Русия пробва границите на българското покорство

По едно съвпадение днешният бюлетин на екипа за борба с руската дезинформация , създаден от ЕС през миналия септември ( и в който авторът имаше честта да бъде поканен да участва със свой принос) , отделя централно внимание на едно от остриетата на тази хибридна война на Москва Мария Захарова http://us11.campaign-archive2.com/?u=cd23226ada1699a77000eb60b&id=30c4007d15&e=9d2e746ab8. В бюлетина се дава пример за нивото на омразата към чуждите народи, насаждана от Кремъл със следния статус във Фейсбук:

 

 

В горния цитат се казва, че американците са тъпаци, европейците са гейове, балтийците са задръстеняци, а украинците да мрат от студ през зимата без руския газ. И защо? Ами защото това е хубаво за „руския свят”.

 

В цитата липсва България, но Захарова е наваксала вчера здраво в това отношение. Наругала е страната ни и по-точно политиците, които са дръзнали да поискат разследване на руската намеса в България чрез парламентарна комисия. Строго спазваната линия на Кремъл изисква да се обяснява, че българският народ целокупно много обича Русия, но елитът се е продал на Запада и Захарова се придържа към тази опорна точка във вчерашното си изявление.

 

OFFNews:

Нелепа ситуация, абсурдно наименование, цинизъм. С тези думи говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова коментира на редовния си брифинг вчера създадената в българския парламент комисия за установяване имало ли е намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България.

Историята наистина познава примери за своеобразно вмешателство на Русия във вътрешните работи на България – когато руският войник и пристигал на територията на тази страна с оръжие в ръка, за да се противопостави на фашизма и да освободи своите братя от злото. А по-рано – за да освободи славяните от петвековното иго на същата тази Турция, коментира Захарова.

Който не помни историята, да си освежи паметта, призовава говорителят на руското външно ведомство.

По думите й, остава недоумението какъв е смисълът за пореден път да се търси „ръката на Москва” в държава, чиито поколения са задължени на своите братя за суверенитета си и суверенното си съществуване.

Захарова изразява опасенията си, че подобни парламентаристи могат да поставят в България началото на „неомаккартизъм”.

По думите й цинизмът на случващото се е в това, че „прословутата комисия” е създадена в навечерието на 138-годишнината от освобождаването на България от турско иго.

Захарова е убедена, че всичко това е в дисонанс с планираните и вече проводени празнични мероприятия по повода като изложбата в Държавната Дума на гравюри от Руско-турската война. На откритата преди дни изложба български и руски депутати са се изказали за тесни връзки, дружба и сътрудничество между двата народа, припомни тя.”

 

Това, което българските политици консенсусно и основополагащо по темата трябваше да направят отдавна като програма минимум за превенция на руските опити да спекулират с българското статукво, е да се съгласим поне за един факт: българите не са еднакво мнение относно „безоблачното” минало на отношенията с Русия и СССР. Да, зомбираните от съветската пропаганда са много и поддаващите се на нейната хибридна война не са малко. Но на въпроса на една социологическа агенция от миналата пролет, кои държави са модел за подражание, само 6 на сто от българите посочват Русия, а над 50 процента смятат, че за пример трябва да ни служи (толерантната) Германия.

 

Българската държава, чрез същите тези политици, бичувани като крепостни селяни от Захарова вчера, трябва да заяви ясно на руския посланик, че заиграването с русофилството в България е брутална намеса във вътрешните работи на страната ни. На базата на какви „специфични” данни Исаков публично твърди, че повече от половината българи харесвали Русия и защо не се позовава на източника на тази статистика? В коя тъмна стая на посолството броят добрите българи и правят списъци на лошите? И не е ли това демонстративна намеса в разделянето на българите по остта Изток-Запад с цел разделената ни държава да бъде овладявана ( „разделяй и владей”) от проруски настроения в противовес на избрания евроатлантически път, по който сме поели? https://nm20.abv.bg/Mail.html#message:fid/10:pid/0:mid/14127863552:tid/60:r/0

 

Руският посланик в София не импровизира, когато налива тиня в това блато. Вижда се от изявлението на Захарова, че става дума за устойчивост на руското интригантство и нагла претенция Москва да говори от името на българите, определяйки кой е добър и кой е лош по някакви руски критерии ( Исаков нарече също така безнаказано „маргинали” българите , настояващи да се премахнат монументалните символи на съветската окупация в България).

