Купуването на гласоподаватели чрез глобяване на негласувалите е престъпление ( срещу елементарната логика)

Дребна случка с ругатня на „демокрация” ми напомни тези дни за озлобяването на доста нашенци към живота, с който не могат да се справят, обвинявайки за това демокрацията.

 

Две коли бяха на косъм от сблъсък на централно софийски кръстовище. За гърба ми долетя злобната реплика : ” още малко, още малко… това е демокрацията”. Много му се искаше да минувача да се бяха ударили наистина, за да пострадат и да прозрат колко лошо нещо е демокрацията, през която се навъдиха толкова автомобили.

 

И друг път се писал, че съм израснал на софийски булевард, на който редовно ставаха катастрофи, но никога, колкото и тежки да бяха, те не попаднаха в новините. Защото в НРБ „нямаше” престъпност, катастрофи и страдания. Докато при демокрацията…

 

А сега затегнете коланите, защото завивам остро.

 

Предлаганите в момента промени в закона, според които при негласуване да се налагат глоби, ще постигнат със сигурност един ефект: псувни по адрес на демокрацията, а не лично срещу вносителите ( чието чудесно намерение е явно да принуди българите да станат демократи).

 

С други думи- имаме класически случай на замеряне на проблема с бумеранг.

 

Освен това българинът е доказал, че е способен на подвизи , когато прави нещо на инат. „Човек че наемем и пак че те таковам”, рекъл Вуте на Пена, след като тя му се присмяла, че не го бива да осъществи сексуалната си закана.Така че сме на път да извадим повече и от досега „вековната злоба на роба”, вместо да изпишем веждите на демокрацията.

 

Още по темата: http://viewpoint.actualno.com/globa-ako-ne-glasuvash-njakoi-hora-naistina-proizlizat-ot-majmunite-news_528104.html

41 мнения за “Купуването на гласоподаватели чрез глобяване на негласувалите е престъпление ( срещу елементарната логика)”

 1. Не знам да се смея ли да плача ли? Не само, че законът е глупав, а и във форумите ОГРОМНО количество хора го одобряват! На внеслите го не им ли е дошло на ум, че първо има огромен шанс конституционният да отхвърли “мъдрия” закон. А забравяте и за хартата за правата на човека. Що се отнася до мен-НЯМА да гласувам, докато не ми предложи партия, която наистина да работи за България. А нека ме глобяват-няма да получат и развалена киселица….

 2. В десетката. Насила хубост не става.
  Сега, нещо “странично” но толкова показателно, за силата на духа, творчеството,самоорганизацията и дисциплината на североамериканците. Успоредици отказвам да правя.
  И още нещо. Преди няколко години, по конкретен повод, Стопанинът на БЛОГА ни, попита реторично,дали ще доживеем денят Х, когато по родните медии ще се яви репортаж за делниците на Америка. Е, по-долу иде реч за един “необикновен делник”. На руски.

  http://argumentua.com/stati/tragediya-911-rasskaz-bortprovodnika

 3. @Дзержински: “ОГРОМНОТО” количество хора, които одобряват тази тъпня са прекрасна илюстрация на това, как огромното количество безпросветници определят живота на останалата част от човечеството. Това е победата на глупостта над разума, а ако искате по-библейски да го кажа- победата на злото над доброто. ОГРОМНОТО количество “одобряващи” изобщо не правят връзка с главния мозък, който евентуално да им подскаже, че е редно някак си да формират отношение по въпроса след проведен информационен процес. ‘Ма това предполага някакво усилие, ще рече да се пОтиш, дорде прочетеш това-онова. Дали ще го схванеш, иншаллах. Важното е, че си гледАл по телевизора едни шоо-мени, те са ти казАли, че задължително трябва да се гласува и понеже нито един семеен празник не ти минава без музикалния съпровод на тия елементарници, ‘що ли да не им поверваш. Елементарникът “одобряващ” естествено няма да отиде да гласува, защото никой не е в състояние да му втълпи, че това, което е задължително за другите е задължително и за него. Той е убеден, че винаги ще мине между капките, а ако нещо се прецака и го нарочат за наказание, почва да се вайкя, че “нЕма справедливост, аз ли съм най-големия престъпник, тия разкрадоха държавата, а мен нарочиха; за кокошка нЕма прошка” и все от този род таксиметрови премъдрости. Всички са радетели на здравата ръка, стига тя да не опира до тяхната гушка /малка правда по Т.Ж/. Остави го простака да си прави далаверката и от там нататък той е вечно твой, на рамо да си го носиш. Обаче аз съм омерзена, колкото и да е без значение скромната ми личност.

