Империята отвръща на Плевнелиев чрез един академичен лъжец

 

Както си позволих да прогнозирам само преди часове, дързостта на президента Плевнелиев да се позове на Левски и завета му да не позволяваме да бъдем поробени от „ който ни освободи”, моментално предизвика отмъстителността на Петата колона. Империята отвърна на удара чрез един от ударниците на своята пропаганда в България..

 

В путинофилски сайт мигом беше мобилизиран палачинковият академик Георги Марков, който след рублофилска интервенция в неговото „житие-битие” ( както се казва в руските приказки), се превърна от враг на СССР и неговото наследство у нас в награждаван от руското посолство пореден рублофил .

 

 

Да видим какво твърди академикът, носител на руски юбилеен медал за съглашателство, бранейки Русия от заветите на Левски и българския президент.

 

„Агенция” ПИК:

Президентът не е лошо да направи някое дарение – нали е милионер и непрекъснато говори за идеалите на възрожденците, които трябва да следваме. Ами да направи като тях, а не да говори, че бедността не била порок, казва историкът за Епицентър в разбиващо интервю.

„Не може всички политици да цитират непрекъснато Левски. Те го изхабяват и износват. Ето президентът – в словото си пак злоупотреби с името на Апостола, цитирайки нещо, което Васил Левски никога не е казвал (в словото си пред парламента днес президентът заяви, че цитира думи на Левски „който ни освободи, той ще ни пороби“, бел. ред.). Държавният ни глава дори не е достоен за него.“,  казва видният ни историк.

Той изрази учудването си от желанието на политиците непрекъснато да цитират великия българин – „всички започват и свършват с Левски, а те нямат нищо общо с него“, посочи историкът. Според него президентът не е лошо да направи някое дарение – нали е милионер, и непрекъснато говори за идеалите на възрожденците, които трябва да следваме.

Ами да направи като тях, а не да говори, че бедността не била порок. И това Плевнелиев го казва като успокоение на най-бедния народ в Европейския съюз. Срамота!“, не сдържа гнева си акад. Марков от думите на държавния глава. Той даде за пример дарението на друг милионер – Петър Манджуков, който днес дари на БАН 400 000 лева по проект за изследване на траките. „Да направи като него, а не само да чете глупостите на някой свой секретар, написал му поредното слово“, каза акад. Марков.

Историкът се възмути и от думите му, че няма нужда от нова национална доктрина, защото сме си имали заветите на възрожденците:„Сега сме XXI век, ако не знае. Не сме XIX век. Нашите деди тогава са имали една цел – борба за национално освобождение. Днес целите и задачите на нацията ни са съвсем други.“

Самият Марков е залавян не веднъж да лъже и да се излага професионално, за да бъде „коректив” на когото и каквото и било.

1.

https://ivo.bg/2015/04/01/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%86-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA-%D0%B3%D0%B5%D0%BE/

 1. Ето и друга негова лъжа, разпознаваема при елементарния прочит на документа, който той преразказва в полза на една чужда държава.

https://ivo.bg/2011/01/21/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D0%BE/

 1. И още една лъжа на рублофила Марков, който определено ( за трети път в този текст го доказвам) има голям проблем с достоверността при позоваването. Този път намесва в рублофилската си теза …Ангела Меркел:

https://ivo.bg/2015/03/22/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2/

 

На финала, след посочените по-горе доказателства, читателят трябва да се запита доколко може и трябва да се вярва на същия лъжец, който твърди ,че Левски не е предупреждавал българите да не се оставят да бъдат поробени от Русия ( нещо, което е непоносимо за защитниците на Русия от Левски)?

Марков, да обобщя трите случая, доказано лъже за Чърчил, Меркел и договора на България с Русия

Но дори и лъжливият рублофил да беше 100 процента прав, претендирайки Захарий Стоянов да лъже за завета на Левски, остават два въпроса:

 

 1. На кого може да се вярва повече: на автора на „Записките по българските въстания”, признатия хроникоьор на събитията от онова време или на днешния продажен рублофил Марков?

 

 1. Ако Захарий Стоянов и Левски вкупом не са прави ( да приемем тази хипотеза), според Марков, прав ли е един днешен слуга на Кремъл да брани Русия от Левски, Захарий Стоянов и президента Плевнелиев?
30 януари 2010 г. Георги Марков пред паметника на Стамболов в столицата, след като е получил Стамболовата награда- поредната гавра на русофилите с “русофоба” Стамболов

 

 

 

39 мнения за “Империята отвръща на Плевнелиев чрез един академичен лъжец”

 1. Историята трябва да се пренапише.Да се закрият МВР,Прокуратура ,Съд и Центъра за създаване на нови партии.

