Руската дезинформация пак се лее от екрана на БНТ

 

Искам да ви споделя една истина, държана в тайна от българската аудитория от българските медии: СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ ОТНОВО Е ПО НИСКА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ.

 

Този факт, ако медиите ни бяха така любезни да го съобщят, би трябвало поне малко да поохлади настървението на проруската пропаганда в България. Близо две петилетки, стъпила на растящите цени на петрола, за което Русия нямаше никакви заслуги, тя се гавреше с българската бедност спрямо руското замогване – временно, както се оказа.

 

Казано накратко, руският вожд Путин анексира Крим, но анорексира жизнения стандарт на поданиците си в поверената му империя.

 

Това не пречи на неговите слуги в България да ръсят глупости и лъжи по адрес на около 2 милиона българи, избрали доброволно Запада да работят, учат и живеят (както на Изток в Русия си мечтаят милиони, но не могат да си позволят дори да емигрират).

 

Да поплаче с руски акцент на несъществуващите български европейски гробища беше помолен пореден път в БНТ днес шефът на бригадирското движение за закопаване на прозападната ориентация на България Бригадир Аспарухов. Без ни най-малък опит за спор от страна на водещия Димитър Цонев той обобщи, че западняците се били гаврили с българите, които са избрали да живеят, работят и учат в техните страни.

 

За такава „гавра” милиони българи си мечтаеха още по времето на бригадирското движение, когато с кирки и лопати се градеше стоят, рухнал през 1989 г. под бремето на собствената си неадекватност, затиснат смъртоносно под туловището на динозавъра СССР.

 

По каква причина, година по-късно, каченият на върха на държавата на вълната на антикомунизма президент Желю Желев назначи Бригадир Аспарухов за шеф на предрешеното разузнаване в България ( на което и днес западните съюзници гледат като на доверено и доведено дете на съветската ни мащеха), е една от най-големите тайни, отнесени в гроба от авторите на това предателство спрямо официално декларираната прозападна ориентация на страната ни.

 

 

Напомням за незнаещите, че Бригадир Аспарухов е бивш шеф на (дез)информационната служба на ДС. В това качество беше помазан да оглави разузнаването на мъчително демократизиращата се България.

 

В днешно време той и подобията му са мобилизирани отново в хибридната война срещу България от страна на държавата, която е превърнала пропагандата в основен инструмент на своята антиевропейска и антизападна политика. Дезинформацията е отчаяният заместител на московското енергийно оръжие за шантаж и подкупи чрез отчисленията от печалбите . То засече необратимо и от Кремъл се опитват да компенсират, като вадят старите „кримки” да стрелят напосоки в държавния телевизионен ефир на България.

 

Новините от днес говорят за нови рекордни дъна на международните цени на въглеводородите, които хранят режима на Путин, но заплашват да уморят от глад (верно)поданиците му и от горчив смях хората, които не се хващат на дезинформацията на старите кримки на Кремъл, любезно улеснявани в тяхната задача от държавни институции, като БНТ.

32 мнения за “Руската дезинформация пак се лее от екрана на БНТ”

 1. Пъпеша е отвратителен рубладжия, в контролирана от рубладжии телевизия!

 2. Този безсрамен бригадир е подписал декларация за деполитизация,а сега моята Партия не не му слиза от устата.Спретна долен комплот като шеф на разузнаването срещу правителството на Ф.Димитров 1992г.,беше разобличен, извини се на премиера Ф.димитров и вместо да бъде уволнен дисциплинарно марксиста,демократа,либерал,президент Ж.Желев го повиши с второ генералско звание.Ужас.Каква демокрация,каква Европа,какви 5 лева;

 3. Не виждам какво толкова “тайно” има в назначаването на б.аспаухов! На всички е ясно, че комунистите позволиха разпада на системата и го контролираха във всеки момент!
  Ако не беше така, сега щяха да са в затвора а не да ги гледаме в лъскави бентлита по улиците!
  Да вземем за пример закона за забрана на комунизма създаден от СДС и Иван Костов! Това според вас закон ли е или някакъв позив ??? Според мен по-скоро второто!

 4. милиони българи предпочитат западмяците да се ‘гаврят’ с тях, отколкото мутри на руска служба като въпросната отрепка-бригадир

 5. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Тази червена свиня е:
  ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!
  ГОСПОД ДА ГО УБИЕ!

  пп
  Всички други епитети са ѝ малко!

