Руски (дез)информатори измисилиха покана за Ердоган за 3 март в България

Лъжливите другарчета, които по Коледа съчиниха измислицата за специален поздрав на Путин към православните си братя в България ( http://ww.w.clubz.bg/32409-syjalqvam_no_putin_ne_vi_e_pozdravil_za_koleda), днес наистина надскочиха себе си.

 

Позовавайки се на друга путинофилска електронна медия в България, списвана при това на английски език, Газета.ру (дез)информира, че за 3 март в България бил поканен турският президент Ердоган, докато на Путин такава покана не била изпратена.

 

Но и този олигофренски изблик се е сторил недостатъчен на (дез)инфортарите. В желанието си да добавят още пипер в грижливо човърканите от руската пропаганда български (пра)исторически рани, авторите на измислицата се „обосновават”  , че българите поканили турския президент поради това, че в руско-турската война имало повече убити турци, отколкото руснаци.

 

Какво друго, освен многоточие след това малоумие да напише човек…

 

http://www.gazeta.ru/politics/news/2016/03/03/n_8323679.shtml#comments

44 мнения за “Руски (дез)информатори измисилиха покана за Ердоган за 3 март в България”

 1. Иво, и по празниците, Будителю, ти се отваря много работа. Истината, само истината, цялата истина, трябва, ежедневно,ежечасно, ежеминутно да бъде разпространява защото това е единственият начин да бъде озаптен потопът от лъжи, фалшификации, манипулации.
  На всичкото отгоре искат да правят и дни на Крим в България май месец.
  http://focus-news.net/news/2016/03/02/2203119/newsmailru-prez-may-v-balgariya-shte-se-provedat-dni-na-krim.html

 2. Има си хас и канонизираният тълкувател на историята и пазителят на рубладжийски ключ към нейните тайни да не се включи! Че то “днеска му й жътвата, днеска му й байряма”, дето викаха бабите..

  https://www.24chasa.bg/Article/5339925

  Но аз предлагам патриотичният тест да се допълни и с въпроси като:

  По силата на какъв мотив Нашата Освободителька Русия ни освобождава?
  а) водена от беззаветна любов към нас и българската природа
  б) водена от симпатия към националната ни неповторимост
  в) заради черните ни очи, нашата богата душевност и уникалния ни фолклор
  в)от обич и хуманно състрадание
  г) поради всичко изброено

  А? Получилось напълно патриотически, нали!

 3. Какво да направя, освен да отговоря с текст от Не!Новините

  НА ПЕРПЕНДЕК
  Мутра паркира лимузината си на места за инвалиди, които обявява за анексирани към Русия подобно на Крим.
  Въпросната мутра е една от мутрите, ходили в Донбас да си направят снимки с калашник и камуфлажен анцуг, разкрива Интернет.
  “Ще спирам къдет’ си искам, проблем? Ше ти избия зъбите, недей снима с тоя телефон” – сподели мутрата при опит да му бъде взето интервю, след което не само изби зъби, но и телефон.
  Инвалидните паркоместа в момента са революционна територия и магическото лазерно космическо оръжие на Русия ги пази да не ги вземе някой обратно, убедени са други родни мутри, които не можем да отличим и може да са същите родни мутри, понеже си приличат всичките, което твърдение прави Не!Новините расисти.
  http://www.nenovinite.com/ne/obshtestvo/8163/

 4. Ами те – руснаците да си честват този празник и да са благодарни на българите, че на българските опълченци дължат победата. Щели са без нашата помощ да бъдат отупани за пореден път. Гадни неблагодарници!

 5. А как обичам плачът на т.н. “братушки”. У лево, ДГД от една мръсна, долна гад.
  “За втори път България не кани руска делегация на празненствата по случай освобождението от османско робство, което страната отбелязва днес, пише „Болшой Ростов“.
  Вместо това обаче българите поканили президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Въпреки че той съвсем естествено не се е отзовал, самата покана е достатъчно показателна.
  Да очакваме ли скоро да махнат и паметника на Альоша в България? Именно поради позицията на България бе осуетено построяването на газопровода „Южен поток“. Бяха загубени милиарди рубли, газопроводът трябваше да мине и през Ростовската област, очакваха се данъчни постъпления, повече работни места…
  Защо, братушки, защо?”
  За да ви е кофти, мръсни блядове.