 2. Мръсни национални предатели!
  Абе проф. Марков, ти на Путин ли си професор по история и по измама или на поредната му гимнастичка Захарова и смишните и гимнастики?

  Тъпанар, върни парите, които си взимал толкова години като професор и академик на руска служба!

 3. За рублофилите почивен ден няма. Да твърдиш горните нелепости и отгоре на това да правиш дебелашки предложения във флагмана на чалга медиите за мен означава само едно-страхотно го е закъсала петата колона. ДГД от една долна, мръсна гад.
  Сега, нещо далеч по-разведрящо. Първо за Стопанинът на БЛОГА ни брилянтен текст от неговият добър познат Виктор Ерофеев.
  http://inopressa.ru/article/16Mar2016/faz/erofeev.html
  И после на Фниманието на SMS огромно интервю с общ любимец-Александър Невзоров за жизненият и творчески път в характерният му невротично-експресивен стил, безпощадно самоироничен. Чете се на един дъх.
  http://7days.ru/stars/privatelife/aleksandr-nevzorov-ya-podverg-zhenu-ispytaniyam.htm

 4. Направо съм омерзена от бясната атака срещу президент Плевнелиев!
  То не бе проф.Георги Марков,не бе Андрей Пантев,не бе дори т.н.вицепрезидент на РБългария……

 5. В едно интервю преди години на въпроса има ли Господ, Радичков (понякога, много рядко, има и свестни комунисти; Валери Петров – също) отговори приблизително следното: някои казват че има, други – че няма, но за нас, хората е по-добре е да живеем така, сякаш има Господ.

  По аналогия бих казал: някои твърдят, че Левски е изрекъл въпросната фраза, други – обратното, но за нас, българите е по-добре да постъпваме така, сякаш наистина я е казал. Най-малкото заради непреходната ѝ актуалност и звученето ѝ като свещен завет.

 6. Никога не е късно да станеш за резил, особено когато си “професионалист” в областта на демагогията. Сега се готви другият рубличар Пантев вероятно, а може и колектив да се обади с високо размахван путински пръст.

 7. Всичко у нас е пародия-няма нито една област от блатния ни живот, която след Девети не беше омърсена от комунистите. А днес няма нито една област в същия този живот, която някой да я е изчистил от комунистическата мърсотия.
  На посочения историк-комунистически мръсник и циник не бива никой да му обръща внимание,защото се държи невъзпитано и арогантно.
  Думите , които отправя към Президента Г- н Плевнелиев не са изискани и далеч от цивилизовано общуване.
  На такова държание са го научили комунистите, такова демонстрира.
  Възможно е и Президента да е допуснал грешка в своето изказване,но това не е повод за цинична реплика.
  Георги Марков не е виновен, виновна е самата държава България. Неговия цинизъм не е демоде, не е нещо случайно, не е единично и няма да е за последен път.
  Който може нека да му прости, един ден истината ще намери и него, ако той не я намери.

 8. Руските подлоги като този “академик” срещу награди и пари четат(или по-точно тълкуват)историята както дяволът чете Евангелието.Когато Бай Тошо искаше да ставаме 16-та съветска репувлика Марков сигурно го е подкрепял.Но какво да правиш-“заради парата продава си и душата”.

 9. Защо тогава,граф Игнатиев се е радвал толкова на произнесената и изпълнена смъртна присъда на Левски.А това вече се доказа.

 10. Спомням си колко сладко ни разказваше навремето другарката по родинознание как Русия ни освободила от турско робство, пък после ние сме забъркали голяма каша и много сме я наскърбили и наранили (разбирай, нападнали), но тя във вечното си всеопрощаващо великодушие пак ни се притекла на помощ и ни освободила от фашистко робство. Дааа, тази реч на академик Марков ще падне върху подготвени мозъци. Помня съвсем ясно как ставаше промивката.
  Що не вземе да се скрие Марков, предлагам аз? И да си вземе за компания Пантев и другите видни историци, дето в учебниците си представяха оня звяр Святослав Игоревич като освободител на българите, а нашествието му с все опустошения и избити пленници – за първата проява на нерушимата българо-руска дружба. Академик Марков да вземе и това да препрочете, ще му трябва за следващата му медийна изява.

