Д(в)ойната овца на ДПС и руският дръвник

Интересно животно е това „българският националист”, който яростно псува на „потурнак”, „резняк”, „туркоман”  всеки, който си позволява да посочи истината за проруската демонстрация на Доган от 17 декември миналата година, но кротко приема ролята на един етнически българин, виден представител на ДПС , като Йордан Цонев. Не съм забелязал той да е презрян „потурнак” за същия „българския националист”.

 

От екрана на БТВ Цонев се опита днес да прикрие тревогата в ДПС от институционализирането на разцеплението сред избирателите на партията, в която съответният електорат вече повече от четвърт век беше третиран като д(в)ойна овца- за мляко и за вълна. Дояха го, стрижеха го и си плетяха гарантираните мрежи за влияние по време на изборите, протичащи по мед(ии) и масло. Същевременно се надсмиваха над всички останали конкуренти в търговийката с порциите, на които се полага да се цепят и разпадат. Имаха самочувствието, че са аллахопомазани . Обаче дойде времето да се види, че няма как вечно и овцата да е цяла, и ДПС -също.

 

На днешния 27 февруари, в деня, в който се регистрира алтернативната на ДПС партия ДОСТ, стъпваща на същата електорална основа, Цонев се появи в солово качество ( именно той, а не някой с характерното за ДПС турско име), за да маркира отново опорните точки срещу свлачището, предизвикано от Доган на хлъзгавия за българските турци  проруски терен. Доган първо се престара в своя метан за отстраняването на Местан в угода на Москва, после путинофилите се престараха да го хвалят като “най-големия България” , а Цонев сега отчаяно се опитва да върне този пиян от прекомерно самочувствие дух обратно в бутилката от водка.

 

За огромната част от редовия гласоподавател от средите на българските турци приказките за верността към либералните ценности имат толкова значение, колкото всички останали философствания на Доган през годините на прехода. Бай Ганьо консерватор или бай Ахмед либерал са сравними по своята комичност величини.

 

Съвсем иначе стоят нещата около новината, че на Ахмед Доган му забраняват да стъпва в Турция или когато бай Ахмед трябва да избира между Турция и Русия. Тук неясноти няма. Ето защо Цонев набързо претупа темата за либералните ценности и се захвана да се кълне, че нищо проруско не се е случило и не е могло да се случи в речта и след речта на господин Доган. С други думи онова, което целият свят знае, а Русия аплодира, не се е случвало, а ний сме идиоти, според Цонев и Ко в корпорацията ДПС, които се опитват да ни правят на такива.

Няма по-ясно опровержение на тази лъжа от ликуването в руските медии по повод проруския реверанс на Доган. Ето една малка китка от руски медийни заглавия, която като лакмус изобличава адреналина на подплашените от загубата на политическа тежест говорители на злополучната кремълска завера в ДПС.

 

Вижте само възторга им от наказанието срещу лидера на ДПС Местан заради поддръжката му за НАТО, поради което българските турци се разправили с него, а пред България се отворила възможност да се върне в кръга на приятелите на Русия:

 

Сайтът „Русская Болгария” ( има такъв сайт- представяте ли си да се появи “Турска България” какво медийно земетресение ще предизвика?!):

EADaily: Потрясения в протурецкой партии в Софии могут вернуть Болгарию в круг друзей России

http://rus.bg/esche/smi-o-bolgarii/121-smi-o-bolgarii/14064-eadaily-potryaseniya-v-proturetskoj-partii-v-sofii-mogut-vernut-bolgariyu-v-krug-druzej-rossii

 

Сайтът Newssland:

Лидера болгарских мусульман наказали за поддержку НАТО

http://newsland.com/user/4297832678/content/4916439

Инфомационно-аналитическиий потрал:

Турки Болгарии «разобрались» с лидером, который осмелился критиковать Россию

25 декабря 2015 г

http://www.imperiyanews.ru/details/ab2e63db-4c45-4515-a004-9f693b56fd88

Водещата на предаването на БТВ би могла да постъпи днес с Цонев, както направиха в онова предаване на БиБиСи през 2003 г., в което Симеон Сакскобургготски твърдеше, че не е давал онова обещание да ни оправи за 800 дни. Те просто извадиха превод на речта му от 6 април 2001 г. Но БиТиВи и БиБиСи , както знаем, са две различни неща…

Ето защо припомням какви ги е говорил в сарая Доган за Русия, намираща се в състояние на свободно п(ро)падане- в световна изолация и все по-дълбока икономическа стагнация. Въпреки тази очевидност Русия се привижда на Сокола не просто в полет нагоре, но и го обявява за „необратим процес”. Заради което говорителите на руското влияние в България наводниха медиите с похвали за Доган като най-големия български патриот- зер за тях, като обслужващи Кремъл, патриотизмът се заключава в това да служиш на московската политика.

