Генерала козирува виновно на генералисимуса в Кремъл

По липса на официално съобщение ползвам официозно от електронния официоз на властта „агенция” ПИК. То гласи следното:

„Временната парламентарна комисия за разследване на твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България ще бъде заличена тази седмица, споделиха източници от ГЕРБ”.http://pik.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D1%8A%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-news493631.html

 

Вярвам безпрекословно на достоверността на това предизвестие за предизвестения провал на властта” да се направи на мъж” пред Русия – от тази „агенция” не биха си позволил да злепоставят началниците от ГЕРБ с недостоверни твърдения от тяхно име.

 

Откроявам Русия, защото тъкмо тя реагира като началник на България миналия петък чрез неприличния език на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Началникът Борисов козирува и докладва на следващия ден при публична изявя в Сандански как въпросната комисия била плод на някакво недоразумение.

 

Не съм си и мислил, че Русия може да бъде разследвана за намеса в България при това управление. Обаче все пак ми е забавно да видя как пешката в руската игра на шахматна игра обосновава своята „саможертва” в името на ползицата, с която захранва въображението на електоралния си планктон

 

Оставям настрана колко жалка позиция е срещу незащитения национален интерес да слагаш на кантара търговийката с руските туристи, както направи в изявлението си в Сандански Борисов. Това е стара слабост на „силния” човек, който си пада малко нещо търгаш дори по въпросите на геополитика, които се напъва да обясни с бакалски сметки.

 

Комична беше обаче репликата на автократа Борисов, че щял да „помоли” депутатите (си) да преразгледат решението си за комисията. Направо си го представих…

 

„Моля ви, много ви моля, направо ви падам на колене пред вас, госпожи и господа депутати от ГЕРБ”!

 

Как ви звучи тази хипотеза по отношение на едноличния собственик на корпорацията ГЕРБ , който безброй пъти е подчертавал, че в нея става това, което каже той. Той ги качва , той ги сваля и не им спестява унижението да им навира този факт в лицето пред милионна телевизионна аудитория- от Фандъкова, до Плевнелиев.

 

За депутатите (си) Борисов винаги се е изказвал като за производна от личната му воля и нито веднъж не ни е излъгал очакванията те да изпълнят всичко, което им нареди. И сега изведнъж щял да им се моли. Отде таз дипломатичност?

 

Ами защото е имало другой дипломатический разговОр – примЕрно так:

 

„Бойка, здравствуй!

 

Здравствуйте, братушки, понял, слушаюс, виноват…

 

Молодец ты у нас!

 

Так точно- и у нас тоже!”

 

 

 

6 мнения за “Генерала козирува виновно на генералисимуса в Кремъл”

 1. Браво,г-н Инджев.Много точно и навреме казано от Вас.
  Странното е,че ПИК е нещо като говорител на ГЕРБ,което ме навежда на мисълта,че и ДПС има пръст в натиска върху Борисов.
  Боже,колко гъвкав бил този премиер!

 2. На 100% съм убеден, че рапона не е и чувал ни за Симеон Радев, ни за настолната на много българолюбци негова книга: “Строителите на съвременна България”.
  Препрочитам я и оставам пак дълбоко впечатлен, че 130 години по-късно имперската политика на “матушката” към “братушките” по своята същност, Родината ни да бъде превърната в задунайская губерния (средствата са без значение) си остава 1:1. Само дето тогава и народът ни и управниците в огромното мнозинство не са им искали ни меда, ни жилото им. Усетили са се бързо, че рашняците като истински азиатци са разбирали единствено от езикът на силата. Нито една възможност да им се озъбим не е била прпускана. Нещо повече. Подбрах един пасаж който ме разсмя на глас.
  “На 29 срещу 30 октомври (1886), подир часа десет през нощта, гавазинът на руското консулство в Пловдив отивал в телеграфната станция, за да занесе депеша. По пътят го срещнал патрулът и на основание военното положение, при което бе забранено да се излиза нощем по улиците, поискал да го арестува. Гавазинът, един черногорец, се възпротивил, започнал да вика, извадил и револвер: тогава стражарите го сграбчили и го набили. Когато се върнал в консулството, гавазинът бил тъй уплашен, че не можел да говори“ Виждайки го в това състояние Игелстром (консула)помислил че е пиян, и повикал другият гавазин да го бие. Два пъти бит в една и съща нощ-по две разни причини, – гавазинът чак на другият ден се свестил и можал да разкаже своето приключение”.
  Голям късметлия с една дума. Две в едно. Колкото и да ги биеш такива, първо винаги има за какво и винаги им е малко. Те си знаят защо.

 3. Как след такива неадекватни реакции от българския министър-председател се очаква българите да имат национално самочувствие (както сърбите и гърците например), да уважават политиците си и да останат в България? Неам нерви.

 4. Още когато бе гласувана и съставена тази комисия в НС си зададох въпроса:при наличие на ДАНС и други служби по сигурността/да речем в министерството на отбраната/,какво може да направи по темата една парламентарна комисия,която без съмнение ще ползва данни от въпросните служби.НИЩО освен някакъв PR.Само че аргументите на Борисов срещу нея не стъпиха върху това за което пиша,а върху собствения му PR като миротворец и радетел на интересите на държавата ни.Или може би се опасяваше,че от материалите на спецслужбите ще изкочат неща,които не бива да стават достояние дори и на народни представители от парламенталните групи?!!

 5. А уж нямало руско влияние у нас.Достатъчно е да се види поведението на Бойко Борисов след изказването на руското външно министерство.Той наистина изкозирува.Да потънеш от срам с такъв премиер!

 6. Според мен комисияте вече могат да я закрият. Реакциите за създаването на тази комисия показаха кой се меси на България и в този смисъл имаше полза за тези,които виждат и чуват. Сега като я закрият – още веднъж ще потвърдят известното.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.