 11. Понеже думите на Левски няма как да бъдат задраскани от историята с някой указ на путин, лапачите на руски нечистотий у нас от многобройните руско-поклонни партий, с подкрепата на руското посолство, разбира се, ще спретнат едно досие / компромат на Апостола. Ще го изкарат не чак такъв патриот или направо предател на национално освобидителната идея, примерно някой си Васил който работил за турското разузнаване или още по-лошо бил двоен турски и английски агент. Така де, който не е с руснаците е срещу тях, нали. Няма сега на един Апостол да се дадат. Та анитбългарите родени тук (ах защо не се родиха те в Сибир) заедно с руснаците – исконните врагове на всичко българско – няма да се спират пред нищо в желанието си да увековечат лъжите за двойните освободители…пардон поробители. Отврат!

 12. Хора , дайте да направиме нещо , да се спре гаврата със Стефан Стамболов.Нека направим подписка или заведем дело , срещу унижението на Стамболова.Време е да действаме.

 13. Не е по темата, но е смешно.
  За възпитанието.

  Случка от вчера.
  Както знаете повечето, зъболекар съм.
  Ок. 30-годишна майка води 10-годишната си дъщеря за първа пломба. Добре облечени. Преглеждам зъбите – наистина, само един кариес. Браво. Малко машинка и веднага пломба.
  Написахме здравната книжка, всичко е ОК. На тръгване на вратата майката пита дъщеря си: “Какво ще кажеш на чичо зъболекар?” Очаква се едно благодаря. А малкото се обръща и ми казва “педераст”.

  Толкова за възпитанието.

  На вниманието на Проф. Георги Марков:
  Не учете толкова на патриотизъм. Ние го имаме. Бактън от родолюбие! Учете на възпитание, моля!

 14. Такива идиоти като живия професор Георги Марков са описани в световната литература откакто има писменост. Селският идиот. Който се прави на идиот, за да не му спрат картофите, примерно.

  Робите като Марков не могат да прогледнат, че слънцето отдавна е изгряло, защото не искат да си отворят очите.

  Червени динозаври на руска прехрана, правят се на глухи за песните на Георги Минчев, за това, че Путин е свиня и че са слънце зайде.

  Свърши вашта, дървени философи!
  Обирате всички псувни на ум и на глас, които ви дава населението българско, вашта мама комунистическа!

  Добро утро на всички съмишленици!

  Да живее България!

 15. Затова е хубав този блог.
  Защото тук сме добри хора, пазещи България от вековното зло Русия.

  Скъпи момчета и момичета, ние сме солта на земята! Гордейте се! Гордейте се расата и класата си!
  И с ума си!

  П.С. Може да не е съвсем политически коректно, драги Стамбо, но е вярно!

  П.П.С. Както гледам, магарето печели с невижданите от времето на Рейгън проценти.

 16. Кратко обръщение към г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България

  Уважаеми г-н Президент,

  Никога не съм вярвал особено на изявленията Ви, никога не сте печелил доверието ми, никога не съм гласувал за Вас, винаги тук в блога съм бил критичен в коментарите ми по Ваш адрес както и не съм все още дошъл до тоя стадий да се гордея че сте ми Президент.

  Извинявам се за това че потеглям със свистене на гумите и превключвам веднага на пета.

  След прочита на вчерашната статия на уважаемия ни домакин и коментарите под нея, както и на Вашето Обръщение към Парламента, съдържащо тези толкова силни думи за Апостола, това ПРОРОЧЕСКО ВЪРХОВНО ДУХОВНО НАСЛЕДСТВО-ЗАРЪКА което ни е оставил съм наистина склонен да открехна вратата си и аз.

  Но….. Няма да питам къде са делата сега следващи думите, няма да искам от Вас да се преименуват улици и площади, няма да моля да се преправят празнични дати или да се събарят паметници.

  Иска ми се само едно нещо да попитам.

  Като погледнем навън, вече е 2016 година. И се навършват точно 100 години от руската военна инвазия срещу Родината ни и ДОБРУДЖАНСКАТА ЕПОПЕЯ от 1916 г. когато ония доблестни мъже, синовете на Майка България за които поетът бе написал „…. И твойто име само кат мълвяха умираха без страх…“ се вдигнаха на защита на Отечеството, отблъснаха агресора, съхраниха независимостта и суверенитета ни като народ и държава и….. бяха ЗАБРАВЕНИ !!!

  А ето и въпроса ми.

