Руските българи искат да празднуват 3 март в руското посолство – чудесно откровение чий празник е това

          Искам да се подпиша под една путинофилска идея, формулирана от тъжителката по покойния Южен поток от Лондон , някоя си Ива Иватта. Същата изнесе скръбна реч в българското посолство в Лондон пред смълчания премиер Бойко Борисов ( тоже скърбящ многократно за несъстоялото се руско разкопаване на България по цялата й дължина от Изток на Запад с охраняеми от Русия тръби) по повод кончината на руския проект.

 

Ето каква прекрасна инициатива е подела в Лондон тази руска националистка по повод руския празник 3 март, преформатиран като български национален празник ( след катастрофирането на съветския национален празник в НРБ 9 септември) благодарение на съветската Пета колона , престроена като руска във Великото народно събрание през 1990 г.

„ВАЖНО! След като от Българското посолство отказаха да ни съдействат по въпроса с уведомлението за 3-ти март и отговориха с една седмица закъснение без да напишат телефонния номер от 3 цифри, като ни пратиха за зелен хайвер по различни общини, решихме да почетем паметта на загиналите за свободата на България там, където тя наистина ще бъде уважена и ще ни посрещнат с радост – Руското Посолство в Лондон !

Очевидно е, че посланиците от българското посолство ще скърбят в някой тесен ъгъл на Турското Посолство по случай 3-ти Март, така че всички бъдете на линия в 11:00 пред Руското Посолство, откъдето получихме разрешение без никакъв проблем!“ 

 

Подкрепям горещо прекрасното начинание.

 

Ако зависеше от мен, наистина бих затворил вратите не само за въпросната персона и останалите руски националисти, но и изобщо не бих празнувал руския празник 3 март.

 

Това е бил ден на инагурацията на руския император Александър Втори. Подмазвачът граф Игнатиев е направил всичко възможно празникът той да бъде доукрасен с предварителния договор от Сан Стефано (за което се хвали на императора в свое писмо).

“Мир был подписан в Сан-Стефано 19 февраля (3 марта) 1878 г. Уполномоченный от России граф Н.П. Игнатьев даже поступился кое-чем из русских требований, чтобы кончить дело именно 19 февраля и порадовать царя такой телеграммой: «В день освобождения крестьян Вы освободили христиан из-под ига мусульманского».

Сан-Стефанский мирный договор изменил всю политическую картину Балкан в пользу интересов России.

http://scepsis.net/library/id_1515.html

 

На 3 март 1878 г. завоюваните от Русия територии , населени с българи (обозначавани от Русия с термина „православно и славянско население” с цел да бъде то присъединено към православната и славянска империя), са преминали от една окупация в друга.

 

За начало след 3 март 1878 г. Русия създава Окупационни фонд, чрез който православните славяни да започнат да плащат в буквалния и преносния смисъл за победата на Русия.

 

Такава е накратко същността на датата, която ни е натрапена от съветско-руската Пета колона като национален празник- една дата, която дори по времето на съветския комунизъм тук не беше призната за основополагаща и бе отбелязана като празник от национална величина само на 100 годишнината през 1878 г.

 

Със сигурност сме единствената страна в света, която празнува датата на своята окупация, за която окупаторите са определили цена, платена след това от окупираните в злато. Имаме за национален празник едно събитие, в което нито един българин не е поканен да участва от победителите.

 

На 3 март 1878 г. граф Игнатиев подписва в Сан Стефано празния чек, който е бил фалшив по дефиниция поради тайните предварителни договорки на Русия с другия имперски синдик на разпадащата се Османска империя на Балканите Австро-Унгария. С нея Русия се договаря две години по-рано в Райхщад да не се допуска голяма „славянска и православна” – разбирай „голяма България”- на полуострова.

 

Разбира се от мен не зависи нищо, освен да напиша истината. А тя е: би било справедливо, логично и направо прекрасно в руското посолство да се празнуват руския празник 3 март руските поданици по душа. Хубаво е инициативата да бъде разширена, за да се чуе и види най-сетне сред нашите днешни съюзници в Лондон, а после и в други градове, що за абсурд имаме като „национален празник”.

