Бокова и Боко, двете лица на евразийския евроатлантизъм

Днес ни информираха, че кампанията за (не)избирането на Ирина Бокова на поста Генерален секретар на ООН ще ни струва 106 000 лева. Това са джобни за нея – тя самата се похвали каква огромна заплата взима, за да се опита да оправдае придобиването на собственост за милиони в Ню Йорк.

https://bivol.bg/bokova-real-estate-lpny.html

 

Имам само един въпрос: ако България участва с държавни пари в търг с предизвестен неуспех, но вложената сума по дефиниция не се връща, това как се нарича? Не е ли престъпление ( престъпна небрежност, разхищение на обществен ресурс и т.н.)?

 

Нима българската дипломация не знае това, което е ясно и на моя милост- че Бокова няма да получи необходимото консенсусно съгласие на страните от Съвета за сигурност, без което кандидатурата й не може да се придвижи на следващия етап от кампанията? Или някой си прави илюзията, че кандидатурата на Бокова може да бъде изтъргувана с някоя от Великите сили като на български търг за обществена поръчка?

 

Апропо, за протокола: следете китайската нишка в този сюжет. Пекин е по-голям крепител на московската кандидатура Бокова от самите московци. Това не се вижда с „просто око” на повърхността, но е известно на посветените в задкулисните интриги дейци на патриотарската кампания, която внушава колко голяма българка е Бокова ( може би най-голямата след Доган, според тяхната класация, в която пресечната опорна точка е ставащото на Червеният площад- от тази гледна точка те са годни за кандидат-президентска двойка).  Вижте например как гордият със слугуването си на Живков негов ординарец Костадин Чакъров препоръчва днес българските комунисти да се запишат в …китайската компартия ( бидейки едновременно членове на “Атака”!) http://www.faktor.bg/novini/balgariya/69807-bivsh-savetnik-na-tato-zove-levite-da-se-preleyat-v-ataka.html

 

Някой от защитниците на патриотарската теза, че трябва да опитаме с Бокова заради престижа и рекламата, ще каже, че инвестицията си струва за популяризирането на страната ни, излъчила обсъждан в световните медии кандидат за престижен международен пост. Това звучи като парафраза на тъпата дефиниция, според която нямало лоша реклама, измислена от безогледни циници, за които единственото важно нещо е да се прочуят с каквото и да било.

 

Когато неизбежното се случи и всички разберат, че неуспехът с този опит за злополучна реклама е бил предизвестен, може да се окаже обаче, че всъщност Борисов, който пусна по течението руската кандидатура Бокова, е дал зелена светлина за червена политическа реклама. Макар да е малко вероятно Бокова да се откаже от питомното ЮНЕСКО заради дивото мизеруване като (евентуален) президент на бедната си родина, все пак поне на теория стои въпросът: ще понесе ли Борисов отговорността, ако тя все пак по някакви ( пак руски) съображения се реши да използва държавно заплатения трамплин на стойност 106 000 лева за партийно-предизборни цели?

 

Повтарям, заради бедняшкия доход на български президент Бокова едва ли ще изостави ЮНЕСКО. Защо изобщо питам ли при това положение? Не е заради нея. А е заради това, че Борисов трябва да бъде питан по каква логика „балансира” все така, че клони наляво и към преминаване на червено през светофарите на историческо-идеологическата логика.

 

Само три от номинациите за важни международни постове, зависещи от Борисов, са достатъчна илюстрация за моето твърдение.

 

 1. Тъмночервеният бивш депутат от БСП съдия Арабаджиев , два мандата от квотата на България в Съда на Европейския съюз в Люксембург- вторият от 2011 г. дължи изцяло на Борисов.
 2. Мая Манолова, най-агресивният червен критик на Борисов в сегашното Народното събрание- назначена на практика по негова заповед за Омбудсман в работилницата за изграждане на общонационален престиж чрез играта на обществен защитник на онеправданите в България.
 3. Ирина Бокова, дългогодишно острие на червената традиция в соцдипломацията от най-близкото обкръжение на Луканов и Виденов, разконспирирана от авторитетни западни издания ( британското сп.” Икономист”, американския в. „Уолстрийт джърнъл” и т.н.) като очевидна кандидатура на Москва- легитимирана в крайна сметка пак от Борисов.

 

Това са трима от знайните герои на лицемерното „дясно” заиграване на Борисов с левите в България, които не случайно го припознават за свой ( видно от високата му популярност сред част от избирателите на БСП, според социологическите проучвания).

 

Достоен е за припомняне и покритият с пепелта на услужливата медийна забрава казус с назначаването на Румяна Желева за външен министър ( за почуда на западните дипломати, с които съм разговарял през 2009 г.- почудата им от приземилата се от нищото Желева получи завършен вид при провала й като номинация на Борисов за български еврокомисар година по-късно). Както се оказа ( според източници, на които имам доверие) тя е била „спусната” на Борисов от руския олигарх номер едно в българската икономика Валентин Златев.

 

Доста по-успешна къртица на червено-московската подмолна игра срещу България е и посланикът в Москва Бойко Коцев, толериран от всевластния в България премиер. Коцев се оказва непоклатим на поста си поради покровителството на Кремъл, срещу което Борисов , дори и да му се беше приискало, явно не смее дума да каже.

