Президентът Плевнелиев припомни завета на Левски да не позволяваме Русия да ни поробва

Връщайки се назад в историята, изкривявана от русофилите за целите на руското имперско влияние у нас, президентът на България Росен Плевнелиев направи днес историческа крачка напред към освобождаването ни от тази вековна зависимост. Той стана първият български държавник от много десетилетия насам, който се осмелява, при това от най-високата трибуна в парламентарната ни република, да каже истината за завета на Левски да не позволяваме Русия да ни пороби.

 

В обръщение към народните представители той заяви в парламента:

„Необходимо е да работим заедно напред за общия национален идеал и интерес. Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото „който ни освободи, той ще ни пороби“.

 

Предстои да видим отмъстителната реакция на прислужващия персонал на Кремъл у нас.

 

Официалният сайт на президента публикува текста на обръщението на Росен Плевнелиев:

http://www.president.bg/news3096/obrashtenie-na-darzhavniya-glava-rosen-plevneliev-kam-43-oto-narodno-sabranie.html

41 мнения за “Президентът Плевнелиев припомни завета на Левски да не позволяваме Русия да ни поробва”

 1. Левски беше Божи служител! Апостол пратен, да ни покаже пътя! Висша Божия Благословия!
  Затова живота му завърши толкова тежко. Както и Господ Христос, който дойде тук, за да възкреси духа на човека от пепелищата на мрака!

 2. И понеже тук ние (като заклеймени русофоби) четем руски книги на големи руски писатели, за които копринкините кебапчии, водени от любамыр каларав и др., не са и чували- ето откъс от “Генерация П” на В. Пелевин. За коя ли страна се отнася диагнозата? Ами за образеца Русия- и подражанието – България!

  “…А по телевизията показваха същите физиономии, от които на всички им се гадеше през последните двадесет години. Сега те говореха абсолютно същото, за което преди арестуваха другите, само че го говореха много по-смело, твърдо и радикално. Татарски често си представяше Германия през четирийсет и шеста и как доктор Гьобелс истерично крещи по радиото за пропастта, в която фашизмът е блъснал нацията, как бившият комендант на Освиенцим оглавява комисията за задържане на нацистките престъпници, как генералите от СС откровено и достъпно говорят за либералните ценности и как всичко това се ръководи от най-сетне прозрелия истината гаулайтер на Източна Прусия…”

 3. Много хубаво. Но къде беше президентът през изминалите години? Защо не направи подобно заявление примерно преди една година? На мен това ми прилича на евтин популизъм заради наближаващите избори, а може би и поради отсъствието на Борисов.

 4. Уважаеми, господин ПЛЕВНЕЛИЕВ!
  Обръщам се към Вас чрез блога на господин ИНДЖЕВ, защото съм убеден, че го следите винаги, когато “откраднете” време в своето задъхано ежедневие.
  Възхитен съм от смелото Ви и самоотвержено представяне в парламента! По мое мнение, Вие, единствен от всички държавни мъже в съзнателния ми живот, заслужихте честта и правото да държите на работното си място лика на Апостола! Вие, единствен доказахте на дело, че заветите на Левски са Ваше кредо като политик, държавник и патриот!
  Уважаеми, господин ПЛЕВНЕЛИЕВ!
  За мен е чест и гордост това, че сте мой ПРЕЗИДЕНТ!
  БЪДЕЩА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИ БЪДЕ ВЕЧНО ПРИЗНАТЕЛНА!

 5. Сега вече мога да го кажа безусловно, господин Плевнелиев, Вие сте моят ПРЕЗИДЕНТ.
  Все още има технологично време да последвате вашият колега, Президентът на Словакия Андрей Киска и да поискате свобода за Надежда Савченко.
  http://censor.net.ua/news/379496/prezident_slovakii_prizval_rossiyu_osvobodit_savchenko

 6. Словото на президента беше искрено и точно. Той е най-категоричното официално лице в отстояване на националния ни интерес. Ще ми бъде много мъчно, ако отново не се кандидатира.

 7. Президентът Росен Плевнелиев отново доказа, че е достоен човек и милее за България.
  Пет пари не давам за произхода му и комсомолското му минало!
  Защото – винаги съм казвал – важното е какъв е човек и как се държи във вече свободна /поне на хартия/ България след 1989.
  Защото за четвърт век се нагледахме на хора в политиката с некомунистически произход, които просто осребриха Синята идея за своя сметка.

  Браво, г-н Президент!
  Имате гласа ми, ако решите да се кандидатирате за втори мандат!

 8. А ако простата, суетна и страхлива мутра от Банкя пак направи някаква забележка на Президента /!!!/ “да си мери приказките срещу Русия”, бих дал скромното си мнение.

