Бареков “откри” крокодилите на Путин в българския резерват

IlichBarekov

Не знам дали да се зарадвам, че „европейският политик” ( за какъвто се самоопределя) Николай Бареков е стигнал до извода за разделението на българите ( и българските политици, както и журналисти) именно според отношението им за и против Путин, а не по формалната разделителна линия на демокрацията ляво срещу дясно.

Да, в България има цели партии на откровено пропутински позиции, като АБВ и „Атака” ( както и БСП, пропусната да бъде посочена от Бареков). Както видяхме, дори и българските турци се делят по този признак.

Да, путинистите в българската политика са плъзнали в почти всички партии, а на ключовите места в медиите направо определят тона. Те са вездесъщи в службите, в бизнеса и в държавните предприятия, мога да добавя към прозренията на Бареков.

От години защитавам тази теза. Тя е застъпена в книгите ми от поредицата „Течна дружба”. Не ми е известно някой в България да ме е изпреварил с този анализ. В ерата на Гугъл моето твърдение лесно може да бъде проверено. Подчертавам го обаче не от някакво засегнато честолюбие поради кражба на моя интелектуална „собственост” (подарявам му я, стига да не разваля подаръка за цели, обратни на онези, които си поставям в разгласяването на истината), а за да обясня личното си отношение по любопитния казус Бареков да се превърне в изразител на моите мисли пред Европа и света ( без да ме цитира, естествено).

Бих се подписал почти под всяка дума от доклада на евродепутата Бареков, с изключение на онази част, в която резоньорски повтаря мантрата на русофилите за любовта към Русия в България , изпадайки в противоречие по въпроса за разделението на българите и тяхното политическо представителство , включително сред журналистите.

http://offnews.bg/news/Politika_8/Blatoto-s-krokodili-v-Balgariia-se-razdeli-na-za-i-protiv-Putin_624803.html

Верният анализ обаче не струва нищо без посочването на причините за посочените в него проблем и без препоръките какво да правим с наличната фактология. В противен случай „откритието” за успешното размножаване на руските крокодили в българското блато не служи за справяне с тях, а за сплашване на кротките български шарани, на които е отредена ролята на храна за хищниците, развъждани от техния кремълски господар целенасочено.

 

 

 

 

19 мнения за “Бареков “откри” крокодилите на Путин в българския резерват”

 1. За мен, Стопанинът на БЛОГА ни с цялостната си публична дейност в отварянето на широко затворените очи на целокупното народонаселение е това което е Виктор Суворов за раззия, за т.н. “близко обкръжение”, за целият екссоцлагер и останалата част на планетата. Изреждането им в този порядък не е случайно. ВС при публикуването на първите глави в средата на 80-те години на миналият век в седмичника “Руская мисъль” беше тотално отричан и охулван от де що има “професионалисти” по история. Лека-полека, мнозина от тях, без да дават публично заден ход, започнаха да споделят напълно или в основни линии тезите на Суворов. Правиха го в несравнимо по-облекчени условия-ползвайки съветски архиви. Стигна се дори до издаване на книги със статии от негови съмишленици, професионални историци. Да припомним, авторът на “Ледоразбивачът” и продълженията му е само (между другото) любител-историк ползва само официални източници достъпни за всеки простосмъртен.
  Иво Инджев в България, последователно и неотклонно, основавайки се на огромно количество литература накара дори одиозният бареков да се съгласи практически 1:1 с анализите и изводите за “вечната” течна дружба.
  Казано с езика на клишето: “България вече не е същата”.
  п.с. Смятам за много добър знак представянето на доклада в Брюксел за влиянието на раззия в България от страна на нб. Усетил е накъде духа вятъра в Европа дудука. В това отношение, да се присламчи към тренда, да е в компания, пък било и като слуга на силните на деня, грешка няма.

 2. Днес гледам и госпожа “Клуб 21” взе да проглежда, Бареков и той!!!
  Направо да не повярва човек!
  Мирише на оставки!

 3. Покрай последната инициатива на бюреков, оригиналът на доклада нали е на английски, се сетих как негов “колега”, политик в Япония, стигнал да бъде премиер разсмя с инглиша си куцо и сакато на срещата на Г-8 през лятото на 2000г. в Окинава.

  Before the recent G8 summit in Okinawa, Prime Minister Yoshiro Mori was coached in a bit of English. Upon meeting Clinton, he was to say “How are you?” The response was supposed to be “I’m fine, thank you. And you?” Mori was to answer, “Me too.”
  When they actually met, Mori made a small slip-up and said, “Who are you?”
  Clinton replied, “I’m Hillary’s husband.” To which Mori replied, “Me too.”

 4. Към Georgi Nikolov:

  Ха-ха, много се смях, но за да докажа, че се смея не само над чуждото нещастие ( както ние , човеците, много често правим), ще намеря начин да разкажа за свои езикови гафове на чужди езици на различни етапи от моето несъвършенство по пътя на усъвършенстването. Може би ще си ги запазя за разказа по картинки ( снимки) , който съм намислил да публикувам под формата на книга тази година – като начин да разкажа за себе си на добронамерените читатели и на моите хулители, които могат да получат обилен фактологичен матер’ял за ръфане ( именно те ме “вдъхновиха” да избързам с нещо като автобиография с измислиците, които разпространяват по мой адрес- получи се май като при Първанов: искаше да ме смачка, а стана инструмент на съдбата за моето самоутвържаване като свободен човек и автор).

 5. И мен ме разсмя с глас тази сутрин Georgi Nikolov, жив и здрав да е.

