Полит(не)коректната интерконекторна конюнктура

Колко трябва да си прост, за да претендираш да разбираш от компресорни станции и конектори повече от „ много професори”? Отговорът е : просто трябва да си ББ.

 

http://clubz.bg/36367-premieryt_mnogo_profesori_imame_ama_ne_razbirat_ot_gazovi_vryzki

 

Възклицанието на Борисов по адрес на неназованите от него „професори”, посочени обаче от него като виновници за несъстоялите през цялата епоха на неговото властване алтернативни на руските връзки за снабдяване с газ, е гузен опит за бягство от отговорност.

 

Няма нужда човек да е „професор” ( обидна дума в речника на Борисов), за да си спомня какъв неистов ентусиазъм струеше от нашия премиер като лобист на смъртоносния за диверсификацията руски проект „Южен поток”. Дори и след като тази златна корупционна гъска\мюре беше ритуално заклана на 1 декември 2014 г. от самия Путин в присъствието на самия Ердоган, Борисов редовно правеше изкуствено дишане на трупа й с повод и без повод. Тръбеше, че патокът за него бил жив и щял да го строи мигом, щом му позволят.

 

Да лобираш от позицията на властелин на България за инструмента на „Газпром” за демонтиране на всякакви надежди за разнообразяване на руската зависимост във вноса на газ и същевременно да твърдиш, че някакви „професори” са ти били виновни да предприемеш стъпки да вложиш в българското отдалечаване от руската орбита заделените за целта 200 милиона лева, е чиста проба нечистоплътност на (под)съзнанието за вина.

 

Е, нека не го съдим строго, важното е , че сега вече се е поправил, биха казали сътрапезниците му в управлението ( на риска, фиска и на каквото още там му се иска). Да, поправился (е) в руския смисъл на думата ( т.е. надебелял), натежал е доста междувременно от поетите порции. А пропуснатите ползи за България – тях кучета я яли в държавата, в която куче влачи, диря има- води към притежателя на Кремъл ( и на кучето , което Борисов му подари).

 

Спомняте ли си онази фраза от изтеклия в Уикилийкс дипломатически доклад, писан за Борисов в американското посолство, според която фраза Борисов трябва да бъде бутан в правилната посока ( за да не залита прекалено към Москва)?

 

„Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“ – това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Байърли на 9 май 2006 г. [06SOFIA647] https://bivol.bg/wlborisov.html

 

Тази политика намира материален израз чрез първата видима публична изява на новия щатски посланик Ерик Рубин, придружаващ Борисов при откриването на въпросната компресорна станция в Лозенец.

 

По мое скромно мнение, това е и първият залп от обещаваната на изслушванията в сенатската комисия миналия декември от Ерик Рубин борба с руската хибридна война в България. http://www.vsekiden.com/186597

 

Докато руска пропаганда вменяваше намерение на американците да демонстрират налагане на някаква военна воля в България, то Ерик Рубин наистина нахлузи каска, само че не военна, а строителна. В този вид побутна Бойко „рамо до рамо” като демонстрацията на отдалечаване от руската му зависимост.

 

Едно на нула. Ще следим развоя на завоя.

 

28 мнения за “Полит(не)коректната интерконекторна конюнктура”

 1. Поредната блестяща статия.
  Само за протокола да уточним в последният абзац. Ако приемем, че в “двубоят” за диверсикация баце, все пак по паспорт е българин, следователно е домакин, Ерик Рубин американският посланик е гост, би трябвало, такова е правилото, резултатът да е 0:1. Приемем ли обаче схемата, българският интерес срещу руският, то обявяването на “едно на нула” е точно.
  Всичко това са бели кахъри. Важното е, че янки-посланик е наложил плътно покритие по цялото политполе на банкянското слънце. Ерго. Някои, вкл. и рапона ще връщат комисиони в посока североизток. Ах, как не го обича биспремиерът ни туй упражнение.

 2. ББ се хвалеше, че е доктор на науките.