  Г-н Президент,
  Публично питайте Борисов на кого служи: на България и гарантите и за сигурност и просперитет НАТО и ЕС или на вражеска Русия с жалкото си подмазване на Путин, Лавров и физкултурничката Захарова?

 9. По повод коментара и цитата на Стамбо “…А по телевизията показваха същите физиономии, от които на всички им се гадеше през последните двадесет години.”

  Тази сутрин изпитах точно същото, гледайки георги гергов в сутрешния блок на бТВ.

  г-н Плевнелиев, благодаря!

 10. Парадоксално, но Плевнелиев наистина е достоен Президент, а дължи политическата си кариера и на Борисов, който НИКОГА не е имал смелостта да говори като Плевнелиев !!! Въпреки всичко, дори само заради Плевнелиев, Борисов има и позитивна роля в българската политика !!! Между другото, НИКОГА не съм гласувал за ГЕРБ, обаче, на балотажа за президент, дадох гласа си за Плевнелиев и НЕ СЪЖАЛЯВАМ ИЗОБЩО !!! ДОСТОЕН ЧОВЕК !!!

 11. Господин Президент,

  въпрос на отговорност пред България и българите е да се кандидатирате за втори мандат!
  Вие се доказахте като смел и честен политик, който днес ЕДИНСТВЕН следва заветите на Апостола за чиста и свята Рупублика!

  Българите няма да Ви предадат!
  Ще подкрепят Вас, а не ГЕРБ!

 12. Благодаря на г-н Павел Тинков, че така красиво изрази и моите чувства към Президента ни!

 13. Аз не бързам да се радвам на тези думи!
  Според мен ни играят доброто и лошото ченге, Плевнелиев не е подкрепил думите си с дела.

 14. Мога с чисто сърце да кажа това е моят президент.Човек с чиста душа,сърце на патриот-Българин с когото се гордея.Ако всички Патриоти на България могат да си сложат ръка на сърцето,и споделят със себе си,че Левски е прав-Който ни освободи,той ще ни пороби.

 15. РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ – ВТОРИ МАНДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

 16. Президента ни е един от малкото достойни хора в политиката.Но има ли кой да му издигне кандидатурата за президент сега.Явно е, че няма да му я издигнат от ГЕРБ.И тръпки ме побиват , като си представя коч ли мутра ще стане президент.На Плевнелиев дължим и доброто ни представяне в Европа и навсякъде.Не сме забравили, как Първанов беше справедливо игнориран от европейските лидери и от това страдаше България.
  Така, че КОЙ ще номинира Плевнелиев?Това е нашия шанс за принадлежност към цивилизования свят.

 17. Да не превръщаме Плевнелиев в националист, все пак. Той не е такъв и многкратно се е изказвал против национализма. Като президент е длъжен да се проявява като патриот, което не изключва да бъде евро-оптимист и космополит. Последното е присъщо на всяка разумна и хуманна личност, каквато без съмнение е Плевнелиев.

 18. Левски е апостол на свободата но улицата – граф игнатиев – остава кръстена на убиеца му до ден днешен, че за по-голяма гавра тя пресича бул. Левски. Левски ни завеща в прав текст да помним че русия е нашия поробител – същия днешния! Народа пък си умре да обича пустата русия, да нарича поробителите си ‘братушки,’ а още да дава гласа и подкрепата си на уродо-българи дето Й слугуват. Що за народ сме или по-скоро що за мърша?

 19. Признавам като всички колеги качествата и актуалния смисъл на словото на президента Плевнелиев. Само че-ставам банален- твърдите думи имат стойност само ако са подкрепени от ТВЪРДИ ДЕЙСТВИЯ. Като при ВЕЛИКИЯ РОНАЛД РЕЙГЪН! Иначе твърдите думи двойно омекват. Например- няколко върли рубладжии на важни позиции (с масковския пасол бойка коцэв начело) биха могли да бъдат изритани МОМЕНТАЛНО само с един президентски подпис. Но те продължават да вилнеят и да вредят на България.
  Е, кой да свърши това?

 20. Подкрепям изцяло предложението на Стамбо за пасоль, мишока бойко коцев. Когато и да бъде отзован е много късно.

 21. Към БОЖО:
  “Въпреки всичко, дори само заради Плевнелиев, Борисов има и позитивна роля в българската политика !!!”

  Борисов дължи политическата си кариера на “медиите” и на цветанов. Трябва ли да приемем затова ролята им за позитивна?

 22. Досега Апостола на свободата бе само фон в кабинетите на бившите комунисти, но явно жаждата за власт на тази сган няма да остави нищо свято.

 23. Споделям напълно казаното от г-н Плевнелиев-достойно за уважение! Стамбо,отново -респект!