 4. Иво, наистина ли си чул тази реплика за демокрацията на кръстовището? Абе… и аз съм видял и чул много идиотизми, ама чак такава безбрежна, чистосърдечна и неопетнена дори със сянка на интелект тъпота като че ли нямаше преди. Или бъркам?

 5. Бих желал да споделя едно приятно чувство при гледаното вчера от мен предаване Пещерата на Георги Коритаров.
  Коритаров, един изключително ерудиран журналист и Тв+ един прекрасен канал, рядкост в моментната ни телевизия!
  Следя го почти всеки делник и понякога ми се налага да проклинам, че си жертвам ценното време когато биват поканени като гости комунистически БСП отрепки. Явно водещият се стреми да дава трибуна на много мнения и партии, макар, че понякога считам това за безсмислено. Безсмислено защото както беше изявено дори и в това предаване, тази партия се слави с това, че е стогодишен наследник на една доказано престъпна за времето си партия. Основен мой аргумент, защо е нужно повече тя да се поставя на вниманието ни и реанимира, след като се вижда, че от нея се отричат и избирателите й.
  Както и да е, бях се включил с минимално закъснение и бях пропуснал увода на Коритаров. На екрана се мъдреше, по–скоро „гърчеше като глист изкаран на дневна светлина“ някакъв непознат ми герберист.
  Темата е била Дали Съветският съюз е бил окупатор, който ни е наложил комунизма и дали трябва да се отстранят паметниците като МОЧА, техните надписи и евентуално да се преместят в съответните музеи…
  Толкова силна беше негативната ми емоция от чутите увъртания, че не успях да забележа в горният ъгъл, че се касае за архив на стар запис. Аргументът беше, че това не било работа на партиите да го обявяват, а на критиците. Въобще такъв куп от безсмислици, че трудно можеше да се изтрае. Не изключих телевизора, защото исках да чуя коментара на Коритаров, който отново и отново го подканяше да изяви само собственото си мнение. След това се появи архивното обозначение и кадърът беше сменен. На екрана се показаха събеседниците господата Методи Андреев и Петър …? За моя изненада и двамата заеха една твърда позиция относно премахването на паметника. Дори Петър …? направи едно изключително изказване. Той изяви недоумение защо имаме само трагични паметници, като новият на Цар Самуил а никакъв на изключителни наши национални личности с които всички биха се гордели, като на Цар Симеон? Наистина никъде в България няма издигнат такъв, което е направо срамно! И тогава той даде идеята на мястото на този МОЧ, да се постави един паметник на Цар Симеон.
  Какво ще кажете, не се ли пробуждаме вече?
  Иво, твоята тема изглежда ще дойде най–после на дневен ред!

 6. Към потресающо:

  Нямаше как да не я чуя- беше изкрещяна почти в ухото ми ( за да не бъда обвинен в параноя и др., реших, че не специално заради скромната ми персона). Обърнах си и видях нормален на вид масивен мъж на пенсионна възраст със злобно изражение на лицето.Помислих си какво ли би сторил този ако “имаше власт” и…калашников с указание да го използва срещу враговете.

 7. До парламентарните избори на 12 май 2013 в България, са допуснати 63 партии от ЦИК. По-голямата част от тези партии никога не са успявали да влезат в парламента. Тези партии нямат ясна програма, а за някакви идеали и дума не може да става. Тези партии и не инвестират в просветителска и пропагандна дейност, техни телевизии излъчват клишета, като лайтмотив е презентация лицето на партийния им лидер (култ към личността), а присъствието им в интернет е само проформа.
  http://www.aliceswonderland.eu/political_parties_bulgaria.html

 8. Същите хора се опитват да наложат нови “задължителни” неща като военна служба например, които направо си намирисват на комунизъм. Капитализмът по това ще го познаеш, че тука няма задължитени неща и няма ръш!

