БиБиСи критикува остро Борисов за първи път

Направих си труда да чуя какво именно е казала на английски Меглена Кунева в интервю за Би Би Си преди три дни в предаването „ Hard talk” ( труден разговор). http://rutube.ru/video/cc3f841fc5d8907caf16ce98684a4a66/

About Stephen Sackur

en Sackur in the HardTalk studio

HARDtalk is broadcast on the BBC News Channel and BBC World News

Stephen Sackur, HARDtalk’s presenter, has been a journalist with BBC News since 1986.

 

Тя заявява в отговор на един от трудните въпроси, че България е единствената европейска държава, която има граница с Турция. „Дневник” я „спасява” с лъжата, че била казала :

 

“Няма друга европейска държава членка с ТАКАВА (курсивът мой – бел ivo.bg) граница с Турция”, преиначава радикално думите й текстът в сайта на „Дневник”, прикривайки нейния гаф.

 

Онзи, който е написал това, трябва да бъде санкциониран, ако началството му иска да запази поне малко доверието на излъганите читатели. Подобно нещо не може да бъде написано от лошо владеене на английски. Лъжите от този род се раждат от добро познаване на практиката да бъдат замитани следите на властовия провал.

 

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2016/03/09/2719755_kuneva_pred_bi_bi_si_s_turciia_sme_dobri_susedi_no_ni/

 

Вестникът\сайтът, на който отчаяните от тоталната посттоталитарна пропаганда българи отчаяно се опитват да вярват, дължи извинение на излъганите си читатели.

 

„Явно добре са Ви брифирали”, казва Кунева, когато водещият Стивън Сакър я поставя в положение да се оправдава, че е наследила министър на образованието, принуден да напусне след скандал около „робството на българите”. Дали е добре за българите да са били роби през вековете, пита водещият, а Кунева се позовава на литературата, избягвайки да заеме позиция.

 

Кунева е безпомощна в защитата си на Бойко Борисов в това интервю. Изненадана е явно от факта, че (поне веднъж) има насреща си интервюиращ, който й задава въпроси с добавена информационна стойност .

 

Новината в този текст, противно на новинарските принципи тя да бъде съобщавана в началото, е :

 

Би Би Си ЗА ПЪРВИ ПЪТ критикува остро премира Бойко Борисов, независимо от толкова шумно рекламираната от самия Борисов негова лична дружба с Дейвид ( както той фамилиарно нарича премиера Дейвид Камерън).

 

 

 

 

 

20 мнения за “БиБиСи критикува остро Борисов за първи път”

 1. С номинацията на Бокова, Бойко Борисов само доказа, че продължава тоталитарната идеология у нас. Аз дори не знам как точно да определя политическата системата у нас след 1989, тъй като комунистическата антихуманна идеология и социални практики са толкова силни! Светът може и да не вярва, но дори Първанов иска да се връща на власт.

 2. Пръмова е смешна изобщо.
  Не става и преди, и след падането на Стената да сияеш непрекъснато като непорочна дева.
  Аман от снахи на Политбюро!
  Лилито Иванова, Фиделкастровската любовница и тази Пръмова.
  Ще ми се прави на европейка, смях.
  Като си много антикомунистка, къде те беше морала по комунистическо?
  А, Пръмова?

 3. Меглена Пръмова трябва да бъде разглеждана под лупа като единица мярка за наглост, безочие и дебелокожие. Защото през 80-те, когато руското ДС вилнееше, убиваше и плашеше хората, Пръмова беше Заместник-председател на някакъв смешен Комитет за защита на правата на човека. Имаше и такъв. Той беше нещо като днешния Синод на БПЦ – бъкан с полковници.
  А Илия Минев беше в затвора.

 4. Меглена Пръмова е помполит на Мутрата.

 5. Лоли, това е поради същата причина за която Инджев писа по повод случката с двата автомобила и коментарът на очевидец че демокрацията ни е виновна и за това.
  Смешно, само че е и много тъжно. Защото повечето хора в България въобще не знаят какво реално е демокрация. Просто се страхуват от нея и това доказва че е така – хората винаги се страхуват от непознатото. Може би това има и връзка със споменатото в статията по-горе робство, или по-скоро робската психика и невъзможността човек дори да си представи че той и околните сами, смело и без страх определят бъдещето си и това на децата си а не да се оставят няколко случайни човека да ги правят на маймуни.