 24. СТАМБО, приятелю,
  безусловно прав си!
  Но нека не забравяме, че зад великия РЕЙГЪН стояха мощен екип и милиони съмишленици и симпатизанти, стояха правителството инепоклатимите американски институции. Плевнелиев е “гол сред вълци”! Дори смрадливото му вице е долна, подла, продажна, алчна за власт пач..ра! На кого да се довери, откъде да почерпи опора, кой да му вдъхне сигурност и кураж?Можеби ГЕРБ? Или Реформаторският блок? Или ДАНС и Цацаратурата? Генералитетът?
  Мислиш ли, че ако се стигне до там /не дай Бог!/ собствената му охрана ще откаже да изпълни мократа поръчка?!
  Когато писах предишния си пост, поколебах се дали да не спомена две думи и за Филип Димитров. Да, и той беше в подобна ситуация, но щом усети стягащия се около него обръч от предатели, побърза да се оттегли и оттогава битува в безметежност…

 25. Опознай Русия,за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

 26. В България “достойните” са много а народът води недостоен живот! А сега са на път да ни отнемат дори достойнството да не ги забелязваме, когато ни помолят за индулгенция на изборите.

 27. Моля да бъда извинен за отклоняването от темата, но току-що прочетох новината и не мога да се въздържа:

  “Покинув Россию, Депардье назвал ее “Большим вонючим сараем”.”

  Каква стана тя?!

 28. Ако Плевнелиев се кандидатира и спечели предстоящите избори ще трябва да започне и да действа. Например да извади на светло зулумите на гоце, проветри президентството от към чекисти, калинки и т.н.

 29. Благодаря Ви,г-н Инджев за Вашето становище по словото на президент Плевнелиев днес пред НС.
  Поздравления и за Президент Плевнелиев,когото уважавам и съм гласувала за него.
  Притесняваме,че статуквото днес в НС,в Правителството ,в КС,нарочно прави спънки на президента,на това отгоре му орязват функциите.

 30. Първи сред руските пачаври “българският” проф(ан)историкът Г. Марков се изходи злобно и рускоугодно по речта на Президента. Боклука си е боклук!

 31. @ КОКИ | МАРТ 18, 2016, 14:01

  Вие сте поредният (или пък същият, но всеки път с различен nickname), опитващ се да пробутва тук това хибридно сайтче, предназначено за читатели с IQ ≤ 59.

  Откажете се! Жалки сте.

 32. А въпросът защо сме на 106 място по свобода на медиите има 1 от поне 100-те отговори в ето този линк. В нормалните страни това задължително е платена публикация, тук е доказателство, че “БГ” “медиите” са по-долу дори от пропагандните образци на “Работническо дело” и “Правда”.

  https://www.24chasa.bg/Article/5374548

 33. Изобщо не се прехласвам по президента, но каквито и грешки да е допуснал, в края на краищата в гиганската (за нашите си мащаби) битка между статуквото на коруцията и почтеността, между експанзията на герберската профанизация и силите на просвещението, в битката срещу мнозинството от коалицията на Цацаратурата, Плевнелиев е, и ще бъде на страната на Светлината.

 34. Скъпи приятели на блога на господин Инджев.За да спрете да се вълнувате дали ще се кандидатира отново г-н Плевнелиев за втори мандат ще ви разкажа една реална история.
  Получих официална покана за 3 март преди 2 години на официален прием на президента във военния клуб.Когато президента мина покрай нас разбра, че сме учители.Хвана ме за ръка и точните му думи бяха следните “обещайте ми едно нещо.След като свърши тази лудница около мен, искам да ме поканите във вашите училища и да се срещам с млади образовани хора мислещи за развитието на младото поколение в нашата държава”.Харесвам г-н Плевнелиев с неговата смиреност и откритост, но в думите му тогава усетих, че той няма да се кандидатира за втори път.Също така като съм започнал да пиша искам да попитам следното.Всеки ден чета блога и всички коментари, които в повечето случаи ми харесват.Много ми е интересно дали хората коментиращи правят нещо за ПРОМЯНАТА и дали се чувстват пълноценни с действията си за да се случи промяната.Лека вечер

 35. Г-н Павел Тинков, моля ви дайте линк за прозрението на компатриота ЖД. Не че ни ви вярвам но да го ръгна в любими и га някой пут.инофил набере смелост и се изходи тук да му го плесна.

 36. ПАВЛЕ, прав си и ти напълно, приятелю!
  С тази сган-гъмжило на национални предатели и криминални субекти- около него Плевнелиев наистина е трагичен образ. Аз настоявах за минимума възможни действия, които да стоплят душите на единствените зад него в този момент- ние и хората като нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.