Не само тонът, но и съдържанието на изявлението на Захарова от вчера официализира нахалството една чужда държава да предпоставя невъзможността България да си задава въпроси от сферата на собствената национална сигурност, ако става дума за Русия и то на основание на руската интерпретация на историята ни от 19 век, както и чрез тълкуването на съветската окупация от 1944 г. като „освобождение” на България.

 

Дългогодишното мълчание на София по тези въпроси се тълкува явно от Москва като признак на покорство, постигнато веднъж и завинаги от страна на Кремъл спрямо България. Русия ще продължава да ни разиграва за вътрешни, регионални и геополитически цели като свой троянски кон , ако й позволяваме тази гавра.

 

45 мнения за “Русия пробва границите на българското покорство”

 1. Не се притеснявам толкова от героичните напъни на никому неизвестната Захарова (по руските сайтове коментаторите й се подиграват като на недоучена селянка, обута в луксозни цървули), колкото до идиотизма на част от нашите върховни политици. Приемат казаното едва ли не като чиста монета. А това е частица от хибридната война, която Путин води вече почти с целия свят. Колко държави му останаха “приятели”? Беларус-вече се съмнявам; Казахстана-Назърбаев се озъбва все по-яко; другите средноизточни републики-почват и те да се оглеждат; Украйна-смъртни врагове;Сърбия-ЕС ги предупреди и те си взеха бележка; Черна гора-с единия крак са в НАТО, и т.н. и т.н. Япония все повече си иска окупираните през 1945 г. Южни Курили, Китай дава зор за южните части на Сибир. Май “приятели” останаха само С.Корея, Венецуела и Куба. За последната не съм сигурен след разтопяване на ледовете със САЩ и предстоящото посещение на Обама на Острова. Жалко, но цял свят станаха за Русия тъпаци, проститутки, гейове и либерасти-пиндоси. А мужиците-мурзилки продължават да се издигат на вси по-високи духовни висоти (пиейки безпробудно водка). Кога ще престанат с този маразматичен тон-не се знае.

 2. Крайно време е да бъде изгонен и руския посланик!!!

 3. Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!
  О С Т А В К А !!!!
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби!!
  При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответсвуващи на годишните му доходи придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!
  За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!
  Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????

 4. Докато тази територия наречена България се управлява от лакеи като Бойко Борисов, руските чиновници ще ни таксуват като крепостни(те им) селяни!
  Възмутително е нахалството на болшевишките представители на империята на злото! Защо обаче не им отоговарят на официално ниво българските власти??? Защо позволяват наглият им език! Защо!?!

 5. И няма за какво да се безпокои тази разпасана кремълска стерва и начальниките й! Само днес:

  1.) “Медиите” цвилят от възторг, че -удивительно!невероятно!възхитително! за пръв път в историята!- двете братски подразделения на КГБ, ах, пардон!- РПЦ и БПЦ!-ще канонизират общ светец! (Че ние откога славим като “общи светци” Ленин,

 6. Сталин, Брежнев, че и Путин май скоро ще канонизираме!

  2.) Като се усети, че нещо много прозападно го е дал тези дни, ББ от Израел пак се закланя на историческите ни връзки с Русия, пак замоли руските туристи да нахлуват по-масово…

  Не руската наглост, а българското челобитно самоунижение пред най-зловещия ни враг е причина за всичките ни провали!

 7. Не съм учудена от бруталното поведение на Мария Захарова.Явно тя живее с представите си за България като Задунайска губерния.
  Повече от ясно е,че България е страна-член на ЕС и на НАТО,т.е. отдавна е скъсала с имперските интереси на СССР/Русия.
  Нека такива като нея да си го набият в главата.

 8. Да реагират управляващите на това нахалство, добре. Така трябва. Кой обаче да го направи?
  Всички са послушковци и руски мекерета. За тях е важно да лижат онова тъмно място на джуджи, за да не им скроят шапка. Има какво да крият от миналото си и не искат да се отказват от кокала.

