Медийните (регу)гайлатери

Не мога да хвана някакъв си ПИК ( или pig) за рогата.

 

Който се разпознае като ПИК-pig, да се оплаче от мен на медийните регулатори.

 

Днес медийните (регу)гауллайтери са демонстрирали в парламента самодоволната си позиция на законодатели по отношение на медийната регулация, поканени в тази роля от властта, която би трябвало да респектират като журналисти. Вместо това се хилят самодоволно в скута на същата тази власт.

Водещият на предаването на БНТ "Панорама" Бойко Василев, изпълнителният директор на БНТ Вяра Анкова и шефът на отдел новини Даниел Чипев.</p><br />
<p>Снимката е архивна

Водещият на предаването на БНТ “Панорама” Бойко Василев, изпълнителният директор на БНТ Вяра Анкова и шефът на отдел новини Даниел Чипев.

Снимката е архивна
Фотограф: Анелия Николова

Венелина Гочева, нарицателно за сервилност към силните на деня и нощта, претендира да кове закони за регулацията на медиите и за оковаването на свободното слово в последната му ниша в интернет!

 

А пък Бойко Василев, ерудиран придатък към всяка власт, ще й приглася за приличие ( защото и слугините, като Гочева, имат нужда от един некоронован василевс, използван като смокиновото листо).

 

Задавам само един въпрос от многото, които бих могъл да им задам като външен наблюдател.

 

Защо се налага на Евгений Михайлов да търси ниша за своята документалистика извън държа(в)ната телевизия и останалите й подобия по влияние върху втеляването на българите?

 

Хубав, лош, мразен от всички леви и русофилстващи нашенци ( и от доста десни, заради схизмата му с Костов, която не споделям и аз напълно), но Евгений Михайлов е регистратор на прехода.

 

Защо не може неговият филмов материал да бъде показан другаде, а само в телевизионен канал, който българите (включително и авторът на тези редове) не могат да гледат?

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/68993-petar-boyadzhiev-sssr-i-rusiya-stoyat-zad-protivopostavyaneto-na-balgari-i-turtzi-v-balgariya.html

 

Защото, както е казал Оруел, „във времената на повсеместната лъжа да казваш истината ( със средствата на документалистиката- бел. ivo.bg)-това е екстремизъм”.

17 мнения за “Медийните (регу)гайлатери”

 1. В България медиите никога не могат да бъдат четвъртата власт.
  Само едно питане. В последната дума в статията от цитата на Оруел не ли е изпуснато едно р-екстРемизъм.

 2. Според мен няма никаква причина, филмите на Евгений Михайлов да не се излъчват по всички “втеляващи българите” телевизии.

 3. Страхотно предавана в тази неизвестна никому телевизия! Надеждата остава.

 4. На Дебелия вече как ще е позволено да му викаме – успелият млад мъж-депутат от евроатлантиколибералната партия ДСП?

 5. Ще кажа честно.

  Много съжалявам, че веднага след падането на Стената не ги ……… тук комунистите по дърветата. Друго спасение от тях няма. Те са като въшките.

  Оставихме ги живи и те пак ни се качиха на главите КАТО ВЪШКИ НЕНАСИТНИ.

  Да го кажем по-деликатно.

  ЛУСТРАЦИЯ!

 6. И конкретно за БНТ.

  Тази телевизия от времето на Тодор Живков не се е променила. Само някакви шаренийки показва и следва завета му: “Да се снишим, другари”.
  Потомствени ченгеджийски пъпеши.

  Няма нищо различно от властта. Тъпани селски.
  Професионализъм? Глупости на търкалета.

 7. Я да прегледаме курса на валутите.

  От монголското “тенге”, през виетнамското “тонге” до руското “денги” равно на нула и половина.

  Въшкари.

 8. Забравих, да допиша:
  Това е Гордият Евроазиатски съюз, който иска икономически да уплаши света.

 9. Ние славяните не ги броим за нищо.

  Исторически в Първата българска държава мъжете славяни са били използвани като работен добитък за оран, а славянките за размножаване.

 10. Слугите няма как да бъдат друго освен слуги! Не случайно властта се обгражда с лакеи. И как да бъде по друг начин, когато начело на държавата е монтиан ЛАКЕЙ, макар и бабаит (към слабите).