 3. Към ИЛИЯ ДИМИТРОВ:
  На кои науки? Може-би на библиотекарските? Щото нали, то и Митьо Гестапото е “професор”, и божо-вампира – също…

 4. Сагата с интерконекторните връзки/ както и тази с инсталациите за битови отпадъци/ са притчи за наивници. При форсиране всички интерконектори са изпълними в рамките на година-две и това трябваше да стане още преди 10 години! Стойността им е “жълти стотинки” в сравнение със загубите, които сме натрупали за същия период, благодарение монопола на “братушките”!
  Да не говорим за това, че страната ни разполага с природната даденост да задоволи десетилетия напред потребностите си от въглеводороди и дори да изнася!При това, без да се ползват фракинг-технологии.
  Процесите на проучване и усвояване бяха и продължават да бъдат съзнателно стопирани, а предлаганите ни западни инвестиции и научно-техническо сътрудничество отблъсквани от властимащите русофилистици-национални предатели, с единствената цел ДА ПРОДЪЛЖИ ВЪВ ВРЕМЕТО ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ЗАВИСИМОСТТА НИ ОТ КРЕМЪЛСКАТА МАФИЯ!

 5. Да, явно потокът на самохвалбите и злобните заяждания на ББ с “професорите” беше поради нестабилното му психическо състояние, предизвикано от присъствието на посланика Рубин- че дипломат, дипломат от класа, ама как ББ ще омилостивява в Москва Начальника на Лавров, когото нарече “най-големият дипломат”?

 6. Не вярвам на геройкото, че сериозно се е заел с диверсификацията на източниците на природен газ. Такъв тъпанар като него трябва да се държи в правия път с непрекъснато набиване на канчето. Да не забравяме, че имаме монополно положение на Газпром върху газопреносната ни инфраструктура по договор до 2030г. и руснаците ни плащат най-ниската цена за пренос, която е в пъти по-ниска от практиката в други държави. Така, че няма да е лесно и ще мине доста време до достигане на реална диверсификация.

 7. Отново за 3-ти март.

  Ето какво казва Т. Николов в статия за този “празник”:

  “…през 1881 г., когато нещата вече изглеждат съвсем другояче.

  Когато със съгласието и по волята на Русия е суспендирана Търновската конституция, разпуснато е Народното събрание, а България на практика се управлява от руски офицери и казашки нагайки.

  Когато на въпроса на протестиращо множество: „Искаме да знаем това: като ни тъпчат правата, дали е съгласна нашата Освободителка?”, руският дипломатически агент в София Михаил Хитрово им отговаря: „Всичко, което става, е с нейно съгласие.”

  Когато се затварят един след друг вестници, защото някой е дръзнал да напише думи на несъгласие с Русия, и най-накрая свободната българска преса започва да излиза в Източна Румелия, която е под опеката на султана.

  Когато българският вътрешен министър и руски генерал Ремлинген публикува в българския „Държавен вестник” (бр. 88, 1881 г.) известие, че всеки, който критикува Русия и иска да прогони русите от България, ще бъде бит с камшик.

  Редно да си спомним и за всичко това на празник като 3 март.”

 8. “Если бы в России были дороги, сегодня там бы стояли войска НАТО!”
  (Неизвестный Ватник)

  Путин дает интервью журналисту.
  -В 2015 году в России выявлено более 400 зарубежных шпионов!
  – А как отличить шпиона от обычного человека?
  – Ну, шпион отлично владеет не только русским, а и иностранным языком. Он часто меняет внешность. Он имеет огромные деньги на иностранных счетах. Он любит одеваться в дорогую импортную одежду. Он любыми правдами и неправдами пролазит во властные структуры, а его конкуренты и противники умирают при странных обстоятельствах. Его жена и дети живут под другой фамилией.
  – Владимир Владимирович, еще один вопрос. А Вы когда последний раз в свою биографию заглядывали?

  Всего два сообщения росСМИ:
  20 января. Сирийские правительственные войска при поддержке российской авиации начали героическое наступление на город Алеппо.
  20 февраля. Сирийские правительственные войска при поддержке российской авиации героически вырвались из окружения из-под Алеппо.

  Россияне бояться НАТО у своих границ. Но, те кто может, покупают турпутевки в страны НАТО и едут туда отдыхать. Потом возвращаются и снова бояться НАТО.
  Дебилы, бл…

  Защитник отечества по-российски – это когда ты умираешь в другой стране, в роли оккупанта, а родственникам запрещают кому-то об этом говорить.

