Бойко между двуглавия змей и двуглавия орел

Не ми хрумва друго предположение защо премиерът Борисов се е съгласил да му бъдат задавани неудобни въпроси, освен едно: той е убеден, че може да надприказва, да „победи” всеки враг с микрофон и е решил да го докаже. Обаче доказва всъщност, че живее в някакъв свой паралелен свят ако смята, че някой му вярва извън кръга на верващите в огледалато, който виждат себе си в него.

 

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/08/2718759_premierut_vze_strana_-_prokuraturata_e_nezavisima_dsb/

 

 

Борисов за първи път толкова открито напуска мимикрията своя неутралитет по темата за всевластието на главния прокурор. Та нали той си го избра, както му каза в оня запис Кокинов! http://www.mediapool.bg/kokinov-kam-borisov-za-tsatsarov-ne-mi-se-podsmihvai-ti-si-go-izbira-news205766.html

 

Ако с подкрепата си за гнилата ябълка на раздора в правосъдната система Борисов не изненадва никого, то превръщането на ДСБ в основен враг, определено е сигнал за бедствие в каютата на капитана на Титаник. Да кажеш, че тази пренебрежимо малка по своята електорална тежест спрямо ГЕРБ партия е „двуглавия змей”, който кадрувал в съдебната система, е вероятно нещо повече от параноя.

Досега Борисов винаги е отговарял на предизвикателствата, отправени от ДСБ, а и от други давидовци, въоръжени с прашки срещу него, че им куца математиката. Не могат да го свалят, защото е твърде голям и могъщ победител, зад когото стои многобройната му армия от избиратели.

 

Какво обаче се случва, за да осъзнае и артикулира важността на една малка, но качествена по своя състав заплаха, разчитаща на голям интелектуален потенциал?

 

Явно Борисов е в отчаяние, че е загубил своето „обаяние” върху политически субект, който му се изплъзва от прегръдката и отказва да бъде прелъстен обратно в харема му с приказки за доскорошна близост. Това за нашия премиер е непоносимо. Подобно на разярен рогоносец той привижда в обекта на несподелената си насилническа любов най-злия си враг.

 

Дали преувеличава? Чистосърдечно си признавам, че не знам. Не си представям, че може да извлече полза от подобна хипербола. В такъв случай не ми остава друго, освен да се доверя на преценката му поради презумпцията, че разполага с някакви данни за ДСБ като голяма заплаха.

 

На 27 февруари Борисов загадъчно обеща да му се случат лоши неща много скоро. До 20 дни щели за него да се появяват страховити компромати. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2016-02-28&article=246286

 

Остават десетина дни до развръзката на пророчеството му. Предстои да видим дали ще го погне ”двуглавият змей”, който е осъден на успех в създаването на алтернатива в дясно само при едно условие: ако се опълчи на московския двуглав орел, носител на корупционната зараза. Българите, които искат това да се случи, са мнозинство, но нямат свое политическо представителство. Който се осмели да предложи такава база за обединение, ще пенсионира абонирания за властта сегашен страхлив премиер на България.

Автор на колажа:iandreewa

По-добре без глава, отколкото с две
  
                                                             Прилики и разлики

 

При комунизма отстраняването на важен партийно-държавен функционер се обясняваше на човекоединиците в държавата с „преминаване на друга длъжност” или като изпращане на „заслужен отдих”. Днес нещо подобно може да се случи на Борисов чрез преминаване на заслужен отдих в отсрещната сграда. Освен ако предизвестените от самия него компромати не се окажат факти, доказуеми дори пред българския съд.

 

 

 

9 мнения за “Бойко между двуглавия змей и двуглавия орел”

 1. Времето на комунделите, русолюбите, гоцетата, милиционерите, лоените топки, ши-ши, цаците, златките, златев, тиквите, би-би, мутрите и патките безвъзвратно отминава.

  Ние не забравихме, че през 1990 напусна МВР, за запази членството си в БКП!
  Че беше Мутра!
  Че разтриваше ушите на Тодор Живков и му беше ученик!
  Че Москва го прати да слуша Симеон и той го направи Генерал от МВР!

  ЗНАЕМ, че Мутрата е руска агентура!

 2. Не се заяждам с Б.Б., но множественото число на “съд” е “съдилища”. Такъв е и изразът на закона. Трите големи “съда” може да се намират в мазето му, пълни с кисело зеле, ракия и нафта, но това не са съдилища, а прости съдове с по-голяма вместимост. Обаче, човек “къде рита топка” не ги владее тези тънкости на граматиката. Големите, а и малките “съдове” не се управляват от змея ДСБ по простата причина, че ДСБ няма никакво представителство в кадруващия съдебен орган. Ако някой от тези съдилища е изразил мнение, обратно на Банкянското, то съвсем не значи, че е десебар. Може да е просто нормален човек, дори може да е добре образован и почтен магистрат. Тези дни и Цв. се изока, че съдии, които са го осъдили, видите ли били израстнали кариерно. И защо да не е така? Нали ги атестира герберският ВСС. И нали го оправда точно онзи, доминиран от десебари ВКС. И го оправдаха именно защото любимата на Б.Б и Цв. прокуратура беше прецакала делата. Няма да питам защо съдиха Цецко за глупости, а не го раздрусаха за шестте апартамента. Това последното пак беше задължение на Прокуратурата, но тя го проспива много успешно. Добра прокуратура, даже превъзходна.