 6. Още малко информация за освобождението. Вече излезе истината за сумата, която е трябвало да пратим на Русия. Ще приложа линкове, за да стане ясно, какво сме платили. Най-напред:
  http://www.desant.net/show-news/21855/
  Добре, но колко са тези 10.5 милиона рубли. Ами курсът по онова време е 1.30 рубли за един долар, т.е около 8.077млн. щатски долара.
  http://www.opoccuu.com/kurs.htm
  И сега следва извода. Десетина години преди това същият цар Александър II продава на САЩ Аляска за (това също се знае) 7.2 милиона долара.
  Не знам дали да коментирам повече.

 7. Предлагам на вниманието на всички във форума тези размишления на Александър Невзоров. Особено интересно става след 9-та минута. Ще чуете какво са мислили Маркс и Енгелс за Русия и други весели неща:

 8. Този път рубладжийските сайтове изпълниха пълния репертоар на национални предатели. Глупост, простотия, мерзост. Какво може да чувства към такива хора освен отвращение?

  Ето какви коментари вървят под “новината” в gazeta.ru : http://www.gazeta.ru/politics/news/2016/03/03/n_8323679.shtml#comments

 9. Регионаланата сила раззия освен тъпни на мах друго не произвежда. Никога няма да забравя култовият им лаф от съветско време когато с огромни усилия успяваха да свършат нещо кат хората което за омразните им западняци е нищо повече от нормалният “добър ден”. Как високо, с гордост, на всеуслошание заявяваха: “Когато искаме, можем”. Творят “подвизи” в мирно време, та чак мазоли на ръцете им излизат. А останалият свят се превива от смях и им се подиграва.
  За успоредица, вижте как примерно процедира и то по-изключително важен проблем единствената свръхсила и по-точно легендарният Пентагон.
  http://focus-news.net/news/2016/03/03/2203538/pentagonat-predlaga-nagrada-za-uspelite-da-go-haknat.html

 10. За съжаление новината масово бе разтиражирана. Даже Ехото на Москва се върза.

 11. Тове не е нито фейк, нито пък ми се вижда достатъчно да се нарече гавра, словесна инвазия или човъркане на раните както го е определил Иво.
  Ще използвам именно руски термин за определянето му – “плевок в душу”. ХРАЧКИ В ДУШИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ са подобни “информации” пускани постоянно и с неотслабваща методичност от руските пропагандни централи и тяхното петоколоние в БГ. По същия начин плюят в душите на всички свои съседи с които са имали някакви взаимоотношения през вековете и затова са такива майстори, накичили способностите си с подобен грозен термин. Затова са и мразени от всички наоколо.
  Любовта и уважението не се купуват и това се знае по всички земни ширини, нито пък могат да се изискват насила. Само мизерни влечуги като задунайските им петоколонници са способни да се просват като изтривалки за руския миризлив ботуш и да си предоставят душите за плювалници.

 12. @ СТАМБО | МАРТ 3, 2016, 12:08

  “По силата на какъв мотив Нашата Освободителька Русия ни освобождава?”

  Отговор: От чист алтуизъм.

 13. Едно уточнение:

  Газета-та се позовава на:
  …”Власти Болгарии пригласили на торжества в честь освобождения страны от османского ига президента Турции Тайипа Эрдогана, при этом не выслав приглашения президенту России Владимиру Путину, пишут The Bulgarian Times”…
  А “The Bulgarian Times”е частен, независим, политически Н Е К О Р Е К Т Е Н (според самите тях б.м.) – уникален за България сайт.

 14. От съдържанието по-долу се повръща, но да попитам: на тоя мелез между скот и мужишки цървул кой му е издал виза?
  И след като ЧУЖДИ НАШЕСТВЕНИЦИ И БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛИ ГОРЯТ ЗНАМЕНАТА НА СЪЮЗИТЕ, В КОИТО ЧЛЕНУВА БЪЛГАРИЯ, ЧИЙ ГО КРЕПЯТ СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ?

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-news495725.html

 15. Но пък тази московска покана до КГБстката калимявка, легендирана като “български” “патриарх”, не е измислена. А и списъкът на поканените-гоцэ сырыщныка, Мадридския шмекер и др. кремълски агенти подсказва, че инструктажът ще бъде дълъг и подробен.
  Не мирясва тази мръсна сган!…

  http://www.mediapool.bg/patriarh-neofit-zaminava-na-ofitsialno-poseshtenie-v-moskva-news246338.html

 16. Евалла,машаллах,ашколсун,аферим на руските товарищи!
  Благодарим им много,че отново не ни забравиха и отново ни уважиха,даже би казал отново ни “онодиха”,на връх измисления им празник!
  Ама,карай да върви пропагандата или казано по нашенски-кандърма кьоше олсун. 🙂

 17. Телом немытым, говном, перегаром,
  Гарью удушливой, гнилью, угаром,
  Тленом и кровью, плешивым мессией…
  Что так воняет? Конечно, Россия.