 9. Стамбо, Приятелю и аз издивях при горната “оферта” на баце. банкянското слънце умре да се вкарва в холивудка която аз бих нарекъл: “Синджирът дойде, козата я няма”.

 10. Georgi Nikolov,

  Драги Жорж, аз обаче, ако бях на мястото на Ципрас, след като ми докладват изявлението и се уверя в точността на превода, ще си направя майтапа и ще отправя официална покана към експертите на разбирача.

 11. Стамбо, идеята ти е конгениална. “Проблемът” е, че никой навън не взема насериозно биспремиерът ни. Еле, пък “колегите” МУ.
  Сега, издирих като за теб, ако си чел статията, извини ме, нещо което мен, въпреки че съм бил съвременник, ме впечатли силно. То и каква информация при “такова беше времето” стигаше до простосмъртните. Иде реч за т.н. революция на карамфилите в Португалия.
  Изключително силен текст написан, хем научно (дълбоко познаване на нещата), хем с вдъхновение от убеден антикомунист (не като нашият тук, пуснал се днес ака Лолита).

  http://argumentua.com/stati/vintovka-rozhdaet-svobodu-kak-portugaliya-perezhila-letnyuyu-zharu-40-let-nazad

 12. Поздравявам Ви, г-н Инджев! Това, което казвате се знае от мнозина, но се казва на глас от малцина.

 13. Браво и дълбока благодарност към Вас,г-н Инджев!
  За мен Вие сте истински БУДИТЕЛ!

 14. Не е по темата но няма как да не го споделя тук. Сталин умря преди 63г. но лилипут.ин който за него за разлика спрямо бащата на сесесерето една лоша дума не е казал за геният на всички времена и народи, иска колкото позволява “да живее международното положение”, вътре проблеми няма, да го надмине. Безпредел на мах за всичко иначе мислещо.

  http://rusmonitor.com/egor-sedov-khronika-nedeli-dikost.html

 15. До МИТКО

  Моля, стига сте ни пробутвали този русифилистичен сайт, в който няма нито едно име, дата или верен факт, само конспектирани опорни точки.

  И се ограмотете малко – сега съществуващия Сев. поток в дните на най-големи натоварвания не работи с повече от 62 % от капацитета си.

  За какви 5 рубли иде реч?

 16. Жорж, текстът е превъзходен! Пред ГОЛЕМИЯ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, МОРАЛИСТ, МИСЛИТЕЛ, ПОЛИТИЧЕСКИ ПИСАТЕЛ (пръв прави най-точен паралел между двете безумия на ХХ в. -червеното и кафявото)ГРАДИВЕН ДЪРЖАВНИК и ИНТЕГРАЛЕН АНТИКОМУНИСТ АНТОНИУ САЛАЗАР (започва и свършва своите дълги 14 414 дни управление на Португалия в професорския си апартамент от 71 кв.м.) винаги съм изпитвал дълбоко преклонение! Към рубладжийските червени офицерчета каранфилчета и тяхното грачене “Грандола вила морена…”- презрение – и удоволствие, че португалският народ бързо ги натири след като въведоха и купончета… за маслини (туй в ПОРТУГАЛИЯ!!!) по сесесерски терк!

  Този игрален филм (при левия уклон, много ясно) е добра картина на събитията.

 17. …днесь у меня няма времени да комментирам, падготвям се за Галемия спектакл на Большой Масковский Цирк този вечерь-замечьательно представленье, в него аз очень съм ангажиран – раз как зритель на чюдесните исполненья, и другой раз-като испольнитель на дресура “Болгарские собачки-кремльовская стражевая танцуют” под руководството на тов. Посол Ю.Исаков! Партнират ми Жора Пырванав, Волэн и др., есть министри, депутаты… Я спешу, извините меня!

 18. любамырэ каларав, благодаря ти за хубавите постове, на които редовно се смея, докато ме заболи корем!

 19. @АЭРОФЛОТ

  Oбърнах внимание (преди около двe седмици) на пропагандната боза ‘алиса в страната на лайната’. Преди мен, Сарданапал ги прикани да се откажат… но не би.
  Моля, съфорумци, не отваряйте сайта. Malicious, технически.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.