверенитет – не более чем лукавство. Это вера в то, что Россия может нанести Западу ответный удар, под влиянием которого этот самый Запад станет уступчивей.

  http://glavpost.com/post/24feb2016/blogs/80521-pavel-kazarin-parallelnaya-realnost-kremlya.html

 10. В същото видео се обяснява и смисъла на Българското знаме и че Георги Сава Раковски, като просветен Богомил го е създал.

 11. Разпадът на СССР ще е нищо в сравнение с предстоящия разпад на Русия.

  До Георги Николов
  Скоро ми разказваха, че кубинците основно са бягали във Флорида с надути вътрешни автомобилни гуми. А с гума от трактор цели семейства са се спасявали от свободата на Острова на свободата. Даже има и виц от тогава:
  “Тате, далече ли е Америка – мълчи и плувай, сине.”

 12. Чета този блог постоянно. Отдавна не бях коментирал в него тъй като или не ми остава време, или по простата причина, че вече нищо не може да ме учуди в пропагандната война която води Кремъл по всички фронтове. Но искам да разкажа за една случка от тия дни, която дори мен впечатли с това. какви са резултатите от прилежното полиране на мозъци.
  В момента съм в Тайланд и реших да прескоча до Камбоджа(изумителна страна!) за 2 дена. Групата ни беше от руснаци, граждани на Латвия, Литва и аз, единственият българин. Разбирайки, че съм от България един руснак ме заговори, като ме попита нещо от сорта, “как живеете при своето НАТО”. Повдигнах рамене и му казах, че нормално живеем, а каква връзка има тук НАТО. ” Е, как каква, НАТО са ни най- големия враг, значи вие също”, възкликна руснакът. Аз му отговорих, че НАТО няма врагове, а ако руснаците са си избрали НАТО за враг това си е техен проблем. Руснака ядосано махна с ръка и отдалечавайки се промърмори нещо от сорта- ясно, на тебе ти е през оная работа. По- късно при посещението на музея на геноцида при “червените кхмери” същия този пак се завъртя около мен. Разбирайки от екскурзовода, че на територията на Камбоджа досега са открити 18 хиляди масови гробове, аз ехидно подметнах, че момчетата добре са се стараели и не са посрамили учителите си. Тук руснака избухна и се развика, че най- много хора на земята са убили… американците. След тая случка и двамата се стараехме да се държим на разстояние един друг.
  Такава ми ти история.

 13. С нетърпение очаквам следваща /надявам се по-конкретна/ информация
  КОЛКО РУСКИ НЕМЦИ /каквото и да значи това/ ДЕЙСТВИТЕЛНО СА НАПУСНАЛИ ГЕРМАНИЯ И СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ В ПУТЛАНДИЯ ЗА ПЪРВО ПОЛУГОДИЕ 2016…
  Всичко останало е бла-бла.

 14. Северозападнал, русофилите вече са в голямо объркване. Хем искат да са швейцарци , хем искат да ги управлява “Бай Тошо” – 1,2,3 хем искат да живеят както им се казва, без да ги питат, само и само да сме имали 3000 танка и да имало казарма. Освен това обявиха, че Левски си приказвал приказки, обаче те много го обичали и дума не можело да се издума, че го мразят! Наблюдавам как отстъпиха и на още един фронт. Руснаците били лоши, защото искали да ни изкарат тюрки, пък ние сме били траки – високи, снажни и светли а не черни и дребни. Трагикомедията в главите им е пълна.

 15. Уважаемия Павел Тинков по-горе попита колко руски немци са напуснали Германия и са потеглили към Русия. Със сигурност николко. От 1991г. и досега с малки паузи работя по различни научни проекти в различни германски университети. Имам непосредствени впечатления от живота на т.н. руски немци. Преди всичко те са пристигнали от бившата република Казахстан. Всеки си е възстановил немското фамилно име и е получил немски документи и гражданство. Това са пълноправни и пълнокръвни немци, които говорят немски без акцент. При пристигането бащите им са получили като подарък от общината къща и двор и всички са устроени на работа. По поречието на Рейн има цели селища населени с тези немци. Занимават се единствено с винопроизводство. В тези села има само лозя. През август всяка година е Пътят на виното, празник при който на всяко село се дава по един ден за да покаже своето вино, бяло и по изключение розе. На следващия ден Пътят на виното е в съседното село.

  Не знам каква е тази организация и тези призиви, но това не са немци. Това са емигрирали руснаци след 1990г., които след 5-годишен престой са получили някакъв документ, има и от смесени бракове. Очевидно има и такива, които живеят добре и на социални помощи, но са разтревожени от опасността прииждащите мигранти да не срутят добре смазаната социална система.

  Тази на въпроса: колко? Отговора е николко!

 16. Г-н Йордан Тасев, Благодаря Ви за споделеното. Безценно свидетелсво-доказателство на човек познаващ проблема отвътре.

 17. Имаше едно време през 70-те един неизвестен американски идиот – китарист Дийн Рид. Беше отишъл да живее в СССР /нещо като днешния френски идиот Жерар Депардийе/. Бяха го превърнали за година-две в символ на пропагандата. Как известните американски поп-звезди бягали в СССР и пр. А тук се смеехме и питахме “Дийн ху? Няма го в класациите.”

  Та и с руските немци това е положението. Как за половин век не измислика нещо друго кремълските идиоти?

 18. Към Отбелязвам:

  Вярно е, отиде да живее в съветската окупационна зона ГДР.Където го дариха с подобие на автомобил ватбург. Същият го заведе в едно езеро. Където приключи живота му. Иначе беше убавец.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.