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Нашият преход е готвен поне от преди 10 г.Те бяха окупирали всичка възлови места,включително и в СДС.Действуват подмолно,гадно,притворно.Защо не допуснаха Законът на СДС за досиетата и лустрацията,а го спря Конституционният съд.За това питайте тогавашният *констуционер* Георг Марков.
  Добре,че беше Иван Костов напористо да извърши реформи в други области/ над 600 нови закона/за да излезем от руската орбита и с мъка да потеглим към Европа.Иначе щяхме да бъдем като Беларус.
  Ето това не могат да простят на Иван Костов.
  Въпреки цялото им старание на такива кота Б.Аспарухов той проби блокадата.
  Дай боже и други такива политици на България като Иван Костов.
  Присъствувах на форум на ДСБ като гост,когато Костов предложи редица млади хора да се обучат но Запад за политици.
  Един от тях беше сегашният външен министър Даниел Митов.Хората приветствуваха това начинание.
  И ето днес Митов е един достоен политик в нова България

 7. В българския ефир трудно може да се намери по-неадекватен и накадърен “журналист” от Димитър Цонев. Конкуренция би могъл да му бъде само Вацев (въпреки, че не журналист по професия) с неговите въздишки и примлясквания преди да ни удостои с “мислите” мотаещи се в главата му.
  А другарят Бригадир едва ли може да залъже някого – никой, който ползва главата си по предназначение не би си губил времето да слуша глупостите, които ръси. Останалите и без неговите “разсъждения” са си с излъскани от пропагандата мозъци.
  Най-неприятното е, че с парите на данъкоплатците т.е. и с моите пари се подсигурява терен само на подобни дезинформатори в ефира на държавното радио и телевизия. Там рядко можем да чуем тези които не са пропаганда, просто защото “журналистите”, които водят предаванията са на много ниско ниво. И явно подбрани блюдолизци изпълняващи нареждания и не практикуващи журналистика.

 8. А защо този идиот не спомене как и дъщерята на вожда им путин живее в Холандия.И с нея ли се гаврят.Дъщерята на Лавров в САЩ.Трите дъщери на заместник-председателя на Руската дума Сергей Железняк се обучават в елитно училище в Швейцария.Синовете на руския вицепремиер Дмитрий Козак, който фигурира в списъка с персонални санкции на ЕС, са съсобственици на чуждестранни фирми, а по-младият работи в банка Credit Suisse и живее в Швейцария.
  И т.н.Огромен списък.
  Да вземат да си изтупат хафталина от главата, че уврежда мозъка.

 9. Ах, как само се гаврят с мен и семейството ни, гадните западняци. Базиран съм във Франция на 10 км от испанската “граница” вече повече от 13г. Франсетата, правиха-струваха но успяха гаднярите да ни откажат от прословутата им кухня. По изключение влизаме в местните ресторанти. За сметка на това, всеки викенд, обличаме “неделните дрехи” (има такъв израз) и откриваме прелестите на испанската кухня. Докога, не знам, после ще му мислим. Какво да ви обяснявам. Истински, долни, мръсни гадове и едните и другите.
  Да даваш думата на Бригадир Количков да ръси мозъци по тАлАвизиите е все едно Валтер Шеленберг ако беше оцелял да прави снимки на ГФР четвърт век след като неговата идея не само е тотално катастрофирала но и изкорена завинаги.
  Дали тогава е случайно, че днес Германия и то не от вчера е локомотивът на Европа а ние сме прикачени отнемай къде на евровлака и се люшкаме насам-натам най-отзад.
  ДГД и на Бригадира и на Пъпеше от една долна, мръсна гад.

 10. Бригадир Аспарухов е жалък ДС-арски плъх, вкаран във властта от Т. Живков и Политбюро, московски кадър, работещ за руските интереси, който реши блестящо финансовия и жилищния си статус и не откъсва поглед от властта. Хора като него, Любен Гоцев и Бож. Димитров трябва да бъдат поставени в стъкленици, за да бъдат показвани на идните поколения като особено опасни за човешката раса ГМО. Те са от типа “комуноид”, унищожил хиляди човешки съдби под предлог, че “брани отечеството”.