 6. И прогнозите в този точен анализ на Д.Смилов не са никак розови. Те потвърждават нещо, което много пъти сме казвали тук: че целите на “коалицията” между РФ с герб са ясни- укрепване на гоцэвата шайка, дискретна защита и гарантирано спокойствие за далавераджиите от ДПС и най-важната цел- обезличаване на истинската евроатлантическа и реформаторска десница.

  http://kultura.bg/web/

 7. ГАБОНКАТА!!!
  Всичко останало за мк, вкл. (неочакваното)водачество на русенската листа в царската партия през 2001г., мадам йес в битноста й на еврокомисар, “любовта” и с баш брюкселският чиновник барозу, член на борда на директорите на Париба с 50 хилки евраци на месец, “пенсионирането” с 6 хилки месечно (те се превеждат автоматично от другият ден след опразване на офиса в Брюксел) и т.н. и т.н., недвусмислено подсказват само едно. Политическа кариера в която неистово прозира единствено стремеж да бъде възможно на най-високи постове в административната стълбица в България и ЕС защото облагите и далаверите там са най-много и най-големи. Шампион на нищонеказването и политговорене. Никога и при никакви обстоятелства не заема публично позиция по проблеми по които обществото ни е разделено на “за” и “против”. От типа на ония отговарящи при социалогически проучвания, примерно на въпрос към мъжете: “Кое е по-добре, да таковаш или да те таковат”-“Не знам”.
  Била е крайно неприятно изненадана от подготвеноста на Stephen Sackur. Не знам колко “разглезена” и изгубила “тренинг” трябва да си след комуникиране с родната журналистика за да не си даде сметка, че насреща има член ан екипа на легендарна медия прочута най-вече с професионализъм и обективност.

  http://toross.blog.bg/politika/2011/06/17/meglena-kuneva-prymova-i-gabonskata-afera-ds-pari-plaj-slync.767028

  Колкото до “редактирането” при превода на Дневник на “мъдрите”, обтекаеми отговори на мегито, не им прави чест. Между другото, там редовно се издънват с откровени граматични и правописни, меко казано, нелепици. Убеден съм обаче, че в цитираният случай е паднало голямо “мислене”.

 8. Борисов винаги е лъгал, лъже и ще продължава да лъже на корем – поне докато българските “избиратели” го “избират” (с “помощта” на манипулациите фалшифициращи реалните изборни резултати. Дали с подмяна на бюлетините в урните или на преброяването отразено в протоколите – лично аз нямам съмнения, че всичките “победи” на избори ГЕРБ е “спечелил” именно с фалшификации). За всичко, което не му изнася пожарникарят-премиер за втори път, ще продължава да лъже!
  Защо и Кунева се включва в лъжите на милиционера си е въпрос, който би трябвало да й бъде зададен.

 9. Само за малко по радиото чух за интервюто на Кунева. Никъде освен тук не го срещнах в интернет. Напоследък като видя Борисов, все едно виждам Пеевски-Цацаров-Орешарски заедно държащи икона на Путин. Три в едно, плюс началника му, ето това е огледалото на Пожарникарко. Тъпа руска мутра!

 10. Е, какво има да се учудваме толкова.
  Като знаем какви “завидни познания” по история има Кунева, нормално е да са такива и по география. Все пак е Министър на образованието.

 11. Най-редовно преводните статии в „Дневник“ са като минати през машинен преводач. Отделно са пълни с безумни печатни грешки и какво ли не. Много са зле.

 12. Ужас! Поредната излагация, с която управляващите ни отново излагат на публичен показ пред неконтролирани от тях медии явната ксенофобия и расизъм, витаещи и споделяни на ухо сред българските т.нар.политици! Смешни отговори – оправдания от страна на Пръмова на конкретни въпроси от водещия относно третирането на емигрантите.

 13. Пръмова, тази ‘кукличка’ на комунизма превърнал се във вечен български преход, ще остане един от символите на фалша на едно общество не успяло да намери сили да се идентифицира и така останало загубено в превода/прехода. Тя е от най-опасните обществени карти, защото е успяла да заблуди голяма част от що-годе дясно ориентираните избиратели. Иначе е толкова фалшива и такъв ветропоказател за интересите на москва в БГ колкото бе измисленият цар. Тя е поне толкова пършива и крадлива колкото е колегата и министъра на здравеопазването (не искам да си мърся клавиатурата да му пиша името на тоя дето все едно москва го е родила и откърмила).