 9. Само да попитам. Има ли някакъв хабер дали комшиите също за реагирали на разследването на “турската връзка”.
  И тази тъпа кака захарова ако им е чист косъма можеше спокойно да заяви:”Българите да проверяват каквото си щат щом имат време за губене. Те, като суверенна страна са в правото си да правят анкети отностно евентуалното скрито-покрито в руско-българските отношения. Ние нямаме никакви основания за притеснения”. Да, ама не. Ами ако по изключение парламентарната комисия се добере до доказателства, че повечето ни партии в НС са на кремълска хранилка. КВо праИм тогаз.
  Само едно питане имам. Каква е била и е ролята на ДАНС. Нали оттам трябва да дойдат установените факти и обстоятелства за дейност на политиците х, у, z и др. заиграващи се с българските интереси в полза на чужди държави. Ако ги има, що не са реагирали. Ей го на, цацата цял гори от мерак да си свърши работата. Надай се вдово на пиян х.. .
  Прогноза, голям облак, малко дъжд.

 10. Българските парламентаристи, създали комисията и приелите да участват в нея напълно си заслужават подигравките. Абсурдно е в парламентарна република и суверенна държава, по документ “членка” на ЕС и НАТО да се създава комисия с правомощия, носени от изпълнителната власт. Нелепо е да се фиксира дейността й до разследване на две конкретни държави, само защото така бил казал някакъв подпийнал сарайски “апостол”. В контекста на случките по южната ни граница, могат да си създадат и подкомисия за разследване на Гърция. Могат да подхванат и Румъния, щото нещо много ни се отварят по правосъдието. Цинично е, защото ако парламентарна комисия трябва да върши тая работа, питам се, за какво получават огромни заплати всички служби за сигурност. Цинично е, защото участниците в комисията n-на брой месеци ще си начисляват добавки към депутатските заплати /за участие в комисии/ за да установят някога, че водата е мокра. Да кажем, че “разкрият” въпросната намеса, която само на тях не боде в очите- какво ще последва? Може би дансаджиите ще си върнат заплатите, векеретата ще си окъсат пагоните, меверейците ще си обърнат фуражките на обратно, а министър председателят ще цъфне като магнолия? По-скоро ще цъфнат налъмите и пак няма да има кой да ги нахлузи.

 11. Тая бозева кущрямба с вид на сушена скумрия не бях я чувал, а тя била Говорителката на добре известния в дипломатическите среди като Mr. Complete Asshole (прев. абсолютен гъз, а руско английският речник онлайн между разните други цветущи и звучни преводи дава и буквално-сразяващото “дырка в жопе” !!!). Била станала фаворитка на клуба “италиански фенове на путин” разбрах току-що след като се порових. Написали че била новата “wonder woman” на руската външна политика ??!! На страницата ѝ във Фейсбук си общува с такива фенове а по повод на сваления руски самолет от турция е постнала стихове за “защитниките на родината”. Някой който ползва Фейсбук трябва да ѝ постне стихотворението на Вазов от 1916 г. след като е такава любимка на поезията.
  Що не ни обясни на нас задръстените как така “елитът на БГ се е продал на еврогейския Запад” пък се изказал за тесни връзки, дружба и сътрудничество между русия и България. Не се връзва нито едното нито другото, затова задръстената си ти Марья Иванна, а тези които споменаваш не са елит, а са вашите гъзолизачи в БГ.
  И ако има някой задължен в случая , това е точно русия, за безбройните български културни извори от които е пила през вековете, дали ѝ възможност сега да има някаква идентификация в света различна от тази на пустош обитавана от неука паплач.

  Скъсване с русия !!!

 12. Искам да наблегна и да посоча на всички, които на са забелязали следното: „Ранее – освободить славян от пятивекового ига той же Турции.“

  И днес Русия говори за „освобождение на славяни от турско робство“, а не на БЪЛГАРИ!

 13. До презрения Исаков и смешната Захарова

  1. През септ. 1944 вие, руски боклуци, превърнахте просперираща и цветуща България в концлагер. Концлагер, осеян с масови безкръстни гробове. За 45 години ни доведохте от благоденствие до просешка тояга.

  2. За какво “освобождение” през 1878 говорите, жалки обирджии? Та нали тази поредна ви война с Турция е платена от Млада България с 32 тона злато и нещо в периода 1884-1894? И то – от Стефан Стамболов, когото накрая за благодарност убихте.

  Проклети да сте, човекоподобни руснаци!

 14. СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!

  От въшливия можеш да получиш само въшки, от корумпирания – корупция, а Русия – и двете. Плюс най-скъпата газ в Европа – като на “братушки”. Три в едно. И искат благодарност отгоре. Умирай, Русио!

  ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ, ДАЛЕЧ ОТ ЗЛОТО!

 15. Към Симеонов
  Подкрепям идеята!
  Подписвам се с двете ръце и с двата крака(дори да се получи грозно)!

