Лавров си изпуска нервите

В интервю за телевизионния канал РЕН ТВ министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров демонстрира „ниво” , което не само няма нищо общо с дипломацията, но е характерно за изнервени коментатори от булевардни издания, които прибягват до подигравателни аналогии с имената на своите мишени. Защо Лавров си изпуска нервите е въпрос на друго коментар.

 

Говорейки за един украински депутат, който „според него” (т.е. Лавров не е сигурен в тази информация), е участвал в нападението над руското посолство в Киев, вторият по влияние в руската имперска администрация човек пада на нивото на каламбура с фамилията му Парасюк.

 

„Действия молодчиков, которые нападали на посольство России и наши генеральные консульства, в том числе врывались на территорию и срывали флаги (это сделал, по-моему, депутат Верховной рады Украины с говорящей фамилией Парасюк), возмутительны”
Подробнее: http://www.kommersant.ru/doc/2936491

 

За да не останем с впечатление, че „великият дипломат” случайно и по изключение се е заиграл с едно име на отделен свой враг, Лавров проявява постоянство в рамките на същото интервю. Обвинявайки американския генерал Бридлав в „ дрънкане на пълни глупости” ( при това по генетични причини), Лавров прави уговорката, че това противоречало на фамилното му име ( което съдържа думата „любов”).

 

Главнокомандующий европейского командования вооруженных сил США Филип Бридлав, несмотря на свою фамилию Бридлав, выдает совершенно бредовые высказывания, что необходимо готовиться к войне и к победе над Россией, причем не фигурально, а буквально. Так что в Вашингтоне есть как «партия войны», так и «партия санкций». Наверное, трудно перебарывать свое нутро, когда генетически привык, что твоя страна никого слушать не должна, никто ей не указ, а она указ всем и вся.”
Подробнее: http://www.kommersant.ru/doc/2936491

 

Ако това е „висшият пилотаж” на руската дипломация, превъзнасяна от нашия премиер Борисов, можем да си представим долнопробността на долните нива, които се учат от своето „превъзходителство”.

 

За желаещите да се заяждат по темата за допустимостта на каламбурите в публичното писане и говорене, напомням накрая на тази бегла забележка , че онова, което е позволено на сатирика и дори е задължително за него, ако иска да пише качествена сатира, е абсолютно забранено за представителя на една сила, претендираща да бъде велика. Освен, ако не се казва Лавров и се кичи с лаврите на „най-големия дипломат на света”, както го титулова специалистът по дипломация Бойко Борисов.

Иначе казано – большой диплоМАТ ( “матерится”  на руски означава псуване на майка, а наборът от подобни псувни се нарича мат).

През август миналата година Лавров беше чут да псува , четейки СМС по време на пресконференция. http://www.blitz.bg/news/article/354956

 

32 мнения за “Лавров си изпуска нервите”

 1. http://www.webcafe.bg/webcafe/onya-deto-ne-go-triyat/id_334805395_Neo_v_Moskva

  Точен сатър за рубладжийската калимявка нэофит!… Без срам пред хората и грях пред Бога…вижте само КАКВИ въпроси ще постави кремълската агентура на църковната среща! Май само въпросът за канонизацията на Св. Владимир Владимирович Путин-Чудодей липсва, ама се подразбира!
  Срам и позор!

 2. В стила на висшата руска дипломация – колко характерно издадена напред долна челюст.
  Това ми напомня, че бях обещал на внучката, при следващото пребиваване в София да посетим Зоологическата градина – детето така обича да гледа приматите…
  🙂

 3. лавров е най-умната от руските партенки, затова си позволява да играе себе си. освен това има богат руски дипломатически опит от който да черпи – сещам се за оная руска свиня хрушчов, дето на речта си в ООН си свали обувката (направена от италианеца Николо Бланик – нали тия изроди не носеха и не носят родното си свинско производство) и налага с нея подиума за да покаже какво ще причини на империалистите. Свинската натура на руснака е генетично определена и само гениални генни инженери могат да я променят.