 9. как може да има демокрация, когато гласът на свободното слово е натикан в ъгъла на интернет. Да не говорим за другите власти изпаднали в безвластие.
  Нали си спомняте какво каза доган. Депутатите нищо не решавали.
  Тогава какъв е смисъла ние гражданите да гласуваме ?? Защо нищо правещите депутати не оставят гражданите сами да изберат дали искат или не искат да се доверят на който и да е политик ?? Това изобщо не е демократична мярка и според мен доказва че демокрацията крещящо липсва в България.
  Много ми е интересно обаче как ще задължат няколко милиона да им играят игричката ? Със лъжи и страх ли ?? Със заплахи ли ?? Ако това стане значи ще е вярна приказката за народа, който е забравил за себе си.

 10. Както казваха моите македонски деди: “Нещата не са толкова прос ти,те са още по-прости” т.е. С по-голям процент гласували партиите получават повече пари за всеки гласувал за съответната партия. Отечствения фронт (ПФ) ще види парламент през крив макарон ако не прокарат този закон.

  Аз имам законороект:
  Задължително гласуване на всеки законопроект.Ако няма 240 гласували съответния закон НЕ се приема и НЕ е валиден

 11. Смятам, че въвеждането на задължително гласуване е изключително полезна стъпка за утвърждаването на демокрацията и свободата в България. Да няма санкция би било нещо, като да не ходиш на училище и да не ти пишат отсъствия. Според мен тази тема подменя една много по-важна: Какви трябва да бъдат изборните правила при въвеждането на задължително гласуване?
  Аз съм на мнение, че те, както и цялата изборна система, трябва да бъдат променени.
  Ще изложа накратко как си представям изборната система при задължително гласуване, като се надявам този текст да бъде допуснат от г-н Инджев. А ако събуди интерес и бъде коментиран, би било страхотно.
  Според мен, изборната система трябва да бъде такава, че след провеждането на избори да бъде ясно кой, от кого и как бива представляван в българския парламент, за да се избегне “”политически коректното” прочитане на вота”(по Местан).

  Вече съм писал по темата в мисля два форума. Тогава, както и сега смятам, че в едно бъдещо изборно законодателство трябва да залегнат следните 3 точки, които да “изчистят” една огромна част от сегашните проблеми като: подреждане на избираеми места на хора от централите на партиите, ефекта на “моите” депутати, купен и контролиран вот, подвеждащо и измамно интерпретиране на резултатите от вота и т.н.

  1. Задължително гласуване, включително и по интернет. Понеже човек е задължен трябва, разбира се, да са му дадени всички технически възможности да упражни това си право, без да го натоварва с големи разходи(особено за хора като мен в чужбина). Задължително е и “квадратчето на Мая”(кръстих го така понеже Мая Манолова го беше споменала, да не кажат, че им крада идеите, въпреки че моите размисли по темата датират от доста по-рано), с което да може да се каже (покаже), че не харесваш нито една политическа платформа. Но така се казва, и че човекът остава непредставен в парламента. Следователно стигаме до точка 2.

  2. Плаващ брой депутати! Минимум 100 максимум 240! Броят на депутатите се намалява процентуално с % на непредставените- хората които са избрали “квадратчето на Мая” и гласувалите за партии останали под чертата! Така ще имаме един политически коректен прочит на вота на суверена!

  3. Преференциално гласуване с нисък праг, като гласовете на гласувалите без преференция са без значение за подредбата на листата (броят се за всеки). Това в комбинация с т.2 ще засили много кандидатите по места за сметка на апаратчиците. Централите ще трябва да вземат под внимание кандидатите по места, а не силово да налагат свои, иначе ще бъдат много неприятно изненадани.
  Мисля си, че така до голяма степен ще се обезмисли и купеният вот, но най-вече ще се създаде конкуренция за гласовете на избирателите, които иначе ще гласуват с “квадратчето на Мая” и при 100 депутати и преференция, кой ти казва, че ти ще си там?!