 11. ДС бригадира кой и кога го упълномощи да говори от името на 2 милиона българи живеещи в чужбина? Рабира се се че заради такива като него много от тези хора са направили този си избор. Така че най-малко на тази ДС маймуна и немуподобните им прилича да се изявяват като защитници на хората които те самите прокудиха от родината им.
  По-добре емигрант отколкото да трябва да лижа задника на този и всичките ДС милиционери като него които са напъплили всичко в България и рано или късно човек опира до тях – било то като служител в някоя тяхна фирма или като частен предприемач когато без да иска се окаже че е настъпил интересите на съответната мутра с протекции от бивша ДС отрепка като бригадира…

 12. Включих се в предаването по време на рекламна пауза при Коритаров.
  Точно в този момент бригадирът плещеше глупости за експлоатираните българи от гадният запад. Аз не го познах, но след като се позова на „неговата“ партия, ми стана ясно от къде и защо е излязъл този плъх.
  Е, не си заслужаваше повече да гледам и слушам и превключих.
  Сега с чувство на ДОВОЛСТВО приемам новината, че ришките с благодарност и раболепие ще приемат такъв вид експлоатация дори и в България.
  Да му мисли петата колона, защото и техните надници са застрашени. Току виж при нас започне да ни плиска една проамериканска вълна от освободени рубладжий. Трябва само някой да пошепне на Кери, че са се освободили места и има мераклии на продажническата борса!

 13. @ПАТРИОТИТЕ,

  извинете, вие тролчета на Свинчо Каракачанов ли сте или на Премъдър Симеонов? Или – “не стреляйте по пианиста, той толкова си може” – надпис в бар, някъде из Дивия Запад.

 14. Бригадирът да не приказва глупости. Аз избрах да се “гаврят” с мен на запад и след като поработих при тях 10 години, живях нормален живот и получавах добра заплата, накрая се пенсионирах с британска пенсия. Това е достойно завършване на трудовата дейност.

 15. Иво, поздравление за калмбура “анорексира”!
  след коментара ти се насилих да изгледам записа с изявата на Бригадира. Много гадно, червената нишка е “пари ни дайте,нищо друго не искаме от Европата, ние тук ще се оправим”. Явно ресурсите отиват на изчерпване. Друго ми прави впечатление – от известно време само полковниците от КГБ се изявяват пред телевизиите, друг не може да се вреди. Чета също, че българите в чужбина не били българи и да не се месят в работите на истинските българи в България. Питам се тогава, защо приемат парите на тези нещстници от чужбина. Честно казано не виждам как ще се оправят нещата,народът си иска робството и това е.

 16. Трябва да си имбецил , щом се казваш Бригадир !
  Сигурно си социалист , щом си мръсен като глист !
  Общо взето си подлец , долен комунист – наглец !

 17. От екрана на някои предавания в БНТ лъха сериозно на непрофионализъм, липса на амбиция за спазване на поне минимални стандарти и едно лежерно пладнешко спокойствие.
  Не трябва да се забравя също, че другарят Бригадир беше основен заговорник при свалянето на правителството на Филип Димитров – актът, с който България беше тласната от номенклатурата към мутро-олигархичния вариант на Прехода, характерен и за матушка Русь.
  Може злорадо да се надсмиваме на жалките икономически достижения на руския народ за последните 25 години. По-важно е обаче да осъзнаем, че българите не живеем добре в България именно заради олигархичните кръгове, които водят началото си от управляващите комунистически върхове до 1989 г. Жалкото е, че всички искаме това да се случи, но не знаем как. Много хора са заслепени от ежедневната пропаганда, медийните димки и дребнотемието в ефира на телевизиите. Дано да се събудим от зимния сън скоро!

 18. “Пъпешът” и “Бригадирът” не напразно присъстват в http://gigalacrimosa.com – приближете максимално снимката (с бутона +) за да откриете много лица като тях.

 19. Да така е.Преди месеж излезе статия във Ведомости или в Комерсант ,че 60 % от населението на Русия е със средна работна заплата -146 долара !Тогава си казах ,че най-после българина ще се успокои.А българина се успокоява ,когато разбере ,че има и по0зле от него. Прав е г-н Инджев ,че никой не запознава публиката с подобни факти.Защо ли ?

 20. Кофти за руснаците, но докато гласуват за Путин ще е така, или всъщност докато не им отнемат отново правото да гласуват. Колкото по-бързо осъзнаят, че проблемът им не е Запада, а е икономиката им, крепяща се единствено на цената на петрола, липсата на работещо правосъдие, липсата на независими медии, изобщо липсата на демократични права, задължения и отговорности, толкова по-добре за тях.

 21. Интересно, не помнят ли шефовете на БНТ, че Д. Цонев беше обвиняван за присвояване и злоупотреби за стотици хиляди лева , докото водеше някакво шоу в БНТ преди 7-8 години. Тогава той изхвърча от там, но сега се завърна , явно с протекциите на мафията.

