Българин е осъден в Русия за държавна измяна, България не ( иска да) знае и нехае

Разследване в блога на Ангел Грънчаров ( философ и преподавател в Пловдив) извади на показ случай на съдебна разправа над етническия българин Петър Парпулов в Русия по обвинение в „държавна измяна”. Дали пък не ” е изменил” във връзка с България ( защото става дума за негово пътуване в чужбина)?

 

http://aig-humanus.blogspot.bg/2016/03/12.html

 

В опит да отклонят вниманието от руската агресия срещу Украйна и да прехвърлят фокуса на българския потребител на новини върху темата за потомците на българските преселници, родни институции и медии раздуха тук темата за необходимостта да се погрижим за нашите сънародници и техните проблеми в контекста на руско-украинския сблъсък.

 

Ще бъде интересно да видим сега дали със същия ентусиазъм ще подходят към съдбата на един етнически българин в Русия.

 

 

11 мнения за “Българин е осъден в Русия за държавна измяна, България не ( иска да) знае и нехае”

 1. зелените вежливи човечета се стягат да ни дойдат на гости, вечно поканени от рускополонните партии в народното събрание.

 2. Нека се опитам да предвидя реакциите на родните медии. По тАлАвизиите, радиата, вестниците (на хартиен носител и електронни)-нищА. Тук-там някой храбър блогар ще се изока. Коментарите по мрежата на петоколонците и полезните идиоти-то, току-така, за нищо не задържат. Всьо.

 3. Господари на ефира обвиниха президента Плевнелиев че лъже и че Левски никога не е казвал думите “които ни освободи,той ще ни пороби”

 4. Кога ли институциите в България са се интересували от българите?!? Не само в чужбина, а както знаем българските “институции” не смятат империята на злото за чужбина.

 5. Риторичен въпрос-как подходиха към нашите лекари в Либия? Колко време мина преди да се започне да се прави нещо и колко повече време мина докато имаше видими резултати. И тук ще случи същото-помнете ми думата!

 6. Utterly off topic

  Чудесен текст по незатихващия въпрос относно разчистването на комунистическите посегателствата върху историята – разчистване, изживявано от давещия се в посткомунистическото блато масов българин като “посегателство” върху историята:

  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36357966

 7. Ето писмото, написано ми от дъщерята на осъдения за “държавна измяна” Петър Парпулов:

  Спасибо большое за помощь. Мой отец тоже пенсионер. Ему 61 год скоро и этот приговор для него будет смертельный. Со здоровьем у него не важно. Я тоже два года назад создавала петицию, чтобы отца хотя бы на домашний арест перевести, пока шло следствие, но мало людей откликнулись. За эти два года таких как мой отец уже свыше 200 человек. Нашему правительству нет никакого дела до них.
  Суды у нас проходят совсем не по закону, защиту даже не слушают. Повесили гриф совершенно секретно и два года нас не допускали к отцу. Единственная связь была письма с задержкой в пару месяцев или через адвоката.
  Никто даже слушать не хочет, делают что хотят. С 4 марта 2014 года я пыталась добиться свидания с отцом. И только в этом году после вынесения приговора меня допустили к нему. Так и удалось за два года увидеть его всего два раза.
  Так что рада любой помощи, лишь бы добиться справедливости. Не должны невиновные страдать по чужой вине.
  Я пыталась связаться с Вами на Facebook, но после нашла электронную почту. Спасибо, что откликнулись.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.