 18. Два въпроса към двама ответника:
  1 – Видинският митрополит Дометиан днес в Силистра казва /чух го в новини по БНР/, че когато от 681 г. българите сме имали държава, Франция, Германия, Италия … не са съществували. Защо не спомена владиката и Русия – не знае ли, страх го е да каже истината или е просто един политагитатор?
  2 – Божидар Димитров днес във в. 24 ч. казва /с точно число/, че 66130 войници и офицери от руската армия загиват на Дунавския фронт (т.е. в българските земи). От къде е това число – да цитира източника.

 19. Ама ето и другата ми фаворитка-ТИМаджийската зърнарка! Бе те днес не почиват ли!..

  Обърнете внимание на дълбоката мисъл и изящната стилистика:
  “Може би трябва да се отиде по-бързо на преговори и това да го няма, за да се балансират производствата и търсенията такива, каквито са установени от години“
  А?
  http://pik.bg/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%BE-news495779.html

 20. Ама че съм, да не се сетя като се чудих, защо днес работят рубладжийски никаквици всякакви, ами те са по руския праздничен календар и днес формално не им е “выходной день”!

 21. Защо Путин,нали знаят,че братята българи са благодарни на всичко,което получават? На митинг-шествието на “Атака” беше изпратен някакъв ама много голям боксьор от руката “Дума”, който прегръща и целува Волен Сидеров,по братски,и го награди с руски орден за братска заслуга. Ние,каза той “и българи и руси сме един народ”(!). Преди това атакиското шествие свали знамето на Европа пред НДК и бяха развяти руските знамена. Нали самият В. Сидеров закле множеството-още тази година да се напуснат прогнилия Европейски съюз и НАТО и да се присъединим в Евразия. Въпрос с понижена трудност: Всичкото това комедия ли беше,или трагедия? Или и двете?

 22. А не порадуете нас ссылкой на официальное приглашение? Обычно такие документы лежат в свободном доступе на сайте МИДа.

 23. А какво да кажем за поканата на московският главатар Кирил към Патриарх Неофит? За съжаление имаме един страхлив патриарх, който се страхува от хората, не и от Бога, и който обича твърде много светските почести.

 24. До СТАМБО:
  А-а-а, не така, приятелю!
  Тази – твоя “фаворитка”, онази – също, третата – и тя…
  Ами, че то за мен “фаворитки” не останаха!
  И как ги подбираш – все красавици, все одухотворени, все интелектуалки…
  За да не се караме, предлагам да възстановим едно от АПК-тата /може и от ТКЗС-тата/ и “фаворитките” – там. И, тогава да видим “кой ще кара комбайна” /както пее кандидат-президентът и мой “фаворит” – Славчо от Учиндол/?!
  🙂

 25. @БЛАГОЙ Б.

  Искам да стартирам агенция за тролски запознанства. Трябва на всяка цена да свържа божидар димитров с един тукашен руски трол, който заяви (в публичен разговор с украинци!), че 2 млн. души били напуснали Украйна през последните две години, за да се заселят в Русия.
  Като matchmaker, виждам ги двамата заедно. Стартират с една и съща тема. Докъде ще я докарат… Турнир по тролпехливанлък. Технически погледнато, колко нива надолу има – под падението?