  Ще отпразнуваме ли най-после общонационално, както подобава тази светла и героична страница от нашата История, ще съумеем ли най-после да почетем достойно паметта на истинските защитници на Отечеството, ще участвува ли Президентската институция в организацията, популяризирането на празненствата и самите празненства, ще видим ли на сайта на Президента на РБ Програмата на тези юбилейни празненства с Вашето участие в тях?

  Остава малко време до есента. Знам че миналата година сте участвувал в чествуването на 99-годишнината от Тутраканската епопея на военното гробище край града и отблъскването на румънския агресор.

  Не ми е известно да сте участвувал в подобно чествуване на Добруджанската епопея и отблъскването на РУСКИЯ АГРЕСОР.

  Ще го направим ли в тази юбилейна година, ще измием ли срамната плесен на забравата върху този героичен епизод от Историята и какви ще са авторитетните Президентски инициативи в тази връзка?

  С уважение
  Росен Йорданов

 17. Предлагам създаване на нов орден наречен”БЪЛГАРСКА ПАЛАЧИНКА” и негови първи притежатели да бъдат следните заслужили русофили:
  “академикчето” Г. Марков
  хулиганчето Болен
  “журналистчето” А. Симов

 18. Егати насрания рублофилски “историк”!
  Неговото изказване за пореден път доказва максимата Оруел,че народ който няма минало,той няма и бъдеще.
  Руснаците ни откраднаха архивите,а ей такива комунистически изроди,като този продажник довършват мръснишките им дела с опитите си да отричат ЯВНИ исторически факти и истини!!!
  Тези мръсници се опитват да доизтрият и малкото историческа памет,която са ни завещали нашите родни революционери,с едничката мръснишка цел България да остане завинаги под РОБСТВОТО на Империята на Злото.
  Замисляли ли сте се защо фондация с името на великия родолюбец Стефан Стамболов е създадена и се държи от най-мракобесните анти-българи като Дмитрий(Митьо) Гестапович,неговата другарка в живота и тям подобни?!
  Предполагам ,че това е подъл москалски замисъл,с превантивната цел такава фондация да не се създаде и оглави от истински българи,които да повторят делото на големия българин.
  Президента Плевнелиев,моля ви се,не бил достоен да цитира Левски и не бил имал нищо общо с него???!!!
  Ами какво общо със Стамболов имат митьо гестапото и подобните нему,че да обсебват идеите и името на Стефан Стомболов,който за разлика от тези рублофилски мижитурки е направил опит да откъсне България от руските робовладелци и за което си свято дело е заплатил с живота си по особено жесток и назидателен начин по типично руско-казашки маниер.
  Знам,че е под нивото на г-н Инджев да пише в блога си такива неща,затова аз ще го кажа-този така наречен историк,за който става дума по-горе е пълен мръсник,антибългарин и комунистически отпадък!
  Амин!

 19. Четете предстоящите нови нАучни извержения на падлеца-академик Марков:
  1. “Казал ли е Галилео Галилей “И все пак тя се върти.” или не е казал и ако го е казал, кой ще ми го докаже?”
  2. “Ян Хус не е изричал думите “Sancta simplicitas!”, защото никога не ги е казвал! Всеки, който цитира думите му, злоупотребява с името Ян Хус и не е достоен за него.”
  Горепосочените “епохални нАучни трудове” ще маркират нови опорни точки, в изграждането на евразийската новоистория!

 20. вестник “Капитал”

  Тези, които се смеят последни
  Кои са хората зад фалшивите новини и какво искат да ни кажат
  Зорница Стоилова
  27 яну 2012

  На връх 3 март преди три години сценаристът на “Шоуто на Слави” Иво Сиромахов, облечен в черно на фона на националното знаме, с треперлив глас чете предсмъртното писмо на Васил Левски в ефир. Вълнува се. Недоумява защо то не се учи в училище, въпреки че казва истини, които звучат толкова актуално и днес.

  Няколко дни по-късно един мъж се обажда да разкаже тази сцена на свой приятел, който истински се интересува от личността на революционера. Това, което не знае е, че същият този негов приятел е автор на “предсмъртното писмо”. И го е съчинил и публикувал в блога си няколко месеца по-рано, огорчен, след като го уволняват от работа. В сайта му има и съобщение, че всичко, което пише в своята страница, е художествена измислица. “Веднага писах до предаването и им обясних, че аз съм автор на писмото, че е станала грешка и ги помолих да съобщят в ефир, че писмото не е истинско. Писах лично и до Иво Сиромахов. Не знам дали са го получили, но опровержение не последва”, разказва той пред “Капитал”. Учудването му е още по-голямо обаче, когато на 19 февруари 2011 г. вижда анализ на същото писмо в коментар на Мартин Карбовски за вестник “Стандарт”. Седмица по-късно на сайта на Министерството на културата е публикувана статия опровержение от историк д-р Георги Владимиров. “Писмото” обаче и до днес продължава да се споделя и разпространява по сайтове, блогове и форуми най-вече покрай чествания и национални празници. “Моята идея въобще не беше да се възприема като истинско”, съжалява вече авторът му.