  Това е едно грубо скициране на основни идеи, които според мен биха променили съществено политическия ландшафт в България.

 12. Не е по темичката,но е в контекста на Генералната Линия (щях да кажа Партията) на блога!
  Не е само нашичкия Мишо Бирата да мре от масивни инфаркти по хотелските стаи на валентин златевите хотелчета.Мрат и отговорни руски товарищи в цветущо здраве и възраст от най-различни сфери на руския омагьосан обществен живот.Мрат по мафиотски тертип,бих казал даже! 🙂

  https://youtu.be/bcxybXamiYA

 13. ================================================================================

  Ние, над 1,500,000 български граждани, ще основем “Общество Тест”, което ще внесе в Народното събрание предложение за изпит, чрез тест, на всички български граждани, които искат да гласуват (доброволно).
  Тестът ще се състои от 100 въпроса, които се отнасят до общата култура на гласоподавателите. Въпросите ще
  бъдат лесни, като например:
  – Какво значи – България ?
  – Коя е твоята родина ?,
  – Какво значи е ООН ?,
  – Какво значи думата – монета ?
  – Колко колела има автомобилът ви ?
  – Защо не е хубаво да се краде ?
  – Колко корена домати имате засадени в двора си ?
  – Кой е левият и кой десният Ви крак !
  – Какво значи думата – държава ?
  – Какъв е цветът на хляба ?
  – От какво се прави хлябът ?

  – … и т.н до 100, като трудността на въпросите се увеличава, например:

  – Защо в България забраниха партията БКП – ( българска комунистическа партия)
  – Как тълкувате терминът ” Петата колона на Русия”.
  – Кои партии в България са ” Петата колона на Русия”.
  – Как трябва да се постъпи с тези, които са виновни за вашата бедност
  – и т.н …

  На всеки правилен отговор ще се дава по един процент (1%) и така, на всеки гласувал, за вот ще се зачитат
  сбора на процентите, които е събрал от теста …

  Граждани за
  “Общество Тест”

  ================================================================================

 14. Съвсем сериозно – защо вместо задължително гласуване, не опитаме с платено гласуване? Тоест: държавата плаща по 20 лв на гласоподавател. При 5 милиона гласоподаватели, това са 100 милиона лева. Що за глупост, откъде пари, питате? 🙂 Ами примерно… държавната субсидия само на партия ГЕРБ за периода 2009-2013г. е над 80 милиона. За всички партии е 195 милиона! Значи можем да раздаваме на всеки гласуващите и по 40 лв, пък който толкова си харесва партията – да ѝ даде парите си, и ето – хем хората гласували, хем партиите си имат парите.
  Е питам аз – защо не платено гласуване? И дали ще има проблем с купуване на гласове тогава?

 15. По темата за какво е виновна демокрацията.Преди година един дърводелец,когото бях помолил да ми направи няколко нови чекмеджета за едни стари мебели по мои чертежи ,намери вина в демокрацията,че сега трябвало в чертежите размерите да са в милиметри ,а не както си било по-рано в сантиметри!

 16. Ще пусна невалидна бюлетина, но няма да дам на държавната мафия 50 лева.

 17. Към Георги

  Гласуването трябва да бъде насърчавано, но не чрез заплащане, а с отстъпки от данъци или осигуровки валидни за годината на изборите.
  Така хем ще се насърчи погасяването на данъчни задължения (за да не се изтърве отстъпката), хем държавата няма да има нужда да заделя допълнителни средства за изборите.
  Win-Win situation – и за държавата и за гласуващите.

 18. По темата

  Българските комунисти трябва много да благодарят на българсия народ, за това, че не ги избеси на втория ден след падането на Стената. Каквото заслужаваха. Оставихме ги да шават.

  Но – понеже те са нагли и прости и не разбират от човещина и продължават славят Путин – следва да се предприемат мерки.

  Мерки и теглилки.