 

Предлагам инициативата на лондонските руски патриоти да се разшири и да се приложи също в София. Още повече, че руският посланик Исаков вече започна кампанията по употребата на руския празник 3 март за целите на руската пропаганда в България, която не може да се похвали с нито една днешна причина българите да обичат Русия на Путин и се окопава все по-дълбоко в завоеванието си от 19 век на територията, която дори не е наричала българска, а е била принудена да я признае за такава след дълги години борба на тогавашните българските патриоти да създадат своя национална държава, независима от руското иго ( както го нарича самият Иван Вазов през 1916 г. В своето стихотворение „На Руските войни”).

 

Ето как пратеникът на Кремъл Юрий Исков даде сигнал за употребата на едиповия комплекс с раждането на българската свобода, хващайки се като репей за скала за абсолютно непредставителните думи за „съжителството , мернали се в някакъв проект за текст в учебник по история в днешна суверенна България, намесвайки се отново в българските работи чрез една злонамерена хипербола:

 

„Винаги сме се отнасяли отрицателно към всякакви опити за изопачаване на историята, особено когато това се прави в угода на някакви моментни политически интереси, коментира по БНР руският посланик Юрий Исаков в навечерието на 3-ти март и определи подобни опити като “обидни дори по отношение на паметта на десетките хиляди хора, отдали живота си за това историята да бъде такава, каквато е”.

 

Приказките за „съжителство” и „присъствие”, подобни странни евфемизми, ме карат да изпитвам не само недоумение, но и неудобство. Трудно е да опиша дипломатично това чувство, но когато става дума за 5 века чуждо иго, когато знаем за толкова много трагични събития от онзи период, използването на подобни думи ми се струва най-малкото некоректно. Според мен, хората, които използват подобни термини, трябва да си поприказват, например, с потомците на преживелите трагедията в Батак“, препоръча Исаков. ( Actualno.com)

 

Както виждате, Русия поема открито вече от свое име кампанията по раздуването на несъществуващия балон със „съжителството”, след като говорителите на руския интерес в България го превърнаха във въпрос, уголемен в своята хирертрофия подобно на черен дроб на руски пияница, успявайки за повече картинност да предизвикат дори оставката на един български министър заради „вината” му по този съчинен от тях казус.

 

Празнуването на руския празник 3 март от руските българи в руското посолство би било едно добро начало за проглеждането на истинските българи и истинските ни съюзници за факта, че Русия се намира в отчаяното положение да иска да командва тук, но да не може да предложи нищо привлекателно на българите. Не случай на Путин се наложи да лъже грозно, че Южен поток бил измислен, за да се помогне на България- Лъжата на годината за 2015-та !

 

По липса на друга опорна точка с реална тежест руската пропаганда все по-дълбоко се закопава в окопа си от 19 век. Изпаднала е в отбранителна позиция спрямо екзистенциалната си драма на „велика”, но непривлекателна за българите сила през 21 век.

Американците си имат “ден на благодарността”, в който хората си благодарят за какво ли не през изминалата година. Ние си имаме цял национален празник, на който от всички се иска да благодарят на една чужда държава, която, чрез говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предпразнично ни охули вкупом като неблагодарници.

Когато коленичите на 3 март ( отново), спомнете си кой и защо иска да сме на колене вече  близо век и половина. Задайте си въпроса защо само 8 години след руската военна победа българите са намерили сили да се изправят и да скъсат дори дипломатическите отношения с “освободителката” в името на своята независимост.  Кой пример от историята искаме да следваме: този, на независимите българи или на руският прочит на същата история, който се опитват да ни наложат като зависимост отново?

 

 

 

 

32 мнения за “Руските българи искат да празднуват 3 март в руското посолство – чудесно откровение чий празник е това”

 1. Ще си останем Задунайка за руските наглеци, а не страна с европейско достойнство, докато има такива изроди с български имена като описаната “лондончанка” (а почему не си в Новосибирск, ма, стерво мужишка?!) и “български” “медии”, за които топ-новина и повод за ибрикчийско подмокряне е ето този умилителен сюжет:

  http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%8F-%D0%BE%D1%82-20-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80-news493015.html