  Тази история е показателна за бума от коментари и споделяния, на които се радват напоследък сайтове като “Бъзикилийкс” и “Не!Новините”, които публикуват фикция, вдъхновена от истински събития и лица. Те са кривото огледало на публичността. Героите са същите и са в обичайните си роли. Но деформирани, гримирани, абсурдни. В паралелната новинарска вселена на сатиричните сайтове животът се случва наужким, на шега. Никой не е господар на думите си. “Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността”. “Всички материали в сайта са плод на фантазията на автора”, предупреждават надписите.

  Но кой чете дребните букви? Пък и линк културата идва със своите коварни странични ефекти. Подскоците й подхлъзват, разсейват. А и по-лесно възприемаш онова, в което искаш да вярваш. Така “истината, каквато можеше да бъде” става истината, каквато е. Веригата на популярността на тези сайтове не е сложна: фалшивите новини прелитат през социалните мрежи, фастфууд журналистиката ги копира и възпроизвежда, без да проверява източниците и да внимава за фактите, а хората, които консумират информацията между другото и “на крак”, дори няма как да проследят нишката на истината. Следват опровержения, спорове, страсти. На едни им е смешно, други се чувстват засегнати и подведени, трети отказват да повярват, че всичко е измислица.

  Кои обаче са хората, които се смеят първи и последни в сянката на своята анонимност? Защо са избрали този жанр за изява и какво искат да ни кажат? Свързахме се с тях, за да разберем. Те се съгласиха да ни разкажат мотивите си, ако не разкриваме самоличността им. Ще ги наричаме с псевдонимите, които сами са избрали.

  Скрити герои

  Чергар Чергаров е авторът на фалшивите интервюта и речи в блога “Бъзикилийкс”. Нарича се така, защото е в постоянно движение. Днес тук, утре – на друго място. Най-често работи в Гърция – физически труд, но не уточнява какъв. По думите му никога не се е занимавал с писане. Обича да чете Станислав Лем и Алвин Тофлър. За него блогът е форма на лична терапия. Твърди, че писането го е измъкнало от много мрачен период в живота му – на безверие и безсилие. “Помага ми да си изчистя мислите и под някаква форма да кажа това, което мисля. Чрез коментарите срещам и други хора, които мислят като мен. Както и такива, които не мислят като мен, но разбирам защо не мислят като мен”, обяснява Чергаров. Казва, че целта му чрез “Бъзикилийкс” е да накара хората да си задават въпроси, да ги провокира да дискутират, да опровергават.

  Zhelyo, който се описва като основната пишеща сила в nenovinite.com и nezasada.com, пък твърди, че заедно с няколко скучаещи приятели създава сайтовете през лятото на 2009 г. изцяло за забавление. Не с мисия или като форма на протест. Идеята заимства от “корифеите в областта” по собственото му определение – американският сатиричен сайт The Onion, който съществува (първоначално като вестник) от 1988 г. “Не!Новините не са пародия на конкретни медии или конкретни проблеми на родните медии, а даже напротив: Както в по-развитите страни има по-развити професионално медии, така и там има значително по-съвършени сатирични сайтове от такъв тип. Създадени са единствено с цел забавление, а покрай това текстовете често може да бъдат възприети като заемане на някаква позиция”, пише Zhelyo, който офлайн е студент по журналистика (той предпочете да общуваме по имейл, докато “изградим доверие”, по думите му).

  Защо се връзваме

  И двамата често се чудят как и най-абсурдните “новини”, които публикуват, се възприемат и коментират като истински. “Въпреки че сме сложили съобщения, че всичко е измислица, когато хората искат да вярват, вярват”, коментира Чергар Чергаров. Обяснява го с това, че написаното отговаря на представите им за това в какъв свят живеят. Според собствените му наблюдения най-голям отзвук винаги имат критичните оценки на чужденци за България. “Скачаме като ощипани моми: “ама как може”, смее се Чергаров. Така напоследък най-шумно бяха дискутирани “интервютата” с холандския премиер Марк Рюте и с италианския писател Умберто Еко, и двете с провокативни заглавия присъди: “Българите са неспособни да създадат работеща държава” и “България? Там тези, които мислят за бъдещето, емигрират”. Това издава едновременно глад за авторитети и за външна оценка, смята блогърът. След случая холандското посолство излезе с опровержение, че Рюте не е давал такова интервю. Година по-рано пък българският премиер Бойко Борисов беше провокиран от медиите да коментира фалшива реч на бившия гръцки министър-председател Георгиос Папандреу, отново публикувана в “Бъзикилийкс” (“По-твърд съм от Бойко Борисов”).