 16. Ето добър анализ на зловредната роля на рубладжийските калимявки…

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2016/02/19/2708326_bulgarskata_curkva_duhovniiat_drugar_na_putin/?ref=embedfp&source=www.dnevnik.bg

  НО НЯКОГА СРЕЩУ ТЕХНИТЕ ГНУСНИ КОЗНИ Е ПРОТИВОСТОЯЛ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР, ДЪРЖАВНИК И ПАТРИОТ, КОЙТО ПИШЕ ТОВА:
  Ст.Стамболов, 12.01.1887г.

  Вчера има голямо тържество по повод на юбилея в памет на братя Миладинови. Ние отидохме на черква,дето калугерите и поповете около 10-15 пътя повтаряха и славославяха името на руския император. Това нещо като че нарочно се правеше от Климента и братята му.
  Страшно ми докривя и пот ма побиваше при всяко споменувание на името на императора,когото величаят с титлата “Благодетел” и “Покровител”. Подобно светотатство в сегашните особени обстоятелства могат да направят само такива знаменити и патентовани подлеци, като Климента. Като го гледах тоя безобразник,идеше ми да отида и да му измъкна гръцмуля. Ния се бориме до душици за нашата независимост и употребяваме хиляди хитрини,за да се спасиме от ноктите на бясната бяла мечка, а те, предателите чернокапци, ходят да я славославят и да показват на света, че ние сме готови да ближиме ЛАПАТА, която са е замахнала да ни пребие. Въобще в нас са е водворил един много лош обичай да са славославя при всяка служба и литургия рус. император и този обичай трябва без друго да се изкорени.
  На молебена Климента дойде да дава нафора. Аз и Муткуров си обърнахме гърба към тоя предател и не поискахме не само да вземеме нафора, но още и да видиме неговото подпухнало от пиянство и разврат лице. Речта на Климента в църквата беше повече от лоша.Тя не направи никомо добро впечатление. И тая крава с патрахил иска да мине за оратор!“

 17. Чудесното в цялата работа е, че журналисти като г-н Инджев започнаха да отварят очите на четящата част от народа ни. С голяма радост забелязах, че в коментарите под новината за изцепката на Захарова в dir.bg, преобладаващата част от коментарите бяха на хора крайно възмутени от недопустимо поучителния тон на рускинята и като цяло отвратени от руската политика спямо България и съседите й. Надявам се, че вълната се надига и ще успеем да се освободим най-накрая от гнусната пропаганда, промивала мозъците ни през последните 70 години, а и преди това. Смятам, че е въпрос на критична маса – когато много хора започнат да сочат лъжите, другите ще са принудени да вникнат в това което им се говори, а не да го подминават като празни конспиративни бръщолевения.
  За съжаление, това което никой не направи до сега е да пренапише учебниците по история. Знам, че не е лесно. Имам бивши съучиеници, които са интелигентни хора, а директно тръгват на скандал, ако дори се опиташ да им споменеш, че Освобождението и робстовото не са точно това, което сме учили. Виждам го по собствените си деца – налага се да влагам огромни усилия, за да ги убедя, че това което учат в училище е само част от истината и то силно изкривена, на места – направо затрита.
  Уважаеми г-н Инджев, продължавайте, не сте сам!

 18. За мен в езика ни няма дума, която да опише точно що за долна пасмина са руснаците. Мисля за тях като за изроди, но съзнавам че с това им правя комплимент, тъй като и най-долния изрод е поне една категория над руснака. Така че за мен поне думата руснак е най-мръсната в езика ни.

 19. Границите на българското покорство ги е показал Ген. Иван Колев точно преди 100 години през 1916.

  Когато непобедимите /само дето в Япония са им потопили флота през 1905/ самоуверени рушняци нападат България от север и от юг и ядат бой като “маче у дирек”, както казва мой приятел от Софийско. Първите ги постиламе от Добрич до река Прут, а вторите – в сръбското военно гробище до Битоля.

  И България подписва Брест-Литовския мирен договор на 3 3 1918 като ПОБЕДИТЕЛКА НА РУСИЯ.

  Моята компания и аз самият точно този Договор празнуваме на Трети март всяка година.

  Да живее България, смърт на Русия!

 20. Трети март 1918 – Национален празник!

  Искате ли?

  Това показва, че датата 3 март за празнуване на национален празник е просто смешна.

