Путин се пуйчи

Путин предупредил на церемония по награждаването на руски военни за участието им в сирийската война, че армията му можела да се завърне там „за часове”.

 

Кремълският самодържец обичат да се перчат с подобни заплахи. Те са част от манталитета на хулигана, както отбеляза в предизборната си кампания Хилари Клинтън. Тя нарече Путин хулиган, който си взима каквото си иска, визирайки вероломния начин, по който той си присвои Крим.

 

 

В медиите периодично се появяват „изчисления” на руски и дори на западни „полезни идиоти” ( по израза на Ленин за продажните западняци, употребявани от болшевиките за пропагандата им). Гъмжи в мрежата от разчети колко дни й трябва на руската армия да си вземе Киев и колко часа биха издържали балтийците на един руски завоевателен поход.

 

Интересното е обаче, че независимо от многократното военно превъзходство на НАТО спрямо руските въоръжени сили нито веднъж няма да видите нищо подобно с обратен знак. Няма , поне в публичното пространство, нищо подобно на руските заплахи за колко време някой луд би искал да завладява каквото и да било част от Русия- още по-малко пък столицата й. Тази лудост си остава привилегия на побойника от Кремъл.

 

Беглецът от руското военно разузнаване Виктор Суворов вбесява в книгите си най-много бившите си сънародници с фуражки не с друго, а с публикуването на явни, открити източници, разобличаващи съветските лъжи за Втората световна война. Сред тези факти той посочва например лесната за проверяване подробност, че в съветските военни академии изобщо не са обучавали офицерите за отбранителна война.

 

Явно и днес руските другари продължават да изповядват съветската доктрина за нападението като най-добрата отбрана. А перченето е част от тактиката на сплашването, характерна за онзи, който се чувства несигурен. Предстои да видим истинските причини, които карат Путин да се зъби на целия свят без никой да го предизвиква. Едва ли те съществуват под формата на ракети, танкове и прочее оръжия на врага, а се коренят в почвата под краката му, която се клати.

21 мнения за “Путин се пуйчи”

 1. На Путин са му казали, че Сирия може да се превърне във втори Афганистан. Да почнем ли да правим облози дали има намерение да се върне там и кога? А за Втората Световна война-Виктор Суворов е повече от прав. Не се сещам за битка между Вермахта и Червената армия, която да не е била спечелена от последната не с друго, а с жертването на човешки материал, не че примерно за “велиния” Жуков това е било от значение…

 2. Почвата наистина се люлее под краката на диктатора от кремъл .
  Петимна съм да видя падението му , заедно с криминалната шайка около него! Но като наблюдавам “мат`ряла”руски вече три десетилетия из най-различни точки на планетата …вкл. Българското Черноморие където вече с отвращение преминавам…
  … “дъ ню рашънс” , “дъ олд подобните” , перченето , репченето ,пуйченето, ароганса / има и други изразителни думички, но не в този блог бих ги употребила/ и целият този балшой руски цирк … та се питам : и Кой ще смени това недожразуямение? Та те масата са от този дол дренки… дали има 10 % “бели хора” ? В Москва? – може би! А НАЛИ трябва критична маса ?

 3. Думите на Виктор Суворов за ссср и русия от книгата “Освободителя” звучат актуално и днес:
  “Убеден съм, че само страна, към която хората тичат на тълпи от цял свят, има право да съветва другите как трябва да живеят. А страна, от която хората си проправят път през границата с танкове, отлитат със самоделни въздушни балони и хипер-звукови изтребители, промъкват се през минни полета под картечен огън, преследвани от глутници служебни кучета, такава страна никого и на нищо не бива да учи. Тя няма такова право. Преди всичко въведете ред в собствения си дом. Създайте такова общество, че хората не от нашата страна към чужбина да копаят тунели, а към нас някой да се старае да прокопае такъв тунел. И едва тогава ще се сдобием с правото да поучаваме другите, и не с танкове, не с грохот на веригите им по паважа, а с добър съвет и личен пример: гледайте, любувайте се, заимствайте опита ни, ако ви харесва.”

 4. Според мене Путин е голям лидер и стратег. Винаги е с два хода пред американците

 5. Жалки и смешни са тези човечета, населяващи “трона” в Кремъл – истерясали, с кръвясали очи, жадни за кръв! Не мога да се начудя на руския “народ” или поне това, което е останало от него след 100 години болшевишки геноцид – за какво им е това перчене! Кого плашат? Наистини ли си въобразяват, че при един конфликт с НАТО империята на злото има някакви шансове???

  Толкова ли е трудно да живеят в мир руснаците? Наистина ли не знаят какво да правят в мирно време та винаги са “готови” да се сбият с някой съсед?! Нима животът никак не им харесва?? (В това отношение много приличат на терористите камикадзе!). Не искат ли да се радват на децата си?! Как растат! Как се учат. Как намират мястото си в живота!
  Безумни хора! А човечетата в Кремъл са си дребосъци не само на ръст (както е случая с кагебистчето Путин), а и като управленски умения. Не случайно империята на злото е една от най-бедните държави, въпреки природните си богатства налични в нея. Не знаят как да направят икономиката си работеща, а тръгнали да се репчат и да се бият (но забележете – само с по-слаб противник). Бездарни управници!