 2. Не правя реклама на този “некоректен” (според самите тях сайт), но искам да видите разликата в отразяването на “събитията”:
  ‘lion_logo_normal‘The Bulgarian Times“ е частен, независим, политически Н Е К О Р Е К Т Е Н – уникален за България сайт, за новини анализи и коментари, като никой друг.
  http://bultimes.com/about/
  …………………….
  Празник на руските народни приказки край Варна
  Публикувано на 27.02.2016
  http://bultimes.com/praznik-na-ruskite-narodni-prikazki-kraj-varna/
  …„Приказките пренасят руската национална култура, езика и народопсихологията, съхраняват традиционните ценности и богатата душевност на народа. Светът на приказките е най-лесният и достъпен начин за началното възприемане и изучаване на езика.“ , коментира доц. Емилия Лазарова от Фондация „Устойчиво развитие за България“…

  и:
  ТОТАЛЕН РЕЗИЛ: Българите в Лондон ще честват 3 март в руското посолство, нашето си траело
  http://bultimes.com/totalen-rezil-balgarite-v-london-shte-chestvat-3-mart-v-ruskoto-posolstvo-nasheto-si-traelo/
  ……………..
  и ако това не е за разговор отново по темата за информационната война, която се засилво с всеки ден и по всякакъв начин???

 3. Семейно празнуваме 3 март 1918г. Поне тук не се налага да обяснявам значението на цитираната дата.
  На съветофилите, по съвместителство днес путинофили предлагам да напълнят до отказ всички раззийски пасолства по света и у нас и после, чемодань, аеровокзаль-Сибир.
  One way ticket.
  Само някой от тях да не прочете долната статия. Не само ще получат сърцетуп (това по любимата тъща) но и миниум предвиждам масовка от виртсамоубийства. Роденият да бъде обесен, не може да се удави. Процесь пошьоль. За повече инфо, да четат Збигнев Бжежински и БЛОГА ни.

  http://rusmonitor.com/gerojj-nashjol-nagradu.html

 4. ====================================================================================

  12 художници – антикомунисти от град Варна нарисувахме с думи Русия …

  (изпрати на приятел)

  ***
  РУСИЯ – ОСВИЕНЦИМ НА ЧОВЕЧНОСТТА
  ——————————————————————————————-

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !

  РУСИЙО, ТИ “ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО”,
  РУСИЙО, ТИ ВРЪХ ЕВЕРЕСТ НА ТИРАНИЯТА,
  РУСИЙО, ТИ “ГУЛАГ” НА СВОБОДАТА,
  РУСИЙО, ТИ КРЕМЪЛ НА ПАЛАЧИТЕ,
  РУСИЙО, ТИ АЛЧНА МАСТИЙО,
  РУСИЙО, СРУТИ СЕ ЗАВИНАГИ УТРЕ В РАННИ ЗОРИ !

  РУСИЙО, ЗЕМЬО БАНДИТСКА !
  РУСИЙО, ЗЕМЬО БЕСЕНА И РАЗСТРЕЛВАНА
  ОТ СВОИТЕ ЦАРЕ И БОЛШЕВИШКИТЕ БАНДИ…
  РУСИЙО, ТИ РОДЕН ДОМ НА КРАДЦИТЕ,
  ТИ САТАНИНСКАТА,
  ТИ ПОДЛАТА,
  ТИ ЛУКАВАТА,
  ТИ ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, РУСИЙО, ВРАГ НА ЧОВЕЦИТЕ !

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !

  ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЪЛНАТА ОТ БОГА,
  ТИ, РУСИЙО – САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ …

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !

  ОСТАВИ НИ НА МИРА, РУСИЙО –
  МАЙКА НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА …

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !

  ТИ РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО,
  ТИ РУСИЙО, СССР НА НАСИЛИЕТО,
  ТИ РУСИЙО, ЧЕ ГЕВАРА НА ГЛАВОРЕЗИТЕ.
  ТИ РУСИЙО, КРЕПОСТ НА ТЕРОРИЗМА !
  ТИ РУСИЙО. ИЗВЕРГ ОТ ВЕКОВЕ…

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !

  УДАВИ СЕ ВЪВ ВОДКА, РУСИЙО АЛКОХОЛИЗИРАНА !

  ДОИЗПИЙТЕ СИ ВОДКАТА, РУСКИ СВИНИ
  И СЕ ИЗМИТАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !
  КЪШ, КРАДЛИВА ПАПЛАЧ ! МАРШ ПРОСТАЦИ
  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ, РУСКИ БАНДЮГИ !
  ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТА НИ КРЕМЪЛСКИ МАФИОТИ,
  ВЪН !
  РАЗКАРАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРСКО, РУСКИ ИЗРОДИ,
  И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ КАТО ТУРИСТИ !