Цитатът е от сайта на ДПС, в който на Бъдни вечер бе публикувана речта на Ахмед Доган от 17 декември 2015:

 

Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово.  От тази гледна точка бихме задали въпроса за НАТО – адекватна  система за отбрана  ли е? Аз само ви съветвам – не приемайте нещата инерциално, като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят. ”

 

Йордан Цонев заяви днес с пресъхнали устни, които често издайнически облизваше, че г-н Доган имал много внимателен изказ („верваме” му защото “инерциално” знаем що за внимателен изказ имаше за раздаването на порциите и за това, че не се „ебава”- също част от речта му в сараите). Ние пък имаме внимателен прочит на внимателния му изказ и отказваме да приемам лъжата за истина.

 

Апропо, имам (не)приятелски съвет по отношение на злополучния опит българските турци да бъдат приобщени към кремълската църква. Дръвникът, който е измислил тази тъпня, трябва да бъде ритуално отстранен пред публиката от заеманата позиция и натирен по бруталния начин, по който Доган изрита Местан, за да послужи като форма на покаяние и опит за връщане на влияние. Ще дойде ден да бъда поканен на чаша шампанско и черен хайвер в руското посолство по повод този съвет, когато руският народ прогони първо Путин, а след това стане възможно неговите вредители на отношенията с Русия да бъдат изобличени в България с руска помощ.

 

Нито нормалните българи могат да заобичат Доган внезапно като “най-големия българин” ( не броя фанатичните русофили- на тях и Баязид Светкавицата могат да им канонизират като български светец в някоя руска църква), нито пък огромното мнозинство български турци биха се покръстили в правата путинистка вяра. Провалиха се с гръм плясък в блатото на собствената глупост и това ще се проличи на първите следващи избори.

 

 

22 мнения за “Д(в)ойната овца на ДПС и руският дръвник”

 1. Отбелязвам по ред – каквото прочета.
  В Кърджалийско всички селски активисти на ДПС имат по един-два частни хотела, построени с европейски пари. Местните турци продължават да им робуват.

 2. Отбелязвам по ред – каквото ми направи впечатление.
  Йордан Цонев от бургаските села. В Бургас известен като Йордан Лъжата и Данчо Ментата. Комсомолец преди падането на Стената, обучен от ДС като крупие на рулетка и изпратен в Казино Слънчев бряг да “наблюдава чуЗденците” – така пише в досието му.

 3. Господин Инджев, ГЕРБ дават “заден ход” за комисията!!!
  Борисов им се е скарал и Цв.Цв. се гърчи!!!

 4. $Сайтът „Русская Болгария” ( има такъв сайт- представяте ли си да се появи “Турска България” какво медийно земетресение ще предизвика?!):
  Точно, точно!
  Преди време В. Сидеров с пяна на уста крещеше, че турското знаме може да се развява само на три места – пред посолството и пред двете консулства (съпроводено с нелепи позовавания на Конституцията и на какво ли не още). А след това започна не по-малко разпенено да развява руския байрак… Право, което аз не му оспорвам. То, като се замисля и правото на безочие не може да му се оспори … свободен идиот в свободна страна…

 5. Днес чух реският посланик да казва “Ние винаги сме били против изопачаването на историята”. Милият! Та в тяхната история само топонимите и датите (повечето де)не са изопачени!

 6. Брилянтен анализ!
  Колкото и да се опитват да променят тренда на евроантлантическият избор на България цоневци, тяхното не се губи. Колкото повече шават лунатично между Брюксел-масква, толкова повече им влиза. Каквото и да означава това. Да цитирам любимата им за по-знаещите петоколонци и полезни идиоти пасионария; “НО пасаран!”.
  Да му мисли батька Лукашевич. Няма лилипут.ин да го остави и тако и вако.
  http://rusmonitor.com/obshhestvennoe-mnenie-rf-gotovyat-k-anneksii-belarusi.html

 7. @ GEORGI NIKOLOV:
  Благодаря за препратката! Отлично формулирано! С пълна сила предупреждението би могло да се отправи към нашите русофилистици, ахмеддогановци, цоневци, моневци и банкянски човекоподобия:
  «Эпоха виртуозного сидения на двух стульях по принципу “и нашим и вашим” прошла, и отсидеться в маленькой европейской квартирке в условиях глобального международного обострения не получится»

 8. Защо големия Доган и неговото ДПС попречиха през 2012г в Кърджали да бъде поставен паметник на българския генерал освободил Родопите и Кърджали през 1912г по време на героичната Балканска война. Изглежда, че тогава и властта и медиите и т.н. обществено мнение признаха, че този район е с някакъв статут на екстериториалност. Кога ще бъде поправен тази абсурд. Едва ли, защото тогава Доган направи изявление , че Балканската война била “етническо прочистване”. Ами ако е така да го запишат и в учебниците по история. Но какъв ти там някакъв паметник на български генерал, когато прокуратурата, разузнаването, икономиката са под негов контрол.