  И какво от това?

  Казуси като тези, които замесват реални публични фигури в измислени сюжети и им вменяват думи, които не са изричали, породи и въпроси дали засегнатите могат да потърсят отговорност на авторите на фалшивите интервюта. Юристи, с които “Капитал” се свърза за коментар, признаха, че това е деликатна и все още непозната територия и не се обвързаха с категорични позиции. По света вече има дела за клевета чрез фикция. А и по принцип всеки, който се почувства засегнат, може да направи опровержение. Но, от друга страна, и сайтовете източници изрично са посочили, че съдържанието им е художествена измислица.

  Засега популярността им е по-скоро вид социален експеримент, който тества бдителността на читателите и нивото на медиите в България. В този смисъл той може да изиграе и положителна роля – ако накара хората да бъдат по-взискателни и внимателни както към информацията, която потребяват, така и към нейните източници.

  Сайтове като “Не!Новините” пък тепърва могат да развиват сатиричния жанр в България, който почти отсъства в традиционните медии. Питаме Zhelyo защо например нямаме тв шоу, аналог на американското The Daily Show with Jon Stewart, чиито сценаристи са едни от най-добрите в политическата комедия. “Сатиричният жанр не отсъства толкова от медиите, колкото е на ниво разказване на вицове чрез дебилни скечове, а хората се смеят не ако нещо е хитро, а ако е извикано с по-силен глас”, отсича той и продължава: “Много продуценти на подобни предавания се опитват да имитират чужди формати, а не да ги адаптират. Рядко се получава нещо смислено, а и хората, занимаващи се главно с комедия в страната, са Шкумбата, което всъщност отговаря изцяло на въпроса. Никъде не можеш да учиш комедия в страната, не говоря за игра пред публика, а за текст. Явно не ни е заложено особено, затова в литературата имаме цял един Бай Ганьо и толкова.”

  Чергар Чергаров пък е на мнение, че хората просто са отвикнали да се шегуват. “Забравили сме да се смеем. Или се смеем на просташки неща. На нещастието. А когато човек загуби чувството си за хумор, естествено че всичко ще му се струва мрачно и ужасно”, казва той и заключава: “Смехът е много по-силно оръжие от това да създаваш гняв и злоба.”

 21. Колкото до СТАМБОЛОВАТА НАГРАДА:
  Прав беше дядо ми – КОМУНЯГА СРАМ НЯМА!

 22. Обажда се синхронизирано и един от кумирите – патроните на академичния лъжльо.
  След челобитен “визит” в Москва, напълно случайно, разбира се!…

  https://www.24chasa.bg/Article/5374783

 23. Този фалшификатор “академик историк”, който призовава президента Плевнелиев да стане дарител би могъл да стори същото, като се има в предвид, че преди няколко години академиците в БАН си гласуваха пенсии от 2400 лв на месец.

 24. Към Николова:

  Не разбрах само връзката с темата за Левски и не се наемам да “превеждам” , но ако искате да кажете, че Захарий Стоянов не е достоверен източник за Левски( докато акад. Марков е автентичен, така ли, а и има правото да нарича “глупости” цитирането на З. Стоянов?) то темата е друга: автентична ли е позицията на апостола, който е дал достатъчно доказателства за отношението си срещу руската намеса. И нещо не по-малко важно: защо се смята за толкова “патриотично” да се бориш срещу това Левски да е казал точно това? Защото руската намеса ( в мозъците и банковите сметки )на русофилите е превърната у нас във форма на “български патриотизъм” от страна на слугинстващите на чуждата държава.

 25. П.С.Аз съм М.Николова,но не тази с “дългото излияние”,а сега по темата.Едва ли бих могла да опиша марков и подобните му по-добре от ОТБЕЛЯЗВАМ,Тиков,Стамбо и др.приятели от блога.Радвам се,че Ви има.Привет!