  РУСИЙО, НИЕ СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ,
  ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА !

  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ, ИЗВРАТЕНА РУСИЙО –
  ПОБЕСНЯЛА КУЧКО КРАСНАЯ…

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !

  РУСИЙО, ТИ МУТРО ДЕГРАДИРАЛА,
  СРУТИ СЕ УТРЕ ДО ОСНОВИ, ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  АМИН !

  —————–
  пп

  БОГ ДА ЗАСИТИ С КАМЪНИ ЛАКОМИЯТА И АЛЧНОСТТА
  на крадците, простаците, тъпаците, гащниците, селяндурите,
  РУБЛОФИЛИТЕ – ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ,
  членове на партиите :
  БСП, ДПС, АБВ, АТАКА …

  ———————————————————————————-
  Речник:
  – сиктир – марш от тука, пръждосай се от тука…
  ” ГУЛАГ ” –
  Главно
  Управление на
  ЛАГерите – Затвори за политически репресии в Съветския съюз.

  ( Политическите репресии в СССР – РУСИЯ се практикуват чрез дискриминираща политика, нарушаване на човешките права, злоупотреба с наблюдението, полицейско насилие, затвор, насилствено преселване, лишаване от граждански права, лустрация или насилствени действия като убийство, безцеремонни екзекуции, измъчване, насилствено изчезване и други незаконни наказания за политически активисти, дисиденти и цялото население )

  ================================================================================

 5. Предварително молейки да ми бъде простен нецензурния израз,искам да попитам въпросната “другарка” Ива Иватта, чий го крепи в Лондон и като изгаря от любов към Русия, защо не се е запиляла в посока Москва?!
  Ей было-бы и легче и веселее!

 6. !!!

  Манифест за чиста и свята република събира съмишленици
  Враговете на нашата свобода не са пред нейните порти – те са вътре и безчинстват, заявяват инициаторите

  28/02/2016

  Клуб Z

  Манифест в подкрепа на правовата държава и срещу модела “Кой” и мафията набира съмишленици в социалните мрежи. Във Фейсбук вече се разпространява призив в подкрепа на документа, който ще бъде обявен официално на национални празник на България 3 март. Инициаторите изрично изтъкват, че целта на документа е да обедини хора с различни политически пристрастия.

  Ето пълния текст на документа:

  “Републиката е в опасност. Враговете на нашата свобода не са пред нейните порти – те са вътре, безчинстват безнаказано.

  Покварявана от правителство, парламент, партии, сьд, прокуратура и медии-бухалки; ограбвана, осмивана и обиждана, днес Републиката е унизена и поставена на колене. Моделът #КОЙ няма нужда от нея. За да бетонира господството си, той трябва да я ликвидира – а това става най-лесно с подмяна. Имитацията на държава не управлява със закон, а с изнудване, заплаха, прелъстяване и поквара – но използва лостовете на министерства, държавни учреждения и съдилища.

  Отслабването на Републиката и нейния Закон отпушва онази несправедливост, която отравя живота на всички. Ненаказаното зло се превръща в правило, голата сила – в закон, наглостта – в мерило за власт. Институциите на държавата са взети за заложници и функционират като изпълнителни органи на мафията, в скрита подигравка с писаните закони. Мафията взема всичко, което й хареса – банки, бизнеси, публични средства, природа. И замества републиканския ред с мрачни феодални зависимости, за да превърне всеки гражданин в крепостен на олигархията.

  Градихме, ние и нашите деди, чиста и свята Република. Вярвахме, че можем да живеем без господари, в гордост, свобода и достойнство. Но днес не останаха и капка чистота и святост; вместо тях по улиците ни крачат страхът, произволът и унижението. Те заплашват, изнудват, бият и убиват. От тях не можем да се скрием зад стените на домовете си, нито в дълбините на омерзението си.

  Стига вече отстъпление! Време е гражданите да се съберем, за да спасим своята Република и да прогоним узурпаторите на нашата свобода от нейните предели.

