Капитанът на кораба ГЕРБ си поръча “бунт” и се подигра на “бунтовниците”

 

Нов нахален сюжет изсипаха от торбата си с номера, произвеждани от машината за дезинформация на ГЕРБ. Предназначени са за приспаните зрители на водевила с управлението на Борисов, разигран в нов епизод от стария сериал.

 

С престорен глас, като хор от седем козлета пред вратата на вълка, крепостните депутати на същия му подадоха реплика, която с усмивката на властелин на положението той да отиграе от Брюксел. Все едно, че е истина, а не постановка.

 

Речено – сторено. С помощта на европейските порции, разпределяни за (под)купените български медии. Те разпространиха манипулацията му за „бунта на кораба, докато капитана е в Брюксел” без грам декартовско ( основополагащо за съвременната европейска цивилизация) съмнение.

 

Накратко: докато шефът им е в чужбина, неговите крепостни депутати едва ли не въстанали. „Сензационно” искат техният кръстник да им целуне ръка в парламента. Възмутени били, че Началникът им още търпи около себе си онези, които ( по собствените му думи) го обиждат, т.е. враговете от ДСБ.

 

Чукат не просто на отворена врата, а направо по кухата глава на всеки наивник, който би повярвал на този виц, сроден на онзи за порасналия Иванчо, промълвил най-после след дълги години първите си думи „тате, некой чука” ( когато тейко му отчаяно го почукал по главата и възкликнал ”няма ли да продумаш най-после нещо”!).

 

„Бунт” на гербаджиите срещу техния стопани е точно толкова възможен, колкото масово изнасилване на наложниците в харема на султана от страна на неговите евнуси.

 

Обяснил съм го тук:

 

Съвкуплението прави силата в законодателния харем

 

И тук:

 

https://ivo.bg/2016/02/29/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB/

 

 

А който не вярва във фалша на разигравания водевил, съгласуван между „възмутените граждани за европейското развитие” и поръчителя на техния скеч, може да изгледа записите от новините с интервюта на Борисов от Брюксел. Той е толкова самодоволно ехиден в бащинското си подигравателно отношение към джуджетата, които мазохистично му поднасят възможността да ги напляска, че само пълен идиот може да повярва в лъжата за „бунта на кораба”.

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/27705-Borisov%253A-Kapitanat-v-Bryuksel%252C-bunt-na-koraba-%2528VIDEO%2529

28 мнения за “Капитанът на кораба ГЕРБ си поръча “бунт” и се подигра на “бунтовниците””

 1. В артистичните среди, на това му казват ХАЛТУРА! Да наистина е халтура, но изиграна от най-бездарни и некадърни изпълнители (клоуни)!

 2. Жестът на агитката на ГЕРБ ми прилича на финалната карикатура от 4-та корица на “ЛЮТИ ЧУШКИ” – Един си вдигнал ръката, все едно иска думата на събрание /жест, изразяващ персонална активност/, а в същност в ръката си държи игла с която си е зашил устата. Та ги питат за Москов и те отговарят “Нека Борисов да прецени за него” Смех.
  ПС.Иначе, тази млада госпожа дето четеше декларацията на ГЕРБ много комунистическо излъчване има, направо ги разконспирира тез хора…Сърдита, назидателна и от некое село – като Усойка.

 3. “Капитан” е достойна длъжност – изисква смелост, ум, отговорност – за другите, защото морето не прощава, не търпи “стабилно”, а изхвърля некадърното. По-подходящото в случая е “главатар”- на глутница, разбира се…

 4. Нито ГЕРБ е за мирисане, нито реформаторите се оказаха стока. Не може да е стока туй що ляга под смърдящ гербер! Истинското дясно е извън парламента!!!

 5. Най-големият лъжец в българската политика Бойко Борисов се опитва да изрита от Реформаторския блок Радан Кънев?!!? И от блока активно му помагат “персоните” от СДС и ДБГ!?! Странно – Радан Кънев им най-големия проблем???

  Ако оставим настрана сериозността на активното мероприятие на милиционерската банда ГЕРБ, продиктувано и режисирано от лакея-милиционер премиерстващ за втори път “държавата” България, сценката е изключително бездарна!

 6. Тези некадърници – депутати от ГЕРБ,различават ли политически постове от обикновени служители и експерт и не се уволняват политически защото не формират политика.Или според тях- всичко в кюпа.Комунизмът се завръща.Само,че по зловещ.уволняват без да си казал нищо.Щял си бил ,евентуално може би,сега или в бъдеще в мислите си да си помислиш,че Радан Кънев е прав.
  Вместо да се съобразяват с направени забележки,те ще уволняват.
  Нещастници.Кога ще се изметат.

 7. Съгласен съм и със статията и с повечето коментари но все си мисля, чр цвъчко напоследък (ня)КОЙ МУ е подсвирнал (парите свършавт, действай) и се е взел насериозно. Уйдурма, ама не чак дотам. Има си цвъки и своята игричка.Дет казват обаче, майтап на голо дупе не бива. Очаквам и по-сериозни “анонси” от сегашното шменти-капели. Та, ще да видим.
  А че Радан Кънев който единствен не се оставя на “ласките” на банкянското слънце да го курдиса под “благотворните”, изгарящи до степен на невъзвратимост лъчи им прави г…бърк, това и най-залисаните наблюдатели безпроблемно са разбрали.
  България, кучета я яли.