 26. “Един мъж” се обадил и казал, че писмото го е написал Някой!? Ха Ха!

  Такива писаници само потвърждават, че писмото е автентично!
  Анализите на червените професори ги знаем! Както г-н Инджев ги нарече “Палачинкови”. за което го поздравявам!!!

  За добавка ще кажа, че Левски е потвърдил това със други думи, които са документирани при разпитите. Той казва следното:
  “ОТДАВНА БЯХ РАЗБРАЛ, ЧЕ МНЕНИЕТО ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ ДРУГИ ДЪРЖАВИ Е ТВЪРДЕ ОПАСНО ЗА НАШИЯ НАРОД” !

 27. Г-н Инджев,
  А как ще коментирате другия “академичен” лъжец наричащ се “журналист” Москов (слуга и протеже на изгонения от Ив.Костов международен и руски мафиоз Чьорни), който непрекъснато “гастролира” по различните ТВ студия и не пропускайки да хули и да разпространява лъжи по адрес на правителството на ИВАН КОСТОВ (и лично към него) и ДСБ в сегашно време?! Лакей от класа (сега целува и задника на Тиквата)!

 28. Три приоритета за България:
  1. Образование
  2. Върховенство на закона
  3. Морал

 29. Проблема е че и за трите приоритета комунистите няма с какво да допринесат а напротив.

 30. Защо допускаме “професори” като Г.Марков, А Пантев и Б.Димитров да имат българско гражданство и да се наричат “българи” ?!

  Докога ще позволяваме да ни унижават тези ГМО отпадни продукти на руската пропагандна машина, поръчково да се гаврят с паметта на героите ни – Левски, Стамболов, Захари Стоянов…защото какво друго ,ако не гавра с паметта им, е точно мракобесният Митьо (Гестапото) да основава фондация с името на Стефан Стамболов и да раздава “почетен знак” на най-изявените русофилски подлоги като Гоце, Доган, Борисов, вицето Попова, Фандъкова, Бокова, патриарх Неофит-“Симеонов”…все едно взривяват отново и отново гроба на Стамболов!
  Докага ще търпим БЕЗНАКАЗАНО да разиграват един унизителен за достойнството ни на българи театър на абсурда, където връчат на Хитлер Нобелова награда за мир и никой не протестира!?
  ДОКОГА?

 31. Браво, SMS!
  Браво, защото това е същността!

 32. Скъсване с Русия!
  Лустрация!
  Вън московците от държавното управление!
  Вън от Синода на БПЦ!
  Вън от Прокурата!
  Червени проститутки русофилски, вън!

  До ще време!

 33. Споменаването на думите на Левски, че Освобождението е наше лично дело, за да не ставаме впоследствие роби на освободителя си и националния идеал за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА в НС от Президента Плевнелиев, според мен, не е случайно, а е направено съвсем съзнателно и навреме. Както споменаха тук някои от коментиращите, Президентът Плевнелиев работи в изключително враждебна среда и на него му трябва реален знак, че може да разчита на значителна част от народа ни. С други думи, той иска да знае дали бихме го подкрепили , ако се кандидатира за втори мандат. Това е посланието отправено към нас , но то има сила и към самия него. Нещата от 09.12.2015, които се случиха не затихват, а нарастват, та се чуха чак от Шипка тази година и показват точно пътя по който трябва да вървим, за да освободим страната си от отровния, робски чужд модел натрапен ни от „идиоти и изменници“. Гражданската активност ще расте лавинообразно, защото необходимата гражданска активна критична маса и като количество и като качество вече е има. Нали все си повтаряме завета на Левски за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА и не забравяме въпроса на Илия Минев от по-ново време: „Ти какво направи за да я има и утре БЪЛГАРИЯ?“. Време е за работа.За усилена работа. Всеки БЪЛГАРИН сам, според собствения си уникален код ще намери отговора-действие на въпроса, който ни зададе Илия Минев и БЪЛГАРИЯ ще е има! Такава, каквато е виждаше АПОСТОЛА -ЧИСТА И СВЯТА. Това е от наша страна. А към Президента Плевнелиев отправям следните думи. Дори да се откажете от кандидатурата за Президент направете това което г-н Росен Йорданов поиска. Почетете 100 годишнината на Добружанската епопея адекватно и подобаващо на подвига на БЪЛГАРСКИЯ ВОЙН и всеки ще Ви запомни с добро. Но, ако все пак решите да участвате в президентската надпревара помнете ми думата, няма да има БЪЛГАРИН, който да не гласува за Вас.