  Републиката е паднала в прахта и само ние, гражданите, изправяйки се, можем да изправим и нея. Заявяваме:

  – не участваме в лъжата, не се страхуваме, не мълчим, противостоим на произвола и разобличаваме покварата

  – не се подчиняваме, нито се “съобразяваме”

  – стоим изправени навсякъде, където сме; и помагаме на хората около нас да се изправят; отстояваме правдата и истината дори в най-малкото, защото знаем, че всеки изправен гражданин е по-силен от всеки мафиот

  – търсим единение и приветстваме всеки гражданин, движение, организация или партия, които не са се поставили в зависимост и служба на организираната престъпност и олигархията, и които искат да се включат в общото дело за спасяване на Републиката

  – Общественият договор между гражданите и държавата беше нарушен и продължава да се нарушава системно от подчинените на задкулисието институции на властта. Не допускаме това! Призоваваме парламентарно представените политически партии НЕЗАБАВНО да отговорят на очакванията на обществото за дълбоки, радикални реформи на всички институции – най-вече съдебната система, системата за сигурност и цялостната национална администрация с цел категорично изкореняване на контрола на организираната като пост-комунистическа олигархия престъпност върху институциите на властта. Ако не желаят или не могат да поемат тази отговорност пред нацията, представените понастоящем в представителните институции политически партии ще се загубят правото да се наричат партии, политически представителства на хората. И ще трябва да отстъпят своите позиции на гражданска и политическа алтернатива, способна да осъществи жизнено необходимите за нацията и републиката реформи.

  Това не е нито “дясна”, нито “лява” платформа. Привидните партизански противопоставяния се подклаждат от модела #КОЙ, чиито наказателни бригади, за да не бъдат разпознати, навличат различни по цвят идеологически дрешки. Докато си правим илюзията, че мафията може да бъде лява или дясна, ние самите ще се караме помежду си по линията “леви-десни” – в интерес на #КОЙ. Политическите различия ще имат разумен смисъл, само когато възстановим Републиката.

  Има добро. Има зло. За пореден път дойде време за избор, за всеки. За пореден път ще кажем: свободата е право, което притежаваме по природа.

  Нека всеки гражданин на Републиката се присъедини към този манифест, разпространявайте го.

  Няма ляво, няма дясно – днес има единствено гражданите срещу мафията!

  Да живее Републиката, чиста и свята!”
  ————————————

 7. Достойнството на българските граждани отново е на колене от СРАМ, заради поредното предателство на избранниците си начело с премиера, който вчера заяви публично, че не одобрявал създаването на парламентарна комисия, която да разследва намесата на Русия и Турция във вътрешните работи на България. Той тъкмо бил оправил, “БАЛАНСИРАЛ” нещата с Матушката и хоп-комисия някаква! И “уж” не искал да се меси в работата на Парламента, но настоятелно “помолил” Цветанов и депутатите да преразгледат решението си за създаването на въпросната комисията, защото это и говорительница на МИД и посоль Исаков не я харесвали!

  След това покъртително изстъпление на Борисов първото нещо, което всеки нормален български гражданин (с българско самосъзнание) ще се запита е: “Бе, какво ме интересува мен мнението на някаква си фльорца- администраторка и някакъв си посланик, че се вдига толкова шум ?! Да си гледат тяхната работа , а ние-нашата”.
  Второто нещо, което ще се запита българинът след тези препоръки на Борисов е КАКВО И КАК ТОЧНО Е “ОПРАВИЛ” ПРЕМИЕРЪТ НИ БЕЗ ДА Е ПИТАЛ СУВЕРЕНА? И КАКВО Е ОБЕЩАЛ В ЗАМЯНА? ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МУ Е ПОРЪЧВАЛ НИЩО ДА ОПРАВЯ И “БАЛАНСИРА” С РУСИЯ. ТОВА СИ Е ИЗЦЯЛО НЕГОВА САМОИНИЦИАТИВА И САМОУПРАВСТВО!
  И тъй като той сам си казва, че е прост, но ние не сме прости пак питаме: Г-н премиер, КОЙ ви нареди да “балансирате” отношенията ни с Русия и в чия полза сте ги “балансирали”?
  Защото ние(българите) не сме ви вменявали такова задължение.

 8. Пропуснах за което се извинявам да изпратя от една долна, мръсна гад, дежурното фирмено ДГД за исакав, ива иватта и вся осталная сволочь.

