Долгополов: българите не са длъжници на нищожните потомци на съветските палачи

Българското клане, или още един удар в гърба на Путин

 

Повечето руснаци са твърдо убедени, че Европа е обитавана от техни врагове. Доскоро изключение от това правило бяха Сърбия, България и условно европейска Турция. При това, ако първите две са сродни по дух – с “дружбата между народите” и православието, то Турция е сродна телом. Точно от брега на Босфора от пияните гърла към вселената най-често политаше животоутвърждаващото “Таг-и-и-ил !!!”.

 

Със свалянето на Су-24, за руснаците турците от обслужващ персонал мълниеносно станаха еничаро-фашисти. През последните години не толкова братска изглежда и Сърбия – през 2009 г., балканската страна подаде молба за членство в ЕС. И колкото по-често сръбските политици говорят за членство на страната в НАТО, толкова по-призрачна изглежда “дружбата”, която беше много крепка по времето на Милошевич.

 

Но с България картинката е малко по-различна. Независимо, че страната от 11 години е пълноправен член на НАТО, а от 9 години, и на Европейския съюз, до неотдавна Кремъл се държеше с нея доста приятелски. Дори се наричаха “братушки”. Голямата промяна дойде след анексията на Крим и войната в Донбас. Подкрепата на България за санкциите на ЕС срещу Русия и спирането на изграждането на Южен поток, естествено, нямаше как да не се отрази на междудържавните отношения. През изминалата седмица руснаците отново имаха повод гръмко да обявят какво мислят за “неблагодарните българи” и “продалото се на Запада държавно ръководството”.

 

На 3-ти март България празнува Деня на освобождението от османско иго. На този ден през 1878 г., между Русия и Османската империя е подписан Сан- Стефанския договор, който слага край на руско-турската война от 1877-1878 г., а България е обявена за независима държава ( всъщност България не съществува като понятие за Русия преди, по време на и дълго след войната, а се появява като независима държава след скъсването на зависимостта си от Русия чрез Съединението, довело и до скъсване на дипломатическите отношения, но тези факти са дълбоко закопани под вековния слой пропаганда дори и за автора на статията, симпатизиращ на българите- бел. ivo.bg). Но в навечерието на паметната за българите дата, руските медии тиражираха информация, че официална София не е поканила руския президент Путин, но е изпратила покана на турския му колега Реджеп Ердоган. Тази новина взриви медийното пространство. Коментаторите занареждаха – “Предателство”, “нож в гърба”, “игра по свирката на Вашингтон и Брюксел” – в какво ли не обвиниха българите и президента Росен Плевнелие.

 

Поканата към Ердоган се оказа фалшива, за което българското външно министерство направи специално изявление. Но истерията на руснаците, причинена от “пристигането” на Ердоган в България, е нищо в сравнение с “отвращението” от игнорирането на руските власти на българския празник. Точно преди година, когато Ердоган още не беше фашист, също нямаше руска делегация при честването на Освобождението. И тогава заливаха българите с “предатели” и “пиндоски подлоги”. И всичко това гарнирано със сладникавото “обичаме ви”, “ние сме братя”, “вие сте добри, но управляващите ви са боклуци” и т.н. Познато, нали?

 

Русия наистина е направила много за независимостта на България. Но руснаците за пореден път решиха, че всички поколения българи са им длъжници. Не на руските войници от края на XIX век, не на финландските и румънските войски, не на император Александър II, а точно на тях – нищожните потомците на съветските палачи и доносници. Да, има история, която българите почитат, има паметници от този период, които са запазени и до днес. Но има и агресор, когото в различна степен мразят, страхуват се от него и презират по целия цивилизован свят. И докато руснаците мислят, кой народ с какво и колко им е задължен, техният президент е все по-изолиран. В края на краищата, кой уважаващ себе си държавен глава иска да застане до човек, заклеймен като крадец, агресор, убиец, педофил и наркодилър?

 

Руснаците говорят за поредния удар в гърба. Напълно нормално е да получиш такъв, ако си обърнал киндаЗ (чете се отзад напред) на целия свят.