 34. Здравейте г-н Инджев,
  Искам да Ви поздравя, като един от много малкото останали смели и честни български журналисти.Чета Ви всеки ден.
  Изпитвах огромни съмнения към Президента Плевнелиев, във връзка с неговата биография, но той показа,че за хората трябва да съдим само по делата, както е казвал и Левски.
  За мен най-достойният български Президент от 1989 г. е Плевнелиев.
  Затова всички доволни мекерета от прехода се нахвърлят върху него и една малка партийка ДСБ, която за нищо не става и няма да влезе в Парламента.
  Днес чета в “Стандарт”, че тютюневите профсъюзи твърдят, че за плачевното състояние на “Булгартабак” е виновно ДСБ. Опитах да им разкажа историята на това предприятие през годините, даже и със снимка във Фейсбук, но ме изхвърлиха.
  Сега е момента да се действа, г-н Инджев, ако искаме да станем нормална европейска държава.
  Бойко Борисов, който го държат на къса каишка за миналото му, вероятно и за настоящето и вече не му минават номерата пред ЕС трябва да вземе решение.Или да арестува и прати в затвора доста от неговите приятели,защото съдебна система няма и е напълно възможно, или да стои още известно време разкрачен.Ако направи първото, сигурно и него ще му се прости.
  Нещата около т.н. академик Георги Марков са напълно ясни.Станишев отпусна по 2400 лв. на месец на всички академици.А те до един ще бранят статуквото, социализма и русофилството.Същото се отнася и за акад. Воденичаров, който пък иска да става Президент, подкрепен от агент Гоце и компания.
  На това трябва да се сложи край. Историята на България трябва да бъде пренаписана по документи.И тази работа трябва да бъде свършена от вас журналистите.Настоявайте за една “кръгла маса” по БНТ в най-гледаното време.От едната страна да седнат журналистите Волгин и Симов /и той обърна палачинката като академика Марков/ акад. Г.Марков,проф.Андрей Пантев, проф.Божидар Димитров, а от другата страна, като журналист Вие и истински историци, които гледам всеки понеделник по БНТ и се чудя защо ги няма там тези академици,професори и корифеи на науката.
  Слушам преди два дни един човечец по БНР, който плаче най-искрено и моли да се извиним на Путин за отношението на България към Русия.И аз му вярвам на този човек, който нищо през живота си по история не е прочел.
  До него трябва да се стигне с документи!!!

 35. Само по титлата АКАДЕМИК, може всеки запознат с тематиката на висшето образование да разпознае близачите на задни части.
  При академиците работата се свеждаше просто да партийна работа по директиви.
  Едните отговаряха за въвеждането на московските заповеди в творчеството, например в областта на литературата беше Тодор Павлов, други при фалшивикацията в областта на историята.
  От този род е и въпросния академик Марков, подобие на колегата му от Сирещник.
  Е, какво може да се очаква от него? Ами той е участвал в друга лига, при фалшивикаторите. Ако е бил при заличителите, вероятно е можело да е чувал нещо за Захари Стоянов. Разбира се, ако преди да се е захванал с образованието си, вече е чел заличена история, и ако си беше мълчал поради гузност, пропуските му можеше някак си да бъдат извини.
  Така, че чиляка има оправдание за невежеството си.

 36. Даниел Братанов, съгласна съм че наистина трябва да се направи нещо за защита името на Стефан Стамболов. Тази гавра е умишлена и изкривява представата за него в обществото, особено сред младото поколение, което едва ли има вярна представа за него. Да не говорим за къщата му, която изравниха със земята и сега няма и спомен къде е живял.

 37. Г-н Румен Пейчев, шапо за мнението и идеята за “кръгла маса” по БНТ в най-гледаното време. Убеден съм, че стотици хиляди тАлАзрители най-малкото ще се замислят дълбоко дали да продължат да се оставят да бъдат облъчвани от изброените от вас “персони” и ко. Само като си помисля, че воден от чиста неграмотност русофил №1 на “задунайская губерния” (в неговите блянове и той губернатор) болен лидеров искаше едва ли не признаване на “доганската република” нашите участници на “кръглата маса” даже няма и да се изпотят при толкова нефелни “опоненти”.
  Във Фарнция където съм базиран заради една лапсус лингвис на практика беше маргинализира политическа кариера на ексминистърката на правосъдието Рашида Дати. В предаване на живо по един от най-гледаните канали тя вместо “дефлация” изтърси “фелацио”. Отук-нататъка никой не я възприема насериозно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.