 19. Фактът че “демокрацията клати нацията” се доказа във времето, през което вече ЧЕТВЪРТ ВЕК българският народ е жертва все на политици, използващи “демокрацията” само за лична облага. Поради факта, че в БГ няма закони/за които именно и ЕС трябваше да помогне за да ги наложи/ отговарящи на понятието “ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА”, народът продължава да страда от така политиканският наречен “преход”. Левски никога не е използвал тази дума – демокрация. Той предполагам е знаел до какво води тя.
  Или понеже няма как да е гледал следното клипче:
  https://www.facebook.com/1455012681426690/videos/1521948394733118/

  предполагам наистина се е учел от “творците на Американската Република”.

  Доста франкофони едно време ни учеха, че Френската революция била първата и Френската република била първата.
  Но не е истина ! Първа е Американската Република и то с такава конституция, която не допусна никога да се появи диктатор.
  И докато нашите конституционални специалисти се мъчат да създадът “правилната” конституция, как не им идва в черепната кухина, просто да препишат вече правилно сътворена Американска, естествено с малки промени за името.

 20. @Иванова : “Всички са радетели на здравата ръка, стига тя да не опира до тяхната гушка /малка правда по Т.Ж/.” Най-точното описание на този специфичен слой Българи. Благодаря!!

 21. @Георги: Добра идея, но както си се знаем добре, никой няма да отиде да гласува и ще си прибере 40-те лева 🙂

 22. “Винаги, когато чуя руснак или русначка да говори, се гордея, че съм българин.”
  Захари Стоянов

 23. Там е работата, че някакви полуграмотни и полукачествени хора с мисия незнайно от кой спусната, си прави маньоври в Българското законодателство!
  Обаче никой не се интересува, дали Българите искат да се самозадължат да гласуват! Никой не пита тази политическа система с едно-камерно народно събрание (което всъщност е най-елементарния модел на управление) дали е харесван от Българите (проучванията показват че не е харесван) и дали Гражданите на тази държава (заради които държавата е създадена) биха желали друг модел. Ако не ни питат за нищо освен за това, кое Продажно Мекере ще вдига ръката в Безнародното Събрание, какъв е смисъла да участвуваме в измислената им игра на демокрация, предизвикваща невероятна агресия, пцувни , депресия , отчаяние и бедност сред Народа !!!

  България удари дъното Яко със тази “демократична” система, обаче продажните Мекерета, сред които и Бойко борисов се наредиха на опашка да плюят качествата на рода и народа си! Бил Прост, Бил Матрял , Бил незнам си кво !!!

  Обаче Историята казва друго Недраги ми Мекерета!!!
  Първата Писменост е Българската!!!
  Първото обработено злато – Българското!!!
  Най-стария Календар – Българския !!!
  Великите Богомили дали Ренесанса на Европа – Българи!!!
  Тъкачния Стан – Богомилски тоест Български
  Виното направено в България !!!
  Орфей – Българин!!!
  Най-великите пророци , Най-великите Войни (Ахил) – Българи !!!

  Целия Блог на Иво няма да ми стигне, за да изброя
  Прекрасните качества и изобретения на Чудесния, Красив, Силен и Невероятен Български Народ, които едни продажници плюят.

  И сега щели да ме задължават да ги обичам и слагам на първо място ???!!! Защо ? Защото турците и циганите незнам си какво. Това не е ли чисто изнудване присъщо само на Разбойници !!! Докога ще ги търпим тези !?

 24. И докато ни замаяват с разни глупусти вижте какво правят Комунистите

  На 1 март бе публикуван проектозакон за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията. Законопроектът е с вносител г-н Георги Кадиев

  http://svobodazavseki.com/blog/item/216-izvanredno-zakonodatelna-kriza-za-svobodata-na-veroizpovedanie-v-balgariya.html

 25. Явно височайшите гости на височайшия прием в Кремъл са подреждани по известното протоколно правило:
  ГРУ-джия- КГБст- ГРУджия- КГБст…

  https://www.24chasa.bg/Article/5358460

 26. В Северна Корея, Пхенян, лявата идея е победила.

  Препоръчвам на всички комунисти да си купят билети за там. Понеже вече Москва е несигурно място – до няколко месеца се очаква московският великан да иде в Хага.

  Мястото ви е в КНДР – в общите квартири /лагерните бараки/ с дневна хранителна дажба шепа ориз.

  Нали това искате?
  Ама не за вас ли? Не ви разбрах. Не чувам.