  Има три оставащи дати за избор на Национален празник:

  24 май 855.
  Съединението 1885.
  Независимостта 1908.

 21. ================================================================================

  НЕ ПЪЛНЕТЕ БЪЛГАРИЯ С РУСНАЦИ – УЖТУРИСТИ ! ВСИЧКИ ТЕ СА ВЪЛЦИ В ОВЧИ КОЖИ !

  НЕ КАНЕТЕ В БЪЛГАРИЯ РУСКИ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ, КОИТО НАРИЧАТЕ ТУРИСТИ. НАД 200% ОТ ТЯХ СА АГЕНТИ НА КРЕМЪЛ. УТРЕ ТЕЗИ РУСКИ ГАДОВЕ, ЩЕ ИЗВИКАТ РУСКИ ТАНКОВЕ ЗА ДА ГИ ПАЗЯТ ОТ НАС, БЪЛГАРИТЕ !!!
  ТАЗИ ЧОВЕШКА ИЗМЕТ СА ОТСКОРО ПЕНСИОНИРАНИ ПАЛАЧИ ОТ КГБ-ГРУ-ФСБ, КОИТО СА ИЗПЪЛНИЛИ МОКРИ ПОРЪЧКИ – УБИЙСТВА ПОРЪЧАНИ ОТ КПСС.

  ПАЛАЧИТЕ НА ПУТИН, СЛЕД КАТО СА ПОЛУЧИЛИ ОТ КРЕМЪЛ ХИЛЯДИТЕ ДОЛАРИ НАГРАДА ЗА УБИЙСТВОТО, КОЕТО СА ИЗВЪРШИЛИ, ЗА ДА ПРИКРИЯТ СЛЕДИТЕ СИ, ИДВАТ КАТО ТУРИСТИ В БЪЛГАРИЯ И ЗАПОЧВАТ ДА ХАРЧАТ ДОЛАРИТЕ, СПЕЧЕЛЕНИ С ЕДНО НАТИСКАНЕ НА СПУСЪКА И БЪЛГАРСКИТЕ ХОТЕЛАДЖИИ-КОМУНЯГИ СА БЕЗКРАЙНО ДОВОЛНИ, ЗАЩОТО ЗАРАДИ СОБСТВЕНИТЕ ИМ ЗАСЛУГИ КЪМ БКП, В ДЖОБОВЕ ИМ ПОТИЧАТ РЕКИ КЪРВАВИ ПАРИ.
  ОРГАНИЗИРАНИ ЧЕРВЕНИ ХОТЕЛАДЖИИ, НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ВИЕ, НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ БКП (ЗАРАДИ ЗАСЛУГИ КЪМ БКП) ЗНАЕТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТ КУПИЩАТА ПАРИ В ДЖОБОВЕТЕ НА РУСКИТЕ ВИ ДРАГИ ГОСТИ, КОИТО НАРИЧАТЕ ТУРИСТИ, НО НЕ ВИ ПУКА, НАЛИ ВИЕ СТЕ ТЕХНИ БЪЛГАРСКИ КОЛЕГИ (ДРУЗЯ ПО ЗАНАЯТ) !

  МИЛИОННА РУСКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ, СЪСТАВЕНА ОТ ЧОВЕШКИ СВОЛЪЧИ СЕ ОБУЧАВА ВСЕКИ ДЕН В МРЪСНО ЧЕРВЕНИЯ УНИВЕРСИТЕТ “М.В.ЛОМОНОСОВ”, ПО ПРОГРАМИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ, ЗА ГЛАВОРЕЗИ, ДЖЕЛАТИ, МЪЧИТЕЛИ, КРЪВОЛОЦИ И УБИЙЦИ. ИДЕЯТА СЕ Е РОДИЛА В ГНОЙНИЯТ СИФИЛИСТИЧЕН МОЗЪК НА ЛЕНИН,
  ЗА ДА БЪДАТ СМАЗВАНИ ВСИЧКИ ПОРИВИ ЗА СВОБОДА НА ЗАРОБЕНИТЕ ОТ КРЕМЪЛ НАРОДИ …

  ЧЕРВЕНОЗНАМЕННИТЕ РУСКИ “ТУРИСТИ” ОТВРАТИХА НОРМАЛНИТЕ ТУРИСТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КУРОРТИ … !

  ДОКАТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ – БАНДА КРАДЛИВИ БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТИ – ЧЕРВЕНИ РАЗБОЙНИЦИ – ПУТИНОБЛИЗАЧИ, НЕ ИМ СЕ НАБИЕ В ТЪПИТЕ ТИКВИ ИСТИНАТА, ЧЕ НОРМАНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ МОГАТ ДА ТЪРПЯТ РУСКИ БАНДЮГИ ДА СЕ ЛИГАВЯТ НА СЪСЕДНИТЕ МАСИ, КАТО ПЛЮСКАТ ЧЕРЕН ХАЙВЕР СЪС СУПЕНИ Л
  НЕ ПЪЛНЕТЕ БЪЛГАРИЯ С РУСНАЦИ ! ЪЖИЦИ И ДА ЛЮСКАТ ВОДКА С ВОДНИ ЧАШИ, ТУРИСТИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ЗАОБИКАЛЯТ БЪЛГАРИЯ !

  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ РОДИНАТА НИ !

  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ, РУСНАЦИ !

  ================================================================================

 22. @ Симеонов:
  И като я подпишат клетвената декларация какво? В България всички до един – депутати,министри, прокурори,доктори, съдии, военни и не знам кои още дето се кълнат да спазват правилата – трябва да бъдат осъдени за неспазване на клетвата,дадена при встъпване в длъжност. Да знаете някой,който се е заклел и да си е спазил клетвата.Обърнете внимание, че клетвата е да се спазват законите в страната,нищо друго. Сега и чистачките да вземата да се кълнат?!! Тях сигурно ще намерят начин да ги осъдят.
  Между другото,това е може би място,откъдето може да се започне – съд за неспазване на клетвата. А ако не може, за какво ни е тогава да не се кълнат. Я вижте патриарха на БПЦ – полковник от КГБ, дори ще ходи в Русия да си го наградят за добра служба. Вместо да се вдигнат православните християни да изгонят с тоягите и двамата патриарси, те ходят да им целуват дебелите ръце с ролексите (вижте Бойко). Как пък не се сети един да заведе дело за пристъпване на клетвата.Как пък нито един журналист не се сети да попита говорещите глави по телевизията като как си изпълняват клетвите да служат на народа. С такъв народ – толкова!
  Аз по-скоро съм за отмяна полагането на клетви, доста ще се намали поне лицемерието.
  Бъдете здрави!

 23. Забравих и една важна дата за Национален празник, извинете.
  Създаването на Дунавска България на 15.08.680.

  Ама тази дата русофилите/рублофилите едва ли ще я приемат.
  Опровергава съществуването им.

  Червени боклуци,
  Събирайте си бохчичките. Вашият Путин няма още да устиска още много. Айде багажчето и да ви няма!
  Нали знаете – бягайте овреме, че много имате да връщате!

 24. Извинявам се на съфорумците за резките думи от предния ми пост но не си вземам думите обратно породени от назидателния тон на руската дипломатка. The speaker of Mr. Complete Asshole – как звучи само !!! Но хайде стига толкова….

  Искам за компенсация И АЗ да се обърна към необятните простори на руската култура и изкуство и споделя с колегите от форума насладата от едно от последните му върхове за да може всички вкупом да почерпим от това богато духовно наследство впечатляващо прогресивното човечество от незапомнени времена и до наши дни със своите безспорни шедьоври. Така както всекидневно това прави родното петоколоние и неуморно ни съветва и ние да го правим.

  Ето го въпросното творение забелязано на Фейсбук-страницата на другарката Маша но тук взето от друг директен линк към уеб саѝт на автора. Композицията изобразява вълнуващ момент от неотдавното награждаване на А.С.Пушкин със златната звезда на титлата Герой на русия за заслуги към отечеството от видимо доволния, удовлетворен ( и доста окосмен) руски президент. А на заден план е представена самата Машенька с огромен букет цветя развълнувана и тръпнеща в очакване да се хвърли в обятията на поета и го разцелува по рошавите бузи.

  http://potsreotizm.livejournal.com/6175942.html

  Очаквайте следващия неповторим бисер на руското изобразително изкуство на което вече безвъзвратно обраслият ввп ще награждава със златна звезда неотразимата Машенька за нейния выдающийся вклад в руската мирна външна политика, а на заден план дълбоко трогнатият от умиление Александър Сергеевич с огромен букет червени рози ще си чайка реда за реванш по розовите Машини бузи.

