Столичната община потърди документално руския характер на 3 март

 

Софийската община за пореден път потвърждава , че е филиал на Столичната община на Русия. От поканата , разпространена по повод 3 март, ясно личи руският характер на събитието и фактът, че софийската управа ни най-малко не крие това. Русофилката Фандъкова управлява в тандем с председателя на Софийско сдружение “Александър Невски” Любомир Коларов.
На този линк се вижда оригиналът на поканата, изработена от русофилите. Към нея в осе присъединява най-тържествено след това Столична община. Няма знак, че това е инициатива на софийския парламент. Русофилите изготвят поканата, а Фандъкова и компания козируват, присъединявайки се към нея.

ОРИГИНАЛЪТ НА ПОКАНАТА, ИЗРАБОТЕН ОТ РУСОФИЛИТЕ

https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-406846815999614/

3-ти МАРТ ПОКАНАПОКАНАТА, ИЗРАБОТЕНА ОТ ДЕЙЦИТЕ НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА, КЪМ КОЯТО СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА

Въпросното сдружение, поверено на Любомир Коларов, е придатък на т.н. дом на Москва в София, който развива бурна пропагандна дейност. Ето някои от „мероприятията” в подклаждането на съветско-руското влияние в България, оповестени в сайта им.

8 май 2015 г. ·

“ДЕВЕТИ МАЙ – ДЕН НА ПОБЕДАТА
ДА ГО ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ В СОФИЯ”

 

“Новогодишна среща на българо-руския клуб „Чайка” ( дали пък не е наречен така на главния прокурор на Русия Юрий Чайка, за когото опозиционерът Навални направи подробни разкрития като корумпиран тартор на семейната си мафия?- бел. ivo.bg)”

18 декември – Дом на Москва в София

Тържествената новогодишна среща на възродения дамски клуб „Чайка” се проведе с активното съдействие на жените от Софийското дружество „Александър Невски”.

 

Среща с български журналисти, по повод създаване на клуб на журналистите

На 27 февруари в МКДЦ се състоя среща с български журналисти, по повод създаване на клуб на журналистите – приятели на Дома на Москва в София. Директора на МКДЦ запозна журналистите с базата и възможностите на Дома на Москва, с целите и предмета на дейността ни, а също представи основните мероприятия, които ще провеждаме през тази година. Най значимото предстоящо събитие ще са Дните на Москва в София през месец май. Надяваме се, че създадения клуб на журналистите към Дома на Москва ще се разширява и активно ще сътрудничи за по ефективно осведомяване на обществото с дейността на Правителството на Москва и дейността на Дома на Москва в София .”

 

В интервю за телевизия „Алфа” само преди дни руският неофициален генерал-губернатор на България по линия на пропагандата Леонид Решетников откровено лъжеше, че горката Русия си нямала журналисти в България ( макар лично премиерът Медведев да награди за журналистическа дейност в полза на Русия миналия януари Светлана Шаренкова и Димитър Иванов –Гестапото). http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D1%81-%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B4-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2-c6277.html

Вижда се от сайта на московския дом в София съвсем друго: освен „на парче” с отделни журналисти, Кремъл работи и групово със свои хора в медиите.

 

Решетников също така се кълнеше в това интервю (противоречейки си с друго , обратно негово твърдение , което съм цитирал), че бедната Русия не подпомагала с пари своето влияние в България. Ето какво заявяваше преди година http://m.faktor.bg/today.html/politika/hlyab-i-pasti/47082-ruskoto-razuznavane-balgariya-i-sarbiya-sa-okupirani-ot-sast.html:

„Не е тайна, че РИСИ активно участва във възстановяване на руските гробища и църкви, в откриването на паметници на територията на България…”.

                                                                                                       

Както се вижда, даряват ни поредния паметник на Гурко. По изключение това беше признато публично от главния отговорник по размножаването на руски паметници в България Любомир Коларов. Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който организира цяла военен парад със съветски маршове в Стрелча при откриването на съветски паметник там миналия май, също говори за „дарения” ( сякаш народецът събира левчета за тях, а даренията не се изсипват от руската хазна), без да уточнява, че се руски.

 

„Всички паметници се правят само с дарения, без една стотинка от общинския бюджет. Не е лесно нищо в събирането на средства. Че това се прави лесно, просто се лъже. Всичко е с много нерви, изключително напрежение, но това, което съм го казал – става.”, хвърля прах в очите на лековерните Евстатиев.
http://www.cross.bg/strelcha-pametnik-pametnitzi-1463646.html#ixzz41dwdIPnX

Не че е „събитие”, но поканата на Столичната община е сред документираните признания за факта, че 3 март е основна опорна точка на руската пропаганда в България. За което проглеждащите българи трябва да благодарят в процеса на проглеждането си.

 

 

5 мнения за “Столичната община потърди документално руския характер на 3 март”

 1. Фандъчката е такъв удобен боклук дето и до кенефа не ходи без баце да е дал “добро”, че няма накъде повече. Това, ясно. Само не ми е ясно как минаващи за десни люде като стане реч за изяви като цитираната почват да мънкат: “Ама тя си върши работа и не краде”. Колко си е върши могат да кажат само хора които имат поглед поне вържу столиците на съседските държави. А това че лично не се изкушава, приемам го на юнашко доверие да не играе в корупционни схеми пет пари не струва след като около нея ври и кипи. И за капак да припомня, че и тя в битноста си на кмет на София вече не знам кой мандат отказва да изпълни решението на СОС от 1993г. за демонтаж на МОЧА.