 

Списъкът от подобни случаи е безкраен, а казачокът с Бокова, който ни представят като виенски валс, е още един повод да си припомним за абсурда на евразийския евроатлантизъм, който управлява България без особено да крие истинската си физиономия от 15 години насам.

 

 

Главният редактор на “Работническо дело” Георги Боков общува с вожда- дали пък не му казва”Другарю Живков, разполагам с прогноза на чист болгарский язык, че един ден моето момиче Ирина и твоето подобие Бойко ще продължат славната ни традиция да бъдем като слънцето и въздуха за съветските подводници в тяхната битка срещу американския империализъм до пълната победа на комунизма”?

 

 

15 мнения за “Бокова и Боко, двете лица на евразийския евроатлантизъм”

 1. За този текст и особено за последното изречение:
  ШАПО!
  ШАПО ДО ЗЕМЯТА! (както казва нашият скъп приятел-съблогър и франкофон Жорж)
  Единственото, което може да се добави, са още доста именца на пряко курдисани от Банкянския във власта червени рубладжии- министри-мутри и гарги министърки, посланици и пр. -Имя имъ Легионъ!, дето е казано в Светото Писание или в списъка… на Исаков.

 2. Само, Иво, на тази снимка по-добре си личат чисто антропологичните специфики на комбинираната с категорията “подчовек” категория “получовек”, представяна от комунистическия катил бокав!
  Най- ефективни рецепти за поправка на този сгрешен социално-антропологичен код има у ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ, ПРОФЕСОР АНТОНИУ САЛАЗАР, ГЕНЕРАЛ ФРАНСИСКО ФРАНКО, ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ като действени защитници на човечеството!

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8+%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2&biw=1366&bih=620&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwirmPafrdLLAhVIPhQKHdI_CbYQ_AUIBigB#imgrc=pg2iCCNDYclHjM%3A

 3. Тандемът бб (баце-бок(лайно на турски)-ова) е обречен на провал и забвение.
  Само по списъкът на Иво, за т.2 да припомня, че има още един мотив за назначението на кюстендилската осичка мая. Съгласно неопроверганият от никого и записан на флашка (подслушан)мобифонен разговор между “двете каки”- янева-ченалова и сега банкянското слънце не ни “разочарова”. Спазил е принципа, куче кокал не прескача. Каквото и да означава това в казуса.
  Заключение. Всички споменати в статията заслужават искрено и дълбоко ДГД от една долна,мръсна гад.

 4. Браво !!!!
  По добре ме може да се каже.
  Право в десятката

  Предлагам този пост да бъде преведен на английски и да се изпрати до съответните заинтересовани офиси в САЩ и Великобритания

  Поздрави

 5. “и да се изпрати до съответните заинтересовани офиси в САЩ и Великобритания” ???

  Англия и Щатите не са Български чиновници да чакат Маргарита Михнева или Господари на Ефира да покажат нещо по телевизията, че да вземат отношение.

 6. Действително имаше (само на теория) такъв партиен указ на Сталин: децата не са отговорни за престъпленията на своите бащи. Той не пречеше на чистките. Указът претърпя лека ревизия от комисията на Жданов(1939), но общо взето – тази е дебелата, червена линия на съветското мишление, която легитимира цинизма на една U.N. кариера.

 7. Браво,г-н Инджев,
  Но има и още много примери за съвместно управление на ГЕРБ с БСП по *високите и определящи политиката и властта .Такъв е случая с Румен Овчаров като представляващ държавният дял в управлението на Лукойл.
  За какво говорим,какво ще кажат депутатите на Герб.Кой ни управлява.
  Демагози.

 8. Бокова е дъщеричка на онзи терорист и убиец на снимката. А някой знае ли какво стана с онзи Боков, който беше дирецтор на телевизията през ноември 1989 г., когато демонстрирахме пред телевизията срещу манипулациите и с предствянето на митингите около народното събрание? Каква е червено-роднинската семейна връзка?

 9. Днес сутринта по телевизия он аир ген. Атанас Атанасов попита: комунистите /бсп/ в опозиция ли са и даде пример с 3 назначения на високи държавни постове: р. овч. е представите на държавата в “Лукоил”, Асен Гагаузов във фирма, която отговаря за построяването на газовите ни интерконектори, което ясно показва защо още се бавят и докога, и Петър Димитров не си спомням точно държавната фирма. Това също може да се прибави към сметката на съвместното управление на герб и бсп.

 10. “Днес ни информираха, че кампанията за (не)избирането на Ирина Бокова на поста Генерален секретар на ООН ще ни струва 106 000 лева…” Аз пък, днес не успях да върна хартия на вторични суровини и да купя хляб на семейството си.Пунктът срещу 22-ра поликлиника беше затворен. Вчера откарали служителя с линейка…
  На това се дължи Проклятието над комунистическите фамилии, защото техния грабежо-разкош е причина за нашата мизерия.

 11. “Казачокът на Борисов, който ни се представя за виенски валс” – ето един от върховете на журналистическия анализ!Наистина, поклон, г-н Инджев за бляскавата ти просветителска мисия!Тя помага на зрителя като гледа еднообразието на българското телевизиионно меню да се научи да чува истината зад камера. Защото отпред са все едни и същи лица и образи, облажени от власт, влияние и пари, а на публиката поднасят спестените истини под формата на постна пица от лъжи и манипулации.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.