Тъпото острие на руската пропаганда популяризира скрита от българите статия на външния министър Митов

Острието на тъпата руска пропаганда, говорителката на външното им министерство Захарова, отново се занимава с България.

http://clubz.bg/36722-rusiq_se_obidi_na_mitov_ne_bila_regulirovchik

 

Този път тя отговаря персонално на нещо, което огромната част от българите със сигурност не научиха: че външният министър на бойковата България се е осмелил да й отвърне в своя статия (вероятно, за да се избегне несъответствието министър да отговаря официално на една физкултурничка, наета от руското външно министерство).

 

 

Мария Захрова, която вече се превърна в посмешище от международна величина с глупостите, които ръси в Москва, отговаря на тази статия: https://www.24chasa.bg/Article/5334850, за която българите не разбраха. По този начин тъпото острие на руската пропаганда я популяризира. Дори и българите, от които се опитаха да скрият необичайното явление български министър да напише истината за съветската окупация на България, вече научиха за това чудо.

 

 

Обикновено Кремъл действа в България и по адрес на България чрез своята пета колона тук. Премълчаването на някое българско непослушание и наемането на български наемници да се борят с него в публичното пространство е традиционна тактика на путинофилията. Тя пролича най-ярко по въпроса за уличаването на Русия и нейната хибридна война в проектодокумента „Визия 2020”, поместен от служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов в края на август 2014 г.

 

 

Москва запази имперско мълчание по адрес на нечуваното „нахалство” в нейната постколониална губерния да я сочат с институционален пръст като агресор и пусна по пропагандата писта наемниците си. Появи се Румен Петков от името на АБВ и пророкува, че неугодният на Москва абзац ще бъде редактиран. Още на следващия ден се случи точно това, което предрече.

 

Президентът Плевнелиев коментира този факт в интервю за книгата (ми ) „Течна дружба. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете”, по следния начин, изведен в анонса на издателството по повод предстоящото излизане на книгата през април 2015 г.:

„КАК ДЕЙСТВА РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА

Ексклузивно в книгата от интервюто с президента Росен Плевнелиев.

На въпрос на автора защо Русия не реагира официално на „Визия 2020“, президентът Плевнелиев отговаря:

„Визия 2020“ не предизвика официална реакция по две причини. Първо, вътре наистина не се съдържа нито текст, нито отношение към Русия, тоест няма на какво да се реагира. На второ място, когато контролираш немалка част от политическата система на една държава, то много по-ефикасно е да реагираш през български политици – квази патриоти.“

 

Москва многократно е употребявала този метод за намеса в българските дела, отвързвайки своите верни пудели да лаят с руски акцент. Но ето, че нещо се пропуква в системата. Мястото на пуделите все по-категорично заема една…да не падам на нейното ниво, наричайки я по дължимия начин във връзка с нейния лай.

 

Не че пуделите тук са млъкнали. Но кака им Мария Захарова определено вече води кучешкия впряг в дисциплината надлайване.

 

И все пак се получава парадокс. В желанието си да обслужат руските си господари, българските медии се опитаха да скрият статията на Митов и постигнаха обратния ефект, принуждавайки московското си началство да се заеме само с мръсната работа по охулване на България, възлагана обикновено на путинофилстващите дейци на „дружбата” тук.

 

Апропо, извинявам се на пуделите, които са симпатични животинки.

24 мнения за “Тъпото острие на руската пропаганда популяризира скрита от българите статия на външния министър Митов”

 1. Не знам колко хора ще отворят статията от Клуб Зед, затова искам да пусна тук, това което ме отврати най-много:

  „Присъстващият в залата за брифинги български журналист Борис Анзов разказа как на 3-ти март на връх Шипка са били освиркани българските управляващи, когато са поднасяли цветя пред паметника на загиналите войни за освобождението ни. Той ѝ поднесе цветя за 8 март и българско вино. Анзов заяви, че между България и Русия трябва да има само един проблем, и той би трябвало да бъде кой кого обича повече, с което Мария Захарова се съгласи.

  Борис Анзов публично благодари на руския генерал Игор Коношенков, който бе смъмрен преди дни за това, че не е била осигурена адекватна защита на групата руски и чуждестранни журналисти в Сирия, между които бе и нашият сънародник. Анзов заяви, че се гордее с руския генерал и добави, че както преди 135 години, така и днес българите и руснаците са били заедно в бой, показвайки отломка от разрушен паметник в близкоизточната страна.“

 2. Тъпа лилипут.нска помиярка.
  Вместо да ревне гороломно по квалификацията на Обама за баш шефа й,Путин не е чак толкова глупав, тръгнала да ръси мозъци.
  http://rusmonitor.com/obama-rasskazal-chto-putin-k-nikogda-ne-opazdyvaet-i-ocenil-politiku-rossii-v-ukraine-i-v-sirii.html
  А защо не коментира отново изказаният мерак на Сноудън да предпочете затворнияески нар у дома в пъстра компания отколкото златната масковска клетка.

  http://www.gazeta.ru/social/news/2016/03/12/n_8359181.shtml

 3. Зачетох се и става доста интересно:

  Анзов: (…) Я привез из Сирии маленький фрагмент, осколок, который я нашел рядом с городом Маалюля. Те, кто это сделали – нелюди. Там все разрушено, все христианские церкви разбиты. Все сгорело и уничтожено. Когда мы освобождались от турецкого рабства, в Болгарии остались мечети, их никто не разрушал, мечети считаются памятником архитектуры. Они до сих пор целы.