 

Евгений Долгополов

 

http://glavpost.com/post/9mar2016/blogs/80904-evgeniy-dolgopolov-bolgarskaya-reznya-ili-esche-odin-udar-v-spinu-putinu.html

8 мнения за “Долгополов: българите не са длъжници на нищожните потомци на съветските палачи”

 1. ====================================================================================

  Вън Русия от образователното изложение в България ! В Русия има само училища за палачи …!
  Вън ПУТИНЛАНДИЯ !

  ====================================================================================

 2. Благодаря, както за чудесната статия, за превъзходният превод и за самоналожилата се обяснителна бележка на Стопанинът на БЛОГА ни.
  В чисто практичен план това за което постоянно обвиняват западните посланици и най-вече бившият американски Уорлик е, че се “месели във вътрешните ни работи”. Тази “намеса” се изразява главно в публични призиви да не се отлагат реформите в правосъдието, администрацията, сигурноста и др. Да не се имитира борба с корупцията и задкулисието. И все в този дух. Неща за които всеки български гражданин отдавна жажда. Е, къде е тогава проблема. Абсолютно съвпадане на интересите на гражданското ни общество и на съюзниците ни.
  Сега, да има някой спомен тав.пасраник исакав един път да е казал нещо в горният смисъл. Напротив. Меко казано, прави дебели намеци, България да се “отърси от зависимоста” си към организациите в които доброволно членува-НАТО И ЕС. По форумите, авантпост на хибридната война срещу страната ни открито ни призоват да сменим външнополитическата ориентация. “Мотиви” много, вкл. и на чисто битово и психологическо ниво.Пиндостан и Гейропата ви карат да спазвате правилата, да работите усилно, да забравите далаверата и т.н. и т.н. А вие сте толкова готини, почти като нас. Работата не е заек да избяга. Що трябва да се зорите. Заложете на “духовното”, ядене, пиене и как му беше името на третото (това по петоколонник №1 папка гоце).
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 3. >Так ведь сложно не получать удары в спину, если ты повернулся жоп@й ко всему миру.

  Най-най-точно казано: кратко и ясно. И без това не са нужни многословия да се отговори на „нищожните потомци на съветските палачи и доносници“.

 4. ================================================================================

  Ние, над 1,500,000 български граждани, ще основем “Общество Тест”, което ще внесе в Народното събрание ..

  …предложение за изпит, чрез тест, на всички български граждани, които искат да гласуват (доброволно).
  Тестът ще се състои от 100 въпроса, които се отнасят до общата култура на гласоподавателите. Въпросите ще
  бъдат лесни, като например:
  – Какво значи – България ?
  – Коя е твоята родина ?,
  – Какво значи е ООН ?,
  – Какво значи думата – монета ?
  – Колко колела има автомобилът ви ?
  – Защо не е хубаво да се краде ?
  – Колко корена домати имате засадени в двора си ?
  – Кой е левият и кой десният Ви крак !
  – Какво значи думата – държава ?
  – Какъв е цветът на хляба ?
  – От какво се прави хлябът ?

  – … и т.н до 100, като трудността на въпросите се увеличава, например:

  – Защо в България забраниха партията БКП – ( българска комунистическа партия)
  – Как тълкувате терминът ” Петата колона на Русия”.
  – Кои партии в България са ” Петата колона на Русия”.
  – Как трябва да се постъпи с тези, които са виновни за вашата бедност
  – и т.н …

  На всеки правилен отговор ще се дава по един процент (1%) и така, на всеки гласувал, за вот ще се зачитат
  сбора на процентите, които е събрал от теста …

  Граждани за
  “Общество Тест”

  ================================================================================

 5. До Тончо: предлагам първият въпрос от теста да е – кое е малкото име на Владимир Владимирович пут.ин?
  А иначе, като са заели позиция с жопата към целия свят, да не се учудват, ако ударът им дойде в най-долната част на гърба. Знам, че авторът е имал това на ум, но добавям пояснението за рублофилите, които четат блога.

 6. ” Тези, които стреляха по нашите бащи, чертаят сега планове на нашите деца…” – Борис Гребенчиков
  /”Поезд в огне” / Youtube

 7. “Тези, които стреляха по нашите бащи, чертаят сега планове на нашите деца…” – много подходящо мото за предстоящата кандидатска кампания на ирына бокава за O-o! HE!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.