 22. Здравейте г-н Инджев. Имам само един въпрос – къде мога да проверя подобни данни (средна заплата в Русия и според кой). Просто искам да бъда подготвен ако някой верен мужик иска да спорим 🙂

 23. Г-н Божанов, ето ви исканата справка. Публикувана е правителственият вестник Российская газета.
  http://rg.ru/sujet/1132/

 24. според закона за декомунизациа СЕМ трябва да се разпусне А цървулите комунисти съществуват само 4рез нея Цървул+власт комунист Цървул без власт само цървул

 25. До г-н Лозев. “Жалкото е, че всички искаме това да се случи, но не знаем как”

  Наистина някои хора не знаят как, други пък много добре знаят и направиха всичко от себе си, за да не стане. А пък победителите във Студената война ни гледаха почти безучастно. Затова и русофилията избуява. България наистина има нужда от помощ обаче нямаме тези приятели, които ни трябват. Запада просто гледаше и продължава да гледа как комунистите си разделят баничката, без да се ангажира кой знае колко в подкрепа на антикомунистите. Най-вероятната причина е че Руската империя се оказа прекалено голяма и ние както винаги сме на последно място в плановете за обновяване.
  Казват Симеон бил руски агент. Ако наистина е така, защо позволиха този човек да дойде в България и да си развърти тоягата ??
  А в момента пък ГЕРБ е призната за европейска партия (както и БСП), пък си е чисто милиционерско БКП. Изглежда така, сякаш Запада се опитва да облагороди убийците и разбойниците, забравяйки старата поговорка, че вълка слага овчи кожух обаче овца не става, докато истинските овце, блеят жално немили негради някъде по чужбина или са наврени в най-тъмния ъгъл на кошарата под угрозата от кръвнишкия вълчи поглед.
  И затова си мисля, че не случайно Апостола едно време искаше ние сами да си построим къщичката. За съжаление неговата идея е почти невъзможна. Най-малкото, защото човеци с такъв дух няма в България или ако е имало, разбойниците ги търсят и ги ловят като дивеч, правейки невъзможен обрата!

 26. Дори ще допълня с риск отново да бъда сочен за нещо си, понеже много обичам да ме подчертават с черно.
  Радан Кънев в момента е сочен за острие на демократичната общност. Тогава как ще обясним съдружието му с бившия кмет на Хасково – Г.Иванов (и първа дружка с адаша му Г.Първанов), който е офицер от държавна сигурност ?? Дори направи сина му депутат! За мен е абсолютно не само необяснимо но и много неприемливо. Когато някой политик се снима с разбойник, цели тълпи коментатори скачат, за да обяснят как се излага този политик и какво означава това за репутацията му.
  А какво прави Радан, като приема тези разбойници в кошарата си ?? Продължава традицията да пълни СДС със агенти ли ???

 27. @патриотите
  Божа заповед *не лЪжи ,не манипулирай.Там е Кунева,а не Кънев.ПИСНА МИ ОТ ЛЪЖЛИВИ *ПАТРИОТИ*.
  И какво значи това ,че някой е близък с някой кмет.Ако има данни ,че този кмет е престъпил закона,уведомете Гл.Прокурор.
  Писна ми от манипулатори.Щом някой се обади -веднага друг се *изоква* *ама той има сестра*
  Така няма да стигнем до никъде.

 28. Г-жа Савова, за Ваше успокоение ще кажа, че се старая да спазвам тези заповеди. Дали пък и Вие не забравяте някои от тях?? Пък няма да е лошо и да поискаме и други да ги спазват.

  Докато размишлявате, успокойте душата си със тази статия от Хасково.инфо, където са вашите любимци един до друг. Кунева незнайно защо липсва.

  Мога да Ви разкажа и за други изпълнения но ми се струва, че и това трудно ще преглътнете. Затова ще Ви простя!

  Ако не знаете информирайте се.

  http://haskovo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=32699&Itemid=2

 29. За дезинформацията на Бриго.

  В Османския султанат е имало специална служба за пускане на слухове.

  Това е оценено Ленин и оцелява и до днес в лицето на Бригадир Аспарухов.

  Ще дам един смешен пример. Всички помним как при една кампания за кандидатура на Богомил Бонев, въпросната служба тук пусна по всички женски списания новината, че “Богомил Бонев имал много хубава кожа” за обработка на половината гласуващо население. И това имаше ефект. Повтаряше се като глупост от жените поне година след въпросните президентски избори.

  Тъпи ченгета.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.