 9. лилипут.ин форевър? Да,ама НЕ!
  http://censor.net.ua/video_news/376646/parodiyinyyi_klip_pro_putina_snyali_v_slovenii_video
  Клипът е изпипан с дълбоко познаване на обекта до най-малкият детайл.
  А коментарите са страхотни! Великолепно чувство за хумор напълно покриващо високите критерии на БЛОГА ни.

 10. Педерунгелите от синода канонизираха кагебар – развратник за Български светец. Дано путински дяволи ги обръщат в ада.

 11. До Г.Николов,багодаря!Невероятен клип!!!

 12. Госпожицата е уникален пример на Бай Ганьовка, която се подвизава в Европа (интересно с чии пари ???) но харесва държавата, която иска да унищожи и хули Европа. Дори си е пуснала снимки от Финландия. А всички много добре знаем каква любов цари между рашките и Финландците.

 13. Драги sms,

  вече е рутинна баналност да се напомня, че в герб гъмжи от рубладжии и комундели. Чух анекдотичен случай с текезесарско-зърнарското Деси, изтипосано по-горе като министърка. На някаква сливенска среща тя казва на бившето комунистическо величие от този край Георги Йорданов: “Уф, другарю Йорданов, то аз трябваше да съм от БСП депутат и министър, ама, като е дошло тъй…”

 14. Georgi Nikolov,

  Скъпи Жорж, и аз попаднах на този уникален клип, благородно ти завиждам, че ме изпревари! Каква интелигентна и перфектна пародия на цялата путинайкинщина!

 15. Така………………………….
  Дежа вю, Китай и Япония пак си делкат Далечният изток за сметка на раззия. Една работа ако не става с пари, става с много пари. А когато те са ти на изчерпване и ако току що си “всталь с колень” готов си само и само да те има някак си да минеш и в поза партер. С всичките произтичащи от това рискове.
  http://glavpost.com/post/27feb2016/blogs/80625-sergey-stelmah-kurily-kak-marker-dlya-kryma.html

 16. Чудесен почин ан русолюбивите “българи” – рожби на роби и самите те такива!
  Само не разбирам защо се мъчат да празнуват в Лондон? Мястото им е в столицата на империята – там злото ги очаква, а и празникът си е руски. Биха могли и да се заселят в руското землище – място има за всички желаещи! А те горките страдат в гнилия западен Лондон и не могат да отпраз(д)нуват робското си “освобождение”! Чудни “хора”!?!

 17. Като казвам, че сме уникални в приемането на руското заробване на България, това не са празни приказки, а факт, виден от следното сравнение с други страни и народи, откъснали се от руската имперска зависимост и съответно избрали да обявят освобождението си от СССР и Русия за национални празници.

  Армения — 28 май (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.),
  Естония — 24 февруари (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г., същият ден се празнува и като Ден на републиката),
  Киргизстан — 31 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.),
  Латвия — 18 ноември (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г.),
  Литва — 16 февруари (Ден на независимостта — от Русия, 1918 г.),
  Молдова — 27 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991г.),
  Полша — 3 май (Ден на конституцията) и 11 ноември (Ден на независимостта от Австро-Унгария, Германия и Русия, 1918 г.),
  Приднестровие (Русия) — 2 септември (Ден на независимостта — от СССР, обявена през 1990 г., не е международно призната държава),
  Таджикистан — 9 септември (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.),
  Татарстан — 30 август (Ден на суверенитета — от СССР, обявена независимост през 1990 г., непризната спрямо Руска федерация на референдум през 1992 г., има статут на автономия),
  Туркменистан — 27 октомври (Ден на независимостта — от СССР, 1991г) ,
  Украйна — 24 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.),
  Унгария — 15 март (Ден на революцията, 1848 г.), 20 август (Ден на Свети Ищван I — първи крал и основател на държавата) и 23 октомври (Ден на републиката и революцията, 1956 г.),
  Узбекистан — 1 септември (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.),
  Финландия — 6 декември (Ден на независимостта — от Русия, 1917 г.),

  Грузия — 26 май (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г.).

 18. За путлеристите -моето горещо пожелание :
  ЧАМОДАН,ВОКЗАЛ,РОССИЯ!!!!Шлюха красная!!!!(Мъстия червена)

 19. Съществото от Лондон според мен е право, макар че то самото не е вложило подобен смисъл в това, коеот е казало, а именно – 3 Март е руски ‘праздник – праздник’ на опита за руско поробване на земите населени с българи. Като такъв, 3 март е редно да си се чества само в руското посолство. Тази другарка, ако беше истинска такава, трябваше да изразява мнението си от масква. Фалшивите другарки и другари с местожителство на запад като нея са точно като използвана евтина туалетна хартия – смръдливи, мръсни и смачкани!

