Владимир Чудотворец е на път да посее любов между украинци и турци

Талантът на Путин да настройва целия свят срещу поробената от него и подобните му Русия постигна нов връх.

 

Ако погледнете в огледалото за обратно виждане в дълбините на историята, украинците и турците\османците са далеч, далеч по-естествени и стари врагове спрямо враждата на московците с османлиите поради чисто географски причини. Както знаем и от личен опит, най-злите врагове през вековете на войни, водени на живот и смърт за територии, грабеж, влияние, население и т.н. винаги са били съседните народи.

 

Путин обаче е велик обединител на бивши исторически врагове и това се вижда от сближаването на Турция и Украйна по волята на Кремъл.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/09/2720220_ukraina_i_turciia_provejdat_suvmestni_voenni_manevri_v/

 

С превантивна цел срещу истерия на тема ( обща, братска и т.н.) история напомням на туземните православно-славянски фундаменталисти, които блеят в един хор с евразийските напеви на Москва, че Путин и външният му министър Лавров дадоха доста аргументи в полза на дружбата с агаряни, мюсюлмани, рязани или както там още ги наричат правоверните путинофили у нас.

 

На 16 декември 2010г. Путин оповести пред руската телевизионна аудитория ( която все така го обича въпреки това и днес, ако се вярва на официозната му статистика), че православието е по-близо до исляма, отколкото до католицизма. http://www.islamnews.ru/news-28541.html

 

Външният му министър Лавров пък на 3 март тази година написа в своя статия възхвала на монголския принос в обновяването на руския етнос и определи като проява на мъдрост преклонението на канонизирания като светец от руската православна църква Александър Невски пред Златната орда през 13-ти век. https://lenta.ru/articles/2016/03/03/lavrovtext/

 

Пита се при това положение: защо на Путин да е позволено да открива най-голямата джамия в Европа с тогавашния му приятел Ердоган на 23 септември миналата година, а на Лавров да му се разминава да хвали приноса на монголци и други азиатски племена в руските гени, а в същото време днешните украинци да не могат да се съюзяват с Турция?

 

 

Владимир Чудотворец обаче постигна чудото в отношенията между украинците и турците. За което, по подобие на Александър Невски, може също да бъде канонизиран някой ден като извършител на чудеса, които никой друг руски самодържец не е успял да сътвори.

 

 

7 мнения за “Владимир Чудотворец е на път да посее любов между украинци и турци”

 1. Св. Владимир Чудотворец Обединител.

  Обединил целия свят срещу Русия.

  Но понеже новоосветеният не е чел Библията, той не знае че “Който сее вятър, жъне бури”.

  А бурята, която ще го отнесе, приближава. По този повод бих препоръчал на всички тукашни путинофили, рублофили, гоцета, руменовци, библиотекари и прочее национална предателска измет да започва да си събира багажчето.

 2. Г-н Инджев

  Единственото ръкотворно чудо което се очаква от ВЛАДИМИР ЧУДОТВОРЕЦ е да си направи харакири

  Тогава може и да го канонизират

  Поздрави

 3. “православно-славянски фундаменталисти”

  В десетката!

 4. АНАТЕМА
  към болшевиките(комунисти), обявена на 19 януари 1918 г. от последният законен Патриарх на Руската църква – Московския патриарх Тихон, по повод гоненията и масовите екзекуции на Божи служители и вярващи миряни:

  “…Това, което вършите е не просто жестокост: това е наистина сатанинско дело, за което подлежите вие на геената огнена в бъдещия живот – задгробният, и страшно проклятие пада върху потомството ви в настоящият живот – земният. С дадената ни от Бога власт ви забраняваме да пристъпвате към Христовите тайнства, АНАТЕМОСВАМЕ ви, ако ще и да носите христянски имена или дори по рождение да принадлежите към Църквата. Заклеваме и всички вас, вярващите чада на Православната църква да не влизате в никакво общение с такива изверги на човешкия род…”

  Патриарх Московский и всея России Тихон
  Церковные ведомости. 1918. N 2. С. 11-12.

  Свидетели сме как Анатемата на Патриарх Тихон застига дребния чекистки подполковник.

 5. Отворих един от линковете, препоръчани от GEORGI NIKOLOV,

  http://censor.net.ua/news/373686/k_jeneve_plyus_mogut_prisoedinitsya_rumyniya_gruziya_i_turtsiya_djemilev
  където се отправя покана към черноморските страни да се присъединят към формата “Женева+” за деокупация на украинския полуоствов Крим. Изброяват се Украйна, Турция, Грузия, Румъния…
  А къде е България ? Ние не сме ли черноморска страна?
  Или толкова дълбоко сме затънали в русофилската помия и смрад, че няма измъкване и вече никой не се надява на солидарност от българска страна. Следваме завета на уникалния в циничността си покровител на братя Галеви Румен Петков: “Ние сме с Русия, а останалите да…майката!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.