Пеевски и Борисов в първа съвместна публична акция

Тази сутрин премиерът Борисов заяви в телевизионно интервю, че ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно заради лошата репутация на Пеевски, който е депутат от ДПС. Прозвуча като условие, което трябва да бъде изпълнено, за да се отвори възможността за такъв управленски съюз.

 

Само часове по-късно Пеевски обяви, че вече нямало да прави бизнес в България. Прозвуча (ми) като стъпка към изпълнението на условието, поставено от Борисов.

 

Някой вярва ли, че „най-успелият млад милионер” ще реагира по този начин без предварителна подготовка, продавайки дела си същият ден в още едно голямо българско предприятие?

 

Някой вярва ли, че няма връзка между съобщеното ни лично от премиера условие за бъдещо общо управление ( което и сега се осъществява на местно и парламентарно ниво) с новината, че Пеевски напускал българския бизнес ( колко е вярно и какви подставени лица ще играят за него, това е друга тема)?

 

Ако приемем очевидното, че без съгласуване няма как да има такова съвпадение по време и по смисъл на двете събития, това опровергава упоритото разграничаване на Борисов от Пеевски. В желанието си да ни изиграят поредния сюжет от водевила за целите на политическото оцеляване на Борисов , като му се разчисти пътят към официализиране на задкулисното договаряне с ДПС, комарджиите не си дават сметка колко им личи фалшът.

 

И понеже за „верващите” е важно да си „верват”, поради което ще ревнат да искат доказателства за този сговор, мога да им заостря вниманието върху някои тъпи номера на двамата главни герои на този текст.

 

Ето ви два примера на едро.

 

Борисов нахлу в политиката с обещанието да гони до дупка комунистите. Чак и покойния си дядо мобилизира на този фронт. А какво се получи? Предложи публично на настоящия шеф на комунистите ( нали така мнозина десни избиратели наричат другарите от БСП) Михаил Миков да оглави парламента в парламентарната ни република , а в тайни преговори, оповестени от в. „Преса”, е предложил и 4 министерски кресла на същите тези комунисти. Когато му отказаха поради съображения за собствената си сигурност в условията на някое сборище на въоръжени и днес бивши партизани, партията на комуниста Първанов беше направена от Борисов съуправляваща в кабинета му.

 

А сега да обърна внимание на едро и на едрия бизнесмен Пеевски.

 

Твърдеше ли той години наред, че нямал медии например? Твърдеше. После какво стана? Реши да си извади медийната собственост на показ и се самоопроверга със задна дата. Т.е. призна си, че е лъгал.

 

Е, как да им вярва ( нормален, логично мислещ и средно информиран) човек. Може само да им „верва”, както наивниците „верваха” на техния Симеон, че изобщо не се интересувал от имотите си.

 

Колкото до излизането на Пеевски от ДПС, с цел да се улесни сговора с Борисов, това е фасулски лесно упражнение за партията му, която показа как по указание отгоре може за един ден да се разправи със своя председател Местан, макар всеки от участниците в разправата да му е правил до вчера метан.

 

Махнат ли Пеевски, на принципа на Сталин „няма човек, няма проблем”, пред републиката се отваря светла ( клинична)  пътека към нови управленски подвизи от страна на Борисов, вдъхновен от примера на своя кумир Живков, поставил европейски рекорд по управленско дълголетие. Освен ако и този път Москва не се намеси с някакви други указания.

17 мнения за “Пеевски и Борисов в първа съвместна публична акция”

 1. Иво, разнищил си ги. Брилянтен анализ и съвсем обосновани за сбъдване прогнози.
  Само в абзаца отностно мадридският шмекер според логиката на текста ми се струва, че си изпуснал едно НЕ.
  …Симеон, че изобщо (не) се интересувал от имотите си.

 2. Точно това е:
  “Освен ако и този път Москва не се намеси с някакви други указания.”

 3. Не е по темата. Интервю с Юлия Латинина. Казва (поне за мен) поразителни неща за ВСВ пазени досега от широката публика сал кат един Салах Абдеслам. Особено ме порази слепотата на генетичният антикомунист Чърчил. За ФДР съм имал едно наум още от соца. Припознали са в Югославия и Китай за правилните хора Тито и Мао за сметка на ген. Михайлович и Чан Кай Ши. Защото са допуснали веднъж на изключително високо ниво шпиони на Сталин и второ са се доверявали безрезервно на докладите им въпреки наличието на много информация в обратният смисъл.
  То бива, бива наивност стигаща до слепота, ама чак пък толкоз. Убедете се сами. В интервюто има и още и още прелюбопитни факти и съждения.
  http://echo.msk.ru/programs/code/1732134-echo/

 4. Дали за описаните от ИВО мерзавци ще се намери един СЪДИЯ като Сержио Моро в Бразилия, който показа как трябва да се действа с корумпираната българска комундела Дилма и тайфата й?
  Ама само му вижте лицето на това момче и ще разберете, че ще свърши работа!

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/03/19/2725963_krizata_v_braziliia_zaprilicha_na_scenariia_na_kushta/

 5. Още ли има хора в България, които да вярват на пожарникаря-милиционер??? Нима е толкова глупав българинът?
  Другия персонаж изобщо не заслужава коментар – той е пушечно месо.

 6. Пускам линк към статия-анализ-оценка по десетобалната система) на Васил Василев по дереджето на България. Между другото, на 100% съм сигурен, че това момче което е КАПИТАЛ за нацията ни имаше идея с Иван Бедров(?) да издават демократичен всекидневник от есента на м.г..
  В БЛОГА НИ, по настояване на съблогара от Пловдив г-н Ангел Грънчаров тук се проведе изключително оживена и ползотворна дискусия. Как са се развили нещата после, докъде е стигнала реализацията на идеята-не знам. Но, вестник-няма. Та, ако Васил Василев следи БЛОГА Ни или Ангел Грънчаров е на линия, моля ги да ни осветлят.
  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36353248

 7. Такъв водевилен сценарий на Борисов,обкръженията му или кръговете му,надминават и тези от времето на Т.Живков.Омерзена съм от такава безпринципност.