  Горкият не подозира, че само в София от стотина джамии е останала една!

  И още:

  Анзов: Я предлагаю собрать делегацию ЮНЕСКО и отправить ее в сопровождении генерала Игоря Конашенкова в Сирию, чтобы они своими глазами видели, что там происходит.

  Ответ: Вы не думайте, что мы не ставим эти вопросы перед ЮНЕСКО. Министр иностранных дел С.В.Лавров встречался с руководителем этой организации – Генеральным директором И.Г.Боковой. Там есть обеспокоенность относительно того, что происходит в Сирии. ЮНЕСКО публикует отчеты и доклады, все прекрасно понимают, что там происходит, а также то, что единственная возможность предотвратить или хоть как-то остановить то, о чем Вы говорили – это настоящая, а не мифологическая борьба с ИГИЛ и террористами.

  — — — — — —

  Ами да, вземете си Боковицата и с руските генерали я пратете в Сирия. Едва ли ще откаже фотосесия с Асад, да ѝ е пълен фотоалбумът с откровени изверги.

 4. Не е съвсем оставен без ангажименти постсъветския кучкарник – в брифинга на външното им министерство участвал някой си Борис Анзов под формата на български журналист, разобличавал българските власти, споделял впечатления от празнуването на Трети март, поднасял цетя с праздником 8 март и изобщо изобразявал настоящий български патриот-русофилистик. Въобще “българската” журналистика е активно ангажирана в хибридната война срещу страната ни. Ето че и Светльо Иванов от БТв се е юрнал да моли Путин да му даде интервю по “най-авторитетната и популярна българска телевизия”.

 5. Българската дипломация заслужава сериозна критика от 1990 г. до днес (защото преди 1990 бе филиал на СССР-ската такава), но аз приветствам ходовете и изявленията на Даниел Митов. Прочетете само последния му коментар на руските хибридни атаки срещу България, озаглавен “Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик”. Толкова балансиран и интелегинтно подготвен документ прави чест на цялата българска дипломация.
  Рублофилите първосигнално атакуват Д. Митов, че бил “поставен от САЩ”. Ако това е вярно, бих помолил САЩ да поставят свои избраници и за министри на икономиката, на вътрешните работи, на правосъдието, земеделието, културата и на още няколко ключови министерства. Предпочитам външният министър да е свързан със САЩ, отколкото с “тъжния кон” Лавров, с Путлер и с убийците от КГБ.
  Отлично е решението на авторите на изявлението на министър Митов да цитират руския учен Юрий Венелин, който пише, че “от ръцете на българите ние сме получили кръщението, те са ни научили да четем и пишем, на техния език се извършва днес нашето богослужение.”
  Ех, да бяха на това равнище др. Бокова и др. Боко!

 6. Наистина чудо невиждано и нечувано- български министър да отговори на една от неизчислимите по брой и необятните по нагло дебелоочие руски обиди към България-вместо да задудне за необятните пазари, фаталната раздяла поради българското еврочленство, несправедливите санкции на Запада, вечната като въздуха и слънцето дружба, очакваните нови руски собственици на имоти, туристи, вълнуващи концерти на йосыф кабзон и т.н. Само че Русия както никоя друга държава знае цената на празните приказки. Знае, че министър Митов е орнамент сред рубладжиите си колеги-министри, че над него има большой друг на Путин и още по-большой поклонник на Лавров. Знае, че кампанията на др. Бокова е в ход с бюджетни български пари, че пасолът бойка коцэв си е на мястото и докладва как положено, че “българските” “медии” противно на твърдението на тов. пьотр волгын от снощи са си 90% рубладжийски. Знае – и затова си позволява всичко.

 7. Напълно съм съгласен със заглавието ( и статията разбира се). Искрено благодаря на Захарова.

 8. Та като заключение: статията на министър Митов е радващо събитие, но никакви статии няма да елиминират необходимостта от практически,последователни и твърди действия срещу разпасаната кремълска пропаганда. На първо място трябва да бъде изритано наглото кремълско ченге бойка коцэв, както и останалата руска агентура в дипломацията.
  Но и погледът към “нашите” “медии” не дава поводи за оптимизъм. Снощи една от бТВийските червени брантии се подмокряше покрай челобитието на тов. Нэофыт в Москва. бТВийската брантия беше усукала главата си с руска басмяна забрадка. И ако това беше в храма- иди-доди, но тя кудкудякаше от площада. Пред такива “медии” как да не си вее фустата Машенка!