 6. Чета тук уважаемия господин СИМЕОНОВ и ми идва наум да попитам за нещо, което всред цялата шумотевица по темата, като че ли никой не се сеща да попита:
  ПРИ ТОЗИ ТОТАЛЕН НАПЛИВ НА БЕЖАНЦИ, МИГРАНТИ И ПРОЧИЕ, КОЛКО ХИЛЯДИ НЕЩАСТНИЦИ СА СЕ УСТРЕМИЛИ ДА АТАКУВАТ РУСКИТЕ ГРАНИЦИ? КОЛКО БЕЖАНЦИ Е ПРИЕЛА МАТУШКАТА-ПОКРОВИТЕЛКА НА ОНЕПРАВДАНИТЕ И СТРАДАЩИТЕ И КОЛКО ОЩЕ НАПИРАТ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В РУСКИЯ РАЙ?
  И независимо какъв ще бъде отговора – ЗАЩО?

 7. към Napalm,
  ти нормален ли си, иди се прегледай!

 8. Написаното от NAPALM по-горе печели тазгодишната награда в категория “Най-кратък виц”.

 9. Тав. напалм, а с гордоста на руският ВМФ единственият раззийски самолетоносач галено наричан от диванните експерти Кузя любимият ви вожд лилипут.ин направо матира Обама.
  Боже, колко мъка ватнишка има, Боже.
  http://glavpost.com/post/17mar2016/blogs/81157-kak-rossiyskiy-avianosec-admiral-kuznecov-sredizemnoe-more-spas.html

 10. Путин е проява на естествения нагон на руснаците към осъществяване на егоистични идеали, подбудени от наранената им гордост. А руснаците имат доста поводи за гордост от завоевания и военни успехи.

  Както Хитлер се появи в Германия, така и Путин се появява в Русия след унижението, което и беше нанесено. Доказват го и социологическите проучвания от 80 – 90% подкрепа.

  Превземането на Крим целеше много цели! Първата и най-важна, териториално, военно и политическо господство в черноморския регион, който е единствения воден път от Южна Русия към която и да е точка в света (особено близкия изток, африка и южна европа), както и дом на руския военен флот. Втората още по-силна цел, намазване с мехлем по раните на руската гордост, за която Путин добре се грижи. А когато унижиш една мечка не очаквай нищо добро, освен ако нямаш средства, за да я дресираш или направиш на пържоли. Затова и си мисля, че Запада подцени много реакцията на Русия и закъсня със контра мерките. Какъв по-естествен ход от това да си вземе Крим ??? Толкова ли беше непредсказуемо ?? Мечката близа рани доста дълго време но оздравя и заякна (благодарение на сътрудничеството си със запада) а никой от ЕС и САЩ не си даде сметка (зает със иракски, афганистански и африкански инвазии), че това си е същата стара, кръвожадна Мечка но пък с наранена гордост и затова още по-опасна.
  Ако мислите, че Путин просто така се перчи много грешите. Това е един студенокръвен пресметлив хищник, който знае какво прави и защо го прави. Събрана и устремена, Русия е много сериозна сила а целта на Путин е точно тази. Той иска да вдъхне на руснаците дух, за да ги поведе към нови завоевания. Няма такъв вариант в Кремъл, да изберат някакъв льоло, който да се умилква. Не и за Русия. Там нещата се променят много по-бавно, особено в главите на руснаците.

 11. В Русия има над един милион украински бежанци от Донбас

 12. До НЕДОРАЗБРАЛ:
  Въпросът ми се отнася до бежанската вълна от Близкия Изток и в частност – Сирия, Афганистан и Ирак, която залива ЕС.
  Колкото до “украинските бежанци” от Донбас – само малоумните не са наясно, че това са етническите руснаци – продукт на експринадлежността на Украйна към разпадналото се СеСеСеРе.

 13. Към патриотите: Нека да изчакаме залпа на американските стратегически ракети към Урал и Москва, пък после ще говорим пак.

 14. Знаете ли… дано не говорите сериозно! Света не може и не трябва да поема пътя на войната оттук нататък! Човечеството вървя по този път прекалено дълго и прекалено мъчително! Стигнахме тук и сега. Окупирани от хиляди могъщи войски и оръжия събрани само в едно куфарче (не ви ли напомня това Кутията на Пандора?) което се държи от един човек. Света стигна до технологията сам себе си да унищожи! Браво военолюбци! Браво безумци! Браво Идиоти!!!
  Трудно ми е да се сдържа но все пак ще Ви кажа, че този път не е довел до нищо добро без значение кой е победителя. Това е така по много причини. Една от които е че този път е начертан от висшите демонски сили, които сега губят битката по всички фронтове. Колкото и да ви се струва безумно, техния лидер големия змей беше свален и меча му захвърлен във океана.
  Сега идва друга епоха! Пътя на мира! Но преди това всяка душа ще бъде съдена! Вие дори няма да го разберете. Всеки ще си изживее живота.

 15. Позволявам си да вмъкна едно дребно допълнение, че все пак могат да се намерят обзори позволяващи да се прецени готовността на НАТО за една евентуална руска агресия:
  Чем уничтожат Россию, если Путину приспичит повоевать
  превод: С какво ще унищожат Русия, ако на Путин му скимне да повоюва
  http://glavpost.com/post/4feb2016/Conflicts/78947-chem-unichtozhat-rossiyu-esli-putinu-prispichit-povoevat.html?utm_source=glavpost&utm_medium=internal_linking&utm_campaign=best_posts_under_post

  Оригиналът – тук:
  http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/natos-top-5-weapons-war-pointed-russia-15104

  В превод на руски – тук:
  http://inosmi.ru/military/20160204/235284161.html

 16. Към @ПАТРИОТИТЕ:
  Звучите малко по-добре от мария захарова, но за съжаление сте много далеч от лавров.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.