 20. Здравейте, г-н Инджев, за първи път пиша коментар в блога Ви, макар че го следя отдавна. Мисля, че сте изключителен журналист, от онези, които във всяка страна се броят на пръсти и всички ние имаме голям късмет, че Вас ви има. Вашата енергия и непримиримост са наистина забележителни, адмирации. В случая обаче имам дребна техническа забележка. Става дума за фразата “въпрос, уголемен в своята атрофия”. Атрофията е процес, при който органите намаляват своите размери, правилния термин, ако се съди от контекста, трябва да е “хипертрофия”. Забележката ми на мнозина може би ще се стори дребнава, но Вие сте истински професионалист и вероятно държите на такива подробности.

 21. На вниманието на съблогърите и министър Даниел Митов!

  С орден на името на жуков – касапинът-военен бездарник, за когото хиляди човешки същества са били само пушечно месо, доказания мародер, внаниачен мегаломан и абсолютен простак (обобщавам преценките за него от книгата на РУСКИЯ историк ВИКТОР СУВОРОВ) “българският” посол в Москва, ченгето бойка коцэв награждава някого си в качеството му… на баща на един путински ибрикчия!
  ТОЗИ ПОЗОР МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОИЗМИТ САМО С НЕЗАБАВНОТО ОТЗОВАВАНЕ НА наглото КГБстко ченге, което се чувства безнаказано в антибългарското си слугарство пред Кремъл!

  http://pik.bg/%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2-news493011.html

 22. Към кипотам:

  Благодаря Ви. Човек, ако не иска да се превърне във вегетиращо растение, се учи цял живот.

 23. Забележете, според ченгето коцэв българите са покръстени ………преди 150 години (вероятно от канонизираното ченге серафим, да му заплюем смрадливите кокали!

 24. Г-н Инджев, мога само да Ви поздравя, че от години, постоянно, методично и неуморно се опитвате да отваряте очите на хората за 3-ти март. Аргументите и фактите са железни и рано или късно ще има резултат от усилията Ви.

  Помня, преди години, зададох въпрос на учителя си по история “Защо празнуваме трети март, след като предварителният договор от Сан Стефано има почти нулева стойност след решенията на Берлинския конгрес?” Отговорът, след очевидно затруднение, беше, че празнуваме националният идеал… Аз съответно попитах / наивен и млад/ “как така тогава празнуваме нещо, което не сме постигнали и как изобщо се празнува идеал… Все едно е като да празнуваме един мирен свят, в който цари справедливост, хармония и благоденствие за всички, знаейки, че това е далеч от света в който реално живеем. Това не би ли означавало, че сме глупави?” . Тогава той ми каза “ами ти като не си глупав, не го празнувай”. Тогава се засегнах, но сега бих го приел като комплимент.

 25. Боре, мъчат се да празнуват в Лондон заради кмета. Осмърдял е града на квас и партенки, спец по откриване на руски фестивали е – https://www.youtube.com/watch?v=YzdQ9oXveb8
  Разбра, че карнавалът в Лондон твърде весел за неговата руска душа е; та сега е решил да прави острова евразийски.

 26. Въпросната Ива редовно дращи по ред форуми(български и руски) и се отличава с атакистка агресивност, простотия и семплота на изказа (само опорните точки, и то конспектирано). Мисля си, че оливката с поканата в посолството на рАЗИЯ дори е полезна, в смисъл за проглеждането на част от блудните овце, повлекли се по рубладжийската пропаганда.

  Иначе в моето семейство 3 март винаги се е чествал и ще се чества като дата на Брест-Литовския мирен договор, в който България е страна, участваща в примерното наритване на наглите паиански задници.

  И е добре да се повдига въпроса защо страхливият лоясал милиционерски плъх трето поколение от Банкя иска да стопира комисията, след като тя е формирана от Парламента, предполага се, представлявайки волята на суверена в парламентарната република. РАПОНЪТ все пак е само министър-председател, т.е. главен слуга на заплата от нашите данъци.

  Респект на статията, г-н Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.