 25. До СИЯ:
  А не е ли по-добре:
  Изменение и допълнение в НК – СЪСТАВОМЕРНО КЛЕТВОПРЕСТЪПНИЧЕСТВО?
  Ефективна присъда – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.
  Размер – определян в съответствие със заемания властови пост и сериозността на вредата, нанесена на държавата като резултат от престъпената клетва.

 26. Преди малко в новините по БТВ имаше репортаж от българска църква за обявяване на някакъв руснак за светец. За мое най-голямо учудване на първия ред се бяха изтъпанчили десетина руски офицери в казашки парадни униформи и с фуражки в ръка. Помислих си, че това са сигурно от “зелените човечета” на Путин, които окупираха Крим и изглежда сега е дошъл нашия ред за поредната окупация. Има ли от някого разрешение за присъствието на руски военни в България?!

 27. Изказването на руската трътка е 3854 епизод на сериала “РФ ни ръфъ”

 28. С възрастта зрението ми отслабва, та не видях, някой каза ли добра дума за реакцията на Външното ни министерство?

 29. Към Ц.Цветанов:

  Малко се уморих да повтарям , потретвам и т.н. без реален резонанс…За тези униформени наглеци- изявяващи се като бодигардове на руския посланик на съветски празници в България, както и на ..патриарх Неофит дори-, които нарушават конституцията на България ( забраняваща подобно дефилиране с чужди униформи)), съм писал многократно.

  https://ivo.bg/2015/05/20/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81/

  Нямам какво да добавя, освен онова, което многократно съм писал по въпроса.
  Отчайващо е ( не го приемайте като упрек), че дори Вие ( като част от Ние) за първи път регистрирате това явление…

 30. Извинявам се г-н Инджев. Въпреки че следя материалите във Вашия блог съм пропуснал тази Ваша бележка. Възмутих се на този репортаж по БТВ без да зная, че имате коментар за тези “хубавци”. След това видях и репортажите на Нова тв и БНТ, в които показаха български гвардейци, които стояха пред църквата и ми стана гадно. Момчетата бяха докарани да почитат някакъв руски светец, но за тях нямаше място в църквата.

 31. За радост, историята се основава на факти (и документи), а не на мнението на някакви си самооблъщаващи се “освободители” и “братя”-натрапници.

  “Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти” – както е казал сенатор Мойниън.

  Просветените българи познаваме много добре фактите от своята история, което ни кара единствено да се забавляваме от тромавите и непохватни опити на руснаците да прикриват злодейската си остра четина с някакво протъркано от износване благодетелско руно.

  Очередной промах

 32. Винаги съм се смял, когато днешна Средновековна Русия иска да я признават и уважават.

  В сегашния технологичен свят Русия е като дивите племена от Амазонската джунгла, борещи се за оцеляване.

  И вероятно тези племена ще бъдат запазени като безопасни и интересни, докато Русия на Сталин и Путин ще изчезне.

  От нея ще останат само кошмарните спомените за ГУЛаг, Гладомора и българските русофили.

 33. Руснаците и русофилите са homo soveticus. Сляп изчезващ клон от еволюцията на homo sapiens.
  Точно като сибирските мамути – сляп клон от еволюцията на слоновете.
  Интересното е, че и двата вида изчезват, когато времето започва да се затопля. В края на Ледниковата епоха и в края на Студената война.

  Едва като направих този паралел, започнах да разбирам защо руският посланик в София Исаков се държи като сибирски мамут в стъкларски магазин. Като говори, че повечето българи били малоумни и обичали Русия.

  Исаков, прост си като сибирски мамут.

 34. А дали има реакция от Външно министерство на тази груба провокация?
  Баси наглата мамаша, изисквала тя благодарност от поколения българи.

 35. От Дядо Вазов

  НА РУСКИТЕ ВОИНИ

  О, руси, о, братя славянски,
  защо сте вий тука? Защо сте
  дошли на полята балкански
  немили, неканени гости?

 36. Кой спаси България през 1916?

  Двама български генерали. Ген.-майор Иван Колев на Северния фронт и Ген-лейт. Климент Бояджиев на Южния.

  И докато за ген. Колев е писано, за ген. Бояджив не е писано. Точно той за четири години /1915-1918/ погребва на Южния фронт 20 000 французи, 5 000 сърби, 3 000 руснаци и 3 000 англичани. Герой!

  Дядо ми е участвал в тези битки като военен лекар. От него знам: “Лекарят е длъжен да спасява живота и на враговете!” Оперирал е наред докарани – свои и чужди.

