Експертно мнение за експорт – на вниманието на атлантическите консуматори на проруски лъжи

ПРЕДИСЛОВ  ivo.bg: О , Миг 29 , поспри, твоето име е пораженство!

И още по Гьоте : ” О, спри, така красив\ крадлив си ти !“

Vassil D. Vassilev

00:41 | 29 февруари 2016 | #12

ЖАЛЪК ПРЕДАТЕЛ

С решението да отложи с още 3-4 години придобиването на нов многоцелеви боен самолет Тиквоций се освети като агент на Путлер и като национален предател.

Защо ли?

Първо, защото така се отлага придобиването на крайно необходими отбранителни способности във време, когато предизвикателствата пред сигурността се увеличават. Това бездействие на управляващите открива нови рискове пред сигурността на държавата и обществото.

Второ, страната ни за съжаление все по-отчетливо и необратимо се утвърждава като консуматор на сигурност в НАТО, а не като източник. Факт неоспорим.

Трето, отлагането на придобиването на нов тип боен самолет удължава ЗАВИСИМОСТТА ни от руското въоръжение и техника. Това противоречи на заявените намерения в правителствената програма. Поредна ПОБЕДА на проруското лоби.

Четвърто, утвърждава се опасната заблуда, че можем да разчитаме на ремонта и евентуално на модернизация на МиГ-29 в Полша като начин да намалим зависимостта си от Русия. Ремонта на МиГ-овете, дори в държава от НАТО, може да бъде единствено и само краткотрайно решение. То не може да замести необходимостта от придобиване на нов самолет.

Пето, прокарва си път още по-опасната и коварна заблуда, че можем не само да ремонтираме, но и да модернизираме МиГ-овете по натовски стандарти в Полша и така да си решим проблема за години напред. Така нищо не решаваме. Напротив, губим ценно време и ресурси. Дори МиГ-овете да бъдат “модернизирани”, те пак ще останат оперативно несъвместими и скъпи за поддържане.
Този, който ни каже, че Полша имала опит в това начинание и можела да ни помогне да си решим проблемите в средносрочен период, нека си направи труда да поговори по-критично с поляците. Нека ги попита, първо, колко време им е отнело, за да си приведат МиГ-овете в задоволително състояние за използване и да придобият ясна представа как точно да ги поддържат и използват заедно с F16; и второ, могат ли да ги използват в съвместни операции с НАТО? Къде и кога са ги използвали?
Може ли например Полша да си прати МиГ-овете на съвместен Air Policing във въздушното пространство над балтийските държави? За второто не съм чувал, а за първото доколкото знам отговорът е поне 5-6 години…

Шесто, отлагането на придобиването на нов самолет ще има като резултат пропиляването (профукването) на парите за модернизация на ВВС. Тези пари ще отидат напразно, в една изгубена и морално остаряла кауза на МиГ-29.

Седмо, за пореден път българско правителство ще излъже избирателите си. За пореден път ще се представим като “лъжливото овчарче” в НАТО. Ние обаче не лъжем съюзниците си, а лъжем най-вече себе си.

Осмо, това решение е “отличен” атестат за качество smile emoticon, с който гордо и с високо вдигнати от безсрамие и безхаберие глави ще отидем на срещата на върха във Варшава през юли. И ще чакаме да бъдем потупани по рамото.

Девето – путинистите да почерпят!

                                            

3 мнения за “Експертно мнение за експорт – на вниманието на атлантическите консуматори на проруски лъжи”

  1. управлението на цялекупната пародия на държава наречена БГ е в ръцете на редки, смръдливи БОКЛУЦИ!

  2. Като бивш военен пилот за този перфектен анализ Ви стискам ръкта!Досега от всичките”упражнения” в армията и авиацията в частност са направили пеликанска гуша само бившите червени ЗКПЧ-та и КГБ-агенти/справка Александър Александров-бивщия космонавт,представител на концерна МИГ за България/.Но само той да е-има и наши действуащи политици съдействащи на грабежа откакто влязохме в НАТО.Отначало си мислиха да се нагъзят на новите господари,развалиха каквото читаво имаше в армията-рязаха самолети,ракети,закриваха поделения само да останат начело на армията и политиката/с каква цел?/.Но пък американците не са вчерашни и ги знаят добре на кого действително служат,затова не им дават допуск до тайните на НАТО и полека-лека със смяната на поколенията ще си решат проблема,да му мислим ние в България!Още веднъж-успех в делото Ви!Господ здраве да Ви дава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.