 9. Даааа,ДуПиСе отива в небитието.Крааааааай на монопола на мафиотите!

 10. Г-н Инджев,
  Доставихте ми истинско удоволствие!
  Толкова добре изразена истина!

 11. … Бе, не знаях, че такава хубава биографиа има таа, руска, сибирска, ше треа да й намериме некоа служба, може и за депутат да помислиме да я напрайме, на Путин ше му хареса, ше я туриме във външната политика комисията, при Джема, да върнат руските туристи, таа ше е по полетите и летищата с хлеб и сол да ги посреща…

  https://www.24chasa.bg/Article/5329198

 12. Един въпрос към Иво, Стамбо, Георги Николов и другите съмишленици, боравещи с българския език по-добре от мен. Думата потурнак не произхожда ли от потури, гащите които бащите на т. нар. “български националисти” са носели преди съветските пълчища да нахлуят в България и да ги инсталират на власт?

 13. Да не забравяме, че в България има около половин милион руснаци,повече от които вече имат и българско гражданство. Ще си ги мобилизират руснаците да гласуват за ДПС и тогава ще видим каква ще стане тя. Не разбирам защо Доган не го показват, толкова ли вече не е за показване. Няма много свидетелства колко хора са говиждали и чували. Каква е там заверата?
  Анализът брилянтен както винаги.
  Бъдете здрави!!!

 14. Сеа съм зает, теа момчета от Околовръстното, млади колеги, кво да ги прайш, и аз съм бил като тéх, от моята школа може да се се учѝли, малко го попрекалиха, можеше и сеа депутати да бъдат, кметове, бизнес некой да завъртат като повечето колеги, ама ше треа да им опъна ушите…

 15. Здравей Иво, по-долу съм дал адреса на един блог, в който е разказана една случка и изводите от нея. Евентуално да я ползуваш в твоя блог с твое допълнение отнесено към нашта действителност. Жив и здрав.

  http://www.bramaby.com/ls/blog/rus/4027.html

 16. Отново в Десетката!,Като Първанов архар отстрелвате със забележителна точност, забранени за улов в официозното бълхарско медийно пространство застрашени(но не от изчезване уви) псевдо визионери-политици на прехода.
  Добър улов!

 17. Къде е Румъния, къде сме ние?

  За последните две години в Румъния осъдиха трима министри и 14 депутати за корупция. Да са живи и здрави – всички лежат в затвора. Освен това, на тези хубавци им конфискуваха всички авоари и имоти – над ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО крадени пари в полза на хазната. И директно ги дадоха на пенсионерите.В резултат на което румънските пенсии значително се увеличиха.

  А ние къде сме?
  На гърба на географията, да кажем.
  С няколко освободени митничари и с лицето на корупцията Георги Първанов всяка вечер по телевизията да ни съветва по съветски. И с дървения философ Ахмед Доган хидроинженера с летящата чиния, дето иска да купи. Защото се чуди какво да прави с накраденото.
  За магистралния милиардер да не говорим.

  И едни Сотир Цацаров и Явор къв беше съдия от Атака, които нагло ни обясняват, че така ще бъде. И много да не знаем, че… Жив комунизъм. Само който го е преживял, той може да го почувства.

 18. Пожелавам на моите съетници да се освободят от страха и да гласуват по съвест а не по задължение на следващите избори…….

 19. Вижте им легитимацията пред Европа, моля ви се!
  Пазели границите. Това го помним – наистина го могат.
  ББ и ЦЦ. Кучетата на Политбюро.
  И като пазели границите, искат Европа да ги остави да крадат безнаказано на воля.
  ЦЦ колко апартамента имаше? Шест последно? От пенсията на майка му?
  А авоарите на ББ? Кога ще ги видим?
  А авоарите на Зъблата му? От къде са?

  А най-лошото е, че разни европейци ги лигитимират, узаконават. Наричат ги приятели.
  Юнкер, и ти знаеш, и ние знаем, че приятелят ти ББ е крадец. Толкова ли долу си паднал?
  Нали искаш борба с корупцията, а? Що така?

 20. И “връхта” на посмешището Булгарплод.

  Редовно по телевизията се появяват назначените “работодатели” и назначените “профсъюзи” с общи декларации и общи искания. Което е нонсенс.

  Така беше в СССР и НРБ.

  Смотани комунисти, как за толкова години малко не отлепихте от долу? Ама няма какво да се чудим. Толкова му е умствения багаж на Библиотекарския институт. Денчев и Митьо Гестапото какво друго
  могат да измислят?

  Работници и работодатели до излизат с общи искания. Смях. И ако може – да обичат Русия. 🙂

 21. Драги 500 S&W,

  “Потурнак” произлиза от “потурчвам се” с пейоративен (презрителен) смисъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.