 26. Уважаеми г-н Инджев,
  Не ми се иска да споря с Вас, особено когато сте прав. Искам само да предложе малко по-различна гледна точка не защото харесвам 3 март за национален празник, а защото не ми се иска с лека ръка да го харизваме на рубладжиите.
  Смятам, че е добре внимателно да се прецени какво точно е 3 март и тогава да се мисли чий празник е.
  Какво е 3 март?
  1. Трети март е края на Руско-турската война. Каква по-подходяща дата за почитане на жертвите, повечето от които са българи?
  2. Трети март – ден на Освобождението. Определено на 3 март нито се е освободила държавата България, нито се е появила на картата, нито тогава е началото на държавността ни. Но на 3 март по-голяма част от българските земи са се освободили от турска власт. Освободили са се от турската администрация, гарнизони, бандитизъм ако щете. Вярно, попаднали са под друга власт, някои под румънска и сръбска за постоянно, а останалите под руска – временно. Държавата възниква на Берлинския конгрес, но на 3 март е направена първата стъпка към свободата. Вие, майсторите на перото може да измислите точната формулировка на това освобождение – максимално близка до действителността.
  3. На кого да сме благодарни? Ако приемем, че за събитието по т. 2 са допринесли руските войни, трябвя да се има предвид, че това не е етническо понятие. В армията на Руската империя има много етноси. И финландците са допринесли най-много като процент жертви от населението. Следват украинци, руснаци и т.н.
  И най-важното. Пре всички тези разговори трябва твърдо да се каже, че сегашна Русия е само един от многото наследници на Руската империя и не може да вади политически дивиденти и да има смешни претенции.
  На мен ми е обидно, че петата колона нагло се позовава на този празник. И истината за него трябва да се разкрива. И ви поздравявам за блестящия начин, по който го правите. Но представете си, че става дума не за путинова Русия, а за Русия на Немцов, Яковенко, Пионтковски, Каспаров? Аз лично ще приветствам, ако за тържествата по случай 3 март (национален или само официален празник) нашият Президент всяка година кани демократично избраните президенти на демократичните Русия, Украйна и др. Дори ще изляза на Цариградско шосе с двата приличащи си трикольора да ги посрещам…

 27. Сега обаче възниква и политически проблем, който, разбира се, никой няма да постави. Текезесарската комундела Деситу (а, бе, имаше едни хубави джипове за горите, к`во стана сх тях?)изпълнява руски инструкции и дори в Париж плещи за отпадане на ембаргото (по една случайност, точно в деня, когато Барак Обама го продължи).
  Текезесарската комундела Деситу не е нито независима интелектуалка, нито свободна анализаторка, а министър в кабинет на държава от НАТО и ЕС. В цивилизована страна за подобно разпасване между членове на правителството – и то по важен външнополотически въпрос -някой подава оставка. Но тук играта е друга. На текезесарската комундела Деситу й е позволено да плещи работи, които не са в ресора й, като намигане на нейния шеф към неговите московски идоли. За Запада-Митов, за СССР, пардон!- за РФ-останалите, т.е. почти всички като Деситу. Само че с такава политика никоя страна не може да очаква и капка уважение. Но достойнството на България е последна грижа на управляващата мутренска шайка. От няколко дни причислявам към нея като присъдружие и онези, за които в пристъп на наивност гласувахме. Само че те, от лансиране на Бокова, явно нямат време за ангажименти към автентичните си избиратели.
  И те вече нямат към тях, така че-дотук!

 28. Отдавна го забелязвам това-дойде ли 3 март и другарите просто полудяват.Не знам какво им става-просто уж нормални хора започват да се дьржат меко казано странно.Ох,направо клинична история.Сега препрочитам “Задочни репортажи”на Георги Марков-сьщите са както през 50-60години на миналия век,само дето не могат да пращат хората в Белене.И журналистите са сьщо като тогава-верни кучета на режима.Много актуална книга.

 29. МОЛИТВА
  Свободата е като хляба.
  Всеки ден се замесва,
  изпича,
  изяжда.
  Свободата трябва
  всеки ден да е прясна,
  топла,
  сладка,
  достатъчна, за да я споделиш с други.
  Не яжте огризки,
  не яжте вчерашен хляб,
  не яжте подарен хляб.
  Сами си замесвайте
  и изпичайте
  хляба,
  за да го имате,
  за да не го просите.
  Засяда на гърлото
  вчерашния хляб,
  подарения хляб.
  Хляб наш насущний дай си го сам.
  1967
  Радой Ралин

 30. То си е казано – тъп, по-тъп, най-тъп, русофил.

  Не съм видял обаче никой от умниците да казва – абе дайте да честваме румънците, дали кръвта си за свободата на България – защото и много румънци са я дали.

  Или – чули ли сте някой да казва – нека почетем паметта на падналите за свободата на България финландци – защото и финландци са паднали.

  Няма и да чуете. Защото “патриотите” не служат на България – това всъщност са неонацисти и национални предатели, служещи на интересите на неонацистка Русия.

 31. “Иво, и по празниците, Будителю, ти се отваря много работа. Истината, само истината, цялата истина, трябва, ежедневно,ежечасно, ежеминутно да бъде разпространява защото това е единственият начин да бъде озаптен потопът от лъжи, фалшификации, манипулации.”