 27. Ако БНТ е БНТ, а не руски рупор, всяка сутрин трябва да показва как агент Гоце говори против НАТО.

  Защото аз я плащам БНТ.

  Няма неутралитет, момчета и момичета!

  Или сте българи и българки, или работите против България. Нали знаете – не може хем да лапате руския, хем душата в рая – да сте българи едновременно.

  Имайте поне малко достойнскво! Знам, че четете – помислете и осмислете!

 28. @ @ПАТРИОТИТЕ | МАРТ 12, 2016, 07:34

  Вие направо ще “вземете хляба” на Божо, който твърди че прабългарите са съществували много преди хората.

 29. Вижте само част от наглостта на Комунистите която се възражда с нова ужасяваща наглост!!! Законопроектът е с вносител г-н георги Кадиев.

  Проектът предвижда:

  ·Задължителна регистрация на всички вярващи пред държавата.

  ·Забрана за вяра в Бога и проповед без регистрация от държавата.

  ·Деклариране на източника на средствата при дарения над минималната работна заплата с нарочен формуляр-декларация.

  ·Забрана за извършване на богослужение на всички граждани от страни, които не са в ЕС, включая САЩ, Австралия и други нации с приятелски отношения.

  ·Дирекция „Вероизповедания“ се превръща в контролен орган, който само „при съмнение за нарушаване на законите“ в страната, без установяване на фактическо нарушение, може да забрани духовната и проповедническа дейност на всеки

  ·Християните няма да могат да проповядва и критикуват „социално-икономическия ред или обществените норми и отношения“ в страната, нито да правят политически коментари.

  “На практика този законопроект ще постави християнската църква вън от закона, грубо потъпквайки принципа на разделение на държава от църква, и ще настани тоталитарната държавна бюрокрация вътре в църквите и в съвестта на хората.”

  http://svobodazavseki.com/blog/item/216-izvanredno-zakonodatelna-kriza-za-svobodata-na-veroizpovedanie-v-balgariya.html

 30. Свинете си грухтят заедно с Герб и Атака в една Кочинка!!!

  Съпругата на червения депутат Георги Кадиев спечели поръчката на Община Бургас за доставка на електроенергия
  Публикувана на Понеделник, 11 Май 2015

  http://avantage.bg/index.php/mishena/613-saprugata-na-cherveniya-deputat-georgi-kadiev-specheli-porachkata-na-obshtina-burgas-za-dostavka-na-elektroenergiya

  Търговката на ток г-жа Кадиева казва, че още първата година фирмата й продала 361 хил. MWh и оборотът бил 35,5 млн. лв. Нормата на печалба в този сектор е от 3 до 5% твърдят запознати– тоест между милион и два милиона лева тя прибира в джоба си.

 31. Сарданапал,
  Българи = Траки !!! Траки = Българи!!!

  “Божо” твърди точно обратното. Затова ако обичаш не го причислявай към Българите!!!

 32. До @ПАТРИОТИТЕ | МАРТ 12, 2016, 10:37

  Сиреч, как да ви разбирам?

  Може би така:

  Божо ≠ българин,

  но тъй като:

  българин = трак (аксиома на @ПАТРИОТИТЕ), то

  → Божо ≠ трак,

  откъдето пък следва, че Божо най-вероятно е слав (slave), т.е.:

  Божо ≤ 0.

 33. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Уважаеми г-н Цацаров, аз и моята дъщеря Ви молим да не позволявайте тв операторите да Ви снимат. Внучето ми е на 13 месеца и вече започна да разбира това-онова. Сега номера му е, като Ви види по телевизията да реве и да вика: – Мамо, Мецата доди…
  В чудо сме се видяли г-н Цацаров…,или
  поне си обръщайте гърба към камерите.

  Ваш предварително благодарен!
  Дядото на Панайотчо

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 34. Преди да се разберем, трябва да сме малко по-добри и малко по-желаещи да видим и четем. 😉

  за втори път публикувам тази статия от блог списван от един прекрасен Българин и истински Родолюбец на чието ниво много наши “историци” нямат дори смелостта да застанат.

  http://sparotok.blogspot.bg/2014/10/blog-post.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.