 3. ЦИТАТ ОТ ЗАПИСА:
  “Ти си го избра, не ми се подсмихвай, ти си го избра, а след туй…”
  КАЗАНО Е ОТ НИКОЛАЙ КОКИНОВ.
  За мен като матриал повече информация не ми трябва.

 4. Защо Борисов ни смята за толкова наивни?Този негов двуличен популизъм говори за зависимости от много лица или кръгове.
  Ако има капка съвест,в което дълбоко се съмнявам,би следвало да си подаде оставката,да се пенсионира,оттгли в Банкя и да си гледа внучето.Може би бил добър дядо.

 5. Според Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Generations_of_warfare#Fourth_generation) част от елементите на четвърто поколение война са:
  – A direct attack on the enemy’s core ideals
  – Highly sophisticated psychological warfare, especially through media manipulation and lawfare
  – All available pressures are used – political, economic, social and military
  Виждаме че макар и късно НАТО се ангажира директно с бежанската криза (доказателство че и това е част от координирана атака срещу членовете му).
  Всички (поне в този блог) знаем източника на тези заплахи. Знаем също и кои са съучастниците му на местно ниво.
  Е възможно ли е един министър председател да е по-малко информиран за това?
  Риторичният въпрос разбира се води само до един извод че и той е съучастник по един или друг начин.
  Съвременните политици имат самочувствието да се мислят за недосегаеми след като са получили гласовете на част от избирателите. Но това по никакъв начин не ги прави ненаказуеми за престъпленията които са прикривали.
  Въпрос на време е това да се докаже.
  Приказките на борисов са толкова олекнали вече че всяко негово изказване действа против него. Много е наивен и самозабравил се ако си мисли че някой от неговите “приятели” ще тръгне да го спасява когато дойде видовден.
  Вижте какво става с дрогираните руски атлети. Няма да има прошка за никой. След като Путин създаваше виртуални врагове за да си вдига рейтинга сега се сдоби с реални такива. Но някой от тях са по-злопаметни дори и от него и няма да му се размине.

 6. Както обикновено пожарникарят словоблудства, но определено е притеснен от дясна партия, която да пожелае властта в България.
  Подобна заявка все още не се вижда на хоризонта, но появи ли се, на Борисов му е спукано гърнето. Досега “побеждава” в изборите именно поради липса на автентичен десен субект в публичното пространство. Ментето Борисов се страхува точно от това. А Цацаров хич не си е на мястото, защото беше (ръко)положен за главен прокурор от злите сили, разпищолили се задкулисно в страната. Нито пък самият милиционер е на мястото си, балансирайки между Гоцета, Сави, Павлета, Гестаповци и подбните им мерзавци! Мястото на тези субекти е на топло и далеч от парите на данъкоплатците.

 7. По гореизложената “логика”: “Съдиите искат същото като ДСБ, значи ДСБ ги контролира” следва, че ЕК също са обладани от гадните костовисти, щото и те искат съдебна реформа… А, и посланниците на Франция, Великобритания и Холандия също били костовисти! Има ли КОЙ да задава тези контра-въпроси?

 8. Точно това е и моето мнение адаш,
  Борисов получи голямата подкрепа само поради това, че ГЕРБ се позиционира като дясна партия и беше злобно нарочен с „никога повече!“
  Това амбицира всички тези, които мразеха комунистите и поради това единодушно го избраха отново.
  Борисов може да е умел хитрец, но явно не му достигат аналитични умения за да оцени избирателите си.
  Голяма част от тях вижда в руската политика и придържането на България към нея истинското зло на което се дължат неуспехите и бедността ни. Той не осъзна, че изявите му против гьола и зависимостите ни от енергийните източници, без изключение в руски ръце(бензин, газ електроенергия), към което частично се обяви, му гласуваха активи. Той обаче не направи нищо против тези монополи. Последната изцепка беше блокажа на съдебната реформа. Там пролича един законспириран страх и зависимост и не посмя да посегне на статуквото. От Цацаров го е страх и не смее да му се опълчи, явно го държат за нещо изкъсо (Цветанов също).
  Тази тяхна партия загуби изключително много след като пожертва съдебната реформа, смени изключително добри министри. Обяви се срещу президента в защита на Русия, като заличи хибридните заплахи от нея.
  Всичко това сега вече ще причини грандиозен отлив на подкрепа и този човешки потенциал ще се влее със сигурност към Радан Кънев, който по всички тези показатели се държи противоположно.
  Поради това сега започва яростни нападки срещу реформаторите.
  Вероятно от него сега се изисква да направи още по–голяма изцепка и действие за сближаване към сарайския рускопоклонник, и както него да покаже отявлена промосковска линия.
  Така, че е вече предупреден и се оплита като петел в кълчища, очаква (до 20 дни) да се изпълни заплахата.

 9. Кой ли повярва на ду2ммите му,че ДСБ контролира съдебната реформа??? Че, то и слепия вижда кой го прави!
  Наред с много други неизпълнени обещания пред избирателите, за мен : не корекция на избирателния закон ( не може Айше с 4 клас, да определя хората ,които ще ръководят РБ и мен!);актуализиране според съвременните условия на правилника за гласуване и въвеждане не електронното гласуване; девизът “КОПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИ” да се продължи с “КОЕТО СЕ НАКАЗВА ПО ЗАКОН!” Иначе, БББ винаги ще печели на избори – не че народа го избира, измамите и фалшификацията им го прави!)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.