 6. Иво, това е 1:1.
  По него време, вече 7-ма година живеехме и работихме в Япония. Понеже се вдигна голям шум, най-вече по таблоидите, американското посолство се видя принудено да пусне официално инфо. Добросъвестно описвайки случката. Въпросният Мори е пълно недоразумение. Завършил престижният университет Васеда, като лилипут.ин по спортна линия. В нашият случай той е бил “звезда” в отбора по ръгби на вуз-а. После, нито един ден трудов стаж (кат наш серго). Цял живот градил партийна кариера в ЛДП. Достигнал до генсек в един момент, длъжнсот която там наистина го прави само шеф на чистачките и шофьорите. Извади голям “късмет”, че действащият премиер- и той либерал-демократ получи масивен инфарт и няколко месеца бе в кома. Конституцията не предвиждаше тогава хипотези за решаване на подобен казус. За да се излезе от патовата ситуация “отговорни нацфактори” го измислиха. По японски. Уж, в момент на проблясък, разгеле и Мори се случил в него момент на посещение на болния и в присъствието на лекари играещи го впоследствие кошаревски свидетели, отиващият се МП го посочил и казал: “Ти си”. Стана работа с рейтинг на одобрение 21%, т.е., подкрепа само на твърдият партиен електорат. Само няколко месеци по-късно, след поредица от гафове, всички наши японски приятели и познати га идеше реч за Мори-сори,дайджин бяха категорични: “Георги-сан, срам за Япония, че ина такъв премиер”, рейтингът му логично падна в рамките на статистическата грешка. Разбира се страната е така устроена, че може и наш баце да издържи без да се промени и на йота стандартът на живот за когото и да е. Издържа 3 години единствено защото кукловодите в ЛДП не можеха да се разберат кой да го наследи.
  Колкото до твоите илюстрирани спомени без грам напудряне, убеден съм, че не само ще са бестселър но ще разбият окончателно и безвъзвратно всичките ти врагове в публичното пространство. След като банкянското слънце, само за година и нещо измина бзпроблемно пъти от “трижди идиот”, до “уважаваният журналист” повечето от останалите очаквам да се направят на “разсеяни”.

 7. Иво, вярно е, че крокодилите са страшни за кротките шарани, но пък от тяхната кожа (крокодилската) стават чудесни обувки, ботуши, колани и всякакви кожени аксесоари.

 8. Ами сега? Какво ше прави дудука (капута, бюрека), ако трябва сега да връща копейките и рублите в доларовата им равностойност(заедно с лихвите), когато са му били предоставени за “политическата му” и “журналистическа” дейност във вреда на интересите на България (ясно в чия полза)? А не е ли и крайно време да се разкрият и източниците на доходите му (част, от които депозирани в КТБ) и достоверността на имотните му декларации пред Счетната палата?

 9. „Европейският политик”, както скромно го наричате, е срам, обида и не знам какво още за мен, средно-статистическия гражданин на страната. Оказва се, че си е най-обикновен андрешко (сергейко №2), но това сме си “избрали”. Вярно е, че е едно голямо недоразумение, но едно още по-велико от това е начело на държавата.

 10. Стар виц:
  Life или жизнь – изберете сами.

 11. А бареков дали ще си каже че и той е получил като най-долна продажна политическа марионетка откраднати мръсни пари от слугите на Путин?
  Но и да не си каже всички вече го знаем като такъв.
  Олекнахте бареков, олекнахте!
  За да си върнете доверието трябва или да върнете откраднатото (което може би е невъзможно вече) или да полежите отрезвително в някой затвор.

 12. Уважаеми г-н Инджев,
  Страхувам се, че в българския народ наистина има известна доза латентно русофилство, което рублофилите се опитват да си присвоят. Възпитано е както от творчеството на ранния Вазов (Ка Русия няма втора), така и от промиването на мозъците при социализма, че и после…
  Познавам хора, които хал-хабер си нямат как управлява Путин в момента (с присъде за репостинги и “харесвания” в интернет…да не изреждам всичко), но по принцип не са съгласни с твърдата позиция на Президента срещу Путин. “Ама защо така остро срещу Русия? Все пак това е велика (дори в смисъла на голяма) страна”. Много още има да се обяснява на хората (за съжаление и на западните политици), че точно защото е голяма и вредна, срещу нея трябва да се застава твърдо, преди да е станала още по-вредна. Като се опитвам да “оправдая” латентните русофили, изобщо не слагам в сметката рублофилите. За тях само разобличаване.
  Хвала, че правите и двете неща!
  Просветление за русофилите, разобличаване на рублофилите.

 13. Малко извън темата, но като видях снимката на Ленин се сетих. Препоръчвам на четящите този форум книгата “The commissar vanishes” на автора David King. А иначе двете снимки са много в тон-едната фалшифицирана, а на другата-фалшив политик. На когото му е интересна споменатата книга-настолно четиво ми е и с удоволствие споделям информацията от нея.

 14. Даже и на фалшифицираната снимка на Ленин се вижда как той здраво си стиска каскетчето. За да не му го откраднат работниците.

  Бедна, нещастна Русия.

 15. Всички глашатаи на #КОЙ? Ви четат, г-н Инджев, не само Дудука. И нека четат, нека се учат. Предвид многото Ваши потвърдени прогнози и твърдения, всеки трябва да Ви чете ако иска да е в час, независимо от коя страна на барикадата се намира. Тези от вражеската страна сигурно на сън да ги бутнат, могат да Ви цитират. Гнусно е, че това рядко л_й_о Дудука използва истината, почерпена от източници като Вас, за лична консумация. По помиярщина не отстъпва с нищо на Дачков.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.