 4. Пак съм малко офтопик, простете и изобщо прощавайте днес, прошка моля и прошка давам!
  Покрай пристигането на режисьора Тед Кочев и интервюто му. Той разказа как левичарските изроди, чомскоподобните интелектуални идиоти и антиамерикански хейтъри са крещяли “Бейби килърс!!!” и са замеряли ЗАВРЪЩАЩИТЕ СИ ГЕРОИ ОТ ВИЕТНАМ И ДОРИ КОВЧЕЗИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В БИТКИТЕ СРЕЩУ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА …с кукли-бебета, пълни с червена боя като кръв, долната им либерална мамица! Сетих се за тази книга-чете се удобно онлайн.
  “American War Cinema and Media Since Vietnam: Politics, Ideology, and Class” от Patricia Keeton,Peter Scheckner
  Гледната точка в нея е..ясно каква (има си хас!), но има фактология. Добре дошъл да е Тед Кочев! За мен и за нас “РАМБО”, “Полетата на смъртта”, “Изчезнал по време на мисия” и “Изгубеният град” остават ЕДИНСТВЕНИТЕ американски и изобщо западни филми, в които комунизмът е показан с истинската му отвратителна зверска паст! Не психоинтелетуалните галиматии и безцелни чекиджийства с камера на Бергман (ах!) и подобните му сноби. Като висшата ти тема е какво се случва между напълно импотентен и частично фригидна в изоставена вила на студения северен бряг – ОК, прави си филма, но не- снобите искат да бъдат “ангажирани”.
  Вижте например в “Персона” уйдурмата на ЩАЗИ и ГРУ със самоизгарящите се “будистки монаси” срещу “американската агресия” на 14 мин 20 сек. Хем горят, хем се молят, хем и за победата на комунизма май призовават!

  https://www.youtube.com/watch?v=ySa4fK9SqII

  С химикалчето на ЩАЗИ, имитиращо пламъци (ПАВЛЕ, г-жа Савова, вие сте експертите ни по химия!) , става панаирът – и прогресивното човечество трепери от гняв! Същото човечество обаче хич и не трепна след 1974, когато комунягите в Югоизточна Азия гориха, клаха, разстрелваха и затваряха хиляди будистки монаси!

 5. баце-тата, проблемът е техен, ако щат да следват съвета на Великият Алеко предаден чрез устата на героят му Бай Ганьо: “Ти целуваш отпред, аз отзад, ти-горе, аз долу, ти на туй място, аз на онуй”, цитирам смислово 1:1 но за мен любимият МУ сл заслужава само едно:
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 6. 2020-й год. Заключённый Путин в Гааге объявил голодовку. Президент Украины Надежда Савченко попросила Гаагский суд отпустить Путина домой, но так, чтобы он возвращался через Украину.

 7. До Ulian
  Можеш ли да обясниш защо според теб Лавров е умен.Защото е приел просташкия стил на патрона си Путкин ли.Нещо…

 8. Един ден ще искаме рашките да си платят за всички Простотии, които са ни натресли!!!
  Били на освободили !??? Тяхното освобождение прилича на Опустошение вместо на Освобождение!

 9. Татарско монголоидни похвати в дипломацията това го могат най-добре. Другото което умеят е саботажно подривната дейност- на светлинни години от всички останали народи. Душа да ни е яка- и на нас и на Европа с тия лигльовци за политици.

 10. Прав сте, има булевардна комунистическа злоба 😉

 11. Днес, на IV-тото Национално събрание, ДСБ прие Декларация в защита на Надя Савченко с настояване пред Русия тя да бъде освободена и върната в родината ѝ Украйна.

 12. Извинявам се – IVX-тото Национално събрание

 13. Опознай раззия за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

 14. Колкото пъти Лавров ми се мерне на снимка,констатирам все същото – този човек е просто ГЪЛЪБ НА МИРА! Вижте му изражението,излъчването….на друго не мога да го оприлича. Истински гълъб на мира!!

 15. @ Иво Инджев

  Като споменахте най-голямата псувня на най-големия диплоМАТ, не мога да се сдържа, ще Ви почерпя с една голяма пластика… по подразбиране най-голямата: http://www.061.ua/news/993998

  @ Сия

  Смях се с глас на гълъба на мира. Великолепно чувство за хумор!

  ps: това интервю за ‘печалния кон’ е на мястото си тук: http://gordonua.com/publications/sokursnik-putina-shvec-kompanii-zarabatyvayut-5055-mln-dengi-idut-v-karman-lavrova-123261.html

 16. Принася в жертва Русия. Генетично е
  призван за това

 17. Не му е лесно на човека… Това неговото е все едно да стоиш на ръба на Ниагарския водопад и да се правиш че играеш казачок!