 14. Твърдението на Кунева е вярно, тя просто не е казала годината 27 ноември 1919. Няма лошо да предложи да се върнат границите ни с Турция преди подписването на Ньойския договор.

 15. @BORETO
  Въпросът, който повдигате, за фалшифицирането на всички избори в България след 1989 г.е изключително важен!

  Непрекънато се учудвам защо не се говори за фалшифицирането на изборните резултати, което от година на година става все по-нагло, а фалификаторите -все по изобретателни! Ролята на добре заплатените социологически агенции и стъкмените им “сондажи” преди избори е точно тази: да се подготви общественото мнение за изборния резултат, за който са се договорили олигарсите ни и вече са го “съгласували” с Москва.
  Няма участник в организацията на изборите, който да не е виждал и да не се досеща КЪДЕ са слабите места, които дават възможност за фалшифциране на изборните резултати. Като се започне от прекаленото усложняване и непрегледност на протоколите в СИК (избори две в едно, преференции и т.н., съчетани с недостатъчното време за попълване на данните), а едно скрито драсване върху отделна бюлетина (примерно) я прави “невалидна” при преброяването, мине се през РИК, където пък с едно чукване по клавиша единиците стават стотици и накрая ЦИК, там пък редовно компютрите се повреждат или са “хакнати”…

  Как мислите, случаен или изкуствено предизвикан, добре организиран е ВСЕКИ ПЪТ хаосът в края на изборния ден и тичането насам-натам по нощите с чувалите, пълни с бюлетини ? Предизвиканата чрез този хаос и бързане невъзможност за постоянен визуален контрол върху чувалите сваля отговорността, обезсмисля и евентуални жалби за повторно преброяване на бюлетините.

  ЕДИН от възможните начини за осъществяване на контрол и превенция от фалшифициране на изборните резултати е ПАРАЛЕЛНОТО БРОЕНЕ в СИК, осъществено освен от представителите на партиите, и от ДРУГИ български и международни организации.
  Колкото повече са участниците в ПЪРВИЧНОТО преброявне в СИК, толкова по-малка е вероятността да бъдат корумпирани всичките.

  Резултатите ще бъдат потресаващи!

 16. Пиша го за трети път, не знам защо не излиза?!

  Иво, за това “Такава” някой(КОЙ ли??) е развързал кесията. Не очаквам да има извинения, корекция и т.н. Парите не миришат. 😉

  Същото “грешка” се получи и на 6 март т.г. в предаването бТВ Репортерите посветено на Освобождението от Османско иго със заглавие: Кой е Дядо Иван?
  http://www.btv.bg/video/shows/btv-reporterite/videos/btv-reporterite-koj-e-djado-ivan.html
  Предаването е 15 минути. Някъде към 7:30 минута се казва, че “разходите на окупационния дълг на Княжество България и Източна Румелия се равнява на 32 КГ(?????!) злато”. Точно така, 32 КГ, а не 32 ТОНА(!!!!) злато.
  Есть разница, право товарищи?! Грешка има-нема 1000 (хиляда) пъти! Звучи много НЕУДОБНО. Някак си е смущаващо, даже неприлично да кажеш 32 ТОНА ЗЛАТО!? Дай да намалиме малко, ама колко малко? Ми към хилядо пъте, бре!

  И там участват доц. Веселин Методиев, проф. Пламен Митев – историк, Теодора Енчева… Имало е режисьори, редактори, сценаристи… Това не е предаване на живо, а филм, подготвен по-рано и пуснат по случай 3 март. Гледан е барем няколко пъти от създателите, а предполагам и участниците. Грешки ад хок не се правят.

 17. Stephen Sakur е разтрепервал не един и двама през годините, и името на предаването отговаря на пълно на същността. Преди около година имаше едно интервю със Столтенберг, който след това сигурно си е говорил сам…

  Вече отчетливо се забелязва втвърдяване на тона от основните европейски държави към Борисов и очевидно го гледат под лупа. Лично аз бях пропуснал безумното изявление на БПЦ относно бежанците, добре, че е БиБиСи. Изявление в тотален разрез с християнските ценности.

  А ако имаше някой да брифира и Кунева преди интервюто, и тя беше подготвена да припомни на водещия, как преди около половин година английските медии правеха на трътка правителството на Камерън заради граничния контрол, и даваха за пример България “най-бедната държава в ЕС, с най-модерен и ефективен граничен контрол”, тогава излагацията щеше да е малко по-малка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.