 32. г-н Инджев,един от най-отвратителните митове,които се пробутват десетилетия е, че по бойните полета са загинали 200,000 руски воини???Как да стане това като в цялата освободително/ЗАВОЕВАТЕЛНА Руско-Турска война са взели участие 185,000 души.Справка Кратка бг.енциклопедия.Тази вечер “великия ” патриот Слави в шоуто си, превърна всичко това в милиони кости и стотици хиляди литри кръв-УЖАС.Хайде сега как да не си благодарен на всичко руско???

 33. Към КАРАИВАНОВ, “демократично избраните президенти на Русия” е мираж.
  Четете тук:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=56D81C7568A30
  и забележете: “Но путины приходят и уходят, а имперская линия остается”!

 34. До Павел Тинков

  СКЪПИ ПАВЛЕ,

  Като духовни аристократи, смятах да решим с теб тези сърдечни проблеми класически, в дуел за сърцата на фаворитките!
  Аз те предизвиках, затова оръжието щеше да е по твой избор!
  И представяш ли си, пронизваме се взаимно, Оная вече точи Косата, аз прошепвам “…За одухотвореното, интелигентно, осенено от дълбока геополитическа мисъл лице на Джема…”, а ти в шекспиров драматичен стих отронваш: “Предсмъртната ми мисъл литва към Десиния офис в АпеКаТу…”
  Но след тези терзания реших, че има смисъл и да се живее и напълно приемам идеята ти за истинското амплоа и призвание на двете грации и останалата тумба тям подобни.
  Жив и здрав бъди!

 35. Уважаеми г-н Стамбо!
  Уважаеми г-н Павел Тинков!

  Останете живи и ЧЕСТити след кръстосването на шпагите.
  Колкото до code duello, позволете ми да посоча едно четиво, осветляващо поведенческия код, до което да се допитате преди решаващия момент:
  https://books.google.ca/books?id=4y2rAAAAIAAJ&pg=PA139&lpg=PA139&dq=parody+of+russian+duel&source=bl&ots=KcA6t3MFwU&sig=c4M-wGK56Sso4QOxhlZvK6oVNpc&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwir8dKUtafLAhXklIMKHdfmBwkQ6AEIHDAA#v=onepage&q=parody%20of%20russian%20duel&f=false

  Ваш флигель-адъютант, everyone else

 36. Благодаря ти, скъпи Еveryone else!
  То цялата европеизация там е пародийно-панаирджийска работа, вкл. и дуелите…

 37. Я, русский и как большинство моих соотечественников определяю человека не по нации, а хороший он или плохой. Русские всегда разделяют, что есть народ, а есть корыстные люди – политики и богачи. Раньше никогда не читал прессу Болгарии, первый раз решил почитать комментарии болгар. Очень удивился негативному отношению к русскому народу. Когда Болгария вводила санкции против России, мы винили в этом политиков и сочувствовали народу Болгарии, видимо мы ошибались и в действительности болгары поддерживают угнетение нашего отечества.
  На счет Немцова и других, Немцов был губернатором в моей области при Ельцине и ему позволялось нарушать закон, когда пришел Путин много не чистых на руку политиков потеряли свои места, но получили поддержку ЕС и США. Поэтому я сомневаюсь в хороших намерениях ЕС и США, раз они поддерживают не честных людей в России.

 38. Уважаемый Олег,

  Вы совершенно правы определять человека не по нации, а хороший он или плохой.
  Дело в том, что, как сказать, у некоторых нации есть старая историческая привычка нести другим нациям зла, рабства и нещастий, которых не носят им другие нации, к примеру, исландская или чешская.
  Если Вы решили просмотреть наш блог, Вы увидите, что здесь уважительно и с большим сочувствием
  упоминалось много великих русских писателей , поэтов, мыслителей и простых русских людей, которые
  в разные эпохи нашли в себе мужество, чтобы бороться против тирании.
  Наш исторический вдохновитель ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ когда-то писал “Э т о й России /не России шпионов, палачей и угнетителей/-мы скажем “добро пожаловать!”
  Сегодня, однако, Россия и Болгария находятся в разных мирах. И чем раньше некоторые в России и их болгарские локаи здесь,( с которыми мы справимся, я Вас уверяю) поймут, что Болгария не является русской губернией, а страна ЕС и НАТО, тем лучше для нашего общего удовольствия читать Булгакова, слышат Чайковского и смотреть картины Врубеля.
  Будучи “яростным руссофобом”, я пишу в ответе Вам на русском языке, конечно, не при использовании Google Translate и, как видите, мой русский язык гораздо лучше, чем у некоторых россиян.
  Блог у нас вполне демократический, здесь можно спорить обо всем.
  Честь имею,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.