 18. Колкото повече полягат българските държавни и църковни първенци пред Русия,толкова повече ме отвръщават
  Наглият Борисов ще даде оценка на качествата като дипломат на още по наглия Лавров.Убедена съм,че Борисов не може да повтори две изречения от изявите на Лавров казани на руски език.Просто защото знае руски толкова,колкото и английски,нищо че го е учил седем години в училище по задължение.
  А не го интересува какво казва Лавров,важно е да го похвали ,да му полегне.
  Нищожество,което имаме за Министър председател.
  Отвратително и унизително за всички нас.
  Не по различно е положението с Патриарх Неофит.И понеже е по ерудиран,повече боли от неговото полягане.И с достоен Патриарх не случихме.
  Стамбо.за светлинни ефекти и такива за имитация на силен пламък се използуват вещества с ниска пламна температура и нисък калоричен индекс.Обикновено са органо пероксидни съединения,които се срещат н природата получени по биохимичен път или се получават по синтетичен начин.
  Да ме прости Господ,мисля,че такъв е случая с *бпагодатният огън *.Но е от природата.Не са въглеводороди ,като метан,етан и т.н.

 19. Лавров поразително ми напомня на един министър на външните работи на СССР,мисля,че беше Громико. В продължение на години и десетилетия той не се усмихна нито веднаж!Вечно навъсен!Мрачен!Целият свят му е крив!Та и този е същия !

 20. към everyone else:

  Благодаря за почерпката – и аз намазах!

  Ако прибавим и чудесното определение на Сия, получаваме чифтокопитен гълъб на мира!

 21. Към Мила Владкова:

  Права сте да питате, не всеки българин е длъжен да знае руски…Алюзията е с “парасьонок” ( изписвам го фонетично на български, т.е. “прасенце”). Не го преведох в текста, за да не задълбавам в посоката, желана от Лавров.

 22. Страхотно попадение – “чифтокопитният гълъб на мира”!!!
  А тук една статия, която бях пропуснал, а е много хубава! Може и други като мен да са я пропуснали. Става въпрос за един филм от началото на 60-те години на миналия век с водещ Роналд Рейгън:
  http://www.faktor.bg/petak-13/66420-star-film-i-novi-istin-za-nashata-sadba-i-komunizma.html

 23. Към Наско Настев:

  Громико беше легендарен с кривата си намусена физиономия и западната преса го описваше като ” мистър ниет” заради вечното му противопоставяне при гласуването на каквото и да било, което не е предложено от СССР и неговите сателити. Ето защо се помнят редките случаи, когато (още преди да стане външен министър, като представител на СССР в ООН), е гласувал необичайно с да : при създаването на Израел през 1948 г.. След това СССР рязко сменя позицията си и до рухването на комунизма ( което вече чувам по нашите телевизии да наричат с щадящия комунизма термин ” до края на студената война”), Израел беше смятан за един от най-злостните врагове на съветския комунизъм.

 24. @EVERYONE ELSE:
  Още един “намазал” съм. Пластиката е възхитителна! А е голяма, за да показва пътя на пишман-майсторите на “малката пластика”…
  Господин, ТОДОРОВ, буквално ме сразихте!!!
  “ЧИФТОКОПИТЕН ГЪЛЪБ НА МИРА”
  Толкова “възвишено”, така “поетично” и при това – актуално-ХИБРИДНО!
  Драги, СТАМБО,приятелката ни госпожа САВОВА е достатъчно изчерпателна. Бих добавил само, че атракцията с течащите от чешмите пламъци, в американското “порно-филмче” по темата “антифракинг” е от същата група фокуси за наивници.

 25. Според мен изпускането на нервите е видно и от рекацииите от петък -11 Март 2016 на “високо говорителката” на неговото министерство ,която упрекна Даниел Митов, че неправилно представя историята на отношенията Русия България.
  При това мога да предложа, ако руските врасти отричат ,че са окупирали българия след 1944 ,те да го докажат като върнат историческите ни архиви, които са отнели от България като “трофей”, както и да ни върнат окупационните пари ,които са получили от Българската държава.

 26. Старите Комунисти станаха Православни, обаче каква е разликата ??

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/6964

  Православната инквизиция е била в пъти по-кръвожадна от испанската. Изгаряне на клада на еретиците – практика в православието.

  Положението на християните в Русия през ХVІІ век приличало в много отношения на положението на християните в Римската империя. Както християните по онова време в Рим били принудени да се крият в катакомби и в извънградски убежища заради гоненията от страна на езическите власти, така и русите, православни християни от ХVІІ век, били принудени да бягат в пустинни местности и гори, за да се скрият от преследването от страна на държавните светски власти.

 27. Скъпи ПАВЛЕ, г-жо САВОВА,

  Сърдечно благодарско за разясненията!
  Значи, уйдурмата, фокусът, демек, още е на пропагандно въоръжение в арсенала на световното рубладжийство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.