 8. Иво и колегите казват достатъчно за облика и същността на мутренско-милиционерската шайка и кьопавото й снощно театро (“Не бива да сте толкова добър, другарю Борисов!”). Добавям и своята формула:
  герб= 50 % калтаци от соца + 50 % простаци от прехода. Ама наистина си представете калното ни дъно, ако Канцлер на днешна Германия е… охранител на Ерих Хонекер, а министър…син на шофьора на Маркус Волф!
  В случая обаче не просташката тумба, а “нашите” от РБ ме отвращават повече.Факт е, че гласовете на истински десните прозападни българи отидоха за лукса на ЛУКАви лекета и пр кариеристи!…

 9. “Трагичният човешки потенциал на ГЕРБ…”

 10. ====================================================================================

  Уважавайте гн Инджев !
  Не си пишете простотите поне в неговия блог !

  ====================================================================================

 11. Толкова изкуствено и бездарно създаден сценарий, че чак дрънка!!!

  Просто Цв. Цв. се е олял съвсем!

 12. ГЕРБ/Граждани за Европейско Развитие на България/
  “ГРАЖДАНИ, АМА НА СьЕЛО РАЖДАНИ”-
  Радой Ралин

 13. Благодаря,Стамбо!Точно казано!

 14. ПОжарникарко да не се готви за предидент-мутра?

 15. Вижда се, че е дошло време за избори.Тези тиквеници/от Тиква, която ги води/,съвсем през просото я подкараха.Мониторинг не искат.Един, двама свестни министри имаме – тях не искат.Да се реформира прокуратурата не искат.Само да лапат искат.
  http://kanal3.bg/news/comments/27670-Prof.-Hristina-Vucheva%253A-Ako-prodaldzavame-taka—chaka-ni-katastrofa-prez-2023-g.

 16. Нали виждате,какви са “идеалите” на управляващите гербери? Във всички телевизионни коментари по повод на декларацията (за изгонването на представители на ДСБ от ръководни държавни органи)от всички предсавители на тази “десна” партия се говори за ОБЛАГИ от ВЛАСТТА, а не за свършена работа или за това, какво трябва да се направи за просперитета на държавата. Точно поради тази причина, не очаквайте от това управление и от тази политическа сила (ГРОБ) някакви реформи и промяна на статуквото към нещо по-добро!А евтините “клоунски” номера и игри на баш тартора сме ги гледали вече многократно и предполагам, вече не впечатляват никого (не само българи и на територията България)!

 17. Дядо ми казваше:
  “Селянинът е хитър само на село между овцете. Ама като дойде в града веднага става за смях”.

  И на Мутрата работата е същата.

 18. Добрева, благодаря Ви за постинга относно що е това капитан и такъв ли е Борисов! Наистина точната дума в случая е “главатар”!!!

 19. Взето назем от друг форум

  Вместо да се говори за мониторинга , за фалшивия доклад на измислената фирма за КТБ , за бежанците и за това , че им е платено на властващите , бежанците да влязат в България , за мизерията , за големите заеми , които прави правителството , се занимаваме с приумиците на Величеството.ПРАХ В ОЧИТЕ НА ГЛУПАЦИТЕ И ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО .България си отива нас ни занимават с глупостите на ВОЖДА.

 20. Метафората за кораба и капитана е сполучлива, но с уточнението, че корабът е пиратски.

 21. Царе са милиционерите на елементарни финтове и номера, които за съжаление минават в опростачваното ни от години общество. Не са случайни насилието, кражбите, убийствата в България и като капак първо място в ЕС по алкохолизъм в училище. Успешно си създадоха достатъчно количество прости избиратели с решаващата помощ на медиите, така че картинката никак не е розова.
  И все пак русия го закъсва, а пък според мен създаването на РБ и неговото влизане във властта не беше грешка. Създадоха се сериозни сътресения и все по-ясно се очертава картинката. Имаме огромно мнозинство от герб, бсп, дпс, атака, част от “реформаторите”, пристанали на геройкото и др. Остана обаче една малка група депутати, които много пречат на рахатлъка, затова атаките срещу тях ще продължат с неотслабваща сила. Дано издържат и дано кунева и лукарски барабар с партиите си се разкарат от РБ.

 22. Такъв театър стил синхронно плуване разиграха Борисов,сивият кардинал Цветанов,сторъката Ма- М.Кунева-Пръмова срещу единствените от РБ,ДСБ,които не спестяват нищо на статуквото,та сега искат да ги смачкат!Дори Гьобелс не е действал толкова перфидно.Борисов надмина учителя си Т.Живков ,а и Сакскобургготски!
  Срам за България!

 23. Истерията на ГЕРБ и Кунева към Радан е впечатляващо гнусна, но защо ли нямат този хъс към Пеевски и към ДПС?!

 24. А.Атанасов /дсб/: Борисов играе евтини филми:
  “Не можем да смятаме хората за балами, това е имитация и много слаб театър, заяви по НТВ Атанас Атанасов от ДСБ. Това е постановка, съгласувана с Борисов, който е в Брюксел, коментира той “негодуванието” на ГЕРБ срещу хората на ДСБ във властта и настояването им те да си отидат.

  Аз обаче се присъединявам към призива Борисов да дойде в НС, за да попитам защо остави всички хора от сарайско-библиотекарската групировка на възлови позиции в сектора за сигурност – в ДАТО, службата за проследяване и прослушване има назначения от времето на Орешарски. Има тежки подозрения, че и входящата и изходяща информация оттам първо отива в сараите, после на друго място. В ДАНС след толкова напъни и разправии беше освободен Писанчев, но зам-председателят Недялков, на когото казват Недодялков, е там, както и други хора, изреди той.

  Какви са професионалните качества на Писанчев да стане генерален секретар в Солун, попита Атанасов. И ГЕРБ, и ДБГ страшно много искаха на нашето заседание ние да напуснем Блока, за да се успокоят.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.