  От него в семейния архив имам един “The new testament of our Lord and saviour Jesus Christ”. Джобна библия /5х10х1 см/, за съжаление – доста окървавена. И продупчена с каршум. Британският капитан я е носил в левия горен джоб на куртката си, когато е водил атаката на ротата си срещу нашите. Намерен е мъртъв.

  Вътре на първата страница се чете:
  “Capt. D. Smart, Su St.John V 39 and VIII 12.

  Salonica Sept 11 1916.”

  И после дядо ми с хубавия си почерк е дописал: “Убит при чифлик Тефик бей, Серско – 12 11 1916.” и се е подписал.

  Искам да предам тази Библия на наследниците тази година.

 37. Тази Библия отдавна ми гризе съвестта.
  Стефан Шивачев /съученик, приятел и Директор на Пловдивския музея/ отдавна ме крънка да му я дам да я представи, но сърце не ми дава. На тукашния музей съм дал доста – отдавна съм Почетен Дарител с много грамоти.

  Идеята ми е я дам на Британското посолство и те да търсят наследниците и да им я предадат тази година.

  Бихте ли ми помогнали, г-н Инджев?

 38. Изпълнението на Захарова изобщо не се нуждае от коментар. То е толкова пошло, по съветски нахално и исторически нелепо (издържано в изтъркания стил на вековно промиване на българското съзнание), че наистина начетените, необременени от съветофилския синдром българи, го подминават с презрение. Искам само да изкажа задоволството си от навременната реакция на нашето външно министерство (отговаряйки и на въпроса на колегата Караиванов) с прочетеното от говорителката му, Бетина Жотева, писмо до Руската федерация.
  Жал ми е, приятелю Стамбо, за усилията на Горан Благоев в своето предаване “Вяра и общество” да разкрие истинското минало на кооперативния “светец” Серафим. Резултата е, че руската Пета колона (в чийто състав без съмнение влиза и ръководството на нашата църква) отново спечели. Отврати ме възторгът, с който беше съобщена новината за кононизацията по т.нар. национални медии (начело с БНТ).
  Съжалявам да го кажа, но на практика се оказва, че двете най-ретроградни религии в днешния свят са доминираното от Руската църква православие и исляма. Как приемате, приятели, посланието на руският патриарх (агент Михайлов) към своите енориаши, че избиването граждани в Сирия, вследствие бомбандировките на руската авиация, е миротворен акт?!
  Ще си позволя да споделя едно свое наблюдение. Напоследък забелязвам още една тенденция в хибридната руска пропаганда спрямо България. Това е опитът да се докаже, че днешната “лошотия” на българина не се дължи преобладаващо на комунистическото превъзпитание след 9-ти, а се корени още в по-далечното ни минало. Предават се избирателни исторически факти, извън общия контекст на събитията, чрез които се правят обобщаващи заключения. Само един пример за това. От всичко написано от Захари Стоянов се извежда като информация неговото свидетелство с какви некачествени хранителни продукти е снабдявало българското население войската на своите “освободители”. Натрапва се изводът, че отрицателните качества на българина са наследство от турското владичество. Нито дума, разбира се, за написаното от Захари в статии или писма, като “Кой” и “Не Ви е чист косъма, бай Аксаков”.
  Да са живи и здрави Иво Инджев, колегите коментатори и всички популяризатори на “Истината с Русия” (така съм озаглавил моята папка, в която събирам историческите доказателства по темата)!

 39. Към Отбелязвам:

  Стига да мога- на драго сърце. Само че нямам по-пряк път от онзи, който имате и Вие. Освен ако в някакъв момент бъда поканен на някакво събитие от или в посолството ( с което не поддържам едностранен контакт и от доста години не съм посещавал приемите му).

 40. До Иво Инджев

  Благодаря, чудесно!
  Вероятно ще е доста вълнуващо.

 41. Отбелязвам, дължа ти благодарност, затова, че не се спря да пишеш.
  Дано наследниците на capt. Smart са готови за емоционална среща с Библията. Вълнуващо ще бъде търсенето им.

 42. До Еveryone else

  И аз ти дължа благодарност за приятелството.
  Нали знаеш – понякога човек не се чувства съвсем сигурен, особено когато пише. Как да представи идеите си по-приемливи.
  И тогава всяка подкрепа е ценна.
  Приятелството е qui cito dat bis dat.
  Който бързо дава – двойно дава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.