 2. Нарочно го направиха паметника на този български опълченец (от поканата) нисък, с несъразмерно къси крака. За посмешище! Къде ти може да се сравнява с дългокракия гигант, размахващ отвисоко шмайзера!
  Така стана и със статуята на Св. София, първоначалната идея е била да бъде поставена на колона над бившия партиен дом,на най-високото място като първостепенна покровителка на столицата. Ама не! Най-високо трябвало да е храмът с мюсюлманския патрон!

  Вместо паметник на цар Самуил, без никакво обществено обсъждане и публичност на проекта, стовариха в центъра на София един бутафорен разярен гном (като герой от комикс) със светещи очи!
  Видях от тв репортажи, че подобен гном, пак от същия автор, са възкачили и в центъра на Видин, но с друго име- цар Страцимир и т.н.

 3. Аз съм очень рад, че папуляризирате моето приглашение! Кметица молодец! Горсовет-тоже, никакие рефформатори не протестират, хубави ребята са и те! Вы прав сте, каллега Инджев, аз съм сочетал в имени на Болхарско-руския клуб “Чайка” освен чьая като русска традиция, и име на генпрокурор тов. Чайка- дастойния наследник на моя кумир в сталинската юстиция от давным – давно Анрей Януариевич Вишинский- вот это маладец генпрокурор, много мне нравится, че и тов. Цацаров е таен почитатель на неговите мефоды!
  Но в имени на клуба се содерживает и русското слово “чаевые” -это бакшиш, рушвет по болхарско-турецкий, който палучаваме по щат за беззаветната си деятельност как русски агенты в солнечната Болхария!

 4. Аз забых да напомня, но то се подразумее, че адин ат девизите за скандирование на митинга ще буде за поддержка на кандидатурата на моята бывша супруга Ирина за Генсек на ООН как кандидатура на нашата тройна Асвабадителька.Ще се скандира так “И-ри-на-Ро-сси-я!

 5. ПО въпроса за Фанди съм се изказвал многократно.

  Ами, както съм казвал съм бил и съм член на организация която се опита да убеди столична община да направи таксата за паркиране на живущи – “административна” – т.е да се покриват само административните разходи по “управлението”.
  Междувременно оказва се че така седят нещата по белите държави и се оказва ,че същата такса в София вече е най-високата в континентална Европа. 🙂

  От страна на Столична община и Фанди несамо че не получихме подкрепа, ами дори се стигна дотам, че се наложи общината два пъти да бъде глобявана за мълчалив отказ при подаване на официално запитване. Най-интересното решение обаче беше за(не си спомнямкой съд но нямакой знае какво значение)закона за достъп до обществена информация.

  Та господата от общината не само не искаха да дават отчет за дейността на ЦГМ, ами дори отказваха да дават отчет заиздадените нормативни актове от дата до дата!!!(Защото единият им акт падна в съда и се оказа че синята зона е работила няколко месеца напълно незаконно)

  Та в решението на съда пишеше “налице е грубо нарушение на закона за достъп до обществена информация”!!!

  Това да го напише съд в решение по повод поведението на столична община е своего рода шамар!!!

  Извън темата отгоре – някой дава ли си сметка че столична община разполага с около1,6млрд лв бюджет, за разлика отпреди15тина години когато бюджета беше към 600млн.

  И ако махнем настрана големите капитални ремонти и строежа нанаметрото то в тази София не се прави почти нищо друго (не е нищо, но е почти нищо), а гореописаните големи проекти се движат до голяма степен от парите с които буквано ни замеря ЕС!!!

  С две думи кокошката се занимава само да преразпределя едни пари от фондове и да се чуди с какъв още данък да удари софиянци!!!

  Няма никакъв смисъл да описвам и да ви обяснявам, че голяма част от София си е толкова мръсна и нелицеприятна както преди 20г.

  На всичкото отгоре тези ГЕРБ-исти наложиха една много особена политика. ПОлитиката, че ако ще ти оправят тротоара пред вкъщи то отзи ремонт задължително ще върви с нова данъчна ставка и с евентуалното “внедряване” на зона за паркиране!!!

  Накараха ни да си искаме старото, мръсното и неоправеното само и само да не пипат!!!

  Най накрая ще ви запозная с цените на винетките за паркиране за живущи в Германия и София:

  Берлин – 22 евро за 2годишен стикер, на стикер има парво всеки член на семейството, може да се вади стикер и за гости до 1месец гостуване.

  Германия провинция Хесен – около 35евро на година!

  Германия – Мюнхен – около 55 евро на година,
  Мюнхен -абсолютния стар център – 75 евро на година!!!!!!

  София – зелена зона 100лв на година.
  Синя зона – 150лв!!!

  както се казва когато фактите говорят (цифрите) и боговете мълчат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.