 11. Такова *обединение* на българските медии е настъпило,такъв слугинаж,който достигна апогея си.Като се почне от държавните електронни медии,през Блъсковите булумачи ,мине се през Венелина Гочева и се стигне до ПИК-овете.Всички за властта за Б.Б.,за победата.За обединяване на *всичко наше*,русофили,висшият антураж на ДС,мутри и олигарси,прокурори ,всичко е *обслужено*.Ако надигне някой глас от съдии,журналисти за справедливост,срещу корупция,срещу мафия,шуробаджанащина веднага му се пришива политически пристрастия и ламтеж за власт и естествено връзка с основният заподозрян ДСВ и Р.Кънев.
  Елементарно и долно.
  Принуждават достойни хора да влизат в обяснителен режим,че *нямат сестра.*
  Днес в *24 часа*има една много злобна статия/редакционна/ срещу М.Георгиева,защото е написала,че някой плаща на *Корвите*за поръчкови статии.Това е самата истина,но Марта е от ДСБ и там е важно да се удари.
  Относно Е.Михайлов.Смятам,че правителството на СДС и И.Костов не подкрепиха достатъчно много десни творци за което всички страдаме до днес.Но и много от творците не преглътнаха разочарованията и се настроиха негативно ,като прекалиха с критиките си и дадоха шанс на разбиване на дясното.
  Крайно време е да се извлекат поуки .И от политици и творци.
  Спомням си филма на Е,Михайлов *Сезонът на канарчетата.*Гледах го два пъти в продължение на 15 г. и винаги ме вълнуваше.Защото беше истината за нашият живот.

 12. “бойко василев, ерудиран придатък към всяка власт” е страхотно попадение. Истинска случка споделена от самият него пред общ познат. Някъде в началото на първият премиерски мандат на слънчо от Банкя последният гостува на петъчната панoрама. Избутват някак си интервюто и баце кат доказан комплексар с ноторно известна “чудовищна некомпетентност” пита извън кадър: “Адаш, като как беше?”
  И адашът почва с едни четки. Ами, засегнахте всичко. И за Белене споменахте и усвояването на еврофондовете обяснихте и за резултатите от последно ви посещение в бимбинистан стана дума, бла-бла-бла…
  бочко, грейва и резолюра: “Дядо ми имаше лаф. Пълно дупе, най-силно пърди.”
  Моят познат който в житейско поведение е аналогичен на Стопанинът на БЛОГА ни, откритост докрай каквото и да му носи тя, с презрение: ” Такива като теб публични личности дето са в устата на всички легитимират нищожеството бб”.

 13. Вижте колко интересни данни има в този блог.

  Изгарянето на Свищов на Кръстовден 1810г.
  Лъчезар Тошев

  Точно на Кръстовден 14/27 септември 1810г. Свищов преживява най-тежкият момент от своята 2000 годишна история.
  ген.Николай Каменски
  В поредната руско –турска война командващия руските войски генерал Николай М. Каменски (1776-1811) заповядва на своята армия която е превзела Свищов :

  „Сжеч город!
  Разрушит до основанию цитадель!“

  Заповедта се възлага за изпълнение на ген.Сен Прист (Сен При), който се “справя” със задачата. Градът е изпепелен. Крепостта е взривена.Това което е останало от нея може да се види на хълма в парка „Калето”. От Свищов остава само пепел. Изгорени са и две големи православни църкви – църквата „ Св.Николай” (днес Св.Преображение) и църквата Св.Илия. От 9-те православни метоха (вкл. този на манастира Св.Екатерина от Синайския полуостров в Египет, на манастира Зограф и др.) остава само този на Хилендарския манастир с църквата Св.Апостоли Петър и Павел.

  http://toshev.blogspot.bg/p/blog-page_12.html

 14. Накрая на писмото е много интересно:

  “А какво виждаме от друга страна? Виждаме:

  1. Руските офицери обикалят из Княжеството за сметка на бедния Български Народ, събират чрез жандармите този народ в разни пунктове и му обясняват от името на руския Цар и руския народ, че трябва да се съгласи на всички искания на Княза; че ако Княза си замине, турците отново ще превземат България и т.н.

 15. Само едно мога да кажа за нашите телевизии: Безобразни са!
  Наскоро в сутрешно предаване по бтв се появи според мен погрешка разследване за състоянието на лифтовете на Витоша, в което беше разобличена фирмата собственик Юлен в рекет и лъжа. Оказа се , че фирмите произвели лифтовете са готови да ги ремонтират и модернизират. Да, ама за Витоша отговаря Фандъкова. Това разследване потъна в блатото на мълчанието, тъй като темата е взривоопасна.
  Що се отнася до Е. Михайлов може да е добър творец, но се само разобличи като лъжец и клеветник преди години по нтв, въобразявайки си, че никой няма да извади разпечатките на важно заседание на НИС на СДС от януари 1997г, но тази разпечатка беше извадена от Иво Беров и всичко стана ясно. Нямам добро мнение за този човек. Появяваше се от време на време на протестите срещу орешарски с един приятел, който се представяше за заместник министър на икономиката в правителството на Софиянски и единственото , което правеха да ни убеждават, че Костов е престъпни. Като за пример посочваха съсипването на Кремиковци. Много се учудих като разбрах, че може да има зам. министър на икономиката, който да не знае, че този комбинат е икономически абсурд и му препоръчах да прочете документалната книга на Хр. Христов “Тайните фалити на комунизма”, за да се ограмоти поне малко.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.