 8. Гледах сутринта интервюто на Бойко по Нова. СНИШАВАНЕ, това е краткият коментар. Снишаване с надежда бурята да го подмине, но му личеше, че е уплашен, мигар че се правеше на непукист.
  Бойко е свикнал да я кара през просото и да плещи каквото му текне още от предния мандат. Така продължава и сега и е напълно естествено сред глупостите, които ръси, да има и немалко лъжи.
  За съжаление и журналистите ни не са на ниво. Виктор Николаев бая хляб има още да изяде, преди да успее да направи поне една крачка напред и нагоре в тази наистина трудна и отговорна професия. Момчето се е заровило в дребнотемие и само жълтините го интересуват.
  Аз, дето съм никой, ако бях на мястото на Виктор и Анито, щях малко да се подготвя предварително и само с два въпроса да разкатая фамилията на Бойко и да направя това лъжливо комуне “дарма дан”.

  Първият въпрос, с който щях да го забия, като “пирон в кисело мляко”, щеше да бъде зададен веднага, след –
  “Сега съм убеден, че поне 200 млн. лв. ще бъдат спестени”, каза Борисов по адрес на спряната поръчка за отсечка от бъдещата магистрала “Хемус”.
  Щях на секундата да извадя нефелното обяснение на Лилито ли беше или на оня от Пътната агенция, в което дадената поръчка на Пеевски за близо милиард вместо на италианската или на турската фирма, чиито оферти са били с по 300 млн. лв. по-ниски, бе “аргументирано” с невъзможността на двете компании да дадяли финансова обосновка за ниските си оферти и щях да зашлевя Бойко през лицето с въпроса –
  Господин Премиер, защо напълно законната по вашите думи обществена поръчка не бе дадена на фирмата с оферта по-ниска с 300 млн., а я спирате с презумпцията и очакването да се спестят 200 млн.?

  Вторият въпрос – пирон в киселото мляко, с който щях да го забия бе, когато за исканата оставка на Министъра на отбраната Ненчев от крепостните Му депутати, Бойко най-елементарно и простовато заяви в нескопосан опит да се измъкне с това, че Цвета нинамкояси и останалите крепостни се “били издразнили” и им било дошло “до челото” от това, че Ненчев казал на Националното събрание на ДСБ, че бил министър на ДСБ.
  След този по същество тъп отговор, щях на секундата да извадя поне 5 интервюта на Румен Петков и Георги Първанов с искания за оставката на Министър Ненчев – последното на “Пикаещия у …” от онзи ден, а на “Гоце” буквално от вчера, аргументирани с –
  “твърдя, че нашият „министър на войната“ с всичко онова, което прави, формира системно заплахи за сигурността на държавата. За съжаление ние по-слаб и по-вреден министър в новата българска история не сме имали“
  и да зашлевя Бойку през лицето с въпроса –
  Г-н Премиер, какво мислите и съгласен ли сте с оценката на вашия коалиционен партньор АБВ за това, че Министър Ненчев създава заплахи за националната сигурност на страната?
  – Ако да, защо не отстранявате Ненчев от поста му?
  – Ако не, защо този путинофил, агент “Гоце”, лицето на Русия в България, ви е коалиционен партньор в това уж проевропейско и пронатовско правителство на страна член на ЕС.

  Кого ще изгониш Бойко – Министър Ненчев или Гоце Първанов?

  Ето това са въпросите, които трябва, но не му се задават.

 9. Хммм явно тази статия не позволява коментар със линкове. Това дали ще излезе?

 10. Добре махам ги.

  Няма да зле и да отбележим
  великата мисъл на царските мошеници от Уолстрийт!

  Пламен Петров, министър на транспорта и съобщенията.

  “Съдържанието е в личностите, а не в платформите”!
  (линк от новинарбг)

  Явно доста “съдържание” са видели в угоената свиня Пържолеевски, щом още на 21 години са я направили директор на Борда на Пристанище Варна!

  Последната смяна царедворци обаче е с най-ниско качество. Светилото Бойко и верния му паж Цецо, обогатители на политическия живот с понятия като Калинки, Шменти Капели и прочие селяндурски бисери.

 11. премиерът разговаря с образа си в огледалото, използвайки за това низкопоклонните си/му медии… нищо ново под слънцето абсурдистанско

 12. Е, те така станаха и протестите 2013 и сдаването на властта от Борисов – цирк “Балкански” :))) С предварителни консултации и няколкократно проиграване на сценарият , написан на Любянка!!

 13. Когато(в интервюто по Нова ТВ) Ани Цолова зададе на Борисов въпрос защо у нас няма осъдени министри, магистрати, депутати, както e в Румъния, Борисов отговори с непринудена усмивка и чувство за превъзходство, че в Румъния техните държавни служители, депутати и магистрати били корумпирани, крадяли и затова влизали масово в затвора, а неговите тук не смеели, защото той ги държал “изкъсо”, не им разрешавал!
  То може и да е вярно, защото от него никой не може да се вреди, освен “дебелото дете-отличник” доскоро 🙂

 14. Както се казва, взе ми думите от устата!
  Наистина, много точен прочит на връзката Борисов-Пеевски-ДПС и”бунта на кораба” ПГ ГЕРБ”. Само че какви указания ще чакат от Кремъл? – те вече са ги получили! По-ясни магистрални знаци към нова формула на отслабващата “стабилност” на управлението здраве му кажи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.