 9. Към БОГДАН КРИМСКИ-АТЛАНТИЧЕСКИ:
  Според мен не е необходимо “командироването” на такъв многолюден корпус. Достатъчно би било да “поставят” един ПРЕФЕКТ! А може би ще се окаже напълно достатъчен и само един ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

 10. Вие хубаво сте изброили няколко от баш русифилистиците. На мен обаче ми е интересно дали стигат до тях новини като долните. И ако да, то на тях не им остава нищо друго освен да са в пълна бойна готовност щедро размахваният сега тамян (марка путинка) да го кадят скоро-скоро по съвсем друг повод. Повод който в някои краища на България води до поздравлението:Честито, умряло!
  Та, по същество. Ако не бяха толкова рубладжийски жълтите ни медии можеха над първата дописка да спретнат заглавие-бомба:
  Найбулина среднонощно на килима в Кремъл по гащи, май.
  http://glavpost.com/post/12mar2016/blogs/81073-nochnoe-soveschanie-u-putina-nabiullinu-chut-li-ne-v-trusah-privezli-v-kreml.html

  А за втората дописка:Н-та жертва на руска рулетка в Москва

  http://glavpost.com/post/12mar2016/blogs/81071-maksim-mihaylenko-kuda-vyvozyat-brillianty-putina.html

 11. Отнемете българското гражданство на мекерето Анзов и в БЮРМ!!!

 12. За Митов и Дайнов като за премиер
  и вицепремиер бих гласувал моментално!

 13. ЛЮДМИЛ, за премиер, за съжаление, нямаме думата – гласува Народното събрание. А скоро са изборите за президент и трябва добре да се подбере кандидатура, която да има шанс да успее. Много ми се ще да остане Плевнелиев втори мандат, не само защото има добри изяви, а и да престане да се фукляви Гоце, че е избиран само той два пъти.

 14. Русолизщината, зъбенето на Европа и бабаитското думкане по косматите гърди имат и един друг атрактивен (за основното БГ-народонаселение )проводник. Чета, че (за не знам кой път) Горан Брегович и неговият цигански оркестър “ще забиват” пак у нас. Въпросът не е за големия(някога) музикант, а за непрекъсната пропаганда, която той ръси като висш съдник- “защо хочемо у Еуропу, шта че нам ова Европа дати…” и т.н.Наслушахме се вече и на него, и на балканската му екзотика и на учиндолския му имитатор, които опростачиха чрез сърбосване и циганосване 2 поколения, стига вече!Да си надуват буриите в Шумадия и да се пръждосват от България-достатъчно оциганена чалга ни трови слуха и тука!

 15. Наистина, да не обиждаме кучетата, те все пак са най-добри приятели на хората за разлика от рублофилите, които не само не са хора, ами са кръвни врагове на малкото човечно останало по земите ни.

 16. Чета за така наречените “братушки”
  и дипломатично наименовани още
  като “регулировчици”.
  Аз смятям, че най-правилен отговор
  за тези наименования ще бъде като
  всеки български дом притежава по
  две знамена: едното черно, а другото
  трищольор.
  Първото да се издига пред дома на
  05 септември, а второто на 06 сепрември

 17. На всичкото отгоре, като гледам, шпикерката Захарова подличко изопачава текста на статията, която коментира – оригиналният текст е:
  “Редом до тях се нареждат украинците, беларусите, финландците, румънците, които, дори без да гонят геополитически интереси, са се присъединили към българското опълчение и руските освободителни войски“. А госпожата решава да излъже:
  „Захарова коментира пасаж от статията на Даниел Митов, в който се говори, че в Руско-турската освободителна война са се присъединили украинци, белоруси и финландци, които са имали свои геополитически интереси.“

 18. Превъзходна статия!
  Забелязах една неточност (годината е 2014 ,а не 2013).
  Цитат:Тя пролича най-ярко по въпроса за уличаването на Русия и нейната хибридна война в проектодокумента „Визия 2020”, поместен от служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов в края на август 2013 г.

 19. Не знам дали всички от форума са гледали днес bTV репортерите, но беше доста интересно: по времето на Орешарски е бил сключен договор с никому неизвестна немска фирма за доставка на около 150 парашута, които се оказват с фабричен дефект. Освен това от американската армия са ни били дадени безвъзмездно над 400 парашута. Да видим цацата, или някой друг прокурор дали ще погне мародерите, които за една комисионна са готови фактически да избият българските десантчици?! Представяте ли си какъв вой щяха да нададат всички “патриоти” като дебелия Каракачанов и созополския вампир, ако това беше станало по времето на сегашния военен министър!

 20. Великолепно интервю на БЪЛГАРСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР.На светлинни години от говорителката на путин.От политическия ни естаблишмънт само ДВАМА са с такава позиция за вредата от руското влияние у нас, но и те стигат да докарат до лудост Москва.А нали помним, че Москва не вярвала на сълзи, а и на рублофили, нали им плаща да я хвалят.